home
29-06-10

Viorel Paunescu l-a imprumutat pe Becali cu 5 milioane de euro

Odată cu venirea lui Piţurcă la cârma echipei, Gigi Becali a dat senzaţia că a rezolvat şi problema lichidităţilor, care a reprezentat ultima piedică Î calea acordului dintre Steaua şi tehnician. Se pare Îsă că patronul Stelei a primit un ajutor financiar major, Î valoare de cinci milioane de euro, din partea fostului partener de afaceri, Viorel Păunescu.

În urmă cu două săptămâni, sosirea lui Victor Piţurcă Î Ghencea era Îcă incertă. Fostul selecţioner Îi pusese lui Gigi Becali două condiţii care nu erau negociabile: salariile jucătorilor să fie plătite la zi şi să-i fie pus la dispoziţie un buget major pentru transferuri. Aflat Î impas financiar, patronul Stelei a tergiversat la maximum un răspuns şi, neavând nicio soluţie viabilă, a apelat la prieteni.

Datoria trebuie Îapoiată peste un an

Salvarea lui Becali a venit de acolo de unde mulţi nu se aşteptau: Viorel Păunescu. Fostul preşedinte al Stelei a fost de acord să-l Împrumute pe actualul patron din Ghencea cu cinci milioane de euro, bani pe care Becali ar trebui să-i Îapoieze Î maximum un an. Interesant este că, Î urmă cu şapte ani, atunci când a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Stelei, Gigi s-a luptat chiar cu Păunescu Îtr-o şedinţă a Consiliului de Administraţie care s-a derulat cu bodyguarzii de faţă.

A girat cu acţiunile clubului?

Primul efect al acestei tranzacţii nu a Îtârziat să apară. Chiar Î ziua Î care Piţurcă a condus primul antrenament al echipei, Becali anunţa surprinzător la Sport.ro că Viorel Păunescu este noul preşedinte de onoare al Stelei. În plus, unele surse spun că patronul Stelei ar fi girat Împrumutul de cinci milioane de euro chiar cu un procent important din acţiunile clubului.¢

Păunescu, după ce a plecat de la Steaua:
- În 2003, la şedinţa CA al Stelei Î cadrul căreia s-a decis ca Gigi Becali să fie acţionar majoritar al echipei, Păunescu nu a participat, fiind Î conflict cu actualul patron
- În 2005 a devenit preşedinte al Federaţiei de Nataţie
- În 2006 a vândut hotelul Rex, din Mamaia, contra sumei de 10 milioane de euro

950 de milioane de euro este suma la care a fost evaluată de revista Capital averea familiei Păunescu.

700 de milioane de euro este cota la care a ajuns averea lui Gigi Becali.

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE