Update: Transferuri si Meciuri de pregatire (Iarna 2014/2015)

de | ianuarie 10, 2015

transferuri_si_zvonuri-544200121De obicei, toți pășim în Noul An plini de speranțe. Dăm un „Delete” răului, facem un „Save As” binelui, fixăm un alt „Deadline” speranțelor neîndeplinite în anul precedent și întocmim un „To Do List” noilor speranțe.

La capitolul speranțe, din nefericire, cumpăna dintre ani a prins suflarea stelistă orbecăind poate în cea mai densă ceață din istoria Stelei.

Pentru că noi nu putem risipi ceața prin vorbe și scris, așteptăm să o risipească deciziile oficiale ale celor care țin în mâini destinul fotbalistic și material al Stelei.

Până atunci, așa cum site-ul v-a obișnuit, s-a deschis un topic să comentăm și să tocăm Zvonurile și Transferurile din iarna 2014-2015, pentru că, nu-i așa, viața echipei FC Steaua va continua. În ce direcție? Transferurile și timpul ne vor lumina!

Pentru a nu crea confuzii și dezinformări, în articol vom face update numai cu transferurile oficiale.

Cum nu există încă vreun transfer anunțat oficial, vom începe prin a comenta zvonurile culese din presă, pe care le voi pune în primul comentariu, și cele semnalate de voi în postări.

Transferuri oficiale

Veniri
Rares Enceanu- 20 ani, mijlocas stanga, de la FC Brasov – 300k euro

Plecări
– Lucian Sanmartean si Lukas Szukala au semnat cu Al Ittihad, ca liberi de contract, incepand cu 1 iulie 2015.
Cluburile nu au ajuns, inca, la o intelegere pentru o plecare din iarna. Atat din cauza banilor, cat si faptul ca pentru ai aduce, Al Ittihad trebuie sa puna pe liber 2 straini.

Meciuri de pregatire

Site-ul oficial anunta:
Campionii Romaniei au revenit din vacanta si vor incepe pregatirea returului sezonului 2014-2015. Astfel, elevii lui Constantin Galca s-au prezentat joi dimineata, incepand cu ora 8:00, la Institutul National de Medicina Sportiva pentru vizita medicala, iar reunirea lotului va avea loc vineri, la ora 10:00, la Stadionul Steaua.

Steaua va participa, in aceasta iarna, la doua turnee de pregatire in strainatate, in Spania, respectiv Turcia. Primul se va desfasura intre 10 si 22 ianuarie, la Oliva Nova (Oliva Nova Beach & Golf Hotel), in timp ce al doilea, cuprins intre 25 ianuarie si 9 februarie, va avea loc la Belek (Hotel Susesi), in Antalya.

Meciul vedeta va fi, cu siguranta, cel disputat impotriva nemtilor de la Borussia Dortmund, care se va disputa pe 17 ianuarie, pe Stadionul Enrico Perez, din Alicante. Steaua si BvB s-au intalnit, pana in prezent, de sapte ori, de fiecare data in competitia suprema la nivel continental. Prima data in Cupa Campionilor Europeni, in sezonul 1957-1958 (Borussia s-a calificat dupa ce a pierdut cu 3-1 la Bucuresti, a castigat cu 4-2 la Dortmund si a obtinut victoria cu 3-1 in meciul decisiv de pe teren neutru, la Bologna – regula golului marcat in deplasare nu intrase in vigoare la acea vreme). A doua confruntare dintre cele doua echipe a fost in sezonul 1995-1996 din UEFA Champions League, cand cele doua au remizat la Bucuresti, iar nemtii au castigat la Dortmund cu 1-0, in timp ce a treia intalnire s-a produs in sezonul 1996-1997 al aceleiasi competitii (Borussia a devenit campioana Europei in acea stagiune), cand echipa lui Ottmar Hitzfeld a castigat cu 3-0 la Bucuresti si cu 5-3 in Germania.

Tot in Spania, Steaua o va intalni pe Shanghai Shenghua, din China, in timp ce in Turcia sunt programate patru jocuri, impotriva celor de la Sturm Graz, TSKA Sofia, Sparta Praga si NK Maribor.

Jocurile vor fi impartite dupa cum urmeaza:

17 ianuarie – FC STEAUA – Borussia Dortmund (Germania)
21 ianuarie – FC STEAUA – Shanghai Shenhua (China)

31 ianuarie – FC STEAUA – Sturm Graz (Austria)
3 februarie – FC STEAUA – TSKA Sofia (Bulgaria)
6 februarie – FC STEAUA – Sparta Praga (Cehia)
8 februarie – FC STEAUA – NK Maribor (Slovenia)

fcsteaua.ro- XRay

Lasă un răspuns