Date financiare FC Steaua 2004-2016 (Update 2016)

de | iunie 13, 2017

[Update] Acest articol a fost actualizat integral cu bilanțul publicat de Ministerul de Finanțe pentru anul fiscal 2016.

Indici economici pentru SC Fotbal Club Steaua București SA aferente anului 2016:

Untitled.png

Datele sunt luate de pe site-ul Ministerului de finanțe (2011-2016), respectiv firme.info (2004-2010) și sunt prelucrate cu tot cu grafice de către mine.

*Profitul net după impozitare. Profitul brut în 2013 a fost de 58,703,903 de lei, în 2014 a fost de 26,217,398 de lei, iar în 2016 de 30,757,805 de lei.

Cadrul legal privind impozitarea sau neimpozitarea profitului reinvestit a variat de-a lungul anilor. În prezent profitul reinvestit nu se impozitează. Evident pierderile nu s-au impozitat niciodată.

Cursul valutar mediu euro-leu pentru fiecare an e luat de pe site-ul BNR.

Cifrele de mai sus convertite în euro.

*Profit net. Profitul brut în 2013 a fost de 13,285,634 de euro, în 2014 a fost 5,899,505 de euro, iar în 2015 a fost 6,850,291 de euro.

Reprezentare grafică a datelor de mai sus:

Așa cum e lesne de observat în perioada 2004-2010 Steaua a înregistrat pierderi totale de 19 milioane de euro. Clubul și-a finanțat deficitele prin împrumuturi aproape în exclusivitate de la persoana fizică George Becali.

Sumele pe care clubul i le datora lui George Becali sunt preluate din declarațiile de avere în perioada în care a fost demnitar ce pot fi citite Aici.

Grafic cu evoluția datoriilor

De remarcat că în 2009 din cele 21,1 de milioane de euro debit Becali deținea o creanță de doar 15,5 de milioane de euro. Pe acest site a fost postat în acea perioadă un articol intitulat « Viorel Păunescu l-a împrumutat pe Becali cu 5 milioane de euro ». Acesta a fost cel mai greu moment financiar al Stelei din epoca Becali.

De altfel 2009 este și ultimul an în care Becali își mai trece în declarația de avere o cotă parte de 26% din SC Fotbal Club Steaua București S.A.

În prezent (2017) structura de acționariat a clubului e constituită din:

 1. Constantin Geambazi – 56%, cumnat George Becali.
 2. Vasile Geambazi – 37%, nepot George Becali, proprietarul terenurilor pe care s-a construit și se construiește baza din Berceni.
 3. Tomaida Bădescu – 4%, nepot George Becali.
 4. Marius Ștefan Ianuli – 3%,  mâna forte de la Steaua.

Consiliul de administrație e alcătuit din:

 • Valeriu Argăseală – președinte
 •  Iulian Ghiorghișor – vicepreședinte, director financiar, moștenit de la CSA, membru fondator al AFC Steaua (vezi Aici, poziția 66) preluat de FC Steaua SA.
 •  Ancuța Jecu – membru în CA, venită în club în 2013, e avocata care ne-a reprezentat cu insucces în procesul cu marca la ÎCCJ (vezi Aici, pagina 22).

Ultimele date au fost preluat de Aici și Aici.

Notă: Pentru a vedea informațiile pe site-ul ministerului de finanțe, când vă afișează google ministerul intrați pe codul unic de identificare și tastați în meniul 15224430.

După ce s-a deschis pagina cu „agentul economic cu codul unic de…” dați scrol în jos la „indicatorii financiari conform bilanțului pentru anul…”, selectați anul care vă interesează și dați click pe vizualizare.

Siegfried
Membru înregistrat fcsteaua.ro din 30 octombrie 2011.

 

Nota Redacției 

Articolul lui Siegfried vine ca o continuare a subiectului financiar deschis de alt membru al fcsteaua.ro, Le reseau pansant, în articolul „Pe parte economică”, urmat de ”TOP 50 Brand Finance Football 2016„, ambele publicate recent pe fcsteaua.ro. 

Acest articol răspunde într-un fel, cu date oficiale, și întrebărilor vehiculate emoțional și partizan în presă și în disputele din mediul online:

 • „A băgat Becali bani în clubul Steaua sau și-a făcut averea (estimată de Capital la peste 300 mil. €) de la Steaua?”
 • „Este Steaua o mină de aur de la sine sau trebuie tu să o conduci și să o transformi într-o mină de aur ca pe orice business, altfel devine o mașină de tocat bani într-un sac fără fund?”

PS

Le-reseau-pansant: „Desi o sa ma acuze lumea ca îi tin partea finantatorului, o sa dau ca exemplu clubul Bayern Munchen. Dupa cum se poate observa profiturile acestui club nu sunt cu mult mai mari decât cele ale echipei noastre, asta desi cifra de afaceri atinge în unele cazuri si 500 milioane de euro.

Vedem ca în 2014/5 Bayern a avut o cifra afaceri de 530M€ si un profit de 15 milioane, iar anul trecut la o CA de 627M€ profitul a fost de 21milioane, sau la 30 milioane venituri 1 profit.”


Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

63 de comentarii la „Date financiare FC Steaua 2004-2016 (Update 2016)

 1. kla2005

  Orice om normal poate judeca faptul ca orice activitate o faci fie din pasiune si atunci nu te intereseaza profitul si iti cheltui venituri obtinute din alte surse, fie o faci business (si cred ca asa trebuie sa fie cluburile de fotbal, afaceri private) si atunci daca nu scoti profit, o inchizi si o iei de la capat in alt domeniu sau…

  Steaua, dupa cum bine stiu toti: jurnalisti, soldati, ministri, etc., a fost la un pas de faliment!!!
  Ca au bagat-o intentionat asociatii si managerii de succes Paunescu si Piturca in faliment, habar nu am. Ce stiu sigur e faptul ca nocturna a fost scoasa la licitatie, ca AFC era intr-o continua criza financiara, ca tot luau bani imprumut de le diversi… Piturca si nea Viorel au investit niste sume infime la momentul respectiv (imi amintesc cu groaza cum spunea nea Viorel ca e posibil ca Steaua sa nu poata face deplasarea la WetHam-nu am auzit CSA-ul sa sara de „cur” ca se distruge „marca notorie”) si ca Jiji a tot creditat asociatia si cu bani albi si cu bani mai intunecati (asa se spunea prin presa). Insa nu trebuie blamat, zic eu, pt ca in momentele alea cam toti asa faceau si dupa a venit ANAF-ul pe ei si intrau cluburile in faliment pe capete (sunt exemple notorii: Universitatea Craiova, CFR, Dinamue, Rapidufletu, etc.), numai sa scape de datorii!

  Probabil Jijinio s-a trezit la timp si a luat calul de haturi…altfel, daca era dupa nea Viorel si nea Piti….aveam soarta altor echipe!

 2. xray Autor articol

  Reiau ce am scris la Nota Redacției:

  -„A băgat Becali bani în clubul Steaua sau și-a făcut averea (estimată de Capital la peste 300 mil. €) de la Steaua?”
  -„Este Steaua o mină de aur de la sine sau trebuie tu să o conduci și să o transformi într-o mină de aur ca pe orice business, altfel devine o mașină de tocat bani într-un sac fără fund?”

  În fotbal este ca blind-ul în poker. Investești/mizezi o sumă pe care nu ești sigur că o vei recupera, chiar dacă îl ai pe José Mourinho pe bancă și îi aduci ce jucători vrea el. Mai ales în România, unde veniturile din drepturi TV și bilete sunt ridicol de mici. Toată cartea se joacă pe banii de la UEFA, adică… pe pielea ursului din pădure.

  După 1990, în România nu a existat model financiar și sportiv de succes pe termen lung la niciun club! Singurul care a rezistat 13 ani a fost Steaua, dar numai datorită celor 12 calificări în grupele UEFA. Asta în condițiile în care a ratat oportunitatea de a se califica direct în CL din poziția de campioană ca CFR (2), Urziceni (1), Oțelul (1). Dacă ultimele două au dispărut din Liga 1, CRF a intrat în insolvență.

  Da, poate peste 30% s-au dus pe transferuri neperformante, dar a avut bani cu care să riște fără să intre în colaps financiar!

 3. le-reseau-pansant

  încep cu PS:
  Propun ca saptamanal sa abordam o tema precisa dezvoltata in 4-5 articole, acestea fiind scrise de cei care aleg sa participe la proiect.

  Spre exemplu, stabilim o tema economie/stadioane/juniori etc, subiectul este dezbatut într-un articol special pe prima pagina iar daca sunt cel putin 3 persoane se porneste proiectul. Vad ca saptamâna asta au fost interesante discutiile despre economie.

  =====
  Frumoasa analiza si bine documentata, adica date concrete nu sloganuri si strigari.

  Desi o sa ma acuze lumea ca îi tin partea finantatorului, o sa dau ca exemplu clubul Bayern Munchen. Dupa cum se poate observa profiturile acestui club nu sunt cu mult mai mari decât cele ale echipei noastre, asta desi cifra de afaceri atinge în unele cazuri si 500 milioane de euro.

  Vedem ca în 2014/5 Bayern a avut o cifra afaceri de 530M€ si un profit de 15 milioane, iar anul trecut la o CA de 627M€ profitul a fost de 21milioane, sau la 30 milioane venituri 1 profit.

  http://imgur.com/a/xSgdB

  Oricum, la Steaua ceea ce toata lumea recunoaste problema majora nu o reprezinta în mod special bani/finantarea ci partea decizional-organizatorica, unde gigi este 100% singurul vinovat.

  (xray poate poti sa pui imaginile în comentariu ca sa fie mai usor de urmarit)

 4. fortuneteller

  Pai ce sa intelegem, ca nici Bayern nu ar putea plati ce vrea CSA si Talpan, meleoanele de euroi? Mai sa fie! Las’ ca vin stelistii liberi sa va explice cum se fac afaceri, „o sa” se faca parteneriat cu unii tari de tot, ba, baga aia bani si fac management performant! Si daca nu, nu e problema, cere gusatu’ sef Petrea bani de la bugetul de aparare, ca e in interes national ca o echipa de fotbal sa fie sustinuta financiar de nea Costica din Barlad si tanti Florica din Vascauti.

 5. iri

  Deci cum, a avut incasari de aproape 200 milioane (MILIOANE!) de euro si cheltuieli aproape la fel? 🙂

  Si noi pe aici tot sustinem ca el a venit cu bani de acasa si a salvat clubul de la faliment?

  1. siegfried

   Becali a salvat clubul între 2000 și 2002 când a acordat asociației conduse de Păunescu, Zisu, Bădalan, Pigui și Sassu împrumuturi de peste 12 milioane de euro. Banii ăia au fost convertiți în acțiuni la actuala societate comercială. Fără banii ăia echipa de fotbal n-ar mai fi existat.

 6. alexandru-h

  @iri

  Per total Steaua a inregistrat un profit de 6 milioane de euro in timpul regimului Becali. Dar pierderile s-au contabilizat in mare parte in prima parte a acestei perioade in timp ce marile castiguri s-au contabilizat la final. Asta inseamna ca a existat o perioada critica, de inceput, in care Steaua a trait cu infuzie de capital extern (imprumuturi). Fara acele interventii, am fi intrat in colaps financiar intre 2007 si 2010, cea mai dificila perioada a echipei.

  Deci da, Jiji a venit cu bani de acasa si a salvat clubul de la faliment. E adevarat ca multe dintre pierderi ii sunt direct imputabile (transferuri proaste pe bani multi) dar nu se poate nega evidenta.

 7. vasglo

  Articol manipulator! Daca echipa Steaua ramanea la noi, pana acum castiga de cel putin 1-2 ori Liga Campionilor si de 3-4 ori Liga UEFA! Desigur, profiturile ar fi fost in consecinta, la nivelul celorlalte echipe din Vest, care se bat an de an la trofeele europene! Privatizarea echipei a fost lovitura teribila data bugetului pentru aparare a tarii! – S.S. – Talpan….-:)

 8. alexcol

  Acestea sunt datele de pe foaie, cele oficiale.
  Sumele reale sunt mult mai mari, bani incasati la negru din transferuri, bani scosi sub diverse modalitati din conturi, pentru a nu se plati impozit pe profit, etc.

  Oricum, parerea mea, terminati cu aceste articole in care vreti sa demonstrati tot felul de bazaconii.
  Vrei sa tii cu FCSB, tine frate cu FCSB,du-te la meciuri, fa ce vrei, nu trebuie sa demonstrezi nimic nimanui.

  Vrei sa tii cu CSA Steaua, hai din toamna la meciuri in Ligile inferioare, la fel, nu trebuie sa demonstrezi nimic nimanui, fa ce simti.

  Oricum este vina site-ului pentru toate tevaturile create.
  Din toamna trebuie sa va decideti ce tabara alegeti, nu se pot face 2 avancronici, pentru 2 echipe diferite pe acelasi site, ori FC FCSB ori CSA Steaua…..

  1. siegfried

   @ alexcol

   Hai liniște pe site că a venit conspiraționistul șef să ne explice el cum e cu banii negri.

   Ai date în acest sens? du-te la DNA, DIICOT, parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și povestește-le că ei n-au găsit nimic în neregulă în contabilitatea FC Steaua, spre deosebire de au găsit la Rapid, Dinamo, Oțelul, Gloria Bistrița, CFR Cluj.

   1. alexcol

    Siegfried, nu sunt conspirationist si sincer nici nu ma intereseaza ce a facut gigi cu banii, daca e pe plus sau pe minus.

    Ce nu inteleg eu, de ce dupa atatea si atatea polemici, mai simtiti nevoia sa va convingeti unii pe altii care e adevarata Steaua???
    Daca tu esti convins ca FC FCSB e echipa ta adevarata, mergi cu FC FCSB, du-te la meciuri, traieste emotiile, uitat-te la tv… fa ce crezi tu.

    Si dupa cum am scris si mai sus, acest site trebuie sa se decida, din toamna, alaturi de cine ce echipa va merge, nu e loc de 2 echipe…cei/cel care „patroneaza” site-ul, sa ia o hotarare sau sa faca un sondaj ceva !

    1. xray Autor articol

     @alexcol

     Cine esti tu sa decizi pentru toti steliștii: „nu e loc de 2 echipe”??
     Daca la tine nu este loc de două, să fii sănătos! Nu te obligă nimeni să fie altfel!

     PS
     Sondajul a fost postat până acum ceva timp, după ce a stat „open” pe site peste un an de zile.
     Avea doar valoare informativa, nu decizională!
     80% din cei care au votat au considerat ca FCSB este continuatoarea Stelei la fotbal.

     1. alexcol

      Xray,
      Unde am decis eu? Ma faci sa rad…am spus sa decida cei care patroneaza site-ul.Ai un talent de a indrepta comentariile fix in directia in care iti convine tie, acuzi useri de fapte pe care tu le comiti. In schimb tu, din comentariile tale si articolele pe care le postezi, decizi ca FC FCSB este continuarea echipei Steaua.

      Si e perfect normal ca acest site sa mearga intr-o singura directie, o singura echipa.
      Unde ai mai vazut, pe lumea asta, un site dedicat unui echipe de fotbal, sa aiba 2 echipe :)))???
      Eu am sugerat ceva, ambele tabere sa-si sustina fiecare echipa care considera ca e continuarea echipei Steaua. Fiecare isi urmeaza drumul in care crede si sa faca ce simte.

     2. xray Autor articol

      @alexcol

      Mai întâi învață să citești și să înțelegi corect ce scriu. Mă refer la comentariul meu anterior, în special.
      N-am timp de palavre cu neînțelesurile tale.

 9. le-reseau-pansant

  bietul nea gigi cum a luat el banii din alocatia copiilor, zestrea fetelor, pensia ma-sii si a ajutat clubul. Bine, de fapt, banii au fost oferiti de un generos grup de filantropi maghiari, cu inima mare care au zis ca nu pot ramane insensibili la dramele poporului roman. Popor român pe care de-a lungul istoriei l-a scos din obscurantisul reactionar al ortodoxiei retrgrade, l-au civilizat prin constructii monumentale in toate orasele, infiintari de scoli înalte unde s-a format nerecunoscatoarea elita romaneasca.

 10. xray Autor articol

  Cheia succesului? Proiectul Hagi – modelul pentru națiunea fotbalului!

  Trei noi transferuri de marcă pentru Hagi și Academia lui!
  Dupa tânăra speranță Ovidiu Herea (32 ani), Viitorul i-a transferat si pe „juniorii” Marius Constantin (32 ani) și Andrei Dumitraș (29 ani), de la ASA, pentru a rupe-n două Europa și UEFA cu „puștimea produsă” în Academie! Nu?

  Evident, va rupe „Evropa” după ce va scăpa de „gloabele” Nedelcu (19 ani), Florinel Coman (19 ani) și bravul fundaș Benzar (25 ani), cel care s-a întors de la Varșovia cu picioarele înnodate de polonezi. Cu ăștia 3 speră să rupă punga ciobanului, noul finanator al Viitorului și Astrei! Le-a dat și o căruță de bani și titlurile Stelei 🙂

  1. siegfried

   Abia aștept verdictul TAS, sper să turbeze Hagi de nervi și să nu-i mai vândă lui Becali nicio „super valoare” de-a lui la Steaua. Poate așa reușim și noi să aducem niște jucători valoroși nu țepe ca Iancu sau Tănase.

  1. xray Autor articol

   Nu are legatura datoria cu salvatul altor afaceri. E folclor.
   Scrie clar si in articol. Cu banii imprumutati a avut cu ce sa se acopere necesarul de cheltuieli al Stelei (bugetul).
   Incepand din 2011, cand a inceput sa inregistreze profit, FC Steaua a inceput vireze inapoi din banii imprumutati. Avea de unde, iar datoria ajunsese la valori imense!

   Deci logic, nu poti da inapoi banii împrumutati decat atunci cand produci mai mulți decat cheltuiesti, adica din „profit”!

 11. alexandru-h

  @alexcol

  Daca voia jiji sa scoata bani cu lopata de la Steaua fara sa plateasca impozite statului roman, inregistra o corporatie prin Insulele Cayman, cum a facut Manchester United, si-si asigura pe deplin un paradis fiscal pentru banetul de la club.

  –––––––
  The company based in the Cayman Islands is called Red Football, which owns Manchester United plc (Cayman), which owns Red Football Holdings Limited (UK), which owns Red Football Shareholder Limited (UK), which owns Red Football Joint Venture Limited (UK), which owns Red Football Junior Limited (UK) and Manchester United Limited (UK), and „various operating subsidiaries.”
  –––––––

  Oare ce reactie am fi avut daca structura actionariatului Stelei ar fi fost la fel de incurcat precum cel al celui mai bogat club din lume?

 12. le-reseau-pansant

  pazea,

  expertul mondial în finante, contabilitate, gestiune si administratie, marca si palmares, regulamente Fifa si Uefa, Istoria României, a aparut pe sait cu informatii în premiera spre a ilumina gloata de ignoranti.

  Recunosc mi-am cumparat caiete, blocuri de desen, am ascutit creioanele ca sa iau minutios notite, sunt convins ca si voi faceti la fel.

 13. alexandru-h

  😀

  Daca vrei, stabilim un program riguros si regulat de postari ca sa avem grija sa-ti afisezi frustrarile imediat dupa ele. Vii la ora stabilita cu biberonul in gurita, astepti sa-mi scriu poezia si apoi musti precum Terente: bine si apasat.

  Sfatul meu binevoitor e sa te lasi de sportul asta. Nu te avantajeaza. Ok, am inteles, te-a deranjat opinia mea despre Halep si ai extins-o la nivelul intregului meu discurs. Cum crezi ca se va termina povestea asta? Iti spun cum: te vei plictisi peste vreo 2 zile si toata pseudo-campania asta de epurare a inamicilor patriei se va fasai. Nu am nicio problema, descarca-te, baga-ma in orice sfant sau dumnezeu crezi ca pot intra dar stim prea bine ca nu va avea vreun efect.

  Whatever, I don’t care. Distreaza-te in voie! De cand s-a lasat Toronto de bautura nu am mai avut motiv de amuzament pe site-ul asta. Poate soarta a decis sa ii iei tu locul…

 14. mq-messi

  Cum dadea bani la negru pe la csa, asa si scotea. Nu ca ar fi ceva extraordinar, toti au practicat aceleasi scheme, nu era ne-a gigi mai hot ca restul.
  Totusi, va dati seama cat timp liber are unu ca siegfried, daca ii tine contabilitatea societatii lui becali? Ce vrei sa demonstrezi? Poti sa faci 10 mii de articole, nu schimba cu nimic realitatea; echipa pe care o sustineti e doar o jucarie in mana unui debil psihic.

  1. siegfried

   Cap-de-peluzăr, eu nu țin contabilitate nimănui, nici n-aș avea cum nefiind angajat al clubului. Așa cum scrie în text datele sunt luate de pe site-ul ministerului de finanțe, primul tabel fiind un print screen. Activitatea mea a constat în niște copy/paste în excel și în folosirea unor funcții. Dacă ai niște minime cunoștințe realizezi că toată munca asta a durat 2-3 ore, dacă ești proaspăt dat jos din copac și n-ai deschis în viața ta un tabel în excel decât din greșeală cred și eu că ți se pare o muncă epopeică.
   În rest, ce să zic, deși George Becali e soarele universului tău, pomenindu-i numele în sculare și culcare, dai încă o dată dovadă de o crasă necunoaștere a istoriei venirii lui la Steaua. Becali nu a dat nicio sacoșă de bani la CSA cum debitezi tu pentru că activitatea de fotbal a fostei secții a CSA/ului trecuse la AFC în iulie 1998. Becali a împrumutat (cu acte notariale) bani asociației începând cu 2000, în schimbul lor în actele de dare în plată asociația sub semnătura lui Păunescu se angaja să-i ofere acțiuni la viitoarea FC Steaua SA care urma să preia la rândul ei activitatea fotbalistică de la AFC. De alt fel ăsta e și motivul procesului pentru nume, CSA afirmând în întâmpinare și în concluziile scrise că tranzacția dintre asociație și societatea comercială nu îi este opozabilă, că ea a semnat un protocol doar cu AFC-ul, nu cu FC Steaua SA.
   Dar ca să știi toate asta ar fi trebuit să citești multe documente, sport străin ție.

 15. fortuneteller

  Uite aici realitate: FCSB exista, si e continuatoarea FC Steaua, care e urmasa sectiei de fotbal de la CSA. Care CSA nu are echipa de fotbal. Ma rog, are, da’ de juniori si planuieste sa-si faca una de amatori, toate din banii contribuabilului roman.

 16. mq-messi

  Alte „jucarii” sunt conduse de oameni care mai au treaba cu fenomenul numit fotbal. Daca voi imi gasiti o echipa din Europa, care are pretentii cat de cat de performanta, mai amatoare ca fc fcsb, eu ma retrag.

 17. calinel

  Nu inteleg care e tema discutiei. jj a creat din Steaua o afacere. Cu specificul ei si rezervele ei, dar e afacere. In unii ani avea pierderi, in altii profit. Ce e rau in asta. Din toate marile echipe din Romania, Steaua e echipa care nu a fost afectata de falimente, transferuri la negru, smecherii financiare, etc. A cazut Rapid, Dinamo e in insolventa, CFR a cazut imediat cum a disparut sustinerea politica. De Urziceni si Otelul – campioane care au disparut cu jackpotul de liga campionilor (pe care tot Steaua il asigura in mare parte).
  De echipe ca ASA, Vaslui, Bistrita, Sportul, Farul, Poli Timisoara, U Craiova, U Cluj, Petrolul, Astra nu mai avem ce vorbi.
  Si asta in conditiile in care multe echipe primeau sustinere de la bugetele locale, primeau in folosinta gratis stadioane moderne si baze de antrenament, iar Steaua trebuia sa plateasca chirii de sute de mii de euro si sa faca si investitii pe care nu le putea recupera.
  Are jj pacate mari, dar nu e Copos, Paskany, Siman, Borcea, fostul patron de la Timisoara si asta deja e un merit.

  1. siegfried

   @calinel
   Tema discuției a fost sintetizată bine de Xray.
   Acest articol răspunde într-un fel, cu date oficiale, și întrebărilor vehiculate emoțional și partizan în presă și în disputele din mediul online:

   „A băgat Becali bani în clubul Steaua sau și-a făcut averea (estimată de Capital la peste 300 mil. €) de la Steaua?”
   „Este Steaua o mină de aur de la sine sau trebuie tu să o conduci și să o transformi într-o mină de aur ca pe orice business, altfel devine o mașină de tocat bani într-un sac fără fund?”

   M-am gândit că prezentarea unor date oficiale de la ministerul de finanțe o să pună capăt delirului privind finanțele clubului. Evident m-am înșelat, conspiraționiștii n-au avut nicio problemă în a perora că datele sunt o comicărie, valabile doar pe hârtie pentru că Becali a luat bani la pungă/ a dat bani la pungă etc. Asta deși niciun conducător de la Steaua nu a fost condamnat sau măcar acuzat că ar fi falsificat date din contabilitatea clubului spre deosebire de ce s-a întâmplat cu conducătorii de la Dinamo, Rapid, Gloria, Oțelul, CFR sau U Craiova.
   Discuția între oameni ca mine și oameni ca ei e ca discuția dintre un ateu (care spune ce știe) și un fundamentalist religios (care spune ce crede), neexistând niciun numitor comun.

 18. mq-messi

  Mare filozof si tu. Nu stiu cine are disputele de care vorbesti, dar nu cred ca are cineva vreun dubiu ca averea aia e facuta din tunuri imobiliare. Nici tu nu stii ce ai vrut sa arati sau sa demonstrezi. Singura concluzie pe care poti sa o tragi e ca pana si unul ca gigi becali se poate autofinanta. Acum sa vedem daca reuseste si fara brandul Steaua. Ultimii 2 ani ne arata ca se duce in jos clubul fc fcsb.
  Oricum, plictisitor. Nu cred ca i pasa nimanui ce scrii tu pe aici. Multumeste-mi ca-ti fac comentarii.. macar atat sa ai si tu la referatul asta pe care l-ai facut.

 19. kla2005

  Bine a punctat Reghenkampf!

  Ce sa mai aiba in comun cu o echipa pe care a daruit-o gratuit unei asociatii???
  Si asta cand? in 1998!!!!!!!!
  Au trecut aproape 20 de ani!
  20 – DOUA ZECI!!!!!

  M-a intrebat un strain, de ce si-a schimbat Steaua numele, pentru ca era foarte cunoscuta in exterior.
  I-am explicat un pic si a ramas … perplex!

  Nu i-a venit sa creada ca o armata a unei tari se ocupa cu asa ceva.
  Mi-a pus o intrebare simpla la care nu am avut raspuns:
  De ce nu vrea Armata sa-i fie cunoscuta marca Steaua in continuare?
  Cu alte cuvinte, de ce nu mai vrea Armata sa fie asociat numele Steaua cu cel al castigatoarei Cupei Campionilor Europeni?
  Eu nu am stiut ce sa-i raspund…

 20. kla2005

  si pentru cei care tot o dau ca Jiji face bani garla cu Steaua, ia cititi printre randuri si vedeti ce pricepeti din articolul asta: http://m.zf.ro/companii/teia-sponte-omul-lui-becali-a-facut-profit-de-121-mil-lei-prin-firma-bimob-eu-16461111

  Teia Sponte, omul lui Becali, a făcut profit de 121 mil. lei prin firma Bimob EU

  Compania Bimob EU, deţinută integral de omul de afaceri Teia Sponte, „omul de casă“ al lui Gigi Becali, a avut anul trecut profit de 121 mil. lei (27 mil. euro), un rezultat record, raportat la pierderile de minimum 200.000 de lei pe care le-a avut în anii anteriori.

  Compania lui Teia Sponte a vândut la începutul anului 2016 un teren de 47 de hectare în zona de nord a Capitalei către Vastint, divizia imobiliară a grupului suedez Inter Ikea, potrivit mai multor surse din piaţă. Tranzacţia a fost anunţată oficial de Vastint, care însă nu a precizat nici numele vânzătorului, nici valoarea tran­zacţiei. Surse din piaţă estimau atunci acordul la 50 de milioane de euro.

  Câştigul de 121 mil. lei al Bimob EU în 2016 este comparabil cu cel înregistrat de Mega Image, cea mai extinsă reţea de magazine din Capitală.

  Vastint a cumpărat terenul pentru a dezvolta un proiect mixt, predominant rezidenţial, după cum spunea anul trecut, după achiziţie.

  În zona terenului se află facilităţi precum Băneasa Shopping City, pădurea Băneasa şi aeroportul Otopeni. De altfel, acolo există deja în desfăşurare un proiect care vizează dezvoltarea sectorului 1 şi a zonei Străuleşti, iar la sfârşitul lunii martie a acestui an a fost inaugurată staţia de metrou Străuleşti.

 21. wu1

  …pai l.ai indus in eroare pe nenea strainu si asa a ajuns sa-ti puna o intrebare cu care sa te inchida si in acelasi timp sa.l lasi in ceata !
  pai cum sa nu vrea sa se asocieze cu echipa din 86 cand tocmai asta face, se debaraseaza de echipa fantoma fcsb si continua traditia csa steaua!
  si inca ceva, cu ce se ocupa frate armata romana ??!!! i.ai spus acelui strain ca, clubul SPORTIV al armatei are mai mult de 10 discipline sportive ??!!!

  1. fortuneteller

   Doua chestii:
   1. De ce ai tu nevoie ca cineva sa se debaraseze de fcsb? Nu cumva din cauza ca e continuatoarea fotbalului stelist? Daca nu ar fi, nu te-ar interesa.
   2. Cu ce se ocupa armata intr-un stat democratic in anul de gratie 2017? Pai cu apararea tarii respective, nu cu activitati sportive. Cluburile sportive afiliate ministerelor fac parte din realitatea tarilor dictatoriale, majoritatea comuniste. In 1986 era ok, in 2017 nu mai e.

   1. wu1

    Da?! Spunele asta sutelor de sportivi din cadrul clubului! Da, sportivi aia care reprezinta ROMANIA la jocuri olimpice, campionate mondiale si europene, si care in fiecare an aduc medalii de aur si argint in visteria clubului si in onoarea romaniei! Cu munca si devotament fata de sportul pe care il practica .Nu stiu de ce amestecati armata romana cu clubul sportiv, n-are nicio relevanta !de parca soldatii sunt implicati sau ministrii si generalii!
    Apropo, off topic, brandul fc arges tocmai a fost cumparat pentru 660 mii de euro IN LIGA 3 !!!unde este evaluatea clubului steaua inainte de „tranzactie” ?!! Si compara notorietatea si trofeele nationale si internationale dintre steaua si fc arges si spune-mi diferenta, asta ca sa nu mai comentati la suna de 37 mil !

    1. fortuneteller

     Da. comentez. Ce spui tu e ca-n bancurile cu Radio Erevan. Una s-a vandut, alta vrea sa inchirieze, dar sa includa in chirie si ce apartine celorlalte sectii, si asta pe baza unei estimari facute de o terta parte cu experienta nula. Curat-murdar coane Fanica.

    2. fortuneteller

     Inca un comentariu scurt. Cinste sportivilor, desi performantele sunt in scadere dramatica, asa ca mai usor cu aurul si argintul anual. Plus faptul ca munca si devotamentul lor nu inseamna automat ca cetateanul roman trebuie musai sa le finanteze activitatea. N-are nimeni nimic impotriv asportivilor, dar clubul trebuie finantat din bani privati, nu din bugetul desemnat pt apararea nationala.
     Referitor la „tranzactie”, oare de ce nu intelegi ca „tranzactia” nu a fost vanzare, ci cedare? Adica aia n-aveau bani sa tina sectia, erau deja in rahat cu banii, iar tu crezi ca aveau chef sa plateasca estimari? Li s-a urcat la cap dupa ce au vazut ca echipa ciobanului face bani.

 22. wu1

  In 86 era okay iar in 2017 nu ?!!
  Pai uite unde se ajunge cu privatizarile astea , cate echipe de traditie au disparut din cauza asta !! Si cate fabrici si uzine sunt ruine supa 90 !! Trebuie gasita o solutie de mijloc nu abandon total din partea statului !

  1. fortuneteller

   Nu exista solutii de mijloc intr-o societate care se vrea democratica. Amesteci rezultatele nefericite ale „privatizarii” romanesti, cu necesitatea de a nu avea statul implicat in sportul de performanta. Da, in 1986, in plina era comunista, era ok ca armata sa culeaga porumb si sa aiba sport de performanta. In 2017 mai e ok in Cuba si Coreea de Nord. Sportul de performanta nu trebuie platit din impozitele cetateanului de rand, banii aia sunt pt chestii gen aparare si ordine publica, educatie, sistem medical, infrastructura.

 23. wu1

  Ia uite man ce zice aici !
  Petrolul este din nou Petrolul! Asociaţia Petrolul 52, care a început actualul sezon în Liga a 4-a, a câştigat licitaţia pentru mărcile Petrolul Ploieşti, ajunse la Primărie după falimentul clubului. Astfel, galben-albaştrii au devenit oficial CONTINUATOAREA echipei înfiinţate în 1924 şi stabilite la Ploieşti în 1952. nr : dupa ce au cumparat marcile !! adica exact ce fc fcsb nu are !!

  1. fortuneteller

   Da, FCSB nu are marca, dar are continuitatea. Caci CSA inca nu a binevoit sa actioneze in justitie pt repunerea in calitatea de proprietar a clubului cedat „in mod fraudulos” conform lor si stelistilor liberi. Acest lucru e recunoscut oficial de FRF, LPF si UEFA. Situatia de la Petrolul e doar comentata intr-un ziar de niste jurnalisti, fara a fi ceva oficial. Vezi diferenta?

  1. fortuneteller

   Iar le amesteci, zici de sponsori, apoi bagi iar statul in fata. Hmm… Nu am absolut nimic impotriva statului sa ofere modalitati de sprijinire a activitatilor sportive, dar una e sa dai scutiri de taxe, si alta e sa asiguri buget la club din bani publici. Fa club privat, lasa-i sa caute sponsori, si sa se autofinanteze in mod legal. Dar lasa bugetul public pt chestii de interes public.

 24. wu1

  inca odata iti zic : Spunele asta sutelor de sportivi din cadrul clubului! Da, sportivi aia care reprezinta ROMANIA la jocuri olimpice, campionate mondiale si europene, si care in fiecare an aduc medalii de aur si argint in visteria clubului si in onoarea romaniei, cu munca si devotament fata de sportul pe care il practica ..

  1. fortuneteller

   Ok, da-mi adresa unde sa le zic. Pana atunci iti zic tie: bravo lor, dar nu e treaba cetateanului sa plateasca activitatea lor prin impozite. Daca vrea, cetateanul poate cumpara bilete, tricouri si fanioane, donatii, etc. Si vecinul de la 5 munceste cu onoare si devotament, asta inseamna ca statul trebuie sa-l plateasca din impozite? Nu.

 25. wu1

  ce continuitate are fcsb daca s-a rupt total de clubul care a infiintat echipa, de marca clubului ?!
  despre marca petrolul : până în 13 decembrie 2016 ( unde este continuitatea de care vorbesti, abea din sezonul 2017-2018 petrolul va putea folosi marca petrolul, adica sa.si atribuie torfeele si istoria clunului; unde este continuitatea aici ?? daca un sezon intreg marca nu a putut fi folosita ?!!!) este termenul în care firmele care au ca obiect de activitate astfel de evaluări (care or fi ele, să poată „pune preţ” pe însemnele simbol ale fotbalului ploieştean?) trebuie să prezinte oferta, urmând apoi să „treacă la treabă”.

 26. mq-messi

  Cetatean frustrat, ai protestat pana acum impotriva primariei Bucuresti? 10 mil de euro pentru o echipa de handbal e ok? Iti versi frustrarile legate de fc fecesebe, aruncand cu noroi in CSA. Cand se stie clar ca se va merge din liga 3 cu un privat care sa vina cu finantarea, ce mai vrei? Nu intelegi romaneste? Si mi se pare si normal sa se mearga asa. Alte sporturi precum volei, scrima, tir etc. nu vor putea fi niciodata date unui privat din lipsa interesului. Nu poti nici macar sa te autofinantezi. Singurul interesat este statul roman, care urmareste sustinerea tuturor sporturilor si obtinerea de medalii.

 27. Gosu

  @wu1
  Da, dragule. Este foarte normal sa dispara. Statul sa faca spitale, scoli si autostrazi. Nu sport ! Oare cum ar fi sa primeasca bani si de la autoritatile locale sau centrale echipe ca Real sau Barca ? Ar deveni pe fata un duel direct si politic intre catalani si spanioli.

  Referitor la speta Petrolul, aberezi.
  Si inainte sa-si ia marca , FRF i-au acceptat ca fiind continuatori. Uite ce zice Rachita in aprilie :
  ” Mărcile sunt proprietatea Primăriei Ploieşti. Noi ne dorim ca mărcile să fie folosite de echipa susţinută de suporteri, care joacă pe Ilie Oană şi are palmaresul vechiului Petrolul. Am vorbit şi la FRF, când Petrolul falimentase, mi-au zis că palmaresul va fi recunoscut de FRF echipei CARE VA FI CONTINUATOAREA Petrolului, care va juca pe Ilie Oană, în galben-albastru”

   1. Gosu

    O pauza mare, precum alde CSA….Bai, serios ma, adunati-va si renuntati la ipocrizie cat timp considerati ca vreti sa fiti etaloane morale pentru „muritori”, respectiv prostime.
    Parerea mea e ca sunteti niste gheoaze, pierdute in timp si spatiu care au uitat pe vesniciie ce inseamna o echipa de fotbal….

 28. kla2005

  1. Si CS CraiOlguta a castigat in instanta nustiucepalmares si pe plan sportiv are zero barat (vezi site UEFA)
  2. E o confuzie continua creata de interesul fiecaruia in fiecare speta in parte.
  3. Mai nou am auzit ca UTA Arad care a jucat meci de baraj cu ACS Recas Poli Timisoara pentru accederea in Liga1 a castigat nustiuceproces si e continuatoarea fostei FC UT Arad!!!! UTA Arad e continuatoarea „Batranei Doamne”, FC Uzina Textile Arad!!!
  Sa innebunesti nu alta!
  4. Petrolul are 6 (SASE) marci!!!! Oare cum e impartit palmaresul acolo? 10 sezoane pe o marca? 20 pe alta marca? Si daca nu luau toate marcile, atunci nu mai erau continuatori? Erau Petrolul marca 1 si 3 …???
  Au innebunit cu totii!

  FRF trebuie sa puna piciorul in prag si sa stabileasca niste criterii clare sa nu mai existe confuzii intre palmaresul x si palmaresul y si alte tampenii de genul asta!

  Cat despre Steaua…lucrurile sunt clare. CSA si-a aruncat la gunoi clubul de fotbal sau…mai grav, unii generali au vrut sa se imbogateasca rapid de pe urma clubului de fotbal.

  Atata timp cat generalii CSA au iesit din sedinta AFC care a transferat tot clubul de fotbal Societatii Comerciale si nu au sesizat parchetul sau nu exista vreo urma de atingere asupra legalitatii tranzactiilor ar trebui sa aiba ciocul mai mic!
  Daca se face o ancheta si se dovedeste ca tranzactiile au fost ilegale, tot clubul sa treaca inapoi la CSA, iar cei vinovati de inselaciune sa-i plateasca lui Jiji banii investiti si despagubiri morale pentru ca l-au indus in eroare cu intentie!!!

  STEAUA NU A RETROGRADAT NICIODATA!
  STEAUA e in Liga1!

  @wu1 si mq-messi
  E normal in Coreea de Nord, in China, prin Uzbekistan, Pakistan, Rusia si alte tari care se termina in „an” sa plateasca statul salariile jucatorilor de fotbla, rugby, handbal, etc.
  Intr-o societate democratica, bazata pe economie de piata, exista niste principii legate de concurenta, fair play, etc, etc…notiuni necunoscute unor COMUNISTI de teapa unor adepti de-a lui Talpa Iute!

Lasă un răspuns