MApN nu plătește taxa de timbru. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua

de | octombrie 28, 2016

Așa cum am opinat în articolele anterioare, MApN nu a mai creditat joaca de-a procesele a lui Talpan și a oprit  procesul  prin care se cer daune de 36,8 milioane de euro de la FC Steaua. Taxa de timbru a pus capac.

MApN nu și-a dat acordul să plătească 370.000 € pe pielea ursului din pădure. Chiar dacă, prin absurd, ar câștiga procesul cu prejudiciu, CSA ar mai lua praful de pe tobă, pentru că SC FCSB SA ar intra îmediat în insolvență și apoi faliment (*. Apoi intră în zona penală a se arunca pe apa sâmbetei cu 370.000 €, din bani publici, numai pentru ambiția personală a unui colonel de a se lupta cu morile de vânt, acest Talpan don Quijote de la Ghencea. MApN a blocat procesul în care CSA cere daune, după ce tot MApN dăduse undă verde pentru iniţierea acţiunii la Tribunalul Bucureşti, dar aburit de Talpan că e „tax free”.

 • *)Notă:  CSA ar mai lua praful de pe tobă de la SC FCSB SA, ca Sebastian Bodu, ex-șef la ANAF, care s-a dus să execute silit Asociația FC Steaua pentru 12 mil. € și a mai găsit doar o imprimantă de pe vremea lui Burebista și un calculator „out of service”. Și atunci, AFC nu avea nimic, fiind chiriașă cu titlu gratuit, iar echipa la SA FCSB SA. La fel CSA nu mai va avea ce să execute! SC FCSB SA nu deține terenuri, imobile etc. Nu deține nimic, în afară de echipament sportiv, câteva mașini (Ford Focus la Argăseală.. etc.), ceva mobilier, birotică etc. FÎS!
  Drepturile federațive ale jucătorilor „dispar” de la SC FCSB SA pentru că devin liberi de contract, neplătindu-i intenționat. Și acum îi plătește la 3 luni, când după 3 luni ei pot solicita să devină liberi. A explicat la TV ingineria, nu mai intru în amănunte. Pe perioada legală de insolvență (în reorganizare), nu se plătesc datoriile restante (anterioare intrării în insolvență) și nu poate fi executat silit pentru ele. Dacă după perioada de grație (1-3 ani) este tot pe pierderi, intervine falimentul, lichidarea și ce rezultă iau creditorii. Însă atunci nu-i mai rămâne lui Talpan nici măcar un pix.

Și ca tacâmul lui Talpan să fie complet, nici Ministerul Justiției n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua. Specialiştii de la Ministerul Justiţiei au sesizat lucruri neclare și că nu sunt îndeplinite mai multe condiţii.

Era normal. Cum am tot spus, se închiria un desen și o marcă, nu un club de fotbal.

În baza închirierii, „chiriașul” are dreptul de a folosi desenul pentru logo și de a utiliza sintagma „Steaua București” pe produsele și serviciile sale din clasificarea Nisa pentru care a fost omologat. Cine e prostul care să închieze așa ceva la suma aia? Cine dă chirie 3,6 mil euro pe an să facă o echipă Steaua din liga a IV-a și fără palmares? Asta este cauza pentru care CSA nu si-a facut echipă până acum și s-a concentrat cu procese să obțină desființarea continuatoarei, „FCSB”-ul. Însă procesul pe daune a picat.

Scoaterea la licitație de închiriere a mărcii Steaua este de un penibil inimaginabil. Am mai spus, Adrian Copilu’ Minune, de exemplu, poate inchiria marca de la CSA (că e licitație publică) și face „Steaua” la Ștefăneștii de Jos. Mai e Steaua aìa a lui Nea Imi, Iordănescu, Tudorel Stoica, Lăcăťuș…? Ăstea sunt valorile stelismului promovate de cuplu de comici Boroi-Talpan?

Asta e alternativa pe care o oferă CSA la FC Steaua („FCSB”)! Închirierea publică a mărcii oricui are bani. Nu contează, interlop, fost pușcăriaș etc. Bani să aibă!

Și asta nu ar fi nimic. Dacă după 1-2 ani Minune constată că nu merită sau nu mai are bani. Nu mai plătește chiria și pune lacăt la clubul lui. Urmează altă licitație, alt chiriaș cu altă echipă… și tot așa.

Asta vor steliștii?

CSA ne oferă după 16 ani o altă Steaua, dar una inchiriată cu anul pe la un club sau altul, cu alți Becali. Nu ne oferă Steaua inapoi! Nu închiriază un club de fotbal Steaua București, ci doar un desen și o marcă la fraieri pe care să-i mulgă și pe chiria bazei și stadionului, dacă ăia fac echipa (club) în București.

I-a durut și îi doare-n „cașchetă” de ce vrem noi suporterii! Ei vor doar banii.

Să vedem ce ne spune azi Talpan prin vuvuzela lui

Evident, cel mai informat nu putea fi decât vuvuzela lui Talpan, ziaristul Matei Udrea, de la prosport, care ne-a ținut treaz zâmbetul pe buze cu Talpaniada și peripețiile unui jurist CSA la curtea tribunalelor.

Ce titrează vuvuzela azi în prosport: EXCLUSIV A învins iar Becali statul român în culise? Ministrul apărării s-ar fi răzgândit: ezită să plătească taxa de timbru pentru procesul cu FCSB. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua

Să spicuim ce dă Matei Udrea din casa lui Talpan pe cele două probleme menționate la început: Procesul de daune și Licitația pe marcă. Vom consta, unii poate cu surpriză, că mă confirmă în cele susținute prin articole pe aceste teme.

1. Legat de taxa de timbru și procesul de daune

„Ministerul Apărării s-a răzgândit brusc în privinţa procesului intentat FCSB, prin care cere daune de 36,8 milioane de euro pentru folosirea ilegală a brandului Steaua în intervalul 2004-2014, şi n-ar mai vrea să plătească taxa de timbru. Informaţiile au ajuns la ProSport încă de luna trecută, dar confirmarea lor pe cale instituţională a decurs foarte greu, motiv pentru care publicaţia noastră nu vi le-a adus la cunoştinţă până acum. Ulterior, pe măsură ce alte surse validau ştirea iniţială, cursul evenimentelor a arătat că, în interiorul MApN, ceva s-a schimbat, iar Becali a câştigat teren. Fără suma de 1.660.788,95 lei (circa 370.000 de euro), procesul nu se mai poate derula în continuare. Acesta ar fi şi motivul real al recentelor acţiuni ale CSA Steaua, care a depus la tribunal o cerere (respinsă deja, între timp) de reexaminare a taxei de timbru.

Sursele ProSport (N.R.-adică Talpan) susţin că ministrul Mihnea Motoc a blocat procesul în care Armata cere daune pentru folosirea ilegală a mărcii de către Steaua, după ce tot el dăduse undă verde pentru iniţierea acţiunii la Tribunalul Bucureşti. Vestea că Armata dă înapoi înseamnă un imens balon de oxigen pentru Becali… Becali e pe cale astfel să câştige iar, prin abandon, disputa cu statul. Bătălia nu e încă încheiată, în interiorul MApN există şi persoane care vor în continuare să lupte în continuare pentru marca Steaua, dar noutatea e că o parte a Armatei şi-a pierdut cheful de a-l înfrunta pe Becali.

Dacă va pierde actuala acţiune în justiţie din cauza neachitării taxei de timbru, Armata ar putea, teoretic, în viitor, să introducă o nouă acţiune similară. Dar ar fi caraghios, atât timp cât statul a refuzat o dată să-şi apere interesele în instanţă. De facto, patronul din umbră al FC Steaua Bucureşti ar obţine, prin neprezentare, o victorie distrugătoare pentru reputaţia statului român şi a Ministerului Apărării.

ProSport a încercat (N.R.-Adică Udrea pus de Talpan, că el nu măcăne în fața unui ministru decât „Am înțeles, să trăiți!”, dar o campanie de presă nu strică), în urmă cu o săptămână, să afle punctul de vedere al ministrului Mihnea Motoc, căruia i-a adresat mai multe întrebări pe tema luptei pe care Armata o dă în instanţă cu Becali pentru marca Steaua. Nu am primit niciun răspuns.”, ne împrtășește cuplul media Talpan-Udrea.

2. Licitația pentru marcă

„Subit, guvernul a lansat în dezbatere publică, în septembrie, un proiect de hotărâre prin care marca Steaua ar urma să fie scoasă la licitaţie. Imediat, Becali a jubilat, intervenind telefonic în mai multe emisiuni pentru a clama că abia aşteaptă să se facă licitaţia, pentru a se vedea că numele Steaua nu face doi bani şi că nu va veni nimeni să dea 3,7 milioane de euro pe an doar ca să pună marca pe sticle de vin şi pe căni.

Explicaţia din spatele acestei succesiuni de evenimente şi declaraţii este următoarea: guvernul a lansat procedura pentru licitaţia mărcii înainte ca să se clarifice definitiv, în justiţie, cine şi în ce condiţii are dreptul să joace în Liga 1 şi în cupele europene în calitate de continuatoare a vechii Steaua. În lipsa unei decizii a instanţei care să despartă apele, licitaţia pentru marcă este, în mod evident, o glumă. Cine a luat la minister această decizie l-a favorizat pe Becali. Iar bogătaşul ştie acest lucru.

Atunci când valoarea brandului scos de MApN la licitaţie a fost stabilită la 3,7 milioane de euro pe an, evaluatorul a luat în calcul inclusiv faptul că posesorul mărcii, în calitate de continuator al Stelei înfiinţate în 1947, cu o Cupă a Campionilor şi o Supercupă a Europei la activ, are dreptul legal să joace în Liga 1 şi în competiţiile europene. În lipsa acestor beneficii, datele problemei se schimbă radical. E improbabil ca vreo persoană sau vreo firmă să fie dispusă să plătească 3,7 milioane de euro plus TVA pe an pentru un brand în litigiu, fără să ştie cu exactitate ce cumpără, de fapt. Se pune întrebarea, în acest context, de ce s-a făcut acest pas de către MApN.

Joi seară, după victoria echipei sale în „16“-imile de finală ale Cupei României, Gigi Becali a avut o nouă intervenţie triumfătoare la postul TV DigiSport. „Au dat hotărâre de Guvern că vor scoate marca Steaua la licitaţie. De ce nu o scot, trebuia să se întâmple asta după 30 de zile! Ei nu au cum să obţină banii aceia niciodată. Marca e numele produsului, se pune pe produs, cine să plătească banii ăia? Dar să fie corecţi şi să nu mintă, să scoată marca la licitaţie, aşa cum au promis!“, a afirmat proprietarul din umbră al FCSB.

Explicaţia acestei ieşiri este simplă: oameni din interiorul MApN l-au informat pe Becali că Ministerul Justiţiei n-a dat aviz favorabil proiectului de Hotărâre de Guvern prin care s-ar scoate la licitaţie marca Steaua. Specialiştii de la Ministerul Justiţiei au sesizat lucruri neclare în proiect. În returul cu recomandare trimis de la Justiţie se pune în vedere Armatei că, pentru a merge mai departe proiectul, trebuie îndeplinite mai multe condiţii. S-au mai cerut un punct de vedere de la Ministerul Finanţelor şi noi completări de la Ministerul Justiţiei.”, elucidează vuvuzela lui Talpan și cum stă chestia „pe bune” și cu licitația.

Concluzie

Talpan devoalează prin Udrea ceea ce tot am scris pe fcsteaua.ro și „adevărații” înterpretau că sunt texte pro Becali. Nu! Erau opinii pro adevăr, logice și de bun-simț, bazate pe realitate nu pe dorințele utopice ale unora. Evident, vin algerile. Alți miniștri, alte abordări, poate și alte speranțe pentru Talpan și tifosii lui.

Nu pot să trec însă cu vederea ipocrizia și manipularea Talpan-Udrea. După ce că din 2014 Talpan ne tot spune ca sigla-marcă trebuie valuată și apoi scoasă la licitație, acum, când la 2 ani Guvernul a anunțat că o scoate la licitație, ei susțin că tot Becali e de vină și bara-bara cu guvernanții. Auzi ce zice Udrea: „Cine a luat la minister această decizie(N.R.-de scoatere la licitație) l-a favorizat pe Becali. Iar bogătaşul ştie acest lucru”. 

Cu alte cuvinte, cuplul Talpan-Udrea ne spune că acum Guvernul „mânjit de Becali” e vinovat de grabă. Trebuia să-l aștepte cel puțin 20 ani pe Talpan, nu-i așa, și abia apoi anunțe licitația, deși juristul CSA alta fumează oficial prin presă și pe la suporteri. 

Încredibil! Papagalii ăștia doi chiar ne cred proștii proștilor!

X Ray

42 de comentarii la „MApN nu plătește taxa de timbru. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua

 1. xray Autor articol

  Notă (în articol, la final):

  Nu pot să trec cu vederea ipocrizia și manipularea Talpan-Udrea. După ce că din 2014 Talpan ne tot spune ca sigla trebuie valuată și apoi scoasă la licitație, acum când la 2 ani Guvernul a anunțat că o scoate la licitație, tot Becali e de vină. Auzi ce zice: „Cine a luat la minister această decizie l-a favorizat pe Becali. Iar bogătaşul ştie acest lucru.” Adică Guvernul trebuia să-l aștepte cel puțin 20 ani pe Talpan, deși el alta fuma la presă și suporteri.

  Încredibil! Papagalii ăștia doi ne cred și proștii proștilor!

 2. siegfried

  Ţara cu presa mai imbecilă ca-n România nu cred că mai există în Europa. Motivul principal pentru care lumea nu mai înţelege nimic din situaţia de la Steaua e cauzat de aşa-zişii jurnalişti care în loc să pună mână să se documenteze temeinic, să întrebe jurişti, să citească tot ce e de citit, ei se apucă să scrie articole în necunoştinţă de cauză făcând o varză din noţiuni distincte. Pentru ultima oară numele comercial al societăţii≠brand≠marcă≠palmares.

 3. siegfried

  Maestre Xray, mai concentrează-te şi mata când scrii articolele astea şi mai citeşte legile ţării, căci paragraful ăsta e o aiureală:
  Chiar dacă, prin absurd, ar câștiga procesul cu prejudiciu, nu va vedea 1 euro, pentru că SC FCSB SA ar intra îmediat în insolvență și apoi faliment intenționat.

  Legea 85/2014 art. 5 punctul 47:
  45. procedura falimentului este procedura de insolvenţă, concursuală, colectivă şi egalitară, care se aplică debitorului în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului, urmată de radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat;
  Deci banii care rezultă din lichidarea unei societăţi (scoaterea la vânzare a bunurilor acesteia) se folosesc pentru îndestularea creditorilor. Dacă vrei să vezi şi ordinea în care se fac asta găseşti asta la articolul 161.

 4. xray Autor articol

  Desenez din nou pentru neștiutorii care scriu cât să se bage în seamă. (Am mai scris-o de vreo 2-3 ori numai în ultima lună.)

  „Chiar dacă, prin absurd, CSA ar câștiga procesul cu prejudiciu, nu va vedea 1 euro, pentru că SC FCSB SA ar intra îmediat în insolvență și apoi faliment intenționat.”

  Tradus pt cei „neîndestulați”:

  CSA ar mai lua praful de pe tobă de la SC FCSB SA, ca Sebastian Bodu, ex-șef la ANAF, care s-a dus să execute silit Asociația FC Steaua pentru 12 mil. € și a mai găsit doar o imprimantă de pe vremea lui Burebista și un calculator „out of service”. Și atunci, AFC nu avea nimic, fiind chiriașă cu titlu gratuit, iar echipa la SA FCSB SA.

  CSA nu are ce să execute! SC FCSB SA nu deține terenuri, imobile etc. Nu deține nimic, în afară de echipament sportiv, câteva mașini (Ford Focus la Argăseală..etc.), ceva mobilier, birotică etc. FÎS!
  Drepturile federațive ale jucătorilor dispar de la SC FCSB SA pt. devin liberi de contract neplătindu-i intenționat. Și acum îi plătește la 3 luni, când după 3 ei pot solicita să devină liberi. A explicat la TV ingineria, nu mai intru în amănunte.

  Pe perioada legală de insolvență (în reorganizare), nu se plătesc datoriile restante (anterioare intrării în insolvență) și nu poți fi executat silit pentru ele.
  Dacă după perioada de grație (1-3 ani) ești tot pe pierderi, intervine falimentul, lichidarea și ce rezultă iau creditorii. Însă atunci nu-i mai rămâne lui Talpan nici măcar un pix.

  Ce am scris mai sus am pus și în articol ca „Notă explicită”, deși mai este și in articolele citate.

  1. siegfried

   1. Coane, eu zic să mai laşi imaginaţia deoparte şi să citeşti legea.
   Trecând peste faptul că tribunalul nu e obligat să admită orice cerere de intrare în insolvenţă, iar în cazul SC FCSB SA ar fi şi o promblemă în acest sens.(Cam greu de acceptat că un SA care în anul 2013 a făcut un profit de 13,3 milioane de euro şi anul ăsta probabil unul de vreo 5-6 milioane, nu poate să plătescă eşalonat o datorie prezumtivă de 36 de milioane de euro decât cu ajutorul unei reorganizări), în legea insolvenţei avem articolul 169 care zice aşa:
   ART. 169
   (1) La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, fără să depăşească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:
   c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi.

   2. N-o avea SC FCSB SA cine ştie ce active imobilizate în afară de drepturile federative ale jucătorilor (deşi mă rog, parcă ne făceam o bază în Berceni, dar cine ştie poate n-o fi pe numele clubului), dar active circulante cu singuraţă are şi va avea. Şi aici aş putea să enumăr doar creanţa de 2 milioane de euro care ar trebui să intre în patrimoniul FC Steaua în dauna transferului lui Stanciu dacă Anderlecht se va califica în grupele UCL în următorii 5 ani. Dar cu singuranţă vor fi multe altele, pentru că cluburile străine aproape întotdeauna au cumpărat jucători de la Steaua în rate.
   Deci povestea cum că CSA n-ar încăsa în fapt niciun ban nici dacă ar câştiga procesul, e doar o nouă plăzmuire a imaginaţiei tale foarte bogate.

   1. siegfried

    Erată: am uitat să trec şi litera H din acel articol:
    h) orice altă faptă săvârşită cu intenţie, care a contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.

   2. xray Autor articol

    Coane, îți vorbesc ca membru în staff.

    Nu mai spama tema principală cu fleacuri neînțelese de tine și neesențiale.

    Baza din Berceni nu este a FCSB. Un astfel de proces ar dura peste 5 ani în cele 3 faze, expertize etc., plus vreo 3 ani reorganizarea judiciară(insolvența). Ala pt marca a durat peste 3!
    Apoi dacă în loc de 37 mil. euro, prin absurd, ar lua și 100 k euro se numește că a luat tot o sulă! Mă rog, poate acoperi tu diferența.
    Dar nu asta este tema! Plus procesul a fost oprit!

    Documentează-te! Aici nu se țin lecții on line! Caută pe net că găsești site-uri de învățat.

     1. xray Autor articol

      @siegfried.

      Cu km de citate din articole de lege, care nu au legătură cu subiectul.
      Articolul nu a abordat procedura de insolvență și faliment, cum se face alea, alea.
      Nu ăla era subiectul!

      Ci doar s-a scris că va intra in insolvență, provocată intenționat, cum a spus Becali. Avem liga insolvenților, ca exemplu, și tu înșiri aici copy/paste legea insolvenței.
      Cumpără jucători de la Hagi la suprapret și intră imediat pe minus. Mare inginerie. Apoi le dă drumul liberi de ajung iar la Hagi, ca Iancu, de exemplu. Plus că 7 mil are deja datorie FCSB la el, susține Becali.

      Dar repet, nu ăsta era subiectul pe care s-a focusat articolul ca să-l dezvolte! Insolvența și falimentul!

      Subiectul este taxa de timbru, anularea procesului pe daune și licitația pe marcă, nu colocviu legislativ să demonstrăm nimic!

      Și cu asta basta!

 5. leoc980

  Adica bine ca nu are statul bani pentru taxa de timbru, ca altfel pierdeam simbria din pipera!

  Sa vezi durere cand va veni vreun ministru ne-becalist! Sa vezi ce ramane Romania 5 ani in afara competitiilor continentale(nu ca ar face acum vreo performanta deosebita) si sa vezi daca ajunge UEFA la tribunal!

 6. siegfried

  Cum să n-aibă legătură când tu scrii enormităţi de tipul CSA ar mai lua praful de pe tobă de la SC FCSB SA chiar dacă ar câştiga procesul pentru că…Drepturile federațive ale jucătorilor „dispar” de la SC FCSB SA pentru că devin liberi de contract, neplătindu-i intenționat.
  Ţi-am arătat în legea insolvenţei că la art 169 scrie că membrii organelor de conducere precum şi orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvenţă a debitorului plătesc parţial sau întreg pasivul persoanei juridice dacă au săvârşit una din următoarele fapte: h) orice altă faptă săvârşită cu <strong<intenţie, care a contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.

  Plus că din nou greşeşti grav când spui Și acum îi plătește la 3 luni, când după 2 ei pot solicita să devină liberi. A explicat la TV ingineria, nu mai intru în amănunte..
  În regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal la art 18. pct 10 scrie aşa:
  Jucătorii şi cluburile pot invoca justa cauză şi justa cauză sportivă pentru denunţarea
  unilaterală a contractelor pentru următoarele motive: a)jucătorii – nu li s-au achitat drepturile contractuale pentru o perioadă mai mare de 90 de zile
  de la scadenţa obligaţiilor.

  Înţelegi mătăluţă, trecând peste faptul că vorbim de 3 luni şi nu de două, acest termen curge de la scadenţa obligaţiei. Adică dacă de exemplu un jucător de la Steaua şi-a primit ultimul salariu în ianuarie, iar în aprilie când trebuia să-şi primească următoare leafă conform contractului n-a luat nimic, el abia în iulie poate cere comisiei să fie declarat jucător liber. Deci jucătorii n-ar putea deveni liberi de contract în secunda în care ÎCCJ ar da câştig de cauză CSA-ului în procesul de 36 de milioane cum greşit ai tu impresia.

  1. xray Autor articol

   @siegfried

   Văd că ți s-a terminat tarlaua și ai luat-o pe arătură! :)))))
   Lasă, când câștigă Talpan 36 mil euro la ÎCCJ te trimite pe tine executor în secunda aia la FCSB să-i iei! Ne spui atunci cât ai mai găsit. Nu mai abera acum! :)))

   Einstein, jucătorii neplătiți ajung la Comisie și cer să fie declarați liberi atunci când Angajatorul NU vrea să-i lase liberi, ci să mai folosească! Capisci??? Becali vrea să-i lase!
   Ai auzit de reziliere cu acordul părților? Ce jucători lăsați liberi de Steaua s-au dus la Comisii? :))
   A și spus la TV că s-a protejat și a făcut acte adiționale la toți jucătorii pentru la o adică!

   Ok, ce am răspuns până acum a fost pt ceilalți useri, nu pt tine.

   Pentru restul bălăriilor și pt tine:

   PS. A fost eroare de tipărire. Am scris 2 în loc de 3. De fapt asta era și ideea că-i plătește corect la termenul limită de 3 luni. Asta de ani de zile. La 1-2 zile după ar fi deja „în culpă”.

   1. siegfried

    Greu la deal cu boii mici.

    1.Ţi-am explicat cum stă treaba cu comisia şi cu rezilerea unilaterală pentru că tu ai scris următoarea fraza complet eroantă: Și acum îi plătește la 3 luni, când după 2 ei pot solicita să devină liberi
    Ţi-am arătat că nu e vorba de 2 luni, ci de 3, şi nu de la data ultimului salariu încasat, ci de la data scadenţei obligaţiilor. Dacă nu ai putut înţelege atâta lucru îmi pare rău pentru tine.

    2. Ştiu ce a spus Becali când i-a mărit contractul lui Stanciu cu Steaua. Are aceleaşi idei creţe ca şi tine. L-a pus să semneze un al doilea contract prin care Stanciu se obliga ca în cazul în care devenea jucător liber de contract să semneze cu un club indicat de augusta persoană George Becali.
    Şi a şi zis că face asta din cauza proceselor cu CSA. Ce n-a înţeles Becali şi se pare că nici tu nu vrei să înţelegi e fix articolul la care eu tot fac referie în care se spune verbatim că orice persoană ce a săvârşit orice faptă cu intenţie prin care a contribuit la starea de insolvenţă a debitorului plăteşte parţial sau integral pasivul societăţii debitoare. Să reziliezi direct (prin acordul părţilor) sau indirect (prin neplata salariilor) contractele de milioane de euro a unor jucători se încadrează cât se poată de vizibil în acest articol.

    1. xray Autor articol

     @siegfried.

     Greu la vale cu boii mari!
     Cască ochii mai bine și citește exact ce am scris în ultimul comm și nu mai spama cu reluari!

     Am corectat și în acel comm.

     Te-a plătit Talpan să divaghezi de la tema asta și diluezi cu altceva decât fondul articolului? :))

     Exact ca acum ai făcut și la alt articol, tot despre Talpan, cu km de bălării și comms care divagau de la temă (să abați atenția) cu „instituția publică” vs „instituția de stat”.
     Tribunalul a respins cererea lui Talpan de anulare a taxei de timbru de 370.000 €

     Nu trebuie să-mi răspunzi. Ai spamat suficient! 🙂

     1. siegfried

      @xray.
      M-a plătit direct Boroi, nu mă încurc cu Talpan :))

      În continuare nu înţelegi lucruri simple.
      PS. A fost eroare de tipărire. Am scris 2 în loc de 3. De fapt asta era și ideea că-i plătește corect la termenul limită de 3 luni. Asta de ani de zile. La 1-2 zile după ar fi deja „în culpă”.
      Nu ar fi în nicio culpă. Pur şi simplu nu înţelegi ce înseamnă sintagma scandenţa obligaţiilor. Faci eroare după eroare.

 7. siegfried

  Bine mă, îmi cer scuze ţi-am diluat măreţul articol de fond. Sunt sigur că mâine şi poimâine vor da năvală sute de useri care vor comenta aşa cum se cuvine acest text, nu aşa cum fac eu în mod meschin analizând frază cu frază.

   1. xray Autor articol

    @harald

    „Amice, esti un idiot!, spunea Caragiale în Căldură mare!
    1) Pentru aberația jignitoare: „site-ul e blogul lui X Ray cu obsesia pro Becali”.
    2) Pentru ca faci parte din clubul mokangiilor-moftangii care au pretentia să le scrie altii despre ce gandesc ei.

    Tu de ce nu scrii, mai Hemingway? Te opreste cineva?
    – Ai scris tu CEVA si NU ti s-a publicat pe site???
    – A scris vreunul din grupul tău de mokangii-moftangii ceva și nu s-a publicat pe site???
    TE-A OPRIT CINEVA SA TE EXPRIMI în scris pe site prin articole si comentarii???
    Jelesti ca o „calugarita” intr-o manastire de dorul bordelului. Tu si corul tau de bocitoare.

    Pune mâna și scrie dacă vrei pe site și altceva! La muncă, nu la moka!

   1. bujold

    Xray – […]. Problema ta, obsesiva, este sa nu fii contrazis. La un moment dat devine cretineala. Stii cum e? O sa te joci singur cu papusile. Nimeni nu le stie pe toate. Banuiesc ca n-ai impresia ca esti vreun Einstein sau un Napoleon. Nu de alta dar, citind de ceva vreme ce se discuta pe aici, avem 80-90% din postari in care oricine incearca sa te contrazica este rapid sanctionat ca si cum am fi la gradinita. Pustiulica, tineti idiotenile pentru grupa pregatitoare. Si ramai cu site-ul asta, un site transformat intr-o mizerie asemanatoare cu cea a stelistilor liberi. Si demna de nivelul intelectual al patronatului echipei.

    1. vitto

     ce treaba ai tu cu contra-zissu, cu obsesiile lu’ xray sau ale altora, cu intelectul lu’ becali si al eventualilor lui admiratori? ce treaba ai tu mai sarscule cu asta?
     lasa-ne mai mocasine sa ramanem prosti nu ne mai reintoarce la natura ca suntem plictisiti de banal…… ai tu treaba cu nivelul intelectual care altfel nu stii cate statui sunt la universitate? ….. apareti tot felul de habarnauti trufasi si faceti aici exercitii de opera buffa! nea bujold ….. ia sa te mai uiti putin in oglinda de la toilleta….. poate vezi prin closet ceva din nivelul intelectual pe care il cauti cu atata indarjire……

 8. adrian0808

  @harald …
  cum va da justitia una peste bot cum o luati pe aratura cu site-ul lui becali si alte chestii …

  chiar nu intelegeti ca aveti o cauza pierduta din start pentru care luptati ….

  de la
  desenul(sigla) = societate/palmares/participare competitii UEFA

  ati dat-o in vrem echipa

  apoi in zecile de mii de potenti financiari cu sute de milioane de euro ce asteptau evaluarea marcii ca imediat sa formeze echipa (jan paval + masonii din loja 1333333)

  acum sperantele voastre se ridica la un amarat de proces pentru niste daune provocate de faptul ca cineva avea o echipa de fotbal si altcineva nu avea echipa si a suferit pierderi din cauza asta … si la 2 ani de la maretul proces pentru desen tot nu are echipa ….

  Ma voi chiar nu va dati seama cat de penibili sunteti ?

  Baaaaaa va face un cioban oligofren si anlfabet impreuna cu servitorii LUTU, MM si ARGASEALA …. pe VOI maaaaaaa mariii si super inteligentiii si potentiii financiar ….

  Nu aveti ma 370k euro sa platiti nimicul ala de taxa de timbru pentru proces ? Cine va impiedica ?!

  1. siegfried

   @adrian0808.

   Apropo de Jan şi masoni, pe 25 octombrie Peluza sud, Steaua liberă, Jan Pavel au aniversat sau comemorat marele miting ghencist în urma căruia trebuia să-şi ia Steaua înapoi de la Becali şi Boroi?

   Remember 25.10.2015 :http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/500-de-oameni-au-protestat-in-ghencea-am-luat-o-decizie-radicala-nu-mai-mergem-la-nimic-becali-ii-ia-in-ras-la-tv-daca-au-macara-pot-lua-steaua-461726.html

   Astăzi, Jean Pavel, fostul lider al galeriei steliste, a organizat un miting alături de aproximativ 500 de fani ai Stelei.

   Protestul, care a avut loc pe platoul din fața stadionului Ghencea, între poarta 1 și poarta 3, a început la ora 14:00 și s-a terminat la 15:30, deși era programat pînă la ora 16:30.

   „A fost un miting pentru a anunța că ne vom organiza într-o societate ca să putem lua brandul CSA Steaua. Începînd de săptămîna viitoare vom avea și un site„a declarat fostul lider al galeriei steliste.

   „Nu mai mergem nici la handbal, nici la hochei. Nu mai facem nici o diferență. Becali și Boroi au același interes.

   Sîntem 5 milioane de steliști. Dacă punem 10 euro fiecare, ne luăm echipa înapoi și o putem susține financiar. Vrem să venim aici săptămînal și să fim din ce în ce mai mulți. Să arătăm ce înseamnă Steaua București” Jean Pavel

   Înţeleg că n-aţi mai făcut societatea aia pe acţiuni, dar nici măcar site-ul? Cu mitingurile alea săptămânale ce s-a întâmplat?

 9. xray Autor articol

  @bujold.

  1) Bați câmpii cu voioșie. În ignoranța ta crezi că numărul de comentarii contează pentru cineva și și-a făcut un scop din ele. Trăiești încă în epoca de piatră a Împușcatului în care te-ai educat.

  De exemplu, uite câte „likes” are până acum numai acest articol publicat pe fcsteaua.ro, pe care tu și Harald le huliți (articolul și site-ul).  La ora când tu debitai ieri împotriva mea și a site-lui erau 450 (guests &users) online pe fcsteaua.ro.
  Știi care este recordul site-ului, all time (2002-2016)? 672 înregistrat în 22 Nov 2014! E public, îl găsești in footer la interfața forum.

  Uite o inregistrare din 11 martie 2016, de exemplu. Erau doar câțiva useri logați, dar nelogați (guests) peste 400, ore în șir.  Nu mă laud! E numai așa, să te scot un pic din bezna în care bâjbâi la bătrânețea cu care te lauzi tu că o ai.
  Ai impresia că stelismul se termină la tine și la Harald și fără voi doi cade Luna de pe Cer? Sau fără mine??

  2) Afirmația ta cu „sacționarea celor care m-au contrazis” este într-adevăr o „cretineală” (să te citez) fără nicio bază reală. E o minciună absolută în stare pură! De fapt e un trolling comunist de joasă speță!

  3) Las-o mai moale cu jignirile personale și la adresa site-ului. Nu-ți convine site-ul, nu vrei să scrii, ești liber să nu mai intri.
  Te bagă cineva cu forța?? Fă-i plângere la Poliție!

  Off topics cu chestii personale vor fi șterse, inclusiv acesta.

 10. mq-messi

  […]
  Cat despre procesul asta, nu cred ca isi pune cineva sperante in el. Nu-i pasa nimanui cati bani iau de la fcsb, care in afara de jucatori pe care oricum la primul semn de pericol ii muta la alta echipa gratis, ii are doar pe mache, reghe, sotia si meme( hai si teodora in vremuri grele) … cati bani sa scoata astia 5 la produs? fcsb azi, fcsp maine, fc steaua berceni poimaine… [lumea] tine ochii inchisi, „tot steaua e”.
  Nu-i pasa nimanui de procese, nu va mai agitati. Degeaba se castiga procese daca frf si lpf inchid ochii. Mai important e sa se faca o echipa curata sa inceapa de jos.

  1. siegfried

   Da’ de ce vrei, mă, o echipă curată la fotbal care să înceapă de jos? când Boroi a adus echipa de baschet din Târgovişte în Bucureşti a vopsit-o în roş-albastru şi apoi a peţit-o cu Atletic Bucureşti şi CSM n-ai zis nimic nici tu, nici tovarăşii tăi sudişti. O iubiţi şi azi ca şi când ar fi Steaua.

 11. xray Autor articol

  La concluzia cu procesele „nu cred ca isi pune cineva sperante” a ajuns și Talpan. 🙂

  În octombrie, a fost primul termen al procesului în care Talpan îi cere daune lui Becali de 1 mil.€ pentru jigniri. Deşi în sală se aflau atât Talpan, cât şi avocatul pârâtului, instanţa a decis că nu s-a îndeplinit procedura de citare a reclamantului, amânând procesul.

  Talpan a fost ca La Steaua: „Era pe când nu se zărea, azi îl vedea dar nu e!” Adică, FCSB e Steaua, dar pentru Talpan nu mai e Steaua că sigla e la el. La tribunal, logic, Talpan era Talpan, dar pentru instanță nu mai era Talpan pentru că nu avea citație, deși el era reclamantul. Deh, Karma e o curvă! :))

  Întrebat de Udrea de ce crede că s-a amânat procesul deşi părţile se aflau în sală, juristul Talpan a acuzat judecătorii: „Consider că este o tergiversare vădită… şi sunt dezamăgit că instanţa a putut să amâne cauza pentru acest lucru. Este clar o tergiversare, iar instanţa dă dovadă de subiectivism. Am depus o cerere completatoare pentru care, în mod normal nicio altă instanţă – am avut atâtea dosare în cei 14 ani de activitate juridică intensă… – nu ar fi acordat termen.

  În acest dosar doresc o transparenţă totală, de aceea voi aduce la cunoştinţa opiniei publice toate lipsurile, deoarece m-am săturat de abuzuri! Dacă va fi necesar, voi face plângere la instituţiile abilitate. “.

  De abuzat ce e de judecători, mai are un pic și se va război cu toată planeta „abilitată”.
  Dar cred că îl va salva Boroi și Loja. Ia să vedem cum. 😉

  P.S.
  Materialele 1 și 2 sunt dintr-un articol „Steaua după Sfinx. După 20 de ani”, scris atunci când am publicat (recent) cele 2 articole despre Sfinx.
  Omul care m-a ajutat să-l înving pe Gabi Balint
  Restituiri: Înainte de legendă și Steaua Sfinxulului
  Evenimentele au impus publicarea altor articole. Poate vine și rândul acestuia.

 12. kla2005

  Daca tot vorbea cineva de un refresh complet, atunci cam toate echipele trebuie radiate!
  Dinamu…e (!) cap de lista, urmat de asa, cfr, csu, etc…
  Dinamu…e (!) situatie identica cu cea a Stelei
  ASA -astia au incercat sa „cumpere” brandul ASA Targu Mures de la Armata, iar Armata a zis ca nu mai exista asa ceva, asa ca ei i-a gasit numele dupa acronim sa o lege cumva de fosta echipa din Targu Mures:
  „– Domule Stanciu, dumneavoastră v-ați ocupat direct de schimbarea numelui echipei FCM Tg. Mureș în ASA Tg. Mureș, în 2013. Cum a avut loc acest proces?

  – Clubul actual se numește Asociația Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș. ASA nu înseamnă absolut nimic. Clubul de acum este continuatoarea echipei numite FCM Târgu Mureș, care a preluat locul celor de la Unirea Sânnicolau, din Liga a 2-a. Eu am schimbat numele echipei, culorile și sigla. Când înregistrezi numele echipei trebuie să dai trei variante, iar eu inițial am vrut să întregistrez echipa ca Asociația Sportivă Ardealul Tg. Mureș, dar m-au dat în judecată cei de la Clubul Sportiv Ardealul. Așa că am pus ASA. Nu este niciun acronim și nu înseamnă nimic.

  – Actualul club are vreo legătură cu vechiul A.S.A?

  – Vechea societate era o unitate militară care se numea Asociația Sportivă Armata și care nu mai există. A fost desființată și a dispărut prin anii ’90-2000. În 2013, eu am vrut eu să schimb totul la FCM Tg. Mureș, denumirea și culorile, ca să aduc echipa spre A.S.A. Echipa actuală nu are nicio legătură cu Armata sau cu patrimoniul MApN. Actuala echipă nu are nici palmaresul echipei Armatei. Nu pot spune că acestă formație este echipa lui Boloni. Nu am cum să spun asta pentru că nu este așa.

  – Ați încercat atunci să preluați palmaresul vechii echipe? Ați discutat despre asta cu Ministerul?

  – Da, am încercat să preluăm palmaresul și tradiția vechii echipe. Am făcut hârtii către MApN, dar cei de acolo nu aveau ce să ne dea. Unitatea militară s-a dizolvat și vechiul club ASA a fost casat. A dispărut. Nu aveam ce să mai iau de la ei. Am încercat să iau patrimoniul și tot palmaresul, dar nu am putut. Oamenii de la Armată mi-au spus că nu mai este nimic.”
  (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-ce-urmareste-armata-in-conflictul-cu-steaua-banii-sau-salvarea-brandului-cum-a-distrus-mapn-ul-un-nume-de-traditie-pentru-ca-nu-aducea-profit-471121.html)

  CFR-e arhi-cunoscut faptul ca nu sunt continuatorii echipei din 1907; la un moment dat au fuzionat chiar si cu o echipa a armatei, sub numele Steaua – CFR (!?!?!?!?!?)
  (https://sammuraysports.wordpress.com/2010/09/15/mandria-arghialului/)

  CSU – nici nu are rost sa vorbim, e o echipa a primaritei Olguta si cam atat…

  1. siegfried

   @kla2005.
   E plin fotbalul românesc de clone. Petrolul care a falimentat acum era doar o clonă la a treia generaţie. Astra care a câştigat campionatul sezonul trecut n-are nicio legătură cu Astra de la începutul anilor 2000 care ne-a bătut în Ghencea cu 3-1.

   „Despre clone… Dacă tot ne-a luat gura pe dinainte!” Vezi Aici!

   Şi articolul ăsta e foarte bun: „Petrolul – o „clonă” pe care fanii au autentificat-o”. Vezi Aici!

   1. kla2005

    exact!
    De asta mi se pare o ipocrizie fara margini sa tot batem apa in piua cu refresh si restart si prostii de genul asta.
    Pe mine ma doare Steaua. Restul e treaba lor.
    Iar pentru mine e foarte clar ca Piturca a incercat el sa preia cu Paunescu echipa Steaua de la CSA, cu banii lui Jiji, iar Jiji s-a trezit din pumni …
    De la nebunia asta dintre CSA, Piturca, Paunescu si Jiji sa se ajunga la „clone” si „FCSB nu e Steaua” mi se pare exagerat si neavenit.
    Sa fim cat de cat seriosi…

 13. alexandru-h

  blablabla…

  Ministrul a dat un raspuns care nu zice nimic. Daca nu stiati, omul provine din corpul diplomatilor – nu a dat nicio data, nicio informatie clara, doar bullshit care sa multumeasca pe toata lumea.

  Si evident ca stelistii liberi, la fel de nearticulati precum acel raspuns, au reinceput sa se bucure.

  1. vitto

   @ alexandru-h.
   omu’, ia lamureste-ma: e corect ca mapn este organizat prin lege si prin urmare, orice schimbare / imputernicire suplimentara de activitate trebuie operata tot prin lege si nu prin HG? inteleg ca asta este principalul comentariu de la justitie ref HG imputernicire csa ptr licitatie?!

Lasă un răspuns