„Steaua – Universitatea era ca Steaua – Dinamo!”

de | decembrie 5, 2015
„Stiam pe de rost echipa de aur a Craiovei! Steaua – Universitatea era ca Steaua – Dinamo!”

Am jucat multe meciuri contra Craiovei. Erau meciuri grele, Bania era plina intotdeauna, la fel si Ghencea cand jucam acasa. Era o rivalitate aproape cum era si intre Steaua si Dinamo. Si ei, si noi aveam suporteri extraordinari, se umplea Oblemenco de fiecare data cand venea Steaua la Craiova.

Universitatea era un adversar foarte dificil, dar era si o placere sa joci contra lor pentru ca jucau fotbal, erau fotbalisti toti. E prima echipa pe care o stiam pe de rost, o spuneam de la portar pana la ultimul atacant. Toti stiam acea echipa faimoasa a Craiovei din ’81-’83. Lung, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu, Balaci, Ticleanu, Donose, Irimescu, Crisan, Camataru. Asta era echipa de aur a lor, toti iubitorii de fotbal o stiau pe de rost. Apoi a fost Steaua ’86, pe care microbistii romani o stiau si cu ochii inchisi.

Craiova a fost prima echipa care a deschis drumul echipelor romanesti in cupele europene, apoi Dinamo si apoi Steaua. Dar prima a fost Universitatea si toti o admiram. Chiar daca nu eram olteni, chiar daca nu eram fani “U” Craiova sau tineam cu Steaua sau cu alte echipe, ne mandream cu echipa  Craiovei, cu rezultatele lor in Europa contra Fiorentinei, Bordeaux sau Kaiserslautern.

Ultimul meu derby contra Craiovei e o amintire neplacuta. In ’89, la un meci pe Ghencea, eu am deschis scorul, am condus cu 1-0. Apoi, 15 minute mai tarziu, am avut penalty si am ratat si pe urma, ei ne-au dat 2 goluri si ne-au batut. Am pierdut campionatul atunci, nu in meciul ala, dar a contat foarte mult. Si a castigat Dinamo. A fost ultimul meci jucat de mine contra Craiovei ca apoi am plecat in Spania.

Meciul de acum nu mai seamana cu derby-ul din vremea mea. Ambele echipe au suporterii impartiti, stadionul nu se mai umple. Meciul se joaca la Pitesti contra Craiovei care nici ea nu joaca pe stadionul ei momentan. E pacat ca nu mai sunt derby-urile. E nevoie de spectatori, de al 12-lea jucator, fanii trebuie sa se indrepte din nou spre echipele lor.

Gabi Balint

Preluare de pe site-ul suporterilor români eusunt12.ro

Nota Redacției

Din păcate, orgoliile personale mărunte au distrus clubul de fotbal „Universitatea Craiova”, cum e pe cale să distrugă și clubul de fotbal „Steaua București”. Duminică se întâlnesc două echipe care au deja lumea suporterilor dezbinată și manipulată cu identitatea de către personaje sinistre sau inconștiente. Și nu sunt singurele cazuri in fotbalul românesc, bântuit de fantomele brandurilor  închise în sertarele unor „nobody”. Din păcate!

XRay

Un comentariu la „„Steaua – Universitatea era ca Steaua – Dinamo!”

  1. dalexandru20

    Oare cum ar fi fost acum sa se joace meciul pe stadionul de 75000 de locuri colorat de acei socios din Banie, atmosfera de Prazilia, poate si ceva petarde, fumigene la greu, ceva petarde si confetaraie multa… 1-0 la pauza pentru Craiova si meci intarziat cu 20 de minute din cauza petardelor si a interventiilor ISU pentru stingerea lor… Dupa care, micuta galerie stelista, vreo 10000 care au sustinut neincetat echipa, se bucura nespus la golul lui Adi Popa care a driblat (nu din greseala) trei fundasi ai Craiovei in banda, a intrat in careu si a lobat portarul… Apoi un numar 7 al Stelei, sa ii spunem Alex, e in mare forma, dribleaza cu o lejeritate apropiata de scarba, in eleganta lui Zidane, suteaza cu forta lui Roberto Carlos, la coltul portii de la 30m ca Juninho la loviturile libere si se bucura retinut, zambind elegant precum Zidane, iar Steaua castiga…

    Cat timp visam, ne amintim si nu avem solutii… Al 12-lea jucator SE CASTIGA NU SE CONVOACA!!!

Lasă un răspuns