Talpan Creștinătorul, de la Înalta Curte la Înaltul Cerului

de | septembrie 22, 2016

Gigi Becali i-a atacat pe cei de la CSA după ce a aflat că juristul Florin Talpan a depus o cerere de chemare în instanță a clubului de fotbal FC Steaua București prin care îi cere despăgubiri de aproape 37 de milioane de euro.

Însă Florin Talpan a oferit pentru Gazeta Sporturilor lămuriri suplimentare referitoare la scopul acestei acțiuni juridice. „Lent” colonenul își dă jos în public roba de jurist de la CSA și îmbracă sutana unui călugăr de pe muntele Athos, implorând Cerul, nu legalitatea, să-l ajute la procesul pe 37 mil euro!

Ia auziți ce grăiește autointitulatul binefăcător al fotbalului românesc, juristul Armatei Florin Talpan, ca un călugăr papistaș după ce a tras pe nas tămâie și pe gât aghiasmă de prună modificată genetic:

Cu ajutorul lui Dumnezeu putem face cel mai mare bine fotbalului românesc dacă vom câştiga acest proces. Sper să se facă, într-un final, dreptate şi FCSB să nu mai fie asociat ca fiind Steaua Bucureşti.

Eu nu am nicio legătură cu cei de la FCSB, nu vreau să comunic cu ei, nu mă interesează ce fac și ce zic. Eu merg mai departe până înving pe linie juridică. Ce să vorbesc eu cu FCSB-ul? Mă și iubesc ei pe mine așa mult încât să stea cu mine de vorbă„, a declarat Talpan.

Am trăit să o aud și pe asta! După cohorta de misionari care a năpădit țara în 1990 să ne creștineze, crezându-ne un popor de barbari ratăciți în secolul 20, după „paranormalul” Constantin Mudava cunoscut românilor din 1996, când a intrat in cursa pentru Cotroceni și a promis electoratului că va vindeca toți românii și va elimina toate problemele sociale ale României prin bioenergie procesată din fața televizorului, iată că apare în secolul 21 o cătană jurist să ne „creștineze” fotbalul românesc cu un singur proces și 37 de milioane de euro, dacă forta divină i-ar trece din contul „FCSB”-ului în buzunarele lui goale, dar „curate”! Adică, un dar substanțial venit de la Dumnezeu la ruga lui Talpan – „Cel Ales” pentru a face „cel mai mare bine” fotbalului mioritic. Și uite așa, o singură cătană îl va alunga pe Satana din fotbal salvând sportul rege românesc. Sunt ateu, dar mă crucesc!

E drept, sună mai mult a exorcist, decât a creștinător, dar Talpan nu vine cu crucea și cartea de rugăciuni, ci cu o siglă și o predică: Un buzunar curat, mai presus de toate! Mă rog, asta până când îl va umple cu „ochiul dracului” luat din punga „FCSB”-ului. Însă ce mai contează? Dacă Piosul cu pistol la centură va învinge hìdra „FCSB”, mâna care l-a hrănit 10 ani cu meleoane de euroi din chirii supranaturale, va fi pus pe soclu direct cu fața spre sud, nu la proceduri de recuperare (a taxei de timbru!) într-un cazan cu smoală.

Astfel, ne scoate din beznă Florin Talpan, răpunerea hidrei va aduce fotbalul românesc pe calea smereniei în Raiul de pe Pământ, numai lapte și miere ca-n Premier League! Cu ajutorul divin, după „Steaua lui David”, pe locul hidrei defuncte se va naște pentru eternitate și „Steaua lui Talpan” cu banii căzuți din cer. De aceea face el mătănii fără număr către Cel de Sus pentru îndestularea din proces. Vorba aia: – Umple-mă, Doamne, de euroi, că de păcate mă iartă George Boroi! Că d’aia are nume de sfânt! Ce pușca mea!

Aloo, PF Daniel! Preafericitule, ai pus-o de un transfer marfă, un „lent” colonel din oastea Domnului, „Recuperatorul cu voia Tatălui”! Pune repede patrafirul pe el! Cucernicul Talpan îți recuperează și pagubele produse de grindină la florile de la Patriarhie, că are mare trecere la Ăl de Sus! De la Înalta Curte până la Înaltul Cerului! E tare tipul, îl taie la doage lipsă și pe sponsorul tău principal, alt cuvios undercover, Becali!

Fraților, a nebunit lupul! Fără glumă! Și se mai miră prin presă că-l aleargă lumea pe stradă!

X Ray

15 comentarii la „Talpan Creștinătorul, de la Înalta Curte la Înaltul Cerului

  1. xray Autor articol

   @bujold.

   Nu are legatura simbolul de pe steagul statului Israel sau sionismul, ci cu sintagma „Steaua lui David” care a intrat in eternitate ca un simbol dupa ce a fost „nascuta”.

   In antichitate si in Evul Mediu, evreii nu au avut alt simbol national sau religios, in afara de menora (sfestnicul cu sapte brate) si de leu (animal simbolic).

   Cea dintai folosire a semnului numit astazi „Steaua lui David” a avut loc intamplator in anul 1648, la Praga. Spre sfarsitul „razboiului de 30 de ani”, Praga a fost asediata de armata suedeza, apararea acesteia fiind ajutata si de o unitate de evrei. In cele din urma, suedezii nu au reusit sa ocupe orasul. Drept multumire, imparatul german Ferdinand al III-lea a hotarat sa atribuie steaguri de onoare si alte decoratiuni tuturor unitatilor militare care au ajutat la apararea localitatii. Evreii de la curtea din Viena nu au stiut ce semn sa aleaga pentru a fi asezat pe steag. Iezuitii din Viena, au gasit un simbol evreiesc adecvat festivitatii si le-a propus semnul cunoscut azi ca Steaua lui David. De fapt in limba ebraica este numita „Maghen David”, adica „Scutul lui David”.

   De unde au ajuns aici? Se zice ca regele David ar fi avut imprimate pe scutul de lupta prima si ultima litera din numele sau, adica doua litere „D”. In vechiul alfabet ebraic, litera „D” era reprezentata sub forma unui triunghi echilateral. Cele doua litere „D”, in forma lor ebraica veche, au fost suprapuse, dand astfel nastere semnului numit „Scutul lui David” sau „Steaua lui David”. Cu ocazia mai sus amintita, s-a au pus prima data pe un steag simbolul „Scutul lui David”, la sugestia iezuitiilor vienezi.

   Abia incepand cu anul 1897, „Steaua lui David” (DD) este adoptat ca simbol al Sionismului. Miscarea sionista nu a utilizat insa „Scutul lui David” pana la moartea fondatorului ei, Teodor Herzl. Pe steagul lui Herzl era infatisat un leu furios, inconjurat de sapte stele, cu cate cinci colturi. David Wolfsohn insa, succesorul lui Herzl, a primit insa acest simbol fara nici o retinere.

   Deci, „Steaua lui David” din text, se refera numai la singtama celebra, care de pe un scut de lupta a intrata in eternitate fiind asimilata in memoria colectiva ca un simbol, desi la origini nu avea nicio conotatie nationala sau religioasa.

   PS
   Asocierea „Steaua lui David” cu „Steaua lui Talpan” este parte din pamflet. Si „Steaua lui Talpan” a devenit ca un simbol spiritual si „existential” pentru anumite gupuri. Momentan „Steaua lui Talpan” se reduce la „FCSB ≠ Steaua” :))

   1. bujold

    @xray.

    Atentie. Cred ca n-aveam nevoie de explicatii si-ar fi trebuit sa remarci asta din formularea intrebarii. Si mai sper, inca, ca stii foarte bine ca orice reminiscente comuniste ar avea Florin Talpan, steaua comunista cu 5 colturi n-are legatura cu Steaua lui David, cu 6 si nici comunismul n-a fost adus de evrei. Si eu nu ma legam de sionism ci de antisemism. Sper ca pamflet, nepamflet, n-are legatura cu asa ceva.
    Pe de alta parte ma distreaza foarte tare cum va luptati voi cu Talpan si credeti, inca, ca intr-o structura ierarhica precum Ministerul Apararii Nationale, un colonel hotaraste politica sau jurisprudenta ministerului. Ca n-ati realizat, inca, ca toata povestea asta vine de mai sus, pe linie de comanda si ca CSA apartine de minister, nu invers…

    1. xray Autor articol

     @bujold

     1) OMG!!! N-are legatură cu absolut nimic din ce ai scris tu mai sus. Nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva!
     Am explicat romaneste, nu mai repet. Vezi ca am scris un PS la comm-ul anterior.

     2) Reține, nu luptă nimeni cu Talpan. E ca si cum aș spune ca de acasa ma lupt cu mujahedinii în Afganistan. E o absurditate! :))
     Cu Talpan să se lupte FC Steaua, dar numai in Justitie și cu legea în mână!

     3) Tu nu ai inteles deloc pamfletul. Eu am ironizat că un jurist militar se roagă public și penibil sa-l ajute Dumnezeu să câștige un proces si 37 mil euro ca să sa salveze fotbalul romanesc!

     Deci nu legea, ci forta divină! Ce poate fi imaginat mai ridicol decât asta??

     Asta e jurisprudenta Ministerului Apararii Nationale dictata de „sus”, de care vorbesti tu???

     Despre asta-i vorba in articol!

     1. sunchaser

      @xray.

      Mai xray, ai grija ca vine ‘jew police’ peste tine si site. Te-a pus necuratul sa mentionezi in treacat ceva legat de ‘asupriti’ si gata a si sarit cu bazaconii despre antisemitism.
      Ia Oncur bujold, face bine

    2. vitto

     @bujold.
     apropo de structura ierarhica …… nu este chiar asa ….. in minister sunt doua personaje cheie care-l sustin pe talpan …. sigur exista umbra hada a lui oprea, dar timpul nu lucreaza ptr micutul eunuc …… naiv talpan forteaza insa niste limite si este incurajat oarecum sa devina figura centrala ….. atentie mare: cand se intampla sa cazi este extrem de periculos cand o faci de la inaltime mare!?

     in orice caz disputa inceputa printr-o decizie bizara a justitiei trebuie sa se incheie cumva tot la tribunal, caci altfel dezbaterea va ramane ptr eternitate!

  2. vitto

   @ bujold.

   apropo de intrebarea lui bujold …. asocierea la simbolistica iudaica este destul de frecventa in eseistica dialogului ….. si eu folosesc o parabola de acest gen cand folosesc expresia „Steaua, Echipa Sufletului Nostru” ( cu trimitere la celebra zicere „Eretz Israel”)!

 1. kla2005

  Am ras cu lacrimi…
  Credeam ca numai eu vad absurdul situatiei si starea de penibilitate in care deja se complace o institutie a statului care nu ar trebui sa aiba sectii sportive de niciun fel!
  Arma: sport nu ar trebui sa existe!
  Amatorismul acestui domn Talpan reiese din toate actiunile sale si eu mi-as dori o ancheta asupra acelui verdict ICJC, verdict care i-a lansat cariera acestui domn in lumina reflectoarelor presei!

 2. korado

  Cum va explicati ca Piturca, poate si Lacatus si inca cateva mari legende ale sectii de fotbal nu prea recunosc ca echipa asta fiind adevarata Steaua Bucuresti.

  Si va rog nu veniti cu motive gen „au intentii ascunse” sau „ei nu stiu despre ce e vorba”.

  Eu asa am observat in ultimul timp!

   1. vitto

    @dansor1983.
    ai dreptate domnu’ dansor …… oameni rai …. si nu uita ca prostia si rautatea se insotesc intotdeauna!
    balint, tudorel, piti, gicuta …… ei saracii traiesc in absurd si inca nu au aflat ca nu zeii au facut muzica, ci muzica a facut zeii! am remarcat ca adesea manati de interese meschine, oamenii se grabesc sa judece probabil pentru a evita sa fie ei insisi judecati ……?!

  1. xray Autor articol

   @korado

   1) Lacatus nu a zis niciodata ca nu ar recunoaste FCSB ca fiind Steaua continuatoarea. Faptul ca va activa la CSA, numai cei ingusti il pot percepe ca e intr-o altă tabară, eventual „dușmană” sau „agreată” față de conflictul CSA vs FCSB.

   Steaua inseamna CSA, dar și FC Steaua si nu te poti numi stelist daca te dezici de CSA doar pentru că e in litigiu pe sigla cu clubul de fotbal FC Steaua. Si invers, să te dezici de echipa de fotbal că așa vrea acum Talpan. Da, poți lua la ture persoane din conducerea ambelor cluburi. Asta nu înseamnă ca ai ceva cu clubul în sine, ci doar cu unii berbeci din el.

   2) Piți e un fariseu. In 2003 a cumparat 4% din actiuni cu vreo 400.000 dolari si e membru fondator al SC FCSB SA. Crezi ca daca nu era Steaua, datea zgârcă de Pițurcă banii aia pe o clona sau o echipa furata, fara palmares etc.? În 2010 ce a antrenat?
   Vezi aici: Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA”(link)

   Acum îi serveste calde ciobanului pentru pedeapsa penală cu suspendare luată din cauza lui(link) și pt ca nu i-a dat % din Gardos, pe care el l-a adus de Chiajna în 2010.

   De fapt Piți spune ca „generali” nu au semnat ca sunt de acord ca SC FCSB SA sa inregistreze propria marca/sigla în 2004 și ca Becali nu mai are marca/sigla, deci nu mai are nimic (palmares, nume etc.), trage concluzia Pițurcă. Ceea ce stim cu toții că FC Steaua a pierdut marca/sigla în 2014, însă nu are dreptate cu palmares, nume etc. care ține de continuitate etc. Dovadă că CSA se cere prejudiciu din 2004, nu din 2003, anul inființării, când tot Steaua Bucuresti se numea „FCSB”-ul lui Piți.

   Mă rog, va stabili justiția „ce” și „cum” pe documente. Până atunci, oficial FCSB e FC Steaua.

   1. korado

    Nimic nu mai este clar de la fani, sigla,certuri,istorie,palmares,puncte europene.

    xray in 2010 Steaua era Steaua Bucuresti, nu fcsb, sunt multe lucuri care acum nu mai au legatura, de aici si problemele.

    Nu stiu ce iti face placere sa sustii ca este normaltiate atat timp cat nu ai galerie, exista multe probleme de organizare plus cand vezi ca „patronul” sustine sus si tare ca nu il intereseaza decat BANII, adica tu ca suporter nu contezi, dar ar vrea decat sa-ti ia banii!

    Ne mai auzim cand va fi totul clar!

  2. vitto

   @korado.

   cred ca le este „foame” …. amandoi nu au servici si nici perspective ….. laca are familie si cheltuieli, iar venituri ioc, in timp ce piturca este nu doar un ahtiat dupa bani dar si un ranchiunos!

Lasă un răspuns