Traian Băsescu se implică în scandalul FCSB-CSA: „V-aș lua stelele de pe umeri, domnilor generali!”

de | aprilie 5, 2017

Senatorul și fostul președinte al României, Traian Basescu, a scris un mesaj pe Facebook, prin care isi exprima dezamagirea fata de demersul Ministerului Apararii de a infiinta o echipa de fotbal.

„Greu de înţeles ce vor generalii

Armata a declanşat un război crâncen în justiţie cu Gigi Becali şi echipa lui de fotbal. Obiectivul declarat fiind acela de a înfiinţa o nouă echipă a armatei care să recupereze gloria din vremea CCA-ului lui Voinescu, Toma, Constantin, Apolzan, Sorin Avram, Pavlovici, Cacoveanu sau Creiniceanu şi a Stelei lui Duckadam, Lăcătuş, Belodedici, Piţurcă, Boloni, Iovan, Bumbescu, Bălan, Majearu, Balint sau Iordănescu.

Şi care ar fi obiectivul? O nouă echipă departamentală? Asta nu se poate în fotbalul profesionist.

Cred cumva generalii că vor mai putea transfera fotbalişti prin încorporare sau dându-le grade militare la apelul de seară? Nici asta nu se mai poate.

Până una alta, ce au reuşit generalii a fost să şteargă din fotbalul european numele respectat şi de tradiţie “Steaua Bucureşti”. Pentru isprava asta eu v-aş cam împuţina stelele de pe umeri domnilor generali.

Oare nu se găseşte un om lucid (Şeful Statului Major al Armatei sau Ministrul Apărării) care să le spună generalilor roşi de pasiunea reînfiinţării unei echipe de fotbal că problemele lor sunt legate apărarea ţării, de dotarea armatei, de situaţia trupelor din Afganistan, de situaţia de securitate din Marea Neagră sau de la frontiera de Nord şi de Est?
Armata trebuie să înţeleagă faptul că fotbalul bugetar s-a încheiat şi că fotbalul de performanţă a devenit o afacere privată.

A…Nu vă place farfaraua Gigi Becali ? Nici mie, dar asta este altă socoteală…până una alta, el finanţează echipa din banii lui şi nu de la bugetul de stat.”

Preluare de pe pagina de facebook a lui Traian Băsescu

22 de comentarii la „Traian Băsescu se implică în scandalul FCSB-CSA: „V-aș lua stelele de pe umeri, domnilor generali!”

 1. quark

  Cătălin Ciubotă, fost şef al departamentului juridic al LPF : Gigi Becali şi FCSB dețin, în mod evident, legal locul în competiţie şi palmaresul. Au propria marcă şi cu puțin profesionalism juridic, dar şi cu „noroc”, va deține şi marca Steaua şi numele comercial. În fond, Gigi Becali a ținut acest nume sus, a administrat marca Steaua, a menținut-o în limitele gloriei de dinainte de 1989! Poate chiar mai mult, pentru că atunci finanțarea venea din banii „contribuabilului” privat. Numele comercial Steaua este doar o problemă de marketing inteligent. Mingea dezumflată este în terenul celor de la CSA, care simt enorm şi văd monstruos! Ei chiar cred într-un proiect care nu are niciun viitor? Chiar şi modul în care şi-au evaluat marca arată o lipsă de strategie.
  Reporter : Poate Armata să facă echipa de Liga 1, dacă va promova? Daca da, în ce condiţii? Asociindu-se cu un investitor privat sau cum?
  CC: Federația Romană de Fotbal a oferit un comunicat oficial, oferind răspunsul în mod clar. Nu aş vrea sa fiu răutăcios, dar cine s-ar asocia cu Statul Roman într-o afacere, în acest moment? Este o întrebare pur retorică, dat fiind contextul .
  Sursa : http://www.fanatik.ro/interviu-cel-mai-vechi-jurist-din-fotbal-fcsb-poate-redeveni-steaua-921764

 2. kla2005

  In Romania poti muri cu dreptatea in mana……
  Nu conteaza nimic. Poate sa fie un judecator de la ICJC care sa fie dinamovist si sa vada ocazia de a distruge complet brandul (deja facut arsice de Armata) si sa nu intoarca decizia de la Apel…si atunci chiar ca a disparut complet numele Steaua din competitiile profesioniste.
  Asta e!
  Trebuie sa acceptam ca CSA, CCA, Steaua va ramane FCSB

  1. T.STOICA

   Basescu e o canalie, asa cum a fost tot timpul. Daca dorea sa-l ajute pe Becali, implicit Steaua, trebuia s-o faca la momentul in care era pe cai mari, butona aceasta tara cum dorea Maria Sa. Acum, din punctul meu de vedere, nu face altceva decat sa-l abureasca pe Gigi si pe noi cei care inca mai speram ca se va rezolva favorabil acest diferend.

 3. kla2005

  Primii doi oameni din MApN, chemaţi la raport în Senat pentru Steaua

  Autor: Denisa Miron, Colaborator
  Publicat: 10:55

  Problemele secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” ajung pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Preşedintele acestei comisii, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, i-a invitat la ședința de marți, 11 aprilie, pe ministrul apărării naţionale, Gabriel Beniamin Leş, şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua.

  Această invitaţie vine imediat după ce ziarul New York Times acorda un spaţiu generos conflictului dintre Gigi Becali şi Armată pentru o echipă de fotbal. Prestigioasa publicaţie americană susţine că această dispută poate genera distrugerea uneia dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Europa şi că diferendele ar fi condus la pierderea de către Gigi Becali a dreptului de folosinţă a siglei şi numelui Steaua, ba chiar la înfiinţarea unei noi echipe a armatei, CSA Steaua Bucureşti, care probabil va începe să joace în următorul sezon în divizia a patra de fotbal în România.

  În 2003, Becali, „un fost cioban care a făcut avere în imobiliare după căderea comunismului”, a preluat controlul echipei de fotbal a armatei, arată New York Times. „Am devenit bogat şi, când un om devine bogat, el vrea sa devină celebru. De asta am preluat Steaua. Şi am devenit celebru”, a spus Becali. În 2014, o instanţă a stabilit că Becali nu a avut dreptul să folosească emblema Steaua şi alte simboluri legate de club, iar un an mai târziu acesta pierde şi dreptul de a folosi numele Steaua. În prezent, pe rolul instanţelor se află un dosar în care se va stabili dacă latifundiarul din Pipera va trebui să plătească zeci de milioane de dolari pentru folosirea ilegală a numelui Steaua, se spune în publicaţia amintită. New York Times vorbeşte, de asemenea, despre înfiinţarea noii echipe de fotbal a armatei, echipă condusă de unul dintre foştii jucători celebri din anii de glorie a echipei Steaua, Marius Lăcătuş.

  Chiar dacă nu ar putea să stingă conflictul dintre Gigi Becali şi armată pe tema echipei de fotbal Steaua, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat ar putea să discute cu oficialii ministerului despre măsurile întreprinse pentru susţinerea valorii brandului şi despre motivarea înfiinţării noii echipe de fotbal departamentale în contextul în care în regulamentul UEFA este prevăzut că echipele de fotbal profesioniste care participă în competiţiile europene nu trebuie să fie finanţate de la stat.

  http://www.stiripesurse.ro/primii-doi-oameni-din-mapn-chemati-la-raport-in-senat-pentru-steaua_1189685.html

Lasă un răspuns