Prima reacţie a ministrului Apărării! A trimis Corpul de Control la CSA

de | ianuarie 17, 2017

Scandalul dintre Steaua lui Gigi Becali şi Armată a ajuns pe masa ministrului apărării, Gabriel Leş, cel care a ţinut să reacţioneze pentru prima oară, după ceea ce acesta a numit „polemicile neconstructive”.

„Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au
concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea
Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu
toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive.

Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi
cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost
gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului
Sportiv al Armatei a mărcii „Steaua Bucureşti”.

Până la concluziile furnizate de către Corpul de Control, legalitatea şi onoarea militară sunt principalele mele aşteptări de la conduita întregului corp de ofiţeri ai CSA Steaua şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

 

La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia”, a e poziţia Ministerului Apărării.

Gabriel Beniamin Leș (41 de ani) este ministrul Apărării Naționale în Guvernul Grindeanu, începând din ianuarie 2017. A mai fost secretar de stat pentru armament în cadrul ministerului, unde a venit din funcția de director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Satu Mare.

Sursa: digisport.ro, Gabriel Les

14 comentarii la „Prima reacţie a ministrului Apărării! A trimis Corpul de Control la CSA

 1. xray Autor articol

  Era și timpul!!!!

  PS
  1) Totuși pare străin de subiect. Marca „Steaua București” nu a revenit la CSA, pentru că CSA a fost tot timpul proprietara mărcii „Steaua București”.
  Confuzia asta numai Talpan a disiminat-o.
  2) Mă aștept și un control și o declarație despre 1998 și 2003 să se termine o dată cu cancan-ul. Chiar daca pentru MApN totul a fost ok.
  Sau sa se dea un comunicat in acest sens.

  1. vasglo

   @xray
   Daca interpretam „preambulul”: („Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive.”) si esenta comunicatului („Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost
   gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii „Steaua Bucureşti”) se pare ca ministrul ar vrea sa zica: ” Bai aerienilor, aveti o marca si in loc sa luati bani pe ea, voi vreti sa cheltuiti banii armatei cu o noua echipa de fotbal care o ia de la 0?” Ia scoateti marca la licitatie, poate scoatem ceva bani pe ea, sa mai usuram efortul bugetar pentru atingerera angajamentului de 2%”!…..

   1. jac87

    Domnu’ Domnu’ ! 2% din PIB. PIB-ul pe 2015 – 160 mld Eur. Il luam p-asta. 2% ar insemna cca. 3.2 mld Eur. In 2016 ai crestere, asadar ne ducem spre 4 miliarde de Eur, bani ce trebuie alocati acolo. Nu stiu cat e bugetul pentru aparare anul acesta, sau daca au vreun obiectiv bugetar pe urmatorii ani, dar: PATRU MILIARDE e minimul doar pentru claunul ala cu peruca nasoala. Pai aia 3 lei ( asa pare pe langa cifrele astea) ce ii iei pe marca, conteaza cam cat contez eu in viata lui B. Gates. Adica, pot sa ii cumpar niste tigari d-alea mai scumpe, din banii lui evident, dar cam atat.

 2. fcsbvaly

  Talpaneee ba Talpane am fost pe Stadion pe ploi, pe zapada, pe viscol, pe canicula sa sustin o singura echipa STEAUA am urlat la fiecare GOOOL al STELEI vazut la tv, am plans pentru aceasta echipa, am dat bani pentru aceasta echipa si acum vi si imi spui ca toate astea au fost degeaba? Nu ti-ai batut joc de mine ci de toata suflarea STELISTA… Armata a indreptat armele spre propria echipa ( Domnul George Becali ) insa incetul cu incetul se vor indrepta spre Armata ( Talpan etc. ) Dar asta este suntem in Romania insa partea proasta este ca va veni ziua in care Domnul George Becali va spune STOP si se va retrage dar nimeni nu se gandeste si abeea atunci vom vedea cu adevarat unde va fi Fotbalul Romanesc de unde vor mai veni bani.

  1. fortuneteller

   Ce n-ai inteles? Astia nu vor echipa de la buget, ci de la fraieri privati.Astfel, folosind ceva ce nu e al lor, ci al statului, gusatii din CSA (si MAPN) vor trai bine merci din comisioane, taxe de folosire a marcii si din inchirierea stadionului. Aste e „gloria” de care amintea Talpanul, si care a tipat in gura mare ca si el vrea pe lista gusatilor. Bine inteles, corpul de control e de presupus sa controleze chiar gusatii care controleaza corpu’ ala de control.

 3. vasglo

  Vuvuzela lui Talpan a si elaborat „planul de control”!….
  „Ce găseşte Corpul de Control la CSA Steaua: Ordin de Ministru din 2015 de a înfiinţa echipa de fotbal neexecutat, memorii către FIFA şi UEFA blocate, somaţii către FRF, LPF şi FCSB nesemnate”
  http://www.prosport.ro/fotbal-intern/ce-gaseste-corpul-de-control-la-csa-steaua-ordin-de-ministru-din-2015-de-a-infiinta-echipa-de-fotbal-neexecutat-memorii-catre-fifa-si-uefa-blocate-somatii-catre-frf-lpf-si-fcsb-nesemnate-16081888

  Urat isi mai castiga painea unii jurnalisti!….

Lasă un răspuns