Amical: Steaua – Viitorul 0-1

de | octombrie 10, 2015

Campioana României şi Viitorul au profitat de pauza competiţională prilejuită de ultimele meciuri ale naţionalei din cadrul campaniei de calificare la EURO 2016 şi au disputat o partidă amicală la Braşov.  Întâlnirea a avut loc pe stadionul Forex, și s-a încheiat cu victoria elevilor lui Hagi, scor 1-0 (1-0). Unicul gol al partidei a fost înscris de Aurelian Chițu, în min.41.

Rădoi nu s-a putut baza pe șapte jucători, convocați la echipele naționale, iar Tahar a semnat o ratare uriașă pentru roș-albaștri. Ganea a scos de pe linia porții. Cu patru minute înainte de pauză, puștii lui Hagi au deschis scorul.

Chițu a preluat de lângă Guilherme și a reușit o execuție imparabila, după o pasă excelentă a lui Ianis Hagi. Și Kevin Boli a avut o șansă importantă de a marca.

În repriza secundă, spiritele s-au încins. Arbitrul i-a despărțit cu greu pe jucătorii celor două echipe. La ultima fază, Toșca putea restabili egalitatea. Fundașul transferat de steliști chiar de la Viitorul nu a prins spațiul porții și campioana a  fost învinsă cu 1-0.

Meciul a fost unul echilibrat in prima parte, atunci cand Steaua a ratat marile ocazii de a inscrie, cele mai mari prin Stanciu si Tahar, însă cei care au punctat au fost jucătorii lui Gică Hagi. În a doua parte, staff-ul tehnic condus de Mirel Rădoi a decis să trimită în teren o formulă de echipă cu mai mulți jucători din cadrul Centrului de Copii și Juniori, astfel încât cei de la Viitorul au dominat repriza secundă. Pe final Breeveld a marcat un super gol printr-un șut sub bară de la 12 m, dar a fost anulat pe motiv că un jucător stelist căzut în careul de 6 m se afla în „offside”.

Echipa Stelei: Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Sulley, Tahar – Mario Mihai, Onțel, Stanciu. Rezerve: Poiană – Mihai II, Mihalcea, Breeveld, Târnovan, Aldea, Mogoș-Mărtean, Bakalli, Simion.

În partea secundă au intrat pe teren Breeveld, Mihalcea, Rareș Mihai, Târnovan, Aldea, Franc Bakalli, Andrei Mogos-Martean si Alexandru Simion.

Singurii jucători nefolositi au fost Ionuț Poiana, Jugurtha Hamroun și Gregory Tade, ultimii doi din cauza unor probleme medicale.

Viitorul: Albuț – Benzar, Boli, Mitrea, Ganea – Aganovic, I. Filip, Achim – Chițu, I. Hagi, Tănase. Rezerve: Râmniceanu, Ghiță, Kilyen, Casap, Grecu, Ciupe, Iacob, Şandru, Ciobanu.

  • Rezumat video

După partida, care a reprezentat incheierea cantonamentului de cinci zile de la Brasov, delegația Stelei a revenit la București. Jucătorii au primit liber până luni dimineața, atunci cand vor reveni la antrenamente și vor pregăti partida următoare, cu ACS Poli Timișoara, din Cupa Ligii.

(Informații, foto și video de la FC Steaua și FC Viitorul)

XRay

 

2 comentarii la „Amical: Steaua – Viitorul 0-1

    1. xray Autor articol

      Da, dar a replicat bine Hagi: „N-a fost nimic, n-are nimic. Fotbalul nu e volei! Te intalnesti, te mai lovesti, iar lucrurile se termina cand meciul se termina. Nu exista o regula sa nu te atingi.” 🙂

Lasă un răspuns