France Football: „Stanciu, la crème des Carpates”

de | aprilie 26, 2016

„Stanciu, crema Carpaților” este unul dintre tinerii tricolori care au fost foarte vizibili în acest an a fost inclus de France Football, cel mai prestigios săptămânal fotbalistic din lume, într-un top al celor mai așteptați 50 de jucători la Euro 2016.


France Football| Euro 2016 : Nicolae Stanciu (Roumanie), 46e joueur le plus attendu

Stanciu, crema Carpaților

„Din 21 aprilie la 9 iunie, Franța Fotbal vă propune clasamentul său al celor mai așteptați 50 de jucători la competiției, desemnați de redacția FF. Locul 46,  românul Nicolae Stanciu.”

Sa saison en club


France Football scrie despre acualul sezon al lui Stanciu la club: „Este al treilea sezon al lui Nicolae Stanciu în clubul său Steaua București. Aceste sezon, mijlocașul ofensiv de 22 ani a disputat 27 de meciuri în prima ligă  cu 12 goluri și 10 pase decisive. Clubul său este încă în cursa pentru titlu in acest an, în spatele Astrei. Dublu campion cu Steaua (2014 și 2015), el a câștigat, de asemenea, o Super Cupa (2014) și Cupa națională (2015), cu clubul său.”

Son statut en sélection

Despre statutul decarului la selectionată France Football consemnează: Nicolae Stanciu e nou venit în selecționata națională. Tânărul mijlocas a jucat primele două meciuri cu România împotriva Lituaniei și Spaniei în luna martie. Stanciu și-a deschis contorul de goluri  la prima sa apariție în fața lituanienilor, de la intrarea în joc. Playmaker a fost apoi titularizat de antrenorul Anghel Iordanescu împotriva Spaniei, micuțul mijlocaș ofensiv, de 22 ani, a fost cel mai periculos român.”

https://youtu.be/upNlM1HXQww

Pourquoi il est attendu

France Football expune motivele pentru care a fost desemnat în top 50:  “Pentru că România contează pe el. Mijlocașul ofensiv i-a încântat deja pe fanii Stelei și nu e vreo îndoială că va fi principala atracție a selecționatei române. Stanciu și Romania încep în  fața Franței meciul de deschidere. „Les Bleus” trebuie să fie precauți cu el, iar fundașii să-l studieze bine.”

Le chiffre : 10

France Football încheie articolul dedicat lui Nicolae Stanciu cu „Cifra 10”: „Ca și postul său pe teren… numărul de pe tricou este și el mitic. Micuț ca gabarit ( 1,70 m, 67 kg) e un pur conducător de joc. Talentat din punct de vedere tehnic, abil în fața porții și atunci când pasează, Stanciu are greaua responsabilitatea de a continua tradiția marelor numere 10 românești (Gheorghe Hagi, Adrian Mutu… ).”

Sursa: France Football
Notă: Videoclipurile sunt parte din articolul original.

XRay

8 comentarii la „France Football: „Stanciu, la crème des Carpates”

 1. sikander

  Blasfemie!

  Sa se duca cimpanzeul sa le explice nepriceputilor alora cum sta defapt treaba si ca alibec al lui nu numai ca e de 3ori cat Stanciu ca fizic, iar numarul 10 se vede si mai mare pe spatele lui, dar e si cel mai bun atacant al Romaniei de la camataru incoace…

 2. naiyba

  I-o mai da psihopatul de doua ori peste ceafa cu declaratii de genul celei de dupa meciul cu tza tza tza capritza tza si ajunge Stanciu ca Dodel.
  Astia il lauda insa Stanciu nu e sigur de lotul pt euro. Eu sper ca nenea puiu sa-l convoace….merita, plus ca altul mai bun nu vad.
  Dupa mine Alibec ar trebui sa mearga la euro.

 3. xray Autor articol

  Clasamentul golgheterilor şi cel al pasatorilor după 34 de runde, 26 în sezonul regulat şi 8 în play-off / play-out:

  Clasament golgheteri:
  1. Ioan Hora – 17 goluri;
  2. Denis Alibec – 15 goluri;
  3-4. Nicolae Stanciu (mijlocaș), Florin Tanase – 12 goluri;

  5. Cristian Lopez – 11 goluri;
  6. Harlem Gnohere – 10 goluri;
  7. Bojan Golubovic – 9 goluri;
  8-11. Florin Cernat, Nuno Rocha, Costantin Budescu, Adrian Bălan – 8 goluri.

  Clasament pasatori:
  Alexandru Achim, Nicolae Stanciu – 7 pase decisive;
  Tiago Lopes, Ben Kone, Marius Pena – 6;
  Dan Nistor, Radoslav Dimitrov, Javier Hernandez, Constantin Budescu, Florin Cernat, Sergiu Hanca, Fernando Boldrin, Antun Palic, Denis Alibec – 5.

 4. joga-bonito

  Cu Franta sunt sanse sa jucam fara atacant si cu Stancu in locul lui Stanciu. Cu Albania sunt sanse sa joace amandoi in teren, ma refer la Alibec si Stanciu. Impreuna ar forma un cuplu redutabil.

Lasă un răspuns