Mirel Rădoi: „FCSB s-a lăcomit la 2 mil. de euro şi a pierdut campionatul”. Și tu, Brutus?

de | iunie 15, 2017

Mirel Rădoi a vorbit în cadrul emisiunii Euro Fotbal, la Digi Sport, despre FC Steaua și Dică. Mai jos aveți înregistrarea video cu declarațiile fostul căpitan al FC Steaua. La emisiunea moderată de Radu Naum  mai participă și eroii de la Sevilla: Helmuth Ducadam și Gabi Balint.

Și tu, Brutus?

În acea emisiune Mirel a evidențiat malițios și de ce consideră el că FC Steaua a pierdut campionatul în acest sezon. Fostul tehnician al roş-albaştrilor spune că plecarea lui Hamroun a fost decisivă şi atacă din nou clubul.

„FCSB a pierdut campionatul pentru că s-a lăcomit la două milioane de euro. Nu trebuia să îl dea pe Hamroun. E un jucător foarte bun”, a spus Rădoi .

 • Notă: Clubul Al Sadd a făcut oficială activarea opţiunii de cumpărare a lui Jugurtha Hamroun, care a semnat astfel un contract cu echipa lui Xavi până în 2019, la finalul lunii mai. Astfel, în conturile lui FCSB va intra un milion de euro, pe lângă milionul pe care îl primise  pentru împrumutul pe un sezon al mijlocaşului de 28 de ani. În campionat, în cele 17 meciuri adunate pentru Steaua, Hamroun a înscris cinci goluri şi a oferit şi nouă pase decisive.
Aristotel: „Amicus Plato, sed magis amica veritas” (Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul)

Din păcate frustrarea l-a defectat și pe Mirel! Auzi la el :„Steaua a pierdut titlul că s-a lăcomit la cele 2 milioane pentru Hamroun”.

Cum s-a lăcomit? Mirele, dragă, fotbalul nu-i iobăgie! Nu-l putea lega pe Hamroun cu lanțurile de club și cu biciul să-l facă să dea totul pe teren dacă algerianul nu voia asta. Hamroun a vrut să plece indiferent de consecințe! Chiar a fugit din cantonament să se întâlnească în Paris cu cei din Qatar și a fost scos o perioadă din lot. Becali, foc și pară, l-a amenințat că  îl va lăsa să se antreneze prin parcuri restul perioadei de contrat (vreo 3 ani). Apoi, după insistențele tatălui lui Hamroun, s-a căzut la o înțelegere amiabilă: Hamroun va da totul sa se califice in grupele UEFA și după aceea clubul să-i dea drumul, iertându-l de toate sancțiunile primite. Ceea ce s-a și întâmplat!

Deci, Hamroun a vrut să plece in Qatar pe un salariu fabulos, de vreo 5 ori mai mare! Nimic nu-l mai putea ține de bună voie! Povestea cu parcul era doar „o pisica” să-l determine să realizeze că dacă ai un contract, trebuie să-l respecți și nu poți pleca de la un club când ți se năzare.

Steaua a pierdut bani prin plecarea lui Hamroun, pentru ca ar fi valorat peste 3 mil € dacă il vindea în vara lui 2016. Nimeni de la Steaua nu a dorit ca Hamroun să plece, inclusiv Becali. A și declarat public (la TV). Dar clubul nu a mai avut ce face. Putea să-l țină cu forța, în baza contractului, dar pierdeau ambele părți.

Mirel mai bate câmpii și cu titlul pierdut pentru că a plecat Hamroun. A fost oare Hamroun jucătorul decisiv în parcursul Stelei? Păi însuși antrenorul Mirel Rădoi, cu Hamroun, Stanciu, Chipciu, Varea, Toșca… etc. era să rateze până și intrarea în Play off-ul Ligii 1, după ce ratase totul înainte: Super Cupa, grupele Champions League „pe ruta campioanelor„, grupele Europa League și a lăsat echipa pe locul 5 în sezonul regular, la ani lumină față de liderul Astra?

Până și Reghecampf a ratatat titlul în acel sezon (2015-2016), tot cu Hamroun & Co., după ce a venit în locul lui Dică în decembrie 2015.

Mare păcat, Mirele!

X Ray

2 comentarii la „Mirel Rădoi: „FCSB s-a lăcomit la 2 mil. de euro şi a pierdut campionatul”. Și tu, Brutus?

 1. kla2005

  E trist…foarte trist.
  Il inteleg, pt ca Jiji a fost, ca de obicei, un cioban.
  Insa nu trebuia sa se lege de Steaua…

  Cand aud chestii de astea imi amintesc niste versuri nemuritoare: „…si cum se schimba unii-n curve/nici nu-ti vine sa crezi” (BUG Mafia – Strazile)

  Mare pacat, intr-adevar…mare pacat!

 2. alexutz2007

  Sunt strugurii acri. De fapt el mascheaza faptul ca a fost unul dintre cei mai slabi antrenori de pe banca Stelei. A primit sansa sa demonstreze ca este un antrenor bun acum degeaba ne mai da explicatii.

Lasă un răspuns