Banii sau viața!

de | iulie 30, 2016

Într-o notificare trimisă acum 2 săptămâni și la FRF și LPF, CSA Steaua somează ultimativ clubul SC FC Steaua București SA ca în termen de 30 de zile să achite suma de 165.718.395 de lei, echivalentul a 36.826.310 euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului din perioada 2004-2014, de când CSA  reclamă că SC FC Steaua București SA ar fi folosit ilegal marca Steaua.

Nefiind o sentință judecătorească definitivă, nici în privința numelui, nici în privința prejuciului invocat în notificare, FRF, LPF și SC FC Steaua București SA au ignorat documentul prezentat mai sus. Pe bună dreptate, fiind o altă agiamie juridică marca Talpan. Prejudiciu este cel pe care îl stabilește o instanță sau un document contabil (factură neonorată etc.) sau contract neonorat, nu un evaluator din beciul DNA-ului la solicitarea „păgubitului”.

În consecință, deși documentul este emis în date de 14.07.2016, nimeni nu l-a băgat în seamă. De bună seamă a fost doar o petardă lansată de Talpan la început de sezon fotbalistic, care nu a făcut nici fâs în presă la data emiterii și nici două săptămâni după aceea.

În situația asta, Talpan și-a scos la înaintare Vuvuzela de serviciu, Matei Udrea, care s-a executat și i-a publicat în prosport.ro documentul și vorbele cu care deja ne-a obișnuit. În consecință, articolulul și documentul au fost apoi împrăștiate în toată mass media:
EXCLUSIV CSA Steaua ÎL SOMEAZĂ pe Gigi Becali să plătească, în 30 de zile, aproape 37.000.000 de euro! Suma reprezintă prejudiciul adus Armatei prin folosirea ilegală, în intervalul 2004-2014, a brandului Steaua | DOCUMENTE

Reacția lui Becali

Contactat de Digi Sport Special, Gigi Becali a spus în direct că are dreptul să folosească denumirea Steaua Bucureşti şi că a primit o hotărâre de la Registrul Comerţului, în cursul zilei de miercuri, care îi acordă acest drept. Mai mult, patronul „roş-albaştrilor” spune că nu a primit nicio notificare din partea celor din cadrul Armatei.

Armata i-a declarat un adevărat război lui Gigi Becali. I-a solicitat daune de peste 36 de milioane de euro. În apărarea sa, patronul Stelei consideră că este îndreptăţit să folosească în continuare numele echipei pe care a cumpărat-o în urmă cu 15 ani, şi ca să clarifice acest lucru, spune că a primit o notificare de la Registrul Comerţului care îi acordă acest drept. Becali nu vede de ce să achite suma de 37 de milioane de euro, solicitată de Armată.

„Nu am primit nicio notificare. Din moment ce nu există o hotărâre judecătorească… Eu am notificare, de acum două zile, dar în sens invers, că pot folosi numele Steaua. Din moment ce hotărârea de Registrul Comerţului spune că noi, Steaua Bucureşti, deţinem palmaresul de 15 ani… În altă ordine de idei, aceşti 37 de milioane de euro, pentru ce să îi dăm? Să zicem că avem deja un exemplu al celor de la Rapid, care sunt aproape morţi ca echipă, care se desfiinţează pentru numai 4 milioane de euro. Sau Dinamo care este în insolvenţă. Dacă avem un om care ţine un brand în picioare, cu demnitate, ce vrem noi în ţara asta? Eu nu ştiu ce se mai vrea. Prin hotărârea din 2014 pot să fac zece desene, pe care noi le-am înregistrat la Registrul Comerţului, dar care mi-a dat dreptul să folosesc denumirea de Steaua Bucureşti, eu aşa mă numesc, cu niciun fel de siglă, joc cu tricoul gol”, a declarat Becali la Digi Sport Special.

„Oamenii din România nu înţeleg, eu am mai înregistrat 5 mărci. Le-am dat ordin să înregistreze 20 de mărci. Este o hotărâre a Consiliului că FCSB înseamnă Fotbal Club Steaua Bucureşti şi avem voie, puteam folosi denumirea chiar şi în întregime. Mâine vă trimit motivarea de la Tribunalul Bucureşti, pe care am primit-o acum două zile. Să zicem că ar fi aşa, că ar avea dreptate ei, dar atunci ar fi de plâns, pentru că banii nu pot fi daţi, nu participăm cu Steaua în cupele europene, e singura care mai poate reprezenta România în cupele europene. Pentru ce facem asta? Suntem în legalitatea asta de 15 ani. Am stat în legalitate şi după 15 ani ţi-ai dat seama că am plătit toate datoriile şi acum te-ai trezit că folosesc fraudulos?”, a mai punctat patronul „roş-albaştrilor”.

„Instanţa a anulat marca, nu palmaresul”

Singura luptă câştigată de reprezentanţii Armatei, în părerea patronului stelist, a fost marca echipei, dar în niciun caz palmaresul. „Ce cred eu că gândesc ei. Ar putea intra Becali în Liga Campionilor, poate îi punem poprire pe conturi, aşa s-au gândit ei. Ei fac în legea lor, ei sunt judecători, ăsta e prejudiciul, atât să le dau. În ce calitate cer ei banii? Este un prejudiciu dacă nu ai voie, dar dacă instanţa spune că am voie? Instanţa a anulat marca, nu palmaresul, nicio instanţă din lume nu poate anula palmaresul, istoria”,a continuat să spună acesta.

Se aşteaptă la apel din partea Armatei

În urma câştigului de cauză acordat de Registrul Comerţului este de aşteptat ca reprezentanţii Armatei să facă apel, este de părere Becali. Acesta spune că deşi Armata a avut marca timp de doi ani, aceştia nu au avut niciun beneficiu de pe urma ei: „Eu am câştigat, probabil ei vor face apel la Registru Comerţului. Acea marca care a fost anulată de Curtea Supremă, ei au înregistrat-o în 2013 sau 2014 şi ne-au dat în judecată. Ar putea să ceară din 2014, dacă o mai foloseam , dar noi nu am mai folosit-o. Nu e nicio confuzie, ei sunt societate publică, noi suntem societate privată. Au avut numele, dacă face 3,7 de milioane de euro pe an, au marca de doi ani, câti bani au câştigat în perioada asta?

Au nevoie de Becali ca să refacă Ghencea

Renovarea stadionului Ghencea va avea nevoie de acordul echipei patronate de Gigi Becali: „Ce ştiu eu despre stadion este că ei nu pot renova stadionul decât dacă au acord cu mine, adică cu Steaua. Ce am auzit din zvonuri, pentru că atunci când vrei să bagi bani, în motivare, trebuie să spui cine va avea nevoie să beneficieze. Aşa e când ai şi fonduri de la rezerva de la Stat, dar şi fonduri europene”, a conchis Becali.

[Update] Replica lui Talpan

Autorul documentului, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a intervenit și el apoi la Digi Sport Special.

FCSB trebuie să se respecte prevederile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Începând cu 1996 marca Steaua a fost înregistrată la OSIM de CSA Steaua Bucureşti. FCSB a depus cu rea-credinţă marca la înregistrare, care i-a fost anulată de ÎCCJ. CSA Steaua e singura care deţine dreptul legitim asupra numelor şi siglei. E o hotărâre a Tribunalului care ne-a venit acum o lună. Suntem obligaţi să respectăm decizia ÎCCJ, inclusiv presa, nu să o ignorăm. Echipa asta trebuie să îşi schimbe denumirea. Becali să respecte prevederile ÎCCJ şi să nu mai inducă suporterii în eroare. Să recunoască că nu a avut niciodată consimţământul CSA Steaua de a-şi înregistra el societatea, de a înregistra marca în 2004, de aceea şi ÎCCJ a anulat această marcă. Suntem singurii care putem folosi numele de Steaua. L-am notificat pe Becali, trebuie să plătească în 30 de zile despăgubirile. L-am notificat de două ori, nu l-a interesat. Am apelat la un evaluator care a stabilit care este valoarea prejudiciului, are 30 de zile să plătească suma specificată acolo”, a declarat juristul CSA Steaua, Florin Talpan, la Digi Sport Special.

Talpan e surprins că forurile fotbalistice continuă să ignore solicitările Armatei de a nu mai numi Steaua clubul lui Gigi Becali.

„Am notificat inclusiv LPF şi FRF. În perioada următoare aştept răspunsurile FRF şi LPF la apelurile şi notificările noastre, chiar nu vor să dea un răspuns? M-ar interesa să ne spună FRF cum s-a afiliat FCSB la Federaţie, trebuie să dispună măsuri”, a mai spus juristul CSA Steaua.

Sursa:Digisport

Nota Redacției:

Istoria 1998-2016. Informare oficială CSA

În 30 mai 2016, CSA a făcut o informare pe site-ul oficial cu istoria și evenimentele majore din 1998 până în 2016. Istoria modernă în viziunea CSA Steaua. Aici vă ofem doar un un link INFORMARE. Pe forum vom deschide subtopic special la Istorie și o publicăm integral. Vă urăm lectură plăcută!

Important!


Pentru ca acest tablou suprarealist al bătăliei pictate de generali să fie complet, același MApN care somează presa, FRF si LPF sa nu mai identifice echipa de fotbal ca fiind Steaua a ajuns să se contrazică într-un mod ridicol.

În ziua în care notificarea semnată de comandantul CSA Steaua, George Boroi, precum și de juristul clubului sportiv, locotenent colonelul Florin Talpan, a fost facută publică de Udrea, Ministerul Apărării a postat pe Facebook un mesaj în care îi numește pe Nicușor Stanciu și Mihai Pintilii jucătorii „STELEI”, nu ai clubului „FCSB”.

Postarea a venit ca urmare a unui gest al celor doi jucatori pentru un veteran rănit într-un teatru de operatiune din Irak.

Chiar in aceste momente stelistii Mihai Pintilii si Nicusor Stanciu, cei doi căpitani ai echipei Steaua, oaspetii surpriza, suna la usa apartamentului plutonierului in retragere Daniel Porumb pentru a-l felicita la împlinirea celor 36 de ani!, se arată in mesajul postat de MApN. ( Link  )

Ca la noi la nimeni!

24 de comentarii la „Banii sau viața!

 1. xray Autor articol

  NOTĂ. Din motive tehnice a trebuit rescris articolul pe altă postare, astfel că voi pune comentariile de la cel vechi aici. Ne cerem scuze!

  siegfried
  iulie 29, 2016 la 23:20 (Editează)
  Am scris şi în altă parte că singurul lucru interesant în notificarea asta e că adresa oficială de mail a CSA-ului, aşa cum apare în antet, e florintalpan@yahoo.com. Deci dacă o altă instituţie a statului vrea să comunice cu UM 02301 trebuie să-i trimită lui Talpan mail.

  alexandru-h
  iulie 29, 2016 la 23:28 (Editează)
  A devenit o corvoada si pentru cei din televiziuni sa vorbeasca in direct cu Talpan. I s-au pus cateva intrebari, el tot cu ICCJ-ul o dadea.

  siegfried
  iulie 30, 2016 la 00:00 (Editează)
  Băgătorul în seamă numărul 1 al CSA-ului, Florin-Costel Talpan a dat un interviu pentru sport total FM (în calitatea sa de ne-sportiv de perfomanţă) în care a slobozit următoarele cuvinte:
  Sunt convins ca, de data aceasta, FRF si domnul presedinte Razvan Burleanu vor dispune masuri. Voi notifica inclusiv UEFA si forurile fotbalistice internationale pentru a dispune masuri. Ei folosesc abuziv numele Steaua, fara acordul nostru si trebuie sa plateasca despagubiri.

  Nu cred ca acum OSIM a dat verdictul cum ca pot folosi numele. Domnul Gigi Becali ar trebui sa respecte decizia ICCJ. Ca a fost acel dosar la Tribunalul Bucuresti si este o sentinta in prima instanta, la care instanta nu a vrut sa vada decizia ICCJ, nu este nicio problema. Vom formula apel si sunt convins ca vom castiga acel dosar. Nu este posibil ca aceasta institutie publica sa fie calcata in picioare de oameni de rea-credinta.
  Bre, toţi „e” oameni de rea-credinţă, LPF, FRF,UEFA, OSIM, Registrul Comerţului până şi judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a refuzat să vadă decizia ÎCCJ. Săracul Costel numai el e de bună credinţă.

 2. alexandru-h

  Daca prostia ar durea, stelistii liberi ar fi cei mai mari beneficiari ai sistemului de sanatate public. Voi nici nu ati inteles pana acum care e problematica acestui caz – si, ce e mai grav, Talpan, juristul number 1 al armatei romanesti combatante la oina pe campul de orz, e la fel de nestiutor precum sunteti voi.

  Poate ca ar trebui sa-l somati pe Talpan ca in 30 de zile sa faca echipa de fotbal si s-o inscrie in campionat. Ar fi mai folositor decat sa va prapaditi ultimii ani din viata asteptand sa pice o echipa nou-nouta din cer. Dar am uitat – nu va baga in seama CSA-ul. Se uita la voi ca la niste fraieri – v-au folosit si s-au lepadat de voi. It’s the money, Lebowski! Intotdeauna a fost vorba de bani, de milioanele de euro pe care gheneralii si-au inchipuit ca le vor primi de la Becali.

  1. mq-messi

   @alexandru-h.
   Haha, ia sa-ti explic putin, sa vezi ca lucrurile nu sunt chiar asa negre. Dupa fcgazde, dupa stema desenata in paint, multi oricum nu ne mai intorceam sa sustinem echipa ciobanului. Dupa ani de proteste, asta e cea mai mare sansa sa scapam in sfarsit de idolul vostru. Ca or sa ia nu stiu cate milioane despagubiri.. cui ii pasa? Dimpotriva, chiar ma bucur. De furat n au cum sa i fure; se vor duce la celelalte sectii care nu se bucura de sponsorizari etc.
   Ca nu s a facut inca o echipa, e o problema. Nici eu nu inteleg de ce, dar asta este. Asa macar exista o sansa sa ne intoarcem.. atunci cand scapam de cioban. Daca se intelegeau, era pa.
   Nu ma simt deloc fraierit.. sunt chiar optimist si ma bucura nespus ca se continua procesele cu puscariasul din pipera.

   1. siegfried

    @mq-messi.
    Ai senzaţie că vrea cineva înapoi? Marş la baschet să susţineţi clona adusă din Târgovişte vopsită în roşu şi albastru şi prezentată drept Steaua Turabo CSM Eximbak!

   2. vitto

    dragutule,
    se pare ca oricat ar vrea oamenii normali sa fie intelegatori cu voi astia care „laberati liberi” la vorbele unui eunuc cu epoleti, pana la urma sunteti de nerecuperat ……. atat de plictisitori si de simplisti, ingrozitor de rudimentari ca forma si ca fond…….

    sunt oameni cu care discuti, oameni pe care incerci sa ii asculti (ma rog cat te tine si rabdarea asta – dar sa nu uitam ca Sfanta Carte ne vorbeste despre o rabdare .… indelunga!) si despre care te intrebi intr-un final, siderat tu insuti de comicaria comentariilor lor, „pe ce lume trăiesc?”

    la cei „eliberati”, totul in viitor este … „pink” …… adică „roz”! dar atentie, nu este un roz al petalei de trandafir, ci este rozul acela penibil, „asortat” cu… roşul (seulement pour les conaisseurs!).

    există insa si „varfuri”, oameni care chiar cred ca au inventat ei drobul de sare din poveste …… oameni ca „messi” al nostru ……. dar atentie, caci acesti cetateni vajnici nu se multumesc cu atat si incearca sa plimbe acest fals drob peste tot?! neobositi, daca ar putea ei ar organiza si expozitii cu diverse variante ale acestuia!

    bai fraierilor care traiti suspendati intr-o lume trista si mizerabila, ati face bine sa nu uitati ca viata este intotdeauna asa cum este ea, adica doar providenta absoluta, fara justificare si fara iertare …… mai mult, as zice ca tragismul prezentei voastre este tot ceea ce rezista la incercarile de reconciliere, la bunele noastre sentimente sau la optimismul prostesc si behaitor pe care il afisati cu nonsalanta tampa!

    e foarte greu ptr un om normal sa nu se intrebe: cum puteti sa traiti asa de grotesc, cum de nu va doboara povara atator ganduri si cugetari stupide?

 3. bodanel

  Eu sunt tare curios cum va reactiona lumea cand datorita prostiilor lui Talpan si Boroi vom trebui sa platim catre Becali cheltuieli de judecata din banii statului, lucru foarte probabil. Cred ca Ovidiu sau altcineva priceput ne poate explica cam la cat pot ajunge.

  1. alexandru-h

   Pai e simplu. In primul rand pornesti de la suma ceruta si calculezi taxa judiciara de timbru. Pentru alea 36 milioane de euro CSA trebuie sa plateasca 300.000 de euro in prima instanta si cate 200.000 la recurs si apel, daca s-ar ajunge la asta.

   Cheltuiala cea mai mare ar fi oricum reprezentata de avocati. S-ar angaja sigur o casa de avocati – asta cere pe putin 5% din pretentii adica macar 1,8 milioane de euro.

   Mi-e greu sa cred ca se va inhama ministerul intr-o astfel de actiune, cu sanse mici de reusita, in care cheltuiesti din prima 2 milioane de euro.

   1. siegfried

    @alexandru-h.
    Situaţia e chiar mai complicată, pentru că partea câştigătoare va solicita în instanţă ca să-i fie suportate cheltuielile de judecată de către partea adversă. Deci pierzătorul trebuie să achite timbrul judiciar plus onorariul ambelor case de avocatură, în totală probabil vreo 5-6 milioane de euro. Evident în caz că va pierde FC Steaua ar trebui să plătească şi prejudiciul (care pot să fie alea 36 de milioane sau altul stabilit de completul de judecată).
    Mai pe scurt, pierzătorul moare.

   2. piece-of-mind

    @alexandru-h.
    Da, chiar e simplu, mai ales că Armata ar putea invoca prevederile art.30 din OUG nr.80/2013, pe considerentul că respectiva sumă s-ar fi făcut venit la bugetul de stat. Nimereşti un judecător care se raliază tezei respective şi gata, adio taxă de timbru! :)))

    În orice caz, spune-mi şi mie te rog ce algoritm ai folosit la calculul taxei de timbru, că mie nu îmi ies deloc la socoteală sumele alea…başca că într-o cale de atac se achită jumătate din cât s-a plătit la fond, adică 150.000 în exemplul dat, nu 200.000…

 4. xray Autor articol

  Apropo de „FCSB”.

  Fostul șeptar al FC Steaua București, Alexandru Chipciu, a debutat în liga belgiană. Anderlecht a câștigat în prima etapă meciul din deplasare cu Mouscron, scor 2-1. Alex a avut prima mare ocazie a meciului după un sfert de oră, când a reluat frumos din prima de la marginea careului, dar șutul acestuia a fost scos în corner de Vagner.

  Chipciu a ieșit la rampă decisiv în minutul 62, când a făcut o cursă fantastică din apropierea propriului careu și până la mijlocul jumătății adverse, acolo pasând decesiv către Acheampong, care a egalat.

  Trei minute mai târziu, același Chipciu recuperează o minge în jumătatea adversă și faza a dus la marcarea golului care a adus cele trei puncte în tabăra lui Anderlecht.
  All Goals & Highlights

  Bravo, Alex!

  1. bodanel

   Se pare ca antrenorul celor de la Anderlecht stie cum sa-l foloseasca. M-am uitat si eu si se pare ca este folosit fix acolo unde da randamentul cel mai mare. Dar sa mai asteptam, e doar primul meci.

 5. danciu19

  Ce a putut sa ajunga site-ul asta…..echipa asta e moarta si voi o tot dati inainte cu fcsb .Nu au stadion,nu au suporteri,nu au nimic din ce ar trebui sa aiba un club sportiv si atunci doar „stelistii liberi” sunt de vina?Daca nu va deranjeaza deloc aceasta situatie ,de ce nu e nebunie,frenezie pe stadion ?Totul e o bataie de joc si voi va faceti ca nu vedeti,ca sunteti stelisti adevarati.Asta e…ciobanul a reusit sa castige lupta,momentan…

  1. vitto

   @danciu19.
   sigur …… corect: „ciobanul” a reusit sa castige lupta ….. cu prostii!

   ce sa facem noi daca …..”realitatea va contrazice Tovarasi!?”. de acum rataciti ca niste fantome stinghere si cautati cu disperare intelegere si sprijin ptr esecul in care va afundati …… din pacate, sau poate din fericire, imi este tot mai clar ca voi faceti parte din categoria vesela a „celor care nu vor afla niciodata!”

   1. mq-messi

    Ca sa observi din ce categorie de oameni faci parte, sustinand fcsb, cand te duci la meci, arunca un ochi atent in jur. Astia sunteti, astia au ramas in urma triajului facut de becali in astia 15 ani sau cati or fi. Ultimele spete de oameni.

  2. kla2005

   Dle Danciu19,
   Trezirea!
   Oricum o da Armata, pe o sigla nu au cum sa ia 38 de milionase si FC Steaua Bucuresti joaca bine merci de ceva ani buni in campionatul Romaniei. Armata a aruncat sectia de fotbal ca pe o masea stricata si dupa ce au simtit mirosul banilor au incercat pe toate caile sa o recupereze…ma rog, sa recupereze niste bani, pt ca, din ce tin eu minte, patronul clubului de fotbal a declarat ca le-o da inapoi, dar fara jucatorii importanti (ceea ce mi se pare normal) si sa mearga mai departe cu Ministerul Apararii!
   Ce au facut generalii??? Ce a facut CSA?
   Eu cred ca daca intr-adevar doreau inapoi echipa de fotbal acceptau propunerea asta si se asociau cu cineva intr-un parteneriat public – privat si o lasau tot pe actiuni!!!
   DE CE nu vor asta???
   Simplu, lor le trebuie bani!
   V-au manipulat pe voi sa nu mai mergeti la stadion, au aruncat echipa afara, bazandu-se ca va fi renovata Ghencea pe banii statului.
   Sa speram ca va fi asa, desi … ma rog, vom vedea.
   Ori de cate ori a jucat Steaua pe alt stadion, stadionul a fost plin. Vezi perioada in care a jucat la Pitesti!
   Cred ca va simtiti ca p… acuma dupa ce ati constatat ca ati fost folositi de CSA pentru o iluzorie despagubire de la Becali…cred.
   Si … in caz ca, dintr-o nebunie a unor judecatori (or fi si dinamovisti printre ei), se ajunge la o decizie in instanta de plata a acelor milionase, fiti convinsi ca SC FC Steaua Bucuresti SA va intra in faliment, iar jucatorii vor migra catre o echipa pe care o alege Gigi, urmand ca propririle sa fie puse pe conturile si bunurile ei…care mai raman.
   Va fi faliment, retrogradare, etc…..probabil disparitia clubului de fotbal.
   De asemenea, sper ca dormiti bine noaptea la acest gand, nu de alta dar eu nu as mai fi avut somn sa stiu ca unii cu stele pe umar m-au manipulat in halul asta numai pentru a pune mana pe niste bani iluzorii…

   1. danciu19

    Poate doar dragostea de Steaua sa ne,ma manipuleze(in cazul meu),nu cred ca eram sprijiniti de vreun general acum 5-6 ani,asa ca cel manipulat esti tu si din pacate nu de niste generali ci de un cioban semianalfabet.
    Chiar nu ma intereseaza ce bani se cer,ma intereseaza o normalitate,o atmosfera frumoasao echipa profesionista cu sau fara rezultate,acum ca a aparut un nebun sa se lupte, sa indrepte ce au facut alde Paunescu si clica de atunci,e o alta problema.

 6. harald

  domnule xray , cred ca ar trebui sa publicati acest articol in care judecatoarea spune cu subiect si predicat ca numai CSA e cea care detine un drept legitim asupra numelor Steaua Bucureşti si Steaua.

  http://www.prosport.ro/sport-life/special/exclusiv-ce-au-ascuns-becali-frf-si-lpf-tribunalul-bucuresti-fcsb-a-inregistrat-cu-rea-credinta-marca-csa-steaua-a-fost-si-este-singura-care-detine-un-drept-legitim-asupra-numelui-steaua-documente-15545429

 7. xray Autor articol

  @Harald

  Eu nu colportez manipulările lui Udrea, Talpan sau Becali.
  Udrea manâncă și el o pâine din ce firimituri îi dă Talpan, care bate câmpii. De ce? Pentru că sunt spețe diferite.
  Fii atent la date!

  I) În 6 Februarie 2015 FCSB a dat CSA în judecată, dosar 3933/3/2015. Procesul din care e citată acea motivare (15.11.2015) de Talpan și Udrea CSA și OSIM aveau calitate de pârâți, iar reclamant FCSB.

  În acest proces, FCSB cerea anulare marcă înregistrată de CSA în 2014, adică, cea pe care FCSB o pierduse tot în 2014, fiind anulată de ÎCCJ.
  Sentința Tribunalului Bucuresti a respins acțiunea FCSB și în 15.11.2016 a dat și acea motivarea, cea pe care o vântură acum Talpan.
  Deci, conform sentinței (nedefinitive), CSA avea dreptul să înregistreze marca în 2014 și a respins reclamația FCSB-ului. Punct!

  Vezi aici dosarul cauzei. Sursa: Tribunalul Bucuresti (tmb.ro) – Click pentru Dosar 3933/3/2015 la TB
  Dar! Sentința nu e definitivă și este apel la ea. Vezi bine mai jos.

  II) În 27 August 2015, de data asta CSA a dat în judecată echipa de fotbal pentru că numele clubului cuprinde *Steaua București”. (click- dosarul 31705/3/2015)
  Anul ăsta, pe 11 mai 2016 (nu 11 noiebrie 2015!), Tribunalului Bucureşti a decis în dosarul 31705/3/2015 că echipa de fotbal Steaua poate păstra numele clubului, Fotbal Club „Steaua” Bucureşti și a respins solicitarea CSA. Această sentința este atacabilă la Apel.

  CONCLUZIE
  Talpan & Udrea manipulează cu un document emis de Tribunalului Bucuresti din 15.11.2015, anterior ultimei sentințe date tot de Tribunalului Bucuresti, din 11 mai 2016, legate de numele Steaua București, care dă dreptul FCSB să folosească numele Steaua/ Steaua București. Motivarea acestei sentințe a venit acum câteva zile. Când o vom avea o vom publica.

  Detalii despe această ultimă sentință și proces găsești aici: Tribunalul Bucureşti a decis azi: „FCSB” poate folosi numele „Steaua Bucureşti”!

Lasă un răspuns