FCSTEAUA.RO

Despre Unicul Derby. Iordănescu a uitat de FCSB: Dinamo a jucat Steaua!

Iordănescu a uitat de FCSB: Dinamo a jucat Steaua!

Mare sustinator al proiectului CSA Steaua, atent de fiecare data in discursul public la denumirea echipei FC Steaua din Liga 1, Iordanescu nu a mai pronuntat cuvantul FCSB, ca de obicei, ci a vorbit doar despre Steaua in analiza derby-ului de pe National Arena.

„Un derby bun. A fost un spectacol deosebit. Steaua a jucat o prima repriza foarte bine, a controlat meciul, a avut posesie, situatii, a avut oportunitatea de a se desprinde, dar Dinamo a revenit de fiecare data.”

VIDEO. Ce a spus Iordănescu despre Steaua – Dinamo

Duelul galeriilor! Scenografii spectaculoase în Unicul Derby

Episodul cu numărul 173 al marelui derbi al campionatului, Steaua – Dinamo, se consumă încă din etapa a doua a Ligii 1. Fanii celor două echipe au profitat şi de această dată de ocazie şi au oferit momente impresionante înaintea startului meciului.

Fanii din Peluza „Roş-Albastră” s-au prezentat la derby cu o scenografie 3D. Personajul principal al scenografiei este Gandalf, celebrul vrăjitor din Lord Of The Rings. Acesta poartă straie roş-albastre şi nu îi lipseşte toiagul. „În vremuri întunecate, lumina Stelei ne arată calea către dreptate”, a transmis galeria FCSB-ului.

În schimb, suporterii dinamovişti din Peluza Cătălin Hîldan au prezentat un ultras, care toarnă nisip într-o clepsidră, alături de mesajul: „Nu ne dăm bătuţi. Niciodată nu e timpul pierdut. Câinilor, în viaţa asta mai avem ceva de făcut!”

VIDEO. Derby-ul scenografiilor la Steaua (FCSB) – Dinamo 3-3

Recorduri stabilite în Derby de România Steaua – Dinamo 3-3

Harlem Gnohere

Golul l-a propulsat direct în istoria marelui derby, pentru că francezul a devenit primul străin care marchează pentru ambele formaţii în eternul derby al campionatului intern.

“Bizonul” a ajuns și în acelaşi club exclusivist cu alţi patru fotbalişti români: Ionel Dãnciulescu, Denis Șerban, Cătălin Munteanu și Andrei Cristea, care au marcat pentru ambele echipe.

Florinel Coman

Dubla din 29 iulie 2018 l-a trimis direct în istoria Stelei și a Unicului Derby.

a) Este cel mai tânăr stelist care a marcat o dublă în Derby de România. (20 ani și 3 luni). L-a detronat pe Dănciulescu, care a marcat o dublă pentru Steaua la 21 ani și 3 luni.

b) „Mbappe” împarte cu Dănciulescu un alt record în Derby de România.  A devenit al doilea jucător din istoria confruntărilor Steaua – Dinamo care punctează de două ori din postura de rezervă, precedentul consemnându-se pe 6 martie 1996, în Steaua – Dinamo 4-2, când Ionel Dănciulescu a bifat dubla ca rezervă, dar pentru Dinamo.

c) A urcat pe locul 3 în istoria Unicului Derby, în topul celor mai tineri marcatori de duble de la ambele echipe.

Top 5 cei mai tineri marcatori de duble în Derby de România:

1) 20.03.1960, Steaua – Dinamo 3-3: dublă Iosif Varga pentru Dinamo, 18 ani și 3 luni.
2) 6.03.1996, Steaua – Dinamo 4-2, dublă Ionel Dãnciulescu pentru Dinamo, 19 ani și 3 luni.
3) 29.07.2018, Steaua – Dinamo 3-3, dublă Florinel Coman pentru Steaua, 20 ani, 3 luni și 19 zile.
4) 14.10.1963, Dinamo – Steaua 3-2, dublă Constantin Frățilă pentru Dinamo, 21 ani și 13 zile.
5) 4.04.1998, Steaua – Dinamo 5-0, dublă Ionel Dãnciulescu pentru Steaua, 21 ani , 3 luni și 29 zile

VIDEO. Recorduri în UNICUL DERBY

X Ray

Exit mobile version