Despre Unicul Derby. Iordănescu a uitat de FCSB: Dinamo a jucat Steaua!

de | iulie 31, 2018

Iordănescu a uitat de FCSB: Dinamo a jucat Steaua!

Mare sustinator al proiectului CSA Steaua, atent de fiecare data in discursul public la denumirea echipei FC Steaua din Liga 1, Iordanescu nu a mai pronuntat cuvantul FCSB, ca de obicei, ci a vorbit doar despre Steaua in analiza derby-ului de pe National Arena.

„Un derby bun. A fost un spectacol deosebit. Steaua a jucat o prima repriza foarte bine, a controlat meciul, a avut posesie, situatii, a avut oportunitatea de a se desprinde, dar Dinamo a revenit de fiecare data.”

VIDEO. Ce a spus Iordănescu despre Steaua – Dinamo

Duelul galeriilor! Scenografii spectaculoase în Unicul Derby

Episodul cu numărul 173 al marelui derbi al campionatului, Steaua – Dinamo, se consumă încă din etapa a doua a Ligii 1. Fanii celor două echipe au profitat şi de această dată de ocazie şi au oferit momente impresionante înaintea startului meciului.

Fanii din Peluza „Roş-Albastră” s-au prezentat la derby cu o scenografie 3D. Personajul principal al scenografiei este Gandalf, celebrul vrăjitor din Lord Of The Rings. Acesta poartă straie roş-albastre şi nu îi lipseşte toiagul. „În vremuri întunecate, lumina Stelei ne arată calea către dreptate”, a transmis galeria FCSB-ului.

În schimb, suporterii dinamovişti din Peluza Cătălin Hîldan au prezentat un ultras, care toarnă nisip într-o clepsidră, alături de mesajul: „Nu ne dăm bătuţi. Niciodată nu e timpul pierdut. Câinilor, în viaţa asta mai avem ceva de făcut!”

VIDEO. Derby-ul scenografiilor la Steaua (FCSB) – Dinamo 3-3

Recorduri stabilite în Derby de România Steaua – Dinamo 3-3

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

Harlem Gnohere

Golul l-a propulsat direct în istoria marelui derby, pentru că francezul a devenit primul străin care marchează pentru ambele formaţii în eternul derby al campionatului intern.

“Bizonul” a ajuns și în acelaşi club exclusivist cu alţi patru fotbalişti români: Ionel Dãnciulescu, Denis Șerban, Cătălin Munteanu și Andrei Cristea, care au marcat pentru ambele echipe.

Florinel Coman

Dubla din 29 iulie 2018 l-a trimis direct în istoria Stelei și a Unicului Derby.

a) Este cel mai tânăr stelist care a marcat o dublă în Derby de România. (20 ani și 3 luni). L-a detronat pe Dănciulescu, care a marcat o dublă pentru Steaua la 21 ani și 3 luni.

b) „Mbappe” împarte cu Dănciulescu un alt record în Derby de România.  A devenit al doilea jucător din istoria confruntărilor Steaua – Dinamo care punctează de două ori din postura de rezervă, precedentul consemnându-se pe 6 martie 1996, în Steaua – Dinamo 4-2, când Ionel Dănciulescu a bifat dubla ca rezervă, dar pentru Dinamo.

c) A urcat pe locul 3 în istoria Unicului Derby, în topul celor mai tineri marcatori de duble de la ambele echipe.

Top 5 cei mai tineri marcatori de duble în Derby de România:

1) 20.03.1960, Steaua – Dinamo 3-3: dublă Iosif Varga pentru Dinamo, 18 ani și 3 luni.
2) 6.03.1996, Steaua – Dinamo 4-2, dublă Ionel Dãnciulescu pentru Dinamo, 19 ani și 3 luni.
3) 29.07.2018, Steaua – Dinamo 3-3, dublă Florinel Coman pentru Steaua, 20 ani, 3 luni și 19 zile.
4) 14.10.1963, Dinamo – Steaua 3-2, dublă Constantin Frățilă pentru Dinamo, 21 ani și 13 zile.
5) 4.04.1998, Steaua – Dinamo 5-0, dublă Ionel Dãnciulescu pentru Steaua, 21 ani , 3 luni și 29 zile

VIDEO. Recorduri în UNICUL DERBY

X Ray

6 comentarii la „Despre Unicul Derby. Iordănescu a uitat de FCSB: Dinamo a jucat Steaua!

  1. xray Autor articol

   Un caracter slinos. Și-a umplut buzunarul cu dolari de la AFC Steaua cu Păunescu, sifonați din transferuri etc. până au dus-o la sapă de lemn. Apoi a mai luat și 500.000 de dolari de la cioban pe 5% din acțiunile deținute la echipa asta, unde a fost acționar și membru fondator. Culmea, cumpărate de la AFC Steaua tot cu banii lui Becali. Tocmai el vorbește??!!
   Dacă pe ceilalți îi mai poți înțelege, că nu au fost implicați direct la AFC Steaua și apoi la FCSB, în 2003, pe Pițurcă nu-l mai pricepe nici dracul.
   Are aerul de parcă acum a fost parașutat din Rai direct pe Pământ. ?

   9
   1
 1. vasglo

  @xray

  Asa-i! Culmea e ca, din ce stiu eu, Piturca si Paunescu sunt artizanii aducerii lui Becali la Steaua, mai bine zis, a banilor lui. Cei doi se vedeau stapani perpetuu pe club si pe banii lui Becali. Schema era simpla si clasica, dai banu’, noi iti dam dezlegari de jucatori la nivelul sumelor imprumutate, iar cand ii vindem (ca nu putea Becali sa-i vanda de capul lui) iti dam banii! Eventualele diferente pozitive raman la club ( sanchi, in buzunarul Satanei si a lui Somnorila dupa metodele anterioare arhicunoscute)…Numai ca jucatorii buni au fost transferati cu mult inainte, banii ajungand in buna parte in buzunarele fratiei Satana-Somnorila-Ghenerali! Evident, mirosind cam cum vor astia sa-l faca, Gighinho a plusat si a facut , PERFECT LEGAL SI MORAL, FCSB-UL de azi! Toti jucatorii au ramas la club impreuna cu banii cu care au fost cumparati, Becali primind actiuni majoritare in contul acestora. Nu-mi mai amintesc acum care erau jucatorii adusi de Piturca, „mare manager general”, pe banii lui Becali si pentru care acesta primise dezlegari. Imi amintesc, totusi, ca echipa de atunci avea porecla „trupa de pitici a lui Piturca”! 🙂

  10
 2. Gosu

  Ce sa imbatraneasca urat vasglo ? Sunt unii care sunt niste lepre interesate si asa au fost toata viata lor. Fotbalisti mari, caractere mici, nu are importanta.
  Pe Piturca prefer sa-l pastrez in memorie cu momentul in care se tinea de plasa cu Anderlecht. Altceva nici macar nu ar trebui mentionat.

  6
  1
 3. vasglo

  @Gosu

  Oare ce s-o fi ales de Alex Piturca, fiul tatalui, pe care Becali l-a avut in curte si l-a „ratat” ..??!! Oare cum o fi ajuns mingea pe frunte Satanei, libera, la 2 metri de linia portii si fara portar in fata?? Despre ce vorbim, maestre ??..:-)

Lasă un răspuns