Transferul lui Niga la FC Steaua salvează Foresta de la desfiinţare

de | iunie 14, 2017

Image result for Toma Niga de la Foresta Suceava

Transferul lui Niga la FCSB salvează Foresta de la desfiinţare. Cât urmează să încaseze clubul sucevean

Anunţat în exclusivitate încă de miercurea trecută de Liga2.ro, transferul lui Toma Niga de la Foresta Suceava la FCSB s-a perfectat oficial la începutul acestei săptămâni. Portarul echipei din Liga 2 a semnat pentru o perioadă de cinci ani cu vicecampioana României, iar banii oferiţi Forestei vor salva clubul de la desfiinţare.

”Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să îşi rezolve problemele financiare de pe urma lui Niga”, a spunea săptămâna trecută, pentru Liga2.ro, Petrică Băsăscu, agentul lui Niga.

Oficialii Forestei şi cei ai FCSB au ajuns la un acord la început săptămânii în privinţa transferul portarului Toma Niga, jucător care se află în cantonament în Slovacia cu echipa lui Nicolae Dică. Suceveanul de 19 ani a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani, iar clubul Foresta urmează să primească 30.000 de euro şi 15% dintr-un transfer ulterior.

„Am ajuns la o înţelegere cu bucureştenii pentru suma de transfer de 30.000 de euro şi 15 la sută la un eventual transfer ulterior. Având în vedere că Niga putea să plece gratis din cauza restanţelor salariale, pot să spun că această sumă este una maximă pe care puteam s-o obţinem. Toţi aceşti bani vor fi direcţionaţi spre Finanţe, pentru a mai acoperi o parte din datorii”, a spus, pentru Monitorul de Suceava, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac. Conducătorul Forestei cerea iniţial 200 de mii de euro în schimbul lui Niga.

Toma Marinică Niga (19 ani), născut pe 15 august 1997, a fost în lotul echipei Foresta Suceava în ultimele trei sezoane ale Ligii 2. Originar din satul Frumosu, din judeţul Suceava, Niga a fost titular în acest campionat la echipa pregătită fie de Adrian Iencsi, Cristian Popovici sau Marius Lup, bifând 27 de jocuri, toate ca titular. Goalkeeperul a intrat în atenţia selecţionerului naţionalei de tineret a României, Daniel Isăilă, la începutul lunii martie a acestui an făcând parte din lotul de jucători din Liga 2 şi 3 care a fost testat la Centrul Naţional de Fotbal Buftea.

„De mic copil visam să ajung la Steaua”

Niga spune că pasul făcut la FCSB este cel mai important din cariera sa. De mic visa să ajungă la Steaua. „Pasul către Liga 1 înseamnă foarte mult pentru mine şi este cel mai important din cariera mea de până acum, mai ales că de mic copil visam să ajung la Steaua. Nu m-am gândit că voi ajunge aşa repede în prima ligă, mai ales la o echipă de tradiţie în fotbalul românesc. În continuare îmi doresc să fiu sănătos, pentru că este cel mai important, şi să mă pregătesc cât mai bine. Am petrecut o perioadă foarte frumoasă la Suceava, mai ales că mi-am dorit să joc pentru echipa fanion a judeţului. Eu sper ca Foresta să continue activitatea şi să se găsească bani pentru achitarea datoriilor la Fisc. La FCSB am întâlnit un grup unit şi o atmosferă bună, propice pentru performanţă”, a declarat Niga pentru Monitorul de Suceava.

La FCSB, Toma Niga se va lupta pentru a apăra cu Florin Niţă (29 de ani), Eduard Stăncioiu (36 de ani) şi Ionuţ Poiană (19 ani). Bucureştenii i-au mai transferat în această vară pe Junior Morais, Ionuţ Larie şi Constantin Budescu.

Foresta Suceava are peste 300 de mii de lei datorie la Fisc şi din această cauză nu a putut obţine finanţarea nerambursabilă din partea autortităţilor locale sucevene. Clubul are puşi deoparte peste 1,5 milioane de lei, însă nu îi poate accesa până nu îşi achită datoriile. În acest moment, Foresta, care în ultima etapă a Ligii 2 nu s-a prezentat la meciul de la Călăraşi, fiindcă nu a avut bani de deplasare, este la un pas de desfiinţare, iar jucătorii au început deja să îi plece la alte echipe. Bogdan Rusu şi Lucian Dumitriu vor merge la nou-promovata AFC Hermannstadt.

Sursa: liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns