Tolontan, după interviul din Gazetă cu șeful CSA: „În statul în care ofițerii dețin un stat, armata poate să dețină și o echipă profesionistă de fotbal! Instituțiile fac skanderbeg fățiș cu cetățeanul”

de | februarie 20, 2017

ÎN STATUL ÎN CARE OFIȚERII DEȚIN UN STAT, ARMATA POATE SĂ DEȚINĂ ȘI O ECHIPĂ PROFESIONISTĂ DE FOTBAL!

Comandantul CSA dă asigurări că Armata nu va mai privatiza niciodată Steaua

„Steaua nu va mai pleca de la Armată”, declară colonelul Cristian Petrea.

La 46 de ani, Petrea este comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, un militar netușat de vremurile și complicitățile vechi.

Interviul acordat cititorilor Gazetei, prin intermediul colegilor mei Marius Mărgărit și Remus Răureanu, scoate la iveală un om de bun-simț și o ideologie amețitoare.

Teoria lui bulversează, tocmai pentru că este vehiculată ca normalitate de către o persoană decentă, ofiţer din noua generație, teoretic un progresist al Armatei.

După aproape 30 de ani de la Revoluție, armata română, membră a NATO, pretinde că va face în așa fel încât să deţină o echipă profesionistă de fotbal pe care ”o vom controla în permanență”!

”Pentru ca să nu mai repetăm greşelile trecutului”, adaugă Cristian Petre.

”Greşelile trecutului” nu sunt Viorel Păunescu sau Gigi Becali, subliniază șeful CSA Steaua, ci privatizarea însăşi! Greşelile trecutului și ale viitorului.

Chiar și societate pe acțiuni se poate face, dar să rămână la stat, doar la stat, pentru eternitate la stat, asta spune explicit colonelul NATO Cristian Petrea. Așa arată economia de piață militarizată!

Unde suntem de fapt?

Dacă privatizarea Stelei a fost în neregulă, asta o decide justiţia.

Tot justiţia stabilieşte unde merge marca.

Dar nu justiția, ci cetățenii, prin Constituţie și prin ansamblul legal, prin arhitectura statală și cu ajutorul angajamentelor externe, au ales că România optează pentru democrație și economie de piață. Asta s-a întâmplat acum aproape 30 de ani.

Sau este și asta o ”greșeală a trecutului”?

18miliarde de lei este bugetul Ministerului Apărării pe 2017 și este prognozat să crească

Imaginați-vă, indiferent cu cine simpatizați, ce concurență liberă ar fi în Liga 1 dacă s-ar bate echipele private cu o trupă deținută și finanţată de un minister cu un buget care este fixat imperativ la 2% din PIB!

Ne străduim să ne deplasăm spre capitalism, nu spre renaționalizarea domeniilor sportului profesionist, dacă vorbim de sport. 

Unde am ajuns după 30 de ani de occidentalizare?

E adevărat că, așa cum scrie ori de câte ori are ocazia constănțeanul Răzvan Boanchiș, suntem și vom rămâne capătul aprins al Estului, de vreme ce ”Asia începe cu focurile care dansează sub pământul Dobrogei”.

Dealurile de calcar sunt doar granița simbolică a geologiei.

De fapt, obiceiurile oamenilor și, mai ales, ale instituțiilor trasează linia de fractură dintre civilizații despre care vorbea Huntington.

Nu e cazul să ne învinovăţim.

Suntem ce ne-a învățat timpul să fim.

Silueta moscheei din Mangalia se ridică spre cer aproape cu un secol mai devreme decât grația de marmură albă, dedicată de mogulul Shah Jahan iubitei sale, prințesa persană Mumtaz Mahal, criptă funerară pe care istoria o reține sub numele său laic: Taj Mahal.

Asta e partea romantică a poveștii.

La 500 de ani de atunci și la un deceniu de UE,  nimic nu pare decis la noi.

Orientul ne soarbe.

Recursul la forță e în sângele instituțiilor.

Uneori suntem mai aproape de tunul pe care se suie Kim în debutul romanului lui Kipling, într-o piață din Lahore, decât de Magna Charta Libertatum.

Ne lipim obrazul de tun, ne place senzația forței sigure, ”Armata e cu noi”, jos Gigi Becali!, pare că drepturile oamenilor pe care-i antipatizăm nu sunt la fel de importante ca ale noastre. Fără să înțelegem că, odată abandonate, drepturile se pierd pentru toți. 

Călare pe tunul lui Kim, ne pakistanizăm, vorba lui Sorin Ioniță, citat în articolul de azi al lui Liviu Mihaiu, când spune că, la noi, “armata deţine un stat” şi “nu statul deţine o armată”.

Semne ale forței sunt peste tot, dacă vrem să le citim.

Am intrat într-o epocă în care instituțiile fac skanderbeg fățiș cu cetățeanul.

 • Un jurnalist, Cornel Nistorescu, este ironizat pe twitter de serviciul secret al țării.
 • Parchetul General cheamă zeci de alți ziariști ca să-i întrebe care le sunt sursele a ceea ce difuzează pe post.
 • Ministerul Apărării își face echipă de fotbal profesionist din banii contribuabililor, când mai sunt doar câteva săptămâni până la pronunțarea verdictului într-un caz în care doi miniștri civili sunt judecați că au cheltuit sume publice, folosind ca pretext o gală de box profesionist. Ce dovadă mai bună că, uneori, parcurgem un pas înainte și doi înapoi?

”Atenție când faceți poze în unități militare că pot fi consecințe legale!”, ne-a avertizat recent Clubul Sportiv al Armatei, când i-am pus sub ochi condițiile în care păstrează trofeele Stelei, pe stadion.

Ați înțeles bine. Arena ”Ghencea” este unitatea militară la care se referă Ministerul Apărării.

Ani de zile nu au îngrijit situl, acum nu mai poți nici să-l fotografiezi.

Au eșuat în a conserva un stadion, dar își doresc să opereze o echipă!

În vizită recentă în România, scriitoarea Ludmila Ulițkaia a fost întrebată cum i se pare țara unde pășea pentru prima oară.

Onestă, rusoaica mărturisește  în ”Adevărul” că, traversînd România de la fereastra trenului, își revede propria țară.

Ludmila Ulițkaia în consemnarea Anei-Maria Onisei: ”Imaginea este destul de tristă. Casele dărăpănate, locurile lipsite de viaţă, cu atât de puţini oameni, mi-au amintit de Rusia profundă, acea Rusie îndepărtată de centru. Poate că este chiar mai rău decât ce am văzut. Şi Bucureştiul este un oraş trist – păcat de arhitectura lui frumoasă – mi s-a părut neîngrijit şi sărac”.

Bine că secretizăm ceea ce nu putem îngriji!

În noua doctrină de apărare, stadionul ”Ghencea” redevine, așadar, zonă restricționată. Formal, statutul a fost același întotdeauna, dar parcă nu mai erau vremurile să-i zici gazonului ”unitate militară”.

Acum, se poartă din nou culoarea kaki. Vremurile se schimbă.

Am publicat imaginile din stadionul-fortăreață, ce era să facem?!

Noi ne-am mai descurcat, dar cum o să atace echipa adversă un careu păzit de o armată NATO? Articolul 5: ”Toți pentru unul, unul pentru toți”.

Atunci să vezi apărare în zonă!

Imagine din martie 2016: cele mai importante trofee din istoria Stelei, ținute pe jos la tribuna oficială a arenei din Ghencea.

Cătălin Tolontan
Preluare de pe http://www.tolo.ro

43 de comentarii la „Tolontan, după interviul din Gazetă cu șeful CSA: „În statul în care ofițerii dețin un stat, armata poate să dețină și o echipă profesionistă de fotbal! Instituțiile fac skanderbeg fățiș cu cetățeanul”

 1. kla2005

  Le recomand talpanistilor din galerii sa nu uite declaratia asta:

  ”Atenție când faceți poze în unități militare că pot fi consecințe legale!”, ne-a avertizat recent Clubul Sportiv al Armatei, când i-am pus sub ochi condițiile în care păstrează trofeele Stelei, pe stadion.

 2. naiyba

  Eu inteleg ca acesta este un subiect din care se poate manca o paine, insa deja mi se pare prea mult, i.m.o. astia de la csa nu au de gand sa tina ei vreo echipa de fotbal, ei cauta investitor(i) dispus(i) sa investeasca si sa se foloseasca de brand-ul Steaua Bucuresti in schimbul unei cote-parte din incasari, lucru pe care el pishulica nu-l agreeaza.
  Eu inca sper ca el pishulica sa cedeze pana la urma, el va pierde mult mai mult decat „comisionul” pe care i-l cere armata, eu ii recomand sa se gandeasca bine si sa mai lase sabia ca nu suntem nici tigani si nici la razboi, in afaceri nu merge asa.

  O parte din suporterii care au prins ambele perioade vor sustine ambele echipe, „partea” care il dispretuieste pe el pish va merge doar cu csa, partea care dipretuieste csa-ul va merge cu fcsb.

  Aceste lucruri vor fi „uitate” asa cum s-a „uitat” si schimbarea numelui din ’61. Timpul le vindeca pe toate. Tu poti sa alegi sa te bucuri de faptul ca csa-ul isi ia echipa inapoi, sa te plangi de ce se intampla, sa alegi sa nu mergi pe stadion, sa nu te mai uiti la meciuri, sau poti alege sa mergi pe stadion si sa sustii in continuare echipa, ideea este sa nu-i lasi pe altii sa-ti influenteze alegerile.

  Eu unul sunt in Belgia momentan si de abia astept sa vin acasa, sa merg pe stadion si s-o vad pe Steluta mea si pe Alibec varf de lance!

  Forza Steaua!!!!

  1. fortuneteller

   Sefu’, nu prea esti la curent cu cerintele gusatilor de la armata. Au zis clar ca nu vor cota-parte din incasari, ci o suma fixa (3,7 mil, sau mai mult daca se poate). Mai mult, nici macar nu e loc de negocieri sau intelegeri cu privire la suma. Deci „pishulica” al tau n-are nici o optiune in aceasta directie. Daca accepta santajul CSA, atunci suma aia va creste exponential in viitor in functie de muschii talpanilor. Fara nici o simpatie pt cioban, trebuie sa admit ca e santajat si hartuit pt a renunta la proprietatea sa. Din pacate, fiind idiot si limitat intelectual, el nu realizeaza ca poate cauta justitie si in alte parti decat la tv. In concluzie, smecherii de la armata au simtit miros de bani grei pt buzunarele lor si folosesc situatii din trecut pt a proiecta o iluzie in viitor. In anii comunismului era in regula ca armata sa detina o echipa, dar in 2017 e jenant sa dorim asa ceva. Si nici macar nu ee vorba de toata armata, ci de un grup de gusatii care vor folosi ceva ce nu le apartine direct, pt a face bani pt ei insisi. Planul de succes? Bani de la bugetul national pt stadion, bani de la bugetul armatei pt reclama marcii si intimidarea in justitie a unei firme private, inchirierea pe bani multi catre privati a dreptului de a NU fi proprietar si a NU decide cum se conduce clubul, si in fine prime grase pt smecherii cu epoleti. Un plan fantastic, ce sa zic, in care tzatza Floarea de la Vascauti va contribui la gloria sportiva a armatei romane si beneficiul direct al bravilor ostasi de 130 kg si zero afinitati militare. Probabil urmeaza sa reintroduca si serviciul militar obligatoriu, ca doar si acolo i s-a facut armatei un deserviciu. Ehei, cati jucatori de valoare vor fi directionati astfel catre CSA!

  2. calinel

   Cum poate armata sa vina dupa 9 ani de la privatizarea sa ii ceara ceva. Asta esta rachet de stat. Le-a baga millioane in conturi din inchirierea bazei sportive si stadionului. Acum generalii vor mai mult. Stadionul si baza lasate sa se distruga, doar doar o sa il oblige pe jj sa vina sa o repare si inca sa le dea bani.

 3. kla2005

  Astazi in masina spre serviciu am ascultat la radio Europa FM o dezbatere despre implicarea financiara a Primariei Bucurestiului in sport, in speta in Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, pentru care s-a prevazut un buget de…ATENTIE: 10 (ZECE) MILIOANE DE EURO!!!

  Ok, e pentru toate sporturile practicate in cadrul CSM, insa, acum isi permit sa o repatrieze pe Neagu careia ii ofera 300.000 de EURO pe an.
  La Steaua, la fotbal profesionist, Alibec nu castiga cat castiga Cristina Neagu la handbal.

  CSM este campioana europeana la handbal. Suma castigata de club urmare a cuceririi celui mai important trofeu pentru disciplina respectiva este de 300.000 de EURO!

  In acelasi context, in exercitiul bugetar s-a alocat 10 milioane de euro pentru CSM si 8 milioane pentru scoli…

  Concluziile le trage fiecare.

  Eu unul nu sunt din Bucuresti, insa de aici vad ca Bucurestiul NU are o centura decenta, NU are infrastructura (drumuri, canalizari, poduri, viaducte, treceri la nivel) decenta, nu are scoli, gradinite, crese care sa functioneze decent, nu are transport in comun normal, nu exista legatura intre Gara de Nord si Aeroport, nu exista o gramada de alte chestiuni.

  E problema bucurestenilor pe ce isi arunca banii! Asta e foarte clar.

  Insa, daca se da o lege, de asta de noapte, prin care si guvernul va putea finanta sportul profesionist, iar CSA va primi 20 de milioane de euro buget anual numai pentru fotbal???
  In cazul asta, mie nu-mi convine! Banii mei din impozite nu trebuie utilizati pentru a plati salarii unor sportivi!!! Banii mei trebuie sa mearga spre educatie, sanatate si infrastructura. Ar fi si pentru apararea tarii, cu dl Putin aici aproape de granita!

  Sincer, nu stiu cum se poate permite ca un club finantat cu asemenea sume de la buget sa concureze cu alte cluburi care sunt extrem de sub-finantate. Unde este fair-playul financiar???

  Am cautat sa vad care e situatia bugetelor si am gasit un articol din 2014: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/handbalul-romanesc-24-de-echipe-si-un-buget-total-de-12-8-milioane-de-euro-sponsor-principal-e-statul-roman-12038856

  Sponsor principal STATUL ROMAN prin consiliile locale. Si un total de 12 milioane de euro cheltuiti pe liga de handbal.
  Iar acum, in 2017, dintr-o data CSM Bucuresti va avea numai ea 10 milioane de euro buget!

  Sa-mi fie cu iertare, dar nu este normal.
  Inteleg sa se completeze bugetul, sa fie un parteneriat intre consiliile locale si un investitor privat, dar toate NUMAI cu acceptul platitorului de taxe. NU am auzit sa fii consultat Firea pe vreun bucurestean pe chestiunea asta!

  Si mi-e frica de acest trend care s-ar putea molipsi in sportul profesionist, o intoarcere spre comunism, spre interesul de partid. Echipele devenind incet-incet vectori de campanie electorala si de sifonat milioane de euro din buzunarele noastre!

  Ca o nota trista, transferul Cristinei Neagu a fost anuntat nu de club, nu de presedintele clubului, ci de dna primar Vranceanu-Firea-Pandele!!!

  Parca-l vad pe Ministrul Apararii in conferinta de presa anuntand exercitii NATO cu partenerii americani si dupa aceea prezentand noi achizitii ale echipei de fotbal…poate-i repatriaza pe Stanciu si Chipciu…

 4. blaugrana86

  Mai băieți ! Voi nu înțelegeți ce înseamnă „un club curat mai presus de toate”. Le sugerez băieților, dacă nu cumva s-au gandit deja, sa faca o adresă si către Patriarhia Română pentru a introduce in calendar si ziua de Sfântul Talpan

  1. vitto

   blaugrana86,
   ptr ca te vad baiat orientat, deschid o polemica culta paralela, cu referire la celebrul „Mas que un Club” al barcelonei …… ptr noi, ptr Steaua cred ca se potriveste mult mai bine trimiterea la motto-ul bavarez „Mia san Mia”, derivat din teutonicul „Wir sind Wir” …… „Suntem cei care Suntem”!
   Steaua ….. suntem aici de 2000 de ani…..!

   1. blaugrana86

    App de catalani… parca seamănă al dracu de bine cu cineva de pe la noi ( mental, radical vorbind) . Au încercat din răsputeri să obțină autonomie si sa se separe de spania, au facut si referendum in sensul asta dar s-au împotmolit prin parlament. Oricum nu cred ca au renunțat la idee

 5. korado

  Uite asta ma dezgusta, ne atacam intre noi fara motiv, unii considera ca FCSB-ul e continuitoare Stelei Bucuresti, sincer sunt multi ani de cand ma dezgusta personajul asta Gigi Becali si prefer sincer si din inima sa merg cu proiectul de la armata daca asta inseamna normalitate, indiferent de nivel.
  Am citit mai sus ce a spus un user intr-o postare si are dreptate, nu este corect ca banii din sistemul public sa fie cheltuit in scop de a plati salariile unor sportivi si trebuie investiti cu cap in infrastructura( cel putin in Bucuresti este nevoie de spitale noi si scoli )
  fara sa mai intru in strucruile de blocuri si transport public.

  Vreau sa merg si eu la stadion sa vad un meci sanatos de fotbal fara ca apoi sa intervina unul la televizor sa spun ca el face echipa si ca face „ceva” pe noi, cei din peluze,tribune care paltim bilete.
  Cred ca am sute de meciuri vazute pe Ghencea si pe AN dar neaparat trebuie investit in Ghencea in modernizare, practic acolo e pericol nu mai social ( stiu sigur cum se desprinde betonul de sub scaune) si fereasca pe cineva sa fie vreun nebun care iti arunca un bolovan in cap, ca acolo iti canta vesnica pomenire.
  Sper totusi sa se rezolve cat mai curand problemele juridice si sa mergem impreuna sa cantam la stadion.

  1. vitto

   esti dezgustat (sau ai vrut sa spui „de gustat” ?) ….. ma rog ….. ia cu lamaie multa ca trece!
   parca sunteti excesiv de fitosi si de sensibili ….. asa pare din exterior …… normalitatea asta la care tot faceti referire cu dulce naivitate are iz de fatarnicie ….. ca sa nu mai zic si de „saracia” lucie ce se preconizeaza ….. ATENTIE: banul de la buget are o singura mare finalitate in romania …… praduiala si faliment!

 6. mq-messi

  Sigur, e mai usor sa te prefaci ca esti prost si nu intelegi. Bugetul CSA va fi acelasi ca anii trecuti, doar ca anul asta va fi o disciplina in plus. E problema lor, cum vor imparti bugetul.
  Evident ca daca te duce putin capul, constientizezi ca se va face parteneriat public privat, unde CSA va veni cu stadion, baza, palmares, marca.
  Facem pariu ca dupa primul sezon, echipa inregistreaza profit? Chiar daca e la armata?
  […] Va fura toti din toate partile si faceti pe cetatenii ingrijorati:))))))

  1. keyser-soze

   intra pe steaua libera sa vezi noua generatie de internauti. pe site-ul clonei csa sunt 0 (zero) comentarii din cauza de diversitate de opinii :)). adminul de acolo cred ca a blocat pe toata lumea si acum isi citeste singur aberatiile.
   asa e, ne fura toti din toate partile, de ce nu ne-ar fura si csa-ul? „sluga esti, sluga mori” pare a fi sloganul csa-ului. stadion si baza?? cred ca esti la ora vesela, stadionul si baza cad la prima basina data de cainii din zona. dar nu conteaza ca se construieste din banii tai, si asa te fura si altii :))

   1. mq-messi

    Pe ce te bazezi cand spui ca te fura CSA ul? Asteapta sa vezi ce bani invart si dupa poti sa dai verdicte. Ca tot pari un cetatean model, iti sugerez sa arunci un ochi la clubul CSM Bucuresti. Sa nu obosesti prea mult, cauta ce cheltuieli a avut sectia de sah formata din 3,4 fete.
    Stadionul se renoveaza si baza e functionala 100%. Daca te deranjeaza banii dati pe stadion, poti sa protestezi impotriva celor care au aprobat fondurile. Alt pont; nu i gasesti la mapn sau csa:))
    Per total, iti poti varsa frustrarile de taranus oparit linistit. Dar asta nu inseamna ca sunt si adevarate.
    PS: Nu stiu de ce mi vorbesti de pagini de facebook.. ti ai dori sa conteze si astea la ceva, poate, poate, strange si sportivul becali peste 200 de spectatori:))

    1. keyser-soze

     despre ce pagini de facebook vorbesti? nu stii sa citesti? incearca, ca o prima experienta, sa nu mai citesti printre randuri ci sa citesti chiar randurile. steaua libera are chiar un site, as pune linkul dar nu vreau sa fac reclama dobitocului de acolo. cine nu are aceiasi parere cu el este blocat :)). da, stadionul se renoveaza dupa ce a fost lasat sa se darame de acelasi csa. o sa se faca stadion nou care o sa fie lasat iar sa se darame daca nu o gasi iar un „fraier privat” sa dea banii.
     si iar ai citit articolul printre randuri „mai sunt doar câteva săptămâni până la pronunțarea verdictului într-un caz în care doi miniștri civili sunt judecați că au cheltuit sume publice, folosind ca pretext o gală de box profesionist.”.
     se da chiar un link folositor unde vezi cum merge treaba cu armata „Există un partid (UNPR) care obişnuieşte să meargă în campanie (şi guvernare) cu oameni în uniformă, cărora le promovează agenda.”
     inteleg, tu vrei echipa departamentala ca in tadjikistan.
     cat despre taranusul obosit, ii poti reprosa celei care ti-a dat viata chestia asta :)))

    2. vitto

     ce misto suna …. „stadionul se renoveaza si baza este functionala 100%” (intreb: nu s-ar putea 110% ?) …. nea messi banuiesc ca asta este o licenta personala, o bula pe care o pregatesti demult?! ne-ai umilit ….. esti un adevarat Istodor!
     iti dau o noua tema de reflectie (si nu de reflexie): te-ai gandit vreodata ca esti manifestarea vie a efectului Dunning-Kruger?!
     (comenteaza ce stii despre acest „efect” in 20 randuri)

 7. bogdand

  @mq-messi

  Incerc sa inteleg incotro ne indreptam si imi este greu sa pricep logica CSA … ai spus urmatoarele:

  „1. Sigur, e mai usor sa te prefaci ca esti prost si nu intelegi. Bugetul CSA va fi acelasi ca anii trecuti, doar ca anul asta va fi o disciplina in plus. E problema lor, cum vor imparti bugetul.
  2. Evident ca daca te duce putin capul, constientizezi ca se va face parteneriat public privat, unde CSA va veni cu stadion, baza, palmares, marca.”

  1. Adica este ok sa moara toate celelalte sectii CSA … care si asa gafaie fara sa le mai tai din buget si sa te apuci sa bagi bani la fotbal?! Asta in conditiile in care 300.000 nu ajung pentru o echipa de fotbal care vrea sa ajunga in 4 ani in prima liga … Sa speram ca vom avea parte de un management excelent?! ca vor curge ofertele de sponsorizare?! Putem sa ne uitam la celelalte sectii si sa vedem care este viitorul glorios ce ne asteapta … nu?

  2. Parteneriat public privat unde CSA vine cu stadion, baza, marca, palmares (sa fim seriosi … ce palmares… sa verificam site-ul UEFA? …sau sa luam declaratia lui Laca ca si act oficial: generalul a spus ca palmaresul este la noi si eu nu cred ca el se joaca …) …

  In fine .. sa presupunem ca le avem pe toate … palmares + restul … Pai nu ne intoarcem exact la „gloriosul parteneriat”?! … Domnule Paunescu, noi va dam steaua + baza + etc pentru 20 de ani … ce naiba?! Ei ce primesc la schimb? doar nu suntem copii …

  Ma doare ca aceeasi oameni corupti se joaca cu Steaua de parca este a lor … A FOST FURATA??? Pai daca a fost vreau sa vad cum ajung generalii care au fost partasi la inchisoare de mana cu Paunescu, Gigi si Piturca!

  Dar nu … in tara asta este ok sa strigi ca s-a furat dupa ce faci manarii … adica iti dau eu tie asa pe degeaba si tu imi dai direct in contul din Elvetia, iar cand s-a stricat combinatia o pui de alta noua … ca si asa nimeni nu te pedepseste ….

  Si pe langa asta mai ai si sprijinul galeriilor … cum poti sa percepi CSA ca fiind curata?! Este la fel de manjita ca si ciobanul … doar ca pe asta il stim … manarii a facut toata viata … nu poate altceva … Dar sa vedem pe sugativele din banul public ca fiind Harapi Albi … te rog frumos ….

  1. vitto

   sigur, becali a facut „manarii” si este un manjit (?), dar ….. surpriza de logica …. dupa 15 ani, el a ramas singurul patron real din fotbalul romanesc ….. restul, patronii aia „adevarati si seriosi” s-au evaporat ….. si echipele lor au cazut in derizoriu si uitare, iar suporterii au devenit ridicoli ….. romania este tara unde vocatia distrugerii este sport national ….. decat sa punem o caramida la temelie, preferam sa o aruncam in capul celor care vor sa faca ceva!

 8. mq-messi

  Ai scris mult si prost. In primul rand aia 300k sunt estimativi si sunt calculati cu banii din bilete si sponsori. Sponsori care nu ar fi venit daca nu s-ar fi reinfintat sectia de fotbal. Deci nu vad cum ia de la celelalte sporturi.
  Se cauta parteneriat public privat, dar fara cedarea controlului complet al sectiei. Sub ce forma, habar n-am. Asteapta si o sa vezi.
  In legatura cu generalii, ai dreptate. Ca s-ar putea sa nu fie pedepsiti, la fel, e f posibil. Dar nu stau acum sa fac din asta un scop principal. Se acopera unii pe altii. Daca s-ar afla adevarul intra la puscarie si gigi cu ai lui, dar si generalii respectivi.
  Nu stiu cum sa-ti spun, dar esti liber sa urmezi ce echipa doresti. Ma amuza „durerile” fcsb-istilor. Cat timp si-a batut gigi joc de tot (si inca face asta), nu va durea nimic. Va doare, doar cand il doare pe crestinul tarii.

  1. bogdand

   Eu am scris mult si prost?

   Tu ai spus ca vor fi luati bani din bugetul CSA existent pentru a fi directionati pentru echipa de fotbal … nu eu …

   Am scris 300k pentru ca asta a fost suma vehiculata in ziare.

   Ca sa ducem discutia pana la capat … Care sponsori? Aia pe care ii aduce Piturca … confund … el vorbea de investitori … si Talpan la fel … abia astept sa ii vad cum vin …

   Deci tu spui ca o sa ai buget avand ca paza potentiali sponsori?! … potentiali spectatori?! Pai as spune ca exista un risc major sa bagi mana in buzunarul aluia care plateste taxe si impozite in speranta ca daca vine un tanc prin tara asta o sa fie cineva care sa il apere …

   In rest nu m-ai contrazis …

   In fine … abia astept ca proiectul CSA sa inceapa … sunt satul de declaratii prin ziare … timpul se scurge si o sa ai ocazia sa ne dai la toti peste nas.

   Eu nu am o durere FCSB-ista … am o durere cand vine vorba de frumoasa echipa Steaua … iar Becali nu este Steaua … daca o adunatura de hoti si imbecili sunt la conducerea tarii insemana ca nu mai sunt Roman? Inseamna ca daca imi iubesc tara ii iubesc si pe nenorocitii care o vand si calca in picioare drepturile celor care locuiesc in ea?! de unde vine logica asta?

   1. mq-messi

    Pai asta spun, asteapta si o sa vezi. Oricum problema principala e legata de identitate si spirit stelist. Nu prea ai cum sa intelegi lucrurile de genul, cand nu ai nicio treaba cu Bucurestiul si ai 2 meciuri pe sezon la stadion. Asculta la mine, cat timp Steaua (armatei,cum ii ziceti unii) joaca pe Ghencea, are numele, are marca si incearca sa atraga toate gloriile steliste, bucurestenii(si o mica parte din restul tarii) vor tine cu echipa asta, fara pic de retinere.

    1. bogdand

     Pe bune?

     Uite … sunt plecat din tara de vreo 2 ani … sa inteleg ca nu prea stiu ce inseamna sa fii roman … nu?

     Iar baietii din galerie care luau bani de la cioban pot sa-mi explice exact cum sta treaba cu identitatea si spiritul stelist … nu? Si nu generalizez … sunt convins ca 98% din baietii de acolo au fost pentru Steaua la stadion, sau pentru a fi alaturi de ceilalti etc … fiecare cu motivul lui …

     In orice caz … sa masori dragostea prin numarul de prezente la stadion este cel putin periculos … un tata nu este bun pentru ca vine in fiecare seara acasa … sunt sanse mari … dar nu este obligatoriu …nu?

 9. blaugrana86

  Despre ce parteneriat vorbim domnilor? Nu „se parteneriaza” nimeni fara 3,7 milioane euro pe an…minim. Poate sa ne gandim la ceva sponsorizări dar si asa e greu, marii mafioți prefera să sponsorizeze campanii si pomeni electorale de unde vor avea avantaje ulterioare

 10. adrian0808

  @mq-messi …. iar ai omis 1 singur lucru ….

  ciobanul oligofren isi bate joc de banii lui si de imaginea lui chiar pe banii lui ….

  nu obliga pe nimeni sa vina la meci si sa plateasca bilet 10 lei sau 500 de lei ….

  marea majoritate a oamenilor inteleg diferenta dintre cioban oligofren, suporteri, ultrasi si echipa de fotbal …

  Pe cand armata …. generalii burtosi …. nu mai au nici o posibilitate de a mai manevra si ei ceva fonduri decat din cumpararea de hartie igienica pentru cazarmi …. si nevoile burtosilor sunt mari ….
  Acum avioanele se cumpara de la aliati impreuna cu mentenanta si armament si spaga (in cazul ca este) merge la extern …. burtosii se uita cu jind …. cum mai invarteau ei licitatiile pentru mentenanta mig-urilor ….

  Si in alte domenii ale armatei cam tot asa stau lucrurile … nu mai e loc de invarteli din alea de cateva sute de mii de euro …

  Stai relax …. ca esti mic si nu pricepi nimic ….

 11. bogdand

  „Steaua nu va mai pleca de la Armată”, declară colonelul Cristian Petrea.

  Pai cum sa mai plece?!

  Au evaluat marca la 3,2 mil EUR … daca pleaca, trebuie sa plece cu suma asta. In caz contrar vorbim despre alte probleme.

  Au sperat sa-l curete pe Becali de bani … s-au trezit cu o marca supra-evaluata in curte si cu nevoia de a justifica 80k EUR platiti pentru baietii destepti … au realizat repede ca o licitatie ar fi o rusine publica (dar despre asta era vorba initial, nu?!) … asa ca hai sa punem totul pe o echipa nou formata si sa vindem „la baietii” ca vrem sa aducem gloria Stelei inapoi … Serios? Adica sa ma astept la Champions league in urmatorii ani? sau poapte o promovare in liga a-2-a?!

  1. fortuneteller

   Stai ca n-ai inteles. Gusatii din armata vor ca privatii sa dea banii, iar ei sa faca ce vor cu echipa. Sa ne intelegem, ce „vor” include deturnari de fonduri catre alte sectii (cica asa spera sa salveze CSA) si mai ales catre buzunarele proprii (cica prime, ca doar muncesc din greu si au valoare – vezi Talpan). Deci gusatii nu au nimic (stadionul, marca, toate sunt proprietate de stat (deja o anomalie in 2017), dar vor face decizii si vor incasa prime. Iar potentialii investitori vor trebui doar sa contribuie cu bani si sa se uite la Petrea sau Talpan cum se lauda cu proprietatea echipei. Dar ce vorbesc eu, deja Petrea si suporterii fotbalului CSA-ist deja stiu exact cum o sa scoata bani din bilete si fulare. Nici nu conteaza ca inca nu s-a intamplat asta in Romania, sau ca suporterii cu pricina nici nu doresc pe altcineva pe stadion in afara de ei insisi. Ce sa mai, un plan bine intocmit, care va fi executat conform ordinelor si tinut la secret din cauza regulamentelor militare. Hai ca iar vorbesc mult si iar o sa vina ala sa ne dea lectii de Bucuresti, ca nu ne ajungeau alea de stelism bazat pe numarul cotoarelor de bilete pastrate in sifonier.

  2. quark

   3,7 milioane … in acest moment , ei stiu foarte bine ca nu pot franciza marca cu aceasta suma/an , ramanand ca unica solutie parteneriatul cu-n privat , CSA vine cu marca si stadionul , privatul cu banul ‘gramada’ pe care sa-l gestioneze si supervizeze talpan ( citat din Petrea : ” CSA să aibă controlul secţiei de fotbal! ” – deci sa dirijeze banul ) … admitand ca ajung in liga I in 3 ani , lotul cu care promoveaza va trebui upgradat din start cu achizitii de cateva milioane ( sau se vor bate cu negoita pe jucatorii liberi de contract ) … un parteneriat cu privatul 51,01-49,99 % ( cam asta inseamna controlul , nu-i asa , nea Petrea ? ) presupune ( fara sa ma pricep ) ca naivul sa aduca anual un minim de 3,7 mil euro in numerar , ca sa-si acopere partea , daca evaluarea spune ca marca valoreaza 3,7/an … asadar , profitul anual trebuie sa fie de minim 8 milioane de euro , ca privatul sa-si recupereze partea lui din investitie … nu-s gigist si ma intereseaza soarta individului fix cat a unui exemplar de drosophila melanogaster , dar nici nu pot sa inghit gogoasa ca Steaua a disparut in 2003 si va iesi din joben in 2017 , dar in liga a IV-a

 12. blaugrana86

  Gata domn’le , bine ca a facut si corpul asta de control o lună de zile ancheta si a ajuns la concluzia ca csa-ul nu are purtător de cuvânt. De stadion spre exemplu nu au găsit nimic in neregulă.

  1. fortuneteller

   Pai sa-ti explic: pt ca gusatul ala si talpanul lui sunt nu numai impotriva fcsb (nici numele asta nu le e pe plac), dar sunt si impotriva ratiunii intr-un stat pretins democratic, in care cetatenii sunt siliti sa devina contribuitori la echipa lor. Vrea, nu Vascauti tre’ sa plateasca impozite si pt CSA si onor gusatii care s-au deghizat in militari si fac pe manageri sportivi. Stii, cei care care tin cu fcsb sunt nu numai „oi”, ci si romani platitori de taxe.

  2. bogdand

   Eu nu intelg de ce cei care tin cu Csa sunt atat de interesati de ce spun astialalti de pe aici … eu unul nu intru pe Steaua militara.ro sa-mi dau cu parerea …

   Prin absurd … presupunand ca Steaua CSA renaste … nu vede nimeni un pericol cat se poate de evident ca o sa crape pe la mijloc?

   1. vitto

    nea laca renaste Steaua falemista ….. am citit io pe un bloc-notes! …. este ceva de un ridicol absolut ….. toti nepriceputii, toti betivii si ratatii in meserie, toti interesatii, toti incruntatii si toti smecherii flamanzi de ban bugetar ne explica cu lux de amanunte imaginare cum o sa rezolve ei viitorul …. prezentul ….. ce mai conteaza….. azi, maine, saptamana viitoare …. astea sunt probleme insignifiante, demne de a fi puse in carca unui fraier precum becali ….. acest nemernic al natiunii, un chiabur netrebnic, un bogatan care a supt sangele poporului stelist…… sa fie judecat…… sa fie condamnat …… sa fie executat …… tara ne vrea prosti!

Lasă un răspuns