FCSTEAUA.RO

MApN nu plătește taxa de timbru. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua

Așa cum am opinat în articolele anterioare, MApN nu a mai creditat joaca de-a procesele a lui Talpan și a oprit  procesul  prin care se cer daune de 36,8 milioane de euro de la FC Steaua. Taxa de timbru a pus capac.

MApN nu și-a dat acordul să plătească 370.000 € pe pielea ursului din pădure. Chiar dacă, prin absurd, ar câștiga procesul cu prejudiciu, CSA ar mai lua praful de pe tobă, pentru că SC FCSB SA ar intra îmediat în insolvență și apoi faliment (*. Apoi intră în zona penală a se arunca pe apa sâmbetei cu 370.000 €, din bani publici, numai pentru ambiția personală a unui colonel de a se lupta cu morile de vânt, acest Talpan don Quijote de la Ghencea. MApN a blocat procesul în care CSA cere daune, după ce tot MApN dăduse undă verde pentru iniţierea acţiunii la Tribunalul Bucureşti, dar aburit de Talpan că e „tax free”.

  • *)Notă:  CSA ar mai lua praful de pe tobă de la SC FCSB SA, ca Sebastian Bodu, ex-șef la ANAF, care s-a dus să execute silit Asociația FC Steaua pentru 12 mil. € și a mai găsit doar o imprimantă de pe vremea lui Burebista și un calculator „out of service”. Și atunci, AFC nu avea nimic, fiind chiriașă cu titlu gratuit, iar echipa la SA FCSB SA. La fel CSA nu mai va avea ce să execute! SC FCSB SA nu deține terenuri, imobile etc. Nu deține nimic, în afară de echipament sportiv, câteva mașini (Ford Focus la Argăseală.. etc.), ceva mobilier, birotică etc. FÎS!
    Drepturile federațive ale jucătorilor „dispar” de la SC FCSB SA pentru că devin liberi de contract, neplătindu-i intenționat. Și acum îi plătește la 3 luni, când după 3 luni ei pot solicita să devină liberi. A explicat la TV ingineria, nu mai intru în amănunte. Pe perioada legală de insolvență (în reorganizare), nu se plătesc datoriile restante (anterioare intrării în insolvență) și nu poate fi executat silit pentru ele. Dacă după perioada de grație (1-3 ani) este tot pe pierderi, intervine falimentul, lichidarea și ce rezultă iau creditorii. Însă atunci nu-i mai rămâne lui Talpan nici măcar un pix.

Și ca tacâmul lui Talpan să fie complet, nici Ministerul Justiției n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua. Specialiştii de la Ministerul Justiţiei au sesizat lucruri neclare și că nu sunt îndeplinite mai multe condiţii.

Era normal. Cum am tot spus, se închiria un desen și o marcă, nu un club de fotbal.

În baza închirierii, „chiriașul” are dreptul de a folosi desenul pentru logo și de a utiliza sintagma „Steaua București” pe produsele și serviciile sale din clasificarea Nisa pentru care a fost omologat. Cine e prostul care să închieze așa ceva la suma aia? Cine dă chirie 3,6 mil euro pe an să facă o echipă Steaua din liga a IV-a și fără palmares? Asta este cauza pentru care CSA nu si-a facut echipă până acum și s-a concentrat cu procese să obțină desființarea continuatoarei, „FCSB”-ul. Însă procesul pe daune a picat.

Scoaterea la licitație de închiriere a mărcii Steaua este de un penibil inimaginabil. Am mai spus, Adrian Copilu’ Minune, de exemplu, poate inchiria marca de la CSA (că e licitație publică) și face „Steaua” la Ștefăneștii de Jos. Mai e Steaua aìa a lui Nea Imi, Iordănescu, Tudorel Stoica, Lăcăťuș…? Ăstea sunt valorile stelismului promovate de cuplu de comici Boroi-Talpan?

Asta e alternativa pe care o oferă CSA la FC Steaua („FCSB”)! Închirierea publică a mărcii oricui are bani. Nu contează, interlop, fost pușcăriaș etc. Bani să aibă!

Și asta nu ar fi nimic. Dacă după 1-2 ani Minune constată că nu merită sau nu mai are bani. Nu mai plătește chiria și pune lacăt la clubul lui. Urmează altă licitație, alt chiriaș cu altă echipă… și tot așa.

Asta vor steliștii?

CSA ne oferă după 16 ani o altă Steaua, dar una inchiriată cu anul pe la un club sau altul, cu alți Becali. Nu ne oferă Steaua inapoi! Nu închiriază un club de fotbal Steaua București, ci doar un desen și o marcă la fraieri pe care să-i mulgă și pe chiria bazei și stadionului, dacă ăia fac echipa (club) în București.

I-a durut și îi doare-n „cașchetă” de ce vrem noi suporterii! Ei vor doar banii.

Să vedem ce ne spune azi Talpan prin vuvuzela lui

Evident, cel mai informat nu putea fi decât vuvuzela lui Talpan, ziaristul Matei Udrea, de la prosport, care ne-a ținut treaz zâmbetul pe buze cu Talpaniada și peripețiile unui jurist CSA la curtea tribunalelor.

Ce titrează vuvuzela azi în prosport: EXCLUSIV A învins iar Becali statul român în culise? Ministrul apărării s-ar fi răzgândit: ezită să plătească taxa de timbru pentru procesul cu FCSB. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua

Să spicuim ce dă Matei Udrea din casa lui Talpan pe cele două probleme menționate la început: Procesul de daune și Licitația pe marcă. Vom consta, unii poate cu surpriză, că mă confirmă în cele susținute prin articole pe aceste teme.

1. Legat de taxa de timbru și procesul de daune

„Ministerul Apărării s-a răzgândit brusc în privinţa procesului intentat FCSB, prin care cere daune de 36,8 milioane de euro pentru folosirea ilegală a brandului Steaua în intervalul 2004-2014, şi n-ar mai vrea să plătească taxa de timbru. Informaţiile au ajuns la ProSport încă de luna trecută, dar confirmarea lor pe cale instituţională a decurs foarte greu, motiv pentru care publicaţia noastră nu vi le-a adus la cunoştinţă până acum. Ulterior, pe măsură ce alte surse validau ştirea iniţială, cursul evenimentelor a arătat că, în interiorul MApN, ceva s-a schimbat, iar Becali a câştigat teren. Fără suma de 1.660.788,95 lei (circa 370.000 de euro), procesul nu se mai poate derula în continuare. Acesta ar fi şi motivul real al recentelor acţiuni ale CSA Steaua, care a depus la tribunal o cerere (respinsă deja, între timp) de reexaminare a taxei de timbru.

Sursele ProSport (N.R.-adică Talpan) susţin că ministrul Mihnea Motoc a blocat procesul în care Armata cere daune pentru folosirea ilegală a mărcii de către Steaua, după ce tot el dăduse undă verde pentru iniţierea acţiunii la Tribunalul Bucureşti. Vestea că Armata dă înapoi înseamnă un imens balon de oxigen pentru Becali… Becali e pe cale astfel să câştige iar, prin abandon, disputa cu statul. Bătălia nu e încă încheiată, în interiorul MApN există şi persoane care vor în continuare să lupte în continuare pentru marca Steaua, dar noutatea e că o parte a Armatei şi-a pierdut cheful de a-l înfrunta pe Becali.

Dacă va pierde actuala acţiune în justiţie din cauza neachitării taxei de timbru, Armata ar putea, teoretic, în viitor, să introducă o nouă acţiune similară. Dar ar fi caraghios, atât timp cât statul a refuzat o dată să-şi apere interesele în instanţă. De facto, patronul din umbră al FC Steaua Bucureşti ar obţine, prin neprezentare, o victorie distrugătoare pentru reputaţia statului român şi a Ministerului Apărării.

ProSport a încercat (N.R.-Adică Udrea pus de Talpan, că el nu măcăne în fața unui ministru decât „Am înțeles, să trăiți!”, dar o campanie de presă nu strică), în urmă cu o săptămână, să afle punctul de vedere al ministrului Mihnea Motoc, căruia i-a adresat mai multe întrebări pe tema luptei pe care Armata o dă în instanţă cu Becali pentru marca Steaua. Nu am primit niciun răspuns.”, ne împrtășește cuplul media Talpan-Udrea.

2. Licitația pentru marcă

„Subit, guvernul a lansat în dezbatere publică, în septembrie, un proiect de hotărâre prin care marca Steaua ar urma să fie scoasă la licitaţie. Imediat, Becali a jubilat, intervenind telefonic în mai multe emisiuni pentru a clama că abia aşteaptă să se facă licitaţia, pentru a se vedea că numele Steaua nu face doi bani şi că nu va veni nimeni să dea 3,7 milioane de euro pe an doar ca să pună marca pe sticle de vin şi pe căni.

Explicaţia din spatele acestei succesiuni de evenimente şi declaraţii este următoarea: guvernul a lansat procedura pentru licitaţia mărcii înainte ca să se clarifice definitiv, în justiţie, cine şi în ce condiţii are dreptul să joace în Liga 1 şi în cupele europene în calitate de continuatoare a vechii Steaua. În lipsa unei decizii a instanţei care să despartă apele, licitaţia pentru marcă este, în mod evident, o glumă. Cine a luat la minister această decizie l-a favorizat pe Becali. Iar bogătaşul ştie acest lucru.

Atunci când valoarea brandului scos de MApN la licitaţie a fost stabilită la 3,7 milioane de euro pe an, evaluatorul a luat în calcul inclusiv faptul că posesorul mărcii, în calitate de continuator al Stelei înfiinţate în 1947, cu o Cupă a Campionilor şi o Supercupă a Europei la activ, are dreptul legal să joace în Liga 1 şi în competiţiile europene. În lipsa acestor beneficii, datele problemei se schimbă radical. E improbabil ca vreo persoană sau vreo firmă să fie dispusă să plătească 3,7 milioane de euro plus TVA pe an pentru un brand în litigiu, fără să ştie cu exactitate ce cumpără, de fapt. Se pune întrebarea, în acest context, de ce s-a făcut acest pas de către MApN.

Joi seară, după victoria echipei sale în „16“-imile de finală ale Cupei României, Gigi Becali a avut o nouă intervenţie triumfătoare la postul TV DigiSport. „Au dat hotărâre de Guvern că vor scoate marca Steaua la licitaţie. De ce nu o scot, trebuia să se întâmple asta după 30 de zile! Ei nu au cum să obţină banii aceia niciodată. Marca e numele produsului, se pune pe produs, cine să plătească banii ăia? Dar să fie corecţi şi să nu mintă, să scoată marca la licitaţie, aşa cum au promis!“, a afirmat proprietarul din umbră al FCSB.

Explicaţia acestei ieşiri este simplă: oameni din interiorul MApN l-au informat pe Becali că Ministerul Justiţiei n-a dat aviz favorabil proiectului de Hotărâre de Guvern prin care s-ar scoate la licitaţie marca Steaua. Specialiştii de la Ministerul Justiţiei au sesizat lucruri neclare în proiect. În returul cu recomandare trimis de la Justiţie se pune în vedere Armatei că, pentru a merge mai departe proiectul, trebuie îndeplinite mai multe condiţii. S-au mai cerut un punct de vedere de la Ministerul Finanţelor şi noi completări de la Ministerul Justiţiei.”, elucidează vuvuzela lui Talpan și cum stă chestia „pe bune” și cu licitația.

Concluzie

Talpan devoalează prin Udrea ceea ce tot am scris pe fcsteaua.ro și „adevărații” înterpretau că sunt texte pro Becali. Nu! Erau opinii pro adevăr, logice și de bun-simț, bazate pe realitate nu pe dorințele utopice ale unora. Evident, vin algerile. Alți miniștri, alte abordări, poate și alte speranțe pentru Talpan și tifosii lui.

Nu pot să trec însă cu vederea ipocrizia și manipularea Talpan-Udrea. După ce că din 2014 Talpan ne tot spune ca sigla-marcă trebuie valuată și apoi scoasă la licitație, acum, când la 2 ani Guvernul a anunțat că o scoate la licitație, ei susțin că tot Becali e de vină și bara-bara cu guvernanții. Auzi ce zice Udrea: „Cine a luat la minister această decizie(N.R.-de scoatere la licitație) l-a favorizat pe Becali. Iar bogătaşul ştie acest lucru”. 

Cu alte cuvinte, cuplul Talpan-Udrea ne spune că acum Guvernul „mânjit de Becali” e vinovat de grabă. Trebuia să-l aștepte cel puțin 20 ani pe Talpan, nu-i așa, și abia apoi anunțe licitația, deși juristul CSA alta fumează oficial prin presă și pe la suporteri. 

Încredibil! Papagalii ăștia doi chiar ne cred proștii proștilor!

X Ray

Exit mobile version