FCSTEAUA.RO

Tragerea la sorți pentru Champions League: Steaua – Manchester City în play off

Sorții UEFA au decis: Steaua – Manchester City

Partida tur se va disputa la Bucureşti, pe 16 sau 17 august, în timp ce manşa secundă este programată o săptămână mai târziu, pe 23 sau 24 august, în Anglia.

Noua echipă a lui Pep Guardiola era cel mai dificil adversar pe care îl putea întâlni Steaua în încercarea ei de a reveni în grupele Ligii Campionilor.

E ceva deosebit să jucăm cu City, dar eu vreau un adversar mai slab.Cu oricine vom pica în afară de City, şansele vor fi 50-50%„, a spus Stanciu, la finalul partidei cu Sparta Praga, în care a reuşit o „dublă” care a asigurat calificarea Stelei în play-off.

Mult mai curajos a fost Gabi Tamaş. „Ne visăm cât mai sus, ne mobilizăm foarte bine cu echipele mari şi sper să picăm cu cea mai bună. Manchester City sau dacă e una mai bună ca City să picăm cu aia. Să îi scoatem pe ei, dacă vrem să ajungem în Champions League să jucăm cu cei mai bună şi să arătăm adevărata valoare„, a declarat experimentatul fundaş al roş-albaştrilor.

Reghecampf nu isi dorea sa pice cu City, dar spera sa obtina un rezultat mare alaturi de un stadion plin pe National Arena.

„Nu sunt multumit de aceasta tragere, Ne doream un adversar cu care sa ne luptam de la egal la egal. Am picat cu cea mai buna echipa, dar in fotbal orice este posibil.

Trebuie sa ne jucam sansa noastra, primul meci e pe teren propriu. Guardiola e unul dintre cei mai mari antrenori din lume, l-am intalnit cand eram in Arabia, pregateste orice meci foarte bine. E o diferenta foarte mare intre cele doua echipe, vom vedea. Cred ca avem sansa noastra si o s-o jucam. Va fi o ambitie in plus, o mandrie sa joci cu echipe de asemenea nivel si poate vom reusi sa facem doua meciuri bune si sa ne calificam. Oricare alta echipe in afara de City era o echipa abordabila.

Eu cred ca fanii vor veni in numar mare si ne vor sustine la meciul cu City. Nu am emotii, sunt singur ca prin jocul nostru va veni lumea alaturi de noi. Ajax si Porto ne doream, dar in fotbal nu se stie, se pot intampla multe in fotbal. Poate ne vom califica si in conditiile in care nu vom avea nicio sansa.”, a declarat Laurentiu Reghecampf.

Numai o minune de la Dumnezeu ne califica. Ne ramane doar sa ne bucuram de fotbal si sa ne rugam. Daca vrea Dumnezeu sa-i batem, ii batem.

Emotii nu mai am insa. Ma duc la meci ca la spectacol, ce o fi, o fi. Emotii as putea avea insa la meciul al doilea, daca scoatem un rezultat bun in tur, asa cum s-a intamplat cu Chelsea.„, a spus Gigi Becali la SPECIAL, IN DIRECT la Sport.ro

Manchester City

De patru ori campioană a Angliei, ultima oară în 2014, şi de cinci ori câştigătoare a Cupei Angliei, Manchester City şi-a consolidat locul în elita din Premier League în ultimii ani datorită investiţiilor uriaşe a Abu Dhabi United Group, care a preluat clubul în 2008.

Sezonul trecut a fost, însă, unul dezamăgitor, încheiat doar pe locul 4, în spatele lui Leicester City, Arsenal şi Tottenham.

Scopul proprietarilor este câştigarea Ligii Campionilor, iar pentru acest lucru, în această vară a fost adus la echipă Pep Guardiola. De asemenea, clubul a investit serios în transferuri şi a achiziţionat jucători precum germanul Ilkay Gundogan, spaniolul Nolito, germanul Leroy Sane sau brazilianul Gabriel Jesus, acesta din urmă fiind aşteptat la începutul lui 2017.

Va fi o dublă dificilă, pentru că Steaua are foarte mult talent la dispoziţie„, a declarat Txiki Begiristain, directorul sportiv al englezilor.

Meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor

Ruta non-campioanelor

Ruta campioanelor

Asta e! La omul sărac nici sorții nu trag. Ne consolăm cu grupele de Europa League.

FC Steaua București intra din nou in urna pentru play-off-ul Champions League, de la ora 13:00, in direct la Sport.ro și Digisport.

Cu un coeficient de 36.576, Steaua este a doua în urna outsiderelor pe ruta non-campioanelor, din care mai fac parte AS Roma, Monaco, Young Boys şi FC Rostov.

Vicecampionii nu mai sunt capi de serie si vor intalni nume puternice din Europa. Villarreal, Manchester City, Borussia Monchengladbach, Ajax si FC Porto  sunt posibilii adversari ai Stelei.

Ruta non-campioanelor

Pe ruta campioanelor, capi de serie sunt Viktoria Plzen, FC Salzburg, Celtic, APOEL şi Legia Varşovia, în timp ce din cealaltă urnă fac parte Dinamo Zagreb, Ludogorets, FC Copenhaga, Hapoel Beer-Sheva şi Dundalk.

Ruta campioanelor

Echipele calificate direct în grupele UEFA Champions League:

Turul play-off-ului Ligii Campionilor va fi pe 16-17 august, iar manșa secundă se va disputa pe 23-24 august.

X Ray

Exit mobile version