Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro

de | august 6, 2017

În ultimul timp, sunt useri care pun întrebări în legătură cu direcția și conținutul site-ului fcsteaua.ro, în condițiile în care CSA și-a făcut echipă de fotbal amator, iar echipa profesionistă din Liga 1, „FC Steaua București”, se numește acum oficial „FC FCSB”.

Pentru a lămuri situația, îi informăm pe toți userii că redacțional site-ul fcsteaua.ro a rămas consecvent ideii care a călăuzit nașterea lui: este deschis tuturor suporterilor steliști, cărora le oferă un mediu civilizat online de exprimare și socializare.

Site-ul fcsteaua.ro este al tuturor steliștilor, dar nu se reprezință decât pe sine, la modul impersonal, ca pasiunea pentru Steaua încadrată în valorile stelismului. Pe site, fiecare stelist se reprezintă pe sine însuși, singur sau în grup. Opiniile din articolele publicate și comentarii  aparțin autorilor, nu site-ului fcsteaua.ro, care veghează doar să fie respectate normele de conduită morală  în exprimare instituite printr-un Regulament.

Aproape la fiecare articol se reamintește politica site-ului:

Istoricul structural al site-ului fcsteaua.ro

Site-ul fcsteaua.ro a fost deschis pe 1 August 2002 și dedicat suporterilor steliști ai echipei de fotbal FC Steaua din Liga 1, continuatoare ASA, CCA, CSA și cea care deține oficial palmaresul din 1947 până în prezent. Și numele site-ului a fost dat fcsteaua.ro, nu csasteaua, steaualibera etc. Peste 95 % din materiale publicate în cei 15 ani se referă la echipa de fotbal.

Însă „Steaua” în sportul românesc nu înseamnă doar fotbal, ci toate disciplinele sportive de la „Clubul Sportiv al Armatei”.

În acest sens fcsteaua.ro a oferit spațiu de discuții despre orice are legătură sau reprezintă Steaua. Astfel pe pagina de „Forum”  s-a creat un topic principal dedicat “Clubul Sportiv al Armatei Steaua”(handbal, hochei, polo, baschet etc.).

Prin anul 2008, pe fcsteaua.ro s-a creat și o interfață cu o pagină web separată pentru CSA Steaua (vezi imaginea de mai jos), însă nu a avut audiență și interesul așteptat, peste 99 % din useri activând numai pe prima interfață, cea cu FC Steaua.

Astfel că la următorul upgrade al site-ului (prin 2012-13), tabul „CSA Steaua” din meniul de mai sus direcționa către „Forum” la topicul Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pagina web „CSA Steaua” fiind scoasă.

La actualul upgrade al site-ului fcsteaua.ro, operat în 2015, la fel, informații despre CSA există numai pe pagina de „Forum” la topicul menționat mai sus. Însă, ca și anterioara pagină web CSA Steaua,  și topicul „Clubul Sportiv al Armatei Steaua” de pe Forum  are o audiență infimă. Cu excepția a câtorva useri care au mai marcat evenimente sportive de la CSA, peste 99 % din steliștii înregistrați la fcsteaua.ro nu manifestă pe Forum vreun interes față de sporturile de la CSA. Se vede și în imaginea de mai jos, unde comentariile pe forum despre CSA reprezintă cam 3 % din cele despre FC Steaua.

Puteți verifica și singuri numărul comentariilor pe fiecare topic-subtopic, accesând pagina cu Forum.

Nou! Pe pagina de Forum, la topicul  “Clubul Sportiv al Armatei Steaua” s-a deschis un subtopic și pentru fotbalul amator, “CSA Steaua fotbal”. (click link). Cine dorește să scrie articole despre echipa de fotbal amator CSA, nu are decât să o facă și să le trimită Redacției spre publicare pe prima pagină.

Referitor la FC FCSB, oficial:

 • Acronimul „FCSB” este marcă înregistrată a FC Steaua București încă în 2008 (click) și a fost pus logo pe echipament și materiale de marketing încă din acel an. Deci marca „FCSB” se referă la FC Steaua echipa din Liga 1 și nu este o „noutate” apărută în 2017.

  Marius Lăcătuș, antrenorul FC Steaua București (FCSB) în 2010

 • Schimbarea numelui hotărâtă de Curtea de Apel în 2017, mai are o cale de atac prin Recurs la ÎCCJ și este pe rol.
 • Oficial, pentru forurile diriguitoare ale fotbalului românesc, european și internațional (FRR, UEFA și FIFA), echipa „FC FCSB” este continuatoarea și deținătoarea palmaresului „echipei Steaua la fotbal”,  1947-2017Atât timp cât oficial aceasta este situația, poziția redacțională a site-ului față de echipa de fotbal profesionist din Liga 1 rămâne neschimbată: FC FCSB = FC Steaua București. Evident, „Steaua este CSA”, inclusiv la fotbal amator! Însă niciuna din expresii nu o exclude pe cealălaltă!

Notă: S-au făcut toate aceste precizări de clarificare pentru a se stopa polemicile neprincipiale și tendința unora de a „epura vocal” de pe site o anumită categorie de steliști sau de a se mai solicitata sentențios cenzurarea unor opinii sau subiecte. Există pe fcsteaua.ro spațiu de exprimare online „on topic” pentru toți steliștii.

Redacția fcsteaua.ro

Reamintim povestea site-ului fcsteaua

„Site-ul fcsteaua.ro exista sub aceasta titulatura din luna August a anului 2002, dar inceputurile sale adevarate se gasesc undeva la jumatatea anului 2000, de cand site-ul exista sub o forma sau alta, pe diverse domenii gratuite.

Inca de la inceput dorinta principala a celor ce s-au ocupat de site a fost aceea de a oferi suporterilor Stelei un loc virtual de intalnire si de a pune temelia celei mai mari colectii de amintiri ros-albastre de pe internet.

Desi la inceput poate unii dintre noi nu au realizat, ceea ce a devenit intre timp site-ul fcsteaua.ro a depasit cu mult asteptarile noastre.

 • Peste 42 000 de articole
 • Peste 56 000 de utilizatori inregistrati
 • Peste 600 000 de comentarii pe forum
 • Este cel mai popular site dedicat Stelei, mai popular chiar decat site-ul oficial.

In decursul timpului, site-ul nostru a suferit schimbari atat la nivel vizual cat si la nivel de continut.

Vom incerca in continuare sa facem ca acest site sa fie un punct de reper pentru suporterii Stelei pe internet.

Echipa care se ocupa de acest site este formata exclusiv pe baza de voluntariat.

Niciodata nu am pretins avantaje materiale de pe urma acestui site, consideram ca aceasta este conditia de baza a unui site al suporterilor unei echipe.

Nu ne vom opri insa aici. Planurile noastre sunt mai mult decat indraznete si va garantam ca vom reusi, alaturi de voi, vizitatorii site-ului fcsteaua.ro.”

fcsteaua.ro

 

64 de comentarii la „Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro

 1. xray Autor articol

  Notă:
  Au fost probleme cu conexiunea, de aceea nu s-a putut posta versiunea finală (corectată). Am făcut-o acum.

  În altă ordine de idei, oricum în prezent lumea stelistă trăiește la fotbal o mare dramă de imagine.
  Oficial, are o echipă profesionistă rămasă „fără nume”, de talie europeană, cea care domină fotbalul românesc, și una de amatori, „cu nume” dar fără palmares, care se va măsura cu „desculții” prin liga 4/5 și face o „sărbătoare națională” după o victorie cu Comprest Gim. (apropo de cronica scrisa de csasteaua.ro).

  Vom trăi și vom vedea ce ne rezervă viitorul.

 2. jt89

  Toti suntem stelisti indiferent ca sustinem FCSB sau CSA, indiferent ca suntem cetateni sau din peluza. Restul e doar ura, nu va mai comportati ca un cult „Noi avem adevarul si restul mint”.

  FCSteaua.ro a aratat echilibru, felicitari.

   1. xray Autor articol

    @Octavian_4489

    Vorbești să nu te ia somnul. Cine ești tu, măi, sa dai pe aici certificate de „stelist”?
    Cine crezi că te întreabă pe tine dacă e stelist sau nu? Nimeni de pe planetă!
    Vezi-ți de stelismul tău și numai muri de grija altora!

    PS
    Căini au FC Dinamo și CS Dinamo. Crezi că e pe acolo vreo javră cu creier de furnică care sa spună că nu pot exista 2 Dinamo sau că ăia care țin cu FC sau CS nu sunt dinamoviști? :))))

    1. Octavian_4489

     @xray.

     N-am dat niciun certificat de stelist. E doar opinia mea civilizata la ce a scris user-ul jt89. Cum era cu „libertatea de exprimare” si „libertatea la opinie”? In cazul asta „libertatea de exprimare”. Daca ma inviți sa imi vad de stelistul meu, înseamnă ca nu vrei sa citești comentarii pro Steaua (pro CSA, ca e doar una), vrei doar pro fcsb=Steaua (not), ca asta e părerea ta.

     PS: nu imi pasa de dinamo!

     PS 2: pot sa fie si 36799668 de Steaua sau Dinamo ( Steaua sus răsare, Steaua Pipera, Dinamo Floreasca, dinamo Poroschia sau Steaua Berceni), însă Steaua Bucuresti înființata in 1947, cu tot palmaresul ei, nu poate sa fie decât una. La fel si cu dinamo. Ai inteles ce am vrut sa zic, dar te faci ca nu înțelegi, ca sa poti sa o dai cum iti convine tie. Iar daca chiar nu ai inteles, atunci e grav :).

     1. xray Autor articol

      @Octavian_4489

      Libertatea de expresie nu inseamna sa denigrezi sentimentele altora ca nu ar fi stelisti, cand ei in sufletul lor se simt si se declara stelisti! Apropo, tu inca nu ai aflat ca Steaua nu inseamna numai fotbal?? Unii dintre ei sunt stelisti dinainte de a te naste tu!

      Ia notite!
      Sunt liber atât cât să nu încalc libertățile celor din jurul meu! In societate asta este reglementata prin legi.
      Aici pe site prin Regulament:
      ” Capitolul 2: TROLLING
      A. Definitia trollingului
      Se numeste trolling activitatea userilor care provoaca public direct/indirect ceilalti utilizatori cu scopul de a isca scandal si a semana discordie, prin acuzatii nefondate, defaimari, ironii, jigniri sau apropouri malitioase la adresa unui user (categorii de useri), prin deschiderea unor subiecte controversate, prin instigarea la constituirea grupurilor de presiune, instigarea impotriva autoritatii staff-ului, precum si prin orice alt mijloc apt de a produce un asemenea efect.”

      Libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea ta. Asta este esenta libertății într-o democrație civilizată. Libertatea de expresie este un act responsabil, nu de a debita o avalanșă de invective si denigrari fără noimă la adresa altora din spatele unui anonim. Nu de a spune vrute și nevrute la adresa celor din jur.

      Iti poti manifesta liber si neingradit stelismul tau, dar abtine-te sa pui etichete pe stelismul altor useri conform unor criterii inventate de tine!

 3. Micutul Fabian

  Ma bucur ca stafful acestui site a iesit cu un articol prin care sa isi clarifice pozitia. Nu am prea inteles care e rostul explicatiei cu numele siteului, nici cum a ajuns stafful la concluzia ca FC FCSB = FC Steaua Bucuresti (Ori SB e Steaua Bucuresti, ori FCSB e FC Steaua Bucuresti. FCSB nu are cum sa vina de la Steaua Bucuresti) si nici de ce au fost date acele cifre cu activitatea pe cele doua sectiuni(sunt de n ori mai multe articole despre FCSB aici, e normal sa fie mai multe accesari pe ele. Comparatia ar fi avut logica in cazul in care numarul de articole ar fi fost egal). Totusi, am doua observatii de facut in ceea ce priveste articolul si doua intrebari.

  Observatia 1:
  CSA Steaua Bucuresti nu are sectie de fotbal amator. Are sectie de fotbal profesionist, deoarece acei jucatori au semnat contracte de profesionisti. Chiar daca joaca intr-o liga considerata de amatori, nu liga in care joaca decide caracterul echipei, ci contractele jucatorilor. Iar acei jucatori, asa cum am spus, sunt profesionisti. Puteti verifica aceste lucruri. Au fost spuse, sunt cunoscute. Nu ar strica asadar sa faceti o corectura in articol, pentru a nu crea confuzie.

  Observatia 2:
  Articolul continua sa vorbeasca despre FC Steaua Bucuresti, dar aceasta persoana juridica nu mai exista. Numele ei este Fotbal Club Fcsb. Asa este scris oficial la UEFA, LPF, FRF, peste tot. Atentie, nu pe siteuri! Ci in actele oficiale! Ce scrie pe un site conteaza mai putin.

  Intrebarea 1:
  Prin acest comunicat, inteleg ca stafful fcsteaua.ro a ales o pozitie neutra intre Steaua Bucuresti si Fotbal Club Fcsb, adica nu vrea sa sustina nicio parte, dar nici pe cealalta(desi aici sunt publicate mai mult articole pro o parte si anti cealalta, dar asta nu conteaza.) Peste cateva saptamani, Steaua se va inscrie in mod oficial in liga a patra si va depune actele care o vor lasa pe Fotbal Club Fcsb si fara palmaresul pe care il prezinta acum. Ce se va intampla in acel moment? Stafful acestui site va alege in sfarsit o parte sau va continua sa fie neutra, desi razboiul se va fi terminat in acel moment?

  Intrebarea 2:
  Presupunand ca stafful va alege Steaua, in momentul in care Fotbal Club Fcsb va fi deposedat de palmaresul Stelei, ce se va intampla cu articolele si redactorii care pana acum au atacat Steaua si au ridicat in slavi doar Fotbal Club Fcsb? Articolele vor fi sterse sau vor ramane in continuare? Redactorii isi vor pierde functiile sau nu?

  Astept cu nerabdare raspunsurile. Va multumesc frumos!

  1. xray Autor articol

   @Micutul Fabian.

   Este totul scris clar in articol, descriptiv și pe înțelesul tuturor. Cine nu înțelege e numai problema lui!
   Nu există loc de primit lecții, de polemici cu apa-n piuă, divagări, prognoze SF cu „pielea ursului din pădure”, întrebări futuristice sau de „traduceri” pe tema precizărilor!

   Ceea ce era de comunicat s-a scris! Punct!

 4. jt89

  @Micutul Fabian

  Vorbeam cu un suporter Celtic Glasgow care nu recunoaste actuala echipa Rangers ca fiind Rangers, exact cazul tau cu Steaua.

  Atat timp cat UEFA oficial recunoaste palmaresul Rangers si al Stelei, indiferent ce rebrand se face (nume, steme, judecatorii, etc) ce spui tu si amicul meu cu Celtic sunt SF-uri.

  Ahhh…si singurul argument al lui este ca Uefa sunt corupti … Sa iasa Uefa sa spuna exact ce si cum si dupa aia vorbim….pana atunci respecta oamenii care au ales sa mearga sa sustina FCSB si lasa ura ca suntem cu totii stelisti.

 5. cozmadinu

  o intrebare: stii data exacta a primului termen la ICCJ ? Mersi anticipat. Desi….greu de crezut ca echipa isi va recastiga numele pt ca la recurs nu se mai rejudeca fondul, asa cum, straniu, s-a facut in cazul marcii.

 6. arian

  Daca FC FCSB este egal cu Fotbal Club Steaua Bucuresti atunci inseamna ca si eu sunt Mos Craciun cu plete dalbe ce-a sosit de prin nameti in mijlocul verii. Oricum, aceasta confuzie nu va mai dura mult pana cand SC FC FCSB SA va fi din nou obligata sa-si schimbe denumirea. Sunt curios ce-o sa va mai tina langa actuala echipa din liga 1 dupa ce va pierde si palmaresul din 1947 pana-n 2003. Probabil culorile echipamentelor de joc, dar nici alea nu mai arata a rosu si albastru.

 7. adrian0808

  Foarte ok precizarile , pentru cine doreste sa le inteleaga .
  Stiti bine ca unii nu vor intelege in nici un fel .

  Stiti bine ca 2 sabii in aceeasi nu incap.

  V-am spus ca fiecare trebuie sa ne hotaram calea de urmat . Drumurile pot fi paralele la nesfarsit , dar dupa cativa ani ( in cazul in care CSA va ajunge in Liga 1 – fapt care eu personal, doresc sa se intample cat mai repede) se vor intalni …. vorba cantecului …. Atunci sa vedem aceasta platforma cum va functiona …. de ce sa nu aducem si potaile aici ? Doar au si ei culoarea rosu ….

  Atunci sa vedeti spume si decenta la cele mai mari cote ….

 8. vasglo

  @Micutul Fabian
  Nu am simtit niciun imbold sa raspund la niste ineptii, dar vazand ca am de-a face cu un “micut”, am descoperit “samariteanul” din mine si am zis sa ajut un om in nevoi:

  Observatia 1-bis:
  CSA Steaua Bucuresti are sectie de fotbal NUMAI din iulie 2017. Pana atunci, VISE, VISE,,,, “a fost odata ca niciodata”!…
  Un angajat, adica unul care castiga niste bani pentru munca lui, fie de la un PRIVAT, fie de la STAT, e un “profesionist”, isi exercita profesia/priceperea, contra PRETULUI MUNCII, bani/masina/casa/terenuri, etc,
  In fotbal, statutul de AMATOR ori PROFESIONIST, ti-l da cel care organizeaza COMPETITIA! La noi este vorba de LPF! (cred ca stii ce inseamna..). Tu poti sa joci fotbal in fata blocului, sa vina sa te vada mama, tata si prietenii de la blocurile vecine si sa-ti dea Administratorul o pasuire la intretinere, ori un Cico, o Cola,.. dar asta nu inseamna ca esti “fotbalist profesionist”;

  Observatia 2- bis:
  Corect, articolul vorbeste despre FC Steaua Bucuresti pentru ca persoana juridica exista, si-a schimbat NUMAI NUMELE! Are acelasi trecut, CNP!…Noul ei nume este….
  ” Fotbal Club Fcsb”…..” Asa este scris oficial la UEFA, LPF, FRF, peste tot. Atentie, nu pe siteuri! ci in actele oficiale! Ce scrie pe un site conteaza mai putin”.…Tu ai scris, nu eu! Urmand logica elementara, daca tu vrei sa te faci “Big Fabian”, devii alta persoana?! Evident, NU, tot “Micutul” ramai!…-:)

  Intrebarea 1-bis:
  De ce ar alege un “stelist” cu mintea la el sa sustina o “clona” zamislita in laborator de “ofiterii de popota” carora li s-au aprins ochii de pofta la domeniul funciar Ghencea, atunci cand au aflat ca banii altora – adica ai mei, ai tai, ai lui- se vor baga in “terenul lor de aplicatii militare?!”..-:)

  Intrebarea 2-bis:
  Presupunand ca “Micutul Fabian” va ajunge mare (aici am dubii..!), cum crede el ca “Fotbal Club Fcsb va fi deposedat de palmaresul Stelei”…
  Nu crede el ca daca putea, “Marele Guru”, Talpan, o facea déjà, iar “clona” creata de el juca maine in Liga Campionilor cu cehii, nu cu Comprest in meci de verificare pentru admiterea in Liga a 5-a?!….

 9. xray Autor articol

  S-a mai scris, întotdeauna se găsește cineva să îmbrace un interes într-o haină populistă! E valabil în toate domeniile!.
  Articolul: CSA Steaua cu CS Dinamo și ASSC Rapid în Liga a 5-a (?)
  http://www.fcsteaua.ro/as-sc-rapid-cs-dinamo-si-csa-steaua-in-liga-a-5-a-sau-a-4-a/
  Articolul: Marea cacealma
  http://www.fcsteaua.ro/marea-cacealma/

  Unii de la CSA au blufat cu o cauză emoțională servită suporterilor prin „facem echipă pentru a veni întâmpinarea dorinței suporterilor„, când în realitate echipa de fotbal este NUMAI o necesitate legată de finanțarea modernizarii stadionului.

  Chiar dacă nu ar fi fost scandalul cu marca, iar sigla era la FC Steaua, CSA tot își făcea echipă de amatori pentru că era o condiție să obțină fondurile. De asta și CS Dinamo și-a făcut echipă de seniori amatori în 2015!

  „Elisabeta Lipă a anunțat că la Euro 2020, în locul vechiului stadion de la Dinamo se va construi unul nou. Singura condiție pentru ca fondurile de la Ministerul Dezvoltării să fie accesate este existența unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Dinamo„. Sursa digisport, 26 octombrie 2015.
  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/VIDEO+Peste+cinci+ani+Dinamo+ar+putea+avea+doua+echipe+in+Liga+1

  Deci, cu sau fără procesele lui Talpan, echipa de fotbal CSA Steaua se înființa! Evident, nu era un lucru rău. Foarte bine!
  Rea este doar manipularea sentimentelor și a speranțelor.

  Că Talpan a vrut să împuște 2 iepuri cu un singur glonț, e o altă poveste! De asta s-a ajuns unde suntem.

  1. xray Autor articol

   @vasglo

   „F bine” în sensul că obținea fondurile de modernizare stadion, care altfel devenea o ruină, indiferent în proprietatea cui mai rămânea. Banii oricum sunt cei atrași de la UE de Ministerul Dezvoltării.

   PS
   Că tot ai amintit, începe bâlciul și la câini. Și ei sunt români, nu? :))

   Nicolae Badea a transmis prin Marius Bacria, reprezentantul său în Asociația FC Dinamo (omoloaga AFC Steaua), că i-a „vândut” lui Negoiță doar iluzii și că FC Dinamo 1948, echipa care joacă acum în Liga 1 n-are palmares, siglă, stadion, nimic. Exact cum spune și Talpan de cioban. 🙂
   „Acțiunile sunt sechestrate. Acest club poate să iasă de sub patronajul lui Ionuț Negoiță. Nu are sediu de club, nu are bază de antrenament, nu are autocar, siglă, palmares, stadion, atunci cine o să cumpere acțiunile de la Negoiță? O să fie o mare înghesuială, ca la acțiunile de la Apple! Să fim serioși”, a zis azi Marius Bacria la TV Digi Sport.

   Colac peste pupăză, sunt 90% ca din scandalul ăsta să rămână și stadionul nemodernizat/refăcut.

   1. vasglo

    @xray

    …”modernizare”?!… pentru cine? Pentru mine, pentru tine, ori „pentru ei”?!
    I-a zis cineva Ciobanului : „baga si tu 10-20 milioane euro in Stadion si joci acolo 45 de ani?. Evident, NU, ciobanul nu e din lumea lor! In schimb, „Bombonel” s-a inteles „pe tacute” cu „Ginerica”, i-a dat un stadion PE VIATA,….”ca noi am facut Revolutia…”!
    Problema nu e Steaua! Steaua si-a gasit calea, „prostul cu bani”! Problema e Dinamo, care are un „prost”, dar fara bani. Banii sunt la…….!

 10. noname

  Dragut articol, daca n-ar fi plin de interpretari ale istoriei site-ului.
  Site-ul acesta a fost condus, din 2008, de catre membri AISS, care la randul ei era condusa de membri unui grup din peluza SUD. Directia AISS a fost clara de-a lungul timpului, si anume de a apara valorile steliste. In perioada protestelor impotriva dnului George Becali, AISS a fost principalul „oponent”. Drept urmare, si site-ul a avut aceeasi pozitie. Practic, cine are grija de site, isi impune invariabil si propriile convingeri. E o chestiune fireasca, zic eu, nu mi se pare ceva nenatural. Doar sa nu (te) minti crezand ca este altfel.

  Exceptand doi (2) oameni, toti cei care au condus acest site si AISS-ul, sunt acum angrenati in proiectul AS47. Majoritatea articolelor de pe site sunt jenante pentru noi si principiile in care credem si carora le-am ramas consecventi.

  Cam asa despre libertatea de opinie :). Cat despre popularitatea siteului, poti compara perioadele in care a fost condus de AISS cu perioadele mai recente. Cred ca poti observa, xray, niste diferente astronomice de trafic.

  1. vitto

   valorile steliste nu le apara si nu le reprezinta aiss sau peluza sud ….. valorile steliste sunt sufletele oamenilor care au venit atata amar de vreme pe stadioane, sunt gandurile si sperantele celor care au crescut cu Steaua in cuget …… valorile steliste sunt amintirile care se uita greu …… bicicleta lui bulgarului care i-a rupt colona „sarpelui cainesc” (sandu gabriel), voleul ireal al lui florica voinea in finala de cupa din 1969, paradele lui suciu in fata lui dumitrache, tris-ul lui gigi tataru din ’71, golurile lui viorel torres in poarta lui sadurni (??), zambetul sardonic al lui marcel cand i-am crucificat pe young boys, verticalizarea geometrica a lui balamuc si cross-ul din alergare al lui piti in returul cu honved, fata livida si privirea de inger damnat a lui ducka la penalty-urile din marea finala, patinoarul de la moscova, mocirla sperantei valenciene, preluarea infinita si golul izbavitor al lui banel in sfertul magic cu tomberoanele, sprintul interminabil al aceluiasi nicolita in returul cu galata, lacrimile grele de la boro, ajaxul si minunile care se uita greu, fuleul lung si apasat al lui dica care s-a dus, s-a dus ….. pana la kiev ….. „il muro blau-grana” de la lisabona ….. astea sunt Valorile Steliste si ele vor exista mereu in inimile suporterilor!

 11. Micutul Fabian

  @vasglo, multumesc ca macar tu ai avut curajul sa raspunzi, spre deosebire de altii care sunt prea lasi pentru a-si asuma raspunderea faptelor lor.

  1.Totusi, gresesti. Statutul de profesionist ti-l da contractul. Daca tu esti platit ca sa faci ceva, daca asa iti castigi existenta, esti profesionist. Un fotbalist amator e unul care joaca de placere, care nu e platit pentru asta. Daca primeste un salariu pentru a juca meciuri in fiecare saptamana si pentru a se prezenta la antrenamente in fiecare zi, atunci e profesionist. Nu stiu de unde aveti voi(pentru ca am observat ca nu esti singurul) impresia ca organizatorii de competitii au atata putere. Ba pot sa decida cine detine palmaresul unei echipe, ba pot decide daca un fotbalist e profesionist sau nu, etc. Fotbalistii Stelei sunt profesionisti pentru ca au semnate contracte de profesionisti cu Steaua.

  2. Daca si-a schimbat numele, atunci FC Steaua Bucuresti nu mai exista. Trebuie folosit numele sau real. Pentru ca asta e numele care apare pe „buletinul” sau. Daca eu imi schimb buletinul si imi trec acolo Big Fabian, atunci Big Fabian voi fi. Indiferent ca vrei tu sau nu.

  3. Un stelist nu ar sustine o clona. De asta nu merg stelistii sa sustina pe Fotbal Club Fcsb.

  4. Cum va fi deposedat Fotbal Club Fcsb de palmaresul Stelei? Simplu. La fel cum a fost deposedat pana acum de nume, de marca, de tot. Esti foarte imatur daca tu crezi ca becali are vreo sansa sa castige vreun proces, fie el la TAS, la tribunal sau chiar in curtea scolii.
  Cert e ca, de intamplat, se va intampla. In momentul in care Steaua va fi inscrisa in orice liga va fi inscrisa, FRF nu va mai putea sa ii permita Fcsbului sa foloseasca palmaresul unui adversar. Daca pana acum nu au tinut cont, din acel moment vor fi obligati.
  Daca se va judeca, FC Fcsb va trebui sa aduca dovezi ca e Steaua. Pentru Steaua e usor. Are numele, are marca, are actul care arata ca a fost infiintat in 47, are actele cu care a castigat in instanta, adica cele care arata ca AFCul nu avea voie sa transfere nimic catre fcsb. FC Fcsb ce are? Un loc pe care zice ca l-a preluat prin statut? Ok. Hai sa vedem cat de mult conteaza statutul unei societati comerciale 🙂

  Si ca sa iti raspund la intrebare, Talpan nu a facut proces si pentru palmares deoarece nu e nevoie. Citat din motivarea deciziei ce priveste numele Steaua:

  “Totodata, partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materiale de promovare si pe siteul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator al acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”Putem presupune ca nu e vorba de palmaresul echipei de rugby.

 12. noname

  Foarte frumos articolul. Daca nu ar suferi de parerea ta subiectiva, ar putea fi adevarat, xray :)).
  Site-ul fcsteaua a fost condus din 2008 de catre cei din AISS. Cei din conducerea AISS erau la acea vreme, in proportie mare, membri unui grup din peluza SUD. Asadar, daca AISS a avut ca scop apararea valorilor perene ale clubului Steaua, asa a avut si site-ul, in toti acesti ani.

  In momentul de fata, acei oameni, exceptand 2 (doi) membri, sunt angrenati in proiectul AS47. Nu se mai ocupa de fcsteaua. De fapt, le este si scarba sa mai intre aici, din pacate pentru munca pe care au depus-o in anii in care site-ul asta insemna ceva (dpdv al traficului).

  Acum, din moment ce „motorul” siteului este reprezentat de articolele tale, xray, e normal si firesc (si nu o zic cu ironie) ca politica redactionala sa iti reflecte gandurile si convingerile. Nu e ceva nenatural. Doar ca ar fi frumos sa nu (te) minti in legatura cu „libertatea de opinie”.

  1. xray Autor articol

   @noname.

   Din pacate denaturezi din „etichete” lipite de cei cu idei fixe. Poate ca intri din an in Paste si ai pierdut contactul.
   Tu, ai fost cenzurat macar o data pe vreo opinie? Idem Piece of Mind. NU!
   Dă-mi macar 1 (UNU) exemplu, caruia i-a fost cezurată opinia exprimată civilizat?

   S-au sters injuraturile, jignirile, atacurile la persoana suburbane, trolling cu minciuni provocatoare.
   Dar numai cele adresate suporterilor de pe fcsteaua. Niciodata cele adresate ciobanului, MM, Argaseala, Talpan, Boroi etc.

   Mulți confunda „libertatea de opinii”, cu „libertatea de expresii”, care mai de care pline de „oi”, „cocalari”, „trepanati”, „tampiti”, „slugi”, „sclavi” etc. Refuz să cred că și tu faci o așa confuzie.

   Radicali sunt in ambele tabere. Ca in legea a II-a a dinamicii, apare natural si reacțiunea din partea celor jigniți. Pentru a nu degenera intr-o „cocina verbala” trebuie intrerupt din fașă, chiar dacă în comentariu, pe lângă o tonă de jigniri strecoara si un gram de opinie. Nu sta nimeni sa faca politie si corecturi pe text. Fiecare trebuie sa exprime civilizat opiniile, nu sa debiteze jigniri cu rang de opinii.
   De vreo 2 ani site-ul nu mai are moderatori, dar s-a reusit sa se mentina un nivel rezonabil al limbajului in comentarii.

   O idee era sa blocam la comentarii toate articolele, îmbrățișată până și de Piece of Mind. Personal am respins-o!
   Totuși trăim în secolul 21, pe alt palier de civilizație decât comuna primitivă.
   S-ar anula componenta principală a site-ului, aceea de socializare și schimb liber și civilizat de opinii între steliști.

   Știu că e greu să ți-o bagi și să ți-o scoți prin tribune/peluze la meciuri și apoi pe aici să fii Maica Tereza. 🙂 Dar trebuie să învățăm să conviețuim într-o democrație.
   Libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea ta. Sunt liber atât cât să nu încalc libertățile celor din jurul meu!
   Asta este esența libertății într-o democrație civilizată. Nu de a spune vrute și nevrute la adresa celor din jur. Libertatea de expresie este un act responsabil, nu o avalanșă de invective turnate fără noimă din spatele unui ID.

   PS
   Apropo, de „cenzura”. Articolul tau „Haideti acasa”, eu ți l-am publicat. L-ai dat lui Ovidiu, iar el mi l-a trimis mie.
   http://www.fcsteaua.ro/haideti-acasa/

   Munca este voluntară, nu și talentul de a scrie! Vrei articole mai bune pe fcsteaua? Și eu! Deci pune mâna și scrie. Cine te-a oprit??? 🙂

   1. noname

    @xray – ai scris mult pe subiectul cenzurii in conditiile in care eu nu am zis nimic despre cenzura :). am zis doar ca politica redactionala iti reflecta convingerile. adica, pe langa orice stire preluata din presa, spre exemplu, mai adugi cate o parere de-ale tale. Si, repet, e normal… atata timp cat noi nu ne mai ocupam. Pentru ca pe noi ne scarbesc articolele care apar aici, de la cativa oameni care au stat totusi langa noi si credeam ca impartasesc aceleasi seturi de valori si convingeri.
    Nu e despre cenzura, e despre mentalitate :). Si nu de aia ultras, de aia umana.

    1. xray Autor articol

     @noname

     1) Cum nu ai scris de cenzura? Ai incheiat cu subiect si predicat: ” Doar ca ar fi frumos sa nu (te) minti in legatura cu “libertatea de opinie”. „

     2) Nu exista nicio politica redactionala. Se publica tot ce se scrie despre Steaua! Userii sau presa!
     Articole anti Becali legate de deciziile la Steaua, ca pe acolo vrei sa bati, numai eu am scris vreo 5-6 articole. Inca de prin 2009. Sunt pe site!
     „Steaua in patru colturi”: http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/5961/
     „Scarba si imunitatea nesimtirii”: http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/5975/

     „Pilat din Pipera”: http://www.fcsteaua.ro/pilat-din-pipera/

     Am publicat pana si articole care l-au atacat pe cioban excesiv virulent, scrise de Mironica, Geambasu… chiar si de Vadim Tudor.
     „Negroslovacii l-au trimis pe oier la coada vacii…” : http://www.fcsteaua.ro/negroslovacii-l-au-trimis-pe-oier-la-coada-vacii/

     Din pacate si tu esti pe lungimea de unda a haterilor: „Nu ai opinia noastra, esti dusmanul nostru”, „Daca ti cu FC Steaua si scrii despre ea, atunci sigur esti platit de cioban sau sclavul lui”. :)) Cunosc placa. O ascult de la unii adevarati de prin 2008, pana am asurzit!!! :))

     Referitor la Andrei Sava, cred ca si la el te referi, este un om cu un caracter deosebit, obiectiv, echilibrat si un bun-simt muuult peste medie! Ca tot invocai mentalitatea umana. 🙂

     Daca cineva, la un moment dat nu mai merge pe drumul meu, nu inseamna ca automat el a luat-o pe cai gresite. Poate m-am ratacit eu! 🙂 Apropo de libertatea de opinie! 😉

 13. 7even

  Sa imi pun si eu amprenta pe aceasta dezbatere infinita si in cazul in care gresescu, ca rog sa-mi aratati. Orice feedback este binevenit.

  Deși s-au scris nenumarate rânduri despre această situatie, parcă niciodată nu este destul.
  CSA si-a făcut echipă de fotbal și a inaugurat-o sub privirile a câteva sute de fani, în special din Peluza Sud. Felicitări!

  Principalul motiv, după părerea mea, pentru care această institutie și-a făcut echipă de fotbal este să îi dea peste nas ciobanului cu privire la veridicitatea echipei de fotbal care poartă numele „Steaua București „. Ei se consideră adevărații continuatori ai echipei „Steaua”, dar și ciobanul se consideră aidoma. Și cine are dreptate? Unii suporteri ai echipei(aproximativ 20%) merg cu CSA, majoritatea cu ciobanul.

  În anul 1998(9 aprilie), în urma solicitărilor Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal dîn România – care precizau noile cerințe ale UEFA conform cărora nu mai pot fi admise echipe departamentale– secția de fotbal a fost nevoită să se desprindă de clubul mamă CSA Steaua. Pentru continuarea tradiției fotbalistice roș-albastre, CSA Steaua și Ministerul Apărării au acceptat atunci ca activitatea să continue sub forma unei asociații sportive non-profit – Asociația Fotbal Club Steaua București – în a cărei componență au intrat ca membrii atât fotbaliști, antrenori, cât și o mare parte dîn oamenii de sport ai CSA Steaua inclusiv de la alte discipline sau din alte compartimente administrative.

  Pentru a se asigura nu doar continuitatea, ci și folosirea cu responsabilitate a unui brand ”Steaua București ” devenit notoriu, precum și respectarea valorilor câștigate de clubul militar în cei 51 de ani de activitate de până atunci, în Consiliul de conducere al asociației au fost numiți atât reprezențanți ai conducerii CSA Steaua București , cât și ai Ministerului Apărării Naționale. Aceștia aveau nu doar rolul de a reprezența cele două instituții creatoare ale Stelei, ci și de a sprijini transparent activitatea fotbalistică.
  Dar prezența lor era pur din punct de vedere al reprezențativității și nu al luării unor decizii. Echipa oricum fusese transferată de la CSA la AFC.
  La baza acestui transfer a stat o HG(66/1999) și un protocol semnat în data de 7 martie 1999, părțile fiind MApN și AFC Steaua București.
  Ce scria în acel protocol? Noua asociație nu doar că a preluat în întregime lotul de jucători ai secției de fotbal a CSA Steaua, dar a primit dreptul de a folosi, gratuit, întreaga bază de antrenament și competiții din celebrul complex Steaua Ghencea: stadionul de fotbal cu tribuna oficială, tribuna a doua cu vestiare, cabinete medicale, hotel sportiv și restaurant, terenuri de antrenament, Centrul de Copii și Juniori și terenul aferent, bazele de pregatire de la Saftica, Snagov, Forban-Predeal, datoriile și creantele, mijloacele fixe și circulante existente în gestiunea fostei sectii de fotbal, dar observam la punctul 10 și a marcii. Despre ce marca este vorba? Marca de identificare a AFC Steaua București, bineinteles, cea din 15 ianuarie 1999 cu nr de depozit 053233.

  Deci AFC a funcționat legal și atât marca, cât și echipa de fotbal Steaua București au fost transferate cu succes. Dubii?

  Problemele apar în anii 2003-2004. Deoarece a fost creată o nouă societate, în speță SC Fotbal Club Steaua București SA, s-a facut o tranzacție extrajudiciară prin care s-a incercat transferul de la AFC Steaua la noua societate. Prin acest transfer se urmărea și schimbarea actionariatului.
  Tranzactia a avut loc în fata unui notar(Anisoara Mircea) în data de 24 ianuarie 2003. La acea vreme AFC Steaua era reprezențata de Teia Sponte, iar noua societate de catre cioban, Viorel Paunescu, Victor Piturca și Lucian Becali.
  In urma acestui transfer, guvernul condus de Adrian Nastase, a anulat precedentul transfer prin HG 128/2003. Aceasta HG a venit în situatia în care echipa era mutata definitiv din sistemul public în cel privat și deci noua societate nu putea beneficia de aceleasi conditii.

  Dar în noua HG se specifica doar faptul ca noua societate nu va putea beneficia de aceleasi conditii ca vechea asociatie în ceea ce priveste utilizarea gratuita a stadionului și a spatiilor anexe. Nimic de jucatori, de marca sau de alte mijloace fixe sau circulante.
  In tranzacția mai sus mentionata, se specifica faptul ca noua societate va prelua locul din campionat, dar și toate documentele Asociatiei.

  In continuare SC FCSB SA și MApN au incheiat contracte de inchiriere a stadionul Steaua. Contractele s-au derulat pana în martie 2015.

  Ce s-a intamplat după anul 2003? Societatea SC FCSB SA a inregistrat în anul 2004 „o marca”. Pentru mai multe detalii: Mit și Adevăr: Cazul „marca Steaua” (II) & (III)– Istoria înregistrării marcilor, 1998-2004.
  http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-cazul-marca-steaua-ii & http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-marca-steaua-iii

  Practic, CSA nu prea a avut niciodata ceva fundamentat pentru actionarea în judecata a SC FCSB SA.
  Pentru cronologia scandalului din justiție: Mit și Adevăr: Cazul „marca Steaua” (I) – Istoria cazului în justiție, 2011-2014. http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-marca-steaua-i-si-ii

  De ce au castigat abia la ICCJ? Pentru ca abia atunci au avut și CSA-ul ce sa puna „pe masa”. Vezi: Mit și Adevăr: Cazul „marca Steaua” (IV) – Marca vs Marca http://www.fcsteaua.ro/mit-si-adevar-cazul-marca-steaua-iv/

  Motivarea ICCJ
  Februarie 2015: Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credinţă în cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, NU SE POATE AJUNGE LA CONCLUZIA că prin transferarea activităţii secţiei de fotbal s-a transferat automat şi această marcă, odată cu creanţele şi debitele, având în vedere că potrivit art. 40 alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma în vigoare la data încheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular al dreptului la marcă. DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect şi transferul drepturilor cu privire la marcă. Or, prin protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia nonprofit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist , au fost transferate datoriile și creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998 în legătură cu această secţie de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociaţia nonprofit”.

  GRESIT! în PROTOCOLUL INCHEIAT INTRE PARTI SE SPECIFICA CLAR CA ACEL TRANSFER NU VIZA DOAR CLADIRILE și CATIVA ANGAJATI, CI TOT CE REPREZENȚA ECHIPA DE FOTBAL în ACEL MOMENT!
  Decizia Curtii de Apel din martie 2017,privind numele a venit logic, aceasta bazandu-se pe decizia(GRESITA) din decembrie 2014. Principiul „nu poti corecta o greseala, prin alta greseala” a stat în picioare aici.

  Remarci de final
  #1 Privatizarea echipei s-a facut transparent și total legal? Evident ca nu! Niciuna nu s-a facut la noi asa. Cu atât mai mult inainte de anii 2000, sau chiar 2004. Dar Asta nu inseamna ca asta nu este aceeasi echipa de fotbal. Cel mult poate insemna faptul ca proprietarul este ilegal și nelegitim. Atunci sa i se ia echipa ciobanului, sa revina în proprietatea statului și sa se faca o licitatie transparenta. Ne dorim asta?
  #2 Unde în motivarile curtii și deciziile din justiție rezulta o contradictie intre identitatea echipei și actuala FCSB? Nimeni nu s-a pronuntat pe aceasta tema și nu exista niciun proces. Pentru ca este o ineptie sa existe.
  #3 Este de vină ciobanul pentru toată această situatie? Personal da, il consider principalul vinovat. Nu trebuia inregistrată acea marcă în 2004(nu pentru ca ar fi fost făcuta ilegal), ci pentru ca a deschis o portita CSA-ului de a ataca în instanta aceasta decizie. Trebuia mai mult tact și mai multă diplomatie în negocierea cu CSA după momentul decembrie 2014 și nu în ultimul rand, trebuia să recurgă la alte procese impotriva CSA(punctul 10 din protocol, transferul CSA-AFC, etc)

  PS: în tot acest timp m-am referit la creditor, ca și cioban. Am facut acest lucru, în sens peiorativ, ca urmare a derapajelor sale în toți acesti ani în care a defăimat valorile noastre steliste, dar asta nu inseamna că disprețul fața de el îmi va perturba într-un fel dragostea ce o port echipei STEAUA.

  PS2: scuze pentru lipsa diacriticelor în anumite locuri

  1. vitto

   fara becali zidul ros albastru de la lisabona nu exista ….. si la fel nu ar fi existat valencia, villareal, betis, ajax, galata, chelsea ….. la discutii toata lumea se baga ….. cand ajungem la portofel, se goleste sala!
   becali a tras destule ptr ca a preluat Steaua si a facut inclusiv puscarie ptr asta. invatati sa traiti in realitate: gb este cel mai bun patron REAL ptr Steaua! poezia si gargara nu tin de foame……

 14. vasglo

  Micutule,
  1. Cateva extrase din Legea Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000:
  “Art. 26. –
  (1) Cluburile sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridică, constituite în condițiile legii.
  (2) Cluburile sportive pot fi:
  a) persoane juridice de drept privat, structuri fără scop lucrativ sau societăți comerciale sportive pe acțiuni;
  b) persoane juridice de drept public.
  ……
  Art. 31. –
  (1) Cluburile sportive, organizate ca societăți comerciale sportive pe acțiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiții sportive profesioniste, promovarea și dezvoltarea activităților sportive, precum și alte activități legate sau derivate din obiectul lor social.

  (2) Cluburile sportive profesioniste se organizează numai pentru o singură disciplină sportivă.
  (3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile cuprinse în prezenta lege.
  (4) Pentru participarea la competițiile sportive profesioniste cluburile sportive profesioniste trebuie să se afilieze la federația sportivă națională respectivă și, după caz, la liga profesionistă respectivă.”

  Cu alte cuvinte, CSA Steaua nu este un club sportiv profesionist si , pe cale de consecinta, nu se poate afilia la FRF si LPF….

  2. Sa sustii ca daca iti schimbi numele, devii o alta persoana, cu alti parinti biologici, e o INEPTIE care trebuie tratata ca atare!….
  3. Ti-ai luat bilet la meciul de azi cu cehii?..-)
  4. Oare aia de la UEFA nu stiu carte, nu pot citi o sentinta judecatoreasca din Romania? Intra pe uefa.com si vezi cine e FCSB si ce istorie are!…-:)

 15. Micutul Fabian

  Observ ca nu intelegi si nici nu iti doresti sa intelegi niste treburi destul de usoare. Nu e nicio problema. O sa vin cu placere pe site peste cateva saptamani, dupa ce Fotbal Club Fcsb va ramane si fara palmaresul Stelei, ca sa vad ce explicatii vei da atunci. Sigur vei gasi ceva comparatie cu parinti, sotii sau copii.

  Si normal ca nu mi-am luat bilet la meciul dintre Fotbal Club Fcsb si Plzen. Eu sunt stelist.

 16. Micutul Fabian

  Ca fapt divers, Fotbal Club Fcsb are(sau avea la un moment dat) 2 sectii sportive. Fotbal si WuShu. Asta pentru cei care sustin ca Steaua e un club amator, pentru ca are mai multe sectii. De parca jucatorii de baschet sunt amatori sau cu grade primite in armata romana.

  1. double

   Sa iti mai spun o speta, intre MAN si un SRL , fara legatura cu sportul: MAN are contract cu un SRL prin care SRL-ul se obliga sa faca niste lucrari de constructii/amenajari etc la unul dintre pavilionele de la Deveselu…MAN achita 30% cf contract, iar SRL se apuce de treaba…angajeaza personal, cumpara materiale, materii prime etc…livreaza , in baza unui proces-verbal, lucrarea la cheie, urmaind ca, in baza facturii, sa isi incaseze cei 70% ramasi din contract…ce iti spun se intimpla in 1995…nici pina azi, MAN nu a mai dat niciun leu, aplicind acelasi rincipiu al pacalelii sub girul justitiei…firma si-a disponibilizat oamenii, a achitat la zi datoriile pentru acestia, astfel incit respectivii, nevinovati, de altfel, sa nu ramina cu toate contributiile retinute din salarii neplatite, plateste in continuare penalizari la tva ( pe atunci nu exiata tva la incasare), impozit pe profit…avocati, dosar la CEDO, care a recomandat rejudecarea procesului…si ce daca…?! Traim in Romanica…vei spune ca nu are legatura…din pacate, are…si inca destul de multa….Statul roman contra privat roman…..un sfat de om batrin, daca imi permiti: nu te mai avinta si nu iti mai pune la baiae obrazul pt nimeni…documenteaza-te ca sa nu fii folosit…

 17. vasglo

  @7even

  Cateva observatii la „remarci de final”:

  #1 – Poate ca privatizarea a suferit la „transparenta”, nu insa la legalitate! Cea mai mica incalcare a normelor legale aplicabile in cauza ar fi fost speculata, in primul rand, de Talpan.

  #3 – Nu faptul ca a inregistrat marca in 2004 constituie greseala, ci faptul ca a cerut in acordul CSA pentru asta, acord care, evident, a fost… negativ!
  Astfel, Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice prevede la Art. 48 ca: „(1) Titularul unei marci anterioare, care cu stiinta a tolerat intr-o perioada neintrerupta de 5 ani folosirea unei marci ulterior inregistrate, nu poate sa ceara anularea si nici sa se opuna folosirii marcii ulterioare pentru produsele si serviciile pentru care aceasta marca ulterioara a fost folosita, in afara de cazul in care inregistrarea marcii ulterioare a fost ceruta cu rea-credinta.”

  Ori, CSA Steaua a „tolerat” folosirea marcii de catre FCSB (a recunoscut FCSB-ul si a incheiat contracte comerciale cu aceasta societate) cu mult peste cei 5 ani si numai existenta unui refuz scris la cererea FCSB a facut ca inregistrarea marcii sa fie considerata ca fiind „ceruta cu rea-credinta”!

 18. calinel

  Faci o echipa dupa 9 ani. O inscrii in liga 4 sau liga 5 si brusc peste noapte ea devine Cistigatoarea Cupei campionilor? Unde e logica. Sau palmaresul este o haina pe care o porti, o vinzi, o dai la licitatie?
  Cu acelasi succes, se poate in fiinta in Timisoara echipa Chinezu in liga 5. Dupa asta se gasesc in arhive niste documente si dintr-o data ai o cistigatoare de 5 ori a campionatului.

 19. xray Autor articol

  @noname

  PS
  Ai amintit de AISS, care a preluat site-ul in 2008 si ai vorbit de rating. Stai ca iti spun eu.
  Epurarea suporterilor stelisti (care tineau cu echipa si mergeau la meciuri), facuta de Adrian, Moweed & co.(„Fratia”) sub palaria AISS, se incadrau tot in valorile stelismului promovate de AISS, de care ai spus? 🙂 Stii ce scriau la motivul banarii? „Oaie”! Alteori puneau direct o poza cu oaie! Pana si pe Azzido l-au facut „oaie”, „borfelina”, ca s-a dus la meci (Filip Pindean &Co.). 🙂

  Asta a alungat lumea de pe fcsteaua in perioada 2010-2012!!! Grupurile de presiune conduse de Pindean (Gandalf the White), Tupac, ultramomo etc., care atacau in haita pe cei care indrazneau sa vorbeasca de echipa. Cand nu a mai ramas nimic de epurat, au inceput sa se certe intre ei si unii sa paraseasca site-ul. De fapt, comentariile s-au redus la „VPM”, „mu*e ciobane” etc. Devenisera ca parolele de identificare ca esti „adevarat”. 🙂 Mai mult, PS a revenit la echipa. Mai stii ce injuraturi si-au luat pe aici de la „Fratie” (actualii „liberi”) si eticheta de „tradatori”? Unde erai atunci? In tabara „tradatorilor” injurati sau in cealalta? 🙂 Cam pe atunci ai „parasit” si tu site-ul. Dar si cei care scriau editoriale bune (Il Soldatino etc.)

  Toate sunt in arhiva, inclusiv dezbaterile pe tema caderii site-ului a celor care au vrut sa faca din site un „bastion al Fratiei”. Toti au ridicat mainile neputinciosi, dar au zis drept consolare „mai bine ramanem pe site o mana de adevarati decat cu o tura de oi proaste”. Apoi a venit pe post de salvator Greco, cel care a dat tonul la recivilizarea limbajului pe site si a continuat Empyro, pana prin in 2014.

  Ai scris de acei membri AISS: „De fapt, le este si scarba sa mai intre aici, din pacate pentru munca pe care au depus-o in anii in care site-ul asta insemna ceva (dpdv al traficului).”

  Asta este istoria glorioasa 2010-2013 a lor cu decaderea site-ului in rating si limbaj! Atunci nu le era scarba sa intre pe aici, cum ai spus? 🙂
  Odata cu ratingul la site, prin 2013 a cazut si AISS-ul. Cu gura si sigla AISS la avatar erau multi. Cu munca si cotizatiile erau doar cativa.

  1. vitto

   xray, eu care stiu ce inseamna istoria Stelei si in plan sportiv si in plan de imagine iti spun ca faci o treaba buna si te felicit!
   comentatorii fratiei sufera de o boala cronica: onanism verbal!

 20. alpopa

  @Micutul Fabian

  Conform regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, in vigoare din 4 Decembrie 2013, articolul 8:

  – INCEPUT CITAT –

  Art. 8. –
  (1) Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” are în structură secții pe ramură de sport.

  (2) Secțiile pe ramură de sport sunt subunități prin care se realizează selecția, pregătirea și participarea în competiții.

  (3) În cadrul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” funcționează următoarele secții pe ramură de sport, ca discipline sportive individuale și pe echipe, astfel:
  Modificări (1)

  a) individuale – atletism, arte marțiale, box, canotaj, ciclism, ecvestru, gimnastică, haltere, judo, karate, kaiac-canoe, kempo, lupte, motociclism, natație și pentatlon modern, sambo, scrimă, taekwondo, tenis, tir sportiv, tir cu arcul și triatlon;

  b) pe echipe – baschet, fotbal (amator), handbal, hochei pe gheață, polo, rugby și volei.

  – INCHEIAT CITAT –

  Sursa: https://lege5.ro/Gratuit/gm4dmmjtgq/regulamentul-de-organizare-si-functionare-al-clubului-sportiv-al-armatei-steaua-din-26112013&d=2017-04-07

 21. alpopa

  @Micutul Fabian:

  Analogia Baschet Steaua, fotbal CSA este gresita pentru simplul fapt ca echipa de baschet Steaua este o entitate sportiva separata de CSA. Conform Ministerului Tineretului si Sportului, acestea au numar de identificare diferit:

  2015-01-19 Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti Bucureşti S 6 B-dul. Ghencea,nr. 35, B/A1/00044/2001 MApN

  Asociaţia „Baschet Club Steaua” Bucureşti Bucureşti S 6 B-dul. Ghencea,nr. 35, B/A2/00099/2001 privat

  Dupa cum se vede, CSA este structura de apartenenta publica (MaPN), iar baschet Steaua este o entitate privata.

 22. alpopa

  @Micutul Fabian:

  Steaua Wushu nu are nicio legatura cu echipa de fotbal. Cele doua au numere de identificare diferite la MTS:

  2004-03-29 Asociaţia Clubul Sportiv STEAUA WUSHU MARŢIAL ARTS Bucureşti Bucureşti S 5 Calea 13 Septembrie,nr. 90,et. 2,ap. 214, B/A2/00080/2004 privat

 23. fortuneteller

  Ca tot suntem la capitolul intrebari si observatii:
  1. De ce cred unii ca daca CSA ataca FCSB sau daca isi infiinteaza echipa, atunci vor prelua palmaresul (chiar si partial, pana in 2003)? Chiar daca prin absurd FCSB pierde palmaresul dinainte de 2003, CSA nu-l poate asocia echipei create in 2017. Deci istoria fotbalului stelist se inchide cu ajutorul stelistilor.
  2. De ce daca stelistii liberi urasc opiniile diferite in privinta transferului sectiei de fotbal de la CSA la AFC la FCSB, si declara sus si tare ca sunt fericiti ca sunt numai ei pe stadion, totusi incearca din greu sa-i convinga pe ceilalti ca au dreptate si ca fanii in numar mare se vor intoarce alaturi de CSA?
  3. De ce insista stelistii liberi ca numai ei vorbesc in numele stelismului, ca stare de spirit? Nu vorbesc de argumente puerile gen bilete la meci, deplasari sau fulare. In mod repetat cei auto-declarati stelisti au ales in majoritate FCSB in conflictul cu CSA.

  1. xray Autor articol

   Ești de belea! :)))))

   PS
   Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii la meciul cu Plzen. “Ţin cu Steaua şi e un meci foarte important, e foarte multă lume la stadion, o să fie o atmosferă frumoasă. Pentru că am avut liber, mi-am dorit să vin.
   Eu ţin cu Steaua, cunosc o singură Steaua. Ţin cu Steaua de când sunt mică şi am venit să susţin Steaua. Sper să câştige
   , a declarat cea desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010, 2015 şi 2016. “Acum, că sunt acasă, cred că o să vin mai des să văd meciurile”.

  2. sunchas3r

   Nu prea e chiar cum zici tu, casele de pariuri respectabile ii zic fcsb. Prin presa online, i se zice in majoritare fcsb. Ce a mai ramas Steaua pe la sport.ro &co si la majoritatea suporterilor (dar pe ei nu ii poate obliga nimeni sa ii zica altfel, pe restul da)

  3. vitto

   bine zis, bine punctat!
   toti nemultumitii, toti frustratii descopera acum apa calda si mersul pe jos, clamand sus si tare cauza csa …. Steaua este un brand prea mare si prea drag atator oameni ca sa o terfelim cu tot felul de asocieri si trimiteri prin ligile inferioare …. Steaua da Razboi pe 23 august cu sporting!

 24. harald

  Mda, la noi se pare ca in continuare hotararile judecatoresti sunt neimportante.. cat timp instanta s-a pronuntat, exista unii care o tin pe a lor.
  @Joga, vezi ca duminica au fost prezenti si oameni din peluza nord, asa ca fapt divers..

  1. xray Autor articol

   @harald.

   Nu te mai da lovit în hotărâri interpretate de Talpan. Nu există decizie care să spună că FCSB nu este continuatoarea Stelei la fotbal și nici oficial nu este așa. Noi suporterii NU trebuie să respectăm ce spune Talpan & co., ci ce spun forurile care conduc fotbalul! Asta contează în competiții

   Ascultă-l pe ne Imi cum zice azi, vorbind de FCSB. Tot Steaua îi spune, când reporterul o tot ardea cu „FCSB”.!

   Emerich Jenei a analizat azi la Prosport jocul Stelei cu Viktoria Plzen.
   Este interesant ce a spus, și vei asculta singur, dar altceva vreau să scot în evidență.
   Vorbind de FCSB, nea Imi îi spune Steaua!
   Exasperat, reporterul încearcă să-l determine pe Emerich Jenei să separe apele, însă marele stelist l-a pus la punct cu diplomație.

   Reporterul ” Am văzut că tot ați pronunțat Steaua (n.r.- la FCSB) Pentru dvs care este Steaua? Cea care se numește FCSB sau cea care a început un proiect nou?”
   Nea Imi a răspuns elegat: „Steaua a fost una singură!”
   Curva de reporter a băgat ștanga din nou: ” Corect, până anul ăsta”
   Nea Imi replicat scurt: „Nu până anul ăsta, ci până s-a câștigat CCE”
   Reporterul insistă tot curvește:” Care-i echipa care a câștigat CCE, Steaua lui Becali sau Steaua Armatei?”
   Nea Imi explică: „Eu am fost la Steaua, sunt general, și spun că a fost a armatei. Conducători au fost Ion Alecsandrescu, antrenori Iordănescu și cu Jenei, să nu spun ci 11 jucători că ar fi foarte interesant (n.r.-în sensul că erau toți încadrați în armată).”
   Ceea ce este corect. În 1986 era a Armatei! Logic! Faptul că la FCSB-ul din 2017 îi spune tot Steaua, e la mintea cocoșului de ce!

   https://www.facebook.com/SteauaRosAlbastra1947/videos/1873861619295996/

  2. fla-13

   Da se pare ca si pentru stat hotararile judecatoresti definitive sunt nesemnificative din moment ce exista sute,mii de decizii judecatoresti definitive privind restituirea taxei auto, iar ei se fac ca ploua…asa ca ciobanul de ce ar respecta o decizie definitiva,daca statul nu o face?

  3. vitto

   haralde,
   du-te tata in sala de judecata si faceti galerie la tribunal ….. Noi restul mergem pe stadioane! ma pish pe ele de hotarari judecatoresti ….. visez inca la ‘no-look” pasul lui alibec ptr tanase de la plzen si mi se face pielea gaina cand revad voleul lui felipe sub bara …..

 25. Redondo

  @sunchaser. nu conteaza domne cum ii zice lumea, nu mai bate moneda degeaba pe treburi de doi bani. Ceea ce conteaza e ca 33.000 au venit crezand ca vin pt. Steaua. Becali oricum nu pierde nimic la treaba asta, si pana la urma daca multimea adopta o Idee, nu mai conteaza ceea ce spune litera legii.

Lasă un răspuns