Revanșa lui Zorro și „sfânta treime” Papp-Popa-Tadé

de | decembrie 7, 2015

reghecampfNu ne așteptam ca transformarea să se petreacă peste noapte. Așa ceva e imposibil, că doar îi vedeam pe teren pe aceiași jucători care ne mănâncă zilele de atâta vreme, nu? Și, totuși, reîntoarcerea lui Reghe a coincis cu o victorie. Dar nu numai cu atât.

Am văzut, parcă, mai multă ambiție din partea steliștilor, ne-am reamintit pe alocuri de pressing-ul cu care își sufocau adversarii în ”prima epocă Reghe”. Dar jocul a fost cam același – dominare evidentă și o exasperantă impotență la finalizare. Adversarul? Baricadat în apărare, dar mereu la pândă, gata să aplice instrucțiunile din manualul ”Cum să bați Steaua”: ”Lăsați-i să atace, că tot nu nimeresc poarta, și scăpați pe contraatac când până și apărătorii steliști sunt  în careul vostru.” Și meciul se îndrepta spre un 0-0 visat de Săndoi și ai lui ca un fel de cadou al Moșului. Cu Adi Popa, Stanciu și Hamroun măcinând în gol, greșind pase, șutând aiurea, ratând incredibil. Cu Tudorie parcă încercând a nu știu câta oară să ne convingă că a picat din greșeală pe acolo…  Altă remiză? Alte puncte pierdute prostește? Continuă ghinionul? Mai sunt doar vreo zece minute. Nu, pentru că o torpilă se înfige la vinclul porții lui Bălgrădean. Cine-i? Tadé? Breveld? Sulley? Nu, că doar capul îi e negru. E tocmai gaffeurul no.1, cel ce ne amărâse de atâtea ori până atunci: Papp! Gol senzațional care a făcut ca Steaua să se prăvălească peste olteni ca o avalanșă de neoprit. Și Adi Popa, bramburitul de până atunci, face un slalom pe dreapta și… nu ratează, ci pasează în fața porții, de unde marchează lejer altă cruntă dezamăgire, Tadé.

Și am văzut scene din alte vremuri: bucuria lui Reghe, cu nelipsita sticlă de apă în mână, un stadion în delir, susținându-și favoriții, dar și dizgrațiosul exhibiționism la ”oficială” al celui pe care ni-l dorim plecat cât mai repede. Cu Maybach cu tot.

Papp-Popa-Tadé… Să fie oare un semn? Să nu ne grăbim, greul abia începe. Primele trei puncte au fost obținute. Și mai sunt cinci etape, în care obiectivul este clar: victorii pe toată linia, încă 15 puncte, ca să fie 18. Ar însemna micșorarea distanței față de primul loc și plumb în picioare pentru adversari. Deocamdată au mai rămas 8 puncte până la primul loc. 8 A.M.R., cum ziceam în armată…

Sincer să fiu, mi-aș dori o schimbare bruscă a vremii, care să ducă la întreruperea campionatului. Pentru că am văzut starea jalnică a terenurilor din țară. E rușinos ce gazon mizerabil au bijuteriile cu care se mândresc Clujul și Ploieștii, sau tarlaua din Craiova. Ce ne facem dacă avem parte de ceața aia groasă de la Iași, care ne-a oferit, parcă, un meci de Halloween? Sau dacă dă vreun îngheț de tre` să-și pună băieții patine? Nu de alta, dar vrem fotbal, nu luptă oarbă, cu îmbrânceli, cu tăvăleli, cu intrări la rupere, cu simulări penibile, cu trageri de timp sub ochi îngăduitori. Știu, scopul scuză mijloacele, dar cu așa ceva ne facem de râs în Europa, avem iar parte de rușini istorice…

P.S. Nu pot să nu spun câteva vorbe despre ”cazul Ivan”. ”Scrofulos la datorie”, piticul scorțos, Marius Avram, n-a acceptat masca lui Ivan, pe motiv că nu era neagră, sau de culoarea echipamentului. Aud că ar fi nu știu ce recomandare în acest sens. Recomandare, nu precizare în regulament. Ivan a ales să joace fără mască. Știm ce a pățit Papp… Treaba este că totul putea fi rezolvat rapid. Adică nu putea vreo gospodină să prindă cu acul vreo cârpă albă peste masca Ivanului?  Sau o fi fost și ăsta un tertip: ”Lasă, bre, poate li s-o face milă ălora, grijulii să nu ne ciobească perla…” Oricum, ca și în cazul altor vedete – Alibec, Budescu și care or mai fi – jucătorul cu  clauză de reziliere de 12 (cum, bre, chiar 12?) milioane de euro n-a mișcat în front.

Andrei Sava

Preluare de pe blogul personal Sam Murray

Nota Redacției

  • Se făce multă tevatură pe decizia lui Avram cu masca, dar și nu pe arbitrajul lui îndoielnic. Conform declarației antrenorului Emil Săndoi, Ivan nu mai trebuia să poarte mască, medical vorbind, de peste o lună de zile. A mai jucat cu mască așa de amorul artei, nu ca o necesitate împusă de o post-traumă.
  • Am schimbat titlul inițial  „3/18 (8 amr)„, bun dar un pic prea abstract.
  • Zorro:

Cum a trăit Reghe primul meci de la revenirea la Steaua! Antrenorul, aplaudat de 10.000 de oameni. De când a ajuns la marginea terenului, de la cabine, Reghecampf a fost aclamat de cei 10.000 de spectatori, entuziasmați de revenirea acestuia la Steaua. Tehnicianul a salutat tribunele înaintea meciului și i-a aplaudat pe fanii prezenți pe stadionul din Trivale.

 

Un comentariu la „Revanșa lui Zorro și „sfânta treime” Papp-Popa-Tadé

Lasă un răspuns