[Video] Cea mai asteptata reacție! Ce spune ultimul comandant al Stelei, Cristian Gațu, despre cum i-a fost cedat clubul lui Becali

de | ianuarie 17, 2017

Cristian Gatu, comandant al clubului Steaua in 1998, vorbeste despre modul in care i-a fost cedat clubul lui Gigi Becali.


Cea mai asteptata reactie! Ce spune ultimul comandant al Stelei despre cum i-a fost cedat clubul lui Becali pe www.sport.ro

Intr-o interventie telefonica la Ora Exacta in Sport, Cristian Gatu a rememorat etapele prin care clubul Steaua i-a fost cedat lui Gigi Becali.

 • Prima etapa – cererea venita de la FIFA si UEFA pentru ca Steaua sa nu mai fie un club departamental. S-a constituit apoi asociatia non-profit, condusa de Viorel Paunescu, si incepand cu 2001 echipa a fost finantata de Gigi Becali.

Dupa doi ani, 2003, contributia lui Gigi Becali a dus la ideea infiintarii unei societati pe actiuni. Victor Piturca a fost beneficiar al acestei idei.

„In 2001, eu pe Becali nu il cunosteam, dar era in anturajul lui Viorel Paunescu. Paunescu imi spunea ca Becali sprijina financiar clubul, dar nu era in acel consiliu, in care se aflau peste 100 de fosti antrenori, jucatori si oameni care au avut o legatura cu istoria clubului.”

„S-a facut un fel de Adunare Generala, in care s-a propus ca echipa sa fie preluata de Becali.”

„Noi atunci stiu clar ca am votat, vorbesc de Bumbescu, Iovan, ca era toata trupa langa mine, ca am ridicat mana si am recunoscut contributia lui Gigi Becali, pentru ca era absurd sa nu o recunosti. A fost o trecere pasnica.

Cristian Gatu spune scandalul provocat de procese poate duce la o situatie grava – disparitia Stelei din fotbal.

„Exista riscul sa desfiintezi aceasta echipa fara sa ai nimic in spate. E un razboi inutil, nu serveste niciuneia dintre parti. Asa a fost istoria.”

„Parerea mea e ca daca Becali platea in continuare chiria stadionului, nu se mai ajungea aici.”

„Activitatea a fost continuata, pe marca Steaua. Legat de palmares, acesta nu este un lucru palpabil, dar a fost mostenit de Gigi Becali.”

„I-am sfatuit sa se aseze la masa tratativelor, pentru ca problemele se pot rezolva cu o negociere. Am vorbit separat cu ambele parti. Razboiul asta nu serveste nimanui”, a mai spus Gatu la Sport.ro.

Sursa: Sport.ro

8 comentarii la „[Video] Cea mai asteptata reacție! Ce spune ultimul comandant al Stelei, Cristian Gațu, despre cum i-a fost cedat clubul lui Becali

 1. xray Autor articol

  Trebuie sa remarc ceata din mintea moderatoarei, care incurca trecerea de la CSA la AFC cu cea de la AFC la SC FCSB SA si astfel anumite intrebari au incurcat firul povestirii. Echipa a trecut fara bani de la CSA la AFC, insa a fost adusa in SC FCSB SA ca aport de capital. Cine sa-i dea bani? :))
  Logic, AFC la CSA.

 2. kla2005

  Asta pare sa fie „misiunea” unei parti a presei sportive…sa creeze confuzie si sa lase iluzia unei „fraude”. De aceea pare doamna ca e confuza? Chiar asa de dificil e de interpretat niste date clare?
  ASA, CCA, CSA – clubul armatei

  AFC – ASOCIATIE

  SC FC STEAUA – Societate Comerciala

 3. kla2005

  Fratilor…e groasa rau.
  Ma uit la conferinta si Gigi are tone de contracte de bani dati AFC cu conditia sa ii dea inapoi banii sub forma de actiuni!

  La o socoteala scurta, de prin 2000 pana cand s-a infiintat SCul sunt vreo 10-15 milioane de dolari/euro, in functie de valoarea la care s-au inteles….

 4. alexandru-h

  Deja e exasperant individul asta numit Becali. Era momentul sa tina el, din nou, conferinta de presa? Chiar nu are un avocat, un reprezentant care sa vorbeasca despre chestiunile astea in public? Le incurca din nou – marca cu contractele, autocarele cu Dumnezeu, juramintele cu aroganta… parca de asta avem acum chef.

  E incapabil sa simta atmosfera, pe bune. Exact in perioada in care LPF si FRF au dat declaratii pro-Steaua – deci era numai bine sa insiste pe capitolul sportiv. In schimb ce face? Dezgroapa acte, se lauda ca a dat bani la buget (de parca nu asta facem toti), trece haotic de la o chestiune la alta, ameninta cu proteste, baga si niste ortodoxie, ca sa fie totul o harababura… Pai nu e de mirare ca pierde procese – probabil la fel face si cu avocatii – el le indica ce si cum sa faca, in calitatea sa de expert bun la toate.

  1. kla2005

   @alexandru-h.

   Nu stiu ce vi s-a parut dvs, insa mie mi s-a parut foarte clar. A aratat omul contractele pe care le-a incheiat cu AFC.
   A demonstrat pe acte ca AFC care continua activitatea sectiei de fotbal a infiintat SC-ul si a venit la patrimoniu cu palmares, sigla (aia cu vulturul), loc in divizia A, etc.
   A demonstrat pe acte, nu vorbe!

   Ce mi s-a parut important, in contextul procesului pe nume, e faptul ca a zis ca nu schimba numele, iar daca il pierde, il modifica anual si merge pe litigiu comercial la Luxemburg (banuiesc arbitraj international). Ceea ce e grav pentru statul roman!

   A demonstrat cu acte foarte clar ca SC-ul a urmat toti pasii legali: hotarare judecatoreasca de infiintare, ONRC, etc!

   Si … da, e el prea infocat si se agita aiurea.

   Probabil era mai bine daca lasa avocatii sa vorbeasca!
   Prea se aprinde!

 5. raducus

  Eu tind sa cred ca are dreptate Cristian Gatu. Daca se continua „colaborarea” nu se mai ajungea aici.

  Am vazut cateva pasaje din conferinta de presa. Nu cred ca mai pot fi convinsi acum cei care n-au fost convinsi inca.

  Iar pentru unii dintre noi care inca ne punem intrebari, nu cred ca e atat de elocvent, din moment ce vin deciziile la procese imediat ajungem sa avem Steaua care nu se mai poate numi asa, nu mai joaca in Ghencea, nu mai are vechea sigla care de fapt e destul de noua si asa mai departe…

 6. kla2005

  Valentin Alexandru:
  Fostul oficial al LPF a dezvăluit că Gigi Becali nu a preluat Steaua de la Ministerul Apărării Naţionale în 2003 şi nu înţelege motivul pentru care CSA Steaua îşi revendică palmaresul secţiei de fotbal de până în acel an.

  „Becali a împrumutat anterior cu nişte sume, ca să nu se returneze sumele s-au cedat nişte acţiuni. Becali n-a cumpărat Steaua de la CCA, care avea 7000 de secţii, el a luat-o de la persoane fizice. Secţia de fotbal era deja societate comercială. Steaua asta ea a participat, ea a luat bani în toţi anii ăştia. Cei de la UEFA sunt tâmpiţi că au înscris-o pe asta în această perioadă, nu au un Talpan pe acolo. Dacă a ajuns Talpan, probabil e un geniu carpatin al justiţiei sportive, dar ma îndoiesc. Are nişte răutăţi, a vrut el să demonstreze pe la Minister ceva. Nu ştiu cine e Talpan, nu prea arată a bărbat luptător şi colonel în Armată. N-a auzit nimeni de el până acum doi ani”, a mai spus Alexandru.

  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Valentin+Alexandru+il+pune+la+punct+pe+Talpan+Steaua+va+continua

Lasă un răspuns