[Update] Sentință cu 3.000 euro daune. Talpan, mântuitorul statului român, tună la Justiție: „Voi ajunge la CEDO!”

de | decembrie 20, 2016

[Update-20 decembrie]

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, ca George Becali să îi plătească 3.000 de euro daune morale colonelului Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei (CSA), găsindu-l vinovat pentru insulte şi calomnii. Ofiţerul va face recurs la Curtea de Apel.

Gigi Becali, finanţatorul Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), trebuie să îi plătească colonelului Florin Talpan suma de 3.000 de euro, reprezentând daune morale pentru calomnie. Florin Talpan solicitase un milion de euro daune morale, după ce George Becali l-ar fi jignit în mod constant în spaţiul public.

Nemulțumit că nu a primit 1 milion de euro, Colonelul Florin Talpan a declarat, pentru ProSport, că va ataca la Curtea de Apel sentinţa de la Tribunalul Bucureşti: „Ar fi un precedent periculos, care ar da posibilitatea oricărei persoane influente de a umili şi de a batjocori persoana care apără interesele statului şi este de bună-credinţă”.

Deci banul, detergentul onoarei lui Talpan! Se zice că fiecare om are un preț cu care îl poți cumpăra. Al lui Talpan e 1 milíon de euro!

Talpan ceruse despagubiri de 1 milion de euro. A primit 3.000. Umilință totală în raport cu pretenția! Păi pe cine mai miră că a cerut 37 mil € de la FCSB???

Reacție de om cu capul pe umeri și caschetă pe cap: „In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesele statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime.” Incredibil!

Talpan ceruse despagubiri de 1 milion de euro. Cum și-a vărsat năduful în presă.

„Prin simplul fapt ca s-a admis actiunea este o recunoastere a vinovatiei paratului George Becali, al prejudiciului meu moral si al imaginii mele. In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesele statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime. Ar fi un precedent care ar da posibilitatea oricarei persoane influente de a umili si batjocori persoane care apara interesele statului si sunt de buna credinta”, a spus Florin Talpan pentru publicatia online ziare.com

 „Instanta a fost subiectiva inca de la inceputul procesului, acordand ilegal un termen pentru luarea la cunostinta a raspunsului la intampinare de catre avocatul paratului. Orice avocat care cunoaste Codul de Procedura Civila stie ca de raspunsul la intampinare se ia la cunostinta de la dosarul cauzei, acesta nu se comunica.

Becali si acolitii lui au facut galagie la fiecare sedinta. George Becali m-a jignit si insultat chiar in timpul desfasurarii procesului, in fata instantei, fara ca presedinta sedintei sa ia vreo masura in acest sens. Codul de Procedura prevede clar articole in acest sens, ca judecatoarea poate dispune masuri impotriva celor turbulenti masuri incepand cu amendarea pana la dosare penale si arestarea acestora”, a mai spus Talpan.

In final, reprezentantul CSA a amenintat ca va merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

„Voi formula apel si, in cazul in care nu voi gasi dreptate in tara, voi ajunge la CEDO. Nu este posibil, inclusiv dupa proces m-a jignit. Nu ma voi opri aici, voi merge mai departe pentru ca sunt dovezi foarte clare in dosar”, a conchis Talpan.

Surse: Mediafax, prosport


Talpan mântuitorul statului român

Lt. col Florin Talpan este juristul care a contribuit la anularea siglei deținută de FC Steaua și care a declanșat în instanță  procesul de recuperare a unui prejudiciu de aproape 37 de milioane de euro, despre care spune ca ar fi suma pe care CSA nu a încasat-o în toți acești ani în care echipa SC FC Steaua București SA i-ar fi folosit sigla ilegal în perioada 2004-2014. În plus a intentat și un proces pe numele „Steaua București”, aflat la faza de Apel.

Plecând de la aceste procese, între cei doi a apărut un adevărat război, Talpan acuzându-l pe Gigi Becali că l-a insultat și jignit în repetate rânduri, ba chiar l-ar fi trimis la oi. Mai mult, spune Florin Talpan, în urma acestor declarații publice făcute de Gigi Becali, mulți dintre susținătorii echipei FC Steaua ar fi început să-l amenințe în spațiul virtual, alții îl aleargă pe stradă, dar nu să-l pupe („Talpan a fost agresat și amenințat. Motivul: „Lasă Steaua și pe Becali în pace!”„).

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua  îi cere daune morale de 1 milion de euro pentru că Gigi Becali l-ar fi jignit.  Vineri, 9 decembrie,  magistraţii l-au citat pe Becali în procesul în care a fost dat în judecată pentru a da declaraţii. Înainte să intre în sala de judecată Becali a spus că nu l-a jignit niciodată pe Talpan doar că acesta ar fi labil psihic.

Normal, nu sunt de acord cu maniera grobiană a lui Becali de a jigni în public oamenii. Însă o labilitate psihică pare evidentă în declarația fabuloasă a lui Talpan de mai jos.

Omul se crede un erou național și se cere împăiat la Antipa pentru posteritate! Ce cuvântează lent colonelul, „mântuitorul statului român”:

„M-a jignit, m-a calomniat şi după cum vedeti şi dvs, după ce am făcut pentru statul român, merit respectat. Nu discut despre sumă, singura mea dorinţă ar fi ca legea să fie respecată”, a spus Tălpan. Evident, vrea să ne spună ce a făcut el pentru statul român în lupta dusă cu un club de fotbal românesc care a adus peste 200 de milioane de euro în țară și a plătit statului peste 50 de milioane de euro taxe și impozite.

Adică, orice cetățean al României nu merită repect conform legii, ci numai el, cel care a obținut o anulare de siglă/marcă la OSIM (cum sunt spețe cu sutele pe an) și nu a adus 1 euro statului român. Dimpotrivă, a consumat. Pentru toate astea vrea că națiunea română să îi sape fundamentul la statuie.

După chipul și asemănarea cazului „marca/sigla”, unde cu gura se pedalează pe stelism, dar cu mâna se caută punga și în cazul Talpan vs Becali banii sunt detergentul ideal pentru onoare.

 • Intrebare: Ce v-a deranjat mai tare?
  Talpan: M-a jignit, m-a calomniat…
 • Intrebare: Ne puteți da cateva exemple de jigniri?
  Talpan:(Ofteza și cu vocea rușinată și șoptită) Îîî.. m-a făcut nebun.. îîî… și multe alte chestii, le știți și dvs.
 • Intrebare: Vi se pare o sumă echitabilă pentru 1 mil. euro?
  Talpan: Nu discut despre sumă. Singura mea dorință ar fi ca legea să fie respectată… să terminăm cu jignirile…
 • Intrebare: Dacă și-ar cere scuze public, ați mai dori acei bani?
  Talpan: (vizibil incurcat) Nu vreau să răspund la aceasta întrebare! Din punctul meu de vedere trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut…

Un reportaj mai amplu găsiți aici, dar nu am putut importa clipul video așa că vă invit să-l ascultați acolo. E fabulos și mai pe larg.

Link: Problemele nu se mai termină pentru Gigi Becali. Cine l-a dat în judecată pe latifundiar 

La termenul anterior, 2 Noiembrie 2016, Talpan a spus aceeași placă, dar la un reporter ProTV. Însă aici cu regie profi, nene! Te spargi de râs. Lent colonelul Talpan pus pe scara rulanta cu chipiu în mână, în poziție regulamentară, ca să fie abordat apoi ca din întâmplare. ?


Sursa: Pro TV, Data publicarii: 2 Noiembrie 2016

Talpan. Florin Talpan!

Să vedem cum s-a ajuns la situația de mai sus. Juristul CSA, colonelul a trecut de la procesele cu FC Steaua, la un război civil personal. În aprilie 2016 l-a dat în judecată, iritat de caracterizările pe care patronul din umbră al FC Steaua i le adresa la TV, după fiecare cuvântare publică a juristului. Colonelul a explicat demersul său: „Întrucît domnul Becali, în cadrul intervenţiilor sale televizate, a pornit o adevărată acţiune mediatică de defăimare a mea, utilizînd expresii de natură a-mi leza demnitatea, onoarea şi reputaţia în societate, am formulat cerere de chemare în judecată a pîrîtului Becali George prin care am solicitat daune morale“, a declarat Florin Talpan în aprilie, tot la Udrea, firește. Și poc articol prin care anunța ca pe sfârsitul lumii că un jurist militar l-a dat în civil pe Becali.

În octombrie, primul termen al procesului în care Talpan cere daune morale ca pe siglă, nici mai mult, nici mai puțin de 1 mil. euro, n-a avut finalitate deşi în sală se aflau atât reclamantul, cât şi avocatul pârâtului. Instanţa a decis că, deşi Talpan se afla în sală, nu s-a îndeplinit procedura de citare a reclamantului, amânând procesul pentru 3 noiembrie. Mă rog, așa s-a confesat Talpan la Udrea. Eu nu am fost prezent în sală.

Cum era de așteptat, Talpan s-a dus cu lacrimile în batistă direct la vuvuzela Matei Udrea, care a turnat la minut un articol: „M-am săturat de abuzuri!” Talpan cere ca Becali să fie adus la interogatoriu în procesul de calomnie în care vrea 1.000.000 de euro. Tribunalul a amânat cauza pe motiv că juristul nu fusese citat, deşi acesta era în sală!, suna titlul articolului lui Udrea. Să-l parcurgem scurt pe firul lacrimilor.

Udrea: Telefonul ProSport l-a găsit pe colonelul Talpan de-a dreptul iritat de bizara măsură pe care o consideră subiectivă şi menită să tragă de timp în favoarea lui Becali. „Sunt foarte dezamăgit că s-a amânat azi cauza pe o excepţie privind lipsa procedurii de citare a reclamantului, ţinând cont de faptul că eu m-am prezentat în instanţă! Lipsa de procedură de citare se complineşte (n.r. – completează) prin prezenţa părţii nelegal citate, respectiv a mea. Eu m-am prezentat în instanţă, s-a acoperit lipsa procedurii şi doar eu aş fi putut să invoc această excepţie. Eu şi, desigur, instanţa, dacă nu mă prezentam. Dar am fost acolo!“, a reacţionat Talpan, căruia părea să nu-i vină să creadă ce motiv a fost folosit pentru a reporta procesul, scrie siderat Matei Udrea.

 • Parafrazându-l pe Eminescu, Talpan a fost ca La Steaua, la propriu și la figurat: „Era pe când nu se zărea, azi îl vedea dar nu e!” Adică, FCSB e Steaua, dar pentru Talpan nu mai e Steaua că sigla e la el. La tribunal, Talpan era Talpan, dar pentru instanță nu mai era Talpan pentru că nu avea citație. Marfă! Nu-i venea să creadă lui Talpan! Nici mie ce susține el cu FCSB și poate ne înțelege acum ce înseamnă să spună cineva că brusc nu mai exiști, invocând o hârtie.

Întrebat de ce crede că s-a amânat procesul deşi părţile se aflau în sală, Talpan a indicat judecătorul: „Consider că este o tergiversare vădită a avocatului pârâtului în acest dosar şi sunt dezamăgit că instanţa a putut să amâne cauza pentru acest lucru. Este clar o tergiversare, iar instanţa dă dovadă de subiectivism. Am depus o cerere completatoare pentru care, în mod normal nicio altă instanţă – am avut atâtea dosare în cei 14 ani de activitate juridică intensă în care am reprezentat interesele clubului Steaua în instanţă – nu ar fi acordat termen. Conform Articolului 204, Alineatul 2, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă modificările care constau în aducerea la interogatoriu a pârâtului, respectiv Becali George. Sunt uimit cum avocatul pârâtului nu ştie că răspunsul la întâmpinare nu se comunică, ci se ia de la dosarul cauzei“, devoalează Udrea în prosport confesiunile lui Talpan. Deh, a uitat repede când la ultimul proces legat de nume a cerut amânări și recuzari de avocați, evident, respinse.

Reprezentantul CSA Steaua şi al MApN Talpan în lupta juridică personală împotriva lui Gigi Becali pare la capătul răbdărilor: „În acest dosar doresc o transparenţă totală, de aceea voi aduce la cunoştinţa opiniei publice toate lipsurile, deoarece m-am săturat de abuzuri! Dacă va fi necesar, voi face plângere la instituţiile abilitate. Sunt curios cum va decurge dosarul având în vedere că pârâtul are dreptul, conform întâmpinării, doar la proba cu înscrisuri, fiind decăzut din dreptul de a propune alte probe, deoarece nu le-a invocat prin întâmpinare“, mai scrie Matei Udrea citându-l pe furiosul Talpan. De abuzat ce e, mai are un pic și se va război cu toată planeta „abilitată”. Dar cred că îl va salva Boroi și Loja. Ia să vedem cum.

Partea până aici a fost scrisă acum ceva timp. Între timp Boroi a fost debarcat în civil la COSR, după ce s-a școlit astă vară pe banii MApN ca „antrenor de scrimă” la Olimpiada de la Rio. Talpan a rămas să-și care acum dosarele personale. În rest,  se încheie și anul 2016 și nici vorbă de vreo licitație la marcă.  Dar 80.000 de euro bani publici s-au dat pe evaluare. S-a adus un stadion în paragină și în aproape 2 ani s-a dat cu piciorul la peste 1 milion de euro din chirie. Poate pe ăsta vrea să-l recupereze Talpan de la Becali, dar în cont propriu, pe înjurături? De 2 ani ține sigla în sertar degeaba, nicio firfirică.

Acum vrea să se splele pe mâini după fiasco cu licitația și face o echipă în Liga a IV-a, tot din banii statului, și să pună sigla aceea pe ea. Păi ce a făcut atunci fabulos pentru statul român? Că îi va face o echipă de fotbal în Liga a IV-a, după ce a plătit cu 80.000 de euro bani publici un evaluator pe marcă când el are doar o siglă? Echipă pe care o putea face oricând din 1999 încoace cu sigla CSA, fără niciun tam-tam și bani publici dați pe o evaluare inutilă. Doar scandal în presă și în social unde a târât prin noroi numele Stelei.

 • Talpan a reușit doar să reducă păguba MApN la 100.000 de euro, în loc de 370.000 de euro, pe taxa de timbru. Însă e o victorie à la Pirus pentru că taxa aia, mică mare, trebuie plătită întâi.  E vorba de o sumă bani mare din bugetul armatei. Suma de 100.000 de euro reprezintă salariile pe o lună a peste 150 de ofițeri. Apoi, taxa de timbru plătită nu înseamnă și câștigarea procesului! (link la proces)

Nu a realizat nimic pentru statul român! Cu toate astea Talpan se vede erou național „după ce am făcut statului român, merit respect”, cum zice el. Mai rar o așa modestie, monșer!  ?

X Ray

18 comentarii la „[Update] Sentință cu 3.000 euro daune. Talpan, mântuitorul statului român, tună la Justiție: „Voi ajunge la CEDO!”

 1. geamspart

  Ce patisi Xray? Te a sunat Meme ca nu ti faci treaba dupa stirea de ieri? Ai scris tu sau l ai primit pe mail?
  Continua, continua, site ul asta nu poate cadea mai mult decat este deja. Se citeste frustrarea si frica. Eu v am zis acum un an ca doar timpul va rezolva aceasta problema indiferent de ce scriem noi aici. Mai e doar un pas pana la verdictul final. Unii vor ramane cu Fcsb 2003 si se vor duce in Pipera la meciuri cu 400 de spectatori medie iar altii cu Steaua Bucuresti 1947 in Ghencea cu o medie de 4-5.000. Unii cu „performanta”, altii cu traditia si istoria. Unii doar la bine, altii si la bine si la rau.

  In sfarsit vom scapa de toti fanii Gigi aparuti in peisaj dupa 2004 ca sa nu zic 2007. Fani Gigi, nu Steaua. Fani ai circului, nu al fotbalului.

  Mai rabdati si voi un pic si drumurile noastre se vor separa pentruntotdeauna.

  P.s. vezi ca ai pus emblema gresita aici sub locul unde scriu mesajul. La meciulr urmator Villarreal Steaua. De aici si toate discutiile. Atat timp cat va dati drept Steaua Bucuresti, nu va putem ignora. Puneti sigla noua cu steaua galbena, scrieti Fcsb in articole si nici dracu nu o sa mai intre aici sa se certe cu voi, voi aia 5-6 cati ati mai ramas.

  1. xray Autor articol

   @geamspart

   Iar ți-a spart geamul neuronul ? Sau a aruncat Talpan cu piatra să te trezești?

   Pentru geamul tău cel spart, reține! Eu am pus și știrea (comunicatul CSA) și articolul despre Talpan! Nu doar articolul!
   Așa a vrut mușchiul meu, nu din vreo obligație față de site sau dictare de la vreo persoană sau grup. Eu nu sunt membru în vreo turmă ca tine. Sunt propriul meu lider și în afară de Steaua (CSA și FC) nu mă interesează nimic pe site-ul ăsta! Mi se rupe de existența sau inexistența ta sau a grupului tău, de apariția sau dispariția ta, de trăirile sau resentimentele tale, de toate opțiunile și activitățile sociale, sportive și extra-sportive ale tale, solitare sau în turmă! Să le stăpânești sănătos! Sunt ale tale, nu ale mele! Je m’en fiche!

 2. xray Autor articol

  Precizare pentru cei care nu au înțeles.
  Militar este o meserie ca și acea de polițist, agent (informații, antitero etc.), (para)medic, profesor, inginer, cercetător, muncitor, scafandru, marinar, aviator etc. Toate au un grad de risc și de utilitate într-un stat. Cel care își face datoria în meserie, este într-o stare de normalitate, nu de excepție.

  O situație deosebită este atunci când, de exemplu, îți aperi țara. Atunci toți cei enumerați trec într-o stare de excepție sub arme să-și apere glia. Aceea fac fapte deosebite pentru țară. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi şi invalizi. În prezent mai sunt în viaţă circa 20.000 de veterani de război, 760 de văduve de război şi aproximativ 102.000 de văduve ale veteranilor de război. Peste 99% din toți au avut și au pensii ridicole, în comparație cu salariul lui Talpan, de exemplu.

  În Afganistan și Irak, au fost peste 2.000 de militari români. Toți au participat pe bază de voluntariat, nu obligatoriu, ca într-o situație de război. Peste 99,9% au făcut-o pentru bani, pentru că erau solde foarte mari în dolari, primite pe lângă salariul întreg care era virat în lei în țară. România nu era cu abolut nimic în pericol.

  Talpan. Ce putea face în Afganistan un militar ca Talpan, care a absolvit Dreptul la „Dinamo”, cu diploma de licenta la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, iulie 2000, când el nu știa să tragă nici cu pistolul cu apă??? (link)
  Toate studiile lui sunt juridice, economice și administrative. Normal, s-a dus voluntar să plimbe hârtii în comandament, că la aia se pricepe, nu în teatru de operațiuni pe liniile frontului. Acolo erau militari școliți și super antrenați, trupe speciale, nu hârțogari. Păi pe juma de buletin (vedeți în clip cât e pe lângă reporterițe) îl băteau afganii cu cureaua de la ceas. ? Dacă alerga 50 m doar cu briceagul în buzunar leșina, darmite cu echipamentul de război fulll. Cine a făcut armata pricepe mai repede.

  Da, cei din „linia întâi”, militari de carieră de luptă, nu hârțogari, au fost sub risc maxim, și din nefericire unii au și căzut… Din datele publice, între 2003-2016 numai în Afganistan au murit 25 și peste 100 de au fost răniți.

  Ei bine, nici măcar acești eroi nu au făcut-o pentru România, ci pentru bani și pupincurismul lui Băsescu față de SUA.
  Știți faza cu suptul la licuriciu mare. În cadrul unei intalniri cu presa, în 2005, intrebat fiind de ce tine atat de mult la celebra deja „Axa Washington-Londra-Bucuresti” si nu este adeptul unor relatii la fel de apropiate cu partenerii traditionali ca Franta sau Germania, Traian Basescu a afirmat razand: „Decat sa sug… la mai multi licurici mici, mai bine sug… la un licurici mai mare”! (link)

  România nu avea nici un conflict cu Irak și Afganistan și nicio vreo obligație față de tările membre UE pentru că nu era în Europa. Nu mai intru in detalii.

  Tot pupincurism, de data asta al țapului Constantinescu, a fost și în 1999 cu intervenția în Serbia, când România nu era membră NATO, după ce ne-au refuzat în 1997. (din 2004 a intrat!)Acţiunea a fost declanşata fără acordul Consiliului de Securitate ONU. Romania nu avea ce căuta acolo, într-o țară care alături de Marea Neagra ne-a fost cel mai sigur vecin și nu ne-a atacat niciodata! A fost o pată pe istoria României!

  Și acolo s-a plecat pe voluntariat! Așa a ajuns și Talpan pe acolo în 1999, dar tot cu hârtiile, fiind studente la drept, nici măcar la tir cu arcul.

  Din ambele acțiuni(Serbia și Afaganistan-Irak) România nu s-a ales cu absolut nimic bun! Dor cu oameni în puterea vârstei invalizi, morți, cu văduve și orfani. Băse și Țapu cu suptul. Economic și militar am rămas tot praf cu o datorie uriașă, fără precedent în istorie!

  Așa ca Talpan ar fi fost nebun sadea să se refere la faptele lui mărețe de arme, inexistente, că îi sărea, pe bune, toată armata în cap! Cei care chiar au făcut ceva pentru țară asta, dar nu se laudă în gura mare la TV.

  Deci, Talpan s-a referit numai la marca Steaua când a zis „şi după cum vedeti şi dvs, după ce am făcut pentru statul român, merit respectat”.

   1. xray Autor articol

    @sunchaser.
    Vad ca si in viata sociala respiri tot slogane prafuite „e pro rusia, anti UE, NATO…” cu care dreapta a pierdut la scor de neprezetare. Ca la fotbal!:)
    Altfel o arzi cu „onoarea, coloana, demnitatea, bla, bla, bla…”, dar in genunchi la marele licurici, nu? 🙂

    Normal, singura calea era in NATO si UE, dar era singura si pentru cei din vest fata de Romania. In NATO si UE ne bagau oricum, si in picioare, nu trebuia sa stam in genunchi ca la Inalta Poarta!

    -Tu nu pricepi ca in 1999 nu ne-a cerut nimeni sa intervenim in Serbia, mai ales ca stiau bunele relatii de secole? Nici nu eram in NATO.
    -In Afganistan si Irak la fel. Nu ne-a cerut nimeni si nici nu a cantarit la ceva politic, militar sau economic. S-a invocat interesul Romaniei in job-uri si firme la reconstructie dupa… Auzi, merg sa-i daram ca apoi sa ma plateasca sa-i reconstruiesc! In titei, normal. Dar am luat-o in mana! Ma rog, nu toti. Smecherii cu decizia politica si-au facut plinul. Patriciu a prins titei din asta „blatuit” pentru Petromidia/Rompetrol. Cateva milioane de tone (1 tona=7,3 barili). Banii din procesare au fost sifonati prin firmele „de casa”.

    Mai mult, si titei mascat sub sloganul „Petrol pentru Hrana”. Cand l-au strans cu usa: „Compania contesta si faptul ca ar fi achizitionat 4 mil de barili de titei, potrivit aceluiasi raport al Comisiei Voelker despre „Petrol contra Hrana”(care priveste peste 2.200 de companii din intreaga lume, participante la actiunea din Irak). Compania a achizitionat doar 2 milioane de barili de titei din regiunea Kirkuk (Irak), chiar daca erau incheiate licente pentru 4 mil de barili, iar pentru cel de al doilea semestru, pentru alte 6 milioane de barili. Cat despre finantarea acestuia, Patriciu a tinut sa precizeze ca nici o plata nu a fost facuta de compania Rompetrol din Romania, finantarile pentru aceste importuri de titei au fost obtinute de societatea olandeza TRG, parte a grupului Rompetrol, de la banci de renume din Austria”

    Pentru cultura ta propagandistica, eu din 2004 nu mai merg la vot.

     1. xray Autor articol

      @sunchaser.

      Nici acum nu ai inteles nimic. Nu a fost fronda civica. Nu am votat pentru ca nu am avut pe cine! Erau propuse aceleasi fete obosite care vor sa se roteasca la putere ca tarfele prin paturi.

 3. andu

  Daca stai bine sa citeste tot ce zice xray ,cred ca este Dumnezeu.Doar el are dreptate tot timpul si are raspunsul tuturor intrebarilor universului.Prietene te-a deranjat atat de tare ca ti-am calificat articolul drept vomitiv ? Am o presimtire ca lucrezi si la sport.ro la cat de tendentioase sunt articolele tale. Esti doar un sclav cu iluzia de libertate prea marite intelectual,nu te deosebesti cu nimic de gloata, stai linistit.Sminteala ta ca esti cu 5 clase peste muritorii de rand si aerul superior cu care raspunzi, nu fac decat sa ti alimenteze falsa impresie ca esti mare scula(defect de fabricatie romanesc banuiesc, omnipotent pe stomacul gol).

  Intrebarea mea este , de ce nu sunteti si voi fanii ciobanului, impartiali si asteptati un raspuns clar al justiei ?

  1. xray Autor articol

   @andu

   Mai, Andu, din fericire pentru tine, la voma ta ai „Undo” din definitie. Tu nu pierzi nimic! O recirculezi! ?
   Referitor la ce ai mai zis de mine, tu nu alimentezi nicio falsa impresie, chiar esti o mare scula! Nu ai nici urme sminteala, ca si aia presupune un creier.

 4. xray Autor articol

  Deci banul e detergentul onoarei lui Talpan! Se zice că fiecare om are un preț cu care îl poți cumpăra. Al lui Talpan e 1 milíon de euro! ?

  Talpan ceruse despagubiri de 1 milion de euro. A primit 3.000. Umilință totală în raport cu pretenția! Păi pe cine mai miră că a cerut 37 mil € de la FCSB???
  Reacție de om cu capul pe umeri și caschetă pe cap:
  „In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesele statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime.”

  Talpan ceruse despagubiri de 1 milion de euro. Cum și-a vărsat năduful în presă.
  „Prin simplul fapt ca s-a admis actiunea este o recunoastere a vinovatiei paratului George Becali, al prejudiciului meu moral si al imaginii mele. In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesele statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime. Ar fi un precedent care ar da posibilitatea oricarei persoane influente de a umili si batjocori persoane care apara interesele statului si sunt de buna credinta”, a spus Florin Talpan pentru publicatia online ziare.com

  „Instanta a fost subiectiva inca de la inceputul procesului, acordand ilegal un termen pentru luarea la cunostinta a raspunsului la intampinare de catre avocatul paratului. Orice avocat care cunoaste Codul de Procedura Civila stie ca de raspunsul la intampinare se ia la cunostinta de la dosarul cauzei, acesta nu se comunica.

  Becali si acolitii lui au facut galagie la fiecare sedinta. George Becali m-a jignit si insultat chiar in timpul desfasurarii procesului, in fata instantei, fara ca presedinta sedintei sa ia vreo masura in acest sens. Codul de Procedura prevede clar articole in acest sens, ca judecatoarea poate dispune masuri impotriva celor turbulenti masuri incepand cu amendarea pana la dosare penale si arestarea acestora”, a mai spus Talpan.

  In final, Talpan a amenintat ca va merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

  „Voi formula apel si, in cazul in care nu voi gasi dreptate in tara, voi ajunge la CEDO. Nu este posibil, inclusiv dupa proces m-a jignit. Nu ma voi opri aici, voi merge mai departe pentru ca sunt dovezi foarte clare in dosar”, a conchis Talpan.

 5. xray Autor articol

  PS
  Încredibil acest păcălici al armatei române! E și un pulifrici de jurist, pentru că după el legea trebuie să se aplice cum nu se aplica nici în Evul mediu. Adica, fapta e cu atat mai grava cu cât este un avocat militar în cauză, iar pedeapsa să nu se dea după faptă, ci după mărimea pungii vinovatului.
  Se vede că ai făcut dreptul la Academia de Poliție, și la fără frecvență. :))))

  Cu alte cuvinte, dacă îl jignea un cetățean oarecare și primea 3.000 de euro (vreo 10 salarii minime sau vreo 3 de ale lui Talpan), era ok. Dacă l-a jignit un milioanar, atunci vrea 1 milion. Daca îl jignea Bill Gates, atunci voia cel putin 1 miliard de euro. Nu? Procent din avere ca la siglă. :)))))

  Bre, Talpane, a greșit tembelul ăla de cioban. Ești mai mult decât labil psihic, cum ți-a zis el!
  Apoi, dracu’ te-a pus să te iei de cioban și să-i dai replici pe la TV, dacă te pretinzi că ești buricul inteligenței române! Cine se bagă în troacă îl mănâncă porcii!

Lasă un răspuns