FCSB. Neştiinţă sau rea-voinţă? (I)

de | iunie 5, 2015

Inaugurez un mic serial ce se va derula de-a lungul unei săptămâni pe site-ul fcsteaua şi care va ataca, din nou, o chestiune ajunsă de-acum la nivelul unei glume proaste. Dupa un final de sezon perfect, ne reîntoarcem la disputa Steaua-FCSB, încercând să convingem persoane ce nu vor să fie convinse; efort futil, rezultate zero… şi totuşi niciodată nu merită să renunţi la apărarea valorilor în care crezi.

Subiectul materialului de faţă a fost documentat timp de mai multe zile. Am folosit texte de lege, regulamente dar şi experienţa personală de umil proprietar de firmă, cu oareşce experienţă în descifrarea legislaţiei româneşti. Sursele de documentare se găsesc în întregime online (pentru cei interesaţi).

Cum se numeşte echipa de fotbal care a câştigat titlul naţional al României în ultimul sezon? Pare surprinzător dar mai există oameni în ţara asta care nu ştiu. Nu doar suporteri, ci şi ziarişti, analişti, oficiali sau facebucişti. Nu e totuşi vina lor; neinformarea a mers mână-n mână cu dezinformarea. Căci în ultimele luni echipa pe care o susţinem a fost numită în spaţiul public, fără explicaţii satisfăcătoare, în urmatoarele feluri: Steaua Bucureşti, FC Steaua Bucureşti, SC Steaua Bucureşti SA, FC Gazde, FCS şi, cu voia dumneavoastră, FCSB. E timpul să desluşim, odată pentru totdeauna, acest mister. Mai ales ca miza e serioasă – conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), ce reglementează activitatea fotbalului profesionist din România, „cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului” (art. 2.1).

Conform grupării pe care mi-am permis să o numesc MAPN-istă, decizia ÎCCJ de la finele anului trecut a trecut denumirea clubului “FC Steaua Bucureşti” în posesia CSA Bucureşti prin transferul mărcii înregistrate la OSIM. Echipa lui Becali a trebuit să înregistreze o altă marcă, numită FCSB, schimbând astfel denumirea clubului şi încălcând, prin asta, regulamentul FRF. Faptul că FRF-ul nu s-a grăbit să pună în aplicare decizia, faptul că CSA nu s-a grăbit să reclame nerespectarea deciziei finale a judecătorilor, faptul că “FCSB” există bine-mersi sunt tot atâtea dovezi pentru MAPN-işti că justiţia nu e respectată şi că abuzurile lui Gigi Becali sunt condiţionate de corupţii din vârful sportului romănesc. Dar e oare aşa?

Cum s-a înfiinţat SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA?

Să o luăm cu începutul.

SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a fost înfiinţată în 2003. Pentru ca o societate comercială să participe la competiţii profesioniste sau de amatori, să creeze echipe şi să poată desfăşura acţiuni sportive, trebuie să se constituie într-o structură sportivă. Legea 69/2000 reglementează procedurile de înfiinţare a acelei structuri sportive. În cazul Stelei, vorbim de un club sportiv, organizat ca societate comercială sportivă pe acţiuni.

Pentru înfiinţarea acelei structuri sportive, sunt necesare mai multe acte-tip (denumirea structurii sportive, dovada sediului, patrimoniul iniţial/capitalul social, dovada capitalului social, Certificatul de Înregistrare în Registrul Comerţului etc.).  Patru menţiuni trebuie făcute aici:

 1. Pentru înfiinţarea unei firme, fie ea SRL, SA sau societate comercială sportivă pe acţiuni, nu e nevoie de înregistrarea unei mărci la OSIM. Sigur că e de preferat să apelezi la OSIM pentru a-ţi apăra drepturile de comercializare şi proprietatea intelectuală însă legea nu te obligă.
 2. Dacă legea nu te obligă, înseamnă că noţiunea “denumirea structurii sportive”, găsită în textul de lege, nu are nicio legătură cu numele mărcii înregistrate la OSIM. Pot coincide, pot coexista dar nu sunt identice. În fapt, denumirea structurii sportive trebuie să primească OK-ul de la Ministerul Justiţiei, care oferă dovada privind disponibilitatea denumirii, şi nu de la OSIM.
 3. Am văzut că se brodeaza multe prostii pe tema patrimoniului. Textul legii e foarte clar: patrimoniul societăţii înseamnă suma de bani şi/sau alte bunuri cu care asociaţii participă la înfiinţarea societăţii. De-obicei îl mai numim şi capitalul social, căci cele mai multe firme pornesc la drum cu suma minimă cerută în lege (200 de lei pentru SRL-uri, 90.000 lei pentru SA-uri, un salariu minim brut pentru asociaţii şi 100 de salarii minim brute pentru fundaţii). Pentru înfiinţarea Stelei, s-a cerut ca patrimoniul iniţial să fie 90.000 lei şi ca societatea să demonstreze existenţa acestei sume printr-o foaie de vărsământ/extras de cont. Există posibilitatea să aduci bunuri în loc de bani dar e mai complicat cu actele (e nevoie de acte de evaluare, acte notariale… o întreagă babilonie). Ca o concluzie, patrimoniul iniţial al SC Fotbal Club Steaua Bucureşti îl constituie suma de 90.000 lei (sau echivalentul său din 2003); nu există nicio nevoie legală pentru ca societatea să deţină sigle, mărci, stadioane, fotbalişti sau palmares.
 4. Am zis deja că legea nu te obligă să ai marcă înregistrată la OSIM, siglă, culori, însemne la înfiinţarea noii structuri sportive. Această precizare nu e valabilă pentru cluburile sportive de drept public (aşa cum e CSA Steaua Bucureşti). Modelul de înfiinţare al unui club sportiv de drept public e diferit de cel al unui club sportiv de drept privat.

 

SC Fotbal Club Steaua Bucureşti a îndeplinit toate aceste formalităţi şi a putut, astfel, să se înscrie în Registrul Sportiv. Ce e Registrul Sportiv? Foarte simplu. O societate comercială se înregistrează la Registrul Comerţului şi primeşte un Certificat de Înregistrare, împreună cu un cod unic de înregistrare. Dacă doreşte să fie şi club sportiv, va trebui să se înregistreze la Registrul Sportiv din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru a primi Certificatul de Identitate Sportivă, împreună cu un număr unic de identificare.

Aşa cum Certificatul de Înregistrare e cardul de identitate al unei firme, Certificatul de Identitate Sportivă e cardul de identitate al unui club sportiv. Obţinerea sa depinde de îndeplinirea paşilor de mai sus şi, ce e mai important, nu depinde de vreo marcă înregistrată la OSIM. Denumirea structurii sportive e doar direct dependentă de disponibilitatea numelui, decizie ce stă la mâna Ministerului Justiţiei. Şi aici ajungem la prima concluzie importantă a acestei demonstraţii:

DENUMIREA UNUI CLUB SPORTIV NU E DEPENDENTÂ DE NUMELE UNEI MĂRCI SPORTIVE.

În episodul următor vom face o dezvăluire senzaţională despre asocierea dintre George Becali, Victor Piturca şi AFC Bucureşti.

 

Autor: Alexandru H

56 de comentarii la „FCSB. Neştiinţă sau rea-voinţă? (I)

 1. newyorkezu

  Întrebarile firești sunt:1 de ce a apărut gazde pe tabela meciului cu Iași, și nu Steaua?.2 de ce Argaseala în iarna a spus ca echipa se va numi în retur FCSB?
  Sa fie oare doar prostie crasă? chiar atât de incompetenți suntem la nivel de conducere?

  1. empyro

   Parerea mea e ca sunt mai incompetenti decat ne-am putea imagina. Dupa decizia de la inceputul lui decembrie, un gazetar a spus „unii nu stiu ce au pierdut, altii nu stiu ce au castigat”.

   In fapt treaba cu „asteptam motivarea deciziei”, cred eu ca a fost scuza lor pentru a se documenta, a cere consiliere si a „rumega” problema. Personal, eram convins ca aceasta motivare a ICCJ nu va inlatura prea mult din ceata. Mai mult, oamenii si-au cautat raspunsurile in deciziile Justitiei, atunci cand ar fi trebuit sa o faca la „autoritatile” sportive.
   Argaseala declara stupid si sec, „da, ne vom numi F-C-S-B”. Ulterior Pristanda, se suceste si spune, „da, ma refeream la Fotbal Club Steaua Bucuresti, ca asta inseamna FCSB”. Intr-adevar, denumirea a ramas neschimbata d.p.d.v. oficial, dar la momentul primei declaratii Argaseala habar nu avea cum trebuie sa procedeze.
   Daca i-ar fi dus putin cipilica, tot demersul asta al CSA, ar fi putut sa-i puna intr-o lumina favorabila. De la inceput trebuiau sa-si asume totul, sa demonstreze curaj si responsabilitate. Teama de la inceput e justificabila prin nepricepere, dar cu anumite demersuri facute la institutiile sportive abilitate si o consiliere adecvata din partea unor specialisti, raspunsul ar fi putut sa fie prompt. Dar specialistii costa, gigica face economie si mai bine mergem pe burta…

   SI nu in ultimul rand treaba cu sigla actuala e un mare bullshit. Nicio problema nu ar fi avut cu „steaua in 5 colturi”. Niciodata un simbol grafic comun (prezent pe milioane de logo-uri) nu poate provoca o confuzie cu alta marca, suma/ansamblul unor astfel de elemente, da. Sunt 100% convins ca OSIM ar fi inregistrat fara probleme logo-ul actual pe centru cu o „stea in cinci colturi”. Ba mai mult, puteai sa fortezi mana sa vezi daca iti accepta si un „Fotbal Club Steaua Bucuresti”.
   Adica exista „CS Universitatea Craiova” scris pe sigla, desi mai exista si o marca inregistrata „FC Univesitatea Craiova”, ambele cu titlul complet „gravat pe scut” si nu s-ar fi putut si in cazul nostru ? BULLSHIT !!! Fie prostie si nepricepere, fie vechiul fetis al lui gigel de a vedea Steaua, crestina ca „soarele sfant de pe cer”, in 8 colturi.

  2. alexandru-h

   Da, prostie si incompetenta. Noroc cu cei de la FRF, ca au juristi mai buni decat Piperea sau cine ii mai sfatuieste pe cei de la club – vom vedea in episoadele urmatoare cum a functionat manipularea prin „marca Steaua”.

   @xray Pune un Ă la finalul cuvantului „dependent” aflat la finalul articolului. Mai imbatranim si noi, mai mancam cuvinte…

 2. xray Autor articol

  De proști!
  Cred că faza cu „gazde” și FCSB a fost o șulfăneală tembelă, mizând pe reacția emoțională a suporterilor și a opiniei publice. A avut efect contrar.

  Hotărârea ÎCCJ nu se adresa clubului, ci OSIM-ului. În ea se spunea că ÎCCJ anulează omologarea siglei făcută de OSIM în 2004 pentru SC FC Steaua București SA(SC FCSB SA), deoarece SC FCSB SA a înregistrat-o cu rea credință la OSIM. La data emiterii hotarării, 2014, oricum sigla omologată în 2004 avea termenul de valabilitate de 10 ani expirat.

  După emiterea hotărârii ÎCCJ, 2014, OSIM nu a mai reînnoit sigla pentru FCSB, ci a înregistrat-o pentru CSA, deoarece avea cerere depusă anterior, nu că ar fi spus ÎCCJ în decizie așa ceva. ÎCCJ nu a spus nicăieri: „sigla trece de la FCSB la CSA”!

  SC FCSB SA nu mai putea folosi vechea siglă pentru că OSIM o omologase deja pentru CSA. Deci nu ÎCCJ i-a interzis ceva Stelei, ci legea proprietății intelectuale.

  În motivare, ÎCCJ a justificat de ce a considerat că înregistrarea siglei în 2004 a fost făcută cu rea credință. Atât, că aia era speța. Motivarea se așteaptă pentru a se formula calea de atac, nu pentru a-ți spune cum să execuți sentința.
  Orice interpretare sau extrapolare a motivării în afara speței este superfluă. Așa trebuia să fie si pentru SC FCSB SA, nu să acționeze prostește.

 3. leoc980

  ”Pentru înfiinţarea unei firme(…) nu e nevoie de înregistrarea unei mărci la OSIM”. Perfect adevarat, dar nici nu trebuie sa te superi daca marca pe care o utilizezi e inregistrata de altii la OSIM si esti somat sa ti-o schimbi. Ori esti prost, ori incompetent, ori hot.

 4. ronnie

  Pacat doar ca noi nu discutam despre o firma, ci despre o echipa de fotbal. Ca, daca tu iti faci o firma si apoi o echipa de fotbal, ai nevoie de marca si nume. Dar probabil ca expertul alexandru h poate sa isi faca linistit o echipa numita Unirea Urziceni, care sa aiba emblema si marca acelei echipe si pe care sa o inscrie in ce liga vrea.

  Cate minciuni pe aici! Cata dezinformare! Parca sunteti antena3.

  Unde ati vazut voi vreodata sa joace SC FC Barcelona SA cu Real Madrid SRL?!
  Joaca echipele, nu societatile care le detin. Si echipele au nevoie de marci si nume, au nevoie de patrimoniu. Nu au nevoie de cei 90 de mii de lei, care oricum nu-i ajuta cu nimic, ca sunt jucatori care castiga intr-o luna suma aia.

  Sunteti fantastici cu minciuile voastre. FANTASTICI! Si va mai intrebati de ce crede lumea ca sunteti platiti.

  Abia astept episodul doi, cu dezvaluirea senzationala facuta de un om care toata viata lui a stat in fotoliu. Cred ca pot sa ghicesc de pe acum despre ce e vorba. Cumva despre faptul ca oierul a preluat totul corect de la AFC si ca el detine adevarata Steaua?

  Si stai ca mi-am adus aminte. Nu zicea oierul ca ne arata actele prin care o sa dovedeasca ca detine tot ce trebuie? Actele alea unde sunt? Alexandru, asteptam raspunsul.

 5. alexandru-h

  Ronnie, relax. Nu mai fa spume! 😀 Daca ai ajuns sa faci mincinoasa pana si legea pe baza careia functioneaza atat FC Steaua Bucuresti, cat si CSA Steaua Bucuresti, inseamna ca nu mai raspunzi la stimuli rationali…

  Ia legea, citeste-o din scoarta in scoarta si spune-mi unde scrie ca e o societate comerciala sportiva pe actiuni obligata sa aiba marca si sigla. Ca sa fie clar, o asociatie de drept public cum e CSA-ul are o asemenea obligatie. Cat despre chestiunea cu patrimoniul, vezi in aceeasi lege… scrie cam asa:

  „dovada patrimoniului (extras de cont)”.

  Mai am vreo 3 episoade, deci hang on! Vor mai fi motive de spume, nu e nevoie sa le utilizezi pe toate chiar din prima zi! 😀

  1. ronnie

   Astept cu nerabdare sa te vad cum readuci la viata pe Unirea Urziceni. Sau pe ASA Tg. Mures. Adevarata ASA, nu asta de acum, ca va tot place sa vorbiti despre ea. Daca tot ai zis ca se poate, atunci aia de ce nu si-au numit aia echipa Asociatia Sportiva a Armatei Tg. Mures? Nu vezi ca te contrazici singur? Te pup, fecesebistule 🙂

 6. y-jam

  Degeaba insistati, va consumati energia si neuronii total aiurea. Steaua nu sta in grupurile organizate. In perioada comunista nu existau asemena grupuri (cica la Rapid era un grup organizat nimit „Brigada cutite visini”)… in fine, ceea ce vreau sa spun e ca Steaua a maturat tot prin Europa fara suporteri.

  alexandru-h, x-ray, si restul ca voi: suporterii nu au plecat din cauza nunelui de FCSB, ci din cauza lui Becali, sa va fie clar. Inainte, cand la stadion se canta mereu ” pleaca din Ghencea” si toate cele, se spunea ca vin drogatii la meci, ca ar fi mai bine fara ei. Acum ca ei nu mai sunt, nici asa nu va convine, ca e atmosfera ca la teatru, vorba lui Tucudean, care in viata lui nu a fost decat la teatrul de papusi, sau la balciul din sat. Prin urmare, nu mai faceti articole de genul, doveditoare de senzational, ci faceti articole in care sa ii convigeti pe suporteri ca banii se duc in contul Stelei, si acolo raman. Sau ca Becali e un sfant, un om bun la suflet si milostiv… De aceste lucruri vor suporterii sa se convinga, nu de nume… Faza cu numele e doar o picatura, care a umplut definitiv paharul.

  1. ronnie

   Nu vor face niciodata asa ceva. Ei sunt interesati sa minta, atat. Interpreteaza lucrurile dupa bunul plac, vad doar ce vor sa vada, neaga lucruri evidente, etc. Daca eu, tu sau oricine altcineva am fi „privatizat” o echipa de fotbal asa cum a facut-o oierul, eram la puscarie de foarte mult timp. Si astia ca alexandru h ar fi fost primii care sa spuna ca a fost o hotie. Dar din moment ce interesul lor e ca oierul sa fie sef la Steaua, ca sa poata vedea tot spectacolul ala penibil, cu miau miau, e normal ca il vor apara pana la moarte. Sunt gata sa bag mana in foc ca daca CSA face acum o echipa de fotbal si un judecator va decide ca aceasta e adevarata Steaua Bucuresti, cu palmares si tot, ei vor ramane tot cu oierul. Asta este adevarul trist, din pacate. Tara e plina de oameni de proasta calitate, care sunt gata oricand sa isi aleaga un fost puscarias drept model in viata. Eu de asta nici nu simt ura sau dispret pentru oamenii ca alexandru h, xray, empyro sau vitto. Mi-e doar mila de ei.

 7. le-reseau-pansant

  ronnie,

  incepi sa devii obositor cu replicile astea spuse pe un ton superior-persiflator.

  Ok, Steaua Bucuresti a muri (tu ai spus-o ieri), FCSB nu este Steaua, daca tu sustii Steaua Bucuresti (echipa moarta) de ce intereseaza soarta altora.

 8. le-reseau-pansant

  yam,

  1. hai mai ce dracu ne consideri prosti. Saitul a promovat mereu prostestul contra lui Becali, in acea perioada unanim (peste 90% din utilizatorii de aici) erau de acord si au sustinut protestele/protestatarii, rare au fost persoanele care s-au opus. In plus niciunul din utilizatorii frecventi de aici nu s-a plans de atmosfera protestelor.

  2. suporterii nu mai vin la stadion din vina lor în foarte mare parte, pentru ca suporterii s-au auto-sabotat, ei au inventat tot felul de scuze, pretexte, motive etc sa nu mai vina la stadion, suporterii au lansat campanii „nimeni la meci”, ei au promovat absenteismul pe stadion, suporterii au decis sa boicoteze Steaua, suporterii si-au spus ca pare mai interesant sa faci pe neîntelesul sperând ca asa Becali va pleca, ca asa li se vor acorda mai multa importanta.

  3. Becali si salariatii lui au dus Steaua in prpastie, au realizat cele mai odioase lucruri de cand sunt la club, dar asta nu e un motiv sa ne lepadam de Steaua, multi fac pe interesantii si spun eu nu pot sa iubesc Steaua ca Gigi face si drege, de fapt lor li se rupe de Steaua, tot ce urmaresc ei este sa fie „la moda”, sa nu fie catalogati ca învechiti.

  4. „Moda” anti-becali, la început a fost un fenomen real, stelistii cu capul pe umar au înteles ce pericol paste clubul si au incercat sa ii faca pe multi sa constientizeze acest lucru, numai ca atunci cand mesajul a ajuns la marea gloata ros-albastra esenta lui s-a pierdut, degenrând dintr-o repudiere a patronului într-o negare a existentei propriului club. Acest lucru (negarea clublui) fiind infinit mai dureroasa decât orice actiune a lui Gigi.

  5. Tansformarea de-a lungul timpului de catre suporteri, a unor supozitii în presupuse certitudini a agravat departarea lor de Steaua, s-a crezut fals ca daca suporterii nu mai vin la stadion Becali nu va mai avea bani si implicit va pleca, pista dovedita complet falsa, dar cu efect zdrobitor în rândul suporterilor. Acum stelistii sunt mai dezbinati ca nicicând, se vrajmasesc cu orice prilelj, s-au format diferite factiuni fiecare împotriva celeilalte si cel mai important au abandonat echipa.

  6. „Cazul sigla” tot suporterii l-au transformat in tsunami, pentru ca noi suporterii ne-am dezis care cum am stiut de echipa, unii considera ca FCSB nu e Steaua, altii asteapta lamuririi, altii vor alte echipe, altii vor moartea Stelei, altii s-au saturat, in definitiv toti suporterii si-au gasit un pretext sa se departeze de Steaua. Toate acestea suporterii de buna voie le-au facut, ei cu discernamantul lor fara mijlocirea conducerii.

  1. mq-messi

   Cand, de foarte multi ani, Steaua este echipa cocalarilor si a taranilor din Romania, la un moment dat o sa te dai la o parte si iti indrepti energia catre ceva mai constructiv. Asta e rezultatul „domniei” ciobanului: o epurare sistematica a suporterilor adevarati pana s-a ajuns la momentul de fata. A ramas plebea care poate sa inghita foarte usor orice.
   Astia ca alexandruh care lupta pentru identitatea fcsbului nu inteleg ca suporterii care refuza echipa asta nu o fac din cauza actelor, proceselor etc. ci pentru ca simt ca asta nu mai e echipa lor.
   PS: chiar nu inteleg de ce tineti cu Steaua unii dintre voi. Fotbalul e frumos ca fenomen social.. sa te duci pe stadion, sa socializezi cu prietenii care au aceiasi pasiune etc. Ce va place la spectacolul asta de 2 lei care a ajuns fotbalul modern nu inteleg. Adica da, pe ala care se uita din an in paste cand joaca Romania sau ajunge o echipa romaneasca pe nu stiu unde sau meciuri tari in general, il inteleg, dar voi astia care va uitati la televizor la fcsb chiajna, fcsb astra etc., ma stupefiati.

 9. adrian0808

  ronnie …. gata ?! iar v-a dat o portie de auroloc aia de la mapn ?!!

  y-jam … aia care scandau ” pleaca din ghencea ” aratau ca niste drogati si uite ca evenimentele au demonstrat ca ciobanul a plecat din ghencea si acolo acum sunt doar cainii care fac una alta pe ici colo …

  cat priveste pe tucudean …. daca vroia ca oamenii sa nu vina ca la teatru ….. trebuia si el sa dea macar 1 gol pe fiece meci jucat …. ca la teatru a venit el in multe meciuri si nu numai ….

  in ceea ce priveste lipsa spectatorilor de la meciuri ea este fireasca …. atata timp cat echipa nu arata nimic in joc si exprimare si realizari , atata timp cat vinzi jucatorii buni si nu pui nimic la loc , nu prea ai de ce sa vii la stadion …….. Adu jucatori, pune-i sa joace ceva, califica echipa in grupele UCL si ai spectatori garantat ….

  Ok suporterii fanatici pot fi la orice meci in orice situatie …. Dar nu toata lumea are pe cap numai STEAUA si aberatiile voastre de ultrasi …

 10. adrian0808

  Si inca ceva ….
  Puneti mana si cumparati adeziuni/actiuni si urmati initiativa lansata de JAN PAVEL ….
  Hai sa vedm macar 2k stelisti puri care sa stranga macar 100k euro ….
  Hai ca in 30 zile incepe un nou campionat ….. v-a facut Talpan si Boroi echipa ?
  Aveti emblema …. aveti traditie …. aveti palmares …. aveti ghencea …. VREM ECHIPAAAA …. beeeeee ( parca ati fi oile manate de becali acum 40 de ani )

  La vorbe si pretentii si talente nu va egaleaza nimeni …. si la prostie evident ….

  Ok , nu ne convine ciobanul …. haideti sa facem cumva si sa preluam echipa sa-l dam afara , sa facem sistem gen socios sau orice alta organizare …. dar nu distrugand numele de STEAUA …. punand botul la aberatiile lui talpan si boroi si al alora din spatele lor …

 11. xray Autor articol

  @y-jam

  Alo, y-jam „și restul ca voi”, să te citez, am spus eu ca suporterii au plecat din cauza FCSB???

  Nu au plecat nici din cauza siglei/FCSB, nici din cauza lui Becali cum spui tu!.

  1) Cand PS a revenit pe stadion, în 2012, și Național Arena era full cu PN și PS, nu mai era Becali la Steaua??? Era, și încă in libertate!
  Ai uitat „Sunt fericit și mă simt bine …”? Remember:
  https://www.youtube.com/watch?v=DAI7fOzFo1E
  https://www.youtube.com/watch?v=NG7x3kGEv7I

  2) În 2013-2014, Steaua era campioană, Becali băgat la pârnaie, dar era tot la Steaua, și lumea venea la stadion, inclusiv peluzele …
  https://www.youtube.com/watch?v=wxTeQTALndA

  3) Din retur 2014 au început să nu mai vină, desi Steaua era pe val cu Reghe spre al doilea titlu, Becali și MM la puscărie. Ghencea era aproape pustie și când nu avea porțile închise. Si PN și PS și tribunele deveniseră prezențe „discrete” numeric. Am și scris atunci despre asta:
  http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/42865/

  4)In era Gâlcă, după esecul cu Ludogorets, au fost invocate diferite motive: jucătorii nepoliticoși, crucea celtică cenzurată, jandarmii agresivi de la națională … etc.

  Asa că faza cu sigla din toamna lui 2014 a venit la fix pentru o retragere „oficială” si a apărut sloganul „Nimeni la meci„, lansat de cei care într-adevăr nu mai veneau la meciuri de ani de zile din cauza lui Becali.

  De fapt, tot ei sunt și cei care pun, în mod fals, absenteismul pe seama lui Becali. Ți-am demostrat mai sus cu probe video că nu este așa.

  Dar nu-i judecă nimeni. Fiecare e stapân pe timpul liber fără să dea socoteală cuiva.
  N-am nicio străbatere dacă nu se vine la meciuri. Eu urmăresc echipa, nu gradul de umplere al stadioanelor.

 12. choli

  bai h, poti sa zici orice vrei, eu astept cu interes episodul in care o sa-mi demonstrezi ca MARCA FCSB = MARCA STEAUA BUCURESTI. :))
  crezi ca pe cineva intereseaza cum se face un srl sau un sa? :))))))
  mai bine ai explica cum inscrii in campionat o marca si apoi la jumatatea lui o schimbi si sustii ca e aceeasi :)))) sau cum federatia accepta asa ceva…sau poti explica cum poti transfera un palmares atribuit unei marci de zeci de ani catre una infiintata saptamana trecuta. sau si mai bine, explica de ce toata lumea foloseste o marca fara drept. Ca nu tin minte ca CSA-ul sa aprobe folosirea marcii STEAUA BUCURESTI in diverse texte si asocieri de imagine.
  Daca era itr-o alta tara unde legile se respectau, nimeni nu mai vorbea ca fcsb=steaua ca veneau procesele peste ei si trebuiau platite drepturi si eventual daune de imagine.
  dar cum traim in Romania unde coruptia este inca la ea acasa..se ajunge la situatii in care ne trebuiesc articole in serial sa explicam inselatoriile si ilegalitatile 😉

  1. madalinn

   Adevarul e ca nu poti transfera palmaresul de la o marca la alta , e un non sens ce-ai zis tu , nu exista asa ceva , marca si palmaresul sunt doua lucruri diferite , nu e un tot unitar , ca 1 sa depinda de cealalta.

 13. choli

  si inca ceva, pentru cei de mai sus, raze x, adrian0808pana la infinit, umbra MARESALULUI..etc.

  aveti gandiri specifice de cetateni obositi, fericiti de popcornul sau hot dogul pe care le savurati meci de meci, fara sa cereti macar un bon fiscal (ca de, asa fac oamenii responsabili in ziua de azi, cer bon fiscal)
  voi sunteti adevarata ciuma pe stadioane, voi sunteti cei care au uitat spiritul de luptator, voi sunteti cei care lasa echipa cand nu sunt rezultate, voi sunteti cei care strigati sus pe maibac, voi sunteti cei care veniti pentru poze pe stadion, voi sunteti cei care nu incurajati echipa, voi sunteti cei care sunteti rasisti doar cand strigati (ca altceva nu stiti) „am avut si vom avea…” si apoi va comportati exact la fel ca ei, voi sunteti cei care huiduiti atunci cand nu sunt rezultate, voi sunteti cei care injura jucatorii cand nu au o zi mai buna, voi sunteti cei nepasatori de ce inseamna o marca, o istorie, o legenda..VOI SUNTETI! voi sunteti pericolul stadioanelor, voi sunteti adevaratii drogati si voi sunteti adevaratii hooligani! voi distrugeti istoria si idealurile Stelei, voi sunteti adevarata napasta abatuta asupra clubului. NU „DROGATII” DIN PELUZE. Noi, ca si eu ma „droghez”, nu facem decat sa iubim neconditionat clubul, istoria, traditia, legendele, noi suntem cei care AU DREPTUL sa sanctioneze diversele persoane din club sub o forma sau alta.
  FARA NOI, VOI SUNTETI NISTE CELEBRII ANONIMI!

  1. xray Autor articol

   @Choli
   Huh! Parca e citat din Apocalipsa lui Ioan în versiunea laică! 🙂

   Da, măi, Choli, noi suntem cavalerii Apocalipsei roș-albastre, cancerul civilizatiei pe stadioane, năpasta abătută asupra clubului, etnobotanicii și hoologanii … etc., cum spui.

   Da, noi suntem anonimii făcuți celebri de un ilustru glob-trotter rațional, care ne spune că abia după 12 ani l-a deșteptat Talpan din visul său roș-albastru. Altfel și acum ar mai fi alergat pe câmpii cu ochii deschiși după clona ciobanului, ar mai fi răgușit cântând ode profunde unei impostoare și ar mai fi spart oase și petarde de dragul ei.

   El ilustru rațional, toba de istorie și idealuri steliste, nu a mâncat usturoi când în istoria aia știută de el, 12 ani și-a închinat idealurile și a adulat o făcătură, furată și vopsită-n roș-albastru, zice el, iar acum vrea să-și toarne cenușa pe capul nostru de anonimi, că la el nu mai e loc de VIP-ul cea fost cândva la curtea clonei. :))

   1. xray Autor articol

    Piece-of-mind, insultele lui Choli îți par mai soft? Plus am sters eu semnul „fuck” din final.

    Aveam pretenții de la tine în aprecieri obiective, de aplanare, nu partizane pe față cu arătatul pisicii. Tu ai impresia ca inchizi gura cuiva cu site-ul? C’mon! Pui paie pe foc cu atitudinea neobiectiva și că „îți iau jucăriile”.

    1. choli

     la cate insulte soft folosesti tu sau vitto…te-ai gasit sa vb tu? :))))
     legat de commul tau, da EU SUNT STELIST, INDIFERENT DE CINE ESTE LA CONDUCEREA CLUBULUI. atat timp cat se numeste Steaua Bucuresti, nu fc scuipa-n Dunare. Eu iubesc Steaua Bucuresti, nu fcsb, o marca fara nimic.
     unde a fost marca FCSB inainte de anul asta? de ce au jucat cu fc gazde? de ce? de ce nu mai folosesc Steaua Bucuresti? sa explice h…asa a promis 🙂
     nu pot fi trase la raspundere peluzele steliste de viata plina de coruptie din Romania. daca generalii corupti au acceptat atatia ani ilegalitatea, nu e vina lui talpan sau a peluzelor. Legat de peluze, toti au spus, indiferent de unde stau la meciuri, ca nu ii reprezinta FCSB, cand pe tabela o sa scrie STEAUA BUCURESTI, oamenii vor revenii victoriosi in peluza.
     @adrian
     se pare ca am o afinitate la numele asta de toti razboinicii ascunsi in fata unui ip ma jignesc. mi-ar place sa-mi dai tu punga aia de aurolac. VREI?

    2. piece-of-mind

     Băi nu mi se pare normal sa-l faci aurolac pe cel care are o alta opinie decât tine si observ ca genul asta de discurs s-a răspândit in comentariile multora. Ma enervează foarte tare ca ne certam intre noi, genul asta de polemici nu l-am mai vazut decat pe dinamomania in trecut.

     Legat de inchiderea site-ului, a fost o discutie in sensul asta prin septembrie trecut, dar s-a decis sa mergem mai departe. Mie chiar mi-ar plăcea să mai scriu cate ceva, dar din pacate nu am timp. Oricum, asta nu inseamna ca nu apreciez insa munca celor care duc greul acum. Păcat doar ca nu mai e acea echipa redactionala numeroasă din trecut, cu multe articole publicate in varii rubrici.

     Cam atat.

     1. xray Autor articol

      @Piece
      1) Hai să fim serioși. E vreo diferență intre „aurolacul” din replica lui adrian si afirmatia lui choli care a stârnit-o: „voi sunteti adevaratii drogati si voi sunteti adevaratii hooligani! ” ?
      Au greșit amândoi, nu doar unul, cum ai intervenit justițiar arătând pisica. Evident, celui/celor care avea și o opinie diferită de a ta on topic. 🙂

      2) Este una să se închidă un site din rațiuni financiare, trafic scăzut, că nu mai are cine să se ocupe de el etc. și alta să ameninți pe unii și pe alții că îl vei închide, ca Becali Peluza Sud în Ghencea.

      Între ce ai scris tu: „poate inchidem site-ul si va lăsăm fara obiectul muncii” și ce a amenințat Becali: „închid peluza sud și cu asta basta! să înjure și să protesteze la ei acasă, nu în casa mea!„… a fost cvasi- egalitate.

      3) Toți nu avem timp suficient pentru a scrie articole, dar când nu o putem facem, nu ar fi fair să reproșăm altora ceea ce nu putem face noi înșine. E muncă voluntară neprofesionista, nu job plătit cu KPI (key performance indicator).

      Nu a fost user caruia să-i fie refuzată vreo contribuție, indiferent de opinie exprimata sau polemici personale și nu a fost subiect pro sau contra care să fie ocolit intenționat sau cenzurat. Până si comunicatul lui Jean, de mi-a sărit Steaua Liberă în cap că le-am luat caimacul.

      Dar nu poți obliga pe nimeni să scrie sau să comenteze, la fel cum nu poți obliga pe cineva sa se duca sau nu la meciuri … sau sa sustina că FCSB „este” sau „nu este” Steaua, să-l placă sau să-l urască pe Becali, să iubească sau să ignore echipa, să se bucure sau să se intristeze la victoriile Stelei etc.

      Si cu asta basta! 🙂

 14. piece-of-mind

  Primul episod din serial a fost interesant. Ma frământă insa o intrebare: daca eu cu AH ne-am asocia intr-un grup sportiv organizat ca un SA (poate ne finanteaza Vitto sau Anfield, convertim ulterior împrumutul in actiuni), l-am putea denumi Coca Cola?

  1. alexandru-h

   Tu ce zici? Eu zic ca Ministerul Justitiei ne va informa din prima ca denumirea nu e disponibila dat fiind faptul ca exista deja o SA numita Coca Cola Romania. In cazul asociatilor din 2003 (de care voi vorbi in materialul de luni), denumirea societatii Fotbal Club Steaua Bucuresti SA era disponibila. Nu am gasit vreo contestare a infiintarii respectivei societati comerciale si, dupa cum am vazut mai sus, aparitia sa nu a fost influentata de existenta sau inexistenta unei marci inregistrate la OSIM.

   Din nou, confundati cu gratie denumirea unei marci, denumirea unei societati si denumirea unui club sportiv. Sunt trei notiuni distincte, cu roluri diferite in acest scandal. Esti avocat, ce naiba, trebuie sa-ti spun eu asta? Il inteleg pe Ronnie (in fapt, Adrian, ca doar el foloseste contul ala), are si el o misiune in viata, de a promova o pagina de facebook… dar care e scuza oamenilor inteligenti ca accepta dezinformari anti-steliste?

   1. piece-of-mind

    Evident, cand te inregistrezi ca SA fie la Registrul Comertului, fie la Registrul Sportiv (habar nu am ce este cu acest registru, iau de bune toate afirmatiile tale), nu trebuie sa ai înregistrate la OSIM marca aferenta (marca/sigla), nu exista nici o dispozitie legală, dupa stiinta mea, care sa o conditioneze.
    Cu toate astea, in forul interior, inca nu reusesc sa rezolv conflictul care ar putea sa se nască din faptul că o entitate (Armata) PARE (repet, PARE) a avea exclusivitate pe o marca asociată unui grup sportiv „istoric” si „notoriu”, recte Steaua Bucuresti, marca care are în componenta atat un grup de cuvinte definitoriu, cat si o sigla. Ori, in conditiile astea, mai poate echipa de fotbal sa ramana cu denumirea consacrată? Asta este intrebarea pe care mi-o pun si la care nu am gasit inca un raspuns satisfăcător.

  2. empyro

   Pai incearca, ia vezi. Ma gandesc ca in cazul actualei societati comerciale, numele a fost disponibil in 2003 , din moment ce a fost si avizat de Ministerul Justitiei si asta in ciuda faptului ca „CSA Steaua” exista si atunci, avand la randu-i un certificat de identitate sportiva.
   Pe mine ma uimeste altceva. Cum de exista doua marci cu heraldica diferita, dar cromatica si text aproape identice („CS Universitatea Craiova”, „FC Universitatea Craiova”) ?

   Mai usor cu amenitarile alea, ca nici populistul care braveaza mai sus, nu exceleaza in vreun limbaj academic. Si-apoi astia care scuipa unde au pupat, au obiceiul sa pupe din nou. Imi vine in cap scena cu Dadan iesind din fosta septica si stergandu-se cu o gasca.

  3. adrian0808

   Coca Cola nu poti folosi …. este LOGO-ul si denumirea unei bauturi din portofoliul lui The Coca-Cola Company …
   Dar poti folosi cred SC COCA COLA SRL sau COCA COLA AH sau COCA COLA 2015 ….
   Asta pana iti vor bate la usa avocatii lui Coca Cola din SUA si daca nu ajungi la o intelegere cu ei o sa fiti tarati prin tribunale pe toate continentele si o sa va lasati pagubasi ….

   1. choli

    exact acelasi lucru este si cu STEAUA BUCURESTI….diferenta o face coruptia generalilor care le e frica sa dezgroape si mai mult cacat si le este frica sa-i dea in judecata pe cei de la fcsb si pe toata presa care indice in eroare oamenii cum ca steaua = fcsb

 15. adrian0808

  @ piece of mind …..

  Bai baiete …. vezi ca :

  1. inainte de 1900 s-a infiintat rafinaria STEAUA ROMANA din Campina
  2. in 1945 s-a infiintat la Sibiu SC STEAUA SA – producator de sapun/spume si altele
  3. in 1947 s-a infiintat CSA STEAUA
  4. in 2003 s-a infiintat FC STEAUA BUCURESTI aka FCSB

  Ti se pare ca e vreo problema in insiruirea asta ?

  STEA / STEAUA este un substantiv comun …. si atata timp cat este asociat ( substantivul STEAUA) cu orice alta litera/litere sau cifra/cifre sau alt cuvant este ok este permis ….

  Asa ca se poate infiinta CSA STEAUA , FC STEAUA SA, STEAUA 1947 , STEAUA 2003 bla bla …. si legal este posibil ….
  La fel si culorile …. oricine poate folosi aceeasi combinatie de culoare ….

  Dar cand ai o emblema/stema si o inregistrezi atunci chestia asta ti-o poti proteja la OSIM dpdv grafic / cromatic / al logoului / al elementelor heraldice etc ….
  Tribunalul a decis ca dpdv al legalitatii FCSB a inregistrat cu rea credinta in 2003 sau 2004 emblema problema care a apartinut vechii organizatii din care s-a desprins clubul de fotbal STEAUA BUCURESTI , trecut pe la paunescu o tura si ajungand apoi la cioban ……
  Tribunalul nu s-a pronuntat ca palmaresul sau istoria sau suporterii trebuie sa urmeze o parte sau alta …. astea sunt interpretarile voastre pe care marele jurist TALPAN vi le-a bagat in cap …. avea si unde ca doar se vede ca sunteti odihniti bine de tot.

  Chestiile astea se pot transa intr-un viitor proces daca va avea loc si daca maestrul TALPAN il va deschide impotriva FCSB ….. dar acelasi TALPAN spunea candva prin ianuarie ca pentru 2 mil euro / anual ar da sigla ciobanului …. Deci cum stam ?!
  Daca dai bani e ok …. daca nu dai bani atunci te dau in judecata ?!!!

  Astia sunteti voi mah …. daca vi se da ….. mergeti …. daca nu …. voi sunteti liberi sau curati …. si ceilalti nu exista …….

  Mi-e greata de specimenele astea …. dar vorba lui Zlatan Ibrahimovici ….. : „sa moara toti idotii” !!!

   1. adrian0808

    Da choli ….
    Din 2003 pana in 2014 tu ai behait in turma lui becali STEAUA , STEAUA bla bla …
    Din 2014 brusc te-ai trezit tu si multi altiii ca STEAUA nu e STEAUA ….

    Problema este la voi mai baieti ….voi trebuie sa va lamuriti …. daca ati fost prostiti de cioban 12 ani si acum v-ati saturat si vreti sa fiti prostiti de gasca Boroi _ Talpan .

    Instanta a hotarat ca FCSB aceasi din 2003 pana azi nu mai poate folosi de azi sigla inregistrata la OSIM in 2003/2004 si si-a facut o sigla noua in 8 colturi cu cruce cu cercuri nenorocire/belea …. placuta sau neplacuta ….

    Din pacate pentru tine si multi altii denumirea de SC Fotbal Club STEAUA Bucuresti SA ce foloseste acronimul FCSB si numita de suporteri + mass media STEAAUA adica CAMPIONIII CAMPIONIII si care tocmai a castigat inca 1 titlu anul acesta nu poate fi atacat sub nici o forma in nici o instanta, pentru ca atunci cand s-a inregistrat la registrul comertului a fost OK .

    Acum tu si multi altii nu puteti interzice mie sau lui x sau lui y sa spunem ca mergem la stadion ca joaca STEAUA …. Eu asa vreu sa o numesc …. STEAUA … indiferent ce sigla are ce societate comerciala este in spatele numelui, cine este patron, cine face profit, cine cheltuie profitul etc …. Eu fac distinctie intre echipa – jucatori – antrenori – conducere tehnica – actionari – cioban – femeia de serviciu – soferul autobuzului .
    Pe mine nu ma intereseaza decat partea aia pentru care ma duc la stadion …. jucatorii + antrenorii si ceea ce ei trebuie sa faca pe teren in meciul respectiv si atmosfera generata ….

    Restul aberatiilor cu urcatul pe maibac ,cu sampanii, cu aruncat in aer, cu scandari , cu gratare, cu tiganisme si altele de genul asta nu ma pasioneaza

    1. choli

     bai nea caisa, ca sa intelegi o chestie, nu ne-am trezit noi taica dupa 12 ani. S-a trezit justitia. intelegi? daca tu habar nu ai ca SC Fotbal Club STEAUA Bucuresti SA NU ESTE EGALA CU O MARCA esti ……
     tu nu intelegi ca una este o SC si alta e o marca? o sc o faci cu 300 de euro si o marca te costa vreo 3000 de euro. o marca este vesnica (atat timp cat platesti taxa la osim) si sc-ul poate sa dispara in 3 ani. ACUM INTELEGI SAU VREI SA-TI DESENEZ?!?!

     eu maine pot sa-mi fac SC STEAUA FCSB din BUCURESTI SRL si poimane sa-mi inregistrez la osim STEAUA FCSB din BUCURESTI, desenez o stea cu 11 colturi pe un fundal care apare o acvila, cumpar jucatorii lu becali si ma declar ca sunt continuatorul marcii STEAUA BUCURESTI.
     IN CAZUL ASTA, TE INTREB, SUNT SAU NU SUNT CONTINUATORUL MARCII STEAUA? ca practic asta a facut ciobanul.

     PS. VEZI care este mentalitatea ta? tu te bucuri de titluri, eu ma bucur sa-i incurajez oriunde si pe orice vreme. ……..

     1. empyro

      O prostie repetata la infinit nu inseamna un adevar. Daca firma ta ramane maine fara marca sau o schimbi, nu inseamna ca ti-ai pierdut realizarile si identitatea.
      Tu cu gura ta ai spus ca „sc e cu totul altceva fata de marca”. Pai si atunci ce treaba are denumirea societatii si denumirea din CERTIFICATUL DE IDENTITATEA SPORTIVA cu marca comerciala ?

      Pe urma , marca , marca , marca. Repetat obsesiv. Care marca ma ? E unica marca ? Cate marci „Steaua” au fost ? Te scremi atat cu marca asta. Dar ia spune in 2003 ti-ai taiat venele ca am renuntat la aia cu vulturul ? Ah, spune altceva, ca e urata, ca e dupa chipul si aseamanarea lui gigel, dar nu mai lega o marca de existenta unui club. Sfideaza logica !
      Pune mana si citeste ROAF-ul sau cauta regulamente din alte campionate europene. Societatea comerciala/asociatie sau ce forma
      juridica au respectivele cluburi sunt entitatile AFILIATE LA O FEDERATIE, nu marcile lor. Daca nu puneti mana sa cititi putin din istoria fotbalului, de unde naiba sa stiti pana acum cateva decenii, logo-urile nu existau peste tot si nu le regaseai peste tot pe echipamente. Ca marele Ajax a castigat trei finale CCE consecutiv fara sigla, ca asa se purta pe-atunci ?!
      Ca si IN PREZENT sunt echipe in lumea asta si in ligile inferioare din Romania CARE NU AU DELOC EMBLEMA. PUR SI SIMPLU NU AU !

      Sa-ti mai mentionez ca din 2014 s-a eliminat din ROAF conditia din cererea de afiliere privitoare la obligativitatea unei marci inregistrate la OSIM ?
      Dar vorbim vorbe. Cam asta e situatia cand dialoghezi cu persoane cu idei putine, dar fixe.

 16. joga-bonito

  Probabil e prima mea luare de pozitie pe tema asta. Recunosc ca dupa atatea luni de scandal inca nu mi-e clar unde e marca/palmaresul/etc, la Armata sau la echipa actuala. Bine, si ambele parti se intrec in a da comunicate criptice si vorbe juridice cu talc ce dau nastere la interpretari. Probabil nu sunt singurul in tabara moderat-fanaticilor, ca sa zic asa, care e in ceata totala, desi suporterii ambelor tabere si-au sustinut exhaustiv punctul de vedere. Ca atare, astept cu interes niste fapte concrete in legatura cu concensiunea.

  Si uite asa pe nesimtite au trecut 12 ani de cand Ciobanul a pus mana pe Steaua. In perioada asta lunga de timp, noi am luat 5 titluri, iar cainii doar doua. Ciobanul a stat patron la Steaua, desi n-a luat vreme de 6 ani campionatul, in ciuda protestelor suporterilor si presei, in ciuda crizei imobiliare si economice si mai ales, in ciuda faptului ca a fost doi ani incarcerat. Ce concluzie vreau sa trag dupa aceaste enumerari din trecutul apropiat? Ciobanul nu va pleca de la Steaua decat cu picioarele inainte.

  Pe langa faptul ca parca Becali e zidit in fundatia Stelei de astazi, constat cu durere in suflet ca nici Armata nu are nici un interes sa infiinteze o noua echipa. Probabil nu are voie din punct de vedere legal sau nu vrea, tintind probabil procente din profitul Stelei. Cert e ca contradictie cu Armata care ne-a tinut tara intreaga in cele doua razboaie mondiale, canaliile astea supraponderale de astazi ce conduc Ministerul Apararii sunt niste glume proaste.

  Initiativa lui Jan e iarasi de un penibilism extrem, ceva in genul Caritas din anii 90. Probabil va sucumba, dar nu din lipsa de logistica si fonduri, ci mai degraba datorita faptului ca Bucuresti e o zona mult mai cospomolita si prin urmare dezbinata.

 17. adrian0808

  @ joga-bonito …
  si cand te gandesti ca altii se pregatesc si acum de sampion lig ….

  pana la urma dintre cei care erau in fenomenul fotbal acum 10 ani …. se pare ca doar ciobanul a ramas in competitie …. cu tot cu cei 2 ani de jilava/poarta alba ….

 18. puscariabilu

  Foarte bun articolul, dar am o precizare: Patrimoniul reprezinta totalitatea drepturilor si obligatilor evaluabile pecuniar. Deci in patrimoniu nu intra doar bani si/sau alte bunuri, ci sunt incluse si obligatii. Remarca nu schimba cu nimic concluziile la care ai ajuns, dar pt. o informare pe deplin corecta, ar trebui sa modifici..

 19. cyclon

  @Alexandru H: daca eu am marca inregistrata la OSIM iar tu iti inregistrezi la Registrul Sportiv o echipa cu numele pe care il are marca mea, am dreptul sa te dau in judecata, sa te blochez a mai folosi acel nume si sa-ti cer daune?

 20. alexandru-h

  @cyclon

  Voi vorbi despre asta. Dar imi pot asuma o declaratie: marca FC Steaua, care a facut obiectul procesului de la ICCJ, trebuie anulata pentru ca are in componenta sa atat elemente ce apartin societatii FC Steaua SA, cat si elemente ce apartin CSA Steaua.

Lasă un răspuns