home
04-02-13

Cât de vinovată este presa?

E de multă vreme la modă să scuipăm pe presă, pe zoaierişti, pe mass-media incapabilă să ofere modele comportamentale. Nici nu e dificil să găseşti motive.

Cum aici nu e locul pentru a discuta de "presa generalistă", ci de presa sportivă, să vedem dacă domnia Ăluia la Steaua e sau nu încurajată de zoaierişti.

În afară de faptul că reporterii discută cu "nea Gigi" de parcă un copilaş de 4 ani l-ar vedea pe unchiu' venit din State cu "şucalată", sunt peste tot în mass-media de tip ProTV titluri glorios de cretine, precum:ori senazaţional de imbecilele:Să trăiască marii oameni de presă, lăudaţi deseori de "maestrul Tolontan", Costi Mocanu şi Felix Drăghici! Fără ei, manelismul, mârlănismul şi expresiile de cocalari din presa sportivă nu ar fi fost niciodată la fel!

******* ******* *******


Dacă plouă, iar eu ies din casă fără umbrelă, e vina cerului că mă ud, sau e vina mea?

Dacă alerg după autobuz, văd că uşile sunt închise de secunde bune, iar eu sar cu capu' înainte şi fac buba, e vina şoferului sau e vina mea?

Dacă văd o groapă cât toate zilele în faţa mea, iar eu îmi rup gâtu' în ea, a cui e vina?

******* ******* *******


Cu toate astea, în presă mai vedem şi titluri de genu' ăsta, care, în mod normal, ar trebui să gâdile măcar un sfert de neuron:orioriorioriorioriorioriori******* ******* *******


Desigur, asta în contextul în care, pe gsp.ro, sintagma "Gigi Becali" întoarce 16.681 de rezultate, iar "Becali" - 20.877. Pe prosport.ro, sintagma "Gigi Becali" întoarce 15.687 de rezultate, iar "Becali" - 19.467. Pe ziare.com, sintagma "Gigi Becali" întoarce 1.001 de pagini de câte 15 articole, cu menţiunea că pe acest portal se găsesc, în principal, ştiri şi comentarii politice, economice şi sociale.

Inutil să spunem că, pe gsp.ro şi pe prosport.ro, numeroase declaraţii ale Ăluia au titluri care îi fac mândri pe alde Adrian Sîrbu, Costi Mocanu, ori Felix Drăghici.

Dar o bună parte a spuselor Ăluia sunt preluate ca simplu citat. Deci ca materiale care îi oferă libertatea oricui să le interpreteze după cum îl ghidează pe fiecare neuronu' în viaţă.

Că nu deloc dificil să înjuri că mass-media este incapabilă să ofere modele comportamentale este evident. Dar se mai găsesc şi cârlige de care să te agăţi.

******* ******* *******


Dacă drumu' e plin de gropi, eu cad în prima dintre ele, a cui e vina când voi cădea în trei sferturi din alea care urmează?

Dacă ştiu că mă aflu într-o casă cu praguri joase, a cui e vina că mă lovesc de sute de ori de ele?

Dacă este evident că viaţa îmi este afectată de aceeaşi şi aceeaşi problemă, zile la rând, luni la rând, ani la rând, a cui e vina că am în continuare aceeaşi problemă?

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE