Insulele Feroe – România 0-3! De 3 ori CALIFICARE la a 100-a victorie în deplasare. Bravo ROMÂNIA!

de | octombrie 11, 2015
România s-a calificat la EURO 2016, după victoria cu 3-0 din Insulele Feroe, într-un parcurs
de excepție: 10 meciuri fără înfrâgere, fără gol primit în 5 deplasări și doar 2 goluri încasate. Cele de pe Național Arena cu Ungaria și Finlanda.
Echipele de start:
  • România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Popa, Budescu (Prepeliţă 88), Torje (Maxim 78) – Stancu (Alibec 90)
  • Insulele Feroe: Nielsen – Naes, O. Faerø, Nattestad, Sørensen – S. Vatnhamar – Bartalsstovu, Hendriksson, Hansson, Holst – Edmundsson
  • Marcatori: Budescu (‘4, ’45+1), Maxim (’83)

  • Rezumat video

https://youtu.be/_UMmLPEcxg4

Ungaria a fost înfrântă în Grecia, scor 4-3, și tricolorii ar fi avut biletul de Fanța în buzunar indiferent de rezultatul de la Torshavn. Jucătorii au declanșat hora bucuriei la finalul partidei!
E cea mai mare performanță a generației steliste 2010-2015: Tătărușanu, Bogdan Stancu, Chipciu, Tănase, Chiriches, Adi Popa, Pintilii, Prepeliță, Bourceanu, Latovlevici, Papp, Rusescu, Gardoș,  Sânmărtean,  Keseru etc. !
România revine după 8 ani în elita fotbalului cu a 12-a calificare din palmares. Este a doua calificare în 16 ani după ”Generația de Aur”. Generalul Iordănescu este la a 4-a calificare, la care a pus umărul și Victor Pițurcă.

Bravo băieți! Bravo România!

VIDEOCLIPURI

  • Declaratie a selectionerului Anghel Iordanescu

https://youtu.be/lLsH-Z3Amg0

  • Bucuria în vestiar

#RomaniaLaEuro

Posted by Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială on 11 Octombrie 2015

 

  •  Suporterii cu dragoste și mândrie

Suporterii români i-au așteptat pe ”tricolori” la hotel după calificarea la EURO #RomaniaLaEuro

Posted by Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială on 11 Octombrie 2015

XRay

12 comentarii la „Insulele Feroe – România 0-3! De 3 ori CALIFICARE la a 100-a victorie în deplasare. Bravo ROMÂNIA!

  1. le-reseau-pansant

    Nu am vazut meciul, doar ce am citit si vazut pozele de aici, dar mi se pare cam ciudat sa te bucuri asa desantat când ne-a trecut glontul pe la ureche. Oricum, am întâlnit echipe liliput si semi-liliput si ne-au tremurat picioarele de zici ca dansam calusul.

    ïn mod normal când întâlnesti Finlanda, Ungaria, Feroe si Irlanda trebuia sa te califici dupa primele 5 meciuri. Irlanda ramâne totusi o echipa semi-profesionista, necalificându-se niciodata la Euro. Coeficientul national situându-se între cel al prestigioaselor: Malta, Feroe si Luxemburg.

    ïn ungaria fotbalul devine mai mult folclor, exact cum ne gândim noi la Bucurestiul interbelic asa ramâne si la ei fotbalul, ceva dintr-un trecut îndepartat pentru ca de 30 de ani nationala lor este inexistenta la nivel international iar la nivel de club nici de turul preliminar echipele lor nu trec.

    Finlanda exact ca Feroe, nicio calificare la vreun turneu final iar la nivel de club derbiuri cu echipe din Luxemburg si Malta.

    Oricum, bine ca ne-am calificat ca poate poate, cu timpul vom iubi si noi ceva mai mult fotbalul.

  2. naiyba

    cand ii vad pe torhe midget porn si pe grigore freza de faggot ca dau interviuri scuip laptop-ul!! echipa nationala este o echipa trista plina de pseudo-jucatori de fotbal!!!!!!

    s-au chinuit intr-o grupa de 2,50 lei.

  3. xray Autor articol

    O calificare inseamna numele Romaniei in primele 24 echipe din Europa, in dauna Greciei si Ungarie. Asta este mai important decat orice alte judecati.

    Nu mai spun de IRLANDA DE NORD NE-A BĂTUT MEREU. Irlanda de Nord este singura din cele patru „naţionale” britanice care ne-a bătut de fiecare dată, până la aceste calificări pentru Euro 2016.

    Ne-a bătut prima data în partide oficiale, preliminariile CM 1986, 3-2 la Belfast și 1-0 la București.
    Ce trupă avea România la 0-1 din București: Lung – Negrilă (46 Geolgău), Iovan, Iorgulescu, Ungureanu – Mateuț, Rednic, Boloni, Klein – Hagi cpt., Coraș (62 Pițurcă). Antrenor: Mircea Lucescu

    Pînă la acel meci pierdut cu 1-0, România obţinuse două egaluri cu Anglia (0-0 acasă, 1-1 în deplasare), cu Finlanda (1-1 în deplasare şi 2-0 acasă) şi 2 puncte cu Turcia (3-0 la Craiova). Singura înfrângere venise chiar contra Irlandei de Nord, 2-3 la Belfast.

    Apoi, ne-au mai bătut și într-un amical jucat înaintea CM 1994. Deci nu suntem Brazilia față de Irlanda de Nord să o subestimăm. Adică, o putem face, dar ca exercițiu de imaginație.

    Ca Ungaria și Grecia sunt slabe acum, nu inseamna că era obligatoriu ca noi sa fim puternici, mai ales ca fotbalul romanesc la nivel de cluburi trece printr-o criza majoră.

  4. le-reseau-pansant

    Pe noi ne-au cam batut mereu britanicii la fotbal, dar totusi echipa Irlandei de N nu reprezinta o mare reprezentativa, ramane la coada Europei.

    Mircea Lucescu a antrenat Romania din ’81 pâna în 1986 când a ratat rusinos calificarea la CM din cauza infatuarii lui de a avea cât mai multi jucatori de la Dinamo. Cu toate astea, România s-a calificat în ’83 la Euro 1984 învingând Italia (care termina pe 3) Cehoslovacia si Suedia care erau mult mai bune decât Irlanda.

    Vezi ca 3 puncte la victorie se acorda începând cu CM 1994 pe plan international, si în campionatul nostru parca tot din 1994/95.

    1. xray Autor articol

      Asa este, 2 puncte la victorie nu 3. Am scris in viteza.
      Uite clasamentul final pentru CM 1986. Si atunci in 1985, cu echipa aia traznet pe care o avea Romania, Irlanda de Nord, slabă sau nu, a terminat inaintea noastra. Si nu a fost doar un meci cu ghinion. Ne-a batut de 2 ori (3-2 si 1-0).

      In fine, e istorie, ca si calificarile recent incheiate. 🙂
      Să ne bucurăm!

  5. siegfried

    Fenomenal ce ţară de nihilişti! Auzi că de ce s-au bucurat, dom’le , că asta a fost o „grupă de liliputani” sau ” or fi şi Finlanda, Ungaria şi Irlanda de Nord mari valori?”. Dar România ce mare valoare e ? Din ultimele 8 preliminarii am ratat de 7 ori calificarea. Performanţele noastre istorice sunt un sfert de finală la WC 94 şi un sfert la Euro 2000. Nu ştiu cum să vă spun, dar mai toate naţionalele din regiune au reuşit performanţe peste asta. Bulgaria şi Croaţia au atins semifinalele la mondiale, Grecia are un title european, Cehoslovacia a câştigat Euro 76, Ungaria are două finale mondiale ( e adevărat pe vremea lui străbunicu, dar le are). Aşa că de unde aroganţa voastră faţă de actuala echipă?

  6. andyq

    Calificarea, cu emotii sau nu, tot calificare ramane. Nu putem trai din amintiri, pentru ca nici amintirile nu sunt mai rasarite, exceptand CE din 2000 cand am iesit din grupe si ne-a ras Italia un 2-0 sec, iar la CM 1994 am avut parte de cea mai mare performanta a noastra, dar cu o echipa pe care n-o mai pupam in vecii vecilor…

    E doar a 5-a noastra prezenta la un turneu de CE, in toata istoria participarii la respectivul turneu. Nu e ca si cum am fi fost prezenti la toate, ne-am batut pt. trofeu de 3 ori si am avut ghinion de 4…

    Nu poti sa ai pretentii de mari performante, cand doar de 2 ori in istoria nationalei ai avut performante, de 2 ori in 85 de ani. Sa nu uitam ca intre 1950 si 1986 am avut o singura calificare la un turneu final. Dupa 90 am avut cele mai bune rezultate, timp de 20 de ani, cat a rezistat „generatia de aur”, dupa care… pauza din nou.

    Asta e nivelul la care suntem, din cauza felului in care se face fotbal in Romania, fara centre de juniori de calitate, fara investitii, fara profesionalism.

    Calificarea vine in contextul in care, incet-incet, fotbalul de la noi a intrat intr-un tunel in care nu prea se vede luminita de la capat. O fi o curba in tunelul asta, dar pana nu o trecem… ne mananca bezna!

  7. xray Autor articol

    Bucuria la vestiar

    #RomaniaLaEuro

    Posted by Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială on 11 Octombrie 2015

    Suporterii români i-au așteptat pe ”tricolori” la hotel după calificarea la EURO

    Suporterii români i-au așteptat pe ”tricolori” la hotel după calificarea la EURO #RomaniaLaEuro

    Posted by Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială on 11 Octombrie 2015

  8. xray Autor articol

    – Update video

    – Fără să se descurce excelent în ofensivă, România a încheiat pe locul 2 mai ales grație defensivei care a funcționat foarte bine. De altfel, tricolorii au încasat doar 2 goluri în cele 10 partide și au avut, astfel, cea mai bună apărare în preliminarii.

    – Echipele calificate până acum la EURO: FRANȚA (țara gazdă), ISLANDA, CEHIA, BELGIA, ȚARA GALILOR, SPANIA, GERMANIA, POLONIA, ANGLIA, ELVEȚIA, IRLANDA DE NORD, ROMÂNIA, AUSTRIA, ITALIA, PORTUGALIA, ALBANIA

    – Pentru prima dată într-o asemenea competiție vor fi 24 de echipe, care vor fi împărţite în şase grupe de câte patru. Se califică în „optimi” primele două echipe din fiecare grupă și cele mai bune patru locuri trei.

    – Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul European va avea loc pe 12 decembrie, într-o ceremonie care va avea loc la Palais des Congres de la Porte Maillot din Paris. Indiferent de ultimele rezultate din preliminarii, tricolorii vor fi în urna a treia valorică, la tragerea la sorţi a grupelor de la Europeanul din Franţa.

  9. xray Autor articol

    Steaua e „fruncea”!

    Gloria stelistă, Anghel Iordanescu a devenit antrenorul cu cea mai buna medie de victorii pa banca nationalei. Acesta l-a egalat la numarul de victorii pe Victor Piturca, ambii avand cate 53 de victorii, insa Iordanescu a obtinut aceste succese in mai putine meciuri decat fostul selectioner.

    Anghel Iordanescu – 53 de victorii din 90 de partide
    Victor Piturca – 53 de victorii din 96 de partide
    Costel Radulescu – 27 de victorii din 49 de partide
    Mircea Lucescu – 24 de victorii din 58 de partide
    Emeric Ienei – 22 de victorii din 49 de partide

    Sursa:sport.ro

Lasă un răspuns