Pasaje din motivarea Curții de Apel publicate de ziare.com

de | mai 31, 2017

Ziare.com a intrat in posesia motivarii sentintei Curții de Apel din data de 21 decembrie 2016, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015.

Va prezentăm cele trei pasaje din motivare publicate de ziare.com, care relevă trei motive pentru care Fotbal Club Steaua București a fost nevoită să-și schimbe numele:

1. Curtea de Apel a ajuns la concluzia ca se face o confuzie intre CSA Steaua București  si Fotbal Club Steaua București. Judecătorii explică în motivarea deciziei că nu este suficient sa adaugi sintagma „Fotbal Club” pentru a evita confuziile.

Pasaj din motivarea judecatorilor: „Analizand semnele in conflict, Curtea constata puternica similaritate a acestora. Reclamantul este titularul marcilor combinate cuprinzand elementul verbal „Steaua Bucuresti”, iar parata foloseste in activitatea sa comerciala, pentru a face distinctive serviciile sale, denumirea Fotbal Club Steaua Bucuresti, elementul Steaua Bucuresti regasindu-se ca element principal si dominant in cadrul acestei denumiri, particulele slab distinctive din perspectiva functiei de marca sub care e utilizata denumirea – „Fotbal Club” – care au functie mai degraba descriptiva, nefiind de natura a diferentia numele comercial al paratei de marcile/numele comercial si marcile Intel.”

2. Judecătorii arată in motivare că CSA Steaua București și societatea FC Steaua București activează în acelasi domeniu,  riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat. 

Pasaj din motivarea judecatorilor: „Partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materialele de promovare si pe site-ul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator a acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”

3. Judecătorii au reținut că utilizarea a denumirii comerciale „Steaua București”  nu are loc conform practicilor loiale in domeniul comercial. FC Steaua București nu a avut acordul CSA Steaua Bucureși pentru a inregistra o marcă Steaua proprie.

Pasaj din motivarea judecatorilor: „Retinand si ca utilizarea de catre parata a denumirii comerciale cu functia de marca nu are loc conform practicilor loiale in domeniul comercial, dovada fiind atat inregistrarea de catre parata, in anul 2004, a unei marci ulterior anulate pentru rea-credinta la inregistrare, cat si corespondenta prealabila prin care parata a solicitat acordul reclamantului la acordul unei marci similare, acord pe care aceasta nu l-a obtinut, insa a continuat demersurile de inregistrare a marcii si apoi de utilizare a denumirii comerciale cu functia de marca dupa anularea marcii inregistrate cu rea crediinta (inclusiv dupa notificarea sa de catre reclamant in anul 2015), Curtea retine astfel incalcarea dreptului exclusiv de folosinta.”

CSA Steaua a dat in judecata socieatea FC Steaua București, contestând faptul că FC Steaua București a folosit numele Steaua deși pierduse definitiv procesul in privinta marcii.

 • Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate societății FC Steaua București, insa Curtea de Apel a intors decizia pe 21 decembrie 2016.
 • Pe 30 martie 2017, FC Steaua București a devenit FCSB. Schimbarea s-a produs la Registrul Comertului, LPF,  FRF și UEFA.
 • FCSB a solicitat la ICCJ ca decizia Curtii de Apel sa fie suspendată pe durata Recursului, dar ICCJ a respins-o așa cum am arătat în articolul anterior.

Notă: Am preluat ad litteram pasajele din motivare prezentate de ziare.com

Nu suntem în posesia Motivării Curții de Apel. Până la proba contrarie,  aplicăm prezumția de nevinovăție „pasajelor din motivare”  publicate de ziare.com.

Când vom fi în posesia motivării o vom publica integral.

Oricum, Curtea de Apel e depășită de speță. Înțeleg să interzici sintagma „Steaua București”, deși sunt două substantive, unul comun și altul propriu, dar să extinzi interdicția și la un substantiv comun „steaua” ca fiind arondat Armatei e o dobitocie fără seamăn pe planetă! În viziunea Curții de Apel, DEX-ul este de fapt o colecțìe de mărci!

 

163 de comentarii la „Pasaje din motivarea Curții de Apel publicate de ziare.com

 1. xray Autor articol

  Am mai adăuga la final:

  Oricum, Curtea de Apel e depășită de speță. Înțeleg să interzici sintagma „Steaua București”, deși sunt două substantive, unul comun și altul propriu, dar să extinzi interdicția și la un substantiv comun „steaua” ca fiind arondat Armatei e o dobitocie fără seamăn pe planetă!
  În viziunea Curții de Apel, DEX-ul este de fapt o colecție de mărci.

 2. siegfried

  Injustiția română e în plin avânt revoluționar. Astea două specimene de la CAB par foarte inteligente. Au decriptat ele că în denumirea „Fotbal Club Steaua București” Steaua București e element principal și dominant (WTF ?), iar Fotbal Club are „mai degrabă (sic!) funcție descriptivă”, dar insuficient pentru a distinge clienții între produsele celor două părți.

  Dar partea cea mai spectaculoasă e asta: Partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii…riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat
  În care parte? CSA e un club de drept public organizat pe mai multe ramuri, fără drept de participare într-o ligă profesionistă și fără echipă de fotbal (seniori) din 1998. În timp ce FC Steaua e o societate comercială sportivă de drept privat, constituită în club profesionist de fotbal înscris într-o ligă profesionistă. Riscul de confuzie e demonstrat? Serios, instanța chiar are senzația că în ultimul deceniu și jumătate au existat clienți care au cumpărat bilete la un meci de prima ligă crezând că se vor uita la Steaua armatei?!?

 3. alexutz2007

  @siegfried ar trebui sa se duca la CEDO si cu asta basta. Acolo ii vor lamuri ei pe judecatorii romani cum sta treaba cu confuzia. Mai nou ajuns armata sa fie stapana pe substantivul comun Steaua. Sa nu ne mire daca CEDO le va da peste nas. La ICCJ nu am nicio speranta.
  Mai nou judecatorii se pricep si in ale palmaresului fotbalistic:))).
  Ce e si mai tare ca trebuie sa-si schimbe denumirea de pe facebook si domeniu:)).
  Mie imi pare mai mult ca astia vor sa-l sape pe Becali. Eu in locul lui as muta toata echipa si cu asta basta.

  1. quark

   @alexutz2007 eu as redenumi-o CCA Bucuresti , fara punct intre ele … daca intreaba cineva de la ce vine ? exact de la ce vine si CFR ( fara punct si care nu inseamna Caile Ferate Romane ) Cluj … poate ne atata justitia ca ar exista o confuzie si intre CCA Bucuresti si viitoarea sectie de fotbal amator a CSA

  2. siegfried

   N-avem treabă cu CEDO, acolo e cu drepturile omului în sensul convenției ratificată de parlament în 1994.
   Noi trebuie să ajungem cumva să ajungem la Curtea de Justiție a UE dacă pierdem recursul la ÎCCJ.
   Toată povestea asta e de un caraghioslâc total. Argumentele lui Talpan de la fond pe care le am salvate, respinse de tribunal, au fost preluate în mare parte de curtea de apel.
   În esență CSA susține că între numele și mărcile Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și Fotbal Club Steaua București există risc de confuzie pentru consumatorii (fanii) care cumpără produse (tricouri, fulare) sau produse (bilete), iar instanța a pus botul. Instanța crede că în 2017 există lume care nu știe că Steaua din prima ligă de fotbal aparține familiei Becali și ca atare pentru a se evita o confuzie cu numele CSA-ului o obligă să-și schimbe denumirea. Doamne ferește!

   sau servicii (bilete- dreptul de a intra la un spectacol)*

 4. mq-messi

  Cu toate dovezile cutremuratoare postate pe fcsteaua.ro, niste judecatori spun altceva. Nu stiu ce sperante mai aveti, avand in vedere ca nu se va mai judeca altundeva. Nu-i nimic, mergeti inainte cu nea gigi, la cedo, unde vreti voi. Poate il angajeaza si pe spaniol sa recupereze palmaresul la tas. Ca sa vezi… zapada e neagra!

 5. alexutz2007

  @mq-messi […]: tu te astepti ca din vara csa sa joace pe National Arena cu stadionul plin dar te vei convinge si singur. Sa se duca care-i problema. Romania e campioana mondiala la CEDO.
  Saracul Barsan.(bine tu nu stii cine-i ca ai nisip).
  Acum ca esti pe deplin lamurit ce mai scrii pe aici?

 6. mq-messi

  Daca tot imi stergi posturi, sterge-i si dejectiile omniprezentului alexuts. In 90% din cazuri, nici nu se intelege ce vrea sa spuna. Dupa ce ca e analfabet, sare din subiect in subiect fara logica. Inteleg ca e pe gustul puterii acestui site, dar ar trebui cenzurat, macar pentru ceilalti useri normali care va sustin teoriile.

 7. alexutz2007

  Dante stii pe cine sustinem aici si pe cine consideram noi ca fiind unica Steaua, deci daca decizia este multumitoare pentru tine nici nu cred ca ar mai avea rost sa postezi. Ar trebui sa te duci sa-ti sustii echipa ta, ca a noastra merge destul de bine.

  1. del-ricanio-7

   Site-ul se cheama ,,fcSTEAUA.ro”. Sub articol se mentioneaza ceva despre diversitatea opiniilor. Si cum se spameaza pe tot netul dezinformarea ca ,,fcsb=Steaua”, cred ca pot sa-mi zic si eu parere pe aici, daca o fac in mod civilizat.

   Plus ca am scris la un articol in care se vb despre Steaua, nu despre fcsb… nu e ca si cum imi dau cu parerea la orice articol despre Alibec…

 8. danielblaze

  „Partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materialele de promovare si pe site-ul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator a acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”

  Peste ceva timp sper sa apara restrictii legale si in privinta domeniului de aici. Sa se termine cu falsitatea care colcaie prin numele site-ului.

  1. xray Autor articol

   @danielblaze.

   Da! Vom înfunda toți pușcăria și dacă vom purta un tricou roș-albastru fără acordul lui Talpan. :))

   PS
   Buna replica unui stelist pe pagina de fb:
   „Astept ca această Curte să interzica si colindul ,,Steaua sus răsare ….!”

   1. danielblaze

    :)) am impresia ca dupa ultimile schimbari la fcfcsb trebuie sa porti un tricou ros-galben-albastru. Interfata site-ului oricum a fost modificata si chiar nu mai are nimic in comun cu Steaua asta a armatei de care faceti misto de ceva timp.Mergeti pana la capat prin modificarea numelui de acces la domeniu.

    1. xray Autor articol

     @danielblaze.

     Câinele moare de drum lung și tu de grija site-ului și tricourilor.
     Vaya con dios și scutește-ne de sfaturi vestimentare și de webdesign. Păstrează-le pentru tine.

     Pentru cultura ta, fcsteaua= fan club steaua și nu e site comercial/sportiv al FCSB sau CSA, ci de socializarea fanilor roș-albastri de pretutindeni!

     1. del-ricanio-7

      Poate gresesc, dar parca tabara lui jiji s-a judecat acum cativa ani cu vechii admini (eeer, detinatorii domeniului ?!) pt numele site-ului. Trebuie sa recunosti ca nu la ,,fan club” te gandesti cand citesti prima data fc-ul ala :))

 9. alexutz2007

  Se vorbesti despre echipa de fotbal iar CSA nu are o astfel de echipa.
  Cand ma voi duce pe stadion voi striga tot Steaua Bucuresti chiar daca se numeste FCSB, chiar daca nu ar avea palmaresul, chiar daca nu o sa convina voua. Niciodata o instanta nu ne va putea interzice noua,suporterilor sa-i spunem echipei noastre Steaua. Deci FCSB este Steaua atat pentru mine cat si pentru multi altii.

  1. del-ricanio-7

   ,,chiar daca nu ar avea palmaresul”.
   Ce intelegi tu prin Steaua ? Pare ca numele, emblema si palmaresul n-au nici o valoare pt tine.

   Steaua nu are INCA o echipa de fotbal. Iar asta e (si) din cauza ciobanului. Poti sa te minti cum vrei, e problema ta. Eu o vreau pe Steaua, indiferent de ,,proprietar”. Si prin Steaua ma refer la nume, culori si istorie.

   rezultate de moment, prezenta in liga 1, astea pana la urma sunt chestiuni ce trec in planul secund. Important cu adevarat e ca aceasta echipa sa ramana cu aceeasi identitate. Din pacate, din cauza unui cioban si a unor pers corupte de la conducerea CSA-ului, Steaua a avut de suferit. Dar sa te minti singur si sa traiesti intr-o lume imaginara (in care fcsb e Steaua)… eu asta consider ca e o greseala. Fiecare actioneaza cum doreste si cat il duce capul.

   Mersi xray ca imi unesti posturile. Daca puteam, dadeam eu edit…

   1. fortuneteller

    Tu nu vrei Steaua indiferent de proprietar, ci absolut dependent de numele proprietarului. Mai precis nu vrei sa fie proprietatea unui anumit individ. Din pacate tu traiesti intr-o lume utopica, in care inca respira comunismul si activismul de partid. FCSB nu e Steaua, mai precis nu e CSA Steaua. FCSB este fosta FC Steaua, continuatoarea sectiei de fotbal CSA Steaua, cedata de CSA din cauze precum imposibilitatea functionarii sub proprietate guvernamentala intr-o liga profesionista si lipsa unui buget care sa acopere pierderile financiare. Poti sa te miniti cat vrei, CSA Steaua nu are echipa de fotbal pt ca nu a fost in stare sa faca una sau sa o recupereze pe cea cedata in trecut. Nimic de-a face cu ciobanul. Ciobanul are un caracter prost, dar nu e de vina pt toate problemele din Romania.

    1. del-ricanio-7

     fortuneteller

     ,,Tu nu vrei Steaua indiferent de proprietar, ci absolut dependent de numele proprietarului. Mai precis nu vrei sa fie proprietatea unui anumit individ”
     Wrong again, prietenul meu […]. Daca echipa lui becali se numea Steaua, avea numele si emblema, nu aveam nici o problema cu asta, nu negam realitatea. Problema e ca nu are nimic dintre aceste elemente. NIMIC.

     1. fortuneteller

      True, my talpanist friend. Echipa lui Becali nu are numele si emblema, nici o echipa nu le are. Echipa lui Becali a fost silita de o justitie aservita politic si judecand stramb sa renunte la nume (vezi argumente din comentarii), iar emblema la care a renuntat ciobanul a fost preluata de CSA ulterior. Fain e ca nici CSA nu are echipa, desi are numele si emblema. Deci conform definitiei tale, tu nu esti un suporter de fotbal stelist pt ca nu crezi ca exista asa ceva. Practic iubesti fotbalul stelist atat de mult incat vrei sa nu existe. Ditamai dilema, mon ami. Iar daca CSA face echipa, atunci va fi una noua, CSA Steaua, alias Steaua 2017. Mai mult, daca erai un realist, asa cum sugerezi, ai fi inteles de ce echipa de fotbal CSA Steaua Bucuresti a fost cedata in trecut si ar avea aceeasi soarta in viitor. Toata zbaterea asta a lui Talpan, dar mai ales a celor din spatele lui, e pt ca sa poata vinde ceva catre un privat. Si nici in acel caz noul proprietar nu ar avea „Steaua Bucuresti”, ci tot numai o parte din ea. Ciudat cum nici unul dintre sustinatorii CSA-ului in acest conflict cu FC nu poate explica de ce Talpan nu a deschis inca actiune in justitie pt recuperarea echipei pierdute „ilegal” in trecut, ci doar pt protejarea numelui.

 10. alexutz2007

  Xray dar oare echipele alea care se numesc tot Steaua de ce ar avea voie sa-l foloseasca?:)) Talpan s-a folosit la maxim de faza cu confuzia. Si pentru numele deFCSB tot pe asta o va folosi:)).

  1. del-ricanio-7

   Imi place ca eviti intrebarile incomode :))

   Iti raspund eu, daca imi permiti. Desi nici eu nu sunt de acord (in totalitate) cu decizia de a-i interzice lui becali sa foloseasca numele ,,Steaua”, pot sa inteleg modul in care au gandit judecatorii. Pe scurt, celelalte ,,Stele” din Romania nu s-au pretins vreodata ca sunt continuatoarea echipei din ’47, care a castigat in ’86 CCE. De unde rezulta si starea de confuzie. Glumind putin, in Bucuresti nu este loc decat pt o singura Stea :))

   Nu cred ca lui Becali i se interzice in mod absolut sa foloseasca substantivul ,,Steaua”. Daca face o echipa noua, la Brasov, pe care o va denumi ,,Steaua Brasov”, nu cred ca va intampina vreo repercusiune in acest sens.

   1. fortuneteller

    Mai sa fie! Pai daca aia e motivarea, atunci cum se face ca nu a fost folosita in folosul FCSB, pt ca intr-adevar este continuatoarea sectiei de fotbal CSA si are CCE in palmares. Cand si cu ce ocazie a fost palmaresul atribuit CSA, in asa fel incat sa fie inclus in evaluarea aia bombastica?

 11. Gosu

  Opa ?! A inceput ofensiva l@bera ? Acum un text inofensiv dintr-o motivare are o semnificatie, dar cel din motivarea hotararii cu marca prin care „FCSB a continuat activitatea fostei sectii” , nu conteaza. Stati cuminti si accesati UEFA. Pentru parloage de liga 4 a si echipe inexistente , accesati dosul lui talpan.

 12. fortuneteller

  Motivarea e penibila si absolut de rea credinta. CSA Steaua si FC Steaua nu au activitati in acelasi domeniu, iar FC Steaua nu se poate interpreta ca fiind CSA Steaua sub nici o forma. Daca Talpan era barbat, nu fitilist, baga actiune in justitie pt retrocedarea echipei din cauza fraudei la momentul cedarii. Dar pt ca in Romania merge cu fitile si susanele, a bagat actiune ca FC Steaua nu e CSA Steaua (corect), dar si ca FC Steaua nu e Steaua (incorect). FC nu a pretins niciodata ca e CSA, ci doar ca este continuatoarea sectiei de fotbal Steaua (inca necontestat de CSA si Talpan).

 13. alexandru-h

  Iar v-a apucat polemica inutila? Wow, au vorbit 2 judecatoare despre palmares si brusc au devenit arbitrele supreme ale spetei? Ca imi inchipui ca in a ajunge la respectiva concluzie au cerut lamuriri de la forurile sportive nationale si internationale… 😀

  Asteptati sa inceapa noul campionat si sa vedeti cate puncte primeste FCSB la coeficientul „istoric”.

 14. alexutz2007

  @alexandru-h este foarte amuzant ca acum 1 saptamana Mititelu a castigat in fata celor de la CSU palmaresul. Chiar CS U prin comunicat a precizat ca instanta nu ar avea competenta sa judece astfel de spte. Brusc Curtea de Apel are:)).

 15. Cosmin Andrei

  @fortuneteller ba au. Nu vezi ca atac incredibil au in Liga 1, CSA? E bine totusi sa asteptam intreaga motivare.
  In mintea judecatorilor se pot interpreta multe. Nu ar avea de ce sa conteste pentru ca de fapt Talpan vrea sa rada echipa si sa puna mana pe lot. O data rasa se asteapta ca noi sa mergem sa le platim bilete. Dupa logica judecatorilor Becali poate cumpara marca Rapidului, Marca Urziceniului si toate echipele astea disparute si isi poate face palmaresul mai mare ca al CSA:)).Pai cumperi marca Chinezul si deja mai adaugi 6 campionate:)).

 16. Gosu

  Alexutz and Co ? Bai voi sunteti si voi analfabeti ? Despre ce dreacu vorbim aici ? Asta este o motivare de la hotararea din decembrie, fix si strict privitor la nume. Nu exista si nu va exista in veci o decizie despre nici despre mama palmaresului. Paragraful asta cu pricina e un copy paste din talpan, ca sa poata astia sa motiveze o decizie luata dupa ureche. Se practica . Atat si ninic mai mult.

  1. alexutz2007

   @Gosu stiu povestea cu copy-paste. Toti o practica in marea majoritate a cazurilor.
   Pai din moment ce ii obliga sa-si radieze si de pe site si de pe facebook numele de Steaua, ba mai mult sa si stearga palmaresul e clar cam cum sta treaba.

 17. alexandru-h

  @alexutz2007

  Nu are cum sa castige Mititelu palmaresul. Echipa sa a murit – si aia era purtatoare de palmares.Cand vorbea Iisus de viata vesnica, nu se referea la echipele de fotbal – mai mor si ele din cand in cand.

  DIN NOU, NU AU CUM JUDECATORII DE LA CURTILE CIVILE SA STABILEASCA PATERNITATEA ISTORICA A UNEI ECHIPE CAND VINE VORBA DE REZULTATE SPORTIVE. Ca daca ar fi asa, de ce sa se mai oboseasca Becali sa mearga la TAS in legatura cu titlul de anul asta? Da in judecata Viitorul si obtine locul 1, nu?

  PS. Tin sa remarc pentru a o mia oara imbecilitatea patronatului nostru. In loc sa renunte la procesele astea stupide in civil, care nu duc la nimic folositor ci sunt folosite doar ca mijloc de propaganda, merge la ICCJ cu tampenia asta de suspendare, ce nu i-ar fi fost nici macar utila in caz de castig – ca doar nu risca sa-si preschimbe iar numele in Steaua pentru cateva luni de zile. Mai sustin si unii de pe aici (nu dau nume ca se stiu prea bine) asemenea actiuni, probabil mintindu-se singuri ca aceasta echipa va mai purta in viitor numele de Steaua. In loc sa astepti cuminte coeficientul oferit de UEFA si care ar pune odata pentru totdeauna batista pe tambal in privinta palmaresului, stai si te judeci pentru toate porcariile, trimiti la procese toate mediocritatile avocatesti din cercul amicilor lui Becali si apoi stai pe internet sa interpretezi deciziile unor judecatori ce nu inteleg speta sportiva.

  Ah, ca sa nu mai uitam ca momentan interesul lui Becali e sa se porcaiasca cu cei de la FRF, adica cei care vor fi consultati in intocmirea acelui coeficient istoric. Si pentru ce? Pentru nimic. Inca o activitate demna de cel mai serios management fotbalistic romanesc…

  1. cristi-lazio

   @alexandru-h, ce legatura are procesul la TAS cu acest proces intre Csa si cioban? De unde atata siguranta in declaratiile tale, scrise si cu Caps, ca un detinator al adevarului absolut ce te consideri, ca 100% nu are cum un judecator sa se pronunte pe tema palmaresului… dar cine ar putea sa se pronunte?? Iar tema falsa pe care o tot aud pe aici cu judecatorul corupt care i a vrut raul salvatorului jiji, este demna de gadea si ciuvica…

 18. alexutz2007

  @AH echipa lui va fi readusa la viata de catre instanta deci nu a murit.
  Tu spui ca nu au cum sa stabileasca paternitatea unei echipe de fotbal. Ba uite ca o fac si fara nicio jena. Stii ce va face talpan? Va da in judecata frf si lpf si aia vor fi obligati sa le recunoasca palmaresul.
  Cat despre becali nici nu ar avea rost sa vorbim. E suficient ce ai scris tu. El va ramane acelasi prost care se crede stapan in varful copacului dar la o adiere i se rupe craca de sub picior.

  1. Gosu

   @Alexutz, eu bag seama ca nu ai citit nimic cu atentie. Unde vezi tu ca ii obliga sa stearga palmaresul ?
   Cu site ul era firesc, din moment ce i-au obligat sa schimbe numele societatii pierd si domeniul web. Palmaresul nu a facut, nu face si nu va face obiectul unui proces exact ca si in cazul CSU.

    1. Gosu

     @ Cosmin Andrei, cand nu au chef sa faca o motivare dau frumos copy si paste din cererea unei parti, in cazul asta talpanu’.
     Nu inteleg ce-i cu jumatatile astea de masura. Acum e important, dar cand au zis ca „a continuat activitatea fotbalistica” , nu a fost.

   1. fortuneteller

    Nimeni nu te poate sili sa abandonezi un domeniu web. Doar pt ca nu-ti poti face reclama, nu inseamna ca trebuie sa cedezi domeniul. Ar putea folosi domeniul sa posteze informatii despre muraturile Steaua Bucuresti, un brand care „se va” face.

 19. alexandru-h

  Dumneata vezi ce vorbesti?

  Va fi readusa la viata deci nu a murit? De unde e readusa la viata, din coma? Pai tocmai ca daca Mititelu ar primi palmaresul pentru echipa sa care a disparut acum cativa ani, ar insemna ca CSA-ul poate face la fel cu Steaua. Ar insemna ca actuala Ripensie e vechea Ripensie, ca Rapidul se poate reinfiinta in 20 de ani linistit etc…

  1. Gosu

   @Ah, e clar ca ne racim gura de pomana. Ce mi-e cu liberatii , ce mi-e cu altii.
   In momentul in care astepti ca „justitia” sa te „repuna in drepturi” e clar ca nu ai inteles nimic din fenomenul sportiv.
   Iar cazul Craiovei lui Mititelu e vorba tot de o incercare de clonare. Ok, au fost dezafiliati ilegal, dar au fost ulterior si reafiliati (ca de-aia au ajuns sa joace cu CSU), pentru a ajunge in final tot desfiintati. Total irelevant daca mai are ala sau nu aceeasi societate comerciala.

  1. Gosu

   @Cosmin, acum ar trebui pentru fiecare basina mediatica sau criza de dementa talpanistica cate un comunicat oficial ?
   Eu zic ca singurul demers pe care puteau si ar fi trebuit sa-l faca era sa obtina de la „autoritatile” sportive dovada palmaresului prin statutul de afiliat si continuator.
   Si chiar si asa ma indoiesc ca asta schimba ceva atat in peisajul mediatic ori al pseudo-sustinatorilor.

 20. del-ricanio-7

  fortuneteller

  ,,Echipa lui Becali nu are numele si emblema, nici o echipa nu le are”
  Faaals, le are CSA. Adica Steaua.

  Justitie aservita politic ? De ce spui asta ? Ca asa zice un fost puscarias ? Hai ca poti mai mult de atat.
  Si nu, iar gresesti, Becali n-a RENUNTAT la emblema, ci a fost OBLIGAT sa renunte. E totusi o diferenta aici.
  Aservita, neaservita, conteaza cum stau lucrurile la nivel oficial. Poate ca la un moment dat si Dinamo i-a furat Stelei un titlu sau o cupa. Ce facem de acum, ne apucam sa adunam la palmaresul Stelei trofee care sunt recunoscute doar de noi ?! Nici mie nu-mi convine ca Steaua va reincepe din liga 4-a, but what can you do ?!

  Steaua nu are echipa de fotbal MOMENTAN. Si stim cu totii cine e de vina pt asta. Si oricum, incompetenta (sau chiar coruptia) de la nivelul CSA-ului nu scuza faptul ca becali a furat locul Stelei din liga 1.

  Spui ceva de ,,recuperarea echipei pierdute ilegal”. Nu inteleg exact la ce te referi. Si sincer, nu sunt sigur ca ai inteles pozitia CSA-ului. L-am criticat pe Talpan inclusiv aici, a avut o declaratie demna de El Ciobandante la un moment dat. Dar trebuie sa intelegi ca el se bate intr-un fel cu morile de vant. Daca Becali cade, vor trebui sa cada si niste generali cu el, intelegi ? Tocmai ca Becali NU este SINGURUL VINOVAT in toata afacerea asta. Si mai sunt intentate si alte actiuni, litigiul e departe de a fi incheiat.

  1. fortuneteller

   Vezi ca nu stii? CSA nu e o echipa, ci un club care n-are sectie de fotbal. Asta nu o zice un fost puscarias, ci realitatea de la FRF – nu exista fotbal sub titulatura CSA Steaua. Nu vorbele ciobanului sunt pe ce bazam, ci lipsa de coerenta in motivarea solutiei juridice. FC nu putea fi in conflict cu activitatea CSA, pt ca CSA NU ARE FOTBAL ca activitate. Si da, la emblema a renuntat benevol si idiotic ciobanul, dupa care Talpanul a xeroxat-o si a inregistrat-o in numele CSA (asta desi CSA are alta emblema). Esti confuz, instanta l-a silit pe cioban sa renunte la nume, emblema era de mult schimbata. Vorbesti de lucruri recunoscute oficial? Pai primul si cel mai important lucru recunoscut oficial e palmaresul si continuitatea sportiva a sectiei de fotbal Steaua la FCSB. Accepti ca FCSB e de fapt fotbalul stelist? Zici ca ciobanul a furat locul Stelei? Cand si cu ce ocazie a fost demonstrata chestia asta? Ca doar cu totii cerem in cor sa se faca lumina, dar uite ca Talpanul n-are timp tocmai pt cea mai importanta actiune. Hmmm, f convenient pt Talpan si gusatii din CSA. Zici de alte actiuni in derulare? Pai toate sunt numai susanele marunte, legate de nume, culori, etc, dar nu de proprietatea echipei. De ce? Si exact la asta ma refer cand spun de recuperarea proprietatii pierdute. Un om sau o firma care se considera prejudiciate, actioneaza pt recuperarea proprietatii „furate”, nu pt limitarea folosirii ei. Zici ca nu se face din cauza coruptiei? Aha, iar e vina ciobanului, ca i-a corupt pe gusati! E hilar, zau. Ciobanul nu reuseste nici macar sa-si apere dreptul la proprietate privata ca orice cetatean roman, si tu zici ca ii are pe toti in buzunar. Pai daca ii avea, mai discutam de fantasmagorii gen 37 meleoane de euroi si procese pe chichite? Ori are, ori n-are influenta? Apropos, tot hilar e ca cei mai mari suporteri „independenti” ai CSA, sunt tocmai cei care au manevrat in trecut afacerea CSA-AFC, dar care au pierdut ulterior in fata ciobanului. Deci hotii striga hotul, ca poate mai primesc o sansa sa incerce din nou aceeasi manevra. Iar tu ii sustii si le aprobi orice pozitie in conflictul cu FC, ca axioma.

   1. del-ricanio-7

    Fortunetteler
    ,,CSA nu e o echipa, ci un club care n-are sectie de fotbal.”
    Si am zis eu altceva ?:)))))

    Tocmai, CSA nu are fotbal fiindca o alta entitate juridica se pretinde ca e Steaua si ,,are fotbal” in locul ei. Nu e nimic complicat.
    Emblema face parte din marca. Ciobanul n-a renuntat la nimic. A pierdut marca in instanta. Mai informeaza-te.

    Cine recunoaste oficial ca palmaresul Stelei e la FCSB ?:)) Asta e doar o afirmatie facuta de tine si atat. Nimic oficial, nimic concret. Nada. Zero. Singura chestie oficiala legata de palmares e stirea de ieri din Ziare.com

    Ti-am explicat de 1000 de ori, nu Talpan decide la CSA. Si dupa cum a spus si Tudorel Stoica, o parte dintre pagubiti au fost complici. Intelegi ? De ce crezi ca rahatul a explodat pe finalul mandatului lui Boroi ?

    Numele e o susana marunta ???? Sper ca ma trolezi. Nici nu-mi vine sa-ti mai raspund dupa o asemenea afirmatie.

    1. fortuneteller

     Zire.com e sursa de stiri „oficiale”? Hilar! FRF recunoaste palmaresul ca fiind la FCSB. Vrei un screenshot? Deci raman cum am spus, nici o echipa (nu club) nu are fotbal sub numele „Steaua” si emblema aia (una dintre ele, ca doar CSA face colectie). Si da, numele e o chestie marunta comparativ cu proprietatea. Proprietatea sectiei de fotbal au cedat-o, numele l-au pastrat pt celelalte sectii.

     1. del-ricanio-7

      Cum a zis si xray, prezumtia de nevinovatie. Pana la proba contrarie, stirea respectiva e adevarata.

      FRF nu poate sa treaca peste o hotarare jud, intelegi ? Tot FRF si LPF l-au rezolvat si pe Mititelu si acum urmeaza sa si-o ia la cioc. Asta e argumentul tau, FRF ? Stii ca Burleanu se schimba de la o zi la alta, ca initial zicea ca palmaresul urmeaza marca, nu ?

 21. Gosu

  Logica talpanistica. Se fura o masina de lux. Se comanda la fabrica emblema si se aplica pe un Trabant. Ergo, proprietarul are acum masina de lux furata.
  Probleme de procese cognitive elementare.

 22. Generalul Talpan

  S-a cam terminat si cu FC Fcsb. A venit generalul Talpan, i-a luat mafiotului echipa, le-a facut rau mioarelor, acum sarbatoreste cu mici si manele. Asta inseamna sa fii general.

 23. Redondo

  Il stiu pe Dante de vreo 7 ani si chiar si cand are dreptate nu prea stie sa-si ordoneze ideile. Eu zic sa asteptati sa vedeti ce fel de proiect are CSA in plan… nu va dura multa vreme pana ne vom lamuri.

  Alexut tata, da-l dracului de limbaj de mess, nimeni nu intelege ce vrei sa spui… mai treci pe la scoala!

  1. del-ricanio-7

   Hehe, cat m-am contrazis cu tine :)) Good times :))
   Cu ce mai exact am gresit in cazul de fata ? Stiu ca nu-ti placea ca analizam fiecare fraza pe rand :)) pana mea, nu-mi place sa fac precum altii si sa rasp doar la ce-mi convine.

 24. mq-messi

  E usor sa crezi ca doar incompetenta impiedica fc fcsb sa obtina o hartie de la „autoritatile sportive” cf. careia e continuatoarea Stelei blabla. Talpan zice de 2-3 luni ca fc fcsb nu e afiliata la frf si inca nu a iesit nimeni sa infirme sau sa demonstreze contrariul.
  Ce facem daca apare afiliata Afc Steaua si nu fc fcsb?

  1. Gosu

   Talpan poate sa zica multe. Si aia de la CSU au zis ca se bat pentru palmares pana cand a venit instanta si a zis ca „palmaresul e o situatie de fapt” si ca nu au competenta.
   In rest si tacerea e un raspuns. Dar pe site-urile oficiale, ramane cum am stabilit FCSB e Steaua si Steaua e FCSB (in momentul de fata).

  2. fortuneteller

   Nimeni nu e nevoit sa raspunda oficial comentariilor personale ale individului Talpan. Daca Talpan sau institutia care o reprezinta face o adresa oficiala la FRF, atunci poate vor afla raspunsul. Daca intreaba la TV, atunci sa fie pregatit pt raspuns de la Udrea sau comentatori TV. Inca ceva, numai incompetenta profesionala si lenea tipica bugetarului roman impiedica pe stimabilul Talpan sa deschida actiune in justitie pt investigarea felului in care s-a cedat Steaua si eventual sa ceara retrocedarea.

 25. Redondo

  Dante

  Momentan echipa CSA nu exista. Cand va exista la anul vom vedea si ce proiect isi propune. Acum traieste si din entuziasmul opozitiei fata de Becali si totul pare frumos. Mai tarziu cand va trebui sa se confrunte cu dificultatile unui club profesionist o sa fie altceva. Pana acum eu mare lucru n-am inteles… ori e Lacatus antrenor, ori unu Ion…

  Acum serios, cine mai joaca la Liga a patra ?! din moment ce cluburile de traditie sunt moarte, iar satele care mai au ceva bani joaca prin Liga a doua…

  1. del-ricanio-7

   redondo
   Ce relevanta are ce proiect isi propune ? Adica, zau asa, asta nu are nici legatura cu litigiul dintre Steaua si Becali. E posibil ca CSA sa managerieze clubul chiar mai prost decat becali. Nu despre asta e vb acum. Sa luam problemele pe rand.

   Lacatus e pe post de MM (stiu ca il iubesti mult pe Stoica :)) ) Ion Ion e antrenorul.

 26. Generalul Talpan

  Vad ca multi sunt foarte butthurt pe aici din cauza generalului Talpan. Nasol. Cred ca multi dintre voi vor ajunge la tendinte suicidale dupa ce omul meu castiga si procesul cu prejudiciul si FC Fcsb dispare din fotbalul romanesc.

   1. Generalul Talpan

    Petrea poate sa nu-l lase sa faca FC Fcsbul muci in presa. Dar cam atat. In sala de judecata, Talpan conduce cu 13-0. Si suntem in prelungirile meciului. Cam greu sa intoarca FC fcsb rezultatul.

 27. Generalul Talpan

  Am o intrebare pentru cei care considera ca motivarea asta are valoare zero. Cam cate procese mai trebuie sa castige Talpan ca sa intelegeti ca FC fcsb nu e Steaua? Astept un numar. 1, 2, 8, 129. Accept orice numar natural. Fara fractii si prostii.

  1. del-ricanio-7

   Unii spun ca nu conteaza palmaresul… si nici numele… nici emblema. Acum, ce inteleg respectivii prin Steaua, asta nu stiu sa spun.

   Repet pt a mia oara… si sa crezi ca becali are dreptate, nu e normal sa propagi mesajul ca ,,fcsb e Steaua”. Cum il mai determinati voi pe cioban sa lupte pt identitatea clubului, daca va complaceti in situatia asta ?

 28. mq-messi

  Fcsb e Steaua suna atat de copilaresc. In visele cele mai frumoase, fcsb a fost Steaua. Fc fcsb e echipa pe care o sustineti, nu Steaua. Continuand sa i spuneti Steaua, nu faceti decat sa aratati cat de umilitor e noul nume. E ok, va inteleg.
  Talpan poate sa spuna multe, corect. Problema e ca pana acum, s-a adeverit ce a spus. Daca nu ma insel, contextul afilierii era ca a cerut instanta intr-un proces frf-ului „marea hartie” care salveaza fc fcsb-ul si aparea afiliata Afc Steaua nu societatea lui gigi becali.
  Nu stiu cat va mai tin in brate astia de la frf. Incepeti sa nu mai aduceti atat de multe beneficii pe cat credeti fotbalului din Romania. O singura transmitere de date din partea frf-ului catre uefa si v-ati lins pe bot. Sa va retrogradeze nu cred ca se poate, greseala fiind din partea lor. Urmeaza cateva luni interesante!

  1. Generalul Talpan

   Da, asta ignora lumea. Talpan a spus foarte multe lucruri adevarate. Nu doar despre FC Fcsb, ci si despre FRF.

   Daca as fi sef la FRF, as da FC Fcsb in judecata pentru inselaciune si as incerca sa fac rost de niste bani, ca oricum vor trebui sa plateasca la mititelu.

  2. Gosu

   Ne amenintati de 2 ani jumate ca o sa se intample si o sa fie si o sa dreaga. Inca nu aveti echipa , inca nu aveti nimic.
   Lasati-ne pe noi sa fim 20k-30k la un meci de campionat. Pentru gratare si petreceri campanesti la CS Afumati, n-aveti nevoie de identitatea Stelei.

 29. Redondo

  Pai din cate am observat eu i se cam rupe lui Becali de pierderea siglei sau numelui atata vreme cat oricum ii vine aceeasi suma de bani. Din punctul lui de vedere pare totul clarificat. Din punctul meu de vedere partile s-au separat… acum e cazul sa-si vada fiecare de propriul drum.

 30. del-ricanio-7

  Fix asta ziceam si eu redondo. Becali e multumit doar sa ramana cu clona in liga 1 si atat. Nu-l intereaza nici numele, nici istoria, nimic. Sa-i intre banii in buzunar si totul e ok. De asta spun ca este nociva pt Steaua sintagma ,,fcsb e Steaua”. Suporterii respectivi ii dau apa la moara.

  1. fortuneteller

   De cate explicatii ai nevoie sa intelegi? FCSB nu e „Steaua”, ci FC Steaua. Adica continuatoarea sectiei de fotbal de la CSA. CSA Steaua are mai multe sectii, nici una dintre ele nu inseamna 100% „Steaua”, ci o parte din Steaua. Uite ca una din partile alea nu mai este in proprietatea CSA. Intrebari? Nu esti de accord?

 31. Redondo

  Dante

  Acuma n-ai cum sa-nchizi gura oamenilor. Fiecare crede ce vrea si face ce vrea.

  Generale

  Prin anii 90 nu se prea inghesuia lumea la stadion nici prin grupele CL… imi amintesc acum un meci din grupele CL prin 96 in care vreo 100 de ametiti din galerie fredonau melodii de Marius Dragomir pe undeva pe la tribuna a doua.

 32. mq-messi

  Suna bine „fiecare sa si vada de propriul drum”. As sustine asta, daca ne-am pune de acord sa nu mai terfeliti numele Stelei, asociandu-l cu fc fcsb. Presa incepe usor, usor, sa foloseasca fcsb, dar cu voi vad ca nu se poate.
  Simt aceeasi repulsie cand vad tigani sustinand ca sunt romani.

     1. mq-messi

      Cati ani ai? Incep sa ma simt batran pe langa tine.

 33. Redondo

  messi, problema e ceva mai complexa. Stelistii mereu s-au laudat ca sunt cei mai multi, dar in multimea aia imensa erau si astia care acum au ramas cu FCSB. Acum ce vrei? Sa faci educatie cu toti? Nu merge.

  Vezi tu, eu tot nu inteleg o chestie. de ce CSA trebuie s-o ia din Liga a patra de la inceputuri? de ce nu este definitiv Becali deposedat de drepturi, iar CSA sa preia echipa de unde a lasat-o? Atata vreme cat totul e confuz, n-ai ce sa le faci. Adica in plm… era un club si din el s-au facut doua?! Vedem un fel de „Alien”? Adica, daca Becali nu a preluat Steaua, cum plm a ajuns sa joace direct in prima Liga cu un club nou infiintat?! Asta se-ntampla cand Justitia doarme un deceniu, si cand generalii tac atata timp cat incaseaza bani de la privat.

  1. Gosu

   @redondo, Pfff…Ii bagi pe astia in sedinta de brainstorming. Las-o usor ca la rica e mai greu cu astea (no harm intended).
   Stai ca baga acum principele de Alba Iulia un mesaj d-ala cu zece minciuni si o hiperbola.
   P.S. : pentru aia cu reactii intarziate , Generalul Talpan = lord pepe = Adrian = steaua l@bera. Restul sunt de umplutura.

  2. mq-messi

   Ai dreptate. Nici eu nu sunt lamurit, sa nu crezi ca am impresia ca detin adevarul si le stiu pe toate. Dar, oricat de obiectiv as incerca sa fiu, nu pot sa accept ca fcsb e continuatoarea Stelei. Mi-e imposibil. In schimb, pot accepta ca a fost o manevra intre gigi, frf/lpf si CSA, care a functionat o perioada, dar ca orice manevra, are un sfarsit. Nu poti sa mergi cu minciuna la infinit, mai ales cand e vorba de un brand urmarit de milioane de oameni si cunoscut in toata lumea asta.
   Si eu sunt de parere ca intre fc fcsb si Steaua ar trebui sa fie o rocada si prima sa inceapa din ultimul esalon. Se poate intampla si asta, depinde cat il mai acopera pe becali cei de la federatie.
   Oricum, strategia de a merge pe mana fc fcsb-ului all-in, mi se pare stupida.

   1. Gosu

    @messi, Poate rationamentul tau e gresit si voi plecati de la niste premise neadevarate sau doar partial adevarate.
    V-am spus de zece mii de ori, „boborul” va merge dupa continuitate si dreptatea va fi mereu a „boborului”.
    Si poate n-ai inteles o treaba E-L-E-M-E-N-T-A-R-A ! In momentul de fata CSA Steaua putea sa nu mai existe. E atat de simplu, hotarare de guvern si adios. Asta ce insemna, ca Steaua la fotbal nu mai putea continua ?

    1. madalinn

     Palmaresul e la locul lui,nu i l-a luat nimeni,nici nu are cum. Cu numele e mai greu, justitia corupta din Romania a ajuns sa interzica substantive. Tot vorbiti de motivare dar la cat de subiectivi sunteti, nu vedeti cat de hilara si aberanta e.

  3. del-ricanio-7

   redondo
   Sigur, e frumos sa fii cea mai iubita echipa (ajuta mult si pe plan financiar). Dar e si mai frumos sa ai suporteri adevarati alaturi. Nu stiu cum e la tine, dar eu mi-am stricat parerea despre ,,stelistul” de rand.
   Parca si becali a declarat ca pe suporterii de acum nu-i intereseaza de Lacatus, Balint samd. Ei sunt cu Alibec si mai ales Gigi. Da-o dracu de istorie, conteaza sa fim acum pe primul loc. Scopul scuza mijloacele.

   ,,de ce CSA trebuie s-o ia din Liga a patra de la inceputuri?”

   Nu-mi convine nici mie asta, dar iti spun ce mi s-a zis pe site-ul celalalt. Pe scurt, becali a fost ajutat de generali (o parte dintre ei ?) sa preia ilegal Steaua. Conducatorii din 2003 i-au cedat lui Jiji locul Stelei din liga 1, au intrerupt activitatea sectiei de fotbal si au inchis ochii cand jiji pretindea ca echipa lui e Steaua. Ciobanul a incercat sa inregistreze marca, a incercat si o asociere samd, dar nu i-a mers. In cele din urma, marca inreg de Becali a fost anulata. Aceiasi generali (Boroi, de ex) au continuat sa faca afaceri cu Jiji, inchiriindu-i stadionul samd. Dar asta nu schimba ,,hotia” care s-a produs in 2003. CSA a instrainat ceva ce nu putea sa instraineze. Iar asta nu o spun eu, ci instantele.

   Important e ca numele si palmaresul sa nu se desparta, fiindca altfel o sa ajungem in situatia ca Steaua Bucuresti sa joace impotriva castigatoarei CCE din ’86. O anomalie.

   1. fortuneteller

    Instantele nu s-au pronuntat intr-o speta privind instrainarea sectiei de fotbal Steaua. Nici nu aveau cum, pt „pagubitul” (CSA) aparent nu contesta cedarea. Ciobanul a fost ajutat de generali? Pe bune? Pai jocurile erau facute pt Paunescu, Piti si oamenii lor (inclusiv gusatii), nu pt Becali. Doar ca ciobanul s-a trezit la timp si le-a chemat cacealmaua, astfel ca a ramas cu ce pregatise grupul respectiv pt ei insisi.

    1. del-ricanio-7

     Nu s-au pronuntat inca. Si e discutabil si asta, avand in vedere motivarea aparuta ieri (a se vedea fragmentul despre palmares).

     Ai spus-o singur, pt oamenii lor. Ghici in ce categorie intra Jijel.

 34. fortuneteller

  Generale, vezi pe calendar, nu traim in 1986. S-au mai schimbat timpurile, nu mai e nici secu’ ce era, sa puna botnita celor cu pareri contrare guvernului. Dar tu ai nevoie de moderatori, nu de argumente in discutie.

 35. del-ricanio-7

  […]

  Gosu, si probabil ca majoritatea o sa se duca cu fcsbul. Deh, asa sunt suporterii de rezultat. Cand Steaua se zbatea pe locurile 5-6, erau doar cateva mii la stadion. Parca s-a batut si un record negativ cu Sheriff, in EL.

  1. Gosu

   @rica.
   Ti-am mai spus ca nu stiu ce termeni de comparatie ai tu si cat ai trait pe viu anumite vremuri.
   Vezi ca in anii ’90 au fost nenumarate meciuri cu sub 1000 de oameni pe stadion si nu doar in campionat.
   Doi la mana sa nu uitam de proteste.

 36. Redondo

  Dante

  Dupa vreo 10 ani de navigat pe astfel de forumuri nici macar de bend it like banel, stephanel sau mirel nu mi s-a acrit mai rau decat formula asta cu „suporter de rezultat”. Asculta la mine… toti sunteti suporteri de rezultat prin definitie. Bine tu erai mare fan al triplei Malaga – Verona – Köln… sau parca era Barca – Milan (in zilele bune) – Bayern? ce zici? Am vorbit recent cu Mariusica dupa vreo cativa ani si tot asa… a uitat de Valencia, acum e cu Juve cel mai mult si cel mai mult 🙂

  1. del-ricanio-7

   redondo, tu de ex nu esti suporter de rezultat, ca tii cu Liverpool desi aia n-au castigat un titlu din Cretacic. Despre asta vb. Suporterii de rezultat nu urmaresc palmaresul, ei urmaresc ca echipa lor sa fie ACUM pe primul loc. Cat de glorios o fi trecutul clubului, pt ei conteaza doar prezentul, intelegi ?

   Ti se pare ca Milan a trecut printr-o perioada extraordinara ?:)) Am inceput sa simpatizez putin si cu Roma (pt Totti si fani), dar nici aia nu sunt tocmai campioni an de an. Si tot Milan ramane pe primul loc pt mine in Italia.
   Marius_Black ? Era cu Juventus si pe atunci.

   Sa citesti mesajul de mai sus.

 37. vasglo

  @Generalul Talpan

  Ghenerale, oare cati neuroni si „stele pe umar” ii trebuie unui „cadru militar” sa priceapa ca daca a facut un copil si apoi renunta la el, il da in adoptie (ca asta s-a intamplat in 1998 cu „copilul armatei”, botezat „steaua bucuresti”; despre ce „furt”, ce „delapidare” e vorba?!…), nu mai poate avea pretentii asupra a ceea ce defineste existenta si viata acelui copil. Nu poti sa zici ca examenul de „capacitate”, „bacalaureatul”, „masteratul”, „doctoratul”, etc.. nu sunt ale copilului, ci ale tale, ca esti parintele lui!…..Schimbarea numelui unui copil, cu sau fara acordul parintilor, NU ARE NIMIC DE-A FACE CU EXISTENTA, REALIZARILE SI ESECURILE COPILULUII! Astea sunt numai ale lui!..Evident, parintii frustrati pot face si alt copil, iar „nostalgici” fiind, sa-i dea numele primului copil, numai ca „nou nascutul” are PROPRIUL SAU DRUM, o ia de la „0”, respectiv Liga a 5-a!. Capisci?!….-:)

 38. Redondo

  Messi… e clar ca in regula nu a fost. Dar asta e o prostie. Steaua e numai una. Stii de ce ma tem eu? Ca o sa le vina chefu’ sa fuzioneze pentru binele general in maxim doi ani…

 39. Redondo

  Dante

  Traim vremurí (cum spunea Dinu?) instinctual vremelnice? Ce sa mai zici cand CSU a castigat nu stiu ce proces de continuatoare, dar a si jucat un meci oficial cu Universitatea?! ce dracu de logica mai e aici?!

  Clar, a fost magarie… dar dupa cum vezi CSA tot bine vazuta e…

  PS Liverpool nu e totusi Norwich City… Nu e vorba ca ne schimbam echipele, dar Initial alegem toti echipele mari datorita accesului la informatie. Oricum prea multa filosofie fara rost pe siteul asta.

  1. del-ricanio-7

   Tabara CSU pretinde ca Universitatea lui Mititelu n-a fost niciodata continuatoarea adevaratei U Craiova. Si eu credeam ca ideea de continuitate e importanta, dar se pare ca m-am inselat.

   CSA e vazuta bine de… cine mai exact ? Dezinformarile sunt in floare iar tabara lui Jiji e cea mai zgomotoasa. Si din pacate tabara CSA nu e f consecventa, pers de acolo trag in directii diferite (Petrea nu trimite notificarile catre UEFA, Talpan e sanctionat, clubul sufera la capitolul comunicare samd)

   Am spus si eu la alt articol, ca sa tii cu o echipa, mai intai trebuie sa fii constient ca echipa respectiva exista. Nu poti sa fii fanul unei echipe de care n-ai auzit niciodata. Si cum echipele de succes sunt si cele cu notorietate… dar asta nu te califica drept fan de rezultat.

   1. fortuneteller

    Esti incoerent. Pe bune, „mai intai trebuie sa fii constient ca echipa respectiva exista”? Deci tu nu tii cu Steaua? „Si cum echipele de succes sunt si cele cu notorietate”. Corect, d-aia FCSB e de succes, iar CSA Steaua va juca cu amatori, acolo unde ii este locul. Nu esti fan Steaua, ci fan Talpan, anti becaliot. Grozava motivatie!

     1. fortuneteller

      Nici Talpanul nu e general. Poate Generalu Store, sau General Tao.

 40. del-ricanio-7

  Esti haios =)))) Ca sa nu spun altfel.

  Incerc altfel:
  Fanul x din Groenlanda simpatizeaza cu Manchester United. Inainte sa se apuce sa simpatizeze cu echipa respectiva, fanul x a aflat ca in Anglia exista o echipa numita Manchester United. Echipa respectiva, ,,din intamplare”, este una de succes. A ajuns la urechea lui x datorita trofeului y. Vrei un desen ?

   1. del-ricanio-7

    Tocmai ca nu e asa. M-am ,,indragostit” de nume, culori, emblema samd. Dar cum poti sa stii ce nume/culori/emblema/nave spatiale samd are echipa x, daca tu n-ai auzit in viata ta de ea ?! Ce pana mea, ca nu e chiar asa de greu…

    Daca alegi echipa doar dupa performanta, o schimbi de la un an la altul.
    Te intreb din nou, tu ai stat sa analizezi palmaresul cand ai ales-o pe Steaua ?

 41. del-ricanio-7

  fortuneteller
  Sunt perfect constient de asta. Sunt convins ca majoritatea se va duce dupa echipa din liga 1. Doar ce a spus cineva pe aici, nu conteaza numele, nu conteaza palmaresul samd. Pana la urma nici identitatea sportiva nu conteaza. Sa vina trofeele si gata (la asa mentalitate, s-ar potrivi un caine rosu pe emblema echipei lui gigi)

  Gosu
  Port de grija Stelei. Si cum pe aici unii mint despre Steaua si ii denigreaza legendele…
  Realizezi ca acum cateva ore a fost postat pe site-ul asta un articol despre Steaua, nu ? Adica despre CSA, nu despre Alibec si Nita. Hai sa lasam ipocrizia asta. Si voi scrieti despre ei si ceilalti scriu despre voi.

  1. Gosu

   @rica nu am inteles nimic din ce ai spus.
   Nu ai cum sa scrii un articol despre ceva ce nu exista. Alibec si Nita sunt Steaua.
   Cine sunt ceilalti si cine suntem noi ?
   Obisnuieste-te sa nu mai porti de grija nimanui, ca nici altii nu-ti poarta tie.

  2. fortuneteller

   Te contrazici singur. Tu ai spus ca ala din Groenlanda tine cu MU pt ca a auzit de rezultate, Asa e si in curtea scolii, aia mici tin cu echipele bune ale zilei, nu cu legendele Ripensia si Carmen. Iar aia mici de azi, sunt fanii de maine. Si acum spune cinstit, tu ai ales culorile si emblema la taiatul motului, sau pt ca cei echipati in culorile alea si cu emblema respectiva pe piept jucau bine si erau sus in clasament?

   1. del-ricanio-7

    fortuneteller, esti irecuperabil :))
    Am zis ca a aflat de MU datorita trofeului. N-am zis ca tine cu MU (exclusiv) datorita trofeului.
    Am spus eu cumva ca n-au contat si rezultatele ? Repet, SI. SI. Nu ,,doar rezultatele”. Discutia era in ce masura te influenteaza rezultatele sa tii cu o echipa. Daca asta e singurul motiv, atunci e trist.
    Si am inceput sa tin cu Steaua din mai multe motive. Am tot zis, iti alegi o echipa fiindca asa simti, nu pt ca ai stat sa-i analizezi palmaresul. Copii se ataseaza de… banalitati. Nu de trofee.

    1. fortuneteller

     Aia mici sunt mai onesti, ei nu jeneaza sa spuna de ce le plac anumite lucruri. La adulti e mai dificil, incearca sa prezinte alegerea asta ca o chestie profunda si complexa, sa para mai destepti. La fel ca alte alegeri in viata, e vorba de informatie, de influenta si, la unii, de gandire critica. Copiii fac asta in mod natural si fara atata tam-tam. Banalitatile alea sunt succesul de moment, numarul fanilor din familie si mai ales de la locul de joaca. Din fericire, ei sunt mai flexibili in gandire decat cei ca tine, mai pregatiti sa accepte ceva nou. Cei ca tine deja sunt blazati de viata, cred ca stiu si au vazut tot, nu mai e nimic de invatat sau de schimbat. Totul trebuie sa fie la fel in fiecare zi, inclusiv lucruri de genul numele echipei favorite, emblema sau niste spuse ale unor indivizi ridicati la rang de VIP fara a cerceta mai amanuntit (vezi idolatria Talpanului). Eu sunt irecuperabil? Pt ce, pt cauza voastra? Da, sunt. Nu sunt jurist sau vreo somitate, dar am asteptat sa va vad ce se intampla in conflictul CSA – FC inainte sa ma pronunt. Si uite asa am vazut ca in timp ce ciobanul poate prezenta niste acte de bine – de rau, cei de la CSA dau declaratii pe la TV si nu produc nici o proba concreta. Am vazut ca totul la CSA se face dupa planuri heirupiste rezumate la „se va face” si „vom vedea mai tarziu”. Nici vorba sa actioneze asa cum ar fi normal, sa dechida actiune in justitie pt retrocedarea bunului furat, asa cum tot insinueaza la fiecare prilej. In loc de asta, se ocupa cu banarea unor substantive in numele altor firme, cu evaluari ridicole, si cu pretentii de buget asigurat de stat (bineinteles, ascuns dibaci in spatele unui plan „se va face” care spune orice altceva, dar nimic concret). Da, ciobanul care e proprietarul actual al FC Steaua e un marlan si condamnat penal. Si dar conform legii chiar si un pungas are drepturi, inclusiv sa ii fie garantata proprietatea. Nu crezi ca e proprietatea lui pt ca a fost obtinuta in mod fraudulos? Nici o problema, adreseaza-te justitiei pt retrocedare in loc sa faci ceva nou si sa spui ca aia veche nu e valabila.

     1. del-ricanio-7

      Ai inceput bine si apoi ti-ai dat cu tesla…
      Fani flexibili ? Sorry, prefer ca Steaua sa aiba fani cu coloana vertebrala. Care stiu sa puna piciorul in prag atunci cand echipa lor de suflet e tarata in mocirla de un cioban idiot. Care nu se multumesc cu faptul ca echipa lor isi pierde identitatea sportiva.

      Daca tot ne uitam afara… de cand are Real emblema actuala ? De cand Milan se cheama Milan ? Realizezi care e diferenta dintre o schimbare voluntara si una FOR-TA-TA ?!

      Vre flexibilitate ? Eu zic sa schimbi echipa la fiecare etapa, in functie de rezultate. Mai flexibil de atat nu cred ca se poate.

      Ce a prezentat ciobanul ? Ai stat tu sa analizezi documentele respective ? Ai stat tu sa verifici daca sunt valide, daca au respectat toate conditiile de incheiere, toate formalitatile ? Ai tu oare competenta pt a intreprinde o activitate de jurist ? Ai tu pregatirea necesara pt a califica valoarea acelor documente ? Cum era expresia aia, romanul se pricepe la tot, in special la fotbal si politica, nu ?

      Am zis si eu, CSA sufera la capitolul comunicare. Nu e in regula nici circul ciobanului dar nici tacerea lor. Am spus, pozitia lor nu este consecventa (apropo de flexibilitate), pare ca pers de la conducerea CSA trag in directii diferite. Dar tragand linie, oamenii aia tac si fac. In vreme ce becali puncteaza la capitolul impresie ,,artistica”, dand din clanta in prime-time, CSA castiga acolo unde conteaza cu adevarat, in instanta.

      Si heirupismele de care amintesti tu sunt si in tabara fcsbului. ,,O sa vedeti ca vom redeveni Steaua. O sa vedeti ca vom lua inapoi palmaresul. O sa vedeti aia, o sa vedeti aia…”

      Tu realizezi ca speta in sine e destul de complicata si CSA a ales sa intenteze actiuni pt fiecare element in parte, nu ?(anularea marcii, recuperarea numelui, prejudiciul de pe urma folosirii marcii samd) Si strategia asta pare sa fi functionat pana acum. Si eu as vrea sa se rezolve totul maine, dar uite ca nu se poate.

 42. del-ricanio-7

  ,,Nu ai cum sa scrii un articol despre ceva ce nu exista”
  Cata profunzime in aceasta mostra de filosofie.

  Atunci despre ce a scris don’soara Maria Andrieș ? Ca articolul ei a fost preluat aici. Cumva Steaua exista ? http://www.fcsteaua.ro/baioneta-machiavelica/ Sau linkul asta e spam ? Cum e pana la urma ? Daca tot incerci o ironie, straduieste-te sa aiba macar un dram de logica.

  Steaualibera scrie despre fcsb (jiji), iar fcsteaua scrie despre Steaua (CSA).

   1. fortuneteller

    Plutonier Talpan, FC Steaua a existat si s-a redenumit FCSB, care exista in acest moment. Insa sectia de fotbal CSA Steaua nu exista in acest moment, si desi sunt ceva promisiuni de la ACS Regal sa va dea niste pomana, totusi nu s-a ajuns la o solutie cu numele: CSA Regal „Steaua Bucuresti”, sau CSA Steaua Regal 2017 Bucuresti.

     1. fortuneteller

      Da, dar a avut ce schimba. Pt ca exista. Echipa de fotbal CSA Steaua nu exista. Asta e diferenta.

     2. Generalul Talpan

      Nu trebuie sa existe o echipa de fotbal. Steaua are multe sectii sportive. E destul sa existe una din celelalte pentru ca clubul sa ramana in viata.

 43. Gosu

  @del ricanio.
  Pai chiar e destula filozofie acolo. Pot sa rad de talpan si de ideea nastrusnica a statului de a mai sifona niste bani , dar nu si de echipa aia de fotbal fiindca nu exista.
  Logica ta incepe sa devina circulara ca in alte parti admiti ca „e drept, echipa inca nu exista”.
  Daca vrei sa pricepi ca ni se zguduie de persoane juridice, institutii , societati, patroni, etc. bine. Daca nu, asteapta tu pana la batranete sa te recunoasca cineva drept continuator pe linie sportiva doar fiindca mai exista persoana juridica.
  Referitor la S l@bera, crede-ma ca nu le da nimeni atat de multa importanta. Un exemplu e chiar prezenta ta pe-aci, la „scapatul turmei”.
  Cu echipa ta iarasi vorbesti prostii fara noima :
  Premisa 1 : O echipa care are rezultate devine o echipa mare si notorie.
  Premisa 2 : Ai ales Liverpool fiindca ai auzit/vazut de ei.
  Concluzie : Ai ales Liverpool fiindca echipa a avut rezultate, prezente sau trecute.
  Daca Steaua = liga 4, atunci tu nu auzit de Steaua si tu nu suporter Steaua. Uga Uga ?

  Poarta de grija CSA-ului, vezi ce jucatori se transfera unde vor juca, daca au inscris echipa, daca totul se face in deplina legalitate. Aveti multe semne de intrebare si totusi prea putine intrebari.

  1. del-ricanio-7

   Nope, am ales Liverpool pt fani, pt imn si pt Gerrard. Mai incearca.

   ,,Poarta de grija CSA-ului”. Pai asta fac, port de grija Stelei. Iar aici se vb de Steaua (a se vedea articolul preluat azi din gsp).

   1. Gosu

    Imnul ala si Gerardu n-au ajuns ma bobitza degeaba acolo.
    In rest, hai sa ne evitam. Tu de exemplu ai putea sa te eviti pe tine insuti ca te auto-contrazici.
    Nu mai insist….Dar sa stii ca analfabetismul functional se poate trata prin stagii suplimentare de scolarizare….

    1. del-ricanio-7

     Ai puterea de atentie a unui peste. Eu iti ziceam de ce tin cu Liverpool si tu imi spui de ce Gerrard joaca la Liverpool :))) Asa ceva :))
     Nu stiam ca imnul se alege in functie de performanta :))) Mai ai si alte perle ?

     Te comporti fix ca ciobanul. Cand n-ai argumente, o dai pe insulte. Nota 4, stai jos !

 44. Generalul Talpan

  @Vasglo

  Sunt aproape 100% sigur ca ai vrut sa trolezi cu postarea aia. Totusi, o sa musc. Si o sa-ti raspund. Dar iti spun de pe acum ca paralela ta e facuta prost.

  In 98 , Steaua nu i-a incredintat lui Paunescu un copil, ci un om matur, in toata firea, cu bac luat, cu facultatea terminata cu 10, tot. Ca sa il ajute pe Paunescu, Steaua i-a dat si niste bani si i-a pus la dispozitie un apartament in care omul incredintat lui Paunesc sa poata trai. Paunescu trebuia doar sa-l ajute sa-si gaseasca un loc de munca.

  Dar Paunescu nu a fost serios. Nu l-a ajutat pe premiant sa gaseasca un loc de munca pe masura puterilor sale. Ci l-a angajat maturator de strazi, pe salariul minim pe economie. Apoi, in 2003 l-a dat afara, cu ajutorul lui Becali. Insa becali a pastrat diplomele omului nostru. Le-a dat omului lui, pe care l-a ajutat sa ajunga doctor, pozitie de unde ala a facut o gramada de bani. Doar ca ala nu avea voie sa practice medicina.

  Asa ca Steaua l-a dat acum in judecata pe Becali pentru inselaciune, pentru ca omul lui a furat identitatea omului Stelei, bagand in buzunar bani care i-ar fi meritat cel din urma.

  Vorbim aici de crime grave, nu de jocuri.

  1. fortuneteller

   Tov plutonier Talpan, uite aici cum stau cu adevarat lucrurile, nu luate ca la telefounul fara fir. Steaua trebuia sa-l dea afara din casa pe premiantul ala, caci altfel de ce l-ar fi dat in grija lui Paunescu? Azi, dupa atata amar de vreme, lucrurile stau tot la fel, omu’ Stelei nu mai poate fi al Stelei si sa stea la Steaua in casa. In plus, fie ca a fost vina Paunescului, fie ca premiile din timpul scolii nu mai conteaza asa de mult la angajare, omu’ data in grija lui Paunescu a ajuns aproape copilul strazii, pe care se cam pishau in fiecare zi niste javre si niste ciori. Intr-un fel sau altul, fostul premiant a ramas fara apartament si bani de subzistenta, asa ca a plecat la cersit la un cioban bisnitar. Ala a zis ca-i da bani, dar atunci trebuie sa lucreze la el la stana. Acum, sigur ca fostul premiant putea sa mai ceara bani de la mami Steaua, dar aia s-a purtat ca o asistenta TV cu tatele pe-afara. In loc sa-si copilu’ acasa, sau macar sa-i dea bani, un sfat, a preferat sa inchida usa si sa-l sune pe cioban sa vina sa-l ia. Bine, nu i-a spus exact asta ciobanului, ci doar i-a soptit ca vrea ceva din ce produce copilu’ in fata casei lu’ mami Steaua. Si uite asa, in afara de Paunescu si gasca care s-au vazut fara om de trimis la cersit in fata guvernului, nimeni n-a zis pas. Omu’ a devenit lucrator cu acte la cioban, care desi om fara carte si cu probleme mari la mansarda, a inteles ca noul angajat face treaba decenta. Anii au trecut, mami Steaua a incasat banutii pt care se intelesese cu ciobanul, ciobanul a facut si el bani de o stana noua, iar omul s-a pus pe picioare, devenind cel mai aranjat din promotia lui. Numa’ ca dandana mare, mami Steaua s-a incurcat iar cu niste derbedei de prin cartier, si aia i-au soptit ca poate sa ia mai mult de la cioban. Ciobanu’, cioban fiind si cu aere de smecher, a zis ca e branza lui. Si uite asa mami Steaua umbla pe la judecator sa-i repereze onoarea pierduta si mai ales sa ia cascavalul de la cioban, fara sa-i pese de fapt nici de omu’ fost premiant, actual sef de liga la intern, si nici de plebeii care se uita cu mandrie la el. Mai mult, ameninta ca-l dezmosteneste si ca face un bastard cu numele lui. Inselaciunea in cazul preluarii FC Steaua de catre Becali nu a fost dovedita, si nici mami Steaua nu pare interesata sa-l cheme in instanta pe cioban in aceasta speta. In schimb, se leaga de numele copilului abandonat, ca cica nimeni in afara de bastard nu poate avea acel nume. Asta e adevarul pe care tot cartierul in stie, dar pe care unii vor musai sa-l fardeze.

   1. Generalul Talpan

    Nu inteleg de ce discutam iar despre treaba aia cu echipele departamentale. Parca exista un comunicat de la UEFA care spune ca echipele departamentale sunt acceptate. A aparut in prosport. Intelegerea cu paunescu a fost facuta pentru ca aia incercau sa fure, nu pentru ca era Steaua obligata.

    1. fortuneteller

     Parca nu. LPF a spus nu. Intelegerea a fost facuta pt ca echipele departamentale nu pot exista intr-o societate democratica in anul de gratie 2017 (idem 1998). Aia din Vascauti nu trebuie sa plateasca din impozitele lor pt slujbele celor de la CSA.

 45. Generalul Talpan

  Generalul Talpan da o noua lovitura!

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că latifundiarul din Pipera a pierdut definitiv procesul în care solicita suspendarea deciziei prin care clubul roş-albastru era obligat să îşi schimbe numele din FC Steaua în FCSB
  „Vreau să îi transmit domnului Burleanu că am câștigat procesul cu numărul 13 în fața celor de la FCSB. Ce vrea acest om să fac mai mult? Gigi Becali nu are marca, palmaresul și numele. Toate acestea aparțin celor de la CS Steaua. Pentru acest club nu am dormit nopțile și am pregătit toate procesele, nu pentru Florin Talpan.
  Suporterii Stelei trebuie să știe adevărul. Gigi Becali nu are nimic care să îl facă să aibă legătură cu Steaua. Să se ducă cu FCSB în Liga 5. Acolo îi este locul. Cum permite Burleanu celor de la FCSB să participe în cupele europene? Câte decizii judecătorești are de gând să mai încalce? FCSB nici nu este afiliată. Nu se poate așa ceva. Cum îi lasă să joace în cupele europene? Cât circ mai vrea să ofere publicului? Nu mi-a răspuns la nici o scrisoare de a mea. Am avut mandat. Nu am făcut nimic de capul meu. Este o lipsă totală de profesionalism la FRF, Comitetul Executiv nici nu este validat de Tribunal. În plus Burleanu nu a avut nici măcar 10 lei să facă o plăcuță cu numele câștigătoarei Cupei României. Acești oameni vor să conducă fotbalul românesc? FCSB trebuie retrasă imediat din cupele europene. Gigi Becali nu are ce să caute acolo”, a încheiat Talpan.
  – See more at: http://www.fanatik.ro/excclusiv-burleanu-trebuie-sa-retraga-steaua-din-cupele-europene-949423#sthash.zmY3LumV.dpuf

  1. fortuneteller

   Palavre, palavre, prosti sa puna botu’. Declaratii la TV, in presa, si bineinteles oha actiune in instanta pt retrocedarea bunului care se insinueaza ca s-a instrainat in mod fraudulos.

  2. alexutz2007

   Maties si nu vrei in locul ei sa o bage pe CSA? Mi se rupe de procesele lui Talpan sau mai bine zis oaia lui oprea.
   Si comitetul pentru cultura ta generala a fost validat de tribunal(dupa procesul cu Mititelu).
   FCSB si-a castigat dreptul legal sa joace si in Liga a 1 a si in Cupele Europene, sau nu poate dovedi ca el detine palmaresul? De ce nu trimite notificare la UEFA? FcSB va juca in Europa pentru ca merita si pentru ca are valoare.
   Vorbeste unul care fenteaza ligile.
   Si nu a zis nicio instanta ca FCSB nu are dreptul sa joace in Europa si nici ca trebuie retrogradata:)). Dupa cum am spus oaia lui Oprea.

 46. wu1

  fortuneteller…echipa de fotbal csa steaua este activa la nivel de juniori, asta inseamna ca exista !!cautati motive puerile sa va exprimati frustrarea, la fel si in cazul procesului cu numele steaua, pana sa apara motivarea insirati pana la refuz mesaje de genu „in dosar nu spune nimic de palmares, e doar pe nume, marca” etc; iar acum ca a aparut in motivare negru pe alb ca fcsb se foloseste de istoria si palmaresul csa steaua bucuresti, tot nu vreti sa credeti si gasiti acum alte scuze de genu”csa nu are activa sectia de fotbal” (minciuna sau ignoranta, una din ele) sau ca justitia din romania e praf si ca totul e un blat ordinar etc etc, nu ve-ti recunoaste niciodata realitatea…continuati sa credeti in becali cand spune ca in maxim 1 an numele il va redobandi, minciuni scruntate; ce zicea omu acum 5 luni, ca nu e definitiv, ca va ataca sentinta, vrajeli !!!nu v-ati saturat?!

  alexut, o arzi aiurea rau de tot (si sti asta, si mai sti ca si noi stim, dar n-o s-o recunosti niciodata)

  s-au dezmintit toate minciunile cu echipe departamentale, cu inscrieri in nustiu e ligi(apropo, fc fcsb 2 cum de s-a putut inscrie direct in liga 3 daca toate trebuie sa plece de jos, liga 5 !? viitorul II in 2015 era in liga a IV-a, fcsb de ce direct in liga 3 !??aaaa da csa steaua bucuresti nu poate domne sa inceapa din liga 4, tre sa fie din prima divizie ca asa e frumos , no ?!), cu tot, si tot continuati sa postati aceleasi mesaje updatate dupa conjunctura si circumstantele preferate,in felul asta o sa gasiti o infinitate de scuze si motive….spor la lucru!!!

Lasă un răspuns