Lepădaţi-vă de Steaua!

de | decembrie 20, 2016

Citind articolul lui Soldatino (N.R. – „Suporterii Stelei fac diferența) ca şi multe postări alte steliştilor de multă amareală mi s-a umplut sufletul când văd zinic ponegrirea şi batjocorirea echipei noastre, cum văd că steliştii care trebuiau să apere cu statornicie şi îndârjire, acum participă cu o vie însufleţire la viforul de minciuni şi neadevăaruri spre negarea echipei Steaua.

Mă simt trădat de cei care în loc să fie exemplu pilduitor în a arata o dragoste fierbinte faţă de clubul nostru, ei se arată netrebnici şi goi, semănând vrăşmăşie prin urzeli şi intrigi, întărâtând suporterii unii contra altora, catalogându-i în felurile cele mai umilitoare.

Remarc mâhnit cum steliştii s-au înstrăinat de fotbal, cum ceea ce le lipseste este o senzație de weekend unde să încerce stări de spirit noi, adrenalina şi „altceva”, nimeni nu mai vrea echipa Steaua, fiecare vrea implinirea unei frustrări.

Am invocat demnitatea, curăţenia, verticalitatea, onoarea şi alte calităţi doar de dragul numelui lor pompos şi de tăria virtuţilor acestora, în fapt aceste calităţi ne-au fost şi sunt mereu străine, nu mai vorbesc de port şi vorba unde adevărul doar şi mai mult.

Nu din demnitate am dezertat mişeleşte din rândurile suporterilor, nu din demnitate am părăsit echipa pustiind stadioanele, nu din onoare şi curăţenie ne insultăm şi ocărâm, nu din verticalitate catalogăm, împărţim şi etichetăm drept vânduţi, scalvi, oi, netrebnici pe cei care încă mai sunt altături de echipa.

Ne-am agăţat de Becali întrucât am crezut că micimea firii lui ne aduce deservicii, l-am vrut plecat întrucât cârmuirea lui e insuportabilă, vorba lui găunoasă sluţeşte chiar şi un lucru minunat, dar toatea acestea le-am facut nu din dragoste pentru Steaua ci din egoism. Ne-a fost frică să nu ne știrbească cineva aura inexistentă de sfinţi ai peluzelor.

Purul adevăr este că le-am făcut exact din inversul a ceea ce ne pretindem că suntem, din contrariul virtuţilor cu care fără drept ne încoronăm. Am renunţat la Steaua ca nu cumva să fim şi noi asociaţi cu ticăloşia şi impostura lui, cu fanfaronada deşanţată a unui circ de prost gust, sperând astfel că vom păstra nepătat nimbul superior al condiţiei steliste.

Steaua nu are nevoie de făţarnici, de ipocriţi, de oameni gâlcevitori, de cei care abandonează la prima slăbiciune, ci de oameni destoinici care înfruntă netemători orice primejdie, netulburându-se în faţa nimănui, mărturisind cu tărie în tot locul Steaua şi valorile sale.

Vouă celor care astăzi vă ruşinaţi de echipă, vă prefaceţi străini de ea, vă schimonosiţi a lehamite feţele la auzul şi văzul ei, vă spun din suflet lepădaţi-vă de Steaua!

Autor: Le reseau pansant

16 comentarii la „Lepădaţi-vă de Steaua!

 1. mq-messi

  Hai ca asta e buna, pentru Steaua se lupta mai vocal de vreo 10 ani, unde erati prin 2008 cand nebunia ciobanului explodase? Aceleasi articole lacrimogen.. si acum sunt de parere ca daca eram uniti era plecat de mult timp debilul „nostru” conducator. Conflictul cu armata se putea rezolva foarte usor, dar grandomania lui El Cid a fost prea mare, alimentata de sustinatorii lui, in genere VOI. Voi nu ati conceput Steaua fara un cioban incult, voi ati invocat pierzania daca pleaca ciobanul.
  Ce se intampla acum este ultima noastra speranta pentru o Stea curata. Separarea e una normala atata timp cat nu ati vrut sa cooperati si ati avut ochelari de cal. Ati imprumutat de la conducator si angajatii lui aroganta si sfidarea.
  Sunt atatea de zis si chiar nu vreau sa fac un post kilometric. Doar atat spun, de Steaua nu ne lepadam niciodata, Steaua e o stare, nu o entitate juridica!
  Un club curat mai presus de toate!

 2. apparte

  Si intre timp se ajunge la o situatie penibila ca cea de la turneul de old-boys de la Chiajna unde ai nostri au jucat in ros-albastru fara nicio sigla….sau o fi de fapt starea majoritatii suporterilor stelisti?

 3. alexandru-h

  Neah, e doar paranoia instapanita in unii dupa decembrie 2014. „Fair Use” sau „Non-Commercial Use” asigura putinta de a folosi o marca comerciala daca nu se face in scop pecuniar. Daca nu ar fi asa, ar insemna ca fiecare suporter ce indrazneste sa puna pe un steag o sigla ar trebui dat in judecata. Absurd…

  1. xray Autor articol

   @alexandru-h.

   Este și o chestie comercială.

   Orice produs are „end-user” (clientul final) la care se descarcă totul „din amonte” prin preț totul „din amonte”: TVA-ul, alte taxe și toate costurile, de la fabricție până la cele ale magazinul de unde îl cumpără. Bătaia în piață este pe „end-useri”, că aia sunt consumatorii finali plătitori.

   Astfel, dacă iei un iPhone, nu mai plătești vreo taxă pe siglă. A intrat în prețul de achiziție. Plus le faci reclamă pt că cumpărat de la ei.

   Idem, dacă iei un tricou, trening, fular etc. cu sigla Steaua.
   De unde poți lua?
   1) De la un mgazin al clubului. Deci intră în preț.
   2) De la un magazin oarecare, unde furnizorul (fabricantul) nu poate pune sigla pe un produs fără licență. Astfel costul licentei este descărcat prețul produsului vândut în magazin.

   Deci fabricantului îi trebuie licență, niciodată end userului. Nimeni nu te va opri pe stradă să te întrebe de licența mărcilor de pe produsele de la tine. Idem pe suporteri. Însă te poate întreba de unde ai achiziționat un produs, dacă există suspiciunea că este contrafăcut, pentru a se depista filiera.

   Suporterul care pune sigla pe un steag, întâi cumpără acea siglă de la un magazin. La fel o insignă cu sigla pe care o prinde de sacou. Cine poate spune că are sacou cu siglă.:) Este adevărat, dacă pui o siglă pe ceva care poate aduce atingere clubului, poți fi acuzat. Dacă este individual, că în grup e aproape împosibil.

   De exemplu, când Talpan vine la stadion, nu ajunge miliardar dacă cere 1 milion de euro de la fiecare suporter dintr-un grup care îi urează de bine. Însă individual, a scos ceva de un cioban. Vreo 40 de țurcane. ?

   1. siegfried

    @xray.
    Iar s-a trezit maestru Xray la 03:07 să facă teoria chibritului pe lângă subiect, deşi în mod evident Alexandru are dreptate.
    Suporterul care pune sigla pe un steag, întâi cumpără acea siglă de la un magazin
    :))))))
    Domnul inginer, mata plăteşti taxă de licenţiere CSA-ului că le foloselti marca la rubrica „meciul următor” ? Nu!
    Pot chema proprietarul site-ului în judecată pentru asta? Da! Au şanse să câştige? NU! De ce? Pentru că marca nu e folosită de site în scop comercial.

    Ai înţeles?

    1. xray Autor articol

     @siegfried
     Iar te bagi ca musca-n bezna calului cu ce nu pricepi când citești?
     Eu nu l-am contrazis cu nimic pe Alexandru! Ce a scris el e corect!
     Eu am completat și cu altă perspectivă.

     Smartule, dai si prost exemplu. Site-urile si ziarele (hârtie) de sport, de exemplu, sunt 100% comerciale. Scriu de Steaua 80% din spatiu cu sigle cu tot, ca Steaua se vinde bine. Platesc ele taxa pe siglele puse?:))
     „Ai înţeles”, tu?

     PS
     Văd că tot îmi ți socotela la sculat! A început să-ți placă?

     1. siegfried

      @xray

      Exact, ai completat din perspectiva contrazicerii. =))
      El a zis: „Fair Use” sau „Non-Commercial Use” asigura putinta de a folosi o marca comerciala daca nu se face in scop pecuniar. Daca nu ar fi asa, ar insemna ca fiecare suporter ce indrazneste sa puna pe un steag o sigla ar trebui dat in judecata. Absurd

      Tu ai spus: Este și o chestie comercială […] Suporterul care pune sigla pe un steag, întâi cumpără acea siglă de la un magazin […] Este adevărat, dacă pui o siglă pe ceva care poate aduce atingere clubului, poți fi acuzat. Dacă este individual, că în grup e aproape împosibil.

     2. xray Autor articol

      @siegfried

      Hai că deja ești irecuperabil. Eu spun că nu l-am contrazis pentru că nu a fost intenția mea și tu o ți inainte de-a puia gaia ca la grădiniță cu contrariul. El a scris 3 rânduri și eu „n” rânduri cu „n” exemple. S-a nimerit și un steag printre fulare, tricouri etc. Mă durea gura să-l contrazic??? Nu! Dar daca îl contraziceam înseamnă că aveam ceva la cap, ca tine acum. Omul a spus 100% corect!

      Einstein, „atingere”= defaimare, lezare etc., în sensul ăsta! Pe înțelesul tău, dacă o pui o siglă pe o grămadă de kkt, fie și pe facebook, de exemplu. În continuare era și textul destupător pt tine. prin exemplu cu Talpan înjurat pe stadion (de un grup) sau individual (ca Becali).

      Gata, pauza s-a terminat! Caută-ți polemică „bla, bla, bla”, cu altcineva!

 4. naiyba

  Asa cum a zis si messi, ce faci coaee, joci azi in cupa? Steaua, intr-adevar, este in primul rand o stare de spirit, insa o entitate juridica ne poate spune cu siguranta daca ne uitam la Steaua care trebuie.

  Eu m-am indragostit de Steaua in era lui Lacatus, spirit pe care l-am vazut si in era lui Radoi, daca-mi permiteti exprimarea, genul de jucator pe care Steaua de azi nu-l are, asta ca o paranteza; deci oricare ar fi rezultatul eu imi voi vedea de Steaua mea.

 5. mq-messi

  „Remarc mâhnit cum steliştii s-au înstrăinat de fotbal, cum ceea ce le lipseste este o senzație de weekend unde să încerce stări de spirit noi, adrenalina şi „altceva”, nimeni nu mai vrea echipa Steaua, fiecare vrea implinirea unei frustrări.” Hai ca ai zis-o si pe asta.
  Ne lipseste Steaua, nu meciurile din weekend si adrenalina. Crezi ca nu era mai simplu sa ignoram toata mizeria cu marca si sa se mearga la meciuri pt. adrenalinza si „altceva”?
  Chiar daca ma repet, voi ati provocat toata mizeria asta. De la ignorarea pana la incurajarea ciobanului. Voi,presa,cetatenii l-ati transformat in bunul credincios, hazliu pe alocuri. Sa nu cumva sa va lepadati de satana, ati fost la inceput cu el, pana la final sa mergeti cu el. Iar cand baga societatea in faliment, sa va evaporati.

  1. vitto

   asta este mestere messi …. da’ macar noi nu stam dupa usa de la baie …. mai iesi si tu in lume, ca prea te-au inghitit frustrarile …. cu bune si cu rele noi existam …. acum si mereu … voi ati ramas blocati in amintire …. nu mai existati decat pe net …. ce penibil trebuie sa fii ca sa iti inchipui ca un limitat precum lacatus si epoletii csa vor construi o echipa serioasa si competitiva?! …. ce prostie….? ….. frustrati si tembeli, aveti acum un singur obiectiv: toata lumea trebuie sa inceteze a mai visa!

Lasă un răspuns