Latovlevici: „Aveam nevoie de o schimbare”

de | iunie 28, 2015

Iasmin Latovlevici a părăsit duminică după amiaza România şi a ajuns la Ankara, unde se va pune la dispoziţia noii sale echipe, Genclerbirligi, după un transfer realizat de Dragoş Sârbu. ProSport a fost primul site din România care a anunţat echipa la care va evolua fostul fundaş stânga al Stelei, iar acum puteţi citi primul interviu cu „Lato” în calitate de jucător oficial al echipei turce.

Salut, Iasmin! Cu ce gânduri pleci la noua ta echipă?
– În primul rând vreau să spun că aveam nevoie de o schimbare, de a evolua în într-un campionat străin. M-am informat foarte mult la Bogdan (n.r. Bogdan Stancu, atacantul român de la Genclerbirligi) despre ceea ce o să găsesc la echipă. Şi Antal (n.r. Liviu Antal fotbalist legitimat la Genlerbirligi, dar împrumutat în ultimul sezon la Beitar Ierusalim) mi-a mai zis câte ceva. Merg la Ankara, totuşi capitala Turciei. Nu ştiu exact programul, pe aeroport voi fi preluat de turci şi ei mă vor informa totul despre programul echipei.


Latovlevici (în centru) a câştigat trei titluri consecutive cu  Steaua, 2 Cupe ale României, o Supercupă şi o Cupă a Ligii

 • 7 goluri şi 144 de meciuri în Liga 1 a reuşit Iasmin Latovevici după ce a evoluat la echipe precum Steaua, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa

De ce ai ales această echipă?
– Am avut oferte de la mai multe echipe, unele importante din Europa, dar nu vreau să le dau numele pentru că nu mai are rost acum. Turcii s-au mişcat mai repede, mi-au comunicat rapid ce salariu voi avea, nu am mai stat să aştept. Voi avea şi o stabilitate financiară timp de trei ani.

Domnul Gigi Becali controlează totul la echipă

Steaua te-a ofertat să-ţi prelungească contractul?
– Da, bineînţeles şi nu a fost doar o singură dată. În iarnă mi s-a făcut o ofertă, chiar şi în ultima zi am fost abordat de conducere. După meciul de la Iaşi, din ultima etapă, mi s-a propus să rămân. Mi-a fost şi ruşine să-i spun patronului că eu semnasem deja cu o altă echipă. Dacă nu ar fi fost domnul Gigi Becali, Steaua ar fi fost acum ca Dinamo  sau Rapid. Nu ar fi existat performanţă. Până la urmă eu şi familia mea am trăit de pe urma a ceea ce mi-a oferit omul acesta, cam totul i se datorează lui că el controlează totul la echipă. Dacă s-ar da şi nişte salarii mai mari la Steaua, îţi spun eu că mulţi jucători ar alege să se retragă de aici, nu s-ar mai gândi să plece afară. Eu unul aş fi făcut asta. Steaua e Real Madrid a României! Nu există o echipă mai bună la noi.


Latovlevici spune că a avut o relaţie corectă cu Gâlcă

Cum te-ai înţeles cu antrenorul Constantin Gâlcă?
– Foarte bine! Cu Costel Gâlcă am fost corect, cu mulţi am fost aşa, poate prea corect cu unii care nu meritau. Bine, am avut unele discuţii…

Din cauza întâlnirilor cu familia Reghecampf?
– Nu, aia a fost o dată că era ziua nu ştiu cui, eu am mers la Costel Gâlcă şi l-am întrebat dacă pot merge, iar el mi-a răspuns că pot face ce vreau în timpul meu liber şi că nu îl deranjează. Eu am o relaţie foarte bună cu familia Reghecampf, dar au apărut acele poze şi s-a exagerat. Oamenii sunt prea negativişti, ce credeau că o să-l lucrăm noi pe Gâlcă? Prostii! Mă duceam acolo pentru că mă simţeam bine, mâncam, râdeam şi ne aminteam de vremurile când lucram împreună. În nicicun caz nu-l bârfeam pe Gâlcă, aşa cum s-a mai scris!


Latovlevici alături de Reghecampf, antrenor pe care fotbalistul născut în localitatea moldova Nouă l-a preţuit şi după ce acesta a plecat de la Steaua

Totuşi, în ultimul sezon nu ai mai fost titular, de ce?
– Să ştii că mă pregăteam bine şi cu Gâlcă, dar la un moment dat, mi-am simţit corpul mai slab. După o pregătire diferită a lui Gâlcă decât ceea ce făceam înainte. Am avut discuţii cu antrenorul după două meciuri în care am fost nevoit să ies mai devreme, pentru că mă accidentasem. Returul cu Ludogoreţ şi meciul de la Târgu Mureş cu ASA (n.r. schimbat în minutul 21 cu Pîrvulescu). Ghinion că echipa a pierdut de fiecare dată (n.r. ambele cu 0-1).

 • 55 de meciuri şi 3 goluri are Iasmin Latovlevici în cupele europene 

Adică ai fost scos ţap ispăşitor?
– Nu, nu pot spune asta. Uite, mă gândesc totuşi la meciul acela de la Sofia… Poate că trebuia să trag de mine mai mult, să joc până mă rupeam (n.r. a fost schimbat în minutul 65 cu Pîrvulescu, cel care a făcut faultul care a precedat golul bulgarilor), până aş fi rămas într-un picior. M-a pus pe gânduri acel meci cu Ludogoreţ.

 • Latovlevici nu a mai jucat pentru echipa naţională de la meciul din noiembrie 2013 cu Grecia, scor 1-1, playoff-ul pentru calificarea la CM din Brazilia 2014

Crezi că acest transfer te poate readuce la echipa naţională?
– Orice jucător se gândeşte la echipa naţională. Eu vreau să fiu iar acolo şi sper să se întâmple asta dacă voi juca aici. Mai sper să se dea uitării scandalul care a fost atunci când s-a spus că jucătorii Stelei nu vor să vină la echipa naţională. Ar fi multe de spus despre ce s-a întâmplat atunci, dar ar trebui să te ţin la telefon vreo două zile. Şi nici nu sunt în dispoziţie acum să vorbesc despre acele lucruri.

Bine, Iasmin! Succes la noua ta echipă!
– Mulţumesc!

Interviu realizat de Florin Marian și publicat în Prosport, de unde l-am preluat.


Îți mulțumim și noi, Latovlevici! Succes în cariera de fotbalist!

XRay

Un comentariu la „Latovlevici: „Aveam nevoie de o schimbare”

 1. xray Autor articol

  Iasmin Latovlevici susţine că n-a avut întotdeauna o relaţie foarte bună cu Laurenţiu Reghecampf. În ultimele luni, fostul fundaş stânga al Stelei a fost criticat pentru apropierea de Reghecampf, în contextul în care Steaua scârţâia.

  Latovlevici a fost în ultimele luni de mai multe ori la casa lui Laureţiu Reghecampf de la Snagov, unde a participat la grătare şi petreceri. Asta într-o perioadă în care rezultatele Stelei erau foarte slabe şi era ameninţată de ASA Târgu Mureş. Fundaşul lui Genclerbirligi susţine că jucătorii Stelei au rămas în relaţii foarte bune cu fostul antrenor, dar nu întotdeauna acesta era pe placul lor:

  ”Ne-am ataşat toţi de Reghecampf. La urma urmei, nu prea îl suportam mereu, avea ieşirile lui. Dar eu, unul, mă obişnuisem cu el”, a declarat Latovlevici la Sport.ro

  Fundaşul de 29 de ani, care în această vară a semnat cu Genclerbirligi, a vorbit şi despre relaţia pe care a avut-o cu Costel Gâlcă. Latovlevici susţine că a fost bănuit la un moment dat că se dă lovit, dar a lămurit lucrurile cu fostul antrenor al Stelei:

  ”După ce m-am accidentat şi am făcut un RMN, Costel mi-a spus că nu ştie ce să mai creadă. Adică dacă chiar sunt accidentat sau nu vreau să mai joc. După care am avut o discuţie cu el şi i-am spus că vreau să joc până la finalul contractului şi că o să dau totul până în ultima zi. Până la urmă, era şi normal să-l folosească pe Guilherme”, a mai spus Latovlevici.

  Sursa: prosport

Lasă un răspuns