FCSTEAUA.RO

[Update documente]Conferința de presă a lui Becali

Gigi Becali a susținut azi prima conferință de presă după aproape o lună de tăcere. Acesta a discutat despre problemele echipei, dar şi despre posibilitatea ca Steaua să se întoarcă în Ghencea şi să folosească vechea emblemă a clubului. Totul a durat 53 de minute. Am preluat  trascripturi din presă cu temele principale.

  • Despre preluarea echipei

„Este un amendament semnat de către generali şi Armată când s-a preluat atunci Steaua şi spune aşa: se preiau toate debitele MApN de către asociaţia Steaua. Deci toate datoriile, cu nocturnă, tot, tot. S-a cerut o comisie care să verifice statutul asociaţiei, după care s-a cerut avizarea favorabită a Asociaţiei. Aşa se spune aici, că Armata a avizat favorabil. Ministrul, ministerul şi autorităţile statului. Pe asta mizez, că aşa a spus statul român şi eu m-am conformat. Asociaţia FC Steaua Bucureşti preia în întregime tradiţiile glorioase. Am făcut cerere de afiliere. (Becali prezintă un amendament, semnat de el si de Armata si  documentele din care rezulta ca Ministerul Apararii si-a dat acordul pentru ca Steaua sa ajunga in posesia lui.)

Vă arăt că am preluat și locul în Liga 1 pe drept și că nu e nici o problemă. Avem și afilierea. Ne-am afiliat şi am obţinut certificatul de afiliere. Am falsificat eu ceva? Am luat eu Steaua cu macaraua? Am făcut nişte acte conform statului român şi legislaţiilor în vigoare. Steaua e afiliata la FRF. Suntem membri fondatori ai Federatiei. Avem actele luate. Ce sa mai facem? Am platit taxe cat restul de 17 cluburi din Liga I! Am dat taxe 50 de milioane de euro, am adus 200 de milioane de euro in tara si i-am bagat in circuit!

S-a făcut o anchetă cum s-a preluat Steaua şi s-a dat NUP (neînceperea urmăririi penale). Nu, totul e făcut conform legislației în vigoare! S-a făcut anchetă și despre cum a fost preluată Steaua de domnul Păunescu, și despre cum a fost preluată de mine. De fiecare dată s-a decis neînceperea urmăririi penale. Dacă statul spune că ce am făcut e corect…

  • Despre marcă

Boroi nu are cum să facă fotbal în Europa cu echipa lui! El are voie să facă doar club de baschet, volei și altele. Am luat de la Marian Iancu niște acte în care se demonstrează ce e aia marcă. Fotbalul de la CSA Steaua s-a desprins, ei nu mai au voie să facă fotbal.

Emblema lor nu mă interesează! Eu daca fac fotbal, nu ii incurc. In acte se zice clar, fotbalul se desprinde de celelalte sectii. Cum ma lupt eu cu ei? Ei nu au voie sa faca fotbal! Ei acum trebuie sa vina sa-mi spuna cat au castigat cu marca. Ea nu face parte din patrimoniul firmei. Poate fi inchiriata, cesionata, licentiata. Nu poate fi vanduta. Nu dau nici 7 bani. Fac un desen si gata, sunt Steaua, joc cu desenul ala. Asta e Steaua Bucuresti. Boroi trebuie sa vina sa-mi spuna cat a produs marca, desenul ala. Sa-mi arate evaluatorul cat produce. Sa le intre in cap tuturor ca niciodata nu o sa iau marca aia si niciodata n-o s-o iau! Nu ma intereseaza. Ca produce pe pieptul meu, e altceva!. O sa vedeti cat de curand ce fac, o sa vedeti cum o sa fie!”

  • Despre stadion și bază

„Ghencea trebuie sa fie baza sportiva, nu unitate militara. Sunt obligati! Le-am facut instiintare, sa-mi dea nocturna. Sa ne anunte cand venim sa ne luam nocturna si tot ce avem acolo. O sa lasam in paragina. Anunta ca fac evaluare. Nu am nevoie de negocieri. Se crede unul stapan. Dar nu e stapan pe institutii! Cineva scoate castane din foc cu mana lui Boroi. Boroi o sa se arda, acum o sa se arda!”

  • Despre protest

Dacă vine unul şi spune că ia el Steaua, că adună zece mii şi intră cu forţa şi sparge uşile la stadion şi că face manifestaţie, eu am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog instituţiile statului şi pe cei care dau avizare de manifestaţii… Stai, mă, pentru ce ceri manifestaţie? Că şi eu strâng 30.000, un milion strâng eu şi iau eu Petromul. Fac manifestaţie. Dar nu pot să-l iau, că a fost privatizat conform legilor româneşti. Vreau şi Transgazul, vreau şi Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel să ia el cu manifestaţie. Şi atunci am făcut o plângere penală de instigare la violenţă, că aşa a zis, că rupe gardurile, că face, că drege… Becali să le-o da înapoi şi cu jucătorii cutare şi eventual şi cu bani în cont, că vrea el, Jan Pavel”.

Sa se faca mitingul, sa vina. N-am zis ca le dau Steaua? Sa-mi dea Jan Pavel 100 000! O dau cu 100 000. Sa vad de unde o strang ei. Nu are incredere sa-i dea cineva lui Jan Pavel nici ca sa se pozeze doua ore cu suta!

Am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel pentru instigare la violenţă. M-am săturat să mă cert. Tu faci manifestaţie şi insigi la violenţă împotriva unei societăţi care a plătit impozite la stat vreo 50 de milioane de când a preluat-o eu. Eu am plătit corect impozite şi taxe, că eu nu vreau să mă duc la puşcărie. Mineriadele nu mai merg. Ce încearcă Boroi cu Talpan este un fel de mineriadă. A făcut şi Iliescu, dar uite că după 25 de ani dă socoteală„.

În măsura în care timpul ne va permite vom reveni cu un update cât mai cuprinzător.

Update: 

FOTO! Acte prezentate de Gigi Becali la conferința de presă. Imagini în detaliu surprinse de fotoreporterul GSP

Gigi Becali a ținut să demonstreze din nou că FC Steaua București este continuatoarea de drept a Stelei și a venit cu actele prin care susține că n-a pierdut nimic în fața celor de la CSA, în afara emblemei.

Ce documente a prezentat Gigi Becali la conferința de presă de vineri 23 octombrie:

  • Act 1: MAPN avizează favorabil dobîndirea personalității juridice de către Asociația FC Steaua București
  • Act 2: STATUTUL: Asociația FC Steaua București SA continuă activitatea sportivă de performanță a Secției de Fotbal a CSA Steaua București și preia în întregime tradițiile glorioase ale acesteia.
  • ACT 3: Societatea comercială Fotbal Club „Steaua” București SA va prelua fără nici o altă formalitate locul din Divizia A.
  • ACT 4: Certificat de Identitate Sportivă
  • ACT 5: Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 6 a dispus neînceperea urmăririi penale în ancheta privind preluarea clubului de către Gigi Becali
  • ACT 6: Asociația FC Steaua București a preluat unele debite ale celor de la MApN și ale CSA Steaua

Sursa: GSP

Exit mobile version