[Video integral] Conferință a lui Gigi Becali despre cum s-a preluat Steaua în 2003

de | ianuarie 17, 2017

Gigi Becali, patronul Stelei, susține ACUM o conferință de presă în care vorbește despre scandalul dintre el și Clubul Sportiv al Armatei. 

Patronul Stelei a prezentat mai multe acte prin care a demonstrat că a dat mai mulți bani la Steaua, la începutul anilor 2000. În plus, a susținut că nu va da niciun ban la echipă și a arătat documente semnate de comendanții CSA, în momentul în care s-a creat Societatea Comercială Steaua București SA.

Cele mai importante declarații ale lui Becali:

 • „În 2001, într-un raport, scrie că am dat 6 milioane de dolari. Se spune că se va face o societate pe acțiuni și voi primi acțiuni. Eu dădeam bani din 2000 la Steaua”
 • „Din 2000 până în 2003 am dat 10 milioane de dolari”
 • „Trebuia să luăm Steaua în trei, cu Pițurcă și Păunescu. Pițurcă mi-a cesionat bani și mi-a zis că nu are de unde să-mi dea bani. După aceea, Păunescu a făcut la fel. Ei doi m-au băgat într-o gaură și acum zic că eu am furat. Dar nu zic nimic rău de Pițurcă pentru că mi-a fost prieten”
 • „De ce să schimb numele dacă Roșu și Boroi au votat? Cui să cer voie? CSA era în acolo și a semnat. Orice ar fi, merg mai departe. Schimb numele, merg mai departe și îmi dă Dumnezeu mai mare putere. Dă Sfântul Duh biruință”
 • „Dar eu nu schimb numele. Fac suspendare la executare și gata. Și dacă nu vine motivarea, nu pun în executare decizia. Dacă vine motivarea, dau suspendare și schimb numele la finalul sezonului”
 • „Eu, Becali, omul ăla rău care a furat, uite ce am făcut. Am plătit impozite și taxe 1.800.000 de euro, pe teren. Am dat chirie 2.500.000 de euro. Păi de ce au luat bani dacă eu am furat? Erau buni banii, nu? Cel mai important e că am dat 33 de milioane de euro statului român, impozite, taxe și închirieri”
 • „În primăvară fac eu o manifestație. 500.000 de oameni, mai mulți ca la Revoluție. Plătesc eu tot, autocare”
 • „Ei, până în 2013 sau 2014, aveau fotbal amator. Ei spun «noi aveam fotbal amator, dar aveam Cupa Campionilor». Pai cum să fie Cupa Campionilor la amator? Asta e dovada că a plecat fotbalul de la CSA. Când echipa ajunge în Liga a 2-a trebuie să predea echipa. Nu pot fi înscriși la Ligă”
 • „Ei nu au cum să câștige procesul cu prejudiciul de 37 de milioane. Nu pot cere prejudiciu pe 10 milioane, doar pe ultimii 3 ani”
 • „Eu vorbesc pe ce e acum. Am luat echipa de la asociația lui Păunescu. Nu am treabă cu Armata”
 • „Nu schimb numele echipei. O să schimb numele în fiecare an, ca să vadă Talpan. Îi zic «Fotbal Clubl Sportiv București». Am înregistrat deja numele la Registrul Comerțului”

DECLARAȚIA INTEGRALĂ A LUI BECALI

„Jur că tot ce spun e adevărat. Steaua avea 4 milioane de dolari datorii în 2000. Sunt semnăturile lui Cacoveanu și Păunescu pe un contract de împrumut din 2000. Am dat 2 milioane de dolari.

După aceea, intervine un contract de dare de plată. Scrie că banii pe care îi dau împrumut se transformă într-o societate pe acțiuni.

În 2001, într-un raport, scrie că am dat 6 milioane de dolari. Se spune că se va face o societate pe acțiuni și voi primi acțiuni. Eu dădeam bani din 2000 la Steaua.

Eu când dădeam bani, luam în plată jucători: Rădoi, Neaga, Vintilă, Bălan. La toate actele de dare în plată scrie că luam jucători și că voi primi acțiuni nominative. Erau mulți jucători cumpărați de mine. Aliuță, Ghionea, Oprița, Ghionea erau printe ei.

Dacă din 2000 până în 2003 am dat bani înseamnă că am furat? Eu nu scot creanțele și cesiunile de bani pe care i le-am dat cu Pițurcă.

Din 2000 până în 2003 am dat 10 milioane de dolari. Dacă aveau, dădeau ei. Dar nu a dat nimeni. Eu nu eram mahărul României, ciupeam câteva sute de mii de euro. Toate actele sunt semnat de Păunescu.

Trebuia să luăm Steaua în trei, cu Pițurcă și Păunescu. Pițurcă mi-a cesionat bani și mi-a zis că nu are de unde să-mi dea bani. După aceea, Păunescu a făcut la fel. Ei doi m-au băgat într-o gaură și acum zic că eu am furat. Dar nu zic nimic rău de Pițurcă pentru că mi-a fost prieten.

Boroi George, care e comandatul CSA, a votat să se facă societate pe acțiuni. Mai sunt, Pițurcă, Năstase și Păunescu. Adunarea Generală a votat să se facă societate generală. Pițurcă a votat ca să fur eu.

E și Laurențiu Roșu, comandatul de atunci al CSA, a votat și el. Și Roșu și Boroi au votat și au semnat să se facă o societate pe acțiuni care să se numească Steaua. Președinții au votat și au semnat și îi am și pe casetă. Acum vin și spun că eu fur.

Cel mai important e că au votat ca Societatea Steaua București SA să preia fără nicio formalitate locul din Divizia A.  Roșu și Boroi au votat ca societatea comercială să preia toate drepturile, adică locul în Diviza A și palmaresul. A semnat și Pițurcă.

De judecători nu zic nimic, pentru că vine CSM și spune că aduc atingere judecătorilor. Băi nenea CSM, să spuneți la judecători «băi, mai faceți o greșeală, dar nu spuneți că zăpada neagră». Spun și eu că mai suntem oameni, dar nu mai spuneți că zăpăda neagră și cărbunele alb. Nu se poate.

De ce să schimb numele dacă Roșu și Boroi au votat? Cui să cer voie? CSA era în acolo și a semnat. Orice ar fi, merg mai departe. Schimb numele, merg mai departe și îmi dă Dumnezeu mai mare putere. Dă Sfântul Duh biruință.

Dar eu nu schimb numele. Fac suspendare la executare și gata. Și dacă nu vine motivarea, nu pun în executare decizia. Dacă vine motivarea, dau suspendare și schimb numele la finalul sezonului.

Eu am plătit datoriile lor, am plătit o creanță de la tribuna oficială și am plătit la Păunescu. Era datorie la Intercontinental. Putem să zic să îl ia pe Pompiliu Stoica, că mai avea puțin din contract. Dar eu am fost de bună condiție și am plătit.

Eu, Becali, omul ăla rău care a furat, uite ce am făcut. Am plătit impozite și taxe 1.800.000 de euro, pe teren. Am dat chirie 2.500.000 de euro. Păi de ce au luat bani dacă eu am furat? Erau buni banii, nu? Cel mai important e că am dat 33 de milioane de euro statului român, impozite, taxe și închirieri. Eu sunt armăsar și trag la căruța României. Eu trag pentru țara mea. Dacă tu ești gloabă vrei să fiu și gloabă?.

Ei, până în 2013 sau 2014, aveau fotbal amator. Ei spun «noi aveam fotbal amator, dar aveam Cupa Campionilor». Pai cum să fie Cupa Campionilor la amator? Asta e dovada că a plecat fotbalul de la CSA. Când echipa ajunge în Liga a 2-a trebuie să predea echipa. Nu pot fi înscriși la Ligă.

Întreb. Dacă nu puteți avea Steaua, ce aveți cu mine, criminalilor? Că eu țin Steaua și aduc bani? Ce vreți mă, criminalilor? Vreți să fie țara ca Talpan? Vreți să fie România Talpan sau Becali? Guvern, Parlament, DNA, Parchet, Curtea Suprem, vreți ca Talpan sau ca Becali?.

Eu nu mai am treabă cu Armata, măi judecătorilor de la Curtea de Apel. Eu știu legea bunului simți și legea firii. Oameni buni, dacă Steaua a plecat într-o societate privată, ce treabă mai are cu Armata? Legile firești nu le poate schimba nimeni

Eu apelez la instituții, nu la oameni. Eu merg mai departe. Spun PSD-ului și Guvernului, respectați voința românilor. Apelez la PSD și la Ministerul Apărării să pună în practică voința poporului.

În primăvară fac eu o manifestație. 500.000 de oameni, mai mulți ca la Revoluție. Plătesc eu tot, autocare.

Să zicem că le dau locul lor, ei nu-l pot lua, dar ei nu se pot înscrie la Ligă. De aceea nu-i vor. Ar fi prejudiciu de 1 an jumate, pentru că am schimbat sigla. Că doar în ultimii 3 ani pot cere prejudiciu.

Nu dau niciun ban. Nu am furat nimic. Am luat totul pe bani. Eu trebuia să iau Steaua din 2001, dar am tot prelungit până în 2003, când am izbuncit. Eu vorbesc pe ce e acum. Am luat echipa de la asociația lui Păunescu. Nu am treabă cu Armata”, spune Gigi Becali.

Sursa: gsp.ro

„Boroi, Rosu si Piturca au semnat! Uitati semnaturile!” O caseta misterioasa si cateva semnaturi! Inclusiv a lui Piturca, cel care spunea ca „Becali a furat Steaua”

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.sport.ro/videos/10155057296113678/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Conferința video integrală

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.sport.ro/videos/10155057118623678/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/GazetaSporturilor/videos/10155045500339379/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

19 comentarii la „[Video integral] Conferință a lui Gigi Becali despre cum s-a preluat Steaua în 2003

 1. xray Autor articol

  Ciiirccc!
  După Becali, Talpan a ieși la digisport atacând furibund CSA-ul și la somat public pe comandantul Petrea să semneze!!!
  E sfârșitul lumii! Ce a ajuns CSA Steaua, domnule!

  Sport.ro: „Frontul comic al Armatei! Talpan si-a somat public superiorul: „Comandantul face un abuz in serviciu!”

 2. kla2005

  Cred ca si eu m-as fi enervat si poate injuram destul de tare, daca vorbeam de milioane din banii mei!
  Sa dai 10 milioane de dolari in trei ani … ne e de ici-colea. In anul 2000 erau bani!
  Cred ca in situatii de astea ar trebui lasat un avocat sa vorbeasca, sa fie mai temperat si mai la obiect.
  Vrei, nu vrei, cand patesti nedreptati si esti vulcanic nu ai cum sa te temperezi!

 3. jac87

  Cel mai nasol lucru stiti care? Ca trebuie sa-i dam dreptate unuia ca asta. L-as da afara in suturi de acolo, dar trebuie acceptat pentru ca altceva decat analfabetul asta nu exista. Ramanem fara echipa. Asadar, ne facem frate cu dracu. Asta e. Aici am ajuns si trebuie sa ne-o asumam fiecare cum poate.

  Ps: care-i trimite niste alifie si putin strugurel lui Talpan? Vad ca e cam supy astazi. Awww!

 4. xray Autor articol

  Boroi, fostul conducator de la CSA, i-a replicat lui Talpan in Ziarul Ring:

  „Nu vreau sa mai dau declaratii legate de Steaua pentru ca ocup alta functie acum si nu mai am nicio legatura cu ce se intampla acum acolo. Nu ma intereseaza ce a declarat juristul clubului Steaua, dar raspund doar atat: reprezentantul oficial al institutiei in orice problema juridica este doar comandantul. Deci eu, in calitate de comandant al clubului, nu puteam risca sa angrenez institutia intr-o batalie pe raspunderea mea fara sa am certitudinea ca totul este conform legii”

 5. xray Autor articol

  „Boroi, Rosu si Piturca au semnat! Uitati semnaturile!” O caseta misterioasa si cateva semnaturi! Inclusiv a lui Piturca, cel care spunea ca „Becali a furat Steaua”

  Conferinta integrala de la sport.ro

 6. vasglo

  Cea mai tare declaratie:

  „Eu vorbesc pe ce e acum. Am luat echipa de la asociația lui Păunescu. Nu am treabă cu Armata” …..si apoi ceva de genul: „Organele Statului Roman au consimtit la asta”!…..

 7. vitto

  domne’, dincolo de vorbe si placerea / neplacerea unora, raman si faptele …… becali nu are rigoare in expunere si se inflameaza, dar a prezentat in „grai simplu” niste realitati, niste fapte intamplate, traite ….. a spus niste lucruri care par credibile si sunt greu de negat! totusi, si dreptatea asta nu trebuie sa fie oarba…….

  cat despre „cealalta parte” ….. partea publica, autoritatea, armata …… este o rusine ce se intampla! personajul talpan nu este doar ridicol si manevrat obscur, asa cum s-a dovedit, dar mai grav, in aceste ultime zile am constatat ca este complet diliu! omu’ este schizofrenic si redus la absurd ….. tipa, se ambaleaza, ataca pe toata lumea, se declara persecutat, neinteles, foloseste cu insistenta pronumele personal persoana a III-a cand vorbeste despre faptele lui eroice , isi denigreaza superiorii si clameaza public sa primeasca IMEDIAT functii si onoruri?! asa ceva nu se poate accepta si nebunii trebuie dusi in locuri liniste si cu gratii la ferestre, caci altfel ei ranesc si se ranesc!

  de vreo saptamana, costel talpan a devenit primul „sustinator” al lui becali! derapajele lui au starnit la inceput un suras, apoi o mirare, s-a trecut la nedumerire si acum lumea priveste consternata drama unui dezechilibrat, impins voit-accidental intr-o functie publica de decizie! de acum gigi trebuie doar sa taca, caci talpan rezolva restul, aruncand laturi si ridicol peste toata lumea ….. din pacate la sfarsit, dupa ce idiotu’ va fi indepartat, vom observa ca suntem ingropati in gunoi, intr-o mizerie fetida pe care acest individ a perseverat sa ne-o toarne in cap….. talpan trebuie acuzat pentru ducerea in derizoriu a unei povesti, pentru incercarea de a sfarama Steaua, unul din putinele mituri romanesti, de ridiculizarea institutiei numita armata, de trimiterea in obscur a disciplinei militare si mai ales ….. locotenent-colonelul de justitie costel talpan trebuie internat de urgenta!

 8. xray Autor articol

  Repet.
  Disputa este pe o temă falsă spre care a dirijat-o Talpan:”Preluarea ilegală a Stelei”, pe care a grefat șulfănește cele 2 succese cu marca și numele care a derivat tot de la succesul cu marca.
  Asta a confuzat lumea. Pe asta s-a și mizat.

  Deci, nu exista niciun proces pe transferul din 1998 sau 2003, ci numai pe o marca înregistrată în 2004! Acum când Becali arată documentele preluarii, unii se intreabă: “păi atunci Talpan cum a câștigât?”

  Păi simplu, pentru că nu s-a judecat pe modul de preluare a Stelei în 1998 și 2003, ci numai pe înregistrarea unei mărci după 1 an. Nicăieri nu a scris ICCJ ca s-a preluat fraudulos în 1998 sau 2003, ci doar că în 2004 a înregistrat cu rea credință o marcă. Atât.

  1. vasglo

   @xray
   Pai, acest Don Quijote trambiteaza pe toate posturile ca Becali A PRELUAT FRAUDULOS” Steaua si se pare ca a convins o parte a sustinatorilor Stelei mai putin informata. Nu trebuie sa plateasca? Pana cand cineva nu-l va da in judecata pentru „daune interese” contra unei societati comerciale CONSTITUITE LEGAL, asta nu se potoleste. Cere-i bani si ai sa vezi cum o uita imediat pe Rosinanta lui!..-:)

   1. xray Autor articol

    Cand MApN îl dă afară din sediu cu Poliția Militară, asemănarea cu Don Quijote e jignitoare. Pentru Don Quijote, firește! :))))))

    La Steaua liberă le-a dat stingerea Talpan cu declarația de azi. 🙂

  2. fortuneteller

   @xray.

   E o tragi-comedie. MAPN stia ca nu poate tine echipa de fotbal, si a dat-o. Dar ca peste tot in Romania, felul in care a dat-o e intr-o zona gri si actele se pot intelege diferit, in functie de interesul celui care citeste. Aia care au luat-o au crezut ca e lor si ca e simplu cu banii. Nu a fost si nu e. Asa ca si ei au dat-o mai departe. Iarasi, actele se pot intelege in mod diferit, in functie de cine citeste. La sfarsitul zilei insa, un smecheras de pe tarla a dat (chiar a dat, aici nu e nimic de discutat, desi in Romania totul se perverteste) dolarii si a luat echipa. Asta a crezut el ca a luat, caci aia i-au spus aia ca-i dau. Iar boborul stelist sta cu gura cascata si analizeaza fiecare paragraf, dar nu pt a-si face vreo parere asupra situatiei, ci numai pt a justifica opiniile deja stabilite. Tipic romanesc, toti zbiara (nu discuta) ca au dreptate, ca stiu ce vorbesc, si cer ajutor divin, plus cel al masei suporterilor. E ironic ca cei care cer legalitate pt CSA, adica vezi Doamne intoarcerea fotbalului in Ghencea, nu ar avea nici o problema ca oierul sa fii fost fraudat – ala o merita! Da’ CSA domne’ trebuie readusa la glorie. Care glorie, e mai greu de explicat. E ironic sa vrei repetarea unei situatii care a dus in prima instanta la tot circul: MAPN nu poate avea echipa in ligile superioare, si de altfel nu au nici buget. E ironic sa vrei echipa inapoi, dar numai ca s-o dai altcuiva. Care altcineva fie nu exista (si e tare greu de gasit, vezi Rapid si Dinamo), fie si-a bagat coada ilegal in relatii cu o unitate de stat. Ironic, nu? Deci vor legalitate, da’ numa’ asa un pic, pana ii salta echipa oierului. De partea ailalta alte situatii ironice. E ironic sa te faci ca nu vezi cum oierul amesteca cuvintele intre ele, marca, echipa, palmares, toate sunt la fel. Idem CSA, MAPN, AFC. E ironic sa faci referire la mitinguri de protest, cand nici macar nu-l cheama in judecata pe alde Talpan pt in justitie pt calomnie si interferenta in afacerile unei societati comerciale (vezi chestia cu jucatorii). In fine, e comic sa-i vezi pe astia balacarindu-se, dar e tragic sa stii ca Steaua se duce spre desfiintare. Si nu ma refer la FCSB.

 9. vitto

  talpan este nebun ….. un saltimbanc bolnav care si-a pierdut controlul si orice discernamant! omu’ are nevoie de tratament ….. va dati seama cat de fragile sunt structurile de forta in Romania, daca intr-o institutie militara publica, cu o ierarhie definita, cu reguli cazone, dar stiute si acceptate de toti angajatii, apar astfel de manifestari, de iesiri in decor, cu acuze la adresa superiorilor, cu priviri ratacite, spume la gura, cu amenintari aruncate la gramada impotriva dusmanului imaginar ….. mai lipseste ca sceleratu’ sa scoata pistolul si sa traga?! daca s-ar intampla la altii ar fi de ras …… dar din pacate traim in romania ……

  tara asta atat de amarata mai este acum si tarata in ridicol de un dezechilibrat!

   1. vitto

    @fortuneteller.

    totusi, indiferent de ceea ce credem fiecare, nu este admisibil ce se intampla acum……. dincolo de orice partizanat sunt deranjat de ridicolul in care sunt puse institutii, oameni mai mult sau mai putin implicati, clubul Steaua, echipa de fotbal Steaua, suporterii ….. sigur ca pot exista dispute, enervari, situatii uneori nefiresti ….. dar acum ma simt si eu partas involuntar al unei opere buffe pe care o refuz ….. nu vreau sa par stupid, nu vreau sa fiu ridicol in absurd, nu vreau ca anumite valori in care am crezut, cred si voi crede sa fie inghitite, transformate in manifestarea medicala a unui talpan care pare mai degraba desprins din comedia „pretului corect”!
    eu am mai luat in deradere armata ptr anumite derapaje si interese obscure, ptr manifestari invechite si ancorate in revolut, dar ma deranjeaza cand vad lipsa de autoritate si golania insubordonarii! nicaieri in lumea asta nu iese un ofiter si vorbeste cu presa vrute si nevrute, la orice ora din zi si noapte. cei care dau mesaje primesc un mandat si nu transformam totul intr-un circ deplorabil! romania nu trebuie sa fie de rasul lumii, caci nu suntem un iarmaroc la cheremul „oamenilor minune”: femeia cu barba, barbatul cu trei ochi si talpanul infuriat!

 10. xray Autor articol

  Asta a fost iar tare. Talpan negociatorul. „Talpan a venit la avocat şi i-a spus: ‘Faceţi o propunere!’. Eu nu fac nicio propunere hoţilor”

  Balint:„Pentru mine Steaua este cea de acum. Hai să nu o mai dăm de gard.”, a spus Balint în seara asta la digisport.ro

  1. kla2005

   @xray.

   E ciudat cum reactioneaza Balint…cand e intr-o directie, cand e in alta…ciudat

   pe de alta parte a aparut o stire scurta cu privire la dinamu si…am citit sentinta de sechestru asigurator pe 92,9368% din capitalul social al societatii comerciale Dinamo 1948 SA…pentru 2 milioane de euro.
   dinamu a fost rivala de traditie a Stelei si valoreaza 2 milioane de euro….cu tot!
   Armata cere peste 30 de milioane euro pe sigla!!!

   cum Doamne-iarta-ma sa nu iti sara mustarul la cate tampenii se intampla.

   de aia trebuia sa lase pe altii sa tina conferinta!

 11. ducusv

  Deci avem Balint si Ilie care zic ca FCSB e adevarata Stea. Oamenii astia doi pot fi acuzati de orice dar nu de faptul ca ar fi presurile lui Becali. Adica au o independenta financiara, nu imi aduc aminte sa fi fost pe statul de plata al lui Becali. Balint chiar ar fi avut acum prilejul sa i-o traga ciobanului pentru mizeriile de acum cativa ani. Ce nu inteleg eu: cum naiba s-a lasat Lacatus tras in mizeria asta? Adica el, care se confunda cu istoria Stelei, el care ne-a adus in stadiul de a pune nr 7 pe emblema Stelei… el sa fie de acord cu toata mizeria asta?

 12. xray Autor articol

  Nu mă surprinde ce se întâmplă, pentru că așa se întâmplă când se fac lucrurile pe fugă. Domnul Becali are dreptate. În 2003 a preluat clubul cu acceptul FC Steaua, înființată în 1998″, și-a exprimat Marcel Pușcaș părerea, la TV Dolce Sport.

  E adevărat că acea societate trebuie să aibă incluse în statut și drepturile asupra mărcii, palmaresului, siglei Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

  Mă îndoiesc că dacă acestea au fost trecute în actul constitutiv al FC Steaua, creat în ’98, nu ar fi fost preluate și de la Steaua SA, în 2003. Cred că greșeala a fost mai degrabă în ’98”, Marcel Pușcaș

Lasă un răspuns