FCSTEAUA.RO

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro

În ultimul timp, sunt useri care pun întrebări în legătură cu direcția și conținutul site-ului fcsteaua.ro, în condițiile în care CSA și-a făcut echipă de fotbal amator, iar echipa profesionistă din Liga 1, „FC Steaua București”, se numește acum oficial „FC FCSB”.

Pentru a lămuri situația, îi informăm pe toți userii că redacțional site-ul fcsteaua.ro a rămas consecvent ideii care a călăuzit nașterea lui: este deschis tuturor suporterilor steliști, cărora le oferă un mediu civilizat online de exprimare și socializare.

Site-ul fcsteaua.ro este al tuturor steliștilor, dar nu se reprezință decât pe sine, la modul impersonal, ca pasiunea pentru Steaua încadrată în valorile stelismului. Pe site, fiecare stelist se reprezintă pe sine însuși, singur sau în grup. Opiniile din articolele publicate și comentarii  aparțin autorilor, nu site-ului fcsteaua.ro, care veghează doar să fie respectate normele de conduită morală  în exprimare instituite printr-un Regulament.

Aproape la fiecare articol se reamintește politica site-ului:

Istoricul structural al site-ului fcsteaua.ro

Site-ul fcsteaua.ro a fost deschis pe 1 August 2002 și dedicat suporterilor steliști ai echipei de fotbal FC Steaua din Liga 1, continuatoare ASA, CCA, CSA și cea care deține oficial palmaresul din 1947 până în prezent. Și numele site-ului a fost dat fcsteaua.ro, nu csasteaua, steaualibera etc. Peste 95 % din materiale publicate în cei 15 ani se referă la echipa de fotbal.

Însă „Steaua” în sportul românesc nu înseamnă doar fotbal, ci toate disciplinele sportive de la „Clubul Sportiv al Armatei”.

În acest sens fcsteaua.ro a oferit spațiu de discuții despre orice are legătură sau reprezintă Steaua. Astfel pe pagina de „Forum”  s-a creat un topic principal dedicat “Clubul Sportiv al Armatei Steaua”(handbal, hochei, polo, baschet etc.).

Prin anul 2008, pe fcsteaua.ro s-a creat și o interfață cu o pagină web separată pentru CSA Steaua (vezi imaginea de mai jos), însă nu a avut audiență și interesul așteptat, peste 99 % din useri activând numai pe prima interfață, cea cu FC Steaua.

Astfel că la următorul upgrade al site-ului (prin 2012-13), tabul „CSA Steaua” din meniul de mai sus direcționa către „Forum” la topicul Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pagina web „CSA Steaua” fiind scoasă.

La actualul upgrade al site-ului fcsteaua.ro, operat în 2015, la fel, informații despre CSA există numai pe pagina de „Forum” la topicul menționat mai sus. Însă, ca și anterioara pagină web CSA Steaua,  și topicul „Clubul Sportiv al Armatei Steaua” de pe Forum  are o audiență infimă. Cu excepția a câtorva useri care au mai marcat evenimente sportive de la CSA, peste 99 % din steliștii înregistrați la fcsteaua.ro nu manifestă pe Forum vreun interes față de sporturile de la CSA. Se vede și în imaginea de mai jos, unde comentariile pe forum despre CSA reprezintă cam 3 % din cele despre FC Steaua.

Puteți verifica și singuri numărul comentariilor pe fiecare topic-subtopic, accesând pagina cu Forum.

Nou! Pe pagina de Forum, la topicul  “Clubul Sportiv al Armatei Steaua” s-a deschis un subtopic și pentru fotbalul amator, “CSA Steaua fotbal”. (click link). Cine dorește să scrie articole despre echipa de fotbal amator CSA, nu are decât să o facă și să le trimită Redacției spre publicare pe prima pagină.

Referitor la FC FCSB, oficial:

  • Acronimul „FCSB” este marcă înregistrată a FC Steaua București încă în 2008 (click) și a fost pus logo pe echipament și materiale de marketing încă din acel an. Deci marca „FCSB” se referă la FC Steaua echipa din Liga 1 și nu este o „noutate” apărută în 2017.

    Marius Lăcătuș, antrenorul FC Steaua București (FCSB) în 2010

  • Schimbarea numelui hotărâtă de Curtea de Apel în 2017, mai are o cale de atac prin Recurs la ÎCCJ și este pe rol.
  • Oficial, pentru forurile diriguitoare ale fotbalului românesc, european și internațional (FRR, UEFA și FIFA), echipa „FC FCSB” este continuatoarea și deținătoarea palmaresului „echipei Steaua la fotbal”,  1947-2017Atât timp cât oficial aceasta este situația, poziția redacțională a site-ului față de echipa de fotbal profesionist din Liga 1 rămâne neschimbată: FC FCSB = FC Steaua București. Evident, „Steaua este CSA”, inclusiv la fotbal amator! Însă niciuna din expresii nu o exclude pe cealălaltă!

Notă: S-au făcut toate aceste precizări de clarificare pentru a se stopa polemicile neprincipiale și tendința unora de a „epura vocal” de pe site o anumită categorie de steliști sau de a se mai solicitata sentențios cenzurarea unor opinii sau subiecte. Există pe fcsteaua.ro spațiu de exprimare online „on topic” pentru toți steliștii.

Redacția fcsteaua.ro

Reamintim povestea site-ului fcsteaua

„Site-ul fcsteaua.ro exista sub aceasta titulatura din luna August a anului 2002, dar inceputurile sale adevarate se gasesc undeva la jumatatea anului 2000, de cand site-ul exista sub o forma sau alta, pe diverse domenii gratuite.

Inca de la inceput dorinta principala a celor ce s-au ocupat de site a fost aceea de a oferi suporterilor Stelei un loc virtual de intalnire si de a pune temelia celei mai mari colectii de amintiri ros-albastre de pe internet.

Desi la inceput poate unii dintre noi nu au realizat, ceea ce a devenit intre timp site-ul fcsteaua.ro a depasit cu mult asteptarile noastre.

  • Peste 42 000 de articole
  • Peste 56 000 de utilizatori inregistrati
  • Peste 600 000 de comentarii pe forum
  • Este cel mai popular site dedicat Stelei, mai popular chiar decat site-ul oficial.

In decursul timpului, site-ul nostru a suferit schimbari atat la nivel vizual cat si la nivel de continut.

Vom incerca in continuare sa facem ca acest site sa fie un punct de reper pentru suporterii Stelei pe internet.

Echipa care se ocupa de acest site este formata exclusiv pe baza de voluntariat.

Niciodata nu am pretins avantaje materiale de pe urma acestui site, consideram ca aceasta este conditia de baza a unui site al suporterilor unei echipe.

Nu ne vom opri insa aici. Planurile noastre sunt mai mult decat indraznete si va garantam ca vom reusi, alaturi de voi, vizitatorii site-ului fcsteaua.ro.”

fcsteaua.ro

 

Exit mobile version