Operațiunea PIN – FCSB

de | mai 18, 2017

d2bc3

Tot ceea ce se întâmplă astăzi în confruntarea dintre CSA și FCSB este atât de tipic pentru noi, românii, scoțând la iveală toate bubele ce mustesc în mediul nostru social în care, mândri de descendența noastră aproape divină – via Zamolxe, nu-i așa?, reușim să ne afirmăm principiile cu emfază, călcându-le zilnic atunci când vine vorba de faptă.

În orice confruntare dintre adevăr și minciună există un moment de cumpănă. Este acel interval în care aparent nimic nu se mai poate întâmpla, deși adevărul a fost spus și ar trebui să producă ceva efecte reparatorii, este zona în care indignarea setosului de dreptate atinge cotele cele mai înalte în timp ce impostorul râde sfidător, afișând o siguranță de fațadă. De câte ori nu am văzut acest episod în aproape treizeci de ani ce s-au scurs după Revoluție? „Nu mi-e teamă, am încredere în justiție”. „Nu am făcut nimic, nu mi se va întâmpla nimic, sunt curat”. Aceasta este esența declarațiilor date de oameni ce au mers ulterior în pușcărie pentru furt și corupție!!!

Dacă vreți o exemplificare suplimentară, vorbim despre intervalul în care Condrea Dan îți râde în față sugerând că ești nebun atunci când te legi de produsele Hexi Pharma, este zâmbetul sfidător al lui Liviu și „ba mă-ta” ascuns de îndemnul Iepuroiului „altă întrebare”, în timp ce noua Românie se pregătea să le f…rece un șut în cur pentru a-i expedia într-o pubelă a istoriei pe cei doi smecherași.

19 decembrie 2016. Am scris în grabă articolul „Suporterii Stelei fac diferența”. Talpan înregistrase o nouă victorie împotriva clubului condus de infractori, iar speranțele mele de a avea ocazia să îmbrac iarăși haina de suporter al echipei Steaua București, recăpătau un sens. Ca în multe atâtea cazuri când vine vorba de Steaua, în redactarea textului am pus în funcțiune doar unele procese interne situate mai degrabă în zona sufletească, văduvind interesul pentru formă și corectitudine a textului. Departamentul de corectură nu funcționează, mai ales la orele târzii ale nopții, atunci când scrii pe blogul personal, iar când nostalgia și dorința de a face ceva te împresoară, nu este loc de rațiune. Până la urmă a ieșit acea dulcegărie suporterească a cărei unică valoare era aceea că ascundea dorința noastră, a celor simpli, de a avea un club curat, una care facea trimitere și la un fotbal de același tip și poate la o societate însănătoșită.

A doua zi, șoc!!! Păstrez această remarcă smintitoare tocmai pentru a mă alinia vremurilor modelate sub influența celor ce roiesc în jurul….antenelor de tot felul. Ceva se întâmplase! Un articol „normal” postat pe blogul subsemnatului poate strânge un număr de 10 -20 de vizitatori, adevărat este de pe toate continentele, existând probabil români de prin SUA care se mai și plictisesc. Unul în sfera asistenței sociale care ar strânge 50 de vizitatori este un articol semnificativ, fiind vorba de un rezultat excelent. WordPress-ul are marele talent de a nu te conecta motoarelor de căutare în cazul în care nu plătești pentru găzduire, rămâi la mâna amicilor care te-ar putea citi și promova prin intermediul Facebook-ului. Un meci al Stelei în campionat poate aduce cam 120 de vizitatori, mai ales dacă la mijloc a fost vorba de o victorie. Ei bine, a doua zi, în jurul prânzului, blogul meu era cocoșat de cei peste 1,500 de vizitatori unici. Și numărul creștea! L-am sunat pe Alex, Piece of Mind pentru cei care citeau cândva articolele noastre pe fcsteaua.ro. „Omule, ceva s-a întâmplat” i-am spus atunci. A urmat o (nouă) discuție lungă despre șansele noastre de a avea un club curat, una obișnuită aș zice, după care am finalizat coversația.

După aceea am revenit în fața computerului. Spre seară aveam 3,500 de vizitatori și numărul creștea neîncetat! Dincolo de faptul că, cel mai sigur, un intermediar, probabil fcsteaua.ro, preluase articolul și-l promovase mai departe, mesajul atinsese o coardă sensibilă. Suporterii Stelei aflați în așteptare, voiau reacții în urma victoriilor lui Talpan. 5048 a fost numărul total, record absolut pentru subsemnatul!

Revenind în prezent, traversăm așadar acel interval în care, oamenii au nevoie să se obișnuiască cu realitatea. În cazul Stelei, dificultatea situației nu ține de poziționarea adevărului ci de incapacitatea instituțiilor și mai ales, a oamenilor, de a-l accepta. Mai mult, nu suntem obișnuiți să respectăm legea, fapt dovedit și de încăpățânarea reporterilor și gazetarilor de a renunța la a mai face asociere între Becali și Steaua.

Îmi permit să fac o foarte scurtă trecere în revistă a celor implicați. Pe de o parte avem conducerea CSA care SE TEME. Oameni numiți pe funcții de alți oameni (cărora le sunt datori), indivizi pentru care reflectoarele ce li s-au pus pe chipuri reprezintă prea mult, o contradicție pentru viața îndestulătoare care le umflă burțile de la o zi la alta. Niște burtoși, amatori de viață ușoară, oameni mici care s-au trezit cu o comoară de aur în curte în timp ce ei trăiau doar din peștele pe care-l prindeau cu crâsnicul…de la Buget. În primul rând, cei din conducerea CSA nu știu ce să facă cu această echipă, deși soluții ar fi. Dacă ar avea o viziune, ar trage aer în piept și ar realiza că finanțarea echipei poate fi realizată cu inteligență, astfel încât rolul MApN să fie onorific.

În al doilea rând, acei oameni se tem că tovarăși „de arme” ar putea avea de suferit în cazul în care se va răscoli rahatul în continuare, Steaua ajungând la Becali prin acte de corupție. În acest sens aduc un argument forte: modul în care s-a realizat tranzacția cu terenuri, se pare că oamenii au uitat de acest episod, judecătorii având o poziție clară și în acel caz.

Apoi există situația aparent fără de ieșire pentru FRF. Sprijinit politic pentru a-i lua locul lui Mircea Sandu, Răzvan Burleanu nu are capacitatea de a găsi o soluție deoarece nici protectorii săi nu au o soluție, rahatul fiind prea mare, iar suporterii Stelei prea mulți. În primul rând ar însemna să admită că a fost autorul unor ilegalități, acceptând ca FCSB să participe la competițiile interne și internaționale. Apoi ar trebui să admită că nici forul pe care-l conduce nu prea ar îndeplini toate condițiile prevăzute de lege pentru a-și desfășura activitatea. Dacă ar fi după Burleanu, i-ar trage un șut în dos lui Becali și FCSB-ului, doar că acest fapt ar însemna să recunoască că este un incompetent. Pe această stare de fapt George Becali, cocoțat pe același munte de prostie și de mârlănie, trage din toate pozițiile în Talpan. Atenție – un dovedit infractor îl terfelește pe un militar al Armatei Române, beneficiind de sprijinul ziarelor și televiziunilor, militarul neavând posibilitatea de a se apăra. Tipic pentru țara noastră, tipic pentru eroisul lui Becali, nu-i așa? Și nimeni nu intervine, nimeni nu face nimic!!! Este fix perioada de relativ echilibru la care făceam trimitere în deschiderea acestui text, în care singura trăire este indignarea.

Ajungem și la suporteri. Ei bine, în această zonă se produce maxima impostură. În primul rând există simpatizanții George Becali. Cu aceștia nu am vreo problemă! L-au prins doar pe Becali, au asociat numele lui cu Steaua, din punctul meu de vedere ei nu greșesc cu nimic. Pentru ei nu pot decât să simt o formă milă, le voi spune cu ocazia unui viitor articol de ce. Dar mai există suporteri vechi ai echipei care au văzut cum numele Steaua a fost mânjit ani la rând, au deplâns situația în care a ajuns echipa, dar care acum o țin langa cu FCSB-ul lui Becali. Unii au participat la marșurile de protest anti-Becali, chiar au și luat cuvântul în timpul acestor acțiuni de protest (cât fariseism!), au cântat în tribune „pleacă din Ghencea!”, ba chiar admit și acum că Becali „a făcut mult rău echipei”. Rezultatul? Ei țin cu Becali, FCSB este Steaua.

O singură explicație am pentru această situație: palmaresul. Acești oameni țin mai degrabă să știe că au mai multe titluri decât Dinamo chiar dacă de ani de zile galeria lui Dinamo face instrucție cu suporterii FCSB-ului, tocmai pentru că FCSB nu mai reprezintă demult Steaua București. Acești oameni iubesc mai degrabă victoriile, rezultatele și nu pe Steaua. Face Becali blaturi? Nu-i nimic, avem un nou titlu de campioni. Se afundă FCSB în tot mai multe scandaluri? Nu-i nimic, am mai pus o Cupă a României și încă o participare (rușinoasă) în Uefa Champions League. Ar mai fi și o altă explicație, cea referitoare la organul moral (expresia-i aparține lui Cristian Tudor Popescu, fiind folosită pentru alt context) dar cred că ambele vin la pachet.

În final nu pot să omit presa „de sport”. Nu voi aloca prea multă energie acestui subiect deoarece este tardiv. Realitatea e simplă: în mare măsură acest organism s-a așezat încă de la începutul conflictului în spatele lui George Becali și a FCSB, mici excepții făcând Prosport în ediția sa online. Partea și mai rea este legată de faptul că Becali este ajutat să-și distribuie veninul în timp ce Talpan este tratat cu sarcasm, la mica publicitate. Semnificativ pentru noi trebuie să fie faptul că, în ciuda unui mitantism (fără substanță din ce vedem astăzi) pentru respectarea legilor și a Justiției, cu greu s-a înțeles necesitatea de a se respecta faptul că instanțele de judecată au decis că FCSB NU ESTE Steaua București. Dar noi ne dorim un stat de drept și justiție, nu-i așa?. În final, nu pot să nu remarc modul gingaș prin care GSp o dă cotită ca la Ploiești, renunțând în ultima vreme în a-l mai ține în brațe pe George Becali și lăsând loc și articolelor în care CSA este tratat cu respect. Probabil se pregătește ceva sau poate că Becali nu mai este atât de darnic.

Cătălin Asăvoiaiei (Il Soldaino)
APRILIE 22, 2017
Preluare de la blogul personal asavoaeicatalin

Nota Redacției: 

 1. Articolul de care vorbește Cătălin, „Suporterii Stelei fac diferența(link), a fost publicat de subsemnatul pe fcsteaua.ro cu un link spre blogul lui. De aici și fluxul mare de vizitatori care l-a surprins.
 2. Catălin Asăvoaiei, cunoscut userilor fcsteaua.ro ca Il Soldatino, este membru al site-ului din 2006 și a fost unul din redactorii redutabili ai acestui site. Din păcate pentru site și el s-a retras prin 2012. Însă de fiecare dată când a scris pe blogul său despre Steaua, articolul a fost preluat și pe site-ul nostru. Exact ca în cazul lui Andrei Sava.

Articolele mai vechi ale lui publicate direct pe fcsteaua.ro le găsiți aici:Suflet de stelist”.

X Ray

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

38 de comentarii la „Operațiunea PIN – FCSB

 1. Gosu

  Genul de articol unde S lab pot comenta in voie si la subiect. Foarte bine ca s-a postat !
  Din punctul meu de vedere autorul face una si aceeasi greseala ca restul partizanilor aruncand verdicte si catalogari in alb sau negru.
  Nu-i nimic e o greseala frecventa in momentul in care ti-e greu sa accepti o realitate sau sa intelegi un concept abstract. Autorului ii vine greu sa inteleaga de ce unii tin la continuitatea sportiva si vorbeste de rezultate.
  Vorbeste de trofee dar nu a inteles nimic din notiunea de palmares. Din faptul ca acel „club records” cum ii spun „englejii” contine si victorii si esecuri si bune si rele. Este insasi istoria echipei despre care dumnealui a scris si s-a consumat emotional, purtand in poza de profil chiar echipamentul Stelei (FCSB-ului) „Uefantastatic”.
  In rest, lord pipi, lassie si restul aveti legatura ! Sa inceapa circul !

 2. xray Autor articol

  PS
  Apropo de fluxul de cititori.

  Articolul „Steaua în pragul extincției după 31 de ani de la zenit” publicat pe fcsteaua si pe pagina de facebook „Steaua Roș-Albastră” (a nu se confunda cu pagina Peluzei RA) a avut 9.372 de vizualizări raportate de Facebook.

  Articolul pe fcs
  http://www.fcsteaua.ro/magica-steaua-in-pragul-extinctiei-dupa-31-de-ani-de-la-zenit/

  Articolul pe fb și numărul de vizualizări articol.
  https://image.prntscr.com/image/aa6ac5ddc0c9458f9140ae5916938316.png
  https://image.prntscr.com/image/83350da863f14860a2b30b89b7abf616.png

 3. quark

  Cu tot respectul pentru dl Asavoaiei, eu, daca sustin FCSB, inseamna ca „o țin langa cu FCSB-ul lui Becali” ? Credeti ca de dragul lui GB s-a umplut stadionul la ultimele meciuri din play-off si tot de dragul lui are FCSB cea mai ridicata medie de spectatori din actuala editie? Am fost noi intrebati daca suntem de acord ca GB sa imprumute bani catre AFC contra dezlegarilor de jucatori? Am fost noi consultati daca il vrem pe GB (rapidistii au fost intrebati daca ii vor pe Copos sau Moraru, idem dinamovistii in cazul Badea &Co.; Borcea)? Am verificat noi legalitatea actelor pe care astazi, dupa ani intregi de coabitare, le flutura cele doua parti combatante? Am incheiat noi contracte cu entitatea lui GB si i-am permis noi sa joace in Ghencea, in culorile si cu sigla Stelei pe piept?

  Dle Asavoaiei, probabil ca pe 99 % dintre actualii fecesebisti nu ii intereseaza ca individul se numeste GB, la fel de bine se putea numi Popescu, Copos sau Marian Iancu, dumneata ne ceri sa renuntam sa sustinem echipa din cauza derapajelor acestui personaj?

  Daca entitatea lui GB a preluat abuziv locul fostei sectii de fotbal a CSA, atunci justitia sa o repuna in drepturi si sa intre in Liga I, daca nu a retrogradat sportiv niciodata, nu exista niciun motiv sa inceapa din liga a V-a ( sau din liga a IV-a, un mic abuz chiar nu conteaza ) …

  Daca CS dinamo si-a reinfiintat sectia de fotbal, care este adevarata dinamo, cea de la negoita, cea de la clubul sportiv sau cea din sertarul lui Badea?

  Daca GB accepta sa plateasca anual 10 % din venituri, mai discutam azi despre FCSB ?

  Permiteti-mi , dle Asavoaiei , sa va citez in final si sa va pun o intrebare: „Steaua ajungând la Becali prin acte de corupție” inseamna cumva ca GB chiar a continuat activitatea pe linie sportiva? Raspunsul il vom afla cu totii in vara viitoare, cand UEFA va acorda bonusuri la coeficientul cluburilor in functie de performantele in cupele europene.

  1. xray Autor articol

   Quark, o replică de nota 10!

   Te încurajez să-ți scrii opiniile și în articole și să le publicăm pe fcsteaua pentru suporterii steliști. Ai coerență, logică, echilibru și emoție în verb și mesaj.
   Bravo!

 4. Lord Pepe

  Bun articol. La fel ca celalalt, primul. Am intrat acolo, am citit articolul, am vazut primul comentariu: „Mizerie de articol.”

  Ma pregateam sa spun ca poate ca exista vreo cale de mantuire pentru astia de pe aici. Comentariul ala m-a convins ca am crezut prost.

 5. alexandru-h

  Ai zice ca Soldatino, saracu’, a fost lovit de un obuz in Iwo Jima. Se viseaza Moise de tot imparte Marea Rosie-Albastra in aia cu Becali si aia curati la suflet. Ca sa ne intelegem, el face parte din categoria mult-curatilor: e suporter vechi, a sustinut echipa, apoi a intervenit o amnezie de vreo 10 ani, apoi s-a trezit din coma si a vazut lumina in forma unui cub de culoare maronie denumit in limbaj stiintific Talpanus Multpupatus.

  Mi-e lene la ora asta si nu ma apuc sa dau un search pe site, ca as gasi niste materiale cu care l-as pocni (la figurat) in propria-i ipocrizie.

 6. 7even

  Foarte sugestivă poza: Steaua nu este egală cu Becali. Perfect de acord! Cu toții susținem asta.
  În ceea ce privește faptul că cei care sunt cu actuala FCSB, sunt doar fani Becali, ei bine dragă sudistule, nimic mai fals.
  Eu aș susține că aceia care merg pe stadion zilele astea, ei sunt adevărații steliști.
  M-am uitat pe la rugby, handbal, polo, baschet și cu mici excepții la câteva meciuri la baschet și în afara meciurilor cu Dinamo de la rugby, nu prea există susținere din partea galeriei.
  Mult mai susținută este echipa de fotbal prin Peluza Roș-albastră, care în sezoanele viitoare poate atinge o mai mare experiență și maturitate și ne putem compara cu galeria #psdinadn

 7. adrian0808

  Eu cred ca maretiii si neprihanitii CSA-ului nu or sa fie in stare sa inscrie nici anul asta vreo echipa intr-o competitie si , ca atare, au inceput iar vesnicele tanguieli :
  1. NIMENI LA MECI
  2. FCSB nu e STEAUA
  3. UN CLUB CURat MAI preSUS DE TOATE
  4. TALPAN supercinstitutul dinamovist

  etc …

  Mai soldatino …. ciobanul a cerut …. fraierii i-au dat …. ilegal sau mai putin legal … TALPAN sa faca bine si sa vina cu nume si prenume ale coruptilor din cadrul clubului sau armatei care i-au imprumutat / cesionat / vandut / inchiriat clubul ciobanului ….
  Si in primul rand hotarativa odata :

  FCSB este sau nu STEAUA ?
  Un rand scrii ca nu este apoi in randul urmator scrii ca justitia sa faca dreptate si o tii asa danga-langa de vreo 3-4 ani …

  Mai du-te […] tu si toti dezaxatii tai.

 8. alexutz2007

  Adrian FCSB este Steaua. Marea majoritate care sustin CSA-ul nici nu stiu de ce o sustin. Pot sa poarte numele linistit dar tot o clona […] va ramane ce nu are nicio treaba cu Steaua. Cat despre Becali el va sta cat va sta dupa o va prelua altul. Si daca sa ne gandim asa putin in prostia lui totusi a facut din Steaua cel mai bun club din Romania de dupa Revolutie. Asa cum e el si declaratiile lui. Pana la urma fotbalul a devenit o afacere in care toti vor sa castige. Daca altii viseaza la Europa League, noi daca nu ne calificam este un esec si nu o performanta. Putea face foarte bine ca si Borcea sau Badea. Insolventa si asta e. Eu cred ca Becali vrea si performanta nu doar sa scoata bani.

   1. Gosu

    Zic si eu asa…ca sa fiu in treaba. O prastie numara campionate si se apucase de comparatii. Ca si cum, vreodata vreo echipa din liga 1 ar mai putea fi condusa de un Sfinx. Hai, sanatate tie, familiei tale, dar nu si baietilor Sblab

     1. Gosu

      @wu1, ma gandesc ca ai vrut sa spui sfertul de Cupa Cupelor din ’93.
      Au fost si performante notabile in anii ’90, dar s-a si furat mult prea mult, culminand cu mizeria de blat cu PSG.

 9. sikander

  Peluzarii au abandonat echipa din cauza ca au boala pe bou, in prima instanta. Mai apoi au fost ademeniti de fantasmele unor sclerozati, au crezut in ele si o fac pana in prezent.

  Imi placeau articolele lui Soldatino din anii trecuti. Ca acum scrie de partea CSA, treaba lui. Pe mine ma deranjeaza ca ma pune la o lalta cu multimea pestrita care a inceput sa se perinde pe mall-arena dupa ce n-au mai venit peluzarii.

   1. Gosu

    @lp, as vrea si eu sa vad contractele de transfer ale lui Hagi sau Dumitrescu si ale celorlalti. As vrea sa stiu si eu ce s-a intamplat cu acei bani de ajunsese Steaua datornica in 98.

  1. wu1

   Nu mane, aiurea sunteti. Doar zic ca nu e corect sa impartim performantele in doua perioade…ma oftic cand aud ca steaua fara becali era zero, nu e adevarat, si stiti asta! L-am pus eu pe becali sa vina la steaua, sau a castigat la loterie echipa incat sa zica ca el nu are bani s-o intretina, sau l-a obligat cineva sa vina la cea mai titrata echipa din romania si din europa de est ?!cand „cumperi” o echipa ca steaua asteptarile sunt mari si trebuie sa menti nivelul nu sa-l scazi, sa progresezi nu sa regresezi!, ca te obliga traditia. Iar atunci cand echipa face face performanta ar trebui sa ne bucuram, pentru ca istoria echipei pe plan national si international de-alungul timpului a fost la inaltime, nu sa spunem ca fara becali steaua ar fi avut soarta nustiu carei echipe din liga x, si ca performantele tin trecut sunt fix pla…

   1. Gosu

    @Wu1, eu zic ca fara cioban lucrurile ar fi putut sta si mai bine, dar si mai rau. Ceea ce a facut el a fost in nota cu vremurile, dar are si meritul de a fi fost (si inca este) patronul cu cele mai deschise buzunare. In materie de sume de transferuri a spart recorduri dupa recorduri si a investit bani intr-o baza sportiva si un stadion ce nu-i apartine. Nu stiu daca asta e bine sau rau, dar disponibilitatea de a baga bani zic eu ca merita apreciata.
    Cat priveste nivelul de performanta zic eu ca s-a continuat oarecum in aceeasi linie de idei. Sa nu uitam ca in anii 2000 pe langa rivalii traditionali si savarine si butelii, au aparut si Porumbeii, blatarii lui Arpi sau balenele de pe Bega. Problema poate ar fi in prezent cand Steaua ar trebui sa domine intern si nu reuseste sa o faca.

 10. alpopa

  Il respect pe Il Soldatino si opinia sa, insa am cateva obiectii:

  1.” în ciuda unui mitantism (fără substanță din ce vedem astăzi) pentru respectarea legilor și a Justiției, cu greu s-a înțeles necesitatea de a se respecta faptul că instanțele de judecată au decis că FCSB NU ESTE Steaua București”

  Fals! Instantele de judecata au confirmat doar ca marca „Steaua Bucuresti” apartine CSA si nu poate fi utilizata decat cu acordul acesteia. Nu are rost sa mai intru in detalii, toate cunoscute de cei interesati de subiect.

  2. „Dar mai există suporteri vechi ai echipei care au văzut cum numele Steaua a fost mânjit ani la rând, au deplâns situația în care a ajuns echipa, dar care acum o țin langa cu FCSB-ul lui Becali. Unii au participat la marșurile de protest anti-Becali, chiar au și luat cuvântul în timpul acestor acțiuni de protest (cât fariseism!), au cântat în tribune „pleacă din Ghencea!”, ba chiar admit și acum că Becali „a făcut mult rău echipei”. Rezultatul? Ei țin cu Becali, FCSB este Steaua.”

  Iarasi, nimic mai FALS. Becali nu inseamna Steaua!!! (culmea, dictonul asta cred ca e putinele cu care sunt de acord si „liberii” si „fcsbistii”) Iarasi, nu mai intru in detaliile arhicunoscute legate de continuitate si de aberatia cum ca o echipa care nici macar nu exista inca ar putea fi” adevarata” Steaua. Nu cunosc motivele tuturor celor care inca sustin „FCSB”-ul, insa pot sa enunt pe cateva din ale mele: sunt o fire rationala, care nu poate accepta injustitia, situatiile aberante si care nu poate arunca logica sub presiunea emotiei. De aceea, dupa analiza tuturor factorilor, am ajuns la concluzia pe care o cred cu tarie ca „FCSB E STEAUA”. Si asta in ciuda faptului ca (si aici probabil suntem cu totii de acord) ne aflam probabil in cea mai neagra perioada din istorie, condusi de o sleahta de penali in frunte cu rusinea machidonilor de pe mapamond si de trepadusul lui favorit, oligofrenul de MM Stoica. Dar ei nu inseamna Steaua! Ei sunt trecatori!

  Scaparea asta de sub bagheta lui Becali, pe care multi „liberi” o vad ca fiind alergatul in bratele „burtosilor” de la CSA, nu este altceva decat o dovada de LASITATE, in opinia mea. Este sinonima cu renuntarea si resemnarea atunci cand totul pare ca se scufunda, este sinonima, daca apreciati o referinta biblica, cu lepadatul lui Petru fata de Hristos.

  Eu unul, dupa ce Becali si ai lui vor fi plecat si norii negrii se vor fi rasfirat, voi dormi linistit stiind ca am ramas langa echipa. Tu, stelistule „liber”, cum te vei simti?

 11. wu1

  Totul este posibil…iar daca vor ajunge vreodata fcsb si csa steaua sa joace in aceasi divizie, e clar ca lumina zilei ca doua echipe diferite nu pot pretinde ca sunt aceasi stea !si atunci poate vom afla adevarul, dar eu sper ca mai devreme, in vara-toamna.

 12. Andrei47

  A luat-o si asta pe aratura. Misto! E bine ca se naste FC Regal Sport Ferdinand 1 CSA Steaua Bucurest. Deci FRSFCSASB! Moaaa!!! :))))) Te ca*i pe tine de ras. Ce comedie. Eu cand va zic sa nu mai bagati in seama toti handicapatii, nu o zic de nebun. Sau daca nu sunt handicapati e mai nasol.
  Hai sa ne imaginam un cantec: FRSFCSASB aleee FRSFCSASB aleeeee FRSFCSASB ale ale! Hai sa va vad. Care canta ca mine buaaa!!! :))))))))))))))))

  1. sikander

   Peluzarii s-au indepartat de echipa din cauza ca au boala pe cioban. Ulterior au fost fermecati de fantasmele schizofrenice ale unor descreierati si le-au folosit ca arma impotriva puscariasului. Daca autorul vorbeste despre cei care tin cu fecesebeu’ folosind cuvinte precum mila, eu cred ca el si ceilalti ca el sunt frustrati rau. De ce? Pentru ca ei sunt in conflict cu sine din cauza faptului ca au populat atatia ani stadioanele (acasa si deplasare) pentru o echipa pe care acum o considera ilegala, sau ceva.

   Nu am nimic personal cu autorul articolului, chiar mi-au placut textele lui din trecut. Insa ma deranjeaza faptul ca ma pune la o lalta cu populatia pestrita care a rasarit pe mall-arena dupa ce peluzarii s-au retras. Cred ca sunt si altii care simt acelasi lucru ca si mine, dar vorbesc in nume personal. Faptul ca eu tin cu echipa(!) nu inseamna ca tin cu patronul! Ca fapt divers, eu nu-i mai platesc bilete berbecului din 2008, in timp ce altii au continuat sa sustina echipa live – cantece, coregrafii, deplasari etc.

 13. piratu2191

  Articolul are un mesaj foarte clar. In 2009 ne voiam clubul inapoi, iar acum nu e deranjant faptul ca sustinatorii ciobanului au ramas la fel sau ca suporterii de rezultat sunt interesati tot de rezultat. Intrebarea e cati din acesti oameni sunt acum mari sustinatori fcsb ? „Dati-i drumu’ de aici” ….. pârnăiaș infect. Sper sa nu vad replici de copii cu dinamomania si cacaturi. Adevarul adevarat se vede mai bine din perspectiva rivalilor.
  https://www.youtube.com/watch?v=v8RzCYKEnEg

  In alta ordine de idei e clar ca doar fcsb mai are un usor iz de „Steaua” pentru ca altii nu exista. Dar Catalin are dreptate, foarte multi ” striga pentru justitie ” dar cand aceasta vine, sunt impotriva ei (exemple concrete cu foarte multi politicieni condamnati definitiv, urmand un val de compasiune culmea, din partea acelorasi oameni ce-i voiau arestati).

  1. fortuneteller

   Vrei clubul inapoi? Pai atunci il ceri inapoi, daca crezi ca s-a dat in mod fraudulos, nu te apuci sa dai cu pietre in club. Daca ai dreptate, atunci iti recuperezi echipa si pastrezi si istoria. Fa diferenta intre echipa si patron, nu cred ca in anii in care echipa era la CSA tu erai mare fan din cauza era in proprietatea MAPN.

 14. fortuneteller

  Mon cher, cam subtire argumentatia. Ca sa „acuzi” inexistenta unei echipe de fotbal CSA Steaua din cauza existeneti FCSB, dar mai ales sa asociezi din condei suporterii stelisti pro-FCSB cu Becali, asta e ceva demn de mila. Nu e nevoie de alte articole, ce ai scris in articol e esenta intelegerii autismului de care dai dovada tu si cei care-ti impartasesc opinia. In loc s-o dai cotita ca te intereseaza destinul Stelei la fotbal, mai bine ai recunoaste cinstit ca dispretul si opozitia fata de un badaran precum Becali e o chestie mai importanta decat dragostea pt culori pana la moarte. In opinia ta (cred eu gresita), daca ceva e putred intr-o afacere (de exemplu numele si comportamentul patronului, sau felul in care a preluat echipa), atunci toata afacerea trebuie abandonata. Nu mon cher, nu suporterii FCSB sunt obsedati de Becali, ci cei ca tine care au gasit in asta un motiv pt a intrerupe dragostea aia mare pt culori. Stelisti pana la moarte, sau ma rog, pana cand patron e un oier idiot. Steaua avea nevoie de suporteri alaturi, pt a pune presiune pe oier, nu de abandon si afirmatii gratuite la adresa celor ramasi alaturi de echipe in pofida greselilor „managementului”. Si sa nu te mai amagesti degeaba, credinta oarba intr-un managet mai bun din partea CSA e hilara. E similar cu felul in care nostalgicii comunismului cred ca aceasta ideologie tampa a esuat numai din cauza unor conducatori precum nea odiosu’ sau Stalin sadicu’. Nu, la fel precum comunismul, managementul CSA a esuat (faliment, da?) din cauza ca sunt idei proaste, niste sume de iluzii fara fundament si fara directie, bazate pe un heirupism entuziasmant, dar pueril. E suficient sa treci peste planurile CSA-ului ca sa intelegi amatorismul prezent si cat de mult se bazeaza „managementul” lor pe ideea folosirii bugetului de la stat ca o pusculita fara limita. Mai era un user p-aici care ne explica mandru ca CSA e proprietatea statului, deci n-are cum sa dea faliment. In alte cuvinte, lasa ca ii facem pe prostii care au curaj sa faca contracte cu CSA, sau luam de la bugetul apararii, ca d-aia plateste nea Costica impozite. Dar bineinteles, tu esti entuziasmat acum de anuntul re-infiintarii sectiei de fotbal, ti-ai scos tricoul ros-albastru din lada cu vechituri si esti gata sa accepti orice de la managerii profesionisti din cadrul Mapn. Numai la managementul lui Becali ai un ochi f critic.

  Semnat,
  Un stelist dinainte de Becali, care nu-l iubeste pe Becali si nici Maybach-ul lui, si culmea crede ca FCSB e Steaua noastra la fotbal.

Lasă un răspuns