Informarea media în slujba dezinformării

de | mai 31, 2017

Toată presa, în frunte cu Matei Udrea, vuiește ditirambic :

„Un nou proces pierdut de Becali. Becali pierde definitiv Steaua. Înalta Curte a respins cererea de a suspenda sentinţa care obliga FCSB să nu mai folosească numele echipei Armatei.”

Nimic mai  fals!

FCSB nu a pierdut nimic pentru că nu ar fi câștigat nimic dintr-o sentință favorabilă!

ICCJ a respins doar cererea de suspendare a executării sentinței Curții de Apel pe perioada Recursului, măsură opțională de la caz la caz. ICCJ, prin acestă decizie, NU a respins Recursul în sine ca ultima cale de atac a sentintei Curtii de Apel din data de 21 decembrie 2016, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015.

Mai pe românește, în astfel de situații, se cere suspendarea execuției până la definitivarea Recursului. DAR pe FC Steaua nu o ajuta cu nimic dacă ICCJ aproba suspendarea executării, pentru că ar fi fost ceva temporar și putea reveni la situația de acum dacă va pierde Recursul. Mai ales că FC Steaua și-a schimbat deja denumirea! Recursul în sine judecat la ICCJ va dura aproape 1 an. Recursul este important și decisiv!

Iată încheierea Completului 7 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emisă pe 31 mai (click link): „Respinge excepţia lipsei de interes. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de petentul Fotbal Club FCSB SA privind suspendarea executării deciziei nr. 989A/2016 din data de 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015. Dispune, din oficiu, restituirea cauţiunii în cuantum de 1000 lei consemnată cu recipisa CEC Bank cu numărul 4397785/1 din data de 20.04.2017, aflată la poziţia 128 în registrul de valori al instanţei. Definitivă“.

Se vede clar din „Obiectul dosarului” că scrie „suspendare executare”, nu atac în Recurs a sentinței de Apel, care la Recurs se poate menține sau anula definitiv, nu suspenda!

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

 

 

 

13 comentarii la „Informarea media în slujba dezinformării

 1. Gosu

  P.S. : Ceva mai interesant :”” Gigi Becali a furat Steaua. Pot să spun asta 99,99%. Odată cu deciza de astăzi s-a văzut acest lucru din nou. Justiția va demonstra că a făcut o infracțiune. Gică l-a ajutat să facă această măgărie. Becali va plăti mult de acum încolo. Nu se termină aici. Cum se poate să aibă palmaresul o astfel de echipă? Se va demonstra că a apărut fraudulos în Liga 1.”

  Respect pentru jucatorul de fotbal, dar e din ce in ce mai evident ca spritzul nu ii fave bine omului.

  1. xray Autor articol

   Declaratie jenantă din partea unei foste glorii steliste pentru vine la 14 ani după presupusa faptă, când o astfel de faptă, chiar reală și probată, este prescrisă.
   De ce a tăcut 14 ani, că era vorba de Steaua, nu de un portofel? A așteptat să se prescrìe?

   Tudorel trebuia ne să spună acum că pe acela care i-a spus că știe 99,99% că Steaua a fost furată, l-a bătut de s-a căcat pe el pentru că tăinuit furtul Stelei timp 14 ani până s-a prescris.

 2. quark

  si daca ICCJ nu respingea cererea de suspendare , tot nu se schimba nimic , pentru editia 2017-2018 tot FCSB ar fi fost denumirea oficiala

  @Gosu TS chicotea la fiecare 3 vorbe , orice iesire media a marelui jucator arunca in frivolitate proiectul CSA … ne asteapta o vara interesanta , urmeaza ca AMFB sa faca o sedinta cu toti delegatii echipelor din Liga a 4-a si Liga a 5-a, in care sa se voteze daca CSA va primi un loc in Liga a 4-a … ia zi , nea talpane , ce scrie la regulament , o echipa nou infiintata din ce liga trebuie sa inceapa ?

 3. alexutz2007

  @Gosu cu siguranta Hagi l-a ajutat pe Becali. Sa-ti aduc aminte cum arunca HAgi in stanga si in dreapta.
  Cat despre Stoica nici nu cred ca are rost sa mai vorbim. Daca-l da Becali in judecata face pe el. Voi credeti ca daca aveau acte nu le foloseau. Acte pe ce? Ca pe loc,palmares si coef nu exista acte si pentru jucatori a platit:)).

 4. vasglo

  „Contactat de ProSport, colonelul Florin Talpan, juristul MApN care a obţinut toate victoriile din ultimii ani împotriva lui Gigi Becali, a fost laconic: „Sunt foarte fericit. S-a făcut, din nou, dreptate. Înalta Curte a confirmat că Becali nu are niciun drept asupra mărcii şi a numelui Steaua, care a aparţinut dintodeauna, legal, CSA Steaua“.

  Cu alte cuvinte, „nimic nou sub soare”! De observat, totusi, ca Talpan si-a revenit dupa ce a fost bagat la „carcera” cateva luni! Inclusiv „groparul Stelei” recunoaste spasit ca e vorba numai de o „marca” si un „nume”, nicidecum de o „echipa”, echipa care castiga Cupa Campionilor Europeni in 1986. Marca si numele Steaua sunt acum in Liga a 5-a, ca asa a dorit „marele Talpan”, iar echipa in Liga 1, aproape sa devina iar CAMPIOANA si in acte! Cine nu crede, sa intre pe uefa.com!..-:)

 5. mq-messi

  „2. Judecatorii arata in motivare ca CSA Steaua (Armata) si societatea infiintata de Becali activeaza in acelasi domeniu. Mai mult, Becali se foloseste de istoria si de culorile CSA Steaua, desi nu are dreptul. In acest pasaj al motivarii instantei se aminteste si de palmaresul CSA Steaua, despre care judecatorii spun ca societatea lui Becali il revendica, desi nu ar avea dreptul.

  Pasaj din motivarea judecatorilor: Partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materialele de promovare si pe site-ul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator a acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”
  Greu si internetul asta..

 6. quark

  2. Judecatorii arata in motivare ca CSA Steaua (Armata) si societatea infiintata de Becali activeaza in acelasi domeniu.

  Adica ?
  * CSA nu mai are echipa din 1998 si nu a activat in acelasi domeniu ( fotbal ) timp de 19 ani .
  * societatea infiintata de Becali face fotbal profesionist , CSA VA face fotbal amator , pentru ca nu are dreptul sa faca fotbal profesionist .

  Chiar ca partile desfasoara servicii in parte identice si similare =))

  Cristian Gațu, comandant CSA (’97-’98) : „În ’98, Armata a cedat tot patrimoniul Stelei!”

Lasă un răspuns