FCSTEAUA.RO

Reghe: „Iordănescu a refuzat să ia jucători de la noi, nu noi am refuzat să îi trimitem”

Motivele pentru care au eșuat „negocierile” dintre Reghecampf și Iordănescu
Reghecampf a susținut azi în cantonamentul din Antalia o conferință de presă în care a vorbit despre situația Stelei și conflictul cu Iordănescu.

„Vreau să scoateți în evidență faptul că nu mă interesează nici un scandal de la FRF. Eu știu ce înseamnă omul de fotbal Puiu Iordănescu, mai ales pentru familia Stelei. A făcut multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva. Țin să explic și alte lucruri pentru colegii mei de la alte echipe, e normal să explic ce am discutat cu cei de la FRF. E o formă de respect.

Am avut o discutie cu Iordanescu vineri, desi aveam programata o intalnire cu el pe 7 ianuarie, pe care dânsul a anulat-o din nu știu ce motiv. Le-am explicat pe larg problemele pe care le avem la echipa.Avem foarte mulți jucători accidentați. Am vorbit chiar înainte să se publice lotul selecționatei divizionare, fiindcă nu este echipa națională a României. Este un program pe care noi nu-l vedem în ordine pentru că avem și noi antrenamente. Nu este OK, ați văzut ce s-a întâmplat și în Italia și ce reacții au fost.

Pe Pintilii am ținut să-i explicăm selecționerului că vrem să-l ținem pentru că-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu le putem amâna. Iordănescu a zis că ne-a pus 4 soluții la dispoziție, dar n-a fost așa. Apoi ne-a zis că-i lasă pe Niță și Toșca și să rămână doar 4 jucători. Nu e corect nici așa! Adică ei erau selecționați de ochii lumii, să vină și ei acolo, adică n-aveau șanse să meargă la Euro!

N-am fost de acord să meargă de pe 24 ianuarie și să stea până la final. Nu e nici o răutate sau vreo lipsă de respect. Am vrut să ajutăm! Dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători? N-am ajuns la un numitor comun. N-are rost să ne jignim gratuit mai ales că la Euro sigur vor fi mulți steliști. Nu e dată oficială, nu avem pentru ce să ne temem de vreo pedeapsă. Jucătorii Stelei vor la națională, nu la o selecționată divizionară.

Voiam să fiu mai dur în conferința asta, dar m-am mai liniștit. Aștept să văd ce zic cei de la FRF și mai vedem. Nu mi-e teamă! Cum să depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare.

Nu cred ca e normal sa se faca un cantonament atunci cand au si cluburile. Am incercat sa anulez meciurile amicale ale Stelei dar nu am putut pentru ca avem contract cu televiziunea. I-am rugat pe cei de la nationala sa inteleaga aceasta situatie, ei au un singur meci amical… nici macar nu au anuntat. Mi s-a transmis ca se renunta la Tosca si Nita, si sa ramana ceilalti patru. Nu sunt de acord si nu ma pot duce la jucatorii mei sa le zic asa ceva, probabil nu se bazau pe ei. Nu am găsit nicio solutie, ei vor ca jucatorii sa vina pe 24 in cantonamentul nationalei si sa stea pana la sfarsit. Nu e vorba de rautate, sau ca nu respect nationala. Eu nu pot merge la un amical cu 14 jucatori, mai ales ca am 3 amicale in cateva zile.

Sunt sigur ca la finalul acestui campionat mai multi jucatori vor merge la turneul final de la Euro. Jucatorii echipei Steaua vor sa faca parte din lotul national al Romaniei, nu al unei selectionate. Iordanescu a refuzat sa ia jucatori de la noi, nu noi am refuzat sa ii trimitem.”, a declarat Reghecampf in conferinta de presa.

Sursa: Sport.ro

Nota Redacției

Nu intelegem logica sa faci un cantonament cu principalii jucatori din Liga 1, la inceputul perioadei de pregatire, cand teoretic acestia ar trebui sa acumuleze din punct de vedere al pregatirii fizice facute cu echipele de club. Acest turneu s-a facut intr-o bataie de joc, față de echipele de club și de jucatori, cu o selectie greu de inteles, cu adversari foarte slabi gasiti in disperare de cauza, cu meciuri care nu au nicio importanta din punct de vedere oficial si care nu sunt recunoscute de calendarele FIFA si UEFA. In conditiile acestea care e logica turneului?

Cum va explica selecționerul eventuale accidentari ale jucatorilor care sunt totusi in perioada de pregătire cu cluburile si pentru care o astfel de schimbare de regim este riscantă? În plus acesti jucatori vor avea un nivel de pregatire diferit fata de colegii lor care se pregatesc cu clubul, situație deloc convenabilă mai ales pentru cluburile implicate în lupta pentru play off.

Când sunt selectionati jucatori care au participat deja la campania de calificare si care au numeroase selectii in nationala sau care au fost mereu in atentia nationalei (gen Popa, Pintilii, Papp, Lung Jr., Enache, Gaman etc.), ce vrea oare selectionerul să vada la ei? Adica il aduci pe Pintilii care a fost titular la ultimele meciuri ale nationalei si care la 31 de ani nu cred ca mai trebuie testat ca sa stim ce poate si nu il aduci spre exemplu pe Anton, care nu are selectii la nationala si care poate fi intr-adevar o solutie pentru viitor pentru postul de mijlocas defensiv. Mai si spui ca pe Anton il cunosti deja. Oare nu-l ii stie si pe Popa sau Pintilii?  Ce crede ca pot ei sa arate in plus intr-un astfel de cantonament? De ce nu l-au luat si pe Cernat, ca e mai in forma decât majoritatea mijlocașilor selectionați. De ce nu s-a incercat si aducerea „cu forța” și a unor jucatori de afara care puteau in egala masura sa fie verificați?

Mai sunt câteva luni și selecționerul vrea sa faca trial la națională ca Mitică Dragomir la Voluntari pentru Academia de copii și juniori. Bine că nu a convocat toată Liga 1 să facă naționalele 1,2,3 și 4 și le pună joace între ele un mini turneu „Cupa selecționerului”. Câștigătorii primeau direct biletele de Franța. A uitat că are lot de jucători cu care a calificat România la Euro? Cu ei ce face? Sportiv și moral, ei au câștigat locul României la Euro 2016.

Singurul obiectiv „real” este să se cheltuiască banii FRF într-un lux de 5 stele la miuțe cu desculți și să ofere suport de afișare a importanței și nemăsuratul orgoliul de selecționer.

Nu mi se pare ciudat ca celelalte cluburi contracanditate în play off au facut acum front comun in sustinerea acestui turneu. De fapt au făcut front comun impotriva Stelei. E și logic, în acest „trial”, a convocat 6 titulari de la ocupanta locului 4, Steaua, de la lider și restul câte 2-3. Cam miroase a bețe-n roata lui Reghe, nea Puiu!

O iubim și o respectăm pe fosta mare glorie stelistă Anghel Iordănescu, dar în acest litigiu „selecționer vs Steaua” suntem de parte clubului Steaua, nu emoțional, ci rațional și obiectiv.

Vorba lui Aristotel: „Amicus Plato, sed magis amica veritas!”

Exit mobile version