Comunicat CSA: „nu poate permite accesul suporterilor steliști în complexul Ghencea pentru desfășurarea unui miting”

de | octombrie 22, 2015

Comunicat de presă – CSA Steaua București

În legătură cu evenimentele legate de manifestația suporterilor steliști din 24 octombrie 2015 și declarațiile făcute de unii din reprezentanții acestora, în scopul corectei informări a opiniei publice, conducerea Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua București’ face următoarele precizări:

1.      CSA Steaua București nu poate permite accesul suporterilor steliști în complexul Ghencea pentru desfășurarea unui miting din motive temeinice. În conformitate cu prevederile regulamentelor militare în vigoare, în incinta unităților militare/cazărmilor nu pot fi permise greve, manifestații, proteste sau orice întruniri de acest gen. Complexul Steaua — Ghencea se află sub incidența unei astfel de prevederi, fiind nu doar un complex sportiv, ci și o cazarmă militară cu indicativ specific.

2.      Mai mult, instituția noastră nu poate derula nicio formă de protocol, parteneriat sau înțelegere scrisă cu persoane nejuridice, indiferent de forma în care acestea se recomandă (de exemplu, ‘reprezentant al adevăraților suporteri steliști’).

3.      Pentru manifestații desfășurate în exteriorul perimetrului complexului Ghencea sau în împrejurimi, aprobarea desfășurării acestora o dau organele abilitate, conform prevederilor legale.

4.      Conducerea Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua București’ înțelege pe deplin dorința suporterilor steliști de a-și exprima pașnic opiniile legate de situația brandului Steaua București și a echipei de fotbal, dar nu poate veni în întâmpinarea acestora decât în condiții de deplină legalitate.

De asemenea, în legătură cu informațiile apărute în presa — respectiv cotidianul sportiv Gazeta Sporturilor — în legătură cu desfășurarea licitației pentru evaluarea mărcii, CSA Steaua București face următoarele precizări:

1.      Acordul cadru cu societatea comercială câștigătoare a licitației a fost semnat încă din luna iulie, 2015;

2.      În urma contestației formulate de unul din participanți, procedura de atribuire a fost suspendată în desfășurarea ei pană la finalizarea demersurilor legale corespunzătoare unei asemenea situații — respectiv până la primirea unei Hotărâri definitive a Curții de Apel București;

3.      Această Hotărâre a fost adoptată în data de 5 octombrie 2015 cu numărul 4526, și primită de CSA Steaua București în data de 21 octombrie 2015;

4.      Documentul prezentat în Gazeta Sporturilor nu a anulat, împiedicat sau amânat în nici un fel procesul normal de atribuire a contractului de evaluare a mărcii — prin decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor adoptată referitor la documentul în cauză;

5.      În urma Hotărârii Curții de Apel București primite de CSA Steaua ieri, 21 octombrie 2015, procedura va fi continuată în zilele următoare în baza acordului cadru semnat — după cum am mai precizat — încă din luna iulie 2015.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este dedicat rezolvării pe cale legală a tuturor problemelor legate de marca Steaua București sau de închirierea stadionului din complexul Ghencea și asigurării unei depline transparențe asupra întregului proces.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este o instituție de interes public guvernată de norme și regulamente precise, iar garanția solidității și seriozității clubului este dată de respectarea întocmai a legilor în vigoare, condiție aplicată atât în activitatea sportivă de performanță, cât și în cea administrativă.

Biroul de presă Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, joi, 22 Oct 2015, 13:40

Preluare de pe Agerpres 

Nota Redacție

Comunicatul CSA în legătură cu mitingul a venit pentru că Jan Pavel a declarat la ProSport LIVE că nu încerca să obţină o autorizaţie legală pentru miting deoarece acesta va avea loc în complexul din Ghencea.  (click – declarația completă a lui Pavel, text și audio, înclusiv cea cu max. 100.000 euro/acțiune, model Barcelona etc.) Va fi la stadionul Steaua, nu trebuie aprobări pentru că se va face în incinta bazei.

Update: Partea a doua a Comunicatului se referă la faptul că GSP a prezentat un document de suspendare a licitației, spunând eronat că e de anulare. Asta nu are nicio legătură cu articolul FC Steaua revine în Ghencea cu vechea siglă! privind întelegerea dintre SC FCSB SA și CSA.

În procesul de evaluare au fost următorii pași.

 1. Pe 8 mai 2015 CSA a stabilit o firma câştigătoare din trei.
 2. Imediat, cele două firme perdante au contestat licitaţia la CNSC.
 3. MApN a reanalizat oferta validată de CSA și apoi a depus o cerere de anulare la CNSC, pe 18 mai.
 4. Pe 5 iunie, CNSC a respins cele două contestații, cât şi demersul făcut de MApN pentru anularea licitaţiei.
 5. Gabriel Trocan, una din firmele perdante, a depus apoi o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul de evaluare a fost suspendat până când instanţa se va pronunţa în această speță.
 6. Hotărâre Curții de Apel a fost adoptată în data de 5 octombrie 2015, în favoarea CSA -să continue evaluarea cu firma desemnata la pct 1), și primită de CSA Steaua București în data de 21 octombrie 2015, cum spune și CSA în comunicat.

În iunie 2015, în articolul Licitație, pe loc repaus! am scris despre punctele 1) -5), și am spus atunci că ”procesul de evaluare a mărcii va fi suspendat până la sfârșitul anului 2015.” Exact cum s-a și intâmplat.

Deci, GSP a prezentat acel document de suspendare de la punctul 5) susținând greșiteste de anulare a licitației, iar CSA a dezmințit precizând că era vorba de suspendare și nu de anulare. Însă asta nu are legătură cu articolul GSP despre întelegerea CSA-FCSB, publicat și de noi, cum aberează speculativ  Cristian Scutariu de la Prosport.

 

38 de comentarii la „Comunicat CSA: „nu poate permite accesul suporterilor steliști în complexul Ghencea pentru desfășurarea unui miting”

 1. xray Autor articol

  Vorba aia, „Armata e cu noi!”, Talpan și Boroi. Vise!

  instituția noastră nu poate derula nicio formă de protocol, parteneriat sau înțelegere scrisă cu persoane nejuridice, indiferent de forma în care acestea se recomandă (de exemplu, ‘reprezentant al adevăraților suporteri steliști’).

  De fapt era logic, cum am și tot spus-o. Nu-i țara lui Papură Vodă, mai ales când e vorba de Armată.

 2. empyro

  Daca baietii nu ar fi fost atat de amatori si s-ar fi consultat cu adevarat cu „renumita casa de avocatura” invocata de Pavel, poate lucrurile stateau altfel.
  Ce nu au inteles nici pana in ziua de azi e ca nu poti pune caruta inaintea cailor. Cum a spus un alt coleg de forum pana nu ajung la o forma de organizare juridica, nu doar CA NU PREZINTA CREDIBILITATE SI NU POT FI LUATI IN SERIOS, dar nici nu pot fi primiti la dialog.
  Acum am inteles ca se incearca obtinerea unei autorizatii de la Primarie. Sa vedem daca o acorda intr-un timp atat de scurt si „pa persoana fizica” cum spunea un ilustru fost politician. In caz contrar, s-ar putea ca putinii indivizi care merg sa fie maturati de baietii cu „cea mai proasta meserie”.

  Un alt lucru penibil ar fi faptul ca desi mitingul a fost anuntat acum o luna de zile (24 septembrie), nimeni nu a binevoit sa rezolve toate aceste probleme. Daca asa vor sa se prezinte oamenii care stau in spatele „proiectului”, nu pot decat sa spun „pass !”

   1. empyro

    Sa ma implic cum ? S-a organizat ceva solid pana acum ? La Brasov s-a mai facut ceva ? Ah..pai si in Piata Sfatului daca se adunau 20 de oameni trebuia aprobare.
    Da nene, daca s-ar face ceva serios, m-as duce, mi-as spune parerea, daca mi s-ar cere as si ajuta. Si cand spun serios ma refer la inchirierea unei sali, un sistem de sonorizare, sa te poti adresa catre 200-300 de oameni, sa arati seriozitate, sa aduci acte, sa prezinti „planul de actiune”. Apoi ce deplangeti voi, marketing-ul, campanii on-line, s.a.m.d. Lucrurile astea costa, cineva cu initiativa trebuia sa investeasca o letcaie de la inceput.
    Pai voi la ce va asteptati la Brasov, cu „adeziunile” ? Sa vina lumea pe strada, va da buletinul si banii si da cu batzul pe o hartie si eventual semneaza o hartie „in alb”. In strada, nu ?
    Aici nu facem cheta pentru o deplasare sau o coregrafie, vorbim de constituirea unei asociatii sau societati. Cineva trebuie sa-si asume riscul, sa garanteze si in caz de esec sa raspunda.

    Asta legat de „imaginea” pe care si-a creat-o acest proiect. La punctul doi ar fi vorba de faptul ca nu cred in sansele de reusita. De ce ? Pentru ca istoria ne invata. Daca AISS-ul a esuat lamentabil, desi acolo lucrurile s-au facut mult mai coerent (vezi „62 ne vrem clubul inapoi”, petrecere Preoteasa, etc). desi acolo a exista sustinerea SUD-ului (ca nu poti compara solidaritatea unor oarecare indivizi, cu cea a grupurilor organizate), cum ar putea fi altfel aici ?

    In primul si in primul rand ei toti ar fi trebuit sa se puna de acord intre ei. PS si PN si Jean Pavel. Nu e ca si cum ar fi straini unii de altii. Sa fi discutat sa gaseasca un consens si sa mearga inainte toti in aceeasi directie. Si abia apoi sa caute sa atraga oamenii care nu fac parte monolitul grupurilor organizate. Pai pana mai ieri, nu auzisem de vreun mesaj de sustinere din partea SUD-ului pentru proiectul lui Jean.
    La ce bun treaba cu Brasovul si adeziunile, cand tu nu ai lamurit situatia in Bucuresti, cu aia care chiar sunt organizati si conteaza „fizic” in viata echipei ?!
    SI acum ca sa va intreb pe voi, pe Steaua Libera, ce ati facut voi atatia ani ?! Ca de ani de zile, de cand v-ati disociat de Steaua n-ati facut nimic ! Daca aveti posibilitatea si sunteti uniti de idealuri intre voi, de ce nu v-ati facut o asociatie o societate, in randul careia sa-l cooptati voi ulterior pe Jean Pavel, avand deja o baza, o logistica….
    De asta nu are ursul coada bai ! Voi ne criticati pe noi ca nu facem, dar voi asteptati de ani de zile sa va faca ba Justitia, ba CSA-ul, ba divinitatea. Si daca n-as fi avut acces la diverse discutii din trecut, cand s-a pus si in cadrul AISS problema infiintarii unei echipe, n-as vorbi. Dar a ramas mereu la stadiul de proiect mort din fasa si in sinea voastra stiti foarte bine ca demersul nu e realist si ca e vorba si de bani pe care nu sunteti dispusi sa-i cheltuiti. Asa ca ati ramas cu facebook-ul si cu vorbele in vant.
    Si sunteti teribil de departe de putea sustine vreodata ca reprezentati vointa majoritatii suporterilor stelisti.

 3. ronnie

  Nu-mi cere mie sa iti dau idei, man. Tu tot spui pe aici ca noi nu ne pricepem. Ca nimeni nu se pricepe, de fapt. Atunci inseamna ca tu te pricepi. Deci ar trebui sa stii ce sa faci. Astept astfel sa vad cu ce solutii veniti voi.

  Se accepta si „vrem sa-i dam ciobanului echipa pe gratis”, daca asa vreti voi sa faceti. Dar veniti cu o solutie, ca de povestile voastre ne-am cam plictisit.

  p.s. Sper ca te-ai prins ca nu ti-am citit toata postarea asta mamut.

  1. empyro

   Stiu. Asta e exact atitudinea voastra cand va loviti de argumente irefutabile. Preferati un „ba pe-a ma-tii” ca e mai simplu. De asta va tineti pe langa voi indivizi mai saraci de duh si sunteti in permanenta cautare de mase de manipulare. Promit sa nu-ti mai raspund decat in limita a 400 de caractere sa nu-ti cada ochii de la citit.

 4. alexandru-h

  Pana mai ieri ne facea ronnie fcsbisti, becalisti, inamici ai adevaratei Steaua. Astazi ne reproseaza ca de ce nu i-am facut munca de distrugere a Stelei. Pai hai sa-ti raspund: pentru ca nu mi-am propus in viata sa infiintez si sa conduc echipe de fotbal. Doar la Football Manager fac asta. In rest, maximul meu de suporter e sa urmaresc niste meciuri de fotbal, ca hobby. Nu sunt proprietar al Stelei, Steaua nu e a mea – daca e a ta, atunci e problema dumitale cum o manageriezi. Nivelul meu de competenta nu atinge profesia de manager sportiv, presedinte de club sau antrenor.

  Deocamdata ati dovedit ca sunteti niste nepriceputi. Daca aveati si simt, v-ati fi turnat cenusa in cap si v-ati fi retras din turnul ala de superioritate cu care tot ne scoateti ochii. Dar asta e romanul modern – el e perfect, altii sunt de vina.

  Solutii v-am dat. Sunt aceleasi solutii pe care vi le-ar fi dat un jurist cu facultatea terminata alaltaieri – organizati-va intr-o asociatie sportiva si infiintati o echipa de fotbal in liga V. Ati avea nevoie acolo de maxim 50.000 de lei pe sezon – deloc imposibil de strans avand un membership de 1000-2000 de persoane. Daca sunteti mai multi e si mai bine – v-ati putea ambitiona pentru a promova din prima in Liga a IV-a.

  PS. Scuze ca am scris mai multe cuvinte decat esti capabil sa citesti.

 5. adrian0808

  Bai ronnie ….
  Din toata bulibaseala asta cu „nimeni la meci” si „vrem echipa” PS + PN + ceilalti idealisti …. ati comis-o cel mai grav fata de aia 11 amarati care joaca pe teren ….
  Indiferent de preferintele voastre manageriale care sunt egale cu ale ciobanului adica egale cu 0 ( zero) barat, ECHIPA trebuia sustinuta ….. atat ….. doar echipa .

  Pai frica de DNA si de justitie au impiedicat pe talpan , boroi si toata gasca voastra sa il deposedati ilegal pe cioban de echipa ….
  Daca echipa a preluat-o ilegal ….. atunci ea nu trebuie luata inapoi tot printr-o infractiune ….

  Daca zilele astea il ia pe taica ilici si comania pentru matraazlacurile din 1990 cu minerii si piata universitatii …. poate va dati seama ca bratul lung al legii va face ordine acolo unde nu prea este …..

  Am spus-o si o repet …. STEAUA are cei mai multi suporteri din Romania …. implicit cei mai multi natarai+infractori+prosti din Romania se gasesc printre aceeasi suporteri …

  Schema asta cu organizarea de intruniri / adeziuni / mitinguri toate facute sa nu reuseasca este exact dovada a ceea ce am scris mai sus … prostie + incompetenta fie ca vorbim de armata/PS/PN/cioban ….

 6. xray Autor articol

  Ce soluții mai ceri, măi ronnie? Nu vezi că ți-ai pierdut demult simțul realității și al măsurii pozând în făcătorul de Stele libere pe feisbuc și forum?

  Nu-ți mai da importanță că nu ține nici dracu’ cont (mă refer cei care decid) de ce soluții bălmăjim în tribune, pe internet sau în epistole! Ți-a demonstrat și CSA-ul azi în comunicat.

  Ești persoană juridică și ai lovele, stai la masă să inchiriezi marca, altfel ești un anonim din mulțime și stai la gard. Nu merge pe „reprezentant al adevăraților suporteri steliști„, în care pozezi și tu în virtual.

  Soluția e NUMAI aia pe care o decide MApN/CSA pentru siglă/marcă și FCSB pentru acționariat și echipă, după ce îi lămurește Justiția, dacă singuri nu vor ajunge la nici un rezultat.

  Restul sunt basme!

   1. xray Autor articol

    Și eu cred la fel, cel puțin până la evaluare nu se va semna nimic.

    Uite măi ce zice Alex Tofan, lider în PS la digisport acum. Că nu se duce oficial la miting și despre preluarea echipei de către suporteri că e o aiureală, adică opusul lui Pavel.

     1. xray Autor articol

      Cine nu gândește ca tine automat e vândut ciobanului sau lui Boroi. :)))
      Mai comunist decât tine în mentalite a fost doar Mao Zedong, iar mai tupeist, cu obrazul gros, a fost Stalin.
      După ce te-ai făcut de cacao toată ziua cu un miting foarte prost organizat, acuzând că nu i se face promovare aici, bla-bla… mai deschizi pliscul după ce ți l-a închis CSA.

     2. ronnie

      E irelevnt ce a facut CSA. Din moment ce e un miting facut de stelisti, pentru stelisti, tu, obiectivule, ar fi trebuit sa il pui aici, ca sa informezi oamenii de existenta lui. Insa tu te ocupi doar cu publicarea articolelor in care anumiti „ziaristi” il pupa subtil in cur pe cioban. Si asta o spun prietenii tai, nu eu.

     3. xray Autor articol

      @ronnie

      Einstein, reține, eu nu am prieteni pe site, iar curul ciobanului îl albești tu zilnic, că nu e comentariu de al tău în care să nu ai pe buzele tale și gibonul.

      Apropo, mare ipocrit. Te dai stelist adevărat, adică „Steaua București”, dar la victoria CSA Steaua București la baschet ai fost mucles! A, acolo nu era nimic legat de cioban să-l pupi în dos, nu?:))))

 7. maou

  L-am auzit iar pe Jean la tv, m-am spart de ras, cu tot respectul insa omul n-are toate tiglele pe casa. Vad ca tot o arunca p-aia cu „casa de avocatura”, daca chiar s-a informat cat de cat, trebuia sa stie ca ii trebuie aprobare, in fine, o alta initiativa sortita esecului.

 8. xray Autor articol

  Update: Partea a doua a Comunicatului se referă la faptul că GSP a prezentat un document de suspendare a licitației, spunând eronat că e de anulare. Asta nu are nicio legătură cu articolul FC Steaua revine în Ghencea cu vechea siglă! privind întelegerea dintre SC FCSB SA și CSA.

  În procesul de evaluare au fost următorii pași.

  1. Pe 8 mai 2015 CSA a stabilit o firma câştigătoare din trei.
  2. Imediat, cele două firme perdante au contestat licitaţia la CNSC.
  3. MApN a reanalizat oferta validată de CSA și apoi a depus o cerere de anulare la CNSC, pe 18 mai.
  4. Pe 5 iunie, CNSC a respins cele două contestații, cât şi demersul făcut de MApN pentru anularea licitaţiei.
  5. Gabriel Trocan, una din firmele perdante, a depus apoi o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul de evaluare a fost suspendat până când instanţa se va pronunţa în această speță.
  6. Hotărâre Curții de Apel a fost adoptată în data de 5 octombrie 2015, în favoarea CSA -să continue evaluarea cu firma desemnata la pct 1), și primită de CSA Steaua București în data de 21 octombrie 2015, cum spune și CSA în comunicat.

  În iunie 2015, în articolul Licitație, pe loc repaus! am scris despre punctele 1) -5), și am spus atunci că ”procesul de evaluare a mărcii va fi suspendat până la sfârșitul anului 2015.” Exact cum s-a și intâmplat.

  Deci, GSP a prezentat acel document de suspendare de la punctul 5) susținând greșiteste de anulare a licitației, iar CSA a dezmințit precizând că era vorba de suspendare și nu de anulare. Însă asta nu are legătură cu articolul GSP despre întelegerea CSA-FCSB, publicat și de noi, cum aberează speculativ  Cristian Scutariu de la Prosport și preluat în veselie maximă de „frați”.

 9. empyro

  Jean Pavel sustine ca a reusit sa obtina autorizatia de la Primaria Capitalei pentru mitingul din fata stadionului Ghencea :
  „”Am luat autorizație de la Primărie și mâine o voi ridica! Vom organiza mitingul de protest în fața stadionului Steaua, la intrarea principală, casele de bilete.”
  „Vor participa între 5.000 și 10.000 de suporteri. Vin cei de la Peluza Sud, o parte din Nord, oameni de la Tribuna 0 sau Tribuna a 2-a. Cu toții suntem steliști și ne dorim ca această echipă să fie acolo unde a fost. Nu vrem să obținem ceva anume. Căutăm să ne reorganizăm și vrem să intrăm în acționariat! Săptămâna viitoare va lua ființă o socierate pe acțiuni, cu 3.500 de acționari și vrem să ducem Steaua acolo unde a fost. Vom fi o societate precum Barcelona.”, a addăugat fostul lider al galeriei Stelei.”

 10. xray Autor articol

  Când dai în toată lumea fără discenământ între legal și ilegal, sună a disperare, nu a maturitate de lider.

  Am luat autorizație de la Primărie și mâine o voi ridica! Vom organiza mitingul de protest în fața stadionului Steaua, la intrarea principală, casele de bilete. La ora 14:17 avem autorizație pentru acest miting. Conducerea CSA este cu noi de fațadă. Ne cheamă la meciurile de rugby, de handbal, de baschet, de polo. Atunci nu ne trebuie autorizații? Când veneam la meciuri pe Ghencea, ne trebuia autorizație? Asta nu face decât să demonstreze complicitatea dintre FCSB și CSA„,a declarat Jan Pavel, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

  Ales bules!

  1. empyro

   Xray , posteaza te rog stirea completa cu protestul si declaratia in care Jan Pavel spune ca a luat autorizatia, altfel iar vei fi acuzat de pro-becalism.
   Totodata pare sa fie ora si locul final si daca s-a obtinut intr-adevar autorizatia, mitingul se va tine.

 11. alexandru-h

  Iar o ia cu Barcelona? Omul nu a inteles nici pana acum ca FC Barcelona nu e societate pe actiuni? Un socio nu primeste actiuni, ci plateste o cotizatie anuala de 161 de euro pentru privilegiul de a fi membru.

  In rest, e dementa pe paine…

  1. alexandru-h

   Am facut calculul azi. Sunt 177.000 de socios. Adultii platesc 161 de euro, copiii 78 de euro si aia nou-nascuti vreo 35. Barcelona obtine din cotizatii vreo 20 de milioane de euro pe an, in conditiile in care veniturile sale totale ajung la 530 de milioane de euro. Cam 2,5%.

 12. xray Autor articol

  Cine e Jan Pavel și pe cine reprezintă el? Nu sunt trompeta lui la declarațiile TV. Nu a publicat nici PN și nici PS … Nici măcar steaua liberă. 🙂

  Să intre pe site și să-și pună pe forum sau să-mi trimită articol/comunicat. E liber!

 13. xray Autor articol

  ronnie!

  V-a murit mouse-ul la „frăție?” Nu ați publicat pe feisbucul vostru comunicatul CSA important pentru miting, dar l-ați postat pe ziaristul Scutariu că vă cânta în strună cu aberații?

  Auzi, frate! Tocmai tu te-ai găsit să-mi reproșezi, te citez: „Din moment ce e un miting facut de stelisti, pentru stelisti, tu, obiectivule, ar fi trebuit sa il pui aici, ca sa informezi oamenii de existenta lui. Insa tu te ocupi doar cu publicarea articolelor in care anumiti „ziaristi” …

  Comunicatul CSA nu era despre miting, „obiectivule”? De ce nu l-ați pus pe Steaua voastră liberă??? Sau poate acolo nu sunt steliști… Sau ați năpârlit acum și de CSA ca de FCSB. Mai știi. 🙂

  Mare e grădina Domnului cu ipocriți.

  PS
  Apropo! Ați închis comentariile pe acolo sau dați cu guma? De 2 zile e „silenzio comment”… Păcat! O să caut bancuri pe net.

  1. ronnie

   Tovarase xray, noi nu suntem platiti ca sa stam toata ziua pe net. Dar iti multumim din nou ca ne urmaresti si te asiguram ca stelistii nu ne-au parasit. Doar in ultima saptamana am strans cu mult peste 100 de likeuri noi. Voi cati utilizatori noi ati strans in ultimul an? :))

   1. xray Autor articol

    Camarade, ronnie și frăția ta! Wake up! Trăim în 2015! Și un puțoi de 7-8 ani are un smartphone. Voi tot la calculatoare IBM cu cartele perforate o ardeți în virtual, pe care vă face și pontajul? :))

Lasă un răspuns