Eurocup Basketball: Steaua CSM Eximbank – Trabzonspor 76-71!

de | octombrie 21, 2015

Astăzi, 21 octombrie, în sala Polivalentă, Steaua CSM Eximbank București a cîștigat meciul cu turcii de la Trabzonspor, scor 76-71 în a doua partidă din grupa D a Eurocup. Steaua e singura echipă din România din această competiție și de la victoria impotriva lui Lokomotiv Krasnodar (87-78), din 2010, este cel mai important rezultat european al roș-albaștrilor. Trabzonspor a terminat pe locul 11 în campionat şi a ajuns în semifinalele Cupei Turciei.

Pană la pauză, steliștii s-au distanțat de adversari, intrând la cabine cu un avans de patru puncte, scor 43-39. Sfertul 3 a fost singurul dominat de oaspeți, aceștia reușind să recupereze din avansul Stelei, scorul fiind egal, scor 58-58 la începutul sfertului 4. Pe final, steliștii au profitat de greșelile turcilor și au câștigat ultimul sfert la cinci puncte (18-13), închizând tabela la 76-71.

Cel mai bun marcator al roș-albaștrilor a fost Titus Nicoară, cu 18 puncte. Denis Ikovlev a reușit 15 puncte, în timp ce Alexsandr Rasic a avut 14 puncte. Din tabăra turcilor Tarence Kinsey a înscris 21 de puncte.

Marcatorii Stelei au fost: Nicoară 18 puncte, Ikovlev 15, Rasici 14, Marinovici 12, Cooper 9, Paul 5, Amis 2, Szijarto 1, iar pentru Trabzonspor s-au remarcat Kinsey 21 puncte și Stipanovici 13.

Steaua CSM EximBank evoluează în grupa D din Eurocup, alături de cinci nume importante din baschetul continental: Unics Kazan (Rusia), Trabzonspor Medical Park (Turcia), Banvit Bandirma (Turcia), Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi Aris Salonic (Grecia).

În primul meci, „roș-albaștrii” au pierdut în fața favoritei grupei, Unics Kazan (Rusia), scor 68-94. În grupa noastră s-au mai înregistrat următoarele rezultate: Aris – Buducnost 75-57 și Banvit – Unics Kazan 79-85. În clasament, Unics Kazan are două victorii, Steaua, Aris, Buducnost și Trabzon au câte o victorie și o înfrângere, iar Banvit a înregistrat două eșecuri.

La fel ca Steaua CSM EximBank, Trabzonspor Medical Park este debutantă în Eurocup. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până azi, dar Steaua avea 11 meciuri jucate împotriva formaţiilor din Turcia, între 1963 şi 1983, în Cupa Campionilor Europeni (actuala Euroliga) şi în Cupa Cupelor (actuala Eurocup). Roş-albaştrii au câştigat toate cele 6 meciuri disputate pe teren propriu în compania adversarilor turci.

Trabzonspor Medical Park a jucat sezonul trecut trei meciuri împotriva formaţilor româneşti în Eurochallenge, a treia competiţie baschetbalistică continentală, şi a reuşit să le câştige pe toate. Trupa antrenată de Nenad Marković a învins-o pe U Mobitelco Cluj în grupe (81-80 în România, 91-72 în Turcia) şi pe Energia Târgu Jiu (83-63 în Final Four-ul competiţiei, desfăşurat chiar în Trabzon).

Sezonul 2015-2016 marchează revenirea Stelei, de 21 de ori campioană a României, în competiţiile europene, după participarea în Eurochallenge din stagiunea 2010-2011. Atunci, Steaua o învingea pe BC Kiev în calificări (156-125 la total) şi câştiga toate cele trei meciuri jucate acasă în grupa F, cu Lokomotiv-Kuban Krasnodar, Antwerp Giants şi Dinamo Moscova. Steaua a pierdut toate cele trei jocuri din deplasare.

  • Eurocup (fostă ULEB Cup, între 2002 şi 2008) este a doua competiţie din baschetul profesionist din Europa. Este organizată de Euroleague Basketball Company, forul care supraveghează şi Euroliga, cea mai importantă competiţie baschetbalistică inter-cluburi de pe continent. Eurocup este compusă din echipe care provin din ligile naţionale afiliate Uniunii Europene a Ligilor de Baschet (ULEB), care nu au contract de participare în Euroligă. Echipele se califică în competiţie în baza performanţelor din ligile şi cupele naţionale, sau primind invitaţii şi wild card-uri, cum a fost şi cazul Stelei.

Steaua CSM EximBank  este antrenată de Hristu Şapera, primul antrenor principal din România care activează în Eurocup.

În sfertul 4, cu numai 10 minute rămase de joc, scorul era egal, 58-58. Susținuți frenetic de cântecele membrilor galeriei de la Peluza Sud, care au coordonat încurajările celor 2.000 de spectatori prezenţi la Sala Polivalentă din Bucureşti, steliştii au revenit spectaculos la conducerea fructificând decisiv aruncările libere într-un un final electrizant.

Ale ale…

Posted by Silviu Popescu on 21 Octombrie 2015

Basketball #EurocupCSA Steaua 76 – 71 Trabzonspor.Peluza Sud Steaua present.Video from https://www.facebook.com/cristianflorea.ro

Posted by CSKA, PARTIZAN, STEAUA – The GreatestClubs of the Balkans !!! on 21 Octombrie 2015

Felicitări băieților pentru victorie!

XRay

Lasă un răspuns