Marca Steaua: Ministrul Apărării şi şeful Statului Major, convocaţi la Senat!!! Dreptate pentru Steaua!

de | aprilie 6, 2017

Problemele secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” ajung pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Preşedintele acestei comisii, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, i-a invitat la ședința de marți, 11 aprilie, pe ministrul apărării naţionale, Gabriel Beniamin Leş, şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua.

Această invitaţie vine imediat după ce ziarul New York Times acorda un spaţiu generos conflictului dintre Gigi Becali şi Armată pentru o echipă de fotbal. Prestigioasa publicaţie americană susţine că această dispută poate genera distrugerea uneia dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Europa şi că diferendele ar fi condus la pierderea de către Gigi Becali a dreptului de folosinţă a siglei şi numelui Steaua, ba chiar la înfiinţarea unei noi echipe a armatei, CSA Steaua Bucureşti, care probabil va începe să joace în următorul sezon în divizia a patra de fotbal în România.

În 2003, Becali, „un fost cioban care a făcut avere în imobiliare după căderea comunismului”, a preluat controlul echipei de fotbal a armatei, arată New York Times. „Am devenit bogat şi, când un om devine bogat, el vrea sa devină celebru. De asta am preluat Steaua. Şi am devenit celebru”, a spus Becali. În 2014, o instanţă a stabilit că Becali nu a avut dreptul să folosească emblema Steaua şi alte simboluri legate de club, iar un an mai târziu acesta pierde şi dreptul de a folosi numele Steaua. În prezent, pe rolul instanţelor se află un dosar în care se va stabili dacă latifundiarul din Pipera va trebui să plătească zeci de milioane de dolari pentru folosirea ilegală a numelui Steaua, se spune în publicaţia amintită. New York Times vorbeşte, de asemenea, despre înfiinţarea noii echipe de fotbal a armatei, echipă condusă de unul dintre foştii jucători celebri din anii de glorie a echipei Steaua, Marius Lăcătuş.

Chiar dacă nu ar putea să stingă conflictul dintre Gigi Becali şi armată pe tema echipei de fotbal Steaua, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat ar putea să discute cu oficialii ministerului despre măsurile întreprinse pentru susţinerea valorii brandului şi despre motivarea înfiinţării noii echipe de fotbal departamentale în contextul în care în regulamentul UEFA este prevăzut că echipele de fotbal profesioniste care participă în competiţiile europene nu trebuie să fie finanţate de la stat.

Sursa: știripesurse.ro

Notă: „Patronul si Armata se lupta pentru numele clubului”, e titlul articolului pe care jurnalistul James Montague de la New York Times l-a scris dupa vizita pe care i-a facut-o lui Becali la palat. Becali vorbeste despre motivele disputei cu Armata.și ce l-a adus la Steaua.

Mai jos vă prezentăm știrea de la News.ro

Marca Steaua: Ministrul Apărării şi şeful Statului Major, convocaţi la Senat

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au fost invitaţi la şedinţa de marţi a Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, pentru discuţii cu privire la marca Steaua.

steaua

„Problemele secţiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI ajung pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Preşedintele acestei Comisii, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, i-a invitat la şedinţa de marţi, 11 aprilie a.c., ora 12:00, pe ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel-Beniamin Leş, precum şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua”, se arată într-un comunicat de presă.

În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Joi, membriii Comietului Executiv al FRF au acceptat solicitarea FC Steaua de schimbare a denumirii echipei în Fotbal Club FCSB SA.

CSA Steaua a anunţat înfiinţarea secţiei de fotbal, iar echipa de seniori va fi înscrisă în competiţiiel AMF, pentru sezonul viitor.

Sursa: News.ro

Sursa originală:

7 comentarii la „Marca Steaua: Ministrul Apărării şi şeful Statului Major, convocaţi la Senat!!! Dreptate pentru Steaua!

 1. Lord Pepe

  E bine ca se intalneste aceasta comisie. Trebuie sa aflam neaparat ce s-a intamplat in 2003, ce a cumparat Becali. A cumparat Steaua? Nu a cumparat-o? A luat doar locul in prima liga? Cum a facut-o? Cat a platit? Cui i-a platit? La intrebarile astea vreau eu raspunsuri.

 2. del-ricanio-7

  ,,în contextul în care în regulamentul UEFA este prevăzut că echipele de fotbal profesioniste care participă în competiţiile europene nu trebuie să fie finanţate de la stat”

  Finantate de stat, deci echipe departamentale ? Parca s-a lamurit problema asta, ca UEFA nu interzice asa ceva…

  In rest, f bine ca se intalnesc. Poate se vor lamuri problemele mai repede…

  1. Gosu

   Nu s-a lamurit absolut nimic. Prosport a mintit in titlu ca sa-si faca cititorii sa acceseze articolul. Cine il citeste cu rabdare observa ca era vorba de parerea lui Stangaciu, iar ei au mers pe logica : daca Stangaciu e angajat FRF, iar FRF e membru UEFA, atunci asta e parerea UEFA.
   La un moment dat s-au postat pe site-ul asta si directivele UEFA privitoare la finantarea de stat.

  1. blaugrana86

   Nu a vandut bre nimeni nimic. Societatea pe actiuni sc fcsb sa a fost înființată de catre afc în temeiul O.G. nr. 26/2000, deci respectând legea, apoi
   becali a primit actiuni la acea societate in schimbul sumelor de bani împrumutați afc-ului in perioada 99-2003. Imi aduc aminte de anii 99-2000 cand in peluza era mare entuziasm cand aflam ca „cică unu cu bani multi a dat bani la club ca sa fie plătite salariile restante ale jucatorilor” alții spuneau că ar fi cel mai bogat din tara si abia asteptam sa preia echipa pt a scapa de problemele financiare… ehe si multe altele. In toată aceasta ecuatie csa-ul deja nu mai există tocmai datorita publicării O.G. nr.26/2000, care a abrogat Legea nr. 21/1924, adica afc Steaua Bucureşti ieșea de sub autoritatea Ministerului Apărării Naţionale. Deci aceasta trecere a secției de fotbal de la csa la afc si apoi la s.a. a fost facuta prin niste legi in vigoare, făcute de statul român nu de mine sau de becali.

Lasă un răspuns