Tragerea la sorți pentru Champions League: Steaua – Manchester City în play off

de | august 5, 2016

Sorții UEFA au decis: Steaua – Manchester City

Partida tur se va disputa la Bucureşti, pe 16 sau 17 august, în timp ce manşa secundă este programată o săptămână mai târziu, pe 23 sau 24 august, în Anglia.

Noua echipă a lui Pep Guardiola era cel mai dificil adversar pe care îl putea întâlni Steaua în încercarea ei de a reveni în grupele Ligii Campionilor.

E ceva deosebit să jucăm cu City, dar eu vreau un adversar mai slab.Cu oricine vom pica în afară de City, şansele vor fi 50-50%„, a spus Stanciu, la finalul partidei cu Sparta Praga, în care a reuşit o „dublă” care a asigurat calificarea Stelei în play-off.

Mult mai curajos a fost Gabi Tamaş. „Ne visăm cât mai sus, ne mobilizăm foarte bine cu echipele mari şi sper să picăm cu cea mai bună. Manchester City sau dacă e una mai bună ca City să picăm cu aia. Să îi scoatem pe ei, dacă vrem să ajungem în Champions League să jucăm cu cei mai bună şi să arătăm adevărata valoare„, a declarat experimentatul fundaş al roş-albaştrilor.

Reghecampf nu isi dorea sa pice cu City, dar spera sa obtina un rezultat mare alaturi de un stadion plin pe National Arena.

„Nu sunt multumit de aceasta tragere, Ne doream un adversar cu care sa ne luptam de la egal la egal. Am picat cu cea mai buna echipa, dar in fotbal orice este posibil.

Trebuie sa ne jucam sansa noastra, primul meci e pe teren propriu. Guardiola e unul dintre cei mai mari antrenori din lume, l-am intalnit cand eram in Arabia, pregateste orice meci foarte bine. E o diferenta foarte mare intre cele doua echipe, vom vedea. Cred ca avem sansa noastra si o s-o jucam. Va fi o ambitie in plus, o mandrie sa joci cu echipe de asemenea nivel si poate vom reusi sa facem doua meciuri bune si sa ne calificam. Oricare alta echipe in afara de City era o echipa abordabila.

Eu cred ca fanii vor veni in numar mare si ne vor sustine la meciul cu City. Nu am emotii, sunt singur ca prin jocul nostru va veni lumea alaturi de noi. Ajax si Porto ne doream, dar in fotbal nu se stie, se pot intampla multe in fotbal. Poate ne vom califica si in conditiile in care nu vom avea nicio sansa.”, a declarat Laurentiu Reghecampf.

Numai o minune de la Dumnezeu ne califica. Ne ramane doar sa ne bucuram de fotbal si sa ne rugam. Daca vrea Dumnezeu sa-i batem, ii batem.

Emotii nu mai am insa. Ma duc la meci ca la spectacol, ce o fi, o fi. Emotii as putea avea insa la meciul al doilea, daca scoatem un rezultat bun in tur, asa cum s-a intamplat cu Chelsea.„, a spus Gigi Becali la SPECIAL, IN DIRECT la Sport.ro

Manchester City

De patru ori campioană a Angliei, ultima oară în 2014, şi de cinci ori câştigătoare a Cupei Angliei, Manchester City şi-a consolidat locul în elita din Premier League în ultimii ani datorită investiţiilor uriaşe a Abu Dhabi United Group, care a preluat clubul în 2008.

Sezonul trecut a fost, însă, unul dezamăgitor, încheiat doar pe locul 4, în spatele lui Leicester City, Arsenal şi Tottenham.

Scopul proprietarilor este câştigarea Ligii Campionilor, iar pentru acest lucru, în această vară a fost adus la echipă Pep Guardiola. De asemenea, clubul a investit serios în transferuri şi a achiziţionat jucători precum germanul Ilkay Gundogan, spaniolul Nolito, germanul Leroy Sane sau brazilianul Gabriel Jesus, acesta din urmă fiind aşteptat la începutul lui 2017.

Va fi o dublă dificilă, pentru că Steaua are foarte mult talent la dispoziţie„, a declarat Txiki Begiristain, directorul sportiv al englezilor.

Meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor

Ruta non-campioanelor

  • Steaua (România) – Manchester City (Anglia)
  • FC Porto (Portugalia) – AS Roma (Italia)
  • Ajax (Olanda) – FC Rostov (Rusia)
  • Young Boys (Elveţia) – Borussia Monchengladbach (Germania)
  • Villarreal (Spania) – AS MOnaco (Franţa)

Ruta campioanelor

  • Ludogorets Razgrad (Bulgaria) – Viktoria Plzen (Cehia)
  • Celtic (Scoţia) – Hapoel Beer-Sheva (Israel)
  • FC Copenhaga (Danemarca) – APOEL (Cipru)
  • Dundalk (Irlanda) – Legia Varşovia (Polonia)
  • Dinamo Zagreb (Croaţia) – FC Salzburg (Austria)

Asta e! La omul sărac nici sorții nu trag. Ne consolăm cu grupele de Europa League.

FC Steaua București intra din nou in urna pentru play-off-ul Champions League, de la ora 13:00, in direct la Sport.ro și Digisport.

Cu un coeficient de 36.576, Steaua este a doua în urna outsiderelor pe ruta non-campioanelor, din care mai fac parte AS Roma, Monaco, Young Boys şi FC Rostov.

Vicecampionii nu mai sunt capi de serie si vor intalni nume puternice din Europa. Villarreal, Manchester City, Borussia Monchengladbach, Ajax si FC Porto  sunt posibilii adversari ai Stelei.

Ruta non-campioanelor

  • Capi de serie:
    Manchester City* (ENG) 99.256
    Porto* (POR) 92.616
    Villarreal* (ESP) 60.142
    Ajax (NED) 58.112
    Borussia Mönchengladbach* (GER) 42.035
  • Non-capi de serie:
    Roma* (ITA) 41.587
    Steaua București (ROU) 36.576
    Monaco (FRA) 36.549
    Young Boys (SUI) 24.755
    Rostov (RUS) 11.716

Pe ruta campioanelor, capi de serie sunt Viktoria Plzen, FC Salzburg, Celtic, APOEL şi Legia Varşovia, în timp ce din cealaltă urnă fac parte Dinamo Zagreb, Ludogorets, FC Copenhaga, Hapoel Beer-Sheva şi Dundalk.

Ruta campioanelor

  • Capi de serie:
    Viktoria Plzeň (CZE) coefficient 44.585
    FC Salzburg (AUT) 42.520
    Celtic (SCO) 40.460
    APOEL (CYP) 35.935
    Legia Warszawa (POL) 28.000
  • Non-capi de serie:
    Dinamo Zagreb (CRO) 25.775
    Ludogorets Razgrad (BUL) 25.625
    FC København (DEN) 24.720
    Hapoel Beer-Sheva (ISR) 4.725
    Dundalk (IRL) 2.590

Echipele calificate direct în grupele UEFA Champions League:

  • Urna 1 (deţinătorii trofeului şi campioanele celor mai bune 7 ţări din punct de vedere al coeficientului)
    Real Madrid (ESP, deţinătoarea trofeului) 176.142
    Barcelona (ESP) 159.142
    Leicester City (ENG) 15.256
    Bayern München (GER) 163.035
    Juventus (ITA) 107.087
    Benfica (POR) 116.616
    Paris Saint-Germain (FRA) 112.549
    CSKA Moskva (RUS) 48.716
  • Vor fi repartizate în celelalte urne:
    Atlético Madrid (ESP) 144.142
    Borussia Dortmund (GER) 110.035
    Arsenal (ENG) 105.256
    Sevilla (ESP) 95.642
    Napoli (ITA) 90.087
    Bayer Leverkusen (GER) 89.035
    Basel (SUI) 87.755
    Tottenham Hotspur (ENG) 74.256
    Dynamo Kyiv (UKR) 65.976
    Lyon (FRA) 63.049
    PSV Eindhoven (NED) 57.112
    Sporting CP (POR) 51.616
    Club Brugge (BEL) 43.000
    Beşiktaş (TUR) 34.920

Turul play-off-ului Ligii Campionilor va fi pe 16-17 august, iar manșa secundă se va disputa pe 23-24 august.

X Ray

53 de comentarii la „Tragerea la sorți pentru Champions League: Steaua – Manchester City în play off

  1. virgil

    Ghinion curat, dar Steaua cred ca va face o figura frumoasa. Poate cine stie… s-au mai vazut cazuri, iar proverbul romanesc intareste aceasta posibilitate:
    Buturuga mica rastoarna carul mare.

    Faptul ca nimeni de la Steaua nu si-a dorit un meci cu Manchester C in play-off, in afara de Tamas, poate fi un semn. Bun sau rau, ramane de vazut.

  2. alpopa

    Man City va forta anul acesta calificarea in SF ale competitiei, ba chiar zic eu ca pot spera la finala…

    Pentru nivelul nostru, aceasta dubla mansa este practic sansa unei noi echipe, botezul focului pentru ceea ce inseamna Steaua 2016. Indiferent de deznodamant, acesta este un examen care isi va pune puternic amprenta pe carierele viitoare ale jucatorilor si chiar ale antrenorilor. Trebuie abordat cu realism si seriozitate. Fara frica, lupta Steaua!

  3. xray Autor articol

    Asta e! La omul sărac nici sorții nu trag. 🙂
    Ne consolăm cu grupele de Europa League și cu o dublă împotriva unei formații foarte bogate și puternice.
    Și la Euro, lotul Franței era extraterestru față de al nostru. Decât să ne elimine Borussia Monchengladbach sau Ajax, după ce ne amăgim, mai bine o super echipă.

    PS
    Talpan și „frații” lui cred că sunt în orgasm. :))

  4. kla2005

    Nu mi-am dorit City…orice om normal la cap isi da seama ca va fi imposibil sa ne punem cu ei.
    Dar, si aici e un mare DAR, Steaua INTOTDEAUNA s-a mobilizat cu adversari de calibru.
    Nu imi vine sa sper ca ne putem califica, insa atitudinea lui Dukadam ar trebui transmisa fiecarui jucator: cine e Guardiola? Ce nu au doua picioare ca si noi?
    Daca lupta pentru fiecare minge…
    Eu sper intr-o figura frumoasa!

  5. alexandru-h

    Dupa cum le-am zis celor cu care am vorbit zilele astea, imi doream sa picam cu City. Nu cred ca porneam cu prima sansa in niciun meci din aceasta faza, asa ca preferam sa jucam cu o echipa emblematica, sa fie o dubla mansa cu o audienta universala si sa punem niste caramizi la brandul european al Stelei.

    Vad ca bocitoarele deja au inceput: „la omul sarac nici boii nu trag”. Pai poate data viitoare ne castigam campionatul pentru a nu mai juca pe ruta necampioanelor si poate ca data viitoare nu vom mai pica in turul 3 cu cea mai usoara echipa posibila (a fost noroc chior ca am nimerit Sparta Praga). Eu sunt multumit ca am ajuns in grupele Europa League, chiar nu avem fata de Champions League fara inca un an de consolidari si transferuri de succes.

    Ca sa nu mai zic ca norocul face ca Astra sa pice cu WestHam. Se poate spune ca suntem singura echipa romaneasca intr-o grupa europeana asa ca vom mai pune mana pe niste banuti.

  6. naiyba

    Amuzanti englezii cand il fac pe Hamroun un „crucial shield for the defence”.

    Sper ca H.I.M. sa bage mana in buzunar si sa aduca jucatori, macar inca un fundas central si un fundas dreapta, vor fi foarte multe meciuri si daca ai suspendari sau accidentari risti sa ramai descoperit grav.

  7. double

    Faptul ca am cazut cu City m-a facut sa imi aduc aminte de cum se desfasura sesiunea de admitere la facultate inainte de 1989…nu facea decit sa te intareasca si sa te abmitioneze, daca intr-adevar doreai sa reusesti.
    Forza Steaua !

  8. piece-of-mind

    „Am făcut o ofertă de un milion pentru Konate, nu de 1,2 milioane de euro. A venit impresarul lui, nici măcar nu i-am cerut legitimația. Am vorbit în franceză cu el, nici nu știu dacă era el.”

    ANTOLOGIC! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  9. alexandru-h

    Ne calificam in grupele Europa League dupa o partida excelenta cu Sparta, picam in preliminariile CL cu Manchester United iar @piece-of-mind intervine pentru a rade de declaratiile lui Becali.

    Macar daca ati promova prin comentarii sporturile CSA, ca tot va declarati sustinatori ai lui Talpan, in loc sa il urmariti pe Becali precum niste mirese parasite in fata altarului.

  10. piece-of-mind

    Era bine daca am fi picat cu Manchester United, macar asta chiar e o echipa emblematica, spre deosebire de City :))) Dar ce sa stii tu…

    In rest, obsesiile tale ref Talpan nici nu mai merita a fi luate in seama.

  11. alexandru-h

    Orice echipa mai veche decat 1900 toamna, care a castigat trofee, atat interne cat si europene, e emblematica. Pentru ca a consolidat acest sport pe vremea cand altii se bateau pe la Plevna.

    Sigur, e inutil sa discut despre fotbal cu aia care s-au lepadat de el in schimbul inchinarii la icoana CSA. Ultrasia la baschet, ala e miezul acum…

  12. piece-of-mind

    Manchester City este, în opinia mea, departe de a putea fi considerată o echipă „emblematică”. Poate exclusiv prin prisma posibilităţilor financiare actuale, nicidecum al palmaresului istoric (intern sau internaţional). Sunt alte echipa din Anglia mult mai titrate.

    Argumentul cu data înfiinţării nu ţine, fiindcă pe raţionamentul ăsta ar fi emblematice toate echipele înfiinţate „pe când alţii se băteau la Plevna” şi care acum joacă în ligile 2-3 din Anglia/Scoţia, fără să fi câştigat nimic intern sau internaţional.

    În rest, cred că e inutil să discuţi fotbal cu mine, fiindcă nu cred că ai putea să ţii pasul :))). Poate doar Don Vitto să fie capabil…

  13. fortuneteller

    Totul depinde de defensiva. Daca reusim cumva sa incetinim jocul si sa-i facem sa caute solutii individuale, atunci avem sanse. Daca raman bulevarde prin careu, atunci o sa fie nasol. Anul trecut (alt antrenor, adevarat) MC nu era genul care sa preseze eficient, insa au mancat o paine buna pe spatii libere, pt ca au jucatori f rapizi. Nici apararea lor nu e neaparat ceva fantastic, insa e solida si greu de depasit prin incercari individuale. Concluzie: ne trebuie multa munca de „distrugere” la mijloc, alergatura la greu, pase rapide in atac. Steaua 0-0 MC la Bucuresti, MC 1-1 Steaua in retur.

  14. piece-of-mind

    Şi totuşi, ce tristă e schisma asta dintre suporteri, care pare în acest moment ireconciliabilă…acum 10 ani toată lumea aştepta înfrigurată dubla cu Standard…după primăvara magnifică din Cupa UEFA…

    Şi ce mişto era şi site-ul…rubrici zilnice…Subiectiv, SSK, Gică Chioru, Andrei Sava, The Quiet Romanian…păcat…

    Vom mai fi oare…ce am fost cândva?

  15. piece-of-mind

    Pentru că m-a cuprins un soi de nostalgie a vremurilor de altădată, citez un pasaj dintr-un articol scris acum mai bine de 8 ani…

    „Cu ce va ajuta insa clubul o noua calificare in Liga, obiectiv vorbind? Va aduce cu sine profesionalizarea mult asteptata? Se vor construi terenuri de antrenament performante pentru micutii care se viseaza candva idolii tribunei din Ghencea, investindu-se in infrastructura si in viitor? Se va imbunatati relatia cu media, iar gloriile steliste nu vor mai fi umilite pe la diverse emisiuni, de radio sau televiziune? Va performa echipa in competitia europeana sau va fi din nou un sparring partner pentru adversarii cu care jucam odinioara de la egal la egal? Va dobandi antrenorul echipei independenta decizionala de care are atatea nevoie sau i se vor impune, cu regularitate, ce fotbalisti si pe ce posturi sa evolueze?”

    Restul articolului e aici: http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/4943/

    P.S. Aştept comentariile detractorilor unui „boroisto-talpanist” :))))

    P.S. 2 SEMPER SUPERIORES!

    1. mq-messi

      @ piece-of-mind.
      Din pacate nu pentru multi inseamna ceva lucrurile astea. Mai ales fotbalul juvenil… cand eram copil, daca unu zicea ca face fotbal la Steaua, il priveai altfel; era o mandrie sa joci pentru Steaua. Din pacate pentru mine, nu m au dat niciodata. Oricum, cum fcsb ul nu este echipa Bucurestenilor, nu le pasa. Probabil asta e si cauza principala pentru care situatia e asa. Ce sa simta unii care n au crescut cu Steaua, aici, in Bucuresti, sa vada in zi de meci cum ies oamenii din blocuri cu fulare, steaguri si se duc „acasa”. Steaua, fcsb, fotbal mare steaua mic…”tot Steaua e”.

      1. fortuneteller

        @mq-messi: Daca fcsb nu e echipa bucurestenilor, atunci care e echipa bucurestenilor? CSA Steaua? Dinamo? Rapid? Si apropos, daca echipa de fotbal era inca patronata de MAPN, atunci se faceau toate investitiile alea?

        @piece-of-mind: Intr-adevar, e trista schisma, dar din pacate e vorba de alegeri individuale. Fiecare intelege ce vrea din situatia echipei de fotbal, dar totusi sa ajungi la conflict si abandonul singurei entitati fotbalistice legate de Steaua, asta e dureros. Nu multi sunt fericiti cu Becali ca patron, dar nu stiu cum alternativa disparitiei echipei de fotbal Steaua e de preferat. Si inca ceva: articolul citat se putea scrie si pe vremea in care Steaua era la MAPN, nici atunci nu se faceau investitii la copii si juniori.

        1. mq-messi

          @fortuneteller.
          Nu stiu ce sa-ti zic, dar daca ar veni doar bucurestenii la meciuri, ar fi jale in buzunarul ciobanului. Zeci de persoane cu care am fost de-a lungul timpului la stadion, pe niciunul nu l am mai vazut sa frecventeze meciurile indiferent daca considera ca fcsb e steaua sau invers.

          1. fortuneteller

            @mq-messi.
            Sunt totusi 2 milioane de bucuresteni, nu cred ca poti sa-i cunosti pe toti. Si apoi tot nu mi-ai raspuns la intrebare: deci care e echipa bucurestenilor?

        1. fortuneteller

          @piece-of-mind.

          Afirmatia ta e clar subiectiva. Nu poti stii exact de ce 40000 de oameni isi cumpar bilet la meciul FC Steaua, si nici nu e corect sa numesti rezultat imediat (de valoare) meciul tur cu Sparta. Inainte de rezultatul imediat de la Praga, a fost o serie de rezultate mediocre, deci de ce au aparut 40000 de oameni, pt acel 1-1 de la Praga sau pt un rahat de Cupa Ligii?

          1. piece-of-mind

            @fortuneteller.
            E posibil să fie. E limpede că o parte a publicului s-a lepădat de echipa din cauza lui Becali (chiar dinainte să apară scandalul cu marca), dar este inexplicabil cum de la meciul cu Sparta Praga vin 38.000 de oameni, iar la cel cu Chiajna audienţa scade la 2.000 de persoane.

          2. xray Autor articol

            O explicație am dat în cronică.

            Într-o lună de concedii, când și bucureștenii fără vacanță migrează în weekend pe autostrada Soarelui la Marea Neagră, sâmbătă seara au venit 2.000 de fani pe Arena Națională la un meci fără rating și în condiții normale.
            – Mai 2015, Arena Națională, Steaua-Concordia 2-2, 4.000 spectatori
            – Septembrie 2015, Arena Națională, Steaua-Concordia 3-1, 1.500 spectatori

            Feussi nu e Konate, iar un meci obişnuit în Liga 1 nu se poate compara cu mirajul calificării în play-off-ul Ligii Campionilor. Aseară, Magica Steaua întâlnea „ciuca bătăilor” din acest sezon de Liga 1 și nimic nu stârnea vreo curiozitate, emoție sau nevoie de suport. Chiar și eu în fața televizorului am privit surprinzător de detașat partida. Simțeam că nici un rezultat nu-mi va schimba starea neutră. Nici de bucurie după o victorie normală, nici de tristețe după o înfrângere surpriză, pentru că efectiv nu aș fi putut să fiu supărat pe Stanciu & Co. la două zile după ce m-au dus într-un extaz sublim. Paradoxal, abia după ce a marcat Achim am început să am emoții. Un gol egalizator, venit de nicăieri, era posibil, dar nedrept cu aspectul forțelor din teren.

            Și pe vremea când venea PN și PS, meciul ăsta nu strângea decât câteva mii, și nu în luna august! 🙂

    2. siegfried

      @piece-of-mind.
      Se vor construi terenuri de antrenament performante pentru micutii care se viseaza candva idolii tribunei din Ghencea, investindu-se in infrastructura si in viitor?

      „Think of the children” (also „What about the children?”) is a phrase which evolved into a rhetorical tactic. Literally it refers to children’s rights (as in discussions of child labor). In debate, however, as a plea for pity, used as an appeal to emotion, it is a logical fallacy.

      1. piece-of-mind

        @siegfried.
        Da, ce ticăloşi ăia cu La Masia…

        Poţi înlocui „micuţi” cu „juniori”, substanţa textului este aceeaşi. Că Becali nu va construi nimic, niciodată. N-a făcut-o nici atunci când era pe felie cu generalii care i-au facilitat preluarea Stelei, când totul era lapte şi miere.

  16. xray Autor articol

    Calificarea asta a declanșat apocalipsa pe dinamomania. Câinii au devenit, brusc, „becaliști” pe capete.
    Ciobanul este noul idol în Groapă. :))
    Dacă Talpan ia Steaua, Becali are unde să se ducă. Javele îl așteaptă cu limba scoasă să mai guste și ei din aerul tare al performanței și Europei. :))

    Ferească sfântul să ajungem și noi în depresia frustrării ca ei și ajungem să ridicăm osanale lui Negoiță („neacoiță”, „pianistul de la RIN”, „pedofilul” … cum îl „alintă” câinii)…



  17. piece-of-mind

    Hahaha…asta este incredibil de tare!!! Pledăm cu argumente pro Becali luate din scrierile tuturor oligofrenilor care populează dinamomania.net!!!!

    Dumnezeule, cum am putut ajunge în stadiul ăsta?

    1. xray Autor articol

      @piece-of-mind.
      Hahaha… Asta ai văzut tu, pledoarie pro Becali? :))

      Mesajul este ăsta: tu (și alții) cautați/vânați becaliști pe fcsteaua și ei sunt toți pe dinamomania. :))

    1. siegfried

      @asprilia.
      În lumea ta minunată proştii sunt oamenii care cumpără bilete ca să-i vadă pe Niţă, Stanciu, Pintili &co luându-se la trântă cu semifinalista UCL de acum 3 luni?
      Şi deştepţii cine sunt? Sud-peluzării, talpaniştii, steliştii liberi ca dacii care nu au mai văzut un meci live de pe vremea lui Burebista?

          1. piece-of-mind

            @alexandru-h.
            Aşa este. Era târziu, eram obosit şi puţin băut, încurcând borcanele. Dar nu-ţi face iluzii… :)))

  18. mq-messi

    Fortuneteller: Steaua, dinamo si rapid sunt echipele bucurestenilor, hai si progresul pentru putini din ei. Fcsb clar nu e echipa bucurestenilor si nu cred ca e nevoie sa detaliez. Poate ne aducem aminte de cei 2-3k de suporteri pe Ghencea si stadioane pline la buzau braila pitesti etc.

    1. fortuneteller

      @mq-messi.
      Pai daca fcsb nu e Steaua, atunci unde e Steaua? Macar Rapid stim sigur ca e in Liga V, si se zbat sa primeasca palmaresul ala sarac. Deci sa intelegem ca numai Dinamo e a bucurestenilor? Pt ca Steaua nu exista (dupa tine), Progresul nu exista, iar Rapid e o echipa de Liga V. In fine, Steaua e a romanilor, nu numai a bucurestenilor, si ar trebui sa ne mandrim cu asta, nici o alta echipa romaneasca nu reuseste sa stranga suport in toata tara.

  19. xray Autor articol

    Adevărul!

    Cu toate că tot returul 2014-2015 l-a jucat fără peluze și cu sigla „FCSB”, FC Steaua a înregistrat o prezență mai mare decât în tur când avea și siglă și galerii.
    Toate meciurile de acasă s-au jucat pe Ghencea și Arena Națională.

    Alte detalii despre audiența FC Steaua(FCSB) aici:
    Campioană și la audiență în sezonul 2014-2015
    Ce se intâmplă cu spectatorii Stelei?

    Scăderea prezenței pe stadioane este generală, la nivel de țară. Până și rapidiștii nu sau strâns decât vreo câteva sute să strige salvarea Rapidului, și e echipă bucureșteană.

    1. sunchaser

      @xray.
      Clasamentul pus de tine nu arata nimic, acesta continand atat meciurile de acasa cat si cele din deplasare. Un clasament real ar fi cel al meciurilor de acasa, dar in fine conteaza mai putin.
      Ce ramane e ca in seara asta sunt nici 2000 de oameni la meciul cu chiajna dupa ce miercuri au fost 37000 cu sparta. Parerea mea e ca legatura dintre prezenta scazuta si scandalul cu sigla e prea mica, pur si simplu asta e cultura ‘suporterului’ roman. Se duce la stadion sa faca o poza si sa dea check-in, nu din alte motive.

      1. xray Autor articol

        Sunt în linkurile date.
        De exemplu, în tot sezonul 2014-2015 este așa.

        Clasamentul spectatorilor în Liga 1, ediția 2015-2016, la data de 24 august, după 8 etape disputate.
        Total spectatori în deplasare

        Media spectatoilor acasă

        De fapt, la Steaua, după creșterea din sezonul 2012-2013, s-a înregistrat o scădere dramatică și continuă, deși a mai câștigat două titluri, culminând cu adjudecarea tututor trofeelor în sezonul 2014-2015. Asta nu a avut nici o legătură cu marca sau sigla.

        Da, așa este, cultura sportivă, sărăcia etc., nu siglele etc.

      2. adrian0808

        Sunchaser …
        Daca in loc de chiajna , acum dupa sparta , jucam cu dinamu in campionat, cati suporteri crezi ca veneau la meci ?

        Si explica schema aia cu cultura suporterilor ….te rog ….
        De ce un selfie la meciul cu sparta este mai tare decat un selfie la meciul cu chiajna ….
        Si spune cat de smecher e un selfie la un meci cu dinamu …..

  20. mq-messi

    Saracia da, adica cate drumuri sa faci la Bucuresti doar pentru fotbal? Exact ce spuneam, oamenii vin doar la meciurile importante ca pentru alea scot din buzunar, nu pentru chiajna. Din Bucuresti, vin foarte putini, daca bat spre 25% eu zic ca e bine. Mediile alea mari sunt din perioada de liniste fara becali, umflata de galerii, care majoritatea isi fac aparitia la fiecare meci de acasa, plus deplasari in functie de om. Ce cultura sportiva sa aiba suporterii fcsb, aceeasi cetateni samantari care ne-au tras in jos de-a lungul timpului, prin prezenta lor doar la „vremuri bune”? Evident, sunt si multi „cetateni” care au cultura sportiva, dar majoritatea eu zic ca au renuntat de ani buni. Hai ca aberez deja, ce cultura sportiva sa ai daca tii cu fcsb? Aia dobandita dupa semifinala cu Boro:))

Lasă un răspuns