Singurătatea bunului-simț

de | mai 23, 2015

Acum aproape un an de zile, în 02.06.2014, am scris articolul ” Costel Gâlcă, noul antrenor al Stelei „, în care am profețit: „În comparație cu Reghe, Gâlcă inspiră seriozitate, modestie și bun-simț, atât în mass media, cât și în opinia tuturor oamenilor din fotbal și din afara lui. De asta, aducerea lui Gâlcă, poate scoate imaginea Stelei la o lumină favorabilă, din conul de umbră în care a fost impinsă între 2006-2014. Nu știu dacă fotbalistic Steaua va continua seria de succese “en fanfare” ale “neamțului”, dacă va lua titlul sau dacă va intra în grupele Ligii campionilor, pentru că sunt foarte multi factori de care depinde performanța, printre care și șansa, dar pot anticipa o normalizare și o civilizare a comunicării club-restul lumii.

Ca antrenor, Costel Gâlcă va pleca din poziție defavorizată față startul lui Reghecampf în 2012. Nu e ușor să vii după un antrenor care timp de doi ani a dominat clar fotbalul intern, și într-un moment în care perspectiva lotului și a bugetului nu este definitivată. Gâlcă nu va intra, ca Reghecampf, într-o echipă managerială existentă, ci va trebui să-și facă acomodarea la Steaua în decizii luate de la distanță și într-o structură care incă iși caută configurarea. Cu vreo 10 zile rămase până la plecarea în cantonamentul din Italia, Steaua trebuie să-si completeze și lotul și organigrama la vârf.”

Timpul m-a confirmat! Omul sfințește locul, dar nu poate face minuni. Steaua nu a intrat în grupele CL și nu va lua nici titlul, dar la nivel de comunicare a fost un salt uriaș spre civilizație. Un club cu o imagine măcinată ani de zile de conducere, avea nevoie mai mult de decență în prestanță și discurs, decât un alt titlu, care mai conta doar la număr. Foarte puțini mai vibrau la un „26”, cum puțini au fost și entuziaștii la „25”. Cu sau fără siglă, cu sau fără Reghe, Ghencea a fost cvasi-pustie în 2014.

Din punct de vedere al imaginii Stelei, Gâlcă a realizat în tur mai mult decât dacă ar fi cucerit Cupa Europa League în scandal și aroganță. A adus decența la club prin sine însuși, recunoscută și de presă.

Cristi Geambașu, in 22.08.2014, sub titlul ” Senor Costel „, consemna:
Nu pariez pe succesul profesional al lui Gâlcă, dar pentru frumuseţea demonstraţiei mi-ar plăcea să-i iasă. Să dovedeşti că poţi avea rezultate şi, concomitent, să rămîi un om civilizat. Şi, pe cît posibil, să arăţi mai aproape de Arsene Wenger decît de nea…

Costin Ştucan, în 4.11.2014: ” Steaua are clasă pentru că și-a recăpătat decența! „, titra unul dintre cei mai acizi jurnaliști la adresa clubului Steaua. În articol scria:
E posibil ca Gâlcă să nu câştige campionatul. Are în echipă fotbalişti care au fost storşi de presingul şi vitaminizările intensive din ultimele două sezoane. Mai dificil este că nu are acces la milioanele de euro oferite de UEFA şi înşfăcate de Becali pentru cele 3 puncte lipsite de glorie adunate în Champions League de Dream Team-ul ultimelor două decenii din fotbalul românesc, aşa cum se autointitulase dinastia Reghecampf…

Deşi nu mai defilează, Steaua are clasă pentru că şi-a recăpătat decenţa. Indiferent dacă va pleca sau nu din Ghencea până în mai 2015, Gâlcă a reuşit ceea ce la un moment dat părea imposibil. După mulţi ani, a readus la Steaua, un club siluit imagistic, decenţa. E un ingredient esenţial din care se naşte clasa„.

După cum se vede din link-uri, aceste articole au fost postate și pe fcsteaua.ro.

Din nefericire, din decembrie 2014, în doar câteva luni, scandalul siglei a terfelit  imaginea clubului mai mult decât s-a făcut în ultimii 10 ani, cumulat. A fost un taifun care a măturat tot ce mai era bun pe ea. L-a măturat și pe normalul Gâlcă, incapabil să mai gestioneze și brambureala care bântuie clubul.

„Devalizat” de siglă, de galerie, de jucători buni, de moralul celor rămași, care s-au trezit peste noapte că nu mai joacă la „Steaua” ci la „FCSB”, văduvit de accidentări, de eclipsele de formă, de propria experiența și ignorat la decizii de Becali, antrenorul Gâlcă a fost depășit de valul de probleme care s-a prăvalit peste el ca un tsunami. Era și firesc! Oare câți ar fi rezistat în balamucul creat și să mai facă și performanță? Evident, știu vreo câțiva, însă,  din păcate(sau din fericire), ei antrenează doar din taste.

Returul dezastruos a fost și un efect al tăvălugului, dar și al deciziei tehnice, care i-a pus repede gâtul pe ghilotina antrenorilor. Presa și o parte a suporterilor au pus tunurile pe Gâlcă. Această oază de bun-simț în deșertul grobian al fariseismului, a devenit ținta unui război psihologic mediatic, la care a pus umărul până și fostul „rege” în Ghencea, Reghecampf.

Miercuri seara, Steaua a câştigat Cupa Ligii, după ce a disputat a 45-a finală din istorie, și roș-albaștrii s-au bucurat pentru prima dată în acest sezon. Trofeul a fost ridicat deasupra capului, iar artificiile păreau desprinse din basmele animate de Walt Disney. Gâlcă ar fi trebuit să fie cel mai fericit, după ce şi-a trecut în CV primul trofeu din cariera de antrenor, dar s-a bucurat moderat și a privit de pe margine întregul spectacol. Jucătorii au urcat triumfători pe podium, și-au primit medaliile și apoi au jubilat cu trofeul alături de staff, dar fără Costel Gâlcă.

Imaginile surprinse vorbesc de la sine. Antrenorul roș-albaștrilor a privit de pe bancă, vădit îngândurat, bucuria elevilor săi după fluierul final.galca_pe_banca

La festivitatea de premiere, Gâlcă s-a îndreptat primul spre podium, a primit medalia din partea lui Ilie Năstase, după care s-a retras discret undeva în marginea podiumului. Unii au interpretat gestul ca o infatuare, „el primul”, dar s-au înșelat.

Antrenorul echipei Steaua Bucuresti, Constantin Galca, asista la bucuria echipei dupa ce au castigat Cupa Ligii Adeplast disputata intre Steaua Bucuresti si Pandurii Târgu Jiu, in Bucuresti, miercuri, 20 mai 2015. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Punctul culminant a fost atins în momentul în care Ilie Năstase i-a înmânat trofeul Cupei Ligii lui Alex Chipciu, căpitanul roș-albaștrilor din această finală. Dar și de la acest moment Gâlcă a lipsit, nefiind nici pe podium, nici în preajma lui.Festivitate

A lipsit și de la poza de grup, unde s-au inghesuit să fie prinși în cadru cu toții, jucători, rude și staff .poza-de-grup-dragos-savu

Realitatea imaginilor a fost interpretată în fel și chip de presă, pentru că în ultimele sezoane, o parte dintre jucătorii care acum se bucurau doar între ei, o făceau impreună cu antrenorul. Reghecampf nu a lipsit niciodată din centrul distracției la niciunul dintre trofeele câștigate de Steaua în ultimii 2 ani.

În opinia mea, amărăciunea unui titlu scăpat din mână, modestia și bunul-simț l-au determinat pe Gâlcă să nu ia fața celor care au câștigat pe teren acest trofeu. Le-a dat prim planul jucătorilor. The winner takes it all!

Personal nu împărtășesc această reținere și „singurătate”, dar îi respect atitudinea, mai ales că la conferința a precizat „Avem timp să ne bucurăm! Acum mă gândesc la meciul cu Botoșani„.  De fapt, știa că nu a căștigat mare lucru. Premiul cel mare l-a scăpat printre degete, cum a scăpat si play off-ul. Asta înseamnă tărie de caracter! Să nu te bucuri exagerat de o victorie, amăgindu-te, când stii că ești la un pas de a pierde războiul.

Paradoxal, în era lui Gâlcă, până și gură spartă Becali a luat chipul și asemănarea cucernică a antrenorului. A intrat într-un soi de „silenzio stampa”, fără excese verbale sau bucurii deșănțate, ca odinioară.  Normal, din cu totul alte motive decât Gâlcă. Mai mult, Becali nici nu a fost prezent la finală.

După finală, în presă a apărut o informație potrivit căreia, patronul mulțumit de joc, ar fi decis să-l invite pe Gâlcă la discuții. ”Aseară, imediat după meci, l-au sunat pe Gâlcă și l-au chemat la o ședință ca să discute despre viitorul echipei. Gigi Becali l-a primit cu căldură, îi străluceau ochii de bucurie și l-a felicitat pentru victoria din finala Cupei Ligii, apoi i-a spus că ar putea să rămână antrenor la Steaua și din vară dacă va câștiga toate trofeele. I-a subliniat că trebuie să câștige tot ce a mai rămas, adică titlul și Cupa României. A precizat că nu e o promisiune, dar că se gândește serios să-l păstreze și de la anul. Gâlcă n-a răspuns nimic, dar i-a mulțumit și părea încântat”, citează presa sursele din preajma lui Gâlcă.

Nici nu am terminat de scris, când pe Digisport a apărut bomba: „Exclusiv! Mirel Rădoi va fi noul antrenor al Stelei! Gâlcă va pleca în această vară, chiar dacă va lua titlul„. Am rămas siderat și enervat am inchis PC-ul, hotărât să nu mai termin articolul. Nu datorită știrii, ci a alegerii. Dacă Gâlcă venea totuși dintr-un fotbal de vârf, mai atrenase un an la Almeria B în Spania și câteva luni la Naționala U 17, Mirel Rădoi nu are nici măcar licența de antrenor(UEFA A sau PRO), dar să fi antrenat vreo echipa de fotbal, fie ea și de pitici. Dacă Becali îl va numi antrenor, însemnă că prin Rădoi vrea să readucă suporterii la stadion, dar se va înșela amarnic. Nu asta este calea. În fine, vom trăi și vom vedea.

Revenind la Gâlcă, indiferent ce rezultate va mai obține cu Steaua, indiferent dacă va mai antrena sau nu Steaua din vară, va rămâne unul dintre antrenorii civilizați, cu caracter și mult bun-simț, din istoria Stelei!

Chapeau, Costel Gâlcă!

XRay

PS. Dedic acest articol lui Costel Gâlcă, dar și „corului de casandre” care a prevestit propaganda becalistă pro „Costelinho”.

34 de comentarii la „Singurătatea bunului-simț

 1. empyro

  1) Galca nu are licenta pro, la fel ca multi alti antrenori romani ;
  2) Un alt articol de propaganda si preaslavirea unui antrenor nul care si-a RATAT TOATE OBIECTIVELE PRINCIPALE, cu echipa ce (inca) are cel mai bun lot din tara si cele mai bune conditii (salarii si putere financiara) ;
  3) Scandalul cu sigla nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat in teren. Poti sa nu ai fani deloc si sa joci fotbal, un exemplu ar fi chiar bulgarii de la Ludogorets, o echipa perfect artificiala. Sunt jucatori profesionisti nu fetite la ciclu !
  4) Decenta nu tine nicaieri „de foame” ; Rezultatele si putinta, da !
  5) Galca nu se exteriozeaza nici cand pierde, nici cand castiga. Trofeul Cupei Ligii este un nimic in comparatie cu obiectivele trasate intotdeauna la Steaua (campionatul si Cupa Romaniei – competitie neglijata in era „becali”)
  6) Steaua a facut un retur mizerabil, asa cum nu s-a mai vazut din anii ’60, perioada cand ne scaldam in mediocritate. Exista doar doi vinovati : Costel Galca si gigica, primul ca nu a avut decenta sa plece vazand ca nu stie nu poate si nici nu e dorit (de grup), al doilea si principalul vinovat ca ne-a prezentat inca o dovada a „priceperii” sale, scapand printre maini un tehnician bun si aducand o poama de antrenor, la fel ca in 2006 ;
  7) OFICIAL GALCA NU PREA A ANTRENAT MAI NIMIC INAINTE SA VINA LA STEAUA, Almeria B fiind la nivel semi-pro, in liga a 4-a. Mai mult „Gâlcă took up coaching in 2009–10, starting with Almería’s B-team in the fourth tier. He was sacked on 19 January 2010, after a string of poor results”, carevasazica a reusit sa fie dat afara si din Liga a 4-a spaniola , buna treaba ! Nationala U-17 a disputat 4 partide oficiale cu Galca antrenor, o victorie (Albania), un egal (Belgia) si surpriza…doua infrangeri (cu Bosnia si Scotia).
  8) Daca Galca nu e vinovat pentru situatia actuala, atunci gigica e vinovat 100%, nu vad vreo referinta CONCRETA despre CAUZELE REALE care au dus la umilintele din acest retur. Deci spune, xray clar si raspicat, cine e de vina si in ce proportii ?! In fotbal niciodata nu sunt de vina nici soarta, nici soarele, nici luna, nici terenul, nici nocturna, ci strict persoanele implicate in acest joc sportiv.
  9) Cine intelege putin din acest sport (si oricare sport de echipa), isi da seama ca poti sa ai un jucator „iesit din forma”, doi, poate chiar trei, dar nu un lot intreg. Cand echipa o ia pe cocoasa de la retrogradate si pierde pe linie „acasa”, inseamna ca miroase a peste stricat in vestiar. Restul sunt povesti de adormit copiii sau dupa caz de propaganda cu scopul de a scuza ori de a justifica eventuale esecuri.
  10) Singurul motiv pentru care acest nenic mai antreneaza echipa este cel pe care l-a spus jupanul sau, are „caracter frumos”. Stim cu totii ce inseamna in acceptiunea lui gigica. SI Stoichita avea un „caracter frumos” si avea si decenta (la fel ca Galca), dar lui nu i s-au scris ode, probabil n-a avut cine in perioada respectiva. Sa nu uitam cireasa de pe tort : NUNTA ADI POPA CU PERMISIUNEA LUI GALCA DIN LUNA OCTOMBRIE, asta e SERIOZITATEA lui Costel.

  Un articol slab, scris la misto probabil cu scopul de a „pregati” spiritual fanii pentru dezamagirea de duminica si anume pierderea campionatului dupa cel mai umilitor retur din ultimii 50 de ani ! STATISTIC SI FAPTIC !
  Comparatii populiste precum „decenta care tine loc de un trofeu Europa League” si vinovatii gasiti de catre autor oriunde, numai in cadrul clubului NU ! Ba sa vezi minune Galca prin sarmul lui personal n-a reusit sa-i farmece pe jucatori, dar la fermecat pe gigica, care acum s-a facut baiat cuminte si nu mai iese pe „sticla”. Un material redactional usor demantelabil care prezinta neadevaruri (nu stiu in ce scop) pe banda rulanta si distrage atentia de la problemele reale ale acestei echipe.
  Nu va iluzionati, dupa debarcarea lui Costel, s-ar putea ca si acesta sa cada in dizgratia autorului (precum Reghecampf, ala fara de caracter ce a indraznit sa-i ceara investitii lui gigica) si sa fie vinovat de esecurile noului antrenor – experimentatul Mirel Radoi (Doamne fereste !)

 2. xray Autor articol

  Precizari
  A. Referitor la licențele de antrenor in Liga 1.
  (nu era obiectul articolului, dar pentru necunoscatori e un indrumar)
  Din REGULAMENT PRIVIND STATUTUL ANTRENORULUI(FRF)
  Art. 20
  a) pentru echipele din Liga I:
  antrenorul principal trebuie să deţină licenţă UEFA PRO. În mod
  excepţional, antrenorii principali ai cluburilor care promovează din Liga a
  2-a, pot să-şi continue activitatea la acel club cu condiţia urmării și
  absolvirii primului curs pentru dobândirea licenței PRO care se va
  organiza. În cazul în care antrenorul va întrerupe sau nu va promova
  cursul PRO, acesta va pierde dreptul de a profesa la nivelul cluburilor din
  Liga I;
  antrenorul secund trebuie să deţină licenţă UEFA A;
  antrenorul pentru pregătirea portarilor trebuie să dețină licenţă UEFA B

  Cum se obtin licențele in Romania vedeti aici:
  http://www.sfa.frf.ro/node/21
  E inutil să precizez că nu numai în România se dau licente de la PRO la A,B,C. Totuși am făcut-o. 🙂

  B. Referitor la „pregatirea spirituală” invocată mai sus, vă mai pregătesc o dată și azi. 🙂
  (desi nici asta nu era subiectul articolului, dar asa pentru uituci)
  Am spus în cronici si am tot repetat, chiar si în acest articol, TITLUL e pierdut! Parțial în meciul cu ASA și definitiv în egalul cu Chiajna, ultimul tren. Deci, campionatul e gata! ASA este noua campioană!
  Sezonul ăsta e al cupelor. 🙂

 3. adrian0808

  Chestia este ca ASTRA are nevoie de banii din drepturile TV, deci de un loc cat mai sus in clasament.
  Acum este pe 5 dar trebuie sa bata pentru a nu cadea mai jos. Deja apierdut 1 loc din cauza ca CFR a primit inapoi punctele.

  CSU are meci la Ceahlaul si poate trece peste ei, iar etapa viitoare are meci cu Dinamu si mai poate pierde 1 loc.

  Deci victoria cu ASA , daca se va realiza , ii va duce peste Petrolu …..

  ASA ca sa ia campionatul trebuie sa invinga ASTRA ….. Sa vedem , daca reuseste .

  Important este ca noi sa batem Botosenii si Iesii ….

  Importante pana la urma sunt rezultatele finale …. Atunci sa vorbim de Galca ….

  Ciobanul nu l-a schimbat pentru ca el ia decimat echipa. Galca nu a demisionat ca nu avea ce sa castige de pe urma demisiei.
  Si inca ceva … nu stiu cati antrenori care ar fi pierdut 13 puncte avans , asa cum le-a pierdut Galca ar fi avut curajul sa ramana pana la final asa cum o face Galca. Cred ca multi ar fi fugit …..

  Sa vedem rezultatele din ultimele 2 etape ….. frumusetea si farmecul fotbalului …..

  1. xray Autor articol

   @adrian0808
   – Logic asa ar fi, cum bine spui, dar ….
   Petrolul avea nevoie de 3 puncte, ca ASTRA, pt banii din drepturile TV, deci de un loc cat mai sus in clasament, si a furat-o acasa cu 3-0. Unul este interesul clubului si altúl al jucatorului de pe teren(poate si neplatit) cu gandul la vacanta. Jucatorul Astrei va primi acelasi salariu, fie ca echipa va fi pe 3, 4 sau 5, iar in Europa vor juca oricum. Luptand anul trecut(o perioada) cu Steaua la titlu, poate sa o lase mai moale pe „fronda” personala. In fine, peste toate mai e si Sumudica … De asta eu nu mi-am pus nicio speranta in acest meci. In opinia mea, mai motivati ar fi cei de la Botosani, sa treaca peste Dinamo si sa o bata pe Steaua, decat Astra pe ASA.

   ASA batea Otelul si daca meciul ar fi avut vreo miza pentru galateni, dar cand nu are …

   Deci, numai o „minune” mai poate lua titlul lui ASA, aceeasi „minune” care a luat si Stelei avansul de 13 puncte.

   – Ai dreptate referitor la Becali si Galca.

 4. tiempo

  Toata faza e ca nu doar Galca e vinovat. Trebuie sa recunosc asta, chiar si eu. Desi dupa meciul cu Ludogorets am fost probabil cel mai vocal contestatar al sau.

  S-a demonstrat, Steaua statea in cei 3 jucatori plecati in iarna. Berbecul si-a batut joc de echipa asta, si acum suporta consecintele. De-aia nu l-a demis inca pe CG. Stie ca el e principalul vinovat pentru toate esecurile echipei.

  In fine, treaba e ca am vazut articole pe toate site-urile de sport cum ca Radoi urmeaza sa preia echipa. Daca se intampla asta, trebuie sa spun : „Odihneste-te in pace, echipa draga !”. In urmatorii 5-6-7 ani, va fi o echipa mediocra, la fel ca inainte de venirea lui Reghe.

  Nu cred ca trebuie sa precizez ca, Galca e cu siguranta peste Radoi. Din orice punct de vedere.

  Nici nu vreau sa ma gandesc ce bataie le vor administra javrele lui Rednic stel(em)istilor lui Radoi.

  Si spun Stelemeaua, pentru ca echipa actuala clar nu va mai avea vreo legatura cu adevarata Steaua daca vine un asemenea antrenor. Mi-e sa nu si retrogradeze 🙂 !
  Aici nu mai e vorba de continuitate, palmares, marca, sigla, ci de mentalitate. Ori, prin aducerea lui Radoi, clar mentalitatea nu mai este una de campioni, ci una de ” mentinere in Liga 1″.

  Apropo, Fanatik zice ca MApN vrea 2 milioane de euro de la „BJ”. Aiureala.. berbecul ni va da niciodata atata… Din pacate, ne-am lins pe bot. A fost frumos cat a fost… Sper ca ” Saivanul” sa nu ii aduca bani, si sa VPM.

  Si, repet : (cu riscul de a fi offtopic, si/sau criticat) o echipa facuta de suporteri cu sprijinul CSA, sau un FC Saivan Becaliot cum va fi din vara nu prea reprezinta un adevarat spirit stelist. Prin aducerea lui Radoi, eu cred ca multi nu vor mai vrea sa auda macar de actuala echipa. Steaua e doar una : cu 25 de titluri, vanandu-l pe cel de-al 26-lea.

  Pace voua !

 5. joga-bonito

  Tiempo, tu probabil esti tanar si tii cu Steaua de vreo 2-3 ani si nu l-ai prins pe Radoi jucand. Mai incet cu aprecierile la adresa fostilor stelisti. Steaua e singurul club de fotbal stabil si profitabil din Romania. Nu va fi nici o apocalipsa dupa plecarea lui Galca. Sunt sanse ca Radoi sa aproprie jucatorii si sa fie alta mentalitate in sanul echipei.

  S-a vazut si la festivitatea de premiere cand Galca statea singur si privea in gol ca principalul moriv al decaderii e ca a pierdut vestiarul. Si in atare conditii, nu prea conteaza ca am pierdut 3, 5 sau 7 jucatori de baza.

  Tot returul Steaua a stat in executiile si in forma de moment ale unor jucatori. N-au existat 3 meciuri la rand bune. Nu poti sa pierzi 13 puncte avans si sa faci cadou campionatul unei nou-promovate.

  Intr-adevar, ciobanul a judecat gresit si trebuia sa-l demita pe Galca dupa meciul cu Otelul. A se vedea experientele Sumudica si Rednic. Reghe sau oricine ar fi venit ar fi resuscitat echipa chiar si intr-o saptamana.

  1. xray Autor articol

   @joga-bonito
   -Se poate ca Radoi sa aiba calitati exceptionale de antrenor, dar ar fi alt experiment cu „incepator” de tip Galca, dar care o ia de la zero.

   Ca secund ar fi ok, dar ii trebuie un antrenor principal bun, certificat si open mind, ca Reghe, Olaroiu etc. Tandemul vehiculat de presa Radoi-Pedrazzini cred ca ar avea soarta cuplului Lacatus-Pedrazzini.

   Galca, Hagi, Lacatus etc., ca jucatori, au fost mult mai buni, cu evolutii si rezultate la nivel foarte inalt, fata de Mirel, dar ca antrenori …

   Mai mult, relatia nas-fin intre Radoi si Becali va fi speculata si la primele insuccese va pati din partea suporterilor mai rau decat Lacatus, Ilie Dumitrescu. Cu atat mai mult in situatia asta tulbure cu sigla.

   Apropo, daca nu era Galca cel descris de mine in articol si oamenii nu vedeau in ce conditii a antrenat returul, suporterii de pe stadion stergeau cu el pe jos pana acum, dupa atatea incredibil de multe meciuri pierdute acasa.
   L-ar fi huiduit mai rau decat pe Tanase, Lovin sau Stoichita, la fiecare meci! Asta inseamna sa ai prestanta care impune respect, nu prin pumn sau prin victorii fara numar

   – Asta cu animator de mentalitate la echipa tine cateva meciuri, apoi … intervine saturatia. Vezi si la Rapid cu „greii lor”, la caini cu M. Niculae etc. Nici fiara Lacatus nu a reusit sa o faca, decat ca jucator, mai putin ca antrenor.

   PS
   Mi se rupe sufletul ca Steaua pierde titlul, si intr-un mod jalnic, dar imi ramane ratiune sa vad ca e doar un sport si sa nu calc in picioare un stelist de talia lui Galca care a facut cinste clubului ca jucator, contribuind la gloria lui. Ca antrenor atat a putut acum, in conditiile date. Mai are multe de invatat, dar ca om e „chapeau bas”!
   Oricum, nu noi l-am numit, nu noi l-am tinut si nu noi il dam afara, cum isi inchipuie unii care se agita patimas ca titirezul in jurul lui.

 6. tiempo

  @joga-bonito,

  Ai dreptate, sunt tanar, dar tin cu Steaua de multa vreme. Si, daca mai conteaza, vreau sa stii ca inclusiv meciurile cu Valencia, Galata, Middlesbrough, si cam tot ce inseamna Cupe Europene din 2002-2003 incoace, le stiu, si le-am vazut. Si nu in reluare.

  Am uitat sa precizez in postarea initiala. Respect ce a facut Radoi, nu o sa uit niciodata cum a intrat criminal, in stilul lui Nigel de Jong la Xabi Alonso, sau cum isi dadea dufletul pe teren. Nu voi uita nici privirea nervoasa pe care o arunca spre colegii de echipa cand faceau cate o gafa. Stai linistit, il stiu pe Radoi, chiar foarte bine.

  Cum ar putea recastiga vestiarul ? E cu 3-4 ani mai tanar decat mare parte dintre ei, si nu a vazut fotbal adebarat decat la televizor, in reluare.

  E antrenor de Steaua ? Sper ca te-ai convins cat de stelist sunt, si cat de bine stiu istoria acestui club. Stelismul nu depinde de asa ceva. La fel cum nici antrenoratul nu depinde de cariera de jucator. Din contra, majoritatea marilor antrenori nu au fost jucatori exceptionali. (Luis Enrique, Jose Mourinho, etc). Pe Lacatus il respect pe viata pentru tot ce inseamna el, insa, trebuie sa recunoastem ca in calitate de antrenor e cel putin slab, si a avut doar contra-performante. (Excluzand perioada de la CSMS Iasi, pe care i-a adus in Liga 1)

 7. maou

  Subscriu Empyro.
  @Joga. Radoi, in opinia mea e hit-or-miss, ori isi va apropia jucatorii si posibil sa aratam bine in campionat, fie o catastrofa totala, si va pleca singur dupa cateva etape. E trista ca din nou primim un novice pe banca tehnica a celei mai titrate echipe din Romania.
  Facem o cheta de un asasin ceva sa-l curatam pe Cioban ? 🙂

 8. empyro

  Rectific primul comentariu, Galca are licenta Pro luata in Spania. Ideea cum n-ar avea mi-am format-o dupa scandalurile de la nationala, cand mai multi oameni de fotbla s-au plans ca cei de la loturile nationale nu au licenta Pro.
  Una peste alta, C.G. ne-a aratat ca nu e suficient sa joci in Spania sau la nivel inalt ca sa ajungi un tehnician de standardele Stelei. Personal, intotdeauna voi miza pe experienta si pe CV.
  O bula mediatica a incercat sa-l inconjuare pe Galca, fiindu-i apreciate calitatile sale umane – decenta si modestia. Eu si nu doar eu, sustin contrariul, sustin meritocratia inainte de imagine si calitati umane. Pierderea celor trei jucatori – Keseru, Sanmartean si Szukala – nu reprezinta un argument suficient de solid, pentru a justifica jocul Stelei. Noi nu am avut un joc convingator nici in tur si o parte am remarcat lucrurile astea inca de pe-atunci. Nu a fost intamplatoare nici eliminarea din play-off-ul UCL (vizavi de care mai poti gasi atenuante), nici cea din Europa League, unde lotul lui Galca a fost net peste celelalte doua contracandidate (Aalborg si Rio Ave), comparabil cu ceea ce a avut LR in primul mandat (internationali peste internationali, dar si jucator de creatie – Sanmartean, jucator de care primul nu a beneficiat niciodata in campaniile europene). Executiile individuale si forma de moment (vezi Sanmartean , Papp, Keseru) au condus Steaua catre puncte obtinute in meciuri in care si adversarul isi crea nenumarate ocazii, pe marginea jocului nostru plin de sincope. SI a urmat dezastrul in retur, infrangeri cu echipe net mai slabe si mai putin valoroase decat Steaua. Galca a trebuit sa gaseasca ceva al lui, sa-si gaseasca „mojo-ul” al sau si al echipei, in lipsa unor jucatori care sa surprinda prin executii (Sanmartea sau Keseru si Rusescu accidentat), Steaua trebuia sa joace „muncitoreste”, concret si corect, fara artificii calcaie si posesie stupida. Galca avea toate atuurile (lot suficient de valoros, 13 puncte avans) sa dovedeasca ca e un antrenor bun si ca e capabil sa faca si din rahat bici (daca poti numi rahat cel mai valoros lot din tara, via transfermarkt – nu informatii scoade de mine din burta sau aprecieri personale).
  A esuat lamentabil ! Ori esti capabil ori nu. Iar Galca si-a aratat limitele. La ora actuala nici nu-mi pasa ce idei, ce tactica, ce stil a vrut sa implementeze si cum procedeaza in relatiile cu elevii lui ; sa se duca sa stranga experienta ca orice alt tehnician tanar. Sa faca sa joace fotbal Chiajne si apoi sa pretinda pozitia de principal la Steaua Bucuresti.

  Din pacate, pozitia autorului acestui articol, inclusiv in comentariile ulterioare, e ca pare ca si-a facut un obiectiv in a apara cu orice pret persoanele implicate in viata clubului. Din punctul meu de vedere sunt doua scenarii posibile si ar fi trebui sa achieseze la unul din ele :
  1) Galca nu este un antrenor apt pentru Steaua, iar gigica este vinovat ca l-a numit si l-a mentinut (opinie pe care eu o sustin)
  2) Galca este un antrenor bun pentru Steaua, dar gigica nu i-a creat conditiile propice pentru performanta, vanzandu-i jucatori cheie si neaducandu-i jucatorii propusi si ceruti de el (nu ca ar fi cerut pe cineva, conform interviurilor date de el insusi).
  Daca mister xray alege varianta numarul doi, o exclude automat pe prima si exclude si scuze de tipul, a fost ghinion cu Ludogorets, cu Rio Ave, cu Aalborg, cu rapedoo, cu Petrolul, cu ASA, cu Otelul, cu Chiajna, cu Pandurii, cu Ceahlaul, s.a.m.d. Admite faptul ca nu avem valoare sa castigam campionatul Romaniei (haha, nice one 🙂 !) si spune cu SUBIECT SI PREDICAT : „GIGI BECALI ESTE VINOVAT PENTRU TOT CE SE INTAMPLA LA STEAUA ACUM”.
  Ciudat totusi cum un user ca vitto (care are parerile lui despre conducere), a spus clar si raspicat ca alegerea si mentinerea lui Costel Galca a fost o eroare manageriala a lui Becali.

  Revenind la prezent si viitor, nu stiu daca Mirel Radoi va fi o solutie buna pentru banca Stelei. Eu apreciez tehnicienii cu ceva experienta si care au aratat ceva pe undeva si nu consider ca Steaua ar trebui sa fie laborator pentru neinitiati si simaptiile personale ale lui gigica. Radoi ca si Galca, a fost un jucator emblematic, dar ma indoiesc ca asta ar fi suficient. Poate multi se vor gandi la agresivitatea pozitiva si dorinta de afirmarea pe care o arata ca jucator. Si aici vreau sa atrag atentia ca de la jucator la antrenor e care foarte lunga. Si intre jucatorul Lacatus si antrenorul Lacatus a fost o diferenta de la cer la pamant, iar „Fiara” asa cum o stiam noi de pe teren, a devenit un fel de bunic intelept si intelegator, acolo pe banca tehnica. In atare conditii ma voi declara anti aducerea lui Radoi (cuplu cu Pedrazzini sau cu Dica sau cu cine vrea el), anti-experimente si in caz ca as fi nevoit sa aleg intre chestia asta si mentinerea lui Galca, l-as pastra pe acesta din urma…

 9. robertsud

  Lacatus a mai facut ceva performanta si cu alta echipa inafara de CSMS Iasi… la Vaslui…din ce imi aduc aminte el a creat echipa care se batea cu Steaua, Timisoara si CFR. Posibil sa ma insel, dar asa imi aduc aminte. Cat a fost lasat sa faca ce vrea acolo Vaslui aratau a echipa, cum a inceput sa se bage Porumboiu, ca nu erau jucati cei care ii cumpara el dupa ureche, Lacatus a plecat si s-a cam stricat Vaslui. Eu cred totusi ca orice antrenor dintre Ilie Dumitrescu, Lacatus, Hagi, ar fi facut mult mai multe pentru club daca nu ar fi existat gb sa stea cu cutitul la gatul lor. Nu spun ca ne-ar fi dus in finala CL, doar ca mai multa performanta, nu am fi pierdut anumite cupe, supercupe, anumite campionate jucate doar pentru locul 2 ca tot in CL duce,etc… Eu nu pot uita cat de bine a jucat Steaua in dubla cu Galata, Lacatus fiind pe banca si calificandu-ne in CL. Doar ca in grupe gb a vrut sa etaleze „jucatorii” cumparati de el sa le creasca cota si nu am avut nicio sansa. Asta este clar cand faci declaratii prin presa pe cine cumperi, pe cine dai afara, daca nu se castiga anumite meciuri pleaca, e clar ca unii jucatori sau antrenori sunt cu cutitul la os si de frica gresesc. Galca daca ar fi avut un pic din tupeul lui Reghe ar fi fost antrenorul perfect:).
  Cat despre unele lucruri noi le stim doar din presa si stiti cum e presa la noi… Alte lucruri nu o sa le stim niciodata, felul de a vorbi intre ei, comportamentele unor jucatori, patroni, antrenori, etc…
  Nici mie nu mi s-a parut ca Galca ar fi de Steaua, venind de la echipa de copii, ar fi trebuit sa incerce cu o echipa fara obiective mari. Adevarat are un caracter mare, este foarte calm si foarte elegant, are sange ros-albastru, dar totusi nu cred ca era pregatit inca pentru Steaua. Acum a riscat, sper ca din 5 obiective (supercupa, calificarea in grupe, campionatul, cupa romaniei, cupa ligii) macar sa fie 2 chiar si doar cupele. Inainte cupele erau competitii pentru fraieri cum zicea gb. Dar pentru fotbalisti si suporteri sunt totusi niste niste trofee. Macar pentru caracterul care il are Galca, sa ia si el cu echipa din suflet 2 cupe.:) Poate Reghe ar fi facut mai multe, dar il prefer pe Galca in dauna lui.
  Multi numai vin pe stadion, lumea crede ca s-au resemnat, spun ca echipa nu ii mai reprezinta, poate nu, poate e vorba doar de ce se intampla la echipa, dar in inima lor inca mai iubesc Steaua. Eu spun ca daca s-ar intampla ceva in genul ultimei descalecari a lui Piturca, cand i-a impus lui gg niste chestii (fie ca erau doar motive finainciare), totusi erau lucruri de normalitate si gg se va schimba la 360 de grade (si doar pt putin timp), vor revenii suporterii. Multi tind spre normalitate, spre promisiuni, iar daca acestea vor fi indeplinite la inceput, multi vor revenii. Alta amintire: dupa discutiile cu Piturca de atunci, inainte de meciul cu Craiova, pe langa Peluza Nord si Peluza Sud a revenit, iar atmosfera de la meci a fost fantastica, ca in vremurile bune. Pacat ca a tinut doar 3 etape…
  Toti tindem spre normalitate, cei ce nu o fac, la un moment dat se vor schimba, iar daca nu vor disparea.

 10. xray Autor articol

  Empyro: „Din pacate, pozitia autorului acestui articol, inclusiv in comentariile ulterioare, e ca pare ca si-a facut un obiectiv in a apara cu orice pret persoanele implicate in viata clubului.
  Ciudat totusi cum un user ca vitto (care are parerile lui despre conducere), a spus clar si raspicat ca alegerea si mentinerea lui Costel Galca a fost o eroare manageriala a lui Becali
  .”

  Concluzia concluziilor(traducere):
  – XRay este mai mare „becalist” decât vitto! QED! (quod erat demonstrandum=ce era de demonstrat!)
  – „… Să-l dezbrăcaţi Şi binele în vergi i-l daţi!”

  Bravo! M-ai prins, negru pe alb, Ca sunt al lui jijihno sclav!
  „Şi-acum mă taie, dacă vrei, Şi-aruncă-mă la câini! ”
  Pam-pam! 🙂

  PS
  Ultima dorință a condamnatului: Gâlcă antrenor din vară! :))
  Asta înseamnă să ia titlul și Cupa României! Stelistul exemplar Gâlcă ar merita asta, pentru tot ce a făcut în viața lui la Steaua. Să dea Domnul, deși nu cred in minuni referitoare la titlu!

  Bonus, o lectie de logica „formală”:
  – xray(in articol): „Un club cu o imagine măcinată ani de zile de conducere
  – empyro(comentariu): ” autorul … si-a facut un obiectiv in a apara cu orice pret persoanele implicate in viata clubului.

 11. cristi-cosor

  Mai Empyro,dar nu inteleg de ce esti asa pornit!Da,este adevarat ca Galca nu a demonstrat nimic desi a avut lot bun iar rezultatele proaste de pana in iarna o demonstreaza.Unde sustine contrariul autorul articolului in tot ceea ce a spus?

  Nu poti accepta ideea ca un om bun poate fi incompetent?De ce nu poti accepta ca este tanar,necopt si nu era cazul sa faca scoala la Steaua?Pana la urma chiar tu lamuresti problema cand spui ca de vina e idiotul ala care nu e nici patron nici creditor,nici finantator,nici nu ii mai pasa dar ia toate deciziile.

  Toata ideea articolului se invarte in jurul faptului ca omul asta a readus decenta in clubul nostru si o recunosc pana si carcotasii din media.Iar un om decent are dreptul sa fie mediocru,nu e vina sa ca a ajuns sa poarte o palarie prea mare.

 12. empyro

  Cristi, nu-mi plac situatiile in care se ignora anumite aspecte foarte importante si se parfumeaza altele.
  Eu nu vad niciun castig sportiv pentru Steaua in acest sezon. Faptul ca Galca este un om cu bun-simt si modest, e un lucru de care multi ne-am dat seama inca de la numirea sa. Dar asta nu inseamna ca prin asta trebuie sa ne consolam pentru ceea ce a fost un sezon slab. SIgur, nu noi avem putere de decizie, dar am dreptul oricand sa fiu revoltat. Noi nu ne dam seama de anumite lucruri si anume ca ce am trait in acest retur a fost mai umilitor decat ce se intampla cand terminam pe locul 6.
  CLASAMENT RETUR : 1) ASA – 38 pct, 2) CSMS Iasi – 30 pct, 3) Steaua – 24 pct […], 12) Gaz Metan – 20 pct. DECI INTRE NOI SI RETROGRADARE SUNT DOAR 4 (PATRU) PUNCTE. In ce ? Intr-o liga cu echipe insolvente si jucatori neplatiti. Sa fie nevoie se enumar echipele care sunt intr-o situatie precara ?
  10 JUCATORI DIN LOTUL ACTUAL AL STELEI, au participat la ultimele 5 actiuni ale echipei nationale a Romaniei, zece ! Cum sa spui ca e ok ca o nou-promovata (cu iz penal, pentru cei care au uitat de descinderile DNA si incertitudinea financiara care planeaza asupra echipei din Tg. Mures), sa-ti fure titlul de sub nas, cu rebuturi de peste 30 de ani in lot. Cu un antrenor competent si un patron normal, Steaua trebuie sa fluiere, sa domine mai ceva ca in primul sezon al lui Reghe, fiindca Liga 1 este eminamente LA PAMANT. Voi nu va dati seama ca a ajuns Zicu sa fie fotbalist si N’koye la 37 ani ?!

  Si in ceea ce priveste articolul, pai asta e premiul nostru de consolare ? Ca ne-am recastigat decenta, dar ne-am pierdut competenta ? Daca s-ar juca si fotbalul pe decenta…in loc de profesionalism.

  Iar cu autorul articolului, am fost de multe ori de acord in alte privinte, nu am nimic personal, nu am cazut in capcana paranoiei sa-l fac vandut/becalist sau mai stiu eu ce alte invective inventate de niste dementi. Dar, nici nu pot sa inteleg urgia cu care s-a trezit acum sa-l apere pe Galca. Nu inteleg, e atacat omul Galca ? stelistul si jucatorul Galca ? E contestata strict competenta sa ca antrenor si decizia berbecului.
  Macar de as vedea ca il scuza pe Costel si il ataca frontal pe gigica. Dar in opinia lui, gigica are si el alte scuze, ca nici n-avea pe cine sa aduca, era si la ocna si apoi…am avut si ghinion si alte scuze d-astea. Ne-am apucat acum sa transformam decenta in merit sportiv ? Si matza moarta in curtea lui Reghecampf si AMP.
  Pai, dupa iesirile de doi lei a lui Reghe, culminand cu cea de la Ploiesti (anul trecut, cand s-a apucat sa faca hora bucuriei in fata peluzei petroliste in cel mai sfidator si manelistic fel posibil), nenea redactor declara :
  „Replicile lui Reghe in direct la Digisport si sport.ro, pe aceasta tema, au fost imperiale!
  Nu numai ca este un foarte bun antrenor, dar este si un mare lider si aparator al Stelei.” – copyright xray 2014, arhiva va sta la dispozitie.”
  Rezulta, cum spuneam ca mister aici de fata, apara postul, nu pe omul Costel Galca. Bun, daca el are impresia ca face un lucru nobil, ca apara Steaua de dusmani (hatrii neamului), e dreptul lui sa aiba orice opinie si sa si le schimbe dupa cum considera, dar e si dreptul meu sa ma simt ofensat de prezentarea unei situatii negre ca fiind una roz si sa-mi provoace greata texte populiste de genul „Gâlcă a realizat în tur mai mult decât dacă ar fi cucerit Cupa Europa League”.

  1. xray Autor articol

   @Empyro
   Deja ai sarit calul! Numai in mintea ta tulburata de nu stiu ce, am iesit eu sa-l apar pe Galca! Cine l-a atacat, mai? Sa-l apar de cine? De tine? C’mon! Nu vezi ca o dai in ridicol rau?

   Mai ramanea cristi-cosor sa-ti deseneze ca sa pricepi. A descris 100% exact!

   Vad ca ai intrat si tu in randul lumii „selecte”= când i se pune pata pe cineva (Galca, Becali, MM, Tanase, Banel, echipă etc.) dă in cecitate verbala, orbul gainii si paranoia cu vanduti si propangadisti! Nu mai putea nimeni sa le scrie macar numele ca sarea de fund in sus, ca tine cu Galca, in lozinci si insinuari de 2 lei! E problema ta!

   Retine! Nu exista un cuvant pe care l-am scris sa nu mi-l asum 100%. Da, atunci Reghe asa era: ” un foarte bun antrenor… si un mare lider si aparator al Stelei.” A ramas un foarte bun antrenor si un mare lider (de echipa), dar prin ce a facut la plecare si dupa, nu a mai fost si aparator al Stelei. Se mai schimba omul. Chiar si tu!

   Din acest moment am incheiat orice dialog cu tine pe acest site. Vezi-ti de angoasele tale cu Galca! Sa fii sanatos!

   1. vitto

    nu va mai enervati si evitati atacurile la persoana ….. pana la urma asta este frumusetea fotbalului vorbit! confruntarea verbala la baioneta ….. dar cu argumente cat de cat „intelectuale”! lupta contrariilor…….

 13. empyro

  Daca n-ai citit atent , reciteste. Discutia nu are de-a face cu Galca, are de-a face cu postul de antrenor. Pentru tine persoanele sunt substituibile, sunt bunuri de gen. Azi Reghe manelistul apara Steaua si niciun cuvintel de rau, in ciuda derapajelor vadite de comportament, maine Reghe e rau, e promiscuu si indecent, Galca e bun si a „adus decenta”.
  Adica pe scurt, cine-i la Steaua e bun si plin de calitati (mai lipseste sa spui si competent), cine nu e, e dusman. Poti sa te superi cat vrei, sunt opiniile tale nu ale mele.
  Nu te mai victimiza, ca nu ti-am adus niciun afront. Nu te-am jignit, nu ti-am adus nici macar cel mai mic atac, ca sa intram introducem referinte cu fratia sau alti inamici de-ai tai. Dar, pe de alta parte, nici nu am sa fiu vreodata de acord cu astfel de schimbari de opinii cu iz de propaganda mascata. Nu impartasesc obligatia morala de a apara de contestatari sau revoltati, tot ceea ce inseamna clubul si nici sa ascund mizeria sub pres ori sa o arunc in gradina altuia, doar-doar imi fac interlocutorul sa priveasca in alta directie.

 14. xray Autor articol

  @Empyro
  Hai să lamuresc o dată pentru totdeauna, intr-o ultima replică:
  1) De fapt, tu te strofoci să demonstrezi că am moralitate indoielnică și sunt propagandistul, care, chipurile, pune gunoiul din club sub preș și-l aruncă în capul celui care pleacă.
  Ok! Am o veste! Nu l-am făcut niciodată pe Reghe manelist și promiscuu, cum inventezi tu!
  – Asta e singurul articol despre Reghe cât timp a fost la Steaua, în 2 ani de zile:
  http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/42775/
  – Asta sunt cele două scrise după ce a plecat:
  http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/42870/
  http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/42875/

  2) Numai un limitat poate caracteriza un om, generalizând după un caz, cel cu Reghe, dar și pe ăla bătând câmpii.

  – Cum bine stii, dar te faci că plouă, Reghe nu m-a dezamăgit pentru că a plecat, ci pentru modul în care a decis să o facă și după aceea, în raport cu Steaua. La fel Ilie Stan, Bourceanu, Pintilii … Am acest drept să fiu dezamăgit și fără să cer aprobarea ta! Dar, jos pălăria pentru cum au făcut-o Olăroiu, Lăcătuș, I. Dumitrescu, Hagi, Ogăraru, Szukala, Piovaccari, Rusescu, Keșeru și atiția alții care nu mai sunt la Steaua.

  Când cineva te dezamăgeste, normal ca iți schimbi părerea față de el, indiferent cum se numește, ce funcție a avut sau are. Numai boul la barieră are consecvența ideilor fixe.

  Mi-am schimbat-o și față de tine, tot fără sa-ți cer aprobarea! Nu pentru polemica pe cazul Gâlcă, ci pentru modul și mijloacele prin care ai făcut-o! Exact ca Adrian &Co., când încercau persuasiv să combată o opinie prin „demascarea scopului abscons” și „moralitatea indoielnică” a celui care a emis-o. Nimic nou sub soare. Doar ca de la tine aveam alte așteptări: morale, intelectuale și personale.

  3) Nu am de ce și în fața cui să mă victimez.

  În rest, opiniile tale despre Reghe, Gâlcă … și XRay nu mă interesează. Nu am ținut contulul opiniilor nimănui. Am dat, uneori, replici justitiarilor virtuali, atunci când nu au mai avut loc de opiniile mele și respirau scremut.

  Toate ce bune!

  PS
  – Ca normal user nu mai am ce dialoga cu tine.
  Ca redactor, atunci cand ai articole de publicat, mi le trimiți prin PM și vor fi publicate fără probleme.
  Eu nu amestec lucrurile pentru că am coloană, nu pitici și paranoia!

 15. xray Autor articol

  D’ale foștilor antrenori steliști.

  Familia Reghecampf s-a propus la ACS Poli. Edilul Nicolae Robu a confirmat interesul familiei Reghecampf, însă nu-i vrea la Timişoara: ”Locurile libere sunt altele, cel de manager sportiv și de finanțator.” și a subliniat „Nu ocupăm locul de antrenor principal cu altcineva în afară de Dan Alexa. Deşi apreciez ce a făcut Laurenţiu Reghecampf la Steaua…”.

  Una dintre variantele cu ”Reghe” la Timişoara ar fi fost ca acesta să ocupe postul de director sportiv, în timp ce soţia sa să fie manager sportiv. Propunere ar fi însemnat însă o presiune pe Alexa și a fost respinsă.
  Stirea e Aici !

  De ce oare nu l-a schimbat pe Alexa cu Reghe? Pentru corectitudine față de Alexa și de teama de a nu-i lăsă cu fundul în baltă, pe nepusă masa, ca pe Steaua, la prima ofertă de la alți seici. Există oameni care se țin la propriul obraz, mai mult decât la bani sau CV.

  Parafrazandu-l pe François Villon: Dar unde-s marile … oferte de altadată, AnaMaria??

  Sau cum titreaza foarte inspirat sport.ro: „Nici tarcoalele nu mai sunt ce-au fost!” 🙂

 16. joga-bonito

  De ce s-ar autopropune Reghe la o echipa fara suporteri cu sanse mari sa se intoarca anul in B? O echipa manageriala amatoare si un primar tampit merita o nulitate de antrenor precum Alexa. Se completeaza reciproc. Pacat milioanele de euro ce se varsa in echipa asta din banii publici timisoreni!

  Sa fim seriosi acum, nu te mai folosi de stiri inventate in prosport ca sa faci paralele despre corectitudine si bun-simt.

 17. alexandru-h

  Te-ai bucurat vreo 2 ani de victoriile lui Reghe, ai avut grija sa le-o tragi „dinamovistilor” folosindu-te de meciurile directe in care a antrenat el, ai vazut niste normalitate pe terenul ala pe care antrenorii succesivi din 2006 incoace si-au cam batut joc de potentialul echipei… si acum ai grija sa il spurci pe unde il apuci, xray. Doar pentru ca te-a parasit fara explicatii in detaliu… ai zice ca iti era iubita si nu prea o ai cu despartirile. 😀

 18. xray Autor articol

  La sondajul de pe site referitor la Reghe am raspuns NU!(nu vreau sa mai revina!)

  Am scris pe „forumul staff-ului”: „Daca ar fi sa decid eu la Steaua, nu l-as mai aduce!
  Vezi aici: http://prntscr.com/78xkym

  Am dreptul la dezamagiri si opinii, nu? Asta nu inseamna ca sterg cu buretele ce a facut bun la Steaua.

 19. vitto

  xray,

  eu il respect pe galca ca jucator ….. dar ca antrenor a fost o catastrofa ptr steaua…. inclusiv dpdv moral!

  mi-au displacut profund discursurile lui plangacioase dupa fiecare infrangere cand nu spunea niciodata ca a gresit in pregatirea partidei sau ca nu a reusit sa motiveze echipa ….. niciodata vina principala nu era la el, ci invariabil aparea referirea la jucatorii transferati in iarna si la faptul ca el mereu a atras atentia cum ca titlul nu este asigurat chiar si daca ai 10 puncte avans, dar ca nimeni nu l-a luat in serios??!!! asta mi se parea ceva vecin cu tampenia, de parca galca era angajat nu ca antrenor, adica un personaj cheie care trebuie sa rezolve problemele de joc, ci ca un fel de consultant independent care sa ne spuna noua unde sunt nefunctionalitatile?!

  in plus, as fi fost gata sa-i recunosc bunul simt, daca in momentul cand a irosit lamentabil un avantaj imens, el ca antrenor cu personalitate si atasat de valorile stelei, si-ar fi prezentat demisia, adica s-ar fi pus la dispozitia conducerii in incercarea de a redresa o corabie aflata in evidenta deriva tehnico-tactica! NU, el nu a ales aceasta cale, ci a preferat sa mai traga de timp pentru a mai incasa un salariu?! caracter mic…… sigur parerea mea!

 20. vitto

  reghe este un antrenor bun si poate oferi siguranta unor victorii viitoare! dar, sa fim corecti si sa admitem ca modul cum a parasit echipa anul trecut a fost miselesc. nu doar ca a plecat intr-un moment greu, dar profitand de faptul ca nici stapanul si nici administratorul „nu erau acasa”, a mai luat si „tacamurile din sertar” (adica doctorul, kino-terapeutul, bucatarul…..). in viata sunt unele greseli care nu trebuiesc facute …… NICIODATA!

  cred ca becali se gandeste si aminteste …… decizia este la el!

 21. double

  @vitto
  Un exemplu, te rog, din care sa se vada cit de bun este Reghe ca antrenor….te-as ruga detalii ref tactica, nu „motivare”, „manelisme”, jigniri si altele de acest gen. Referire numai la antrenorat, nu calitate jucatori. Multumesc.

 22. vitto

  deci repet: reghe, pe care l-am criticat extrem de dur si nu pot sa-l iert ptr modul cum a plecat vara trecuta atunci cand steaua era intr-un moment critic, este un antrenor foarte bun (vorbim de steaua acum), din categoria valorica a lui danut p si oli. dupa parerea mea dintre aceste trei nume ar trebui ales antrenorul stelei care poate garanta performanta …. restul alegerilor inseamnand doar aventuri posibile!

  deci daca ne referim la partea tehnico-tactica, ce m-a impresionat la echipele stelei din perioada reghe a fost dinamismul exceptional (ptr fotbalul romanesc) al jucatorilor, ca individualitati, dar si ca bloc functional. steaua lui reghe era foarte compacta, echipa scurta, si reusea sa alerge precum contracandidatele din fotbalul occidental. nu mai practicam clasicul joc tacticizat al romanilor, strategia lui plimba mingea cu prudenta si vedem ce facem! reghe stie sa aduca multi jucatori in jurul mingii si sa creeze asa numitul +1, + 2…….. sigur ca esential, cheia de bolta a managementului fotbalistic practicat de reghe era pregatirea fizica a lui neubert, dar aici este meritul lui, caci a stiut sa isi faca un staff suport de foarte buna calitate si a inteles ca succesul inseamna folosirea la maxim a tuturor resurselor.

  steaua lui reghe suferea la nivel tactic (el nu a excelat niciodata la acest capitol si asta va fi mereu o uriasa limitare in cariera viitoare), dar era bine motivata si orientata, jucatorii erau la nivelul maxim al parametrilor fizici si jocul nostru era agresiv si dinamic, o incrancenare asa cum nu am avut-o niciodata in istorie. iar asta e meritul exclusiv al lui reghe! in fotbalul modern pregatirea fizica si capacitatea de efort, dinamismul si blocul functional compact sunt conditii fara de care nu mai poti accede la performanta. reghe a transformat steaua intr-o echipa moderna, cu joc occidental, foarte nervoasa si foarte agresiva, o echipa capabila sa alerge mult si bine, o echipa care nu se sufoca dupa cateva minute de efort, o echipa care facea pressing sus, in terenul advers (ceea ce galca habar nu are) si care stia sa se pravale peste tine cand te simtea ca nu mai poti fugi! intr-o formulare: steaua lui reghe era o echipa foarte bine pregatita fizic si motivata la victorie!

  daca ma intrebati sa judec obiectiv, cred ca la ora actuala, daca eu as fi cel care sa aleg intre cei trei mentionati, as decide totusi ptr reghe (oli a stat prea mult timp la arabi si asta te trage inapoi ca profesionist, iar danut este si el un infatuat conflictual si un egocentrist de tip sumudica, sigur la alt nivel, iar eu nu cred ca jocul lui direct, cu mingi sarite peste mijloc, este potrivit stelei). DAR problema neamtului este insa de caracter si de nevasta! pe termen scurt a-m p te ajuta sa fii castigator, dar pe termen lung este o limitare uriasa! asocierea familiala antrenor – impresar este fatala, caci deciziile pe care le iei nu mai sunt chiar obiective ….. iar patronatul simte acest pericol si se teme!

  1. vitto

   sigur, dar retine: in fotbalul modern prima conditie ca sa existi decent in peisaj este SA POTI ALERGA! s-a dus epoca cand tactica si tehnica bateau forta fizica! azi alergarea si forta dinamica sunt la putere, caci echipele trebuie sa fie cat mai scurte!

Lasă un răspuns