Reghe: „Iordănescu a refuzat să ia jucători de la noi, nu noi am refuzat să îi trimitem”

de | ianuarie 25, 2016

Motivele pentru care au eșuat „negocierile” dintre Reghecampf și Iordănescu
Reghecampf a susținut azi în cantonamentul din Antalia o conferință de presă în care a vorbit despre situația Stelei și conflictul cu Iordănescu.

„Vreau să scoateți în evidență faptul că nu mă interesează nici un scandal de la FRF. Eu știu ce înseamnă omul de fotbal Puiu Iordănescu, mai ales pentru familia Stelei. A făcut multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva. Țin să explic și alte lucruri pentru colegii mei de la alte echipe, e normal să explic ce am discutat cu cei de la FRF. E o formă de respect.

Am avut o discutie cu Iordanescu vineri, desi aveam programata o intalnire cu el pe 7 ianuarie, pe care dânsul a anulat-o din nu știu ce motiv. Le-am explicat pe larg problemele pe care le avem la echipa.Avem foarte mulți jucători accidentați. Am vorbit chiar înainte să se publice lotul selecționatei divizionare, fiindcă nu este echipa națională a României. Este un program pe care noi nu-l vedem în ordine pentru că avem și noi antrenamente. Nu este OK, ați văzut ce s-a întâmplat și în Italia și ce reacții au fost.

Pe Pintilii am ținut să-i explicăm selecționerului că vrem să-l ținem pentru că-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu le putem amâna. Iordănescu a zis că ne-a pus 4 soluții la dispoziție, dar n-a fost așa. Apoi ne-a zis că-i lasă pe Niță și Toșca și să rămână doar 4 jucători. Nu e corect nici așa! Adică ei erau selecționați de ochii lumii, să vină și ei acolo, adică n-aveau șanse să meargă la Euro!

N-am fost de acord să meargă de pe 24 ianuarie și să stea până la final. Nu e nici o răutate sau vreo lipsă de respect. Am vrut să ajutăm! Dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători? N-am ajuns la un numitor comun. N-are rost să ne jignim gratuit mai ales că la Euro sigur vor fi mulți steliști. Nu e dată oficială, nu avem pentru ce să ne temem de vreo pedeapsă. Jucătorii Stelei vor la națională, nu la o selecționată divizionară.

Voiam să fiu mai dur în conferința asta, dar m-am mai liniștit. Aștept să văd ce zic cei de la FRF și mai vedem. Nu mi-e teamă! Cum să depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare.

Nu cred ca e normal sa se faca un cantonament atunci cand au si cluburile. Am incercat sa anulez meciurile amicale ale Stelei dar nu am putut pentru ca avem contract cu televiziunea. I-am rugat pe cei de la nationala sa inteleaga aceasta situatie, ei au un singur meci amical… nici macar nu au anuntat. Mi s-a transmis ca se renunta la Tosca si Nita, si sa ramana ceilalti patru. Nu sunt de acord si nu ma pot duce la jucatorii mei sa le zic asa ceva, probabil nu se bazau pe ei. Nu am găsit nicio solutie, ei vor ca jucatorii sa vina pe 24 in cantonamentul nationalei si sa stea pana la sfarsit. Nu e vorba de rautate, sau ca nu respect nationala. Eu nu pot merge la un amical cu 14 jucatori, mai ales ca am 3 amicale in cateva zile.

Sunt sigur ca la finalul acestui campionat mai multi jucatori vor merge la turneul final de la Euro. Jucatorii echipei Steaua vor sa faca parte din lotul national al Romaniei, nu al unei selectionate. Iordanescu a refuzat sa ia jucatori de la noi, nu noi am refuzat sa ii trimitem.”, a declarat Reghecampf in conferinta de presa.

Sursa: Sport.ro

Nota Redacției

 • Selecționerul Anghel Iordănescu a vorbit dimineată despre scandalul referitor la cei 6 jucătorii pe care acesta îi chemase la stagiul de pregătire din Antalya.„În ceea ce privește clubul Steaua și relația cu echipa națională, pentru că așa cum am precizat și știți, în urma convocătărilor au fost selecționați șase jucători de la Steaua. Au anunțat printr-un comunicat de presă că toți cei 6 jucători vor veni la echipa națională le-au urat și drum bun. Ne-am bucurat cu toții! Și eu și cei din Federație am încercat să mulțumim și o fac din nou acum celor care au dat jucătorii la națională și care au înțeles utilitatea acestor jocuri și în mod special antrenorii care ne-au pus la dispoziție jucătorii selecționați.Vineri a fost o întâlnire la nivelul Federației cu cei de la clubul Steaua. A participat domnul Argăseală și eu. După 5 ore de discuții clubul Steaua ne-a propus două variante de lucru pe care noi Federația le-am refuzat! Dar în schimb am propus clubului Steaua patru variante și cred eu, două dintre ele extrem de convenabile și nouă. Clubul Steaua a avut o poziție de forță și nu și-a dat acordul pentru această participare a jucătorilor la echipa națională. Mi se pare lipsit de fair-play pentru că până la urmă cu toții trebuie să respectăm echipa națională! Trebuie să înțelegem că echipele noastre nu mai sunt în cupele europene, nici Steaua și nimeni. Singura care ne reprezintă țara este echipa națională!Din câte cunosc, jucătorii de la Steaua își doreau să vină la echipa națională, dar ei au fost blocați! Nu este fair-play din partea clubului Steaua, care și ei se află într-o competiție internă cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispoziție jucătorii echipei naționale. În schimb, Steaua după o poziție de forță a încercat să boicoteze activitatea echipei naționale. Consider că Federația și Comitetul Executiv va trebui să analizeze cu atenție și să o ia o decizie dură împotriva clubului Steaua!”, a declarat Iordănescu la aeroport.

Nu intelegem logica sa faci un cantonament cu principalii jucatori din Liga 1, la inceputul perioadei de pregatire, cand teoretic acestia ar trebui sa acumuleze din punct de vedere al pregatirii fizice facute cu echipele de club. Acest turneu s-a facut intr-o bataie de joc, față de echipele de club și de jucatori, cu o selectie greu de inteles, cu adversari foarte slabi gasiti in disperare de cauza, cu meciuri care nu au nicio importanta din punct de vedere oficial si care nu sunt recunoscute de calendarele FIFA si UEFA. In conditiile acestea care e logica turneului?

Cum va explica selecționerul eventuale accidentari ale jucatorilor care sunt totusi in perioada de pregătire cu cluburile si pentru care o astfel de schimbare de regim este riscantă? În plus acesti jucatori vor avea un nivel de pregatire diferit fata de colegii lor care se pregatesc cu clubul, situație deloc convenabilă mai ales pentru cluburile implicate în lupta pentru play off.

Când sunt selectionati jucatori care au participat deja la campania de calificare si care au numeroase selectii in nationala sau care au fost mereu in atentia nationalei (gen Popa, Pintilii, Papp, Lung Jr., Enache, Gaman etc.), ce vrea oare selectionerul să vada la ei? Adica il aduci pe Pintilii care a fost titular la ultimele meciuri ale nationalei si care la 31 de ani nu cred ca mai trebuie testat ca sa stim ce poate si nu il aduci spre exemplu pe Anton, care nu are selectii la nationala si care poate fi intr-adevar o solutie pentru viitor pentru postul de mijlocas defensiv. Mai si spui ca pe Anton il cunosti deja. Oare nu-l ii stie si pe Popa sau Pintilii?  Ce crede ca pot ei sa arate in plus intr-un astfel de cantonament? De ce nu l-au luat si pe Cernat, ca e mai in forma decât majoritatea mijlocașilor selectionați. De ce nu s-a incercat si aducerea „cu forța” și a unor jucatori de afara care puteau in egala masura sa fie verificați?

Mai sunt câteva luni și selecționerul vrea sa faca trial la națională ca Mitică Dragomir la Voluntari pentru Academia de copii și juniori. Bine că nu a convocat toată Liga 1 să facă naționalele 1,2,3 și 4 și le pună joace între ele un mini turneu „Cupa selecționerului”. Câștigătorii primeau direct biletele de Franța. A uitat că are lot de jucători cu care a calificat România la Euro? Cu ei ce face? Sportiv și moral, ei au câștigat locul României la Euro 2016.

Singurul obiectiv „real” este să se cheltuiască banii FRF într-un lux de 5 stele la miuțe cu desculți și să ofere suport de afișare a importanței și nemăsuratul orgoliul de selecționer.

Nu mi se pare ciudat ca celelalte cluburi contracanditate în play off au facut acum front comun in sustinerea acestui turneu. De fapt au făcut front comun impotriva Stelei. E și logic, în acest „trial”, a convocat 6 titulari de la ocupanta locului 4, Steaua, de la lider și restul câte 2-3. Cam miroase a bețe-n roata lui Reghe, nea Puiu!

O iubim și o respectăm pe fosta mare glorie stelistă Anghel Iordănescu, dar în acest litigiu „selecționer vs Steaua” suntem de parte clubului Steaua, nu emoțional, ci rațional și obiectiv.

Vorba lui Aristotel: „Amicus Plato, sed magis amica veritas!”

xray

6 comentarii la „Reghe: „Iordănescu a refuzat să ia jucători de la noi, nu noi am refuzat să îi trimitem”

 1. xray Autor articol

  Regulamentul Disciplinar FRF. Art. 69 si 84

  Articolul 69 – Refuzul prezentării la echipa naţională
  1 Jucătorul român care a fost convocat la stagiile de pregătire şi la jocurile unei echipe naţionale
  şi care nu se prezintă la data şi locul convocării va fi sancționat cu suspendare de la 4 la 8 jocuri.
  În perioada cât durează convocarea, el nu are dreptul să joace la echipa sa de club, în caz contrar
  echipa sa fiind sancţionată cu pierderea jocurilor respective prin forfait.
  2 Sancțiunea arătată la alin. 1 de mai sus se aplică și jucătorului care, după prezentare, părăseşte
  locul de cantonament fără permisiunea persoanei îndreptăţite să o acorde.
  3 În cazul jucătorilor străini sunt aplicabile dispoziţiile Regulamentului FIFA privind statutul şi
  transferul jucătorilor.

  Articolul 84 – Refuzul de a trimite jucătorii la echipele naţionale
  Fapta cluburilor de a nu permite jucătorilor români sau străini să se prezinte la convocările
  echipelor reprezentative pentru antrenamente şi jocuri, se sancţionează cu interzicerea oricărei
  activităţi legate de fotbal pentru persoanele vinovate pe o perioadă de la 3 la 6 luni.

  http://www.frf.ro/public/images/uploads/files/RD.pdf

  Ce zice FIFA:

  (Release of players for national association representative matches in accordance with the Coordinated International Match Calendar): pct e) Friendly matches on dates outside the coordinated international match calendar These matches do not take priority over matches in a national championship. A club is not obliged to release a player who has been called up if the friendly match in question is to be held on a date outside the coordinated international match calendar. In accordance with Article 36 Paragraph 4, a player shall only be released to the national association if his club agrees to his release

 2. redbabyseal

  Selectionerul Iordanescu cere decizie dura impotriva Stelei
  Oficialii clubului Pandurii cer sanctionarea dura a Stelei (intamplator, pe antrenorul acestei echipe il cheama tot Iordanescu)

  cam miroase-a pute!

 3. alexandru-h

  Ce atatea manusi, domnule? Iordanescu se comporta ca un […]. Putin imi pasa ca o fi fost stelist pe vremea cand era platit sa fie – e acelasi […] dus de mana de Oprea in Parlament si facut gheneral pe motiv de fotbal. Vrea fotbalisti? Pai sa se duca domne’ la CSA, ca parca aia era Steaua Adevarata, si sa-i ceara lui Talpan fotbalisti. Ca imi inchipui ca Steaua Adevarata a mentinut fotbalul la cele mai inalte standarde si are suficienti fotbalisti care sa merite convocarea la nationala.

  Chiar mi-as dori ca Federatia sa ne depuncteze si sa castigam la TAS procesul. Sa le cerem despagubiri atat lui Cascheta cat si federalilor (iarasi fricosi de nu au coaie sa iasa in direct si sa explice care e regulamentul).

Lasă un răspuns