home
05-02-13

Scandal între Laurenţiu Reghecampf şi Cornel Dinu

Procuroru' susţine că Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al antrenorului Stelei, i-a solicitat sprijinul pentru a-l salva pe Reghecampf de la răzbunarea mafiei sîrbeşti după un Bayern - Cottbus 3-1, care ar fi trebuit să se termine la trei goluri diferenţă. Ar fi vorba despre o partidă din toamna lui 2002. Anamaria Prodan îl numeşte pe Dinu ”groparul fotbalului românesc”.

O remarcă pasageră făcută ieri de Cornel Dinu într-un interviu acordat Gazetei după coşmarul "naţionalei" de la Malaga a aprins fitilul. Procuroru' punctase că "nu mai avem nimic de discutat într-un fotbal în care Ana Maria Prodan îşi dă cu părerea despre Iordănescu". Dar şi "ea e obişnuită cu 6 din 49, că ştiu că le plac pariurile".

"L-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea sîrbilor"

Soţia antrenorului de la Steaua a replicat tăios pe o reţea de socializare, dar Dinu s-a dezlănţuit apoi într-un contraatac punctual, făcînd trimitere la un episod neştiut pînă acum din cariera lui Reghecampf din Bundesliga.

Dinu: "N-ar trebui să intru în dialog cu un asemenea personaj, dar ţin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea iminentă a sîrbilor!".

"Cu sîrbii sfîrşeşti în rigolă pentru cinci dolari!"

Despre ce moment e vorba? Mister detaliază: "Se întîmpla după un meci Bayern - Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiş şi cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Şi primesc un telefon de la Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu', că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trîntească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. Erau el şi încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieţii că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pîrleşte pe sîrbi, avea senzaţia că discută cu Romică Paşcu".

"Reghe, poate-ţi spune ceva numele Mile!"

Amintirile lui Dinu continuă: "Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obţinut lui Reghecampf o păsuire pînă dimineaţa. Aşa i-am salvat viaţa, credeţi-mă, dintr-o acţiune de incriminare penală, în care sîrbii îl rezolvau repede, cu gloanţele! I-am spus şi lui Chiriţă să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sîrbii te lasă în rigolă pentru cinci dolari! Şi poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile!".

"De 7 ani aud doar de imperiul bizantin"

Scenariul descris de Dinu a venit însă după un mesaj dur scris pe facebook de Anamaria Prodan: "Au mai rămas cîţiva gropari ai fotbalului românesc în viaţă şi se chinuiesc să distrugă şi ce-a mai rămas bun. De 7 sau de 9 ani aud vorbind doar de imperiul bizantin, de balcanism, de domnitori. Îmi e greaţă de acest spectacol ieftin. Să-mi explice eminenţa cenuşie a fotbalului cum o echipă naţională poate să fie eliminată de nişte pescari amatori de la Knattspyrnufélag cu un rezultat de pomină în analele fotbalului? Cum o echipă poate să conducă pînă în minutul 70 cu 4-0 şi în 20 de minute să piardă meciul cu 5-4, cu Foresta?".

Prodanca l-a înţepat şi pe Ienei, care a cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua: "Oare lumea l-a uitat pe cel care a făcut echipa Stelei? Un Halagian? Oamenii care ştiu fotbal au uitat oare cît de greu e să faci o echipă şi ce uşor e să o preia altul să cîştige trofee cu ea?!".

"N-ar trebui să dialoghez cu respectiva Anamaria Prodan, mai ales după ce a avut un trecut arhicunoscut de vivandieră, şi la Dinamo, şi la Steaua" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Cine vorbeşte de moralitate? Sau de jocuri de noroc? Pentru mine a mai murit un mit, unul fabricat. Chestia cu «Capul plecat sabia nu-l taie» la mine nu funcţionează, doar la oamenii laşi!" (Anamaria Prodan, agent FIFA)

9 sezoane a evoluat Reghecampf în Germania, la Energie Cottbus (2000-2004), Aachen (2004-2008) şi Kaiserslautern (2008-2009)

Meciul incriminat ar fi cel din 2002

Cornel Dinu face referire la un meci de Bundesliga Bayern - Cottbus 3-1. În perioada cît Reghecampf a evoluat la Energie (2000-2004), există o singură partidă terminată cu acest rezultat, pe 21 septembrie 2002. În acel meci, Reghe a fost schimbat în minutul 66, cînd tabela arăta doar 2-1.

Bayern München - Energie Cottbus: 3-1. Stadion: Olympiastadion, 21.09.2002. Au marcat: Zickler (45+1), Ballack (47), Elber (76) / Rink (19)

Bayern: Kahn - Salihamidzici, Kuffour ('46 Jeremies), R. Kovac, Tarnat - Hargreaves, Fink, Zé Roberto ('84 Linke) - Ballack ('80 N. Kovac) - Elber, Zickler. Antrenor: Ottmar Hitzfeld

Cottbus: Piplica - da Silva, Beeck, Kaluzny, Berhalter - Schröter, Akrapovic, Latoundji - Reghecampf ('66 Thielemann), Vágner ('19 Jungnickel) - Rink ('79 Juskowiak). Antrenor Eduard Geyer

Arbitru: Thorsten Kinhöfer. Spectatori: 43.000
____________________________

Din Antalya, Laurenţiu Reghecampf şi-a expus punctul de vedere, pentru Gazeta Sporturilor: "După o noapte de beţie sau consum de droguri poţi crede că e adevăr pur ce ai visat.

Nu am fost implicat în viaţa mea într-un meci trucat, nici ca jucător, nici ca antrenor. Bayern poate face blaturi doar în haosul din puţina minte care i-a mai rămas lui Dinu. Am numai compasiune pentru fantoma asta care se agaţă cu disperare de clubul Dinamo".


De asemenea, antrenorul Stelei a postat şi următporul mesaj pe pagina sa de Facebook:

Mister C.Dinu, uite ce a facut Laurentiu Reghecampf in Germania , nu tampeniile pe care le inventezi tu dupa vreo noapte mai agitata… sa-ti fie rusine!!!Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE