[Update documente]Conferința de presă a lui Becali

de | octombrie 23, 2015

Gigi Becali a susținut azi prima conferință de presă după aproape o lună de tăcere. Acesta a discutat despre problemele echipei, dar şi despre posibilitatea ca Steaua să se întoarcă în Ghencea şi să folosească vechea emblemă a clubului. Totul a durat 53 de minute. Am preluat  trascripturi din presă cu temele principale.

 • Despre preluarea echipei

„Este un amendament semnat de către generali şi Armată când s-a preluat atunci Steaua şi spune aşa: se preiau toate debitele MApN de către asociaţia Steaua. Deci toate datoriile, cu nocturnă, tot, tot. S-a cerut o comisie care să verifice statutul asociaţiei, după care s-a cerut avizarea favorabită a Asociaţiei. Aşa se spune aici, că Armata a avizat favorabil. Ministrul, ministerul şi autorităţile statului. Pe asta mizez, că aşa a spus statul român şi eu m-am conformat. Asociaţia FC Steaua Bucureşti preia în întregime tradiţiile glorioase. Am făcut cerere de afiliere. (Becali prezintă un amendament, semnat de el si de Armata si  documentele din care rezulta ca Ministerul Apararii si-a dat acordul pentru ca Steaua sa ajunga in posesia lui.)

Vă arăt că am preluat și locul în Liga 1 pe drept și că nu e nici o problemă. Avem și afilierea. Ne-am afiliat şi am obţinut certificatul de afiliere. Am falsificat eu ceva? Am luat eu Steaua cu macaraua? Am făcut nişte acte conform statului român şi legislaţiilor în vigoare. Steaua e afiliata la FRF. Suntem membri fondatori ai Federatiei. Avem actele luate. Ce sa mai facem? Am platit taxe cat restul de 17 cluburi din Liga I! Am dat taxe 50 de milioane de euro, am adus 200 de milioane de euro in tara si i-am bagat in circuit!

S-a făcut o anchetă cum s-a preluat Steaua şi s-a dat NUP (neînceperea urmăririi penale). Nu, totul e făcut conform legislației în vigoare! S-a făcut anchetă și despre cum a fost preluată Steaua de domnul Păunescu, și despre cum a fost preluată de mine. De fiecare dată s-a decis neînceperea urmăririi penale. Dacă statul spune că ce am făcut e corect…

 • Despre marcă

Boroi nu are cum să facă fotbal în Europa cu echipa lui! El are voie să facă doar club de baschet, volei și altele. Am luat de la Marian Iancu niște acte în care se demonstrează ce e aia marcă. Fotbalul de la CSA Steaua s-a desprins, ei nu mai au voie să facă fotbal.

Emblema lor nu mă interesează! Eu daca fac fotbal, nu ii incurc. In acte se zice clar, fotbalul se desprinde de celelalte sectii. Cum ma lupt eu cu ei? Ei nu au voie sa faca fotbal! Ei acum trebuie sa vina sa-mi spuna cat au castigat cu marca. Ea nu face parte din patrimoniul firmei. Poate fi inchiriata, cesionata, licentiata. Nu poate fi vanduta. Nu dau nici 7 bani. Fac un desen si gata, sunt Steaua, joc cu desenul ala. Asta e Steaua Bucuresti. Boroi trebuie sa vina sa-mi spuna cat a produs marca, desenul ala. Sa-mi arate evaluatorul cat produce. Sa le intre in cap tuturor ca niciodata nu o sa iau marca aia si niciodata n-o s-o iau! Nu ma intereseaza. Ca produce pe pieptul meu, e altceva!. O sa vedeti cat de curand ce fac, o sa vedeti cum o sa fie!”

 • Despre stadion și bază

„Ghencea trebuie sa fie baza sportiva, nu unitate militara. Sunt obligati! Le-am facut instiintare, sa-mi dea nocturna. Sa ne anunte cand venim sa ne luam nocturna si tot ce avem acolo. O sa lasam in paragina. Anunta ca fac evaluare. Nu am nevoie de negocieri. Se crede unul stapan. Dar nu e stapan pe institutii! Cineva scoate castane din foc cu mana lui Boroi. Boroi o sa se arda, acum o sa se arda!”

 • Despre protest

Dacă vine unul şi spune că ia el Steaua, că adună zece mii şi intră cu forţa şi sparge uşile la stadion şi că face manifestaţie, eu am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog instituţiile statului şi pe cei care dau avizare de manifestaţii… Stai, mă, pentru ce ceri manifestaţie? Că şi eu strâng 30.000, un milion strâng eu şi iau eu Petromul. Fac manifestaţie. Dar nu pot să-l iau, că a fost privatizat conform legilor româneşti. Vreau şi Transgazul, vreau şi Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel să ia el cu manifestaţie. Şi atunci am făcut o plângere penală de instigare la violenţă, că aşa a zis, că rupe gardurile, că face, că drege… Becali să le-o da înapoi şi cu jucătorii cutare şi eventual şi cu bani în cont, că vrea el, Jan Pavel”.

Sa se faca mitingul, sa vina. N-am zis ca le dau Steaua? Sa-mi dea Jan Pavel 100 000! O dau cu 100 000. Sa vad de unde o strang ei. Nu are incredere sa-i dea cineva lui Jan Pavel nici ca sa se pozeze doua ore cu suta!

Am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel pentru instigare la violenţă. M-am săturat să mă cert. Tu faci manifestaţie şi insigi la violenţă împotriva unei societăţi care a plătit impozite la stat vreo 50 de milioane de când a preluat-o eu. Eu am plătit corect impozite şi taxe, că eu nu vreau să mă duc la puşcărie. Mineriadele nu mai merg. Ce încearcă Boroi cu Talpan este un fel de mineriadă. A făcut şi Iliescu, dar uite că după 25 de ani dă socoteală„.

În măsura în care timpul ne va permite vom reveni cu un update cât mai cuprinzător.

Update: 

FOTO! Acte prezentate de Gigi Becali la conferința de presă. Imagini în detaliu surprinse de fotoreporterul GSP

Gigi Becali a ținut să demonstreze din nou că FC Steaua București este continuatoarea de drept a Stelei și a venit cu actele prin care susține că n-a pierdut nimic în fața celor de la CSA, în afara emblemei.

Ce documente a prezentat Gigi Becali la conferința de presă de vineri 23 octombrie:

 • Act 1: MAPN avizează favorabil dobîndirea personalității juridice de către Asociația FC Steaua București
  act1
 • Act 2: STATUTUL: Asociația FC Steaua București SA continuă activitatea sportivă de performanță a Secției de Fotbal a CSA Steaua București și preia în întregime tradițiile glorioase ale acesteia.
  act2
 • ACT 3: Societatea comercială Fotbal Club „Steaua” București SA va prelua fără nici o altă formalitate locul din Divizia A.
  act3
 • ACT 4: Certificat de Identitate Sportivă
  act4
 • ACT 5: Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 6 a dispus neînceperea urmăririi penale în ancheta privind preluarea clubului de către Gigi Becali
  act5
 • ACT 6: Asociația FC Steaua București a preluat unele debite ale celor de la MApN și ale CSA Steaua
  act6

Sursa: GSP

97 de comentarii la „[Update documente]Conferința de presă a lui Becali

  1. xray Autor articol

   1) Transcrie din voice în text tu, că tot te plătește în acțiuni. Pentru a lui Becali a făcut-o presa.
   2) Foarte bine, înseamnă că sâmbătă îi saltă DNA pe amândoi. Pe cioban că a furat și pe Pavel că a tăinuit 12 ani fapta și câțiva ani a favorizat „infractorul”, ca lider de galerie, înșelând suporterii că aia e Steaua, deși el știa că nu e (cum spune chiar el). 🙂

 1. raducus

  Ca sa facem un pic haz de necaz acum… Gigi nu duce un „meci” intreg din punct de vedere fizic :))

  Incepe conferintele asezat, linistit, pregatit, cu incercari de argumentare si asa mai departe dar dupa jumatatea timpului alocat deja o da in diverse.

  Replica cu „Boroi ii impusca e cireasa de pe tort” :))

  Cum spunea un utilizator pe forum, ar fi de ras daca n-ar fi de plans…

 2. alexandru-h

  In sfarsit am vazut si certificatul sportiv al echipei. Ala care e punctul-cheie al continuitatii echipei. Fotbal Club Steaua Bucuresti. Nu FCSB, nu aberatii ronniene…

  Vezi ba ronnie, aia e denumirea oficiala a echipei, nu ce scrie pe marca/sigla/emblema. Denumirea ce e luata in considerare de FRF in momentul afilierii.

 3. siegfried

  Ronnie şi ceilalţi stelişti eliberaţi sunt cei mai fideli ascultători a lui Becali. O declaraţie nu ratează. Dacă mâine Becali ar anunţa că pleacă în Grecia să se călugărească ar intra toţi în depresie. Viaţa lor n-ar mai avea sens.

 4. cristi

  Am facut greseala sa-l ascult pe Jean Pavel. Doamne, cat de penal este omul. El face statut si listeaza la bursa, dar ce? E clar ca incearca sa puna presiune pe gigi poate ciuguleste ceva. Mi-a placut fraza aia „parteneri de afaceri de-ai mei”, din bazar sau de unde? Fereasca Dumnezeu, asta e mai penibil decat gigi si il baga toata lumea in seama.

 5. ronnie

  Alexandru H.

  Am vazut si eu certificatul de identitate sportiva. Nu sunt expert, asa ca te rog pe tine sa imi explici cum lamureste ala continuitatea echipei cand el a fost eliberat in 21 Februarie 2003? Cumva acest document arata infiintarea unei entitati noi?

  Si, daca da, cum de a reusit aceasta entitate noua sa se inscrie direct in liga 1?

  1. siegfried

   Foarte simplu. Fondator şi acţionar minoritar (cu 36 %) la FC Steaua a fost subscrisa AFC Steaua care a contribuit la societate nou înffinţată cu propriul patrimoniu (jucători, loc în prima ligă, coeficient UEFA- adică cu palmaresul mult trâmbiţat).

 6. pcsbb

  Din nou o conferinta la care zeul fcsb-istilor ne-a lovit din plin, dovezi palide, acealeasi acte pe care le-a aratat si la ultima conferinta de presa, valabile doar in ochii orbilor.
  S-a semecherit ne-a, a dat-o pe cai legeale, infractorul face plangere penala; mai corect din partea lui era sa trimita niste indivizi cu ceafa groasa.

 7. pcsbb

  Din nou o conferinta la care zeul fcsb-istilor ne-a lovit din plin, dovezi palide, acealeasi acte pe care le-a aratat si la ultima conferinta de presa, valabile doar in ochii orbilor.
  S-a semecherit ne-a, a dat-o pe cai legale, infractorul face plangere penala; mai corect din partea lui era sa trimita niste indivizi cu ceafa groasa.

 8. alexandru-h

  @ronnie

  Eu m-am obosit sa scriu un serial in trei parti despre certificatul de identitate sportiva dar se pare ca nu l-ai citit.

  E foarte simplu si o sa o iau de la coada la cap. Ca o echipa sa fie afiliata la Federatia de Fotbal si recunoscuta de UEFA trebuie sa aiba un certificat de identitate sportiva, ce contine denumirea oficiala, adresa firmei/societatii/asociatiei sportive. Cand voi citeati de denumire in catastifele FRF, era vorba de actul ala, nicidecum de o fantezista relatie cu denumirea marcii comerciale.

  In 2003 societatea lui Becali era recent infiintata, asadar avea un certificat de identitate sportiva nou nout. S-a afiliat la FRF tot pentru prima oara. Dar surpriza – a primit dreptul de a juca in Liga I, in locul echipei patronate de AFC Steaua, ba mai mult a intrat in competitiile europene in locul aceleiasi echipe, fiindu-i recunoscut, la nivel european si national, acelasi palmares.

  Un om normal ar zice asa: perfect legitim deoarece AFC-ul a participat la infiintarea noii societati, venind cu locul de liga I si cu continuitatea (in care daca vrei putem baga istorie, traditie si palmares, chit ca alea nu sunt cuantificabile). Acelasi AFC a primit de la MAPN in 1998 locul de liga I si continuitatea (demonstrabila la nivel de lot de jucatori, echipa tehnica, nume etc..) – fapt dovedit si de faptul ca MAPN si-a dat acordul favorabil pentru infiintarea AFC (vezi unul din actele lui Becali). Doar nu crezi ca AFC a jucat in Liga I fara stirea armatei.

  Certificatul de identitate sportiva inglobeaza toate aceste realitati – pentru ca desi avem certificate diferite in 1997, 1998 si 2003 (CSA/AFC/FCSB), toate personifica continuitatea unei echipe de fotbal. Nu e nicio diferenta intre Steaua 97, 98 si 03 – in 98 evoluam in cupele europene de pe pozitia de castigatoare a campionatului precedent; in 03 jucam in UEFA din aceeasi cauza. Certificatul ne arata ca desi avem entitati juridice diferite (asociatie sportiva de drept public, asociatie sportiva de drept privat si societate comerciala pe actiuni), toate administreaza acelasi club de fotbal.

  1. ronnie

   Pai mosule, stai un pic, ca acum o dai in niste balarii imense.

   Tu ai spus pana acum ca tot ce conteaza e certificatul de identitate sportiva, ca asta arata denumirea echipei. Acum ne spui ca certificatul respectiv ar fi fost fix pix fara AFC. Asa ca hotaraste-te. E importanta sau nu hartia aia pentru ceea ce discutam noi? Arata certificatul ala ca echipa ciobanului e Steaua Bucuresti sau arata doar denumirea societatii care administreaza echipa.

   Te citez:

   „In 2003 societatea lui Becali era recent infiintata, asadar avea un certificat de identitate sportiva nou nout. S-a afiliat la FRF tot pentru prima oara. Dar surpriza – a primit dreptul de a juca in Liga I, in locul echipei patronate de AFC Steaua, ba mai mult a intrat in competitiile europene in locul aceleiasi echipe, fiindu-i recunoscut, la nivel european si national, acelasi palmares.”

   Eu unul inteleg din acest paragraf ca certificatul aratat de becali ar fi fost fix pix fara contributia AFC.

   In acelasi timp iti semnalizez o eroare. AFC nu a patronat nimic, ca nu detinea nimic, asa cum a recunoscut si Paunescu. AFC administra un bun al statului si nimic mai mult. Deci ajungem din nou la aceeasi discutie despre hotul becali, care a furat locul Stelei Bucuresti in liga 1.

   Nu degeaba a zis si Dragomir cu gurita lui ca l-a ajutat pe cioban sa fure.

   1. xray Autor articol

    @ronnie

    Da, măi! În logica ta, Certificatul arată denumirea societatii care administrează o echipa fără nume și a nimănui, nu? :)))
    Nu vezi că bați câmpii. În statutul AFC Steaua scrie ce deține. In documentul 1 se arată că statutul AFC Steaua, prin care a dobindit personalitate juridică, este avizat favorabil de MApN.

    Vezi și Amendamentul (documentul 6) ce datorii a preluat AFC de la CSA către AVAB: peste 21 miliarde lei… etc.

   2. joga-bonito

    Bai moldovene, tu esti sufletist dar nu prea te duce capul, tu-ti bazezi principalele argumente pe zic Paunescu sau Dragomir in ziarele de scandal. Chiar daca ar fi adevarat ce zic astia si nu sunt ipocrit sa neg ca nu ar fi un sambure de adevar, faptul e deja consumat.

    Din punct de vedere legal, Ciobanul are totul, Armata nu vrea sa aiba nimic, iar noi suporterii, stam si ne uitam. Atata timp cat Procuratura Bucuresti n-a dispus inceperea urmaririi penale, iar Ciobanul are certificatul sportiv si a continuat traditia echipei cu consimtamantul UEFA si FRF, este intangibil. Noi nu putem sa-i facem nimic din punct de vedere legal.

    Manevrele astea ce le faceti voi pe facebook sunt oricum zero barat ca impact. Singurele sperante raman PS si PN ca sa infiinteze o noua echipa in ligile inferioare. Eu insa sceptic cu privire la posibilitatile intelectuale ale liderilor. AISS a fost condusa de o mana de oameni extrem de inteligenti si a esuat lamentabil.

    1. ronnie

     Si ca sa vezi ce logica defecta ai, tu ne spui ca „Ciobanul are certificatul sportiv si a continuat traditia echipei cu consimtamantul UEFA si FRF, este intangibil”. Pai uefa si frf sunt fix pix, ba. Aia nu-s politai sa decida daca ciobanul a furat sau nu ceva. Dragomir si Sandu l-au ajutat pe cioban sa fure, frf-ul a facut ce miscari a stiut ca sa acopere tot si a dat la UEFA hartii cu falsuri, ca doar nu stau aia sa verifice ce a facut o echipa din Romania. Cea mai buna dovada a faptului ca frf incearca sa ascunda totul e faptul ca insusi burleanu a declarat la inceputul anului ca, daca CSA Steaua Bucuresti isi face echipa, va primi locul in liga 1 a fcsb-ului.

     http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/seful-frf-recunoaste-ca-becali-a-pierdut-si-palmaresul-si-lasa-de-inteles-ca-locul-din-liga-1-ar-putea-reveni-csa-daca-aceasta-grupare-isi-face-echipa-de-fotbal-13890581

     Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a devenit primul înalt oficial din fotbalul românesc care a recunoscut oficial că Gigi Becali a pierdut şi palmaresul prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Burleanu a spus marţi, la COSR, că sentinţa a fost analizată de juriştii FRF, care au concluzionat că Becali a pierdut şi palmaresul, şi sigla.

     Şi mai interesant este că şeful FRF a lăsat să se înţeleagă că, dacă gruparea ministerului ar avea echipă de fotbal, s-ar crea o situaţie în care gruparea aparţinând CSA ar trebui să primească locul ocupat acum în Liga 1 de clubul lui Becali: „Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmarestul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile. Nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă, Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal”.

     Da’ de asta nu tineti cont. Tineti cont doar de minciunile lu’ ne-a vali si de predicile sfantului gheorghe.

     1. joga-bonito

      Bai, omule, lasa-ma cu declaratiile luate din context si interpretarile hartiei igenice prosport. E cale lunga de la „a lasat sa se inteleaga” la „a recunoscut” si in final la „a sustinut ca Steaua a pierdut palmaresul”.

      Arata-mi ceva concret, un act, o lege, ceva. Fara asa ceva, Steaua actuala va juca in campionat si in Liga Campionilor si peste 10 ani cu Becali la carma (in caz ca nu moare) si in Moldova tot vor fi cozi de 2 kilometri la Sfintele Moaste. Daca ma intelegi ce zic.

      Si apropo, doar 1000 de persoane la miting din milioanele de stelisti? Sa inteleg ca Steaua extremista n-a avut nici un reprezentat!?

     2. xray Autor articol

      Păi 1000 au fost și la ultimul meci de pe Arena Națională Steaua – ACS Poli 1-0.

 9. gul-dukat

  Doamne, câți academicieni, juriști finuți și intelectuali pe site-ul acesta!
  Normal că nu-l suportă pe ”cioban”… Ei sunt obișnuiți cu Patapievici, Pleșu etc. În lipsă, merge și J. Pavel…

 10. alexandru-h

  @ronnie

  Certificatul certifica transferul drepturilor de joc in Liga I de la AFC la FC Steaua. E o prostie aia a lui Paunescu ca AFC-ul nu detinea nimic. Dreptul de a evolua in Liga I sau calitatea de afiliat la Federatia Romana sunt valori cuantificabile ce nu puteau apartine Ministerului prin regulamentele UEFA si nu puteau fi nici inchiriate unei terte parti. Certificatul de identitate sportiva a AFC-ului, valabil intre 1998 si 2003, ne arata cat se poate de evident ca asociatia detinea aceste drepturi prin insasi decizia favorabila a FRF si UEFA de a permite echipei Steaua sa continue pe aceleasi coordonate ca Steaua CSA-ului.

  Daca vrei sa stii alte chestii pe care le detinea AFC si nu CSA intre 1998-2003, priveste aici: fotbalistii (nu exista niciun contract intre cele doua echipe dupa 1998 de valorificare in comun a drepturilor federative ale jucatorilor), premiile oferite de FRF/UEFA, monetizarea spectatorilor si a drepturilor comerciale.

  1. ronnie

   Ai vorbit mult despre certificatul asta, ai mintit mult si acum e timpul sa ne oprim. Certificatul tau nu certifica nici un transfer. Certificatul de identitate sportiva eliberat de MTS e doar unul din documentele de care ai nevoie pentru a putea participa in competitii sportive la nivel national. La fel ca atunci cand faci o firma. Certificatul asta nu include nici istoria clubului, nici numele, nici locul in orice liga, nici palmaresul, nimic. Certificatul asta ii ofera unui club personalitate juridica si ii permite sa incheie contracte cu jucatorii, care sunt profesionisti.

   Si acum, lovitura de gratie. CERTIFICAT DE IDENTITATE SPORTIVA ARE SI CSA Steaua Bucuresti. Toate cluburile sportive din Romania au. Si am zis cluburi sportive, nu echipe de fotbal, baschet sau handbal. Pentru ca un club sportiv poate avea mai multe sectii, asa cum are CSA Steaua Bucuresti.

   Certificatul de identitate sportiva nu demonstreaza ca echipa ciobanului e Steaua Bucuresti. Nu arata nici ca a luat corect locul in liga 1 sau ca macar e continuatoarea fostei asociatii.

   De fapt, daca e sa ne luam dupa numele de pe acel certificat, vedem destul de clar ca nu e Steaua Bucuresti. Nu scrie Steaua Bucuresti pe el. Ci scrie SC Fotbal Club „Steaua” Bucuresti SA – asta e denumirea corecta a clubului sportiv facut de cioban. Cu astia tineti voi, nu cu Steaua Bucuresti.

   Pentru cei curiosi, CSA Steaua Bucuresti are certificatul de identitate sportiva cu numarul 0000046 din 25.10.2001 si numarul de identificare in Registrul Sportiv B/A1/00044/2001.

   CSA Steaua Bucuresti este Steaua Bucuresti. Detine intreg palmaresul, toata istoria, totul.

   Locul in liga 1 i-a fost luat abuziv.

   p.s. Domnule H., normal ca afc-ul detinea jucatorii, pentru ca jucatorii au semnat cu afc-ul inca din 98, cand acea asociatie a fost adusa ca sa administreze sectia de fotbal. Au semnat cu ea pentru ca ea ii platea, nu CSA Steaua Bucuresti. Si orice alt jucator care a venit dupa a semnat tot cu acea asociatie. Cum demonstreaza asta ca AFC era proprietarul de drept al marcii, numelui, palmaresului, emblemei, locului in liga 1, etc.?

 11. le-reseau-pansant

  Stie cineva cum se desfasoara protestul? ïn mod normal a început de o jumatate de ora, teoretic toti manifestantii ar trebui sa fie stransi, cam câte lume este? ce se întâmpla?

  Eu am impresia ca marsul asta al lui Jean Pavel a avut efectul invers, daca nu se facea nimic, lumea credea în continuare ca FCSB nu este Steaua, becali nu arata niciun act .

  Acum lucrurile par sa se clarifice nitel, avem documente noi, cu putin exces de zel poate vedem si caseta de la votul din 2003, protocolul din 98 si asa aflam totul.

  Oricum, pâna acum pare-se ca becali are acte în regula, nepunându-se în niciun moment din punct de vedere juridic problema ca în preluarea si continuarea sectiei de fotba sa fie ceva necurat.

  1. joga-bonito

   Protestul s-a dovedit un esec penibil dupa cum anticipam majoritatea de pe aici. Romanii nu ies in strada sa protesteze ca Guvernul nu construieste autostrazi, spitale sau scoli. Ar fi culmea sa iasa in strada pentru un club de fotbal. Cica ar fi participat sub o mie de oameni. Soarta Stelei e pecetluita. Zici Bucuresti si tragi apa la closet. Asta-i viata! Noi sa fim sanatosi!

 12. madalinn

  Penibil mai e ronnie asta. Vine cu ce prostii debita Burleanu pe la inceputul anului , unul care habar n-avea pe ce lume traia. ronnie , nu mai esti in 47 ca o echipa nou infiintata sa joace direct in locul altei echipe direct in Divizia A.

 13. xray Autor articol

  @ronnie
  Declarația aia din 2 februarie e o făcătură și tot cu aia înotați ca inecatul cu paiul. 🙂 Apare numai în Prosport și Sorina Opriţescu susține că i-ar fi dat-o la Comitetul Olimpic(COSR), unde Burleanu fusese invitat. Pe pe holuri, poate, că nu era Steaua subiect olimpic. :))

  Uite asta e fără dubii! A zis prin viu grai Presedintele FRF, Razvan Burleanu pe 02 Septemberie 2015 intr-un flash interviu TV:
  Nu am primit nici o solicitare. Nici UEFA nu a întrebat nimic, situațiile sînt clare și subiectul nici nu ar trebui să se mai rostogolească. Steaua este acolo indiferent de numele pe care-l poartă, Steaua sau FCSB joacă în Liga 1. În momentul de față au ca obiectiv cîștigarea campionatului după ratarea calificării în competițiile europene. Alte situații din acestea halucinante vă asigur că nu au cum să se întîmple”.
  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/VIDEO+Presedintele+FRF+a+vorbit+despre+retrogradarea+Stelei+Situ
  Vezi că e și declarația video acolo!

   1. ronnie

    Asta e irelevant. Asta nu inseamna ca fcsb e Steaua. Si eu unul cred ca nu e un esec rasunator. Jan Pavel a reusit sa stranga intr-o sambata dupamasa mai multi oameni la un miting decat reuseste fcsb-ul sa stranga la meciuri. Asta e esec.

    1. siegfried

     Franţ, FCSB e Steaua. Tot ce are CSA e o siglă pe care o ţine în sertar. Echipa joacă în prima ligă, UEFA îi recunoaşte întreg palmaresul şi coeficientul. Când am jucat cu Rosenborg am fost 20.000 în tribune, la finala cupei au fost 37.764 de spectatori (stelişti probabil au fost vreo 35.000). Dacă minunaţii ultraşi nu îşi dădeau în petic anul trecut cu Dinamo Kiev, probabil că la meciul cu Partizan am fi fost 40.000.
     Pagina de Facebook a FCSB (adică Steaua) are peste 1.800.000, voi nici 7.000.

     1. ronnie

      Da? Ok, boss. Sa te duci atunci la stadion, ca sa ii sustii. Si sa continui sa mergi si dupa ce ne-a gigi o sa schimbe numele echipei, obligat fiind de o noua hotarare judecatoreasca :))

     2. siegfried

      Ok, franţ. Când o să apară această nouă hotărâre judecătorească, anul ăsta, anul viitor? peste 5 ani, că te văd priceput în ale justiţiei?

     3. siegfried

      E super lovitură. În 3-4 ani poate o să dea un verdic şi în cazul ăsta. Până atunci înţeleg că tu rămâi fidel siglei din biroul lui Boroi, right?

     4. ronnie

      Vad ca nu intelegi diferenta dintre sigla si marca. Nu-i problema. Ai tot internetul la dispozitie. Foloseste-l cu incredere.

     5. siegfried

      De ce te eschivezi aşa? Ţi-e ruşine că echipa de fotbal pe care zici tu că o susţii e de fapt o bucată de hârtie în biroul lui Boroi?

     6. ronnie

      Eu nu tin cu o echipa de fotbal. Eu tin cu un club sportiv care are mai multe sectii, printre care si fotbalul. Momentan fotbalul e pe pauza. Asta nu inseamna ca eu voi trece sa tin cu un alt club.

     7. siegfried

      Am înţeles, eşti un fan multilateral dezvoltat. De curiozitate îmi spui şi mie ce înţelegi prin „momentan” şi „pauză”. Momentan de când pentru tine Steaua nu mai are echipă? Din 1998, din 2003 din decembrie 2014? Iar ce înţelegi prin pauză că mi-e teamă că prin niciun cod de drept civil nu există noţiunea juridică de „pauză”.

     8. ronnie

      Nu are rost sa ne lungim. Iti respect decizia de a sustine fcsb-ul, iti urez succes si sper sa ramai alaturi de fcsb pana la sfarsitul lumii.

     9. siegfried

      De ce să nu ne lungim? Ba chiar te rog să ne lungim! Hai să ne clarificăm poziţiile. Eu susţin că Steaua s-a înfiinţat din 1947 şi că activează de atunci şi până astăzi în prima ligă, are 26 de titluri, 22 de cupe, 1 cupă a campionilor (ediţia 1985/1986), 1 finală de cupă a campionilor (1988/1989), o semifinală de cupă a campionilor (1987/1988) şi o semifinală de cupa UEFA (2005/2006).
      Tu?

     10. ronnie

      Din pacate pentru tine, Steaua Bucuresti nu mai joaca in liga 1 din 2003, de cand ciobanul i-a furat locul.

     11. siegfried

      Ok. Şi-n opinia ta, în 2003 ce s-a întâmplat exact cu adevărata Steaua?

     12. ronnie

      Nu e opinia mea. Asa s-a intamplat. Niste baieti „buni” au luat niste banuti de la un cioban sfant si l-au ajutat sa isi faca echipa de fotbal direct in liga 1.

     13. siegfried

      Cine sunt băieţii buni despre care vorbeşti? au nume, au prenume?
      Te întreb încă o dată, dacă Becali i-a furat locul Stelei în prima ligă în 2003 (aşa cum spui tu), ce s-a întâmplat cu adevărata Steaua în acel an, s-a desfiinţat?

     14. ronnie

      Sunt mai multi. Dar iti voi enumera cativa: Zisu, Boroi, Paunescu. Steaua nu s-a desfiintat. Pentru ca nu a disparut. Clubul a continuat sa functioneze. Doar ca nu mai facea fotbal. Boroi si Zisu au acceptat furtul. Pe vremea lui Nastase, astfel de actiuni erau destul de des intalnite. Nu stiu de ce va mira.

     15. siegfried

      Prietene, CSA „nu mai făcea” fotbal (exprimarea îţi aparţine) încă din 1998, nu din 2003.

     16. ronnie

      Doar partial adevarat. AFC-ul ala trimitea rapoarte la CSA la o anumita perioada de timp. Deci, chiar daca nu administra sectia de fotbal, CSA inca era proprietar si stia de tot ceea ce se intampla la echipa.

     17. ronnie

      AFC era un nonprofit care doar administra echipa de fotbal. Atat. Pune mana si informeaza-te singur, daca vrei sa stii ce s-a intamplat. Nu mai tot fa pe smecherul cand habar nu ai de nimic.

     18. siegfried

      Eu o să mă informez? Băi, băiatule, tu nu vezi că trăieşti într-un univers paralel. Ce e aia „administra” echipa, dar proprietar era CSA? Fotbaliştii din 98-2003 cu cine aveau contract cu AFC sau cu CSA, antrenorii? Datoriile în contul cui erau? în contrul AFC sau în contul CSA-ului?

     19. alexandru-h

      ronnie traieste in lumea sa personala. Nu exista absolut niciun contract de asa-zisa administrare a bunurilor CSA de catre AFC. Ca sa nu mai zic ca drepturile de joc in Liga I nici nu ar fi putut apartine ministerului. Banii obtinuti de la UEFA si FRF, de la spectatori si sponsorizari, nu s-au dus la CSA.

     20. ronnie

      Mai zi-ne ba de certificatul de identitate sportiva. Cum e cu ala? Mai include palmaresul, istoria, numele? Si care certificat de identitate e cel corect? Cel al CSA sau cel al fcsb-ului?

      Spune-ne, ba. Lumineaza-ne. Macar in treaba asta, ca e clar ca la altceva nu te pricepi atunci cand spui ca banii de la clubul de fotbal nu au mers si la CSA in conditiile in care era bine cunoscut faptul ca se duceau.

     21. alexandru-h

      Am scris 3 articole pe tema asta. Te trimit la documentare. Le citesti, faci un eseu pe marginea lor si mi-l prezinti maine. Daca e ok, iti dau nota 10 pe el.

     22. ronnie

      Nu citesc minciuni, multumesc. Pana atunci, astept raspunsul la intrebarea pe care am pus-o mai sus si pe care te faci ca nu o vezi.

      Care certificat de identitate sportiva e mai important, cel al CSA Steaua Bucuresti sau cel al SC FCSB SA?

     23. alexandru-h

      Simplu. Certificatul de identitate sportiva a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a fost folosit pentru a se afilia la federatia de handbal, polo, baschet sau hochei. Certificatul SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a fost folosit pentru a se afilia la federatia de fotbal. Daca maine CSA merge cu certificatul ei sa se afilieze la federatia romana de fotbal, Burleanu ii va spune „nema. Nu e voie de la UEFA”. Daca maine Becali isi face echipa de handbal si vrea sa se afilieze la federatia de handbal, va putea sa o faca cu certificatul SC FCSB SA.

      Calitativ vorbind, certificatul FCSB e superior caci permite existenta in toate sporturile; cel al CSA nu permite inscrierea in fotbalul profesionist.

     24. ronnie

      Si uitati dragi tovarasi cum domnul alexandru h tocmai a recunoscut ca fcsb nu e Steaua Bucuresti. Manca-ti-as gura ta, da’ cum plm sa-si faca clubul de fotbal FCSB o echipa de handbal cu numele Steaua Bucuresti cand deja exista o echipa de handbal cu numele asta? Tu ai destul creier in cap incat sa intelegi ce spui? Ca eu nu cred ca ai.

      Tovarase, te-am intrebat la inceput daca certificatul ciobanului arata ca prostul ala a infiintat o entitate noua in 2003 fix pentru a le arata tuturor celor mintiti de tine ca oricine poate sa-si faca un astfel de certificat, ca ciobanul nu a preluat un certificat deja existent, care venea atasat de o echipa existenta si care asa ar fi putut aduce cu el o istorie si un palmares. Nu, el a facut un certificat nou, pentru un nou club sportiv, care nu avea nici o legatura cu fostul club.

      Deci certificatul ciobanului nu are absolut nici o legatura cu locul in liga 1, cu istoria, marca sau palmaresul Stelei Bucuresti. Si nici numele de pe certificatul ala nu indica absolut nici o legatura cu Steaua Bucuresti. El a reusit toate mizeriile astea pentru ca a avut ajutorul unor corupti, care au ales sa se faca ca nu vad niste lucruri in schimbul unor sume.

      Acum vad ca minti din nou si ne spui ca CSA nu-si poate face echipa de fotbal. Asta desi Burleanu a spus la inceputul anului ca poate si unii oameni din club chiar au incercat acum recent sa inscrie o echipa. Pacat ca s-a bagat boroi. Daca nu se baga, acum nu mai aveam discutia asta.

      CSA Steaua Bucuresti isi poate inscrie echipa de fotbal si o poate afilia la frf. Doar ca nu o poate finanta. Regulile UE spun ca echipele profesioniste de fotbal nu pot fi finantate de stat. Si asta e ok. Dar, daca CSA Steaua Bucuresti reuseste sa isi faca rost de un finantator, problema e rezolvata. Parteneriate exista deja la alte sporturi. Deci se poate si la fotbal.

      Am lasat cea mai mare prostie ultima. Cum adica certificatul FCSB e superior? Tu te auzi ce vorbesti? E aceeasi bucata de hartie, ba! E acelasi lucru. Nu e unul peste celalalt. Nu ti-e rusine sa minti chiar in asa hal?! Chiar atat de prosti ii crezi pe cei care acceseaza siteul asta incat sa aberezi chiar asa?

 14. le-reseau-pansant

  xrai,

  nu mai sterge domne comentariile indiferent cât de jignitoare sunt ele, lasa-le macar pentru restul.

  In alta ordine de idei, tovarasul adrian nu prea mai stie incotro sa o apuce, si el se impiedica in propria logica.

  De exemplu, daca CSA are certificatul din 2001, înseamna ca CSA nu are nicio istorie, traditie, palmares nimic pentru ca ei s-au înfiintat în 2001. Ce spune certificatul din 2001 ce sectii sportive are CSA si când au fost înfiintate?

  Tot din logica de fier calit a fenomenului, ne-a spus de multe ori ca FRF si LPF au ajutat la falsificare preluarii sectiei de fotbal, ca FRF este în cârdasie cu becali la furturi. Acum nu mai este Burleanu în cârdasie la furat cu gigi? ce masuri a luat el daca a declarat acele lucruri?

  1. xray Autor articol

   @le-reseau-pansant

   Se sterg numai cele care jinesc direct userul, cum face neterminatul asta de ronnie…și eu apoi în replică.
   De fapt face trolling pentru a dilua tema dezbaterii provocând jigniri reciproce.

   Uite ce i-am șters: „Dupa niste presiuni venite de sus, omul a intors-o. So what? Nu e primul. Si nu inseamna ca articolul de mai sus e facatura. Tu, ca becalist infect ce esti, ti-ai dori asta. Dar nu e asa.

   1. le-reseau-pansant

    Când si unde joaca echipa de fotbal a CSA? cu cine are meci etapa viitoare?

    2. Nu mai schimba discutia, spuneai ca certificatul sportiv inseamna ca echipa s-a înfiintat în 2003, lucrul acesta nu este valabil si pentru CSA? înfiintata în 2001?

    1. ronnie

     Ce intrebari sunt astea? Ce logica e asta?

     Daca Nike hotaraste azi sa nu mai faca papuci, ci stilouri, inseamna ca oricine poate de maine sa faca papuci cu marca Nike pe ei?

     Unde am zis eu ca echipa s-a infiintat in 2003? Reciteste ce am scris, tovarase. Eu nu am folosit cuvantul ECHIPA.

   2. siegfried

    Aşa, şi ce vrei să spui cu asta? C.S. Dinamo nu are doar un act în monitorul oficial, are chiar şi echipă în liga a -V-a. Dar nimeni nu bate câmpii prin „groapă” că acolo e palmaresul lui Dinamo. Toţi susţin echipa lui Negoiţă

     1. siegfried

      Deci nici Dinamo nu e Dinamo :))) Bravo tată, eşti cel mai tare pseudo jurist de pe net. Cum le descoperi tu pe toate ca un om mare. Tăticul tău spiritual Talpan trebuie să fie foarte mândru de tine.

  2. ronnie

   @le-reseau-pansant

   Bai, tu citesti ce scriu eu? Tocmai i-am zis lui Alexandru H mai sus ca nu conteaza certificatul de identitate sportiva, ca nu arata istoria clubului, palmaresul, etc. Si tu fix asta ma intrebi acum? TREI IN PLM!

 15. le-reseau-pansant

  joga bonito,

  mai usurel cu catalogari din astea „canalizatoare” la adresa Bucurestiului ca nu esti în masura sa spui astfel de lucruri.

  Serios acum, tu te asteptai la ceva astazi? m-am uitat ieri cam 7 minute la interviul cu JP si imi era mie rusine din fata iphonului la ce spunea Jenel. Când il auzeam de zeci de mii de stelisti, vorbind de Curtea de Casatie, furt si cotizatii de mii de euro roseam eu desi eram singur în încapere.

  Tu crezi ca daca 10 insi înfiinteaza o echipa de fotbal amatoriceasca se rezolva ceva? crezi ca daca se duc cu jalba-n protap la CSA renaste stelismul la nivel planetar?

 16. le-reseau-pansant

  Cum mai frate e pe pauza? ce s-a întâmplat ca sa fie pe pauza?

  Spune-ne si noua care este pozitia ta fata de faptul ca MApN avizeaza ca AFC sa prea traditiile glorioase ale echipei de fotbal.

  1. ronnie

   Iar dai citate din cioban? Terminati ba cu prostiile astea. AFC nu a luat nimic de la armata. AFC nu detinea nimic. PLM, citeam acum ceva vreme ca fiscul a sarit pe afc, pentru ca avea datorii la stat. Si cand s-au uitat baietii aia, au vazut ca afc detinea doar un computer si o imprimanta. DOAR ATAT. N-au mai putut aia sa recupereze nimic.

   Pai, in cazul asta, unde plm s-au dus toate prostiile astea despre care ziceti voi ca au fost preluate de afc?

 17. sunchaser

  FCSB e Steaua, FCSB nu e Steaua. Va cramponati de niste nimicuri cand in jur totul e pe cale de disparitie. Echipa nu prea joaca mare lucru, e antrenata de un baiat simpatic fara BAC si e condusa de un analfabet puscarias. La meciuri se strang maxim 1000 de rataciti, Duckadam ne cearta pentru ca nu venim la meciuri, antrenorul secund (un alt baiat simpatic) face misto de „fani” ca nu dau 10 lei pe bilet. Site-ul suporterilor s-a transformat intr-o cocina unde toata lumea se jigneste si prea putini mai zic ceva cu adevarat pertinent.
  Joga ai zis „Zici Bucuresti si tragi apa la closet. „. Nu prea as vrea sa incep o polemica dar cred ca mai degraba zici Romania si … Vorba ta, noi sa fim sanatosi.

 18. siegfried

  Cine sunt băieţii ăstia „buni” despre care vorbeşti? au nume, prenume?
  Şi încă o dată te întreb, dacă Becali a furat locul în prima ligă aşa cum spui tu, ce s-a întâmplat cu adevărata Steaua. S-a desfiinţat?!

 19. le-reseau-pansant

  Adriane esti incredibil, nu dau citate din becali, ci din acte oficiale ale MApN, semnate si parafate de ministru. Faptul ca ciobanul le prezinta nu le face mai putin valabile, doar tu te amagesti, de ce nu este valabil un act semnat si parafat de un ministru? Act autentic cu semnatura, stampila si nr de înregistrare?

  Spuneai pâna acum ca sa arate becali actele (uite ca CSA nu a miscat nimic) si acum când arata iei în derâdere, de parca Armata si CSAul nu au fost semnat aceleasi acte.

  1. ronnie

   Si tu o dai cu Adrina? Ok. Atunci eu o sa-ti zic tie SteauaToronto.

   Deci, dragul meu SteauaToronto, explica-ne tu acum cum poate un privat sa cumpere un bun al statului fara sa plateasca macar un leu pe el. Ai adus vorba de acte. Ok. Ce spun actele alea? Cat a platit ciobanul ca sa cumpere echipa de fotbal Steaua Bucuresti.

   1. le-reseau-pansant

    usurel nenicule, ca eu mereu am postat de pe acest cont si nu m-am ascuns, tu ai fost prin cu cioara vopsita.

    ïn nemarginita ta întelepciune, crezi ca daca cineva preia de la stat un bun fara sa plateasca o suma de bani înseamna ca acea tranzactie este ilegala.

    Spune-ne tu când un privat ia datorii de la stat fara sa primeasca vreun bun? AFC Steaua a primit datorii de 21 miliarde, ce primea în schimul lor? astia nu sunt bani?

     1. xray Autor articol

      @ronnie

      Măi, tu minți și cu documentul în față. :)))

      Datorii preluate de AFC de la CSA:
      1) la AVAB peste 21 miliarde lei (aprox. 7 mil dolari). CSA avea sechestru pe tribuna oficială.
      2) la SC Tehnorob SRL, pentru nocturna neachitată.

      Documentul 6 de aici http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=36924&p=691310

      Datoria aia de 12 mil euro de care spui tu era la fisc și a făcut-o AFC între 1998-2002.

 20. siegfried

  Oricum înţeleg că pentru voi, steliştii liberi, CSA e Dumnezeu pe pămînt. Generalii pot să privatizeze de 100 de ori echipa de fotbal, după care să zică că de fapt nu s-a privatizat nimic, că secţia doar a luat o „pauză” vreo 12 ani, dar nu-i nimic, o reînfiinţează acum cu tot cu palmares.

  1. xray Autor articol

   Citește documentul 6, că e al MApN și AFC.

   Dacă AFC a preluat pe înțelegere între părți datoria, nu însemna ca automat AFC a și plătit-o. Datoriile alea la AVAB si Tehnorob le-a plătit în final SC FCSB SA, că AFC nu a avut de unde. La prima conferintă a arătat ciobanul documentul prin care CSA il ruga să plătească el.FCSB nu era obligată să plătească datoria asumată de AFC. Nici AFC, fiind mijloace fixe din proprietatea MApN, nu a lor! Dar FCSB a plătit datoria MApN/CSA, că alfel nu avea unde să joace echipa.

   PS
   Citește:

   Îl găsești aici la conferința în care a arătat și documentul!
   http://www.fcsteaua.ro/conferinta-lui-gigi-becali

   De ce a notificat Becali pe CSA că ia nocturna etc? Că le-a plătit CSA, Talpan sau tu?

   1. ronnie

    […]

    In al doilea rand, da, stiu sigur ca ciobanul nu a platit nici o datorie. Daca jegosul ala era mare platitor de datorii, platea si datoria aia de 12 mil facuta de AFC. Asa ca nu mai minti tu ca el a aratat documente cum ca ar fi platit, ca nu a facut-o. A aratat niste hartii despre care tu nici nu ai habar daca sunt adevarate sau nu. Actele alea sunt acte false, facute ca sa justifice o hotie. Drept dovada, nu au tinut in fata judecatorului care a dat marca Steaua inapoi CSA-ului. Norocul ciobanului e ca tovarasul lui, boroi, nu-l da in judecata si pentru cum a pus el mana pe jucatori, loc in liga 1, etc. Ar fi interesant daca l-ar da. Cum ciobanasul tau a inregistrat doar infrangeri pana acum, e greu de crezut ca ar castiga fix procesul asta.

    […] El a mintit cand a spus ca a investit milioane in stadion si baza de pregatire(atat de mult a investit incat stadionul e varza acum), a mintit cand a spus ca platea 30 de mii de euro pe luna, a mintit cam in tot ce a zis.

    Daca tu te bazezi pe cuvintele unui puscarias condamnat de 3 ori, pentru 3 fapte diferite, […].

Lasă un răspuns