Comandantul CSA: «Steaua nu va mai pleca de la Armată». Becali: «Marca sunt eu!»

de | februarie 17, 2017

Cristian Petrea, comandantul CSA, a acordat un  interviu Gazetei pe tema reînființării secției de fotbal și a echipei de seniori amatori.  Conștient că promovarea în ligile superioare va necesita investiții enorme, Petrea anunță că deja are mai mulți sponsori care își doresc să investească și că Armata va pune la bătaie și veniturile proprii.

 • „Steaua București este, de departe, cel mai iubit club din România, au demonstrat-o toate sondajele. Asta ne obligă la seriozitate, la respectarea promisiunilor, astfel că ceea ce spunem trebuie să și facem. Nu urmărim să ne răzbunăm pe FCSB, nu de asta am înființat această echipă! Fiecare cu drumul lui”, spune Petrea.
 • Șeful CSA a dezvăluit că a făcut un plan în culise cu 6 lideri de galerie ai roș-albaștrilor și că abonamentele pentru sezonul viitor sunt acontate deja! 
 • De asemenea, Petrea a precizat că Talpan analizează cum poate CSA Steaua să „captureze” și palmaresul din 2003-2016. 

Interviul 

În funcţia de comandant al CSA Steaua București din decembrie 2016, colonelul Cristian Petrea (46 de ani) este omul care trebuie să readucă echipa de fotbal a Armatei în peisajul fotbalistic românesc și nu numai. “N-o să mă vedeţi că dau replici celorlalţi, de la FCSB sau lui Gigi Becali, cum văd că se procedează. Nu, noi avem altă abordare, vom comunica doar la nivel instituţional, dacă e cazul”, ne spune de la început. Militărește, clar.

„Veneam la meciurile Stelei din anii ’80. Pe altele le vedeam la televizor, cum a fost și cazul finalei de la Sevilla, pe care am urmărit-o cu colegii de la Liceul Militar de la Breaza. De bucurie, s-au rupt câteva bănci! Comandanții ne-au permis atunci să ieșim în noapte pe platoul din față și să ne manifestăm. E o amintire specială pentru mine.”

A făcut sport de performanţă, aruncarea greutăţii, dar numai până la juniori, după care s-a dedicat carierei militare. Are și experienţa unui stagiu în Afganistan, în centrul logistic al celei mai mari baze americane din Kandahar (Afganistan). Povestește că “de multe ori, sirenele porneau, anunţând atacuri cu rachete. O dată, vorbeam cu soţia la telefon. A trebuit să închid imediat, să mă deplasez spre buncăre. Acasă, auziseră deja sirenele. Au trecut prin emoţii groaznice până când am reușit să iau iar legătura cu ei, să-i liniștesc. Au fost și zile grele”.

Extra din spusele comandantului CSA:

 • „Ca la orice club mare care se respectă, fostele glorii vor avea un statut aparte. Vor primi invitații la toate partidele, vor avea locuri speciale, inclusiv în noul stadion.”
 • „Nu știu dacă există vreo cale pentru a se putea recupera și palmaresul din perioada 2003-2016. E o problemă strict juridică, pe care domnul Talpan o analizează.”
 • „Vrem să promovăm consecutiv, să jucăm în Liga 1 în 2020. Suntem pregătiți dacă s-ar întâmpla ca într-un an să nu reușim. Am văzut că unii se laudă că nu ne vor lăsa să promovăm. Însă până la urmă este vorba despre o competiție și dacă ai valoare, treci peste orice obstacol!”

– Domnule comandant, Steaua Armatei o ia, practic, de la zero. Nu vă e teamă, având în vedere că așteptările sunt atât de mari?
– Nu, fiindcă știm că trebuie să reușim. Avem deja o echipă puternică. Marius Lăcătuș e un om extraordinar, e deja implicat la maximum, iar împreună cu noul antrenor, cu staff-ul tehnic al acestuia, vom demara acţiunea de selecţie în martie, astfel ca în septembrie, când va începe Liga a 4-a, să fim gata de luptă.

– Deci s-a stabilit, veţi începe din Liga a 4-a?
– Da, am vorbit la Asociaţia Municipală de Fotbal București, trebuie să ne armonizăm legislativ, astfel încât la momentul în care vom depune documentaţia de înscriere, să îndeplinim toate condiţiile de eligibilitate.

“Vrem să asigurăm deja condiții ca la Liga a 2-a”

– Rămâne acel buget anunţat, de 300.000 de euro pentru primul sezon?
– Da, noi așa am calculat, pentru că înfiinţăm echipa de la zero. Trebuie să aducem antrenori, să transferăm jucă- tori, să le oferim condiţii de masă, de cazare, celor care vor solicita acest lucru, echipament. Avem deja oferte importante pentru sponsorizări, sume frumoase, zicem noi, pentru Liga a 4-a. Rămâne să le concretizăm, astfel ca fotbaliștii CSA Steaua București să beneficieze de condiţii de pregătire, de antrenament, la nivelul unei formaţii de Liga a 2-a.

– Aţi stabilit forma juridică prin care clubul să poată primi aceste sponsorizări?
– Încă nu, dar lucrăm la ea și ne apropiem de finalizare. Nu știu dacă va fi o societate pe acţiuni, însă nu cred, fiindcă mandatul Ministerului Apărării nu se circumscrie acestui aspect.

– Ionuţ Lupescu a anunţat că echipele departamentale pot juca în cupele europene.
– E o veste bună, dar noi o știam de o lună. Marius Lăcătuș ne spusese acest lucru, pentru că el este în permanent contact cu FRF, cu Lupescu, președintele Comisiei Tehnice a UEFA. Acum rămâne să ne atingem obiectivul, în 2020 să jucăm în prima divizie și la finalul acelui sezon să ocupăm un loc care să ne permită să intrăm în cupele europene.

“Pachetul de abonamente e deja acontat de fani”

– Revenirea Stelei Armatei a ridicat deja și nivelul presiunii asupra dumneavoastră.
– E normal, ne obligă istoria, palmaresul, suporterii! Steaua București este, de departe, cel mai iubit club din România, au demonstrat-o toate sondajele. Asta ne obligă la seriozitate, la respectarea promisiunilor, astfel că ceea ce spunem trebuie să și facem.

– Mulţi dintre fani au anunţat deja că vor fi lângă noua formaţie.
– Am purtat de curând o discuţie cu 6 reprezentanţi ai suporterilor și am vorbit și despre modul în care ei vor să ajute echipa, în sensul că doresc încă de acum să achiziţioneze tot pachetul de abonamente pentru viitorul sezon.

– Și cam câte abonamente veţi scoate la vânzare?
– Având în vedere că vom juca deocamdată acasă, în Ghencea, dar pe terenul 5, pentru că stadionul intră în procesul de renovare pentru Euro 2020, vor fi 600 de abonamente. Avem acolo o tribună pe care vrem s-o refacem, plus că va fi montată și una mobilă. În total ar urma să fie 600 de locuri în cele două tribune, dar fanii vor putea sta și în jurul gardului de protecţie a terenului. Nu știm cât o să coste un abonament, n-am făcut calcule. Deocamdată ne concentrăm pe rezolvarea problemelor juridice și administrative. În luna martie, după ce se va încălzi vremea, o parte a Centrului de copii și juniori va intra în modernizare, pentru ca în iunie-iulie, când se va închega echipa, să le putem oferi jucătorilor toate condiţiile. Vor fi acolo două vestiare, birouri pentru antrenori, biroul lui Lăcătuș, toate dotările pentru ca lucrurile să funcţioneze cât mai bine.

“Avem un proiect pe 4 ani să revenim în Liga 1”

– Apropo de suporteri, sunt deja grupuri care vă contestă, care vă reproșează că nu-l sprijiniţi pe juristul Florin Talpan, pentru ca echipa să joace direct în Liga 1.
– Știu despre ce este vorba, spun că nu semnez nu știu ce documente. Le-am semnat, au fost deja trimise către cele patru entităţi, Registrul Comerţului, FCSB, Liga Profesionistă de Fotbal și Federaţia Română de Fotbal. Am făcut demersuri prin consilierul juridic, domnul Talpan, care depune o muncă extraordinară, pentru urgentarea redactării motivării deciziei Curţii de Apel. Ulterior, în funcţie de modul în care respectivele entităţi vor pune în aplicare decizia instanţei, care este definitivă, vom acţiona și noi în sensul punerii ei în aplicare.

– Până la urmă e posibil să cereţi să jucaţi direct în prima divizie?
– Noi am declarat care este proiectul nostru. Unul ambiţios, pe patru ani, care să se sincronizeze cu o infrastructură de excepţie. Vrem să promovăm în 2020, când vom avea și noul stadion modernizat. Toate eforturile noastre sunt în acest sens. Acum, să ne hazardăm, să anticipăm anumite evoluţii nu cred că e normal, mai ales că am putea induce o așteptare falsă în randul suporterilor noștri.

– Dar sunteţi în conflict cu domnul Talpan, care a declarat că-i puneţi beţe în roate, că ar trebui să fiţi schimbat de la club de către Ministerul Apărării?
– Nu suntem în niciun fel de conflict! În Armată, relaţiile dintre militari sunt reglementate strict, prin regulamente. Orice conflict este foarte simplu soluţionat. Între noi nu pot fi conflicte, e fișa postului pe care o respectăm. Tocmai v-am spus că domnul Talpan face o treabă extraordinară. Este în derulare o acţiune a Corpului de Control al ministrului Apărării și nu pot să spun mai mult.

– Domnul Cataramă spunea că nu este în interesul Armatei ca domnul Talpan să ceară dispariţia echipei de fotbal a lui Gigi Becali, având în vedere că ar avea să vă dea aproape 40 de milioane de euro pentru perioada în care a folosit sigla.
– Nu am studii economice sau juridice ca să comentez ce spunea domnul Cataramă. Noi am evaluat acest prejudiciu în conformitate cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie din 2014. E un proces în instanţă, așteptăm să se finalizeze și instanţa să se pronunţe în cauză.

“Protejăm numele Steaua”

– Exista intenţia unor manifestaţii a suporterilor loiali echipei lui Gigi Becali, care contestă apariţia noii formaţii a Armatei.
– Am aflat din presă despre această intenţie, dar nu ne simţim vizaţi. Am văzut și un mesaj al Peluzei Roș-Albastre, în care se spune că e anormal să te opui unei sentinţe definitive a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie. Prin proiectul nostru nu suntem contra cuiva. Noi vrem să punem în aplicare decizia instanţei, să protejăm marca Steaua București și Steaua, prin decizia Curţii de Apel. Apoi vrem să creăm o motivaţie la Centrul de copii si juniori. Astfel, jucătorii de la grupa 2002 să aibă, la împlinirea vârstei de 18 ani, perspectiva de a evolua la echipa de seniori a CSA Steaua, pentru că am investit în ei. În plus, dorim să valorificăm infrastructura pe care o avem și care se va crea și, nu în ultimul rând, ţinem cont și de dorinţa suporterilor. Repet, proiectul nostru nu este o răzbunare împotriva cuiva, a celor de la FCSB. Noi mergem pe drumul nostru, dânșii pe al lor.

– Totuși, de ce a durat 8 ani până când Armata a făcut demersurile pentru a-și recupera și valorifica brandul?
– Cred că a fost vorba și de oportunitate. În plus, așa a fost mersul lucrurilor în justiţie. A fost un proces lung, care a trecut prin toate instanţele.

– Până la ce nivel credeţi că va putea CSA să susţină echipa de fotbal, în condiţiile în care Ministerul Apărării nu va finanţa din bani publici acest proiect?
– Tocmai pentru a demonstra că ne dorim transparenţă, am pornit de la ideea că acest proiect, cel puţin pentru Liga a 4 și a 3-a, va fi susţinut din veniturile proprii ale CSA. Este clar că bugetele pentru Liga a 2-a sau Liga 1 sunt mult mai mari. Avem niște proiecte, momentan le analizăm și vedem care este cea mai bună soluţie. În plus, putem să primim sponsorizări, așa cum procedăm și la alte secţii din cadrul clubului, fiindcă legea ne permite acest lucru. În niciun caz nu vrem să repetăm greșelile trecutului!

– Adica să nu mai apară un Gigi Becali?
– Adică vrem ca, în permanenţă, indiferent de forma juridică de organizare a echipei de fotbal, că va fi o societate pe acţiuni sau altă variantă, CSA să aibă controlul secţiei de fotbal! Dar e vorba despre lucruri mai îndepărtate, acum obiectivul principal este să închegăm această echipă.

“Belo e jucătorul meu preferat și nu îi comentez părerile”

Colonelul Cristian Petrea a oferit acest interviu Gazetei Sporturilor înaintea apariţiei în public a informaţiei că Miodrag Belodedici îl susţine pe Florin Talpan și cere Ministerului Apărării ca juristul să fie numit comandant al CSA Steaua. “Dintre toţi marii jucători ai Stelei din anii ‘80, Belodedici este favoritul meu. Rămân la aceeași părere și acum, în privinţa fotbalistului Belodedici, chiar dacă el a spus că vrea să-l ajute pe Florin Talpan să devină comandant al Clubului Sportiv al Armatei. Eu, personal, repet, apreciez munca domnului Talpan și nu am niciun conflict cu el. Cât despre opţiunile personale ale lui Miodrag, eu nu le comentez. E dreptul dumnealui să creadă în anumite persoane sau valori. Nici nu ar fi normal să le comentez. Probabil că sunt persoane care sprijină pe altcineva. Prefer să nu intru în acest gen de discuţii.”

MARIUS MĂRGĂRIT și REMUS RĂUREANU


Click imagine

Text

«Marca sunt eu!»

BECALI e convins că nu va suferi ca urmare a pierderii numelui Steaua, deoarece popularitatea sa garantează atenţie suficientă pentru FCSB

“Gigi va afla acum care e diferenţa între a fi proprietarul Stelei și a avea un club cu numele FCSB!”. Avertismentul pe care l-a rostit Piţurcă la Dolce Sport e contrazis de patronul grupării redenumite FCSB din cauza litigiilor pierdute cu Armata.

Becali a pierdut marca Steaua, a pierdut și numele. Crede că toate pierderile pot fi anulate într-un singur fel: cu propria prestaţie. Gigi crede că are fani și aceia vor urma formaţia FCSB datorită lui. Soluţia este să apară la TV din ce în ce mai mult, chiar mai des decât înainte!

Miercuri și-a bătut propriile recorduri, a vorbit la DigiSport în toate emisiunile dinacea zi! Și la Matinal, și la Fotbal Club, și la Special, Becali a fost în direct prin telefon. “Trebuie să apar mereu de acum înainte, ca să suplinesc Steaua. FCSB plus Becali să facă rating, că altfel pierdem bani din drepturi TV” a fost explicaţia pentru care a acceptat să discute în trei emisiuni diferite despre același subiect, schimbarea numelui societăţii și al echipei de fotbal în FCSB.

Măcar pe termen scurt, modificarea de la Registrul Comerţului și de la FRF nu l-a lovit pe Gigi. DigiSport Special, emisiunea de seară cu Becali la telefon, a avut audienţă mai mare decât au adunat împreună cele două meciuri din Champions League de miercuri seară, Bayern-Arsenal și Real Madrid-Napoli! Cu menţiunea că partidele din Ligă au fost pe Dolce Sport, televiziunea Telekom, cu o acoperire mai mică. Pe publicul comercial, show-ul cu Gigi a avut rating 0,5, în vreme ce fiecare meci a înregistrat 0,2.

 • „O să semnez contracte de sponsorizare și mai mari acum, de când am devenit FCSB! Am primit deja o propunere foarte bună, un sponsor cu un milion de euro, doar că n-am semnat-o deocamdată.” GIGI BECALI, patron FCSB

ANDREI CRĂIŢOIU și REMUS RĂUREANU

Nota Redacției:
Interviul și articolul sunt preluate și procesate din ediția printată a Gazetei Sporturilor.
X Ray

29 de comentarii la „Comandantul CSA: «Steaua nu va mai pleca de la Armată». Becali: «Marca sunt eu!»

 1. kla2005

  V-am tot spus ca e o miscare mai ampla in spatele lui nea talpa – iute…
  Cu aceasta declaratie „În Armată, relaţiile dintre militari sunt reglementate strict, prin regulamente. Orice conflict este foarte simplu soluţionat. Între noi nu pot fi conflicte, e fișa postului pe care o respectăm.” vedem foarte clar cum va sta treaba la noua echipa csa!
  Revenirea la comunism e completa!

  Sper ca cei de la ICJC sa fie mai normali in gandire.

  Jiji, ca de obicei, cu mintea in aer!

 2. xray Autor articol

  „Nu știu dacă există vreo cale pentru a se putea recupera și palmaresul din perioada 2003-2016. E o problemă strict juridică, pe care domnul Talpan o analizează.

  Deci e limpede cum stă treaba cu palmaresul. 🙂

   1. xray Autor articol

    Era o facatura de stire cu info de acum 1 luna. A intervenit aseara la sport.ro si digisport si a lamurit lumea.

    Nu a fost vorba niciodată ca Steaua să se numească Fotbal Club Sporting Becali. Am rezervat mai multe nume pentru a justifica FCSB. De ce? Pentru că cei de la CSA a înregistrat sigla cu FCSB. Atunci noi am rezervat mai multe nume pentru a demonstra că FCSB poate însemna nu doar Fotbal Club Steaua Bucureşti. Ei au contestat FCSB că înseamnă Fotbal Club Steaua Bucureşti. Eu nu trădez suporterii! Echipa va fi FCSB, nu Becali. Cât de curând va fi Steaua Bucureşti la Înalta Curte şi cu asta basta”, a spus Becali.

   2. xray Autor articol

    Era o facatura de stire cu info de acum 1 luna. A intervenit aseara la sport.ro si digisport si a lamurit lumea.

    Nu a fost vorba niciodată ca Steaua să se numească Fotbal Club Sporting Becali. Am rezervat mai multe nume pentru a justifica FCSB. De ce? Pentru că cei de la CSA a înregistrat sigla cu FCSB. Atunci noi am rezervat mai multe nume pentru a demonstra că FCSB poate însemna nu doar Fotbal Club Steaua Bucureşti. Ei au contestat FCSB că înseamnă Fotbal Club Steaua Bucureşti. Eu nu trădez suporterii! Echipa va fi FCSB, nu Becali. Cât de curând va fi Steaua Bucureşti la Înalta Curte şi cu asta basta”, a spus Becali.

  1. kla2005

   Dupa meciul de la Craiova, un individ pe numele lui Rotaru (finantator/coproprietar alaturi de Olguta/Primaria Craiova al CSU) „sicaneaza” autocarul Stelei in trafic (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-scandal-in-trafic-autocarul-stelei-a-fost-sicanat-de-patronul-unei-rivale-la-titlu-502495.html)…

   Exista zvonuri ca acest individ este in spatele lui Piturca si al lui Talpan si vrea sa preia el sectia nou infiintata a CSA…

   Fara un pic de foc, nu ar iesi fum

 3. kla2005

  E bine ca recunosc faptul ca Steaua a continuat activitatea sectiei de fotbal 🙂 Intr-adevar, sectia de fotbal a CSA a avut performantele „notorii”, nimeni nu tagaduieste si nu cred ca incearca sa nege evidenta, dar continuarea activitatii s-a facut in privat dupa cedarea activitatii catre AFC si nu din 2003 cum fals propovaduiesc neo-comunistii armateri!
  Insa, dupa cum se vede, in Romania noastra, orice e posibil.

  Daca stiti pe cineva care sa ajute juridic sau sa-l influenteze pe Jijinio, acum e momentul sa-l ajute. Chiar daca face el bravada, cu totii il stim ca numai gura e de el si ar trebui totusi sa existe cineva care sa-i bage mintile in cap!

 4. alexandru-h

  @kla

  Sa nu mai fim copii. Cine sa-l influenteze pe Jiji care e evident mutat cu bagaje intr-o alta lume? Chiar si acum, in ceasul al 12-lea, ar putea sa demonstreze usor unde e palmaresul si nu o face din simplul motiv ca nu intelege fotbalul. E ciudat, activeaza de atatia ani in el si parca nu a invatat nimic din experientele lui Poli Timisoara si ale celorlalte echipe ce au recurs la instante europene pentru a rezolva decizii aberante din tara. Si e atat de simplu – o hartie de la UEFA ar da peste bot la toti talpanistii.

  Sunt curios cum va trata manifestatia aia din 25 februarie care va fi super penibila – nu stiu daca vor iesi 1000 de oameni in toata tara – si super inutila. Dar narcisistii ca el nu se impiedica de realitate, doar o interpreteaza dupa bunul lor plac.

  1. kla2005

   Eu unul ma duc pentru Steaua. Asa cred si asa simt ca e bine.
   In 25 Februarie imi iau tricoul, hanoracul, cana de cafea, fularele, brelocurile si tot ce mai am rosu – albastru (inclusiv scutecele si body-urile fetitei de cand era bebe) si ma duc la miting.
   NU ma duc pentru Becali, NU ma duc impotriva lu’ talpa-iute, ma duc pentru STEAUA.

   Va jur ca daca aveam niste banuti, le plateam soldatilor cat doreau pentru nume si i-l dadeam GRATUIT Stelei numai sa se opreasca odata toata nebunia asta!

   De aia spuneam, daca are cineva vreo cunostinta care se pricepe la legi sportive si cu privire la marca/nume/brand nu ar strica sa-l/sa o rugati sa se implice un pic.

   Simt ca ar trebui sa ne implicam oficial in toata tarasenia, desi e al 12-13-lea ceas…insa nu stiu cum am putea.
   Pentru mine acest miting e o metoda de a-mi manifesta implicarea alaturi de Steaua!
   Orice demers in acest sens il voi sustine cu toata puterea mea!

   offtopic:
   Asta a reusit CSA sa faca pentru „marca notorie”: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-a-inceput-razboiul-intre-csu-si-steaua-imagine-postata-de-olteni-ca-sa-i-infurie-pe-stelisti-502195.html

   Si am vazut ca Lacatus e cu juniorii CSA la … Forban. Numai mie mi se pare ca sunt din alt film. O intoarcere spre comunism atat de drastica nu cred ca s-a pomenit in lumea civilizata. Banuiesc ca e tendinta care e la nivelul tarii cu acesti neo-comunisti de la putere care legifereaza in scopuri proprii. Se pare ca si cluburile departamentale se raliaza conceptului.

   1. quark

    eu , daca aveam capacitatea de organizare , as fi facut o Fundatie cu 10.000 de membri cotizanti , taxa anuala 370 euro , abreviata FCSB = Fundatia Club Steaua Bucuresti , ca sa fie o aroganta la adresa tuturor celor care se intreaba ce inseamna FCSB … circuit inchis , primii 10.000 de suporteri care cotizeaza , devin membrii pe viata (atata timp cat cotizeaza) , cine renunta la statut , urmatorii pe lista de asteptare au posibilitatea sa intre … stransa anual suma de 3.700.000 euro , contract ferm cu CSA , NOI , SUPORTERII , varsam suma si sigla este a NOASTRA … contract cu ciobanul , pui pe spate , sub numarul de pe tricou , abreviatia FCSB , care de data asta va insemna Fundatia , ai marca pe tricou , sarcina ta e sa iti platesti chiria si utilitatile in Ghencea , iar toti membrii Fundatiei sa aiba acces gratuit la orice meci de-a lungul intregului sezon … repet , daca as avea capacitatea de organizare , asta as face si as aduce si alti cotizanti … si as fi foarte curios daca CSA ar avea obiectii in a pune marca la dispozitia suporterilor … daca nu ne-am strange 10.000 capabili sa platim anual aceasta taxa , atunci inseamna ca meritam sa-si faca talpan damblaua

     1. quark

      mitingurile nu rezolva nimic , si rapidistii au stat impasibili si acum ies cu epistole lacrimogene , cand e tardiv … audienta la Ministrul Ap N pentru consultare si acord, apoi s-or gasi avocati mai competenti decat cei ai ciobanului care sa fie capabili sa puna pe hartie un statut beton al fundatiei … nu Peluzele trebuie sa dicteze a cui este dreptatea , ei sunt niste suporteri radicali dar asta nu-i face mai stelisti decat ceilalti … un Ilie Dumitrescu , de exemplu , ar fi un purtator de cuvant si de imagine potrivit , e un tip echilibrat si atat cei din generatiile mai vechi , cat si cei mai fragezi , stiu ce reprezinta pentru Steaua … mergand cu utopia mai departe, DACA cei de la CSA/MApN ar refuza sa puna marca la dispozitia suporterilor si contra cost, atunci la revedere si sa fie sanatosi cu surogatul lor … foarte etic n-ar fi nici asa , ar insemna ca am inchide ochii la derapajele ciobanului , la obtuzitatea lui si refuzul de a incerca o conciliere , insa marca ar fi a suporterilor si n-ar mai exista indoiala continuitatii

 5. alexandru-h

  Jurista cu origini steliste 😀 Buna asta… Ca exact de asta aveam nevoie, de avocati stelisti si nu de specialisti europeni in proprietate intelectuala, care sa-i fi impus lui Jiji niste bariere in comunicare in privinta proceselor cu CSA.

  Vezi ca deja am avut juriste de alea – gen Ruxandra Argaseala.

  Oricum, kla, succes la protest. S-au terminat procesele importante, se schimba numele dar voi iesiti in strada pentru…? Ca tot nu am inteles de ce o faceti acum.

  1. kla2005

   Pentru STEAUA.
   Atat!
   E un miting anuntat de foarte mult timp. Si…procesele nu s-au terminat. Abia acum incep cele importante.

   E o optiune personala si cred ca fiecare face cum crede.
   Steaua a fost cel mai mare nume, acum trebuie sa ne reinventam.
   Poate e mai bine asa, poate e foarte buna ruperea de comunism.

   Si…cu Ruxandra Argaseala, iarta-ma, dar parerea mea este ca a fost o nedreptate strigatoare la cer ce s-a intamplat cu marca.
   Toata speta a fost rezumata de dl Petre Piperea si dsra Ruxandra Argaseala intr-un articol scris cu o nota de umor negru si pe care-l poti citi aici: https://www.juridice.ro/394727/marca-steaua-cronica-unei-anulari-nedrepte.html
   Pana la acel moment eu am crezut ca e doar un joc al CSAului de imagine si ca nu va exista vreo instanta sa judece atat de nedrept.
   Insa dupa ce ICJC si-a incalcat prerogrativele, mie mi s-a rupt o parte din suflet.
   Nu stiu cum e pentru alti stelisti, insa pentru mine, personal, e extrem de dureros.

 6. kla2005

  Un om: Gheorghe Hagi!
  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Hagi-mesaj-direct-catre-Becali-in-razboiul-Steaua
  ”Steaua rămâne Steaua și trebuie să meargă în continuare! Gigi, dacă e ceva de dat și cred că e ceva de dat, nu am detalii, dar am văzut pe la televizor că s-a dat un verdict în acel proces, în urma căruia s-a decis că nu-ți aparține în totalitate sigla și tradiția. Acele lucruri valorează marketing și bani din bilete. Dar, nu reprezintă rezultate sau cumpărat de jucători.

  El a făcut o muncă extraordinară 12 ani, a întreținut numele Stelei la nivelul cel mai mare, cu jucătorii care au fost, Dică și toate generațiile acelei perioade, antrenori, toți au întreținut brandul Steaua. Inclusiv el (n.r. – Becali) a adăugat foarte mult la acel nume. Chiar dacă Steaua devenise un nume dinainte de ’90, el a existat.

  Eu, dacă i-aș cere lui, i-aș cere să facă un parteneriat cu Armata pe baza căruia să se ofere o anumită sumă de bani, pentru a avea totul. Dacă nu mai vrea să continue, atunci să spună: ’mulțumesc!, a fost o onoare pentru mine să conduc Steaua timp de 12 ani, luați-o!’. Altfel, se distruge un brand, cel mai mare, care a reprezentat România la cel mai înalt nivel.

  Nu poți face lucrurile cu sila, nu poți impune un lucru. Steaua aparține tuturor, Dinamo aparține tuturor, fotbalul aparține tuturor, când vezi că lumea nu mai vrea să fi, du-te și asta e. Sau, dacă vrei să rămâi, du-te și stai de vorbă și vezi ce e de plată”, a spus Hagi, la ”Matinal”.

  ”Regele” a mai completat faptul că nu e bine să apară două echipe ”Steaua” și a apreciat și contribuția pe care Becali a avut-o de-a lungul timpului la evoluția roș-albaștrilor.

  ”Nu e bine să apară altă echipă. Ei au funcționat la Registrul Comerțului, în Europa, au fost niște acorduri. Am împărțit și inima Stelei. La mijloc cade brandul, care nu e făcut doar din suporteri, ci și din jucători, antrenori, conducători. El e unul dintre conducători, așa cum au fost Alecsandrescu, nea Imi. Noi nu-l putem percepe pe Gigi că nu face parte din Steaua. Ba, face! Ca la Real Madrid, se pune că timp de 12 ani a fost patron.

  Dacă vrei să rămâi, atuinci alegeți oameni foarte buni și du-te la cel mai înalt nivel și negociază, cum i-a spus și Iordănescu, dar nu puteți împărți inima Stelei. Ați făcut-o varză!

  Steaua este o mină de aur. Toată lumea spune că Gigi Becali s-a umplut de bani, dar nimeni nu spune cât a și cheltuit. A dat pe Tătărușanu 1,8 milioane de euro pe 50% din drepturile federative și apoi a plecat gratis, Iar în campania mea a bagat 4-5 milioane de euro.

  Eu zic că există o cale de mijloc, a conchis Hagi la Digi Sport.

 7. alexandru-h

  @kla2005

  Exact tipul asta de atitudine neprofesionista vad ca e simpatizata la Steaua. Pentru tine, Ruxandra Argaseala a fost o alegere buna pentru ca a explicat, dupa finalizarea procesului, de ce a avut dreptate. Wow, multumesc, chiar era nevoie de asta… de ce sa castigi procese alaturi de avocati profesionisti si specializati in speta respectiva cand poti sa le pierzi alaturi de steliste angajate pe neve de catre taticu’ la avocatii lu’ sefu?

  Si ma scuzi ca iti distrug iluziile dar procesele importante s-au terminat. Alea care au de-a face cu banii lui Becali nu mai intereseaza decat pe el si pe familia sa. Din punctul meu de vedere, sa le piarda daca asta il va determina sa vanda echipa.

  1. kla2005

   Eu am spus doar ca a fost o MARE nedreptate…si ca a explicat cat de cat si pe intelesul meu…csf, noi astia din provincie suntem mai lenti 🙂
   Procesul important si vital urmeaza acum pe calea recursului la ICJC. Din ceea ce am citit (si zau ca am citit sute de argumentatii pe speta asta cu numele), e important ce va scrie in motivare Curtea de Apel. Un avocat care a mai avut de-a face cu absurditati de genul asta (si imi pare rau ca nu mai gasesc linkul) spunea ca la prima vedere hotararea Curtii de Apel de interzicere a numelui Steaua e luata cu incalcarea FLAGRANTA a legii. Si invoca celebra conventie de la Paris pentru societatile comerciale, conform careia numele comercial e separat de orice fel de marca sau brand (trade name vs trade mark) si ca e protejat pentru societatile comerciale.
   De altfel, chiar si unii opozanti de-ai lui Jiji s-au exprimat la fel.
   Avocatul respectiv a zis ca intelegea sa se interzica o sintagma de tipul „Steaua Bucuresti” pt ca ar fi inclusa in marca „notorie”, insa o interzicere a utilizarii unui substantiv comun articulat cu articol hotarat enclitic („a”) e absolut absurda si mai ales ILEGALA (ceea ce ne doare pe noi).
   De aceea eu as fi pus nume Steaua1947-2017 Bucuresti sau alte combinatii nebune numai ca sa tin numele in denumirea societatii comerciale….insa nu pot sa ma pun in locul finantatorului si nu stiu exact toate detaliile, iar avocatii probabil stiu mai bine legea.

 8. harald

  10.000 de insi taxa anuala 370 euro in Romania (?!) , contract cu ciobanul ? Cu tot respectul, dar voi nu aveti simtul realitatii? pai in Romania statisticile au aratat ca aproximativ 40% din populatie are datorii la intretinere si facturi, multi oameni au rate la banci, datorii, copii de intretinut etc.. sa fim seriosi

  1. quark

   desigur ca e utopie … insa , cu tot respectul , n-ai inteles mare lucru : cu 370 de euro , e ca si cum ti-am cumpara un abonament , sunt minim 18 meciuri per sezon acasa , un 90 lei per meci numai in campionat … daca respectiva taxa , hai sa-i spunem abonament , ar cuprinde si intrarea la meciurile din Europa , costul per eveniment ar fi mai mult decat rezonabil … faptul ca nebunia ciobanul a indepartat suporterii e altceva , insa intr-o stare de normalitate , o Steaua profesionista si civilizata cu 10.000 de abonati nu ar trebui sa fie doar o fantezie

 9. body-count

  E bine ca lucrurile isi revin.

  MAGICA STEAUA din toamna pe stadioane. Chiar daca din ale mici, de unde pot sa fluier si eu offside-ul.
  Chiar daca fara mari performante pentru o vreme, stelistii isi vor sustine echipa pas cu pas catre glorie.

  PS: tot nu va inteleg cu asta cu palmaresul. Si stanga si dreapta si centrul sunt(sper) de acord ca nu-i vreo „fituica” de dat de la unul la altul, da? Pai atunci nu e evident ca urmeaza in mod firesc marca, numele, identitatea clubului?

  Nu cred sincer ca asta ne imparte, eu cred ca ce ne imparte e diferenta de fotbal pe care-l dorim. Adica multi nu sunt in stare sa ia parte la aceasta „renastere” din simplul motiv ca , pentru vreme, vor lipsi performantele cu care acest club ne-a obisnuit de mici. Vorbesc de contnuitate, da’ ignora macar posibilitatea ca trecerea de care vb CSA-AFC-FC sa fii fost facuta exact in spritul unei „privatizari romanesti”. Vorbesc de capitalism, da’ ignora radieri de societati pt stingerea datoriilor, adica exact schema „inchide firma, deschide firma, vinde-i marfa”. Mai mult, le e demonstrat caracterul celor ce au stat la baza acestor chestii desi doar asta e de ajuns(paunescu,hrebenciuc, nea piti, nea jijel, zisu paradisu etc) da’ nu, ei se reped la restul, aparand ce?! Nu dreptatea, nu pe altii ca ei, nu…oamenii asta apara asa-zisa stabilitate financiara a Finantatorului.Oricat de evidente devin unele lucruri, trag de situatia actuala, fiind ferm convinsi ca Steaua altfel va muri. Soc si groaza. Nu-s de judecat, asta gasesc ei cel mai important.

  PS: a nu se intelege ca eu n-as vrea performanta, da’ e mai important sa ramai de partea corecta indiferent de suisurile si cobarasurile vietii.

  1. kla2005

   Dle/dna/dsra body-count…ce fumati? Nu pare sa fie de calitate?
   Ati vazut undeva vreun proces cu privire la „privatizarea” Stelei????
   Aaaa, bagam textul cu procese castigate pe desene animate si nume „notorii”???
   Da’ nu vad procese pentru palmares nicaieri…daca tot sustineti ca trebuie „hartii” si ca le are talpa iute la dosar…nu vad.
   In schimb, sper sa nu va taiati venele daca UEFA schimba numele castigatoarei CCE din 86!!!
   Sa fim un pic seriosi.
   Indiferent de rezultatul proceselor, ce e sigur e faptul ca numele STEAUA dispare din fotbalul romanesc si singurii vinovati sunt generalii.
   Ei au manarit transformarea sectiei de fotbal in Asociatie, ei l-au pus pe Paunescu si pe Piti mari sefi de a intrat clubul cu oistea-n gard…am fost la un pas de disparitie. Tot ei l-au girat si pe Jiji…cu mana lor au votat in sedinta Asociatie infiintarea SCului…sa nu va aud ca le-a fost frica de Jiji, pt ca daca e asa, am pus-o cu rusii aici in coasta!
   Ma uimeste faptul ca ne spuneti noua oi si pe voi va mana in lupta exact ca pe niste oi Talpa Iute si generalii lui….nu vi se pare ironic???
   Voi ii preaslaviti exact pe cei care au dus clubul spre faliment acu un deceniu, iar acum au pus din nou tunurile pe el pentru a-l distruge.
   Treziti-va pana nu e prea tarziu…
   Haideti langa echipa!
   Steaua e inca in Liga 1!

   1. body-count

    M-am lasat de fumat,merci.

    – Eu sustin nu ca le are nimeni la dosar, de aceea nu poate exista ceva numit palmares distinct de marca, elemente definitorii, etc.
    – Procese sau nu, toti am banuit , acum stim si pana la urma vom intelege exact manariile facute pt a instraina Steaua. De catre toti implicati! Si sunt si de acord ca acum suferim pentru aceasta intamplare.
    – „manati” in lupta noi n-am fost niciodata. nu vedeti vreun lider printre noi care sa-si aroge merite, care sa aibe un business din asta, asa ca terminati cu astea. Vb unui prieten, „da,da, ne-au adus cu autocarul”

 10. alexandru-h

  Dar nu e nicio jignire a fi numit talpanist.

  a) Inseamna ca esti fanul numarul 1 al lui Florin Talpan. Adica il iubesti, il admiri, trimiti scrisori la Minister pentru a fi promovat tot mai sus intru propasirea Romaniei.

  b) E o aluzie la talpa tarii, adica boborul numeros care tine pe umeri greul stelismului. Nu e boborul foarte educat sau foarte constient de ceea ce se intampla dar e acolo, cu furca in maini, gata sa se lupte cu dusmanii.

  c) Se mai poate referi si la talpa iadului – adica la mama lui Scaraotschi, capetenia dracilor. Aici voi decideti care dintre voi se autoidentifica cu pozitia aia – nu sunt altii in masura sa hotarasca.

 11. kla2005

  Eu nu am vazut stirea asta repetata obsesiv pe la televiziuni:
  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Declaratie-incredibila-a-unui-fost-simbol-Imi-pare-rau-ca-am
  Fost jucător la Steaua, între 1972-1980, Ion ”Liță” Dumitru a ajuns să regrete că a evoluat pentru clubul ”roș-albastru”, după scandalul iscat între clubul de fotbal deținut de Gigi Becali și Armată, din cauza mărcii.

  Mai mult, ”Liță” Dumitru a spus, la Digi Sport Matinal, că îi sfătuiește pe toți jucătorii să nu mai evolueze pentru Steaua.

  „Îmi pare foarte rău că am jucat la Steaua! Aş îndemna toată lumea să nu mai joace la Steaua. Am jucat 8 ani acolo şi am primit 75 de lei… asta e pensia mea de la Steaua.

  Apropo de clubul ăsta care se bate pe siglă, de domnul Talpan… În viaţa lor să nu se mai ducă la Steaua dacă se mai întâmpla aşa ceva”, a declarat Ion Dumitru la Digi Sport Matinal.

  Daca pana si Lita Dumitru vede dincolo de manevrele soldatesti ale CSAului….
  Sa nu uitam ca Lita Dumitru a fost un fervent opozant al finantatorului echipei.

Lasă un răspuns