Șase, fsb-ul!

de | aprilie 25, 2016

Pătimașul nostru amic, xray, publică pe fcsteaua un lung articol – replică la o nouă însăilare tembelă a mai vechiului nostru client Matei Udrea – „Eu vreau bani, bani, bani, bani, bani!”. Îl înțeleg, nu e singurul scos din sărite de mâzgălelile pseudo-jurnalistului. Acum șapte ani, ipochimenul publicase un serial în ”Evenimentul zilei”, prin care, cică, demasca blaturile din fotbalul românesc. De fapt, ele aveau scopul de a ataca – a nu știu câta oara – Steaua. Am scris la vremea aceea despre elucubrațiile conului Matei, continuate în ”Prosport”, unde avea să ajungă șăf, după puțină vreme. Apoi l-am lăsat în pace, nu-i frumos să te iei de cei suferinzi…

Numai că panarama recidivează, ultima sa creație jegoasă fiind găzduită cu mândrie de site-ul defunctului ziar ”Prosport”. Titlul este năucitor: ” Dar KGB nu încercaţi? La ideea lui Becali, FCSB se va numi, din sezonul viitor, Fotbal Steaua: FSB. Marca înregistrată la OSIM e acronimul temutei securităţi ruse: Federalnaia Slujba Bezopasnosti”. Cum naiba să nu dai click pe așa ceva, nu? Totul pornește de la un anunț făcut de sărbătoritul de alaltăieri, care, cică, ar schimba iar numele echipei noastre: ”Am scris <<Fotbal>> sus, mare, iar dedesubt <<Steaua>>, mai mic. Aşa că, gata, am terminat cu FCSB, ne vom numi <<Fotbal Steaua>>, că fotbal facem!” Mă rog, n-ar fi prima trăznaie a Războinicului în lupta sa cu Ministerul de Război. Dar, asta e, ce să-i facem… Numai că mintea ageră a lui Udrea a sesizat pericolul. Două, mai precis.

Primul ar fi că ”formula găsită, de a scrie „Steaua“ mai mic, este o trimitere în subsol a însăşi istoriei graţie căreia a făcut profit de zeci de milioane de euro în ultimul deceniu.” Ei, așa-i că-i bubuie mintea? ”… trimitere în subsol a însăşi istoriei…” Mi-au dat lacrimile…

Dar asta nu-i nimic față de pericolul major: ”noul acronim al echipei este de-a dreptul sinistru. FSB (Fotbal Steaua Bucureşti) sunt iniţialele temute şi detestate la nivel mondial ale înspăimântătoarei Securităţi ruseşti Serviciul de Securitate Federal (Federalnaia Slujba Bezopasnosti – FSB).” Na, că Udrea i-a și tras acronimul, că s-a obișnuit cu FCSB, nu? Deci, vom vedea la lucru în noul campionat FCAG, FCPTJ, FCDB, FCVO, FCASATM și, cu voia lui Udrea si a dvs., FSB. Mă rog, o avea el un fix cu acronimele, n-o să mă supăr pe fanteziile omului. Numai că acronimul respectiv îi declanșează iar pornirile alea bolnave… Febra care l-a cuprins a făcut să copieze greșit unul din cuvintele rusești – ”bezopasnosti” a devenit ”bezorastosti” (cuvânt inexistent, corectat ulterior, după ce i-au atras atenția câțiva cititori). Nici limba română nu a fost iertată, traducerea șchiopătând vizibil – rumânul ar zice Serviciul Federal de Securitate, așa cum FBI nu e Biroul de Investigații Federal, nu? Mă rog, așa sunt eu chițibușar…

Dar febra crește instantaneu și dă în dambla. Păi, ne zice proaspătul istoric al Prosportului, ”FSB s-a numit, în trecut, KGB, NKGB, NKVD şi CEKA, are sediul la Lubianka şi este responsabil de milioane de morţi în ultimii 80 de ani, brutalitatea cu care acţionează fiind legendară. Printre crimele comise de FSB numai în ultimii ani se numără otrăvirea cu substanţe radioactive a colonelului Litvinenko, dezertat în Anglia, dar şi asasinarea opozanţilor, fie ei politicieni sau jurnalişti, şi înscenarea unor atentate atribuite cecenilor, pentru a obţine sprijinul populaţiei în războiul împotriva acestui popor. În România, KGB (acum FSB) a jucat un rol decisiv în declanşarea Revoluţiei din 1989 şi a sprijinit instaurarea regimului Ion Iliescu – Petre Roman. Conform unor cercetători, 11.000 de „turişti“ sovietici s-au aflat pe teritoriul României în momentul Revoluţiei din decembrie 1989, aceştia părăsind ţara noastră abia în toamna lui 1991, după ultima mineriadă care a dus la debarcarea guvernului Petre Roman.” Clar, Becali nu numai că ne chinuie de atâția ani pe noi, steliștii, dar e și responsabil de milioane de morți din ultimii 80 de ani (de ce numai 80, că doar CEKA s-a înființat în decembrie 1917, acuș face centenarul…), l-a iradiat pe Litvinenko, a assasinat opozanții (cum o fi scăpat Udrea?), a înscenat atentate, l-a dat jos pe nea Nicu și l-a înlocuit cu nea Nelu și cu Petrică, ba a și ținut pe cheltuiala lui 11000 de kaghebiști, mama lor!

Stați, că Udrea ne mai dezvăluie un pericol (deși omul pare a avea probleme cu distingerea culorilor…): FSB ar avea tot culorile roşu-albastru! Și trage un semnal de alarmă pentru GgB: să nu cumva să fi ”înregistrat la OSIM inclusiv sigla serviciului de securitate de la Moscova”! Vă dați seama, la un așa copy-paste i-ar sări FSB-ul în cap… Substanțe radioactive, atentate, ”turiști”… Asta ne-ar mai trebui, nu ne-ajunge Șumudică…

Dar sunt și speranțe să scăpăm de toate astea. Știe Udrea… Speranța e în… Talpan! ”Ministerul luptă în tribunal, chiar în acest moment, ca Becali să fie obligat să elimine definitiv din denumirea echipei numele „Steaua“. Și dă-i, și luptă…

Concluzia udrică? ”O sentinţă ar face astfel ca denumirea FSB, îmbrăţişată de Gigi Becali, să nu se mai justifice.” Uf, am scăpat de rusnaci! Dar dacă lui El Chobandante i se năzare să schimbe în ”Fotbal Stâna Becali”?

Ar mai fi o chestie. Clubul sportiv patronat de ministerul rus de interne, deci și de FSB, se numește… Dinamo Moscova, iar vice-președintele clubuluide fotbal (oficial nu mai are legătură cu FSB…) este fostul general-colonel FSB Ghennadi Soloviov. Să nu ne sară și Negoiță în cap acu`…

Încerc să privesc detașat noile mâzgăleli ale lui Codiță Udrea, dar măgăria asocierii Stelei cu tot felul de prostii care-i tulbură mintea ar merita un răspuns pe măsură din partea clubului. Dar cine să o facă? Văd că, mai nou, importante sunt contrele cu bietul cimpanzeu roz, cu amărâtul ăla strâmb, cu alții…

Andrei Sava
Preluare de pe blogul personal Sam Murray

 

Nota Redacției:

Reamintim celor care nu-l cunosc pe Andrei Sava. Este un stelist „pur sânge”, membru înregistrat al fcsteaua.ro din 2005, având contribuții editoriale deosebite. Din păcate, de prin 2008, când s-au acutizat luptele dintre grupările de suporteri și în virtual, Andrei Sava a rărit prezența pe site. Sperăm că într-o zi se va intâmpla și concilierea între „fracțiunile beligerante”, iar Andrei Sava va reveni cu opiniile sale și în comentarii pe fcsteaua. Pănă atunci este alături de noi prin articolele preluate de pe blogul său personal, pentru care îi mulțumim.

Acest articolul se incadrează în analiza campaniei anti Steaua dusă de către Matei Udrea în ciclul „Muget, deci exist!” . Cine sunt „sponsorii” vuvuzelei? E secret de stat! 😉

Pe 27 aprilie este termen de judecată în dosarul  31705/3/2015, ” CSA vs SC FCSB SA” pe speța numelui și vuvuzela a scos tunurile. Trage din toate pozițiile în FC Steaua și pe virgulele lui Becali. Coincidență, sau nu, exact ca la termenul de judecată din februarie 2016, când am și publicat „Vuvuzela de serviciu„.

Despre noua siglă nu ne putem pronunța pentru a emite o opinie, legată de estetică, până nu o vedem. CSA a pus vechea siglă cu naftalină în seif, fără evaluare, și lacăt pe ruina din Ghencea, însă viața are continuitatea ei naturală, exact ca echipa,  și nu stă în loc de o birocrație impotentă, fie ea și a armatei.

XRay

6 comentarii la „Șase, fsb-ul!

 1. piece-of-mind

  Am vrut să mă abţin iniţial, dar nu pot.

  Absolut ridicolă partea introductivă a articolului! Sincer nu mă aşteptam ca un stelist de anvergura lui Andrei Sava să aiba o asemenea abordare, dar probabil că polemicile nesfârşite cu susţinătorii Rapidului, purtate vreme îndelungată pe varii forumuri, îşi spun acum cuvântul. Contraargumentele pe text sunt înlocuite de clişee reactive „ad hominem”.

  XRay, dacă din articolul pe care l-am semnalat tot ceea ce înţelegeţi voi e că este „anti-Steaua”, cred că va trebui să facem ceva cu acest site. Poziţionarea pro-Becali, făţişă deja de ceva vreme, devine din ce în ce mai iritantă.

  Mulţumesc.

  1. xray Autor articol

   @Piece of Mind

   Referitor la articolul scris mine „Becalisme și Udrisme”.

   1) În primul rând, nu uita că tu l-ai adus pe Becali în discuție pe forum, cu articolul semnalat, extaziat de filipica lui Udrea. Nu eu sau alt user. Eu citisem acel articol pe prosport, dar l-am ignorat. Mi se fâlfâie de banii ciobanului, însă tu m-ai determinat să scriu „Becalisme și Udrisme”.

   2) În al doilea rând, mă așteptam ca măcar tu să citești corect și să nu răstălmăcești, oricât de supărat ai fi că nu sunt și eu printre aplaudacii lui Udrea la acel arťicol. Am scris cu subiect și predicat: „„Amicus Plato, sed magis amica veritas”… De aceea, vineri, m-am decis să scriu un articol cu realitatea economico-financiară bazată pe probe cu date oficiale, în contrast cu cele scrise de Udrea, cel care amestecă adevăruri cu interpretări personale eronate pentru a transmite în subliminal mesaje false unui anumit public țintă.”

   Unde am scris în articolul meu că articolul semnalat de tine este „anti Steaua”? Este anti ADEVĂR!
   E „pro Becali” pentru că nu e „pro Udrea” ??? Dacă Udrea spune și minciuni, tu vrei ca eu să-i spun „Bravo Udreo, m*e la cioban?” C’mon!

   Din păcate, văd că tu aluneci în generalizări jenante. Ca să dovedești că ești rectiliniu în afirmații, te rog pune aici în link articolele pro-Becali publicate de mine pe fcsteaua, despre care vorbești.
   Aștept!

   Referitor la Andrei Sava
   Articolul este foarte bun în opinia mea. Dacă tu ești de altă părere, atacă-i articolul nu pe el! Sună a lipsă de fair play să ataci un stelist despre care știi că nu se apără aici! (Asta i-a alungat pe multi editorialiști foarte buni, ca Andrei, de pe aici. Au refuzat să cânte în cor… pe portative trasate de alții și ca soliști au fost faultați… )
   Când l-am atacat pe Udrea, te-ai laudat că: „eu nu emit judecati de valoare in functie de persoana care scrie un articol”. Andrei este excepția?

   Mai mult, încriminezi practica „clişeelor reactive „ad hominem””, însă, în același text, aplici fără nicio străbatere clişee reactive „ad hominem” și lui Andrei și mie!

   PS. Legat de finalul din comm-ul citat mai sus, dacă ție ți se pare că „Udrea sintetizează perfect situația”, trebuie automat să pară la fel și pentru ceilalți, altfel sunt toți becaliști și site-ul e pe față pro cioban? 🙂 Știi foarte bine că nimeni în istorie nu a reușit să impună o opinie sau o direcție cu forcepsul.

Lasă un răspuns