FCSTEAUA.RO

„BLATUL ORDINAR” prin care SISTEMUL a deposedat FCSB de marca Steaua!


Adriana Oprea Popescu
, născută în 1971, este o cunoscută jurnalistă româncă. Adriana Oprea Popescu a fost șef al paginilor Reportaj la Jurnalul Naţional. Autoare profilată pe editoriale din zona Justiției, jurnalist la În căutarea adevărului – Campanie Ştirile TVR, Adriana Oprea Popescu este și semnatara cărții „Criminali in serie din Romania” vol. 1 și 2.

Jurnalista Adriana Oprea Popescu a investigat în octombrie 2015 cazul „marca Steaua” și l-a publicat în ActiveNews în cinci episoade, de unde l-am preluat și noi pe site-ul suporterilor steliști fcsteaua.ro.

Adriana Oprea Popescu a analizat cu documente, unele în apărute în premieră, cui aparține marca „Steaua”, în jurul căruia s-a declanșat apocalipsa roș-albastră.  Este cea mai completă, obiectivă, logică și mai argumentată juridic abordare apărută în mass media, ce prezintă speța în integralitatea ei, ca istoric al desfășurării.

Verdictul autoarei: blat ordinar” al Sistemului!

Referitor la cazul „marca Steaua”, jurnalista Adriana Oprea Popescu declara pe pagina ei de facebook: „Marturisesc, am inceput documentarea acestui caz avand pareri preconcepute. Pentru ca uneori ma uit si eu la tv si pentru ca nici nu ma pricep prea tare la fotbal. De pilda, nu intotdeauna recunosc un ofsaid.  🙂 Dar cu OSIM si cu legea 84/1998 am avut o vasta experienta personala. Prin urmare, acum nu mai am niciun dubiu ca in acesta speta s-a comis un blat ordinar. Va recomand sa cititi acest serial (are cinci episoade), pentru a intelege cum functioneaza SISTEMUL„.

Cele cinci părți publicate de ActiveNews au fost postate în 2015 și pe site-ul fcsteaua.ro. Vă invităm din nou să dați click pe cele 5 link-uri de mai jos [în numerotarea de pe fcsteaua.ro  „Cazul „marca Steaua” (I)… (V)] pentru a lectura cum s-a comis „blatul ordinar” acolo unde trebuia să se împartă dreptatea și cum și-au schimbat în timp discursul cei de la CSA , din 2011, până la isteria lui Talpan din 2016-2017. În paranteze aveți și link-ul la articolul „original”, însă episoadele pe ActiveNews nu au fost numerotare. Doar subiectul „De ce Steaua este aparține la FCSB” l-a subdivizat în 2 episoade (sunt în Parțile II, III).

  • Partea I este aici: Cazul „marca Steaua” (I) – Precesul pe fond și la Apel. Cum a înregistrat Armata, în 2013, marca pe care o cedase unei asociații DIZOLVATE din 2009. MApN a recunoscut oficial, încă din 2011, că vrea un „preț corect” pentru marcă. (link la original Aici)
  • Partea a II-a este aici: Cazul „marca Steaua” (II) – De ce marca STEAUA îi aparţine, de drept, lui Becali. Documente publicate în exclusivitate.(link la original Aici)
  • Partea a III-a este aici: Cazul „marca Steaua” (III) – A cui e Steaua? Cum a început războiul marcă vs marcă. Armata a înregistrat marca sub care s-a câștigat Cupa Campionilor DUPĂ ce a făcut-o societatea lui Becali. (link la original Aici)
  • Partea a IV-a este aici: Cazul „marca Steaua” (IV) –  La ÎCCJ hoţul strigă „hoţii”, chiar în timpul procesului. Cum a înregistrat Armata în 2013, prin metoda COPY/PASTE marca înregistrată de FC Steaua în 2004. Au copiat chiar și erorile. DOCUMENTE. Cum a interpretat ÎCCJ protocolul din 1999 (link la original Aici)
  • Partea a V-a este aici: Cazul „marca Steaua” (V) –  De ce războiul pentru marca Steaua a început după 7 ani și care era miza pentru CSA. Armata a ADMIS că fotbalul s-a desprins de CSA Steaua și că marca nu trebuia anulată pentru activitatea SPORTIVĂ. EXCLUSIV/ CSA CONTESTĂ și noua marcă FCSB. „In toată această poveste, în care esenţialul stă, precum diavolul, în detalii, nu e vorba, nici pe departe, de o marcă. E vorba doar de „marcă banu’ ”, rezumă Adriana Oprea Popescu.(link la original Aici)

Notă: Parțile II, III arată cu documente de ce marca Steaua aparține FCSB. Parțile I, IV și V arată documente și parcursul procesului pe marcă de la Fond și Apel (Partea I), unde CSA a pierdut, până la blatul de la ÎCCJ (Părțile IV și V). În descrierea părților am căutat să păstrez esențialul ca un headline pentru a vă ușura opțiunea la lectură. Da, nu este „o lectură de 5 minute”, dar cei interesat sunt sigur că vor găsi timp și răbdare pentru a se informa și lămuri. Pentru a vizualiza mărit Decizia ȊCCJ nr. 3425, dosar nr. 42805/2014 (completă, 27 pagini) dați click aiciEste documentul cu care ÎCCJ a îngropat „Steaua București” fotbalistică în cel mai mizerabil scandal din istoria ei.

După ultimul episod, urma să facem și noi o scurtă sinteză-recenzie pe fcsteaua.ro a cazului prezentat de ActiveNews. Timpul, evenimentele și, recunosc, lehamitea față de impotența statului vs SISTEM au amânat intenția. Am lăsat cititorii de pe fcsteaua.ro să tragă concluziile finale.

Totuși, trebuie să menționez și berbecia conducerii FCSB când a lăsat de izbeliste marca AFC Steaua pe care o avea cesionată în 2004. Astfel, trebuia să o reînoiască la OSIM în 2009. De acest lucru a profitat CSA și a înregistrat-o cu rea-credință în 2013. Dacă FCSB rămânea cu marca cesionată AFC și nu înregistra propria marcă în 2004, tot acest balamuc nu ar fi avut loc, sau cel puțin nu cu urmări. Lucrul cert este că trecerea Stelei de la AFC la SC FCSB SA s-a făcut legal, inclusiv cu marcă Steaua a AFC-ului recunoscută oficial și de MApN în Protocolul din 1999 punctul 10.

Vă prezentăm documentele prin care marca Steaua a trecut de la AFC la SC FCSB SA și documentul prin care s-a stabilit acționariatul la SC FCSB SA, înțelegerile și aportul de capital (vezi printuri la final).

  • În 2004, AFC a cesionat la FCSB, printr-un contract autentificat la Notar Public, „marca Steaua” contra a 10 milioane lei (aprox. 3. 125 $) la FCSB . Adică, i-a dat drept de folosire. (vezi print la final)
  • În 2005, FCSB a cesionat marca Steaua asociaţiei AFC contra a 1.000 de lei  (aprox. 0,33 $) pentru că FCSB înregistrase la OSIM marca pe care a pierdut-o în 2014. (vezi print la final)
  • Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA” (link la articol)/(vezi print document la final)

Reluam republicarea și redifuzarea întegrală pentru că unii nu știu, iar alții au cam uitat că NUMAI de la această marcă înregistrată în 2004 a izbucnit o intreagă isterie talpanoidă, propagată prin media la tot poporul. Nu au fost procese pe modul în care clubul de fotbal Steaua a trecut de la CSA la FCSB (AFC și apoi SC SA), dar vajnicul Talpan tună cu acuze și pretenții terfiante ca și cum acele procese ar fi avut loc și FCSB ar fi fost condamnată ca un tâlhar din codrul Armatei.

După ce în 2015 a incercat să obțină 10% din viitoarele venituri ale „tâlharului” FCSB , apoi tot fără succes să scoată la licitație „marca de fotbal” în speranța că „tâlharul” o va închiria, în 2016-2017 a schimbat strategia. Juristul Talpan Costel Florin cu logoreea și isteria defunctului „tribun” Vadim Tudor, acuză clubul de fotbal FC Steaua de fraude  și alte nenorociri ale planetei, care ar fost comise în 1998 și 2003. Însă nu are și nu a arătat nicio probă și nici nu a intentat vreun proces pe aceste spețe!

Talpan Costel Florin se bate juridic cu SC FCSB SA doar pe „substantive” și mai nou pe „literele FCSB”, dar verbal exploatează propagandistic un drept de proprietate intelectală, marca obținută prin „blat”, extrapolându-l asupra întregii proprietății patrimoniale a FCSB pe care o consideră ilicită în temeiul acelei mărci! 

Absolut toate acuzele juristului CSA Talpan se sprijină fals NUMAI pe marca dobândită în 2014 de CSA printr-un „blat ordinar” cu SISTEMUL. Tot în baza ei, CSA a obținut la Curtea de Apel, în 21 decembrie 2016, o înterzicere abuzivă: FCSB să nu mai folosească în nume „Steaua București” sau substantivul comun „Steaua”. „Chiar și „FCSB””, delirează Talpan Costel Florin, și a mai deschis un alt proces din bani publici, pe 10 ianuarie 2017, pentru literele „FCSB”.

Dreptul la nume este un drept nepatrimonial fundamental pe care îl dobândește orice persoană fizică sau juridică atunci când se „naște”. Dacă atunci la „naștere” nu a avut nimeni de obiectat, în sens juridic, este de domeniul absurdului să vină cineva, care a brevetat o marca pe acel nume în 2014, să ceară schimbarea numelui primit atunci când te-ai „născut” în 2003. La Apel, o instanță a justiției române a contrazis-o pe alta și a decis halucinant că „se poate!”, ca în Absurdistan. Vom vedea ce va mai zice de data asta la recurs ÎCCJ.

Autoarea rezumă la finalul investigației: „In toată această poveste, în care esenţialul stă, precum diavolul, în detalii, nu e vorba, nici pe departe, de o marcă. E vorba doar de „marcă banu’. Da, nu există dubiu, marcă este „marcă banu””. Pe cei de la CSA nu-i interesează altceva decât banii. Dovadă este si lipsa de respect față de „Steaua fotbalistică”. Din martie 2015 până în primele luni ale lui 2016, CSA a lăsat trofeele să zacă aruncate pe jos. Ulterior, susține Ministerul, obiectele de patrimoniu au fost adunate din stadion și băgate într-un depozit al clubului. Ascunse de ochii fanilor care iubesc Steaua fix pentru acele trofee!

Incredibilă nesimțirea cu care CSA se ascunde cu Steaua în spatele unei cazărmi.

  • „Apreciem interesul permanent arătat activității Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, dar, în spiritul colaborării instituționale, vă facem cunoscut faptul că, fotografierea fără acord în interiorul unei unități militare este strict interzisă, motiv pentru care vă recomandăm să manifestați o rezervă decentă în ceea ce privește folosirea imaginilor astfel dobândite.”, avertizează CSA pe GSP. Însă imaginile ăstea nu le mai poate ascunde nicăieri.

Dar și mai mare este nesimțirea lui Talpan care spune public românilor că „am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti”. Alo, Talpane! „Steaua București” nu înseamnă doar fotbal, stelistule! Cât despre gloria ei readusă de tine vedem și singuri din poze.

„Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

XRay

Documente importante ale SC FCSB SA și AFC Steaua București care nu sunt în investigația jurnalistei.
  • În 2004, AFC a cesionat la FCSB, printr-un contract autentificat la Notar Public, „marca Steaua” contra a 10 milioane lei (aprox. 3. 125 $) la FCSB  . (click foto)
  • În 2005, FCSB a cesionat marca Steaua asociaţiei AFC contra a 1.000 de lei pentru că FCSB înregistrase la OSIM marca pe care a pierdut-o în 2014.  (click foto)
  • Copie după tranzacţia extrajudiciară încheiată în 2003 prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA”

X Ray

Exit mobile version