„BLATUL ORDINAR” prin care SISTEMUL a deposedat FCSB de marca Steaua!

de | ianuarie 12, 2017


Adriana Oprea Popescu
, născută în 1971, este o cunoscută jurnalistă româncă. Adriana Oprea Popescu a fost șef al paginilor Reportaj la Jurnalul Naţional. Autoare profilată pe editoriale din zona Justiției, jurnalist la În căutarea adevărului – Campanie Ştirile TVR, Adriana Oprea Popescu este și semnatara cărții „Criminali in serie din Romania” vol. 1 și 2.

Jurnalista Adriana Oprea Popescu a investigat în octombrie 2015 cazul „marca Steaua” și l-a publicat în ActiveNews în cinci episoade, de unde l-am preluat și noi pe site-ul suporterilor steliști fcsteaua.ro.DEZVÃLUIRI ȊN PREMIERÃ! Cum a înregistrat Armata, în 2013, marca pe care o cedase unei asociații DIZOLVATE din 2009. MApN a recunoscut oficial, încă din 2011, că vrea un "preț corect" pentru marcă

Adriana Oprea Popescu a analizat cu documente, unele în apărute în premieră, cui aparține marca „Steaua”, în jurul căruia s-a declanșat apocalipsa roș-albastră.  Este cea mai completă, obiectivă, logică și mai argumentată juridic abordare apărută în mass media, ce prezintă speța în integralitatea ei, ca istoric al desfășurării.

Verdictul autoarei: blat ordinar” al Sistemului!

Referitor la cazul „marca Steaua”, jurnalista Adriana Oprea Popescu declara pe pagina ei de facebook: „Marturisesc, am inceput documentarea acestui caz avand pareri preconcepute. Pentru ca uneori ma uit si eu la tv si pentru ca nici nu ma pricep prea tare la fotbal. De pilda, nu intotdeauna recunosc un ofsaid.  🙂 Dar cu OSIM si cu legea 84/1998 am avut o vasta experienta personala. Prin urmare, acum nu mai am niciun dubiu ca in acesta speta s-a comis un blat ordinar. Va recomand sa cititi acest serial (are cinci episoade), pentru a intelege cum functioneaza SISTEMUL„.

Cele cinci părți publicate de ActiveNews au fost postate în 2015 și pe site-ul fcsteaua.ro. Vă invităm din nou să dați click pe cele 5 link-uri de mai jos [în numerotarea de pe fcsteaua.ro  „Cazul „marca Steaua” (I)… (V)] pentru a lectura cum s-a comis „blatul ordinar” acolo unde trebuia să se împartă dreptatea și cum și-au schimbat în timp discursul cei de la CSA , din 2011, până la isteria lui Talpan din 2016-2017. În paranteze aveți și link-ul la articolul „original”, însă episoadele pe ActiveNews nu au fost numerotare. Doar subiectul „De ce Steaua este aparține la FCSB” l-a subdivizat în 2 episoade (sunt în Parțile II, III).

 • Partea I este aici: Cazul „marca Steaua” (I) – Precesul pe fond și la Apel. Cum a înregistrat Armata, în 2013, marca pe care o cedase unei asociații DIZOLVATE din 2009. MApN a recunoscut oficial, încă din 2011, că vrea un „preț corect” pentru marcă. (link la original Aici)
 • Partea a II-a este aici: Cazul „marca Steaua” (II) – De ce marca STEAUA îi aparţine, de drept, lui Becali. Documente publicate în exclusivitate.(link la original Aici)
 • Partea a III-a este aici: Cazul „marca Steaua” (III) – A cui e Steaua? Cum a început războiul marcă vs marcă. Armata a înregistrat marca sub care s-a câștigat Cupa Campionilor DUPĂ ce a făcut-o societatea lui Becali. (link la original Aici)
 • Partea a IV-a este aici: Cazul „marca Steaua” (IV) –  La ÎCCJ hoţul strigă „hoţii”, chiar în timpul procesului. Cum a înregistrat Armata în 2013, prin metoda COPY/PASTE marca înregistrată de FC Steaua în 2004. Au copiat chiar și erorile. DOCUMENTE. Cum a interpretat ÎCCJ protocolul din 1999 (link la original Aici)
 • Partea a V-a este aici: Cazul „marca Steaua” (V) –  De ce războiul pentru marca Steaua a început după 7 ani și care era miza pentru CSA. Armata a ADMIS că fotbalul s-a desprins de CSA Steaua și că marca nu trebuia anulată pentru activitatea SPORTIVĂ. EXCLUSIV/ CSA CONTESTĂ și noua marcă FCSB. „In toată această poveste, în care esenţialul stă, precum diavolul, în detalii, nu e vorba, nici pe departe, de o marcă. E vorba doar de „marcă banu’ ”, rezumă Adriana Oprea Popescu.(link la original Aici)

Notă: Parțile II, III arată cu documente de ce marca Steaua aparține FCSB. Parțile I, IV și V arată documente și parcursul procesului pe marcă de la Fond și Apel (Partea I), unde CSA a pierdut, până la blatul de la ÎCCJ (Părțile IV și V). În descrierea părților am căutat să păstrez esențialul ca un headline pentru a vă ușura opțiunea la lectură. Da, nu este „o lectură de 5 minute”, dar cei interesat sunt sigur că vor găsi timp și răbdare pentru a se informa și lămuri. Pentru a vizualiza mărit Decizia ȊCCJ nr. 3425, dosar nr. 42805/2014 (completă, 27 pagini) dați click aiciEste documentul cu care ÎCCJ a îngropat „Steaua București” fotbalistică în cel mai mizerabil scandal din istoria ei.

După ultimul episod, urma să facem și noi o scurtă sinteză-recenzie pe fcsteaua.ro a cazului prezentat de ActiveNews. Timpul, evenimentele și, recunosc, lehamitea față de impotența statului vs SISTEM au amânat intenția. Am lăsat cititorii de pe fcsteaua.ro să tragă concluziile finale.

Totuși, trebuie să menționez și berbecia conducerii FCSB când a lăsat de izbeliste marca AFC Steaua pe care o avea cesionată în 2004. Astfel, trebuia să o reînoiască la OSIM în 2009. De acest lucru a profitat CSA și a înregistrat-o cu rea-credință în 2013. Dacă FCSB rămânea cu marca cesionată AFC și nu înregistra propria marcă în 2004, tot acest balamuc nu ar fi avut loc, sau cel puțin nu cu urmări. Lucrul cert este că trecerea Stelei de la AFC la SC FCSB SA s-a făcut legal, inclusiv cu marcă Steaua a AFC-ului recunoscută oficial și de MApN în Protocolul din 1999 punctul 10.

Vă prezentăm documentele prin care marca Steaua a trecut de la AFC la SC FCSB SA și documentul prin care s-a stabilit acționariatul la SC FCSB SA, înțelegerile și aportul de capital (vezi printuri la final).

 • În 2004, AFC a cesionat la FCSB, printr-un contract autentificat la Notar Public, „marca Steaua” contra a 10 milioane lei (aprox. 3. 125 $) la FCSB . Adică, i-a dat drept de folosire. (vezi print la final)
 • În 2005, FCSB a cesionat marca Steaua asociaţiei AFC contra a 1.000 de lei  (aprox. 0,33 $) pentru că FCSB înregistrase la OSIM marca pe care a pierdut-o în 2014. (vezi print la final)
 • Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA” (link la articol)/(vezi print document la final)

Reluam republicarea și redifuzarea întegrală pentru că unii nu știu, iar alții au cam uitat că NUMAI de la această marcă înregistrată în 2004 a izbucnit o intreagă isterie talpanoidă, propagată prin media la tot poporul. Nu au fost procese pe modul în care clubul de fotbal Steaua a trecut de la CSA la FCSB (AFC și apoi SC SA), dar vajnicul Talpan tună cu acuze și pretenții terfiante ca și cum acele procese ar fi avut loc și FCSB ar fi fost condamnată ca un tâlhar din codrul Armatei.

După ce în 2015 a incercat să obțină 10% din viitoarele venituri ale „tâlharului” FCSB , apoi tot fără succes să scoată la licitație „marca de fotbal” în speranța că „tâlharul” o va închiria, în 2016-2017 a schimbat strategia. Juristul Talpan Costel Florin cu logoreea și isteria defunctului „tribun” Vadim Tudor, acuză clubul de fotbal FC Steaua de fraude  și alte nenorociri ale planetei, care ar fost comise în 1998 și 2003. Însă nu are și nu a arătat nicio probă și nici nu a intentat vreun proces pe aceste spețe!

Talpan Costel Florin se bate juridic cu SC FCSB SA doar pe „substantive” și mai nou pe „literele FCSB”, dar verbal exploatează propagandistic un drept de proprietate intelectală, marca obținută prin „blat”, extrapolându-l asupra întregii proprietății patrimoniale a FCSB pe care o consideră ilicită în temeiul acelei mărci! 

Absolut toate acuzele juristului CSA Talpan se sprijină fals NUMAI pe marca dobândită în 2014 de CSA printr-un „blat ordinar” cu SISTEMUL. Tot în baza ei, CSA a obținut la Curtea de Apel, în 21 decembrie 2016, o înterzicere abuzivă: FCSB să nu mai folosească în nume „Steaua București” sau substantivul comun „Steaua”. „Chiar și „FCSB””, delirează Talpan Costel Florin, și a mai deschis un alt proces din bani publici, pe 10 ianuarie 2017, pentru literele „FCSB”.

Dreptul la nume este un drept nepatrimonial fundamental pe care îl dobândește orice persoană fizică sau juridică atunci când se „naște”. Dacă atunci la „naștere” nu a avut nimeni de obiectat, în sens juridic, este de domeniul absurdului să vină cineva, care a brevetat o marca pe acel nume în 2014, să ceară schimbarea numelui primit atunci când te-ai „născut” în 2003. La Apel, o instanță a justiției române a contrazis-o pe alta și a decis halucinant că „se poate!”, ca în Absurdistan. Vom vedea ce va mai zice de data asta la recurs ÎCCJ.

Autoarea rezumă la finalul investigației: „In toată această poveste, în care esenţialul stă, precum diavolul, în detalii, nu e vorba, nici pe departe, de o marcă. E vorba doar de „marcă banu’. Da, nu există dubiu, marcă este „marcă banu””. Pe cei de la CSA nu-i interesează altceva decât banii. Dovadă este si lipsa de respect față de „Steaua fotbalistică”. Din martie 2015 până în primele luni ale lui 2016, CSA a lăsat trofeele să zacă aruncate pe jos. Ulterior, susține Ministerul, obiectele de patrimoniu au fost adunate din stadion și băgate într-un depozit al clubului. Ascunse de ochii fanilor care iubesc Steaua fix pentru acele trofee!

Incredibilă nesimțirea cu care CSA se ascunde cu Steaua în spatele unei cazărmi.

 • „Apreciem interesul permanent arătat activității Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, dar, în spiritul colaborării instituționale, vă facem cunoscut faptul că, fotografierea fără acord în interiorul unei unități militare este strict interzisă, motiv pentru care vă recomandăm să manifestați o rezervă decentă în ceea ce privește folosirea imaginilor astfel dobândite.”, avertizează CSA pe GSP. Însă imaginile ăstea nu le mai poate ascunde nicăieri.

Dar și mai mare este nesimțirea lui Talpan care spune public românilor că „am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti”. Alo, Talpane! „Steaua București” nu înseamnă doar fotbal, stelistule! Cât despre gloria ei readusă de tine vedem și singuri din poze.

„Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

XRay

Documente importante ale SC FCSB SA și AFC Steaua București care nu sunt în investigația jurnalistei.
 • În 2004, AFC a cesionat la FCSB, printr-un contract autentificat la Notar Public, „marca Steaua” contra a 10 milioane lei (aprox. 3. 125 $) la FCSB  . (click foto)
 • În 2005, FCSB a cesionat marca Steaua asociaţiei AFC contra a 1.000 de lei pentru că FCSB înregistrase la OSIM marca pe care a pierdut-o în 2014.  (click foto)
 • Copie după tranzacţia extrajudiciară încheiată în 2003 prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA”

X Ray

85 de comentarii la „„BLATUL ORDINAR” prin care SISTEMUL a deposedat FCSB de marca Steaua!

 1. kla2005

  Dupa cum spuneau britanicii: Steaua se lupta cu STATUL ROMAN, atat cu puterea executiva, cat si cu cea juridica (sper ca nu va intra si legislativul)

  S-au facut greseli si s-au facut pt ca nu exista legislatie, nu existau norme…etc.

  In acest sens si pentru unii jurnalisti: nu exista obligatia unor licitatii pentru institutiile statului, pt ca am auzit un pseudo-jurnalist (Cartianu) care sustinea ca nu s-a facut licitatie la CSA cand a privatizat sectia de fotbal.
  Bine CSA era fondatoarea AFC si ulterior AFC actionara FCSB, dar astea sunt detalii irelevante pentru pseudo-jurnalism.

  Felicitari doamnei/domnisoarei Adriana Oprea Popescu pentru aceasta investigatie fantastica (pacat ca a sters postarea pe FB) si felicitari xray si fcsteaua.ro ca pastreaza aceasta verticalitate in ceea ce priveste aceasta situatie nefericita in care s-a ajuns.

  Inca sper ca ICCJ va reveni cu picioarele pe pamant si va lasa numele Stelei si nu ne va arunca intr-o nebunie dementa!

  1. xray Autor articol

   @kla2005.
   Mulțumesc! Nu cred ca a șters de pe fb, dar trebuie să o cauți în cronologie la octombrie 2015. Și episoadele erau acolo.
   La link-ul cu „facebook” este trecută doar pagina, nu direct postarea. Inițial aveam un print screen pus, dar nu mai apărea poza, fiind pe lightshot.

   Last edit
   Da, mai are doar 2012 și 2016

   Cred ca a deschis altă pagina din același cont.

 2. fortuneteller

  Pe Becali l-au „facut”, dar chestia e ca acum toti stiu cum lucreaza CSA. Deci nu cred ca mai prosteste pe nimeni sa bage bani fara sa se aleaga cu nimic. Dezastrul va fi inteles abia cand coloneii se vor „plange” in presa ca bugetul e mic, si ca nu pot face nimic pt gloria sportiva. Precum rapdidistii dupa Copos, stelistii (atatia cati vor mai ramane dupa razboiul fratricid) vor spera pana in ultima clipa in interesul unui miliardar doritor de rezultate sportive si fara pretentii de profit financiar. Cativa, vor spera ca statul (guvern , primarie) sa pluseze la bugetul CSA. Sansele pt aparitia unui astfel de miliardar sunt mici, asa cum au inteles in fine si rapidistii sau petrolistii, care acum ar vrea un Copos, Niculae sau vreun arab ratacit in drum spre occident. Iar un buget marit de la stat e fantezie curata, CSA a pornit tot tambalaul tocmai pt ca bugetul e mic si nu exista bani pt celelalte sectii sportive. Nu da vrabia din mana pe rapidistul de pe gard, proverb vechi care se aplica si aici.

  1. harald

   @fortuneteller

   nu inteleg de ce va preocupa soarta CSA devreme ce voi considerati ca fcsb-ul e Steaua, de ce nu sustineti echipa in continuare? Mergeti si voi pe stadion, ca a fost cam subtire prezenta la meciuri..

   1. xray Autor articol

    @harald

    Cum sa nu ne preocupe soarta CSA??? Toți suntem steliști și contribuabili, nu talpaniști cantonați numai în fotbal?
    Tu ai propaganda lui Talpan. Steaua este CSA din 1961! Însă CSA înseamnă peste 20 de discipline sportive, ceea ce nu știe nici Talpan!! De asta crede că el a readus gloria numelui „Steaua București” cu sigla lui Becali.

    Cand spui FCSB este Steaua, e valabil numai la fotbal și asta nu înseamnă că CSA nu mai e Steaua, inclusiv la fotbal! Numai un tembel ca Talpan ar putea raționa altfel!

 3. kla2005

  Apropo de „marele” Piti care in articolul asta: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-cum-a-pus-becali-mana-pe-steaua-de-ce-s-a-renuntat-la-evaluarea-clubului-explicatiile-lui-gigi-marturia-completa-a-lui-piturca-intrebati-l-daca-nu-credeti-499043.html
  se mira ca nu a facut Gigi evaluare clubului…

  Bun, da’ io il intreb pe nea Piti si pe nea Paunescu, ei de ce nu au facut evaluarea cand au preluat clubul de la Armata?
  De ce nu a organizat Armata licitatie?
  De ce nu au platit bani pentru marca?

  Pentru ca Armata era membra a clubului.
  La fel si in cazul Societatii Comerciale, in care erau actionari prin intermediul Asociatiei…

  Dublu standard Piti, dublu standard!

  1. xray Autor articol

   @kla2005.

   Îmi pare rău de Pițurcă, dar oportunismul și cameleonismul lui nu are margini. Avea 4% din SC FCSB SA pentru o creanţă de 400.000 de dolari. Adica vrea sa spuna prostimii ca el era interesat ca pe cele 400 mii dolari sa ia 0,4% acțiuni? Adica era interesat de evaluare? :))))

   E și mare ipocrit și imbârligător. El a fost în CA, CD, mare șef și antrenor la SC FCSB SA când s-a înființat, ca acționar. Cine trebuia să dea bani și cui, ca trecerea a fost de la AFC la FCSB, nu de la CSA. Oricum, plătea o societate comercială, unde era acționar și el, nu o persoană. Piți a personalizat minciunile. Vede și o vacă de muls acum de la CSA, ca de la coban. :))

   După ce nu l-a mai lasat antrenor (ce ii reproseaza si acum), ciobanul i-a o căciulă de bani pe cele 4% ca să scape de Piturca.
   Acum e foc pe Becali că în cazul valiza, ciobanul a recunoscut ca aceea hartie pentru terenuri era făcută la plezneala. Astfel a fost condamnat și Pițurcă la 1 an cu supendare pt ca o semnase.
   Daca ar fi la “liber” nu ar ezita sa-i ia glanda ciobanului. De asta si declarațiile ăstea.

   Însă discuția e dusă o pista falsa, fără dovezi, fără capete de acuzare juridice sau proces. Exact cum am scris în articol.
   Se toarnă acum de toate pentru a crede lumea ca problema cu marca este datorita preluarii fraudulose.
   De fapt asta și este ideea promovata de Talpan & Co. Evident pe vorbe. Nimeni nu vine cu documente sau pocese, ci dosare pe substantive și mai nou pe literele din FCSB.
   Pe asta se și mizează. Omul aude, dar nu are timp să verifice, și rămâne în cap cu ideea pe care a auzit-o.

   1. kla2005

    @xray.

    Uitasem de episodul asta: http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/EXCLUSIV+Piturca+Becali+Steaua+avea+soarta+Craiovei+lui+Mititelu

    Noroc ca ne iau apararea adversarii…in episodul de azi Dinu Gheorghe:

    „Mi se pare că e o prostie ce se întâmplă în clipa de față. S-au făcut greșeli când s-a preluat echipa în 2003 sau pe parcurs. De ce ați dat-o în 2003, de ce nu au luat-o ei, cei care o dețineau până atunci, Păunescu și membrii fondatori? L-au așteptat pe Becali? S-au păcălit de două ori cu Becali. Prima dată a fost în 2003, când el spunea că nu vrea să fie finanțator prost, ci vrea să fie patron. A dat mulți bani la Steaua, până să o preia.

    Apoi, Gigi Becali în 2010 a fost deștept. În sensul bun al cuvântului, pentru că, dacă nu era atent, Steaua ar fi avut soarta Craiovei lui Mititelu. Nu vreau să dezvolt subiectul acum. I-a mers mintea și nu s-a lăsat păcălit. A fost atent cu hârtiile, pe care probabil nu le-a semnat”, a declarat Dinu Gheorghe, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

    Doamne apara si pazeste, ce de vulturi roiesc in jurul Stelei!

 4. apparte

  Si inca ceva! Datorita managementului sau „performant” ne-am pricopsit cu Becali! Ca doar n-am fost eu sau piece-of-mind managerii echipei sa facem peste 5 mil $ datorii la cioban si sa-i dam dezlegarile a 21 de jucatori

  1. xray Autor articol

   @apparte

   Stai liniștit. Propagandiștii și politrucii partidului PC Talpan spală creiere la greu cu minciuni de îngheată și oceanul.
   Uite ce spun oamenii cu coloană și creier de meduza. Că Steaua s-a autofinantat până în 2003, dar Becali și ipocritul Piți a băgat-o în datori după aceea. WTF!!!!:)))
   Frate, cât de javră trebuie să fie cineva să mintă în halul ăsta!!!! Până în 2003 avea datorii 12 milioane euro la stat și 5,2 mil dolari la Becali.
   Păi altfel mai ajungea Becali acționar cu 51%, când el fusese adus de Piți doar ca om de paie cu cașcavalul? Dar i-a făcut ciobanul. De asta ard ficații în Piți.

   1. apparte

    Dar iti aduci aminte ca „fratiorul” lui „nea Vio” vroia si el niste actiuni evaluandu-l pe Trica la 4 mil $ si i s-a dat cu flit? Si ca sa respectam adevarul, GCP a fost primul care a venit cu bodyguarzii dupa el la celebra sedinta!

 5. xray Autor articol

  Ipocritul Piți pe care FC Steaua (AFC și SA) l-a făcut milionar vs coloană vertebrală roș-albastră Ilie Dumitrescu care nu a luat nici 1 euro! În decembrie 2015. Piți: „Daca are sigla e Steaua, daca nu nu”. În ianuarie 2017… Talpan 2 :))))

  PS
  Am uitat să spun. Piți i-a cerut lui Becali 10% din transferul lui Gardoș, pentru că el l-a adus în 2010. I-a cerut xde când a ieșit din pârnaie, până prin 2016, când Becali i-a dat flit total. De asta face spume.
  Mai voia și Bumbescu, dar ceva mai rezon, și cred că lui i-a dat. De fapt, meritul a fost al lui Bumbescu. El i-a spus lui Piți să vorbească cu Becali că este un fundaș bun la Chiajna.
  Pe Gardoş îl cunosc foarte bine pentru că unul din oamenii care l-au adus la Steaua am fost chiar eu. Piţurcă l-a adus la sugestia mea.”

 6. mq-messi

  Toti dezinformeaza si sunt ipocriti, mai putin fcsteaua.ro :))
  Sa vezi val de injuraturi ce-si iau Piti cu Tudorel, acum, de la „stelistul de rand”. Superba emisiunea, asta daca nu cumva echipa ta favorita e fc becali.
  Antologic momentul cand Tudorel spune ca presiunea e mare pe alibec, venind de la o echipa care joaca cu 200 de spectatori constant.. la care Piti ii raspunde din topor ca nici asta la care vine nu are mai multi :)))))

 7. fla-13

  xray, ar fi bine daca s-ar gasi declaratiile lui piturca din ianuarie 2003, sa se vada adevarata lui fata, cum i-a dat cu flit lui paunescu si a trecut de partea lui gigi…a fost idolul meu in copilarie,imi scriam cu creta sau sigmaron nr.9 pe spate, da omul a imbatrinit urat,mintea aseara mai des decat respira…cu atat mai mare dezamagirea…

  1. xray Autor articol

   @fla-13

   Da, ar fi ceva însă steliștii îl cunosc bine.
   El l-a adus pe cioban în 2000 creditor la AFC, el a fost bara-bara și acționar cu el când s-a făcut SC FCSB SA în 2003.

   A plecat în 2004 pentru că Piți și Păunescu au crezut în 2003 că ei vor conduce de fapt, nu un cioban. Când i-a dat peste mână a plecat supărat.
   Abia în 2010 a vorbit cu el când l-a adus înapoi la Steaua, cu pretenții de milioane. I-a cerut gaj asigurator un teren de 25 milioane euro, fiind convins că ceea ce va face la Steaua (intenționat) îl va enerva pe Becali să-l dea afară și să rămână cu terenul. De fapt voia să-i plătească polița pentru 2004. Ciobanul s-a prins și i-a dat flit iar la pretenții. Apoi l-a gasit fraier pe Mititelu și a pus pe butuci Craiova cerând și daune de 7 milioane, că așa garantase tembelul de Mititelu.

   De fapt când a plecat în 2010 a zis că nu mai vorbește în viața lui cu Becali… Până la luat pe Sâmnărtean și Szukala în 2015. Banii vorbesc! :)))

   Dincolo de asta este o fostă glorie stelistă și ce a făcut pentru Steaua ca jucător are totalul meu respect! De fapt asta contează pentru un suporter, însă acum dă cu rahat unde a pupat și mâncat milioane, ceea ce nu poate fi trecut cu vederea, fiind vorba de încă Steaua.

 8. kla2005

  Sunt loviti cu totii de amnezie si au tot felul de idei brusc: evaluare, licitatie, bla, bla, bla

  Fratilor, daca era vreo problema in ceea ce priveste tranzactia extrajudiciara, aceea trebuia atacata si trebuie atacata si acum.

  De la Piturca, Tudorel si altii condusi de zeul ban MA ASTEPTAM sa fie dupa cum bate vantul dolar/euro.
  Insa de la Lacatus NU ma asteptam!

  Asta e! Mergem inainte.

  @xray
  Stim cu totii ca Piturca si Paunescu au aranjat alaturi de generali AFCul. Asta e clar! Pentru ca sa preia clubul gratuit.
  Atunci cand a fost cazul sa scoata bani pentru finantare…au fost cam zgarciti, ei nu doreau sa-si riste banii pe care-i aveau si l-au adus pe Gigi.
  Probabil dupa principiul, il facem noi pe cioban. Il imbarligam cu dezlegari si cu alte figuri!
  Drept e ca era un vid legislativ, incat nimeni nu stia cum sa procedeze.
  Au facut conform metodelor si legilor din perioada respectiva.
  Acum au gasit o portita si s-au legat de ea!

  Ma rog ca ICCJ sa intoarca decizia Curtii de Apel. Iar daca e sa nu mai aiba treptul sa foloseasca numele, sper ca Gigi sa-l schimbe in SuperSteaua 1947, in Steaua1947, in Steaua – Sevillia 1986, orice cu numele STEAUA!

  Pentru ca nu poate avea pretentia CSA ca detine drepturi si pe ani!

  Iar in timpul campionatului sa-mi vanda mie pe un euro pe an publicitate pe tricouri si eu vreau sa imprime MARE CU LITERE DE-O SCHIOAPA: STEAUA BUCURESTI!

 9. answer

  @kla2005
  Va hotariti, baieti?

  Ori a fost infiintata AFC din cauza faptului ca UEFA nu mai permitea in competitiile sale echipe departamentale, ori „Piturca si Paunescu au aranjat alaturi de generali AFCul. Asta e clar! Pentru ca sa preia clubul gratuit.”

  Nu observati ca deja va contraziceti singuri?

  P.S. De fapt Piturca, Tudorel si Talpan sint de vina, nu-i asa?

  1. xray Autor articol

   @answer.

   Trebuie să și întelegi când citești. kla2005 se referea la transferarea Stelei de la AFC (asociație non profit) în societate comercială pe acțiuni (pe profit) în 2003!
   Într-o asociație nu poate nimeni proprietar (persoană fizică)!

    1. xray Autor articol

     @answer
     „… au aranjat alaturi de generali AFCul”
     S-a exprimat corect. A aranja cf dex: „Tranz. (Fam.) A face cuiva un rău.”
     În fine, nu contează. Nici răutatea gratuită a răspunsului tău, dat la global: „Va hotariti, baieti?”, nu direct celui căruia îi dai replica, nu mai miră pe nimeni.

     1. answer

      Atit timp cit tu ai sarit repede cu raspunsul in locul lui kla2005, nu vad de ce nu m-as adresa cu ” va hotariti, baieti?”.

      Si daca tot dam citate din DEX:

      „ARANJÁ, aranjez, vb. I. 1. Tranz. A pune ceva în ordine, în rânduială.” Eu inteleg ca au infiintat/ pus in ordine infiintarea AFC-ului.

     2. xray Autor articol

      @answer
      Nu am sărit în ajutorul lui, ci al tău să înțelegi.

     3. answer

      @xray

      In orice caz, ai dreptate, vorbim vorbe ca sa nu tacem.
      Mie imi este clar deja ca sustinatorii ideii ca fcsb ar fi Steaua Bucuresti ramin fara argumente si incep sa le repete pe alea pe care le au, singura problema a lor fiind faptul ca au inceput chiar ei sa le incurce intre ele.
      Numai bine!

     4. xray Autor articol

      @answer

      Mai argumente decât în acest articol scris de un neutru, ce poate fi?
      Apoi diferența dintre „noi” și „voi” este că „noi” vrem Steaua întreagă (’47-2017) pe când „voi” o vreți frântă și umilită la amatori în liga a 5-a după 70 de ani de glorie, iar singurul motiv pentru care vă doriți asta este ura față de un amârit de cioban vremelnic în viață. Ori ciuntirea Stelei și umilirea ei la amatori rămân pentru eternitate în istoria ei!

      Mai mult, CSA va ajunge de unde a plecat, cu alți Becali și tot la toanele generalilor sau a privaților. Toți hibrizii public-privat din Liga 1 sunt cu șefii pe la DNA și în pragul falimentului. Ok, nu pun drobul de sare, dar nu există nicio garanție. Vezi bine ce personaje populează și CSA-ul acum. Unde-i Sfinxul? Unde s-a mai pomenit ca subordonat militar să-și critice șeful în public? Apoi la aroganțele lui Talpan declarate, ăsta va cere statuie și poză pe banner alături de simbolul Lăcătuș. Va ieși pe fereastră la lojă pentru aclamări mai ceva ca ciobanul la înjurături.? Cine face altfel e „fecesebist”, „oaie” și provocator. Exact cum spunea și ciobanul de cei care îl înjurau.

   1. kla2005

    @xray.
    Eu unul nu ma mai obosesc sa le tot explic…
    Nu are sens.

    Sunt curios daca va exista vreun proces vreodata cu privire la aceste tranzactii comerciale, mai ales ca se tot vehiculeaza faptul ca unele au fost ilegale…nu?

    1. xray Autor articol

     @kla2005
     Dacă era ceva ilegal fii sigur că până acum erau nșpe procese. Nu se laudă Talpan în comunicatul din decembŕie că el studiază „dosarul” de 14 ani? :))
     Păi Talpan a dat în judecată acum pentru niște amărâte de litere („FCSB”) și nu dătea să recupereze o „avere” de zeci de milioane de euro????
     Atât are în cei 14 ani de muncă. O siglă „blătuită”.

     Singurul lucru de care se putea agăța a fost marca, și asta pentru că în 2011 a fost radiată AFC și nu mai putea fi parte în proces ca acționară la SC FCSB SA și proprietar de marcă Steaua cesionată societății comrciale. Deci o chichiță avocățească!

     Mult mai ușor era să demonstreze că a fost ceva ilegal și atunci CSA lua clubul cu totul, inclusiv cu palmares și locul în Liga 1. De fapt, CSA redobândea proprietatea pe clubul de fotbal.
     Însă nu există ilegalități de care să se lege. Însă transmit acum în subliminal prin Talpan și trompele lui că au fost din moment ce s-a pierdut sigla. Ori poveste siglei este în acest articol: „blat ordinar” al Sistemului. Tentaculele binomului îl cuprindea și pe Oprea cât era viceprim ministru, ca pe Ghiță folosit să-i ia Realitatea lui Vântu. Că tot în instanță a fost finalul și acolo.

 10. vasglo

  @xray

  Nu uitati de Livia Stanciu, „femeia comisar”, cea care punea la ICCJ , la recurs, bomboana pe coliva tuturor celor „saltati de binom! Acolo a fost condamnat Becali in toate cele 3 dosare penale personale si cel pentru marca Steaua, desi avusese castig de cauza in toate, la fond si apel…..

  1. kla2005

   @vasglo.
   Si la condamnarile alea…
   il condamna pentru cazul valiza, cand flagrantul NU s-a realizat

   iar apoi isi recupereaza masina de la hoti…drept e ilegal si face puscarie

   NIMENI nu s-a autosesizat cand Ionel Ganea, fost jucator al Craiovei, a declarat ca el si alti jucatori au decis sa ia banii veniti de la Steaua si sa-si apere corect sansele in celebrul meci cu Rapidufletul lui nea’ Mircea Il Luce si NU BANII DE LA RAPID. Nimeni nu a fost afectat ca RAPID a vrut sa de MITA si sa faca BLAT in MECI DIRECT pentru titlu! NIMENI!
   Nu stiu cum gandeste unul sau altul, insa atunci cand vrei sa faci blat prin mituirea adversarului direct, asta pare a fi un pic de caz penal…din punctul meu de vedere!

   De aceea mi se pare totul concentrat pentru distrugerea Stelei…prin pasi marunti, prin etapa succesive.

   1. vasglo

    @kla2005

    Senzatia mea e ca toate dosarele lui Becali au o mare suspiciune de „fabricare”!
    Daca Becali facea parte din „Sistem”, precum Badea de la Dinamo, nu mai era condamnat pentru ca a prins hotii masinii sale si le-a dat o „corectie”, ca a participat, ca om de afaceri, la un schimb de terenuri cu Armata, schimb de terenuri aprobat in CSAT (..si in care nu s-a retinut vreo eventuala „mita”, ci o complicitate la abuzul in serviciu ce ar fi fost infaptuit de Ministrul si Seful de Stat Major) si ca a intentionat sa premieze o echipa deja retrogradata ca sa joace motivat ultimul ei meci din Liga pe care o parasea.
    Nu mai vorbim de dosarul pe marca si care, asa cum se demonstreaza mai sus, a fost intors in ultima faza printr-o decizie trasa de par!…

    1. kla2005

     Are si el partea lui de vina…de multe ori il ia gura pe dinainte cand nu e cazul.
     Si cu infractorii aia, trebuia sa anunte militia si sa-i retina fara sa se atinga de un fir de par (mai ales pt ca avea condamnarea cu suspendare) si etc, etc.
     Ar trebui sa-i lase pe altii sa vorbeasca si el sa ia deciziile pe care le vrea. Deunazi zicea un fost jucator de la Vaslui ca el nu a vazut nicaieri in lume patron precum Porumboiu care intra peste antrenor, certa si injura jucatorii, mai ceva ca Hitler, da’ nimeni nu afla din presa de asa ceva, iar Porumboiu nu se lauda cu fapte de genul asta. Si toti patronii fac asa, pt ca e metheana romaneasca, cred.
     Ciobanu’ nu se poate abtine, in schimb! Turuie tot ce face, nu sta un pic sa se gandeasca!
     Si in loc sa isi angajeze o casa de avocatura si o firma de PR serioase amandoua, se crede mai destept decat dracu si face el de toate!

 11. answer

  @xray

  Permite-mi sa ma indoiesc de „neutralitatea” autorului. Si eu pot spune ca sint „neutru” din gura, dar sa sustin o anume tabara.

  Diferenta dintre noi si voi este ca noi vrem Steaua in intreaga ei identitate, pe cind voi va multumiti cu orice, numai sa spuneti ca aveti o echipa in prima liga a Romaniei de rezultatele careia sa va agatati. Pai cind va vad cu tot felul de mirlanii la adresa unora ca Lacatus, Piturca, Tudorel Stoica, iar pe de alta parte sustineti ca vreti Steaua din 1947 pina in prezent chiar ca nu stiu ce sa mai cred.

  Eu unul am acceptat ca echipa cu care am crescut a disparut in 2003. Ca va reaparea in 2017, imi va provoca exact aceeasi bucurie pe care mi-a produs-o intoarcerea lui Michael Jordan in NBA dupa perioada in care se apucase de baseball.

  Numai bine si succes in sustinerea continuitatii!

  1. fortuneteller

   @answer.

   Nu numai tu ai acceptat ca echipa a disparut, ci mai multi. Si daca a disparut (desfiintata), atunci nu poate fi vorba de reaparitie, ci de infiintare. Vei sustine o echipa noua, vopsita in culori ros-albastre, care va fi gata de vanzare (la fel ca in 1998 ) in momentul in care ajunge in Liga 3-a.

   Cazul lui Jordan e total diferit, cand Jordan a plecat de la Bulls, cei de la Bulls nu au pretins ca el nu mai exista, nu i-au luat numele. Tot acelasi Jordan a reaparut la Bulls, si tot el a continuat si la alta echipa.

 12. alexcol

  Rog publicarea si acestui articol :
  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/victor-piturca-a-intervenit-abrupt-in-razboiul-becali-csa-echipa-steaua-nu-a-existat-nu-poate-juca-in-prima-liga-scenariul-pe-care-l-anunta-si-cum-il-ridica-in-slavi-pe-talpan-e-omul-anului-2016-16059388

  Asa cum ati publicat articolul cu declaratia lui Ilie Dumitrescu, care este pro FCSB, va rog sa fiti impartriali si sa publicati si articole Pro CSA, mai ales ca vorbim de Victor Piturca.

  1. kla2005

   @alexcol.
   „mai ales ca vorbim de Victor Piturca”???

   Cu afirmatia asta ai spus totul!

   Cum sa publici elucubratiile unui frustrat, un om mai viclean decat ciobanul! (Nu uitati ca a trisat la jocuri de noroc direct in cazino, ceea ce nu e la indemana unui cartofor obisnuit)

   Acest om are un dinte impotriva lui Becali si a simtit miros de sange (altii spun ca de bani)!

   Ilie Dumitrescu e produs 100% Steaua, la fel cu Dan Petrescu!
   Profesionisti adevarati!
   Daca oricare dintre ei ar alege sa mearga alaturi de CSA i-as intelege si nu i-as putea banui ca ar fi manati de acumularea de capital (social, economic sau de alta natura).

   Spre deosebire de acestia doi, Piti e produs 100% Scornicesti, scolit la „scoala vietii” si cam atat! El e manat in lupta doar de $ sau Euro, atat! Asa ca, sa-mi fie cu iertare afirmatiile sale, mai ales avand in vedere trecutul si prezentul … nu pot fi luate in considerare drept opinii valide, nealterate de vreun dolar sau de vreun euro.

   1. alexcol

    Palmares :
    Divizia A: 1985, 1986, 1987, 1988, 1989
    Cupa României: 1985, 1987, 1988, 1989
    Supercupa Europei: 1986
    Cupa Campionilor Europeni: 1985-86
    Finalist: 1988-89

    Recunosti al cui este acest palmares ? 😉

    Cu afirmatia asta am spus totul!

  2. xray Autor articol

   @alexcol
   E o maaaare diferență!
   Ilie Dumitrescu și spus opinia/opțiunea civilizat fără să jinească pe nimeni, fără să atace pe nimeni și nu a spus NIMIC rău de CSA. Dimpotrivă.

   Pițurcă nu a fost pro CSA ci numai anti Becali. Piți să-și plătescă polițele acolo de unde a făcut buzunarul gros, la prietenul lui, ciobanul din Pipera.
   Nu transformam fcsteaua în teatru de înjurături ca pe site-urile sportive unde s-a publicat declarația lui Piți. Piturca daca avea ceva de acuzat trebuia să fie bărbat și să o facă până acum, nu după ce a muls Steaua și nu-l mai bagă nimeni în seamă. Acum e „hoțul strigă hoții”, dacă e adevărat ce spune! Dacă îi mai pasă de Steaua să se ducă la DNA să facă (auto)denunț cu ce a făcut în 2003 și atunci e credibil!

   PS. Aici nu se împarte dreptatea prin postarea de articole. Daca ai dat link-ul crezi că nu va da nimeni click să-l citească?

   1. alexcol

    @xray
    „Echipa Steaua nu a existat. E clar atât timp cât sigla nu mai e pe piept. Suporterii ştiu lucrul ăsta. A venit momentul în care s-a demonstrat că palmaresul şi sigla sunt în curtea CSA-ului. Nu mai există această echipă, Steaua Bucureşti. Nu poate să mai joace în prima ligă. Ce mă miră pe mine e că nu s-au luat măsuri din partea MApN sau a clubului”
    – nimic de Becali

    Talpan a reuşit să scoată adevărul la lumină şi din câte am aflat eu chiar e înjurat. E omul anului 2016! El a reuşit să câştige toate procesele pe care le-a avut pe rol”
    – nimic de Becali

    „Cum a fost luată echipa, aşa trebuie să revină în prima ligă. Dacă nu s-au dat bani pentru palamres, pentru siglă, aşa trebuie să revină la fel cum a luat-o Gigi Becali. CSA trebuie să-şi facă echipă repede, direct în prima ligă, să revină în locul de unde a fost luată această echipă”
    – Becali e mentionat pentru ca el a facut actiunea, nu poate fi scos din context

    Nu observ nicio injuratura in aceste trei citate, este doar o parere pertinenta.Acum ca este credibila sau nu, corecta sau nu, ramane la latitudinea fiecaruia sa decida, asa cum este si in cazul lui Ilie Dumitrescu .
    Pana la urma exista doua tabere,pro FCSB si pro CSA, atat intre suporteri cat si intre fostele glorii, iar nimeni nu detine adevarul absolut.

    Aici fiind site-ul suporterilor stelisti, trebuie sa aflam si sa intelegem adevarul, fiind doua tabere, normal ar fi ca acest site sa fie impartial, totusi vorbim de tabara pro CSA compusa din Lacatus, Piturca, Tudorel Stoica,etc., castigatori de Cupa Campionilor, daca voi nu o luati in considerare si mai dur, o contestati…n-am ce sa mai adaug.

    @kla2005
    ”spre deosebire de acestia doi, Piti e produs 100% Scornicesti, scolit la „scoala vietii” si cam atat!”
    Piturca nu este produs 100% Scornicesti,doar a trecut pe acolo, cum de altfel a trecut si Ilie Dumitrescu, plus multi altii.
    Te-am invitat sa te uiti pe palmaresul lui Piturca si pe urma discutam.

    1. xray Autor articol

     @alexcol.
     Site-ul este imparțial și este rampă de exprimare civilizată a suporterilor indiferent de opinie. Exact cum te exprimi și tu.
     Cine vrea să spună ceva îl așteptăm cu drag.

     PS
     Site-ul nu este nici tribunal, nici ofițer de presă al cuiva, nici hotnews, nici cancan, nici împărțitor de tabere.
     Repet, daca Piți are probe pentru ce spune să meargă la DNA, nu la presă, nu la suporteri.

     Tocmai el??? Cum poate spune după 13 ani, el cel care a infiintat SC FCSB SA în 2003, că „Echipa Steaua nu a existat, nu poate juca în prima ligă!”? Înseamnă că ne-a mințit ca un ordinar din 2003, ca a susținut contrariul înșelându-ne sentimentele, terfelindule sufletele, lacrimile, bucuriile, că așa îi dătea lui bine la buzunar?

     Fariseii ăștia deveniți brusc „sfinți justițiari” ar trebui bătuți cu pietre în piața publică pentru că și-au bătut joc de noi 13 ani mințindu-ne, nu citați. Că unii îi fac eroi acum că dă bine polițelelor lor e problema lor cu propria lor conștiință.
     A fumat ceva dacă vrea să-l mai și creadă cineva. 99% îl injură! Păcat de gloria lui…

     1. alexcol

      @xray
      Ok, buna parere.
      Dar, asta nu scuza toate articolele pro FCSB si anti CSA/Talpan care apar pe prima pagina.
      Parerea mea este ca balanta site-ului este mult inclinata spre tabara pro FCSB.
      Mi-as dori sa vad un site mult mai impartial.
      Si eu pot sa zic ca Helmuth Duckadam, presedinte FCSB, cu tot respectul pentru performanta de la Sevilla, este o marioneta, un mercenar, se afla in pozitia respectiva doar sa dea bine pt. Becali si o face pt. ca este platit de el, aka BANII PRIMEAZA !!! Acum ce facem?Nu mai publicam nici declaratiile lui, il desfiintam si pe el???

     2. xray Autor articol

      @alexcol

      Înțelegi greu? Site-ul nu inclină spre nimic, pentru că nu site-ul scrie comentarii și articole, că nu are angajați, ci numai userii suporteri steliști.
      Nu e vina site-ului că unii sunt în minoritate cu opinia și deci scriu mai puțini. Vezi sondajul.

      Timpul și spațiul de scris e același pentru toți! Nu sta nimeni sa cântărească cine cât scrie

      Duckadam la FC Steaua este la fel ca Lăcătuș la CSA. Doi angajați! La fel cum a fost Lăcă și la FC Steaua.
      Să-ți fie rușine că îl faci pe Duckadam „mercenar” și „marionetă”! Asta dovedește lipsa ta de respect față de o glorie care nu te-a mințit cu nimic. Măi, dacă nu era Duckadam nu aveai tu cu ce să te mândrești fără să ai vreun merit. Dacă tu îl urăști pe Becali nu înseamnă că toată lumea trebuie să te urmeze!
      Tu îl compari pe Piți cu Duckadam? Piți a profitat de FC Steaua ca acționar, și nu numai, nu ca angajat! A făcut Duckadam sau Lăcătuș afaceri cu Becali? Nu! Piți a făcut, la greu!

      N-ai înțeles nici cu declarațiile. Atât timp cât Pițurcă acuză după 13 ani fără vreo probă, minte! Nu mai repet ce am spus.
      Postarea articolelor nu are nimic cu vreo balanța.

      Și cu asta basta pe tema asta.

     3. silenzio-stampa

      @xray.

      Nu e deloc impartial. Daca era impartial se puneau articole cu declaratiile lui Piti,Tudorel,Balint si multi altii. Batuti cu pietre in piata publica? Asta e comentariu de om normal? Daca are o pozitie diferita inseamna ca a fumat?
      PS: ce il recomanda pe acest xray sa dicteze pe un forum pentru stelisti?Site-ul a fost tot timpul un loc pentru cei care nu consuma mizeria servita de presa si creditori, cu articole bine scrise, nu cancan-ul asta sportiv.
      Azzido sau care te mai ocupi, inca mai poti salva ceva din comunitatea asta. Nu am nici o problema sa isi scrie individul opinia, chiar si dezaxata cum e, dar haideti sa fim impartiali. Pana una alta, site-ul nu se numeste fcsportivbecali.ro.

     4. xray Autor articol

      @ silenzio-stampa.

      Îți recomand să-ți vezi de opiniile și comentariile tale despre Steaua și lasă userii în pace! Fiecare e liber să susțină pe cine vrea fără să-ți dea ție raportul.
      Stai chill și nu mai face trolling cu provocări în masă!

 13. adrian0808

  Ciobanul este idiot si prost …
  Acum are cel mai bun prilej de a iesi „bine” din povestea asta ….

  1. Renunta la STEAUA – FCSB si tot scandalul.
  2. Inchide societatea SC FCSB S.A. –- adica lichidare . Veniturile si banii ii transfera .
  3. Muta jucatorii sau ii transfera la un alt club oarecare/mic necunoscut/obscur . Oricum jucatorii importanti i-a vandut …
  4. Daca vrea sa se joace dea fotbalul si competitii uefa o poate face ca are bani .
  5. Intr-un cuvant poate da o mare …….. tuturor sistem/armata/generali/glorii/ultrasi si ii lasa pe acestia sa „onoreze” ei numele de STEAUA ….

  Normal asa ar trebui procedat …si ar cadea de victima …
  A pierdut sigla.
  I s-a interzis sa foloseasca numele .
  Ultrasii nu il vor .

  Asa ca isi i-a jucariile si poate pleca …
  Ar fi ceva super …multi ar turba si ar alerga din gard in gard pe langa cimitire … ultrasi, talpani, glorii ….
  Ce mai ras general ar fi …

 14. answer

  Nu este vorba de o echipa noua, in nici un caz. Echipa de fotbal a armatei, fie ea reinfiintata in 2017 sau 2157, tot Steaua Bucuresti va fi.
  Doar in cazul in care echipa de fotbal va fi instrainata in intregimea sa, printr-o tranzactie legala, cu clauze clare si in ceea ce priveste palmares, culori, marca, sigle, denumire, ce sa va intimpla daca armata doreste reinfiintarea unei echipe de fotbal, abia atunci poti spune ca Steaua Bucuresti in fotbal nu mai apartine armatei.
  Foarte bine ca o pregatesc de vinzare. Sa o faca cum trebuie, fara a lasa loc la tot felul de interpretari, sa-si pastreze 0%, sau 49% din societate si aia e. Ideea este sa fie STEAUA BUCURESTI intreaga.

  1. 7even

   @answer.
   Dacă mâine Mititelu decide să înființeze o echipă de fotbal și să-i pună numele Universitatea Craiova și se declară continuatoarea defunctei, are tot dreptul? Adică acea echipă nu a murit niciodată?
   Dacă CSA Steaua va fi desființată mâine prin ordin de ministru, automat abia atunci FC Steaua(după definiția ta, FC Steaua) va dispărea?
   Gen din 2003, momentul morții acestei echipe(bineînțeles după spusele tale și ale niciunui specialist în domeniu) și până în prezent, FC Steaua doarme? Unde este FC Steaua. Prefer să ma refer la FC Steaua și nu doar Steaua. Sunt 2 entități diferite.

   1. answer

    @7even.

    Pai ceea ce ar face Mititelu’ face acum Becali – a infiintat fcsb in 2003, s-a declarat Steaua, s-a declarat continuatoarea Stelei. Adica Mititelu n-ar prea avea dreptul, dar becali are. Problema este ca Universitatea Craiova exista si activeaza in Liga 1 sub titulara de CSU Craiova.
    Daca miine, prin ordin de ministru se desfiinteaza CSA, da, tot ce inseamna Steuaa Bucuresti (inclusiv clubul de fotbal) vor disparea.

    F.C. Steaua nu exista in momentul de fata. Cind zic F.C. Steaua zic fosta cistigatoare a C.C.E in 1986, a Supercupei Europei in 1987, de 21 de ori campioana a Romaniei, de 20 de ori cistigatoare a Cupei Romaniei.

    Daca miine C.S.A dispare, iar becali isi boteaza echipa de fotbal F.C. Steaua – ar avea voie probabil, neexistind alta- atunci F.C. Steaua va exista, dar va avea in palmares ce a cistigat din 2003 de la infiintare si pina in momentul de fata.

  2. fortuneteller

   @answer.

   Ba e echipa noua, ca d-aia se inscrie in Liga 5-a. Daca aveau pretentii la aia veche, pe care au cedat-o, trebuia ca Talpan sa ceara in justitie retrocedarea. Dar Talpan are timp din 2004 sa faca procese pt nume, nu pt asta. Sau pt repararea onoarei de apevist. CSA si conducatorii ei au timp pt orice, in afara de a cere retrocedarea unui bun care spun ca le apartine. Prin atitudinea lor recunosc ca au cedat echipa. Si pt ca justitia in Romania e ca nicaieri altundeva, ei folosesc sistemul pt a interzice numele unei entitati pe care au cedat-o. Esti f pasionat de legalitatea tranzactiilor intre CSA si FC, dar nu gasesti timp si energie sa ceri restituirea? CSA a dat o masina in stare proasta, care trebuia dusa la mecanic, iar acum zice ca de fapt a dat doar husele de pe scaun. Ce face CSA se numeste specula cu echipe. Mai infiinteaza una, asteapta o vreme, o vinde, apoi zic ca marca e la ei, si iar fac alta, tot in scopul vanzarii. Specula e numele jocului.

 15. 7even

  Cum sa spui ca U Craiova traieste prin CSU Craiova?
  Asta inseamna ca si Poli Timisoara traieste prin ASU Politehinca Timisoara sau prin ACS Poli Timisoara, ceea ce este o ineptie.
  AFC nu era in faliment in acel moment sa fie aceeasi speta, parerea mea.
  FC Steaua are 20 de titluri sub patronatul CSA Steaua Bucuresti, as spune eu, ceea ce este corect, dar de ce sa ne oprim aici?
  Restul de 6 titluri au fost obtinute sub alt patronat, cel al AFC si al SC.
  Stiu ca discutie cheie este legata de transfer aici si asta reprezinta fata morgana pentru noi toti, dar atat timp cat nimeni dintre judecatori nu s-a pronuntat asupra acestui aspect, de ce o facem noi? Indiferent de tabara.
  Eu sunt de principiu, ca cine sustine ceva, contrar realitatii, trebuie sa-l dovedeasca. In speta noastra, daca CSA(dupa o tacere tacita vreme de 7 ani) sustine ca echipa actuala de fotal nu este FC STEAUA, atunci cand toata lumea stia ca asta este echipa de fotbal(Peluza Nord,Sud, cetateni,caini,etc), trebuie sa dovedeasca.
  Deocamdata ne-a demonstrat ca marca notorie STEAUA BUCURESTI este a lor(ceea ce mi se pare legal,normal,etic,etc). De aceea acum clubul de fotbal nu poate folosi orice emblema doreste fara acordul explicit al celor din CSA-SB.
  Altceva nu s-a judecat. Pana cand nu avem o decizie finala, de ce tragem concluzii pripite si poate gresite?
  Cum am spus in articolul precedent: Daca asta nu este FC Steaua, de ce ar fi putut fi contra a 10% dintre venituri?

  1. answer

   Din cite imi amintesc eu, societatea lui Mititelu nu era in faliment in momentul cind cei de la Universitatea din Craiova in parteneriat cu Primaria si cu o firma din Bucuresti au reinfiintat Universitatea Craiova. Da „U” Craiova, pt. ca apartine si unitatii de invatamint, posesoarea de drept a echipei.
   Nu vad cum s-ar putea pronunta o instanta de judecata intr-o speta in care nu exista un proces deschis.
   Nu inteleg de ce CSA ar trebui sa dovedeasca ca este Steaua, atit timp cit din 1947 ea exista ca si entitate. Ca intr-adevar nu are echipa de fotbal este un adevar, dar asta nu inseamn ca acest club nu exista.
   Eu cred ca becali trebuie sa dovedeasca faptul ca el detine Steaua, dar fara dreptul asupra marcii nu vad cum ar putea s-o faca.
   Tocmai prin acea marca care, dupa parerea mea, iti certifica identitatea CSA dovedeste ca este Steaua.
   De ce cred eu ca, contra a 10% din venituri fcsb ar fi putut fi Steaua? Pt. ca atunci s-ar fi putut identifica cu detinatorul palmaresului.

 16. xray Autor articol

  PS
  Că tot ai citat ce a zis Pițurcă, uite replica lui Becali acoperită și de un document publicat chiar în acest articol.

  „Pițurcă a votat în Adunarea Generală, era la munte și a venit cu 6-7 persoane şi a votat transformarea în societate pe acțiuni. A semnat tot, vă arăt procesul verbal, e semnătura lui. Am vorbit ca eu, Piți și Păunescu să o transformăm în societate pe acțiuni ca să nu dispară Steaua, că nu mai erau bani; am dat bani pe numele lui Pițurcă şi pe numele lui nea Viorel Păunescu; eu dădeam bani pe numele lor și apoi, în 4-5 ani, când societatea devenea profitabilă, îmi dădeau banii înapoi; nea Viorel s-a retras și mi-a cesionat partea lui; el, domnul Pițurcă, pe banii mei, pe care îi dădusem pe numele lui, a luat 4% din acțiuni, apoi mi le-a vândut mie înapoi cu 500.000 de dolari”, a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”.

  „Dacă vor Pițurcă sau Păunescu le fac o socoteală, să-mi dea banii pe 33% din acțiuni și le dau imediat. Eu am mărit capitalul pentru că trebuia să țin echipa în viață, era ceva normal. Eu renunțasem atunci la 6 milioane de dolar pentru 51% din acțiuni. Dacă aveam 100% nu mai era nevoie să facem Adunare Generală. Îi sugerez lui Pițurcă să-și vadă de treaba lui, ce face el e calomnie. Palmaresul nu se poate vinde, îl preiei când continui activitatea. Asta e legea firii. Doar în România nu are lumea discernământ”, a mai spus omul de afaceri.

  „El și cu Păunescu m-au adus. Zice că a greșit? Păi, a greșit, pentru că eu cu banii ăia luăm orice echipă şi nu aveam probleme. Ei să zica merci, că altfel Steaua era desființată până acum. Nu ți-e rușine? Ce sunt minciunile astea? Există o plângere penală și o anchetă penală, în care s-a hotărât neînceperea urmăririi penale. Ne jucăm cu vorbele? Pot să demonstrez cu acte la Registrul Comerțului că era acționar. Nici chiar așa, să zici că am furat eu Steaua. Dacă am furat eu 94%, ai furat și tu 4% și ai luat bani, 500.000 de dolari pentru ce ai furat„, a adăugat Becali.

  1. kla2005

   q.e.d.

   Eu cred ca nici Paunescu si nici Piturca nu au crezut ca va fi posibil sa faci profit din fotbal in Romania…uite ca ciobanul a avut nara mai buna la afacere decat au avut ei…Macar Paunescu spune adevarul, la Piti se simte ciuda si nervii pe care ii are fata de cioban!

   1. kla2005

    Dupa toata campania asta acerba…de prin 2014, cu site-uri de sport care denumesc Steaua numai FCSB si isi bat joc de stelisti…peste 80% din vizitatori spun ca Steaua e Steaua…this is priceless!

  1. fortuneteller

   Din cauza conflictului actual, multi dintre „stelisti” se vor indeparta de CSA. Chiar daca vor castiga o echipa, vor pierde suportul pt ea. Si celelalte sectie vor pierde, prin asocierea cu CSA. Nu stiu cum crede CSA ca va reusi ca inchirieze/vanda pe bani multi o echipa cu potential si suport redus. A nu se uita ca vor face „afacerea” cand vor ajunge in Liga 3, departe de Liga 1.

 17. fortuneteller

  Palmaresul era al sectiei de fotbal, nu al CSA. O sa fie competitie faina in Liga 5/4, echipe cu nume sonore: CSA Steaua, CS Dinamo, Progresul, Sportul Studentesc, Victoria. Cine stie, poate apare chiar si Venus, Carmen, Unirea Tricolor. CSA Steaua si CS Dinamo vor avea stadioane faine, facute din banii contribuabililor, numa’ bune pt derbiuri de traditie. Talpan va readuce gloria numelui si va avea statuie in Ghencea. Eventual poate se vor vinde si breloace cu el in uniforma. Si ultrasii vor reveni, fericiti ca ecipa e curata si poate fi vanduta corect. Si daca CSA mai face inca o echipa apoi? Nu-i problema, important e Talpan vegheaza si Piturca isi da girul.

 18. xray Autor articol

  11 iunie 2007, sport.ro: Tudorel Stoica il acuza pe MM ca l-a refuzat pe fiul sau, Alin Stoica, să vină la Steaua. „Mihai Stoica s-a impotrivit transferului lui Alin la Steaua, motivind ca are o viata extrasportiva. Un motiv penibil MM a platit pentru deciziile luate. Alin a fost votat de jurnalisti cel mai bun jucator de la Gent si intre primii 11 din Belgia. Ei l-au preferat pe Elton. Sa raman cu Elton acum! Venirea lui Adrian Ilie este buna pentru Steaua”, a declarat Tudorel Stoica în 11 iunie 2007.

  17 decembrie 2008, sport.ro: „Am crescut la Steaua , datorita tatalui meu mergeam la fiecare meci. Am ramas cu gandul la aceasta echipa. Mi-ar placea sa joc la Steaua, dar in viata nu se stie niciodata. Pentru mine orice oferta este buna in acest moment.” a spus Alin Stoica în 17 decembrie 2008 tot la sport.ro.

  Aseară, ÎN DIRECT la „Digi Sport Special”, Tudorel Stoica l-a pus la zid pe Gigi Becali:
  „Aș vrea să fac o lămurire și o precizare pentru susținătorii lui Gigi Becali și ai Stelei. Când cineva nu are ceva, ce vrei să îi iei? Nimeni nu vrea să îi ia nimic lui Gigi Becali, nu are nimeni nimic cu el, pentru că nu a avut Steaua niciodată. Cum poți să i-o iei de acum?”

  În 2015 fiul său, Alin, a luat şi el atitudine faţă de ideea noii denumiri.Asta nu este Steaua mea. Eu mă identific cu Steaua campioana Europei. Văd că în România cei care au câştigat CCE nu sunt respectaţi“, a declarat Alin Stoica.

  Capitane, până la urmă a existat sau nu Steaua din 2003? Sau doar in 2007-2008??
  Frate, parcă toată lumea a băut apă după Talpan. ?

  1. siegfried

   @apparte.

   Superb, deci în capul lui Tudorel Steaua nu e Steaua, e FCSB, dar vor să o ia pentru că suporterilor (bănuiesc stelişti) le e ruşine de cum joacă FCSB. Omul ăsta revoluţionează logica.

 19. silenzio-stampa

  Si totusi, nu avem si noi pic de decenta? Ati inceput cu talpan,boroi,zisu si generalii, dupa l-ati luat in colimator pe Jan, acum va varsati frustrarile pe Tudorel,Piturca,Balint si multi altii care sunt impotriva ideilor voastre.
  Oricat ati scrie, nu puteti schimba cu nimic soarta fcsbului. Din ce se aude, nu termina campionatul.
  In loc sa scrieti aici, duceti-va la palat si convingeti-l sa lase locul in prima liga CSA-ului plus ceva despagubiri si uite ca nu mai dispare „Steaua”.

 20. 7even

  Sunt curios dacă cineva a schimbat tabăra în acești ultimi 2 ani de când se tot scriu lucrări de doctorat despre „Unde este Steaua”.
  Au fost prezentate argumente, dovezi, șamd. Și o tabără și cealaltă s-au duelat în această nesfârșită dezbatere. Pasiunea aruncată aici prea fi transferată în „niște” mitinguri seriose sau chiar în peluză.
  Eu nu înțeleg de ce cei care susțin actuala echipă sunt înjurați. Dacă mă indentific cu actuala echipă nu înseamnă că sunt vândut sau că becali e viața mea..acum dacă nu mă identific cu iliescu sau băsescu nu înseamnă că eu nu am trăit în România, ci doar că nu îmi place de ei :))

  1. silenzio-stampa

   @7even.

   Nu te-a injurat nimeni domnule. Cum poti sa sustii o echipa care nu are casa,marca,nume si e tarata in scandaluri? Ce stelist esti tu? Esti adeptul teoriei continuitatii si crezi ca asta e Steaua? Foarte bine, dar sa te prefaci ca totul e in regula si sa nu vezi din vina cui s-a ajuns aici, asta nu e in regula.
   Cum a zis si Tudorel, Becali nu a incercat nici macar sa negocieze un acord decent. A refuzat din start, ca el schimba numele si stema si e tot Steaua.
   Scuza-ma, dar faptul ca oameni precum Tudorel Stoica si Lacatus, care sunt GIGANTI in materie de stelism, au o asemenea parere imi da o liniste sufleteasca si morala. Daca EI sunt pe aceeasi unda cu mine, eu unul sunt impacat.
   Repet, VOI nu aveti dreptul sa va contraziceti cu ei. Ca Piti, Iordanescu, Bumbescu arunca sageti e alta, au pacatele lor si exista o indoiala. Dar unicul nostru capitan Stoica si fiara Lacatus sunt icoane pentru noi Stelistii.
   A fost afisat un mesaj superb acum ceva ani, spunea cam asa „La judecata de apoi/ Sfinxul va intra in voi”- reflecati putin.

 21. piece-of-mind

  XRay, vad ca o dai inainte cu tranzactia aia extrajudiciara de parca ar fi vreo noua Magna Charta! Lasa-ne fratie cu tranzactia aia, ca toata cheia problemei graviteaza in jurul a ceea ce putea AFC-ul sa transfere societatii nou constituite, pentru ca nimeni nu poate transfera altuia mai mult decat are el insusi (nemo plus iuris in alium transferre potest quam ipse habet)! Iar la intrebarea asta nu am inca un raspuns convingator, din partea nici uneia din partile conflictului, tocmai pentru ca modul in care s-a privatizat sectia de fotbal e oarecum invaluit in mister (imi pare rau ca Pindean nu mai frecventeaza site-ul, putea dialoga pe subiect). Ce a transmis concret si cu ce titlu?

  Cred ca am mai discutat candva problema, daca noi doi ne facem un SA, apartamentul pe care il detin eu in proprietate nu devine automat proprietatea societatii ca efect al calitatii mele de actionar. Or, daca nu ma insel, tocmai asta e teza pe care isi fundamenteaza Gigi apararea.

  In fine, n-ar fi trebuit sa ajungem niciodata aici, dar daca tot am ajuns, macar sa se separe apele intr-un mod convingator, neechivoc.

  1. xray Autor articol

   @piece-of-mind

   Să o conteste Talpan în justiție, că a studiat 14 ani dosarul. Cine l-a oprit?
   Dacă câștiga procesul lua clubul înapoi și nu mai începea din liga a 5-a!

   Așa că mai lasă-mă cu sofismele!?

   PS
   Tu a auzit de aport de capital? Dacă eu vin cu capital la o firmă unde dețin acțiuni, cu bani împrumutați de la bancă, în teoria ta nu am voie că dau mai mult decât am eu în contul personal! C’mom!
   AFC a transferat tot ce avea, și în oglindă apoi, SC FCSB SA avea același lucru, ca un club de fotbal: echipă, loc etc. Nu mai repet că deja mi-e lehamite.

  1. silenzio-stampa

   @ender.

   Nici glume nu mai fac despre parazitii astia cu care ne-am pricopsit o data cu ciobanul. Cand citesc comentarii aici si pe site-urile de sport imi vine sa vars. Am ajuns rau ca mentalitate,cultura si bun-simt. Daca persoane ca bECALI au ajuns sa fie sustinute in dauna unor oameni de valoare.

   1. 7even

    @silenzio-stampa.

    Nu te supăra, dar cine îl susține pe cioban? Unde ai auzit vreun argument pro cioban? Cred că VPM este în sufletul și mintea tuturor, indiferent de tabără!
    Noi vorbim de chestii mult mai importante aici!
    Subscriu piece-of-mind, însă o remarcă: de ce CSA-SB, nu atacă acel moment, acțiune, document,etc? Să avem și noi negru pe alb o decizie cu privire la proprietarul de drept al acestei echipe de fotbal.

    1. silenzio-stampa

     @7even.

     Nu inteleg de ce te-ai atacat. Nu vorbeam despre tine. Esti naiv daca tu crezi ca majoritatea stelistilor au in suflet VPM. Majoritatea nu stiu sa scrie corect si se inchina la chip cioplit.
     Din ce se vorbeste nu exista un document veridic, semnat de cineva din minister sau CSA. Daca exista vrem si noi sa vedem semnatura si cine si-a asumat „vanzarea” clublui. Documentul are trebui sa fie in posesia creditorului. el TREBUIE sa demonstreze ca a preluat clubul corect, nu invers. Iar ce a aratat ciobanul e o gluma proasta, poate il prosteste pe nea Vasile de la tara, dar cam atat.

     1. 7even

      @silenzio-stampa.

      Eu mă refer la steliști,nu la fani „tzukala” și „hai pe maibah gigi”.
      Și eu vreau să văd documente și să se termine odată „spectacolul” ăsta grotesc.
      Până acum nu sunt 100% convins că FC Steaua nu este la cioban.
      Vreau un proces pe transferul CSASB-AFC-SC.
      Acolo este cheia!
      Până nu am negru pe alb o decizie în instanță, nu cred pe nimeni care are o simplă părere.
      Și până atunci, voi mai frecventa(destul de rar) Arena Națională.

 22. sunchaser

  Bai ce imi place ca o arzi asa virgin ca esti impartial. Toate persoanele enumerate de mine in mesajul sters sunt suporteri declarati ai ciobanului. In afara de tine, sper ca tu esti si platit pentru ce faci

 23. piece-of-mind

  XRay, vezi ca iar amesteci lucrurile, sper că din neştiinţă, nu din rea credinţă :)))

  Ştiu mai bine ca tine ce e ăla aport de capital şi de câte feluri poate fi. Problema noastră este dacă, la momentul la care s-a înfiinţat SA-ul lui Becali, AFC avea ÎN PROPRIETATE ce pretinde că a transmis sau MĂCAR un drept de folosinţă TRANSMISIBIL cu privire la bunurile respective!

  În altă ordine de idei, hai să încercăm să fim ceva mai raţionali în dezbateri şi inclusiv în titlurile articolelor, care au mai mereu ceva incitator! Ce vreţi acum, să ne batem pe stradă, să-i asmuţim pe Tudotel, Belo, Balint, Loţi, Lăcă sau Piţi împotriva lui Duca sau Ilie? Băi nebunilor, Steaua suntem noi TOŢI!

Lasă un răspuns