CSA a dezmințit informațiile apărute în presă cu privire la preluarea unei echipe de fotbal

de | mai 17, 2017

[Update] CSA Steaua a oferit un comunicat de presa dupa ce a aparut informatia în Prosport și publicată mai jos. CSA a dezmintit aceasta informatie printr-un comunicat.

Comunicat

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la așa-zisele intenții ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București de a se înscrie în competițiile organizate de Asociația Municipală de Fotbal București sau Federația Română de Fotbal prin preluarea unei alte echipe de fotbal, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al CSA face următoarele precizări:

CSA „Steaua” București nu a avut în vedere în niciun moment preluarea unei alte echipe care activează deja în ligile inferioare, ca strategie de înscriere în competițiile organizate de Asociația Municipală de Fotbal București sau Federația Română de Fotbal.

Planul de formare și dezvoltare al secției de fotbal seniori a CSA a fost anunțat în mod transparent, încă de la începutul acestui an. În conformitate cu acesta, antrenorii Centrului de fotbal pentru copii și juniori, coordonați de Marius Lăcătuș, au urmărit în toată această perioada o serie de jucători din care va fi selecționat  un lot de circa 25 de sportivi și care vor forma echipa CSA „Steaua” București.

În perioada imediat următoare încheierii actualei ediții de campionat, CSA „Steaua” București va contacta cluburile aparținătoare pentru demararea tratativelor de negociere a transferurilor pe linie sportivă.

În conformitate cu prevederile regulamentare, echipa de fotbal seniori a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București se va înscrie pentru a participa în sezonul competițional următor la nivelul la care Asociația Municipală de Fotbal București va decide.

Sursa: csasteaua.ro


Intrată în criză de timp, CSA Steaua negociază cu un urmărit penal din dosarul Microsoft asocierea cu un club din Liga 4. Clubul Armatei ar urma să cumpere, pentru 30.000 de euro, un lot întreg, cu tot cu antrenori

CSA Steaua negociază asocierea cu ACS Regal Sport Club Ferdinand I, echipă clasată în acest moment pe locul 2 în Liga 4, cu şanse de promovare în Liga 3. Clubul Armatei ar urma să cumpere tot lotul de la Regal Sport, sursele ProSport afirmând chiar că tranzacţia va presupune şi doi antrenori! Suma pentru care s-ar face înţelegerea ar fi de circa 30.000 de euro – 10% din bugetul prevăzut pentru anul viitor.

Contactaţi de ProSport, colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, şi Marius Lăcătuş, managerul secţiei de fotbal, au fost evazivi. Totuşi, Lăcătuş a negat că s-ar pune problema preluării unei echipe. „Avem discuţii cu mai multe echipe/şcoli de fotbal, pentru a transfera jucători. În perioada următoarea, când se vor putea face transferuri, trebuie să aducem jucători pentru a putea forma echipa“, a răspuns şi colonelul Petrea la întrebarea dacă negociază preluarea Regal Sport.

Marius Lăcătuş a menţionat că a propus o listă cu jucători, pentru a fi achiziţionaţi, dar a dat asigurări că nu există planuri pentru fuziunea cu vreo altă formaţie: „Ar fi bine să discutaţi cu conducerea CSA Steaua despre negocierile între cluburi. Eu vă spun că am propus nişte jucători mai tineri, care fac faţă la nivelul Ligii 4. Dar pot să afirm că nu va prelua nimeni numele altcuiva. Steaua rămâne Steaua şi punct!“.

30.000 de euro pentru lot, cu tot cu antrenori

Este vorba de tot lotul de la Regal Sport, dar şi de doi antrenori, Andrei Nagy şi Mihai Chiriţă. În această situaţie, se naşte întrebarea ce se va întâmpla cu Ion Ion, deja prezentat presei, în martie, drept tehnicianul viitoarei echipe Steaua. La Regal Sport activează, în acest moment, jucători tineri şi de perspectivă. „Au luat cam tot ce era mai bun din Bucureşti şi din împrejurimi“, a descris situaţia o persoană bine informată cu privire la realităţile Ligilor 4 şi 5 ale Capitalei, organizate de AMFB.

Sursele ProSport spun că suma pentru care se va realiza tranzacţia este mult peste acest nivel, unde fotbaliştii sunt, în proporţie covârşitoare, amatori. În funcţie de valoarea lor, pentru jucători se vor plăti sume între 500 şi 2.000 de euro – în total, aproximativ 30.000 de euro –, cu clauze adiţionale: în cazul unei eventuale vânzări ulterioare, Regal Sport ar urma să încaseze diverse procente din aceste tranzacţii.

Lăcătuş se angajase, prin contract, ca până la sfârşitul lunii martie să aibă lotul complet. CSA Steaua nu are azi nici măcar un singur fotbalist în echipă


De la stânga: Ion Ion, colonelul Cristian Petrea şi Marius Lăcătuş. Prin angajarea a doi antrenori de la Regal, devine neclar ce rol ar mai avea Ion Ion. La rândul său, Lăcătuş s-a angajat, prin contract, ca până la sfârşitul lunii martie să aibă echipa completă, cu jucători şi antrenori sub contract. Azi, CSA Steaua nu are nici măcar un singur fotbalist. FOTO: Mediafax

Această negociere a ajuns pe lista priorităţilor la CSA Steaua din cauza crizei de timp în care a intrat conducerea clubului. Marius Lăcătuş, antrenor coordonator al proiectatei secţii de fotbal, a semnat un contract cât se poate de clar la finalul anului trecut: până la sfârşitul lunii februarie ar fi trebuit să numească antrenorul (Ion Ion a semnat pe 24 martie), iar până la sfârşitul lunii martie se angaja să găsească jucători, să semneze contracte cu ei şi să definitiveze lotul. În mod inexplicabil, niciunul din aceste obiective n-a fost realizat – în această clipă, CSA Steaua nu are nici măcar un singur jucător în lot. Conform contractului cu echipa Armatei, nerespectarea acestor ţinte ar trebui să atragă demiterea sa.

Nici alte clauze din contractul lui Lăcătuş nu par realiste. Conform înţelegerii cu CSA Steaua, antrenorul coordonator se angajează să înscrie echipa în Liga 4 până la 1 iunie 2017, cu obligativitatea de a promova, la sfârşitul sezonului 2017-2018, în Liga 3. Doar că aici sunt două probleme aparent insurmontabile:
1) nu poţi înscrie o echipă în campionat, dacă precedentul nu s-a încheiat. Iar Liga 4 se va termina abia pe 9 iunie 2017. Deci este imposibil ca acest punct din contractul lui Lăcătuş să se materializeze;

2) atât timp cât există şi Liga 5 în campionatul Bucureştiului, iar Lăcătuş dă asigurări că nu va exista nicio preluare a unui alt club, CSA Steaua nu are cum să se înscrie, ca nouă participantă, direct în Liga 4. Logic, va trebui să pornească din ultimul eşalon valoric, adică din Liga 5. Ceea ce înseamnă că nu va putea promova, anul viitor, decât în Liga 4, şi nu în Liga 3, aşa cum scrie în contract.

Bâlbâielile de la CSA Steaua îl favorizează pe Gigi Becali

O posibilitate teoretică de a „fenta“ regulamentul ar fi ca Adunarea Generală a AMFB să decidă restructurarea campionatului, desfiinţarea Ligii 5 şi alcătuirea a mai multe serii de Liga 4. Pe hârtie, acest lucru ar fi posibil. Practic, aici sunt multe probleme. Anul trecut, AFC Rapid şi CFR Mişcare Bucureşti, ambele reactivate după falimentul FC Rapid, au făcut intervenţii pentru a nu se înfiinţa Liga 5. Proiectul era ca, în locul unei serii de Liga 4 cu 16 cluburi şi două serii de Liga 5 a câte 10 cluburi, să se înfiinţeze două serii de Liga 4 a câte 18 echipe. A ieşit însă un scandal mare cu cei care funcţionau deja în Liga 4 şi s-a renunţat la plan.

Anul acesta, ar fi rândul celor două urmaşe ale Rapidului, plus multe alte cluburi deja existente în Liga 4 (Sportul, Progresul, Metaloglobus sunt doar câteva dintre ele), să facă scandal. AFC Rapid şi CFR Mişcare au jucat un an întreg pentru a fi acum foarte aproape de promovarea în Liga 4. Dacă s-ar desfiinţa Liga 5, ar însemna nu numai că au jucat degeaba (şi au cheltuit sume consistente, de circa 150.000 de lei), dar şi că, la anul, se vor bate cu CSA Steaua pentru promovarea în Liga 3, ceea ce, în mod evident, nu le-ar conveni.

Toate aceste probleme în activitatea CSA Steaua justifică demersurile FC FCSB. Gigi Becali a reclamat în repetate rânduri că Armata nu valorifică marca pe care a câştigat-o în instanţă şi, deci, numele Steaua ar putea fi revendicat de oricine, deoarece în fotbalul românesc nu există o astfel de echipă.

Cine este Claudiu Florică, deţinătorul ACS Regal, club cu care negociază acum CSA Steaua cumpărarea lotului de fotbalişti


Claudiu Florică (stânga), proprietarul Regal Sport Club, şi Enrique Cerezo Torres, presedintele de la Atletico Madrid, au semnat în 2014 un parteneriat între cele două grupări. FOTO: Mediafax

Aceasta este conjunctura în care CSA Steaua a ajuns, la mijlocul lunii mai, după cinci luni de inactivitate (contractul cu Lăcătuş a fost anunţat în 12 decembrie 2016), să negocieze cumpărarea unui lot de fotbalişti, cu tot cu antrenori, de la un club de Liga 4. Chiar dacă Regal Sport se clasează acum pe locul 2 în Liga 4 a AMFB şi este foarte aproape de asigurarea unui loc în play-off-ul pentru promovare, este totuşi vorba de un nivel unde activează fotbalişti amatori. Aşa cum ProSport a mai scris deja, în Liga 4 un buget de 30.000 de euro este arhisuficient pentru ca o echipă să se bată la promovarea în Liga 3. Secţia de fotbal CSA Steaua a anunţat un buget de 10 ori mai mare şi încă nu are nici echipă, nici antrenori.

Interesant este că Steaua negociază această asociere de ultimă instanţă cu Claudiu Florică, implicat în dosarele Microsoft 1 şi 2. Fost reprezentant Fujitsu Siemens Computers în România, Claudiu Florică a scăpat de închisoare, în dosarul Microsoft 1, prin denunţarea politicienilor şi a afaceriştilor implicaţi în păgubirea statului cu zeci de milioane de euro. Microsoft a girat, în acel dosar, că firma al cărei reprezentant era Claudiu Florică ar fi fost unic distribuitor pentru România, deşi pe piaţă mai existau încă cinci firme care distribuiau licenţe de operare. S-au evitat astfel licitaţiile, iar preţul licenţelor Microsoft pentru computerele statului român a fost umflat cu 50%. Prejudiciul ar fi de 67 de milioane de dolari, conform digi24.ro.

În dosarul Microsoft 2, Claudiu Florică – pus pe 10 aprilie sub control judiciar – este acuzat de instigare la abuz în serviciu, conform stirileprotv.ro. Acesta este acuzat de procurorii DNA că, în 2009, i-a plătit lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, o mită de peste două milioane de euro ca să îl favorizeze în câştigarea unui nou contract de licenţe IT. Paguba ar fi de 51 de milioane de euro.

Matei Udrea
Preluare ad litteram a articolului de la prosport.ro

Nota Redacției: Mentionăm că știrea este prezentată de mai multe site-uri sportive.

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

21 de comentarii la „CSA a dezmințit informațiile apărute în presă cu privire la preluarea unei echipe de fotbal

 1. decebal22

  Sa-l vedem pe Lord…Acum in sfarsit o sa aveti ecchipa,o clona la clona.”Un club curat mai presus de orice’ si ei negociaza cu un urmarit penal si mai comentau de Gigi Becali…Dar na ,ei vor sa dispară oierul.Cum vine asta din bani publici cumparam echipe de fotbal in loc sa facem spitale,scoli,gradinite,unde esti tu Tepes doamne..

 2. raducus

  E de-a dreptul dureros. Atat pentru noi astia care ne uitam inca la echipa din Liga 1 si ne agitam aiurea, cat si pentru cei care spera la un proiect care sa reinvie spiritul stelist.

  1. xray Autor articol

   În opinia mea, neutră, e un moft tipic românesc. Nici antecedenta separare în PN și PS nu a fost benefică. Dimpotrivă. Rivalitatea a degenerat „dispute” care nu au servit nimănui.

   În loc să ne unim într-un scop comun, acum mă refer la toți românii, nu știm cum să ne divizăm mai mult.
   Dar e libertatea fiecăruia de a se asocia/disocia cum dorește.

 3. raducus

  Deja? 🙂

  Adica si inainte ajunsesera sa fie zeci de grupari a cateva zeci de membri, doar ca asta s-a intamplat pe parcurs. Acum, cand situatie e oricum aiurea din multe puncte de vedere, apar deja diviziuni intr-un grup care nici nu s-a format bine.

  In plus, denumirea de Hooligans mi se pare usor neinspirata, cel putin gandindu-ma la ce au insemnat peluzele acum cativa ani.

  Revenind la subiect, astia chiar vor sa puna marca pe ACS Regal si sa-i zica Steaua?

 4. Lord Pepe

  Care indrazneste sa se bage la un mic pariu ca articolul asta nu e in totalitate adevarat?

  Probabil ca Lacatus a negociat preluarea unui numar mai mare de jucatori, poate chiar tot lotul, dar a prelua echipa nu face sens. E un cost in plus, in conditiile in care inscrierea direct in liga a patra e permisa. S-a facut, se face, oricat ar urla altii ca trebuie sa incepi din liga a cincea.

  Pacat ca plecati pe fenta, in loc sa urmariti declaratiile lui Laca. Sau chiar cele ale lui Petrea.

 5. raducus

  Nu pleaca nimeni pe fenta, prietene! Punem si noi intrebari, sau acum trebuie sa luam de bun tot ce spune unul si altul. Nu cred ca Laca are 100% libertate de decizie acolo, iar daca se intampla ce scrie in articol, o sa fie destul de… nenatural.

  E aceeasi situatie ca si la echipa actuala, cand se scrie ceva aiurea, cand apare un scandal, lumea discuta. Acolo tu pleci imediat pe fenta in schimb.

  Eu nu inteleg de ce e aproape sfarsit de mai si echipa nu prinde contur. Planul nu e nici pe departe transparent, asa cum se doreste. Sau e atat de transparent incat lipseste cu desavarsire

  1. Lord Pepe

   Eu sunt absolut sigur ca lucrurile nu merg cum trebuie la Steaua. Si totul din cauza conducerii, evident. Pentru ca nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa iti dai seama ca cei de acolo se feresc de subiectul fotbal ca dracul de tamaie.

   Treaba e ca Lacatus a spus deja de mai multe ori ca lotul va fi rezolvat in iunie, ca echipa va fi inscrisa atunci si altele. Pana in iunie mai sunt destule zile. Poate aparea cate un articol din asta in fiecare zi. Si ce rezolva? Nimic.

   Eu nu inteleg de ce nu fac marii presari articole despre vizitele pe care le face argaseala saptamanal la petrea, despre ezitarea lui petrea de a trimite notificare la uefa, despre faptul ca l-au tras pe Talpan pe linie moarta. Astea sunt subiectele de interes. Nu presupunerile astea.

 6. alexutz2007

  @Lord vedem cat de adevarata e stirea. Oricum fum fara foc nu exista.
  Dar nu-i problema ca va puteti numi ACS Steaua Regal Bucuresti.
  Tu si daca ar cumpara Dinamo si te-ar arata acte tu tot nu ai crede. Esti setat pe un fix. Eu ma asteptam sa -si faca academie, sa porneasca ca Rapid din Liga 5 nu sa cumpere ca la piata si sa faca ca FCSB sa fenteze ligile.
  Un club curat mai presus de toate. Important e ca voi credeti ca e Steaua si trebuie sa o sustineti.
  Forza ACS Steaua Regal Bucuresti.

 7. kla2005

  @Lord PEPE le PEW….”face sens”?????
  Plecare pe fenta?
  Acolo, pe fenta, sunteti voi PN si PS….da’ acum te rog frumos sa o iei frumusel …pe fenta…spre ACS – CSA RegalFerdinand I Regina Maria Balcic Steaua Bucuresti si sa iti sustii NOUA echipa!
  Poate cu indulgenta reusiti sa incropiti un lot de soldatei!

 8. Redondo

  Orice basina trasa de vreun jurnalist de 2 bani ajunge subiect de discutie… hai, cand apara sigfried sa ne lamureasca si marca si palmaresul?

  E clar domne…n-ai marca, n-ai nimic.

  1. Lord Pepe

   Eu zic ca asta e destul de grav. Am citit si eu si ma bucur ca exista oameni care atrag atentia asupra acestui lucru. Chiar ma surprinde ca xray nu a scris nimic aici despre acest subiect, ca doar si pe voi ar trebui sa va preocupe. Nu? Petrea ori nu trimite comunicatul ala pentru ca e platit de Becali, ori nu il trimite pentru ca stie ca nu are sansa de castig. Oricum, actul ala poate face lumina peste acest subiect. Tot ce trebuie e sa fie trimis.

 9. alexutz2007

  Pai deja stii raspunsul pe site-ul UEFA. Nu poti cere ceva pentru care nici tu nu ai acte.
  Tu in continuare mergi pe ideea ca Petrea e platit de Becali. Poti sa mergi in continuarea dar valoreaza 0. Daca ar fi luat bani cu siguranta nu s-ar fi ajuns aici si ti-o garantez asta.
  Stai tu linistit ca FRF a facut-o deja inaintea CSA-ului. Tu crezi ca ei isi permit sa spuna niste lucruri fara ca sa aiba un probatoriu. De asta si Talpan a incercat sa atace FRF-ul miseleste.
  E si normal sa se fereasca de fotbal. Pentru ca daca nu vor face tot cea ce au promis vor ajunge in situatia de a da explicatii. Fotbalul se face cu bani multi. Si sunt foarte sigur ca UEFA stie de toata treaba asta. In fond faptul ca nu esti proprietar pe marca nu prea valoreaza ceva in ochii lor. Nu esti iti faci alta si gata. Te duci la UEFA si le spui ce? Domnilor stiti cand a fost constituit FC Steaua Bucuresti SA, Nea Jiji nu a cumparat marca si a inregistrat marca fraudulos. Aia in secunda 2 te trimit la plimbare. Talpan viseaza multe dar la tot ce tine de fotbal e praf. El vrea palmaresul din 2003- fara ca el sa dovedeasca ca detine si pe cel din 47-03.

  1. red-star

   Si unde apare acolo ca ar fi vorba de o „fuziune” ca sa o numiti voi Steaua Regal Ferdinand sau alte aberatii pe care le fluturati voi pe aici. Si din „documentul” celor de la GigiSP rezulta ca ar fi o oferta a celor de la Regal, nu o solicitare din partea Stelei. Daca nen-tu gigi a transferat mai multi jucatori de la Astra, inseamna ca echipa lui se numeste fc fcsb astra? Ce penibili sunteti …

Lasă un răspuns