Reghe bate şi ameninţă!

de | decembrie 7, 2015

Era logic că Reghe, abia instalat, nu va putea schimba garnitura din temelii. Și să fi vrut, n-avea cu cine.

Deși a bătut-o pe Craiova clar și meritat, campioana n-a convins pe deplin. Asta în ideea că în fața unui adversar fricos, parcă speriat de bombe, a avut nevoie de 81 de minute pentru a înscrie. Papp a trimis atunci la vinclu un șut fabulos de la 30 de metri, o ghiulea pe care n-ar fi putut-o bloca nici doi de Bălgrădean! Pe de-o parte, Papp i-a mulțumit noului antrenor că l-a titularizat înaintea lui Carp. Pe de alta, ghinionul lui Rădoi, care a primit gol de la Astra în minutul 95, s-a transformat în norocul lui Reghe!

Acesta a nimerit-o la fix cu Papp, dar și cu Tade, francezul marcînd golul de 2-0. I-a ieșit însă mai puțin spre deloc cu Tudorie, rătăcit și ineficient în spatele vîrfului, figurant pe banda stîngă. Cum ex-gălățeanul n-a impresionat nici ca servant, e de văzut în ce fel se va descurca Reghe cu el. Adevărul e că, lipsindu-i (între alții) Chipciu și Kharja, tehnicianul a trebuit să improvizeze. Tudorie a reprezentat însă o carte perdantă. O promisiune în continuare amînată.

În ansamblu, Steaua a fost mai în vînă și mai stăpînă pe ea decît în ultimele evoluții. Mult mai agresivă. A avansat liniile din start și le-a păstrat sus. A recurs la un singur închizător, Breeveld, ceea ce a conferit jocului un plus de cursivitate și de forță. A pasat abundent, numai că prea des de-a latul terenului, la alibi. A căutat să-i dea Craiovei lovitura de grație cît mai repede, s-o sugrume, însă n-a reușit.

În 2013-2014, cînd îi includea pe Szukala, pe Gardoș, pe Pintilii, pe Bourceanu, pe Piovaccari ori pe Keșeru, Steaua aceluiași tehnician își copleșea adversarul. Îl năucea. Îl strivea. Duminică, l-a măcinat ca picătura chinezească și nu l-a mai călcat în picioare. Important e însă că, dincolo de manieră, și-a atins scopul. Și cu ajutorul unei Craiove neputincioase, îngrămădită în propria jumătate cu ordin de pe bancă, a învins fără emoții. La pas.

Era logic că Reghe, abia instalat, nu va putea schimba garnitura din temelii. Și să fi vrut, n-avea cu cine. Dar a izbutit s-o ambiționeze, s-o monteze, s-o determine să pună osul, să fie decisă. De aici și observația că, abil, bun psiholog, Reghecampf știe nu doar să pregătească o echipă, ci și s-o motiveze. Exemplul cel mai elocvent l-a oferit Ad. Popa, care nu s-a oprit din alergare, după ce irosise o ocazie uriașă, pînă n-a inventat golul 2. Spre deosebire de întîlnirile precedente, roș-albaștrii au părut de-a dreptul alarmați că și-ar putea necăji antrenorul.

Pe lîngă 3 puncte prețioase, Steaua a cîștigat la Pitești moral, încredere în sine. Acea siguranță vecină cu tupeul, grație căreia, ridicînd vocea, Reghe s-a grăbit să afirme că “Tot noi luăm titlul!”. Conștient că nu va fi floare la ureche întrucît e la 8 puncte distanță de Astra și la 6 de Viitorul, a supralicitat tocmai pentru a băga spaima în contracandidați. Nu știu cît crede el asta, dar n-ar strica s-o creadă adversarii!

Luni seara, pe 14 decembrie, la finalul derby-ului de la Ovidiu, ne vom lămuri dacă războiul psihologic declanșat de Reghecampf a avut sau nu efect. Indiscutabil însă că întoarcerea acestuia a dinamizat-o pe Steaua și, în paralel, a înviorat întreg campionatul. L-a colorat.

Ovidiu Ioanițoaia
Preluare de pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Un comentariu la „Reghe bate şi ameninţă!

 1. redbabyseal

  cum era de asteptat!
  dupa un prim moment de nauceala, de recul, detractorii se regrupeaza, isi regasesc rezervele de venin anti-stelist… si se pun din nou pe treaba!
  daca Steaua castiga, atunci „adversarul a fost slab”
  – daca acelasi adversar e invins de o rivala a Stelei, atunci aceasta rivala „a jucat extraordinar!”
  – dupa aceeasi logica, erau felicitati cei de la astra (de catre toata presa) pentru cele 6 puncte luate Stelei (nu conta ca 3 au fost furate; batista pe tambal si mizeria sub covor!)

Lasă un răspuns