Talpan către popor. Un manifest și o dorință de stelist:” în seara asta țin cu Dinamo București!”

de | decembrie 22, 2016

CSA a câștigat la Apel. Decizia nu este finală și va fi atacată la Înaltă Curte. În culmea fericirii, Talpan a lansat o filipică, de parcă ar fi singur împotriva tuturor. Judecătorii de la Curtea de Apel l-au ajutat să câștige o bătălie, nu războiul, dar el a ieșit în media, prin Udrea, cu un mesaj de zici că-i comisarul Corrado Cattani din Piovra.

Într-un discurs de ultras, nu de jurist,  Talpan cuvântează către popor împotriva „mafiei” din CSA și MApN, cerând demiteri la vârf și suprimarea clubului SC Fotbal Club Steaua București.  Asta îmi amintește de reacția lui Șumudică după ce l-au calificat cehii în primăvara europeană. Tot în plin extaz de parcă ar fi răsturnat singur Pământul, Șumudică a început să atace conducerea Astrei începând cu șeful Ioan Niculae. Reacția Astrei am văzut-o. Aștept cu interes și pe cea a MApN-ului.

Mai mult, Talpan face referire la un document (vezi Misiva lui Talpan din finalul articolului), prezumându-l fals, însă este surprinzător cum un jurist nu știe să citească un document. De fapt nu mă mai miră nimic…

Acel statut „înregistrat în Registrul Asociaților … nr.238/1998″, a fost modificat legal în iunie 2000, adăugându-se și prevederile Ordonantei 26/2000 emisă la 30/01/2000. Pe document se vede clar „S-a solicitat autentificarea prezentului … în 28.06.2000” și are ștampila (cea din stânga). Deci e perfect valabil!

Astfel că acel Raport 910 din 19 iunie 1998 este valabil. Adăugarea ulterioară, în anul 2000, a Ordonantei 26/2000 în Statut, nu are nicio legătură cu obiectul Raportului. Raportul 910/19.06.1998 aviza înființarea Asociației ca personalitate juridică. Atât! Ordonanta 26/2000 îi dătea dreptul Asociației să înființeze o societate pe acțiuni. Ceea ce s-a întâmplat în 2003, când a înființat SC FC Steaua București SA.

Menționez că aceste documente sunt strict ale AFC Steaua București și nu ale societății SC FC Steaua București SA. Deci nu avea cum să dețină originalele SC FCSB SA. Adăugarea Ordonanței 26/2000 în statutul AFC Steaua este suferfluă, pentru că acea prevedere legală oricum îi datea dreptul Asociației să înființeze societăți comerciale, chiar dacă nu era menționată în statut.

Și Talpan e „Doar Dinamo București!”

Adversitatea dintre actuala echipă a Stelei și Clubul Sportiv al Armatei a atins cote inimaginabile! Colonelul Florin Talpan, juristul CSA, a mărturisit că ține cu Dinamo în derby-ul  din turul semifinalelor Cupei Ligii.

Întrebat cu cine ține la derby-ul Dinamo – Steaua, de joi, din turul semifinalelor Cupei Ligii, stelistul Florin Talpan a dat un răspuns incredibil: „Țin cu Dinamo București! Bineînțeles, de ce să nu țin cu Dinamo? FCSB pentru mine nu există, din punctul meu de vedere trebuia să fie în Liga a 4-a sau a 5-a. Nu am cum să țin cu această echipă”, a declarat Florin Talpan, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1. Normal, doar a făcut dreptul la Academia de Poliție!

Proba video, dacă se mai îndoia cineva de labilitatea psihică a lui Talpan, ditamai lent colonelul Armatei Române, jurist și „stelist până la moarte”.

Misiva lui Talpan

„Este o victorie binemeritata. Am muncit foarte mult pentru a castiga acest dosar. Sunt multumit ca instanta a tinut cont de toate probele depuse la dosarul cauzei care duceau in mod evident la concluzia ca exista un singur club Steaua Bucuresti si acesta este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Nu pot exista mai multe cluburi cu denumirea Steaua Bucuresti sau Steaua. Nu am avut langa mine niciun sprijin din partea fostei conduceri a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, nici a actualei conduceri a clubului, si nici a Ministerului Apararii Nationale. Din contra, unele persoane, cu functii de conducere, mi-au pus piedici in apararea intereselor institutiei statului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti in demersurile legale. Cu toate acestea, desi inca nu voi numi aceste persoane care mi-au pus piedici, ministrul si conducerea Ministerului le cunoaste foarte bine din multitudinea de memorii pe care le-am inaintat atat ministrului, cat si structurilor abilitate din cadrul Ministerului Apararii Nationale si impotriva carora nu a fost luata nici pana in prezent nicio masura. Sper ca noul ministru al Apararii sa dispuna masuri impotriva tuturor celor care se fac responsabili. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost si sunt alaturi de mine in demersul meu de a conserva brandul Steaua Bucuresti, care apartine exclusiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cel care l-a creat si l-a dezvoltat si sub egida caruia s-au obtinut performante interne si internationale deosebite.

Pentru cei care imi critica munca: le spun ca mi-am facut datoria si am incercat sa nu dezamagesc milioane de suporteri stelisti. Pot sa-i asigur pe acestia ca pot face mult mai mult pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua daca as avea posibilitatea sa ma implic mai mult la nivel de conducere. Sper ca noul ministru al apararii nationale sa-mi aprecieze macar de acum incolo munca si sa fie alaturi de mine in demersurile viitoare, pentru a apara acest bun national al statului roman. Brandul Steaua Bucuresti este un bun national, include denumirea Steaua Bucuresti si Steaua, precum si toate siglele utilizate, de-a lungul timpului, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Steaua este un brand notoriu romanesc, 100% de stat, cu un palmares invidiat de oricare dintre cluburile din lume la toate sectiile sportive. Suntem prea concentrati pe noi insine pentru a renunta la drepturile obtinute de parintii nostri si la mostenirea copiilor nostri. Exista, intr-adevar, o legatura puternica intre CSA Steaua si MapN: lupta pentru dreptate si pentru drepturi. Unii o fac pe calea razboiului, altii o fac pe calea judiciara.

George Becali a incercat sa preia in mod fraudulos echipa de fotbal tinand o sedinta a Adunarii Generale a Asociatiei si supunand la vot o presupusa infiintare de catre Asociatie a unei Societati Comerciale, pentru a produce dividende, cand, de fapt, singurul scop era infiintarea unei societati in care acesta sa detina tot controlul si, practic, sa-si insuseasca intreaga echipa de fotbal si numele Steaua Bucuresti. Faptul ca acest lucru s-a si intamplat, prin inlaturarea ca actionar a Asociatiei din cadrul Societatii Comerciale, urmata in scurt timp si de preluarea actiunilor de catre George Becali, arata reaua sa credinta la infiintarea Societatii Comerciale.

Parata intimata, SC FC Steaua Bucuresti SA, a incercat sa induca in eroare instantele de judecata depunand la dosarul cauzei inscrisuri pe care nu au putut sa le prezinte, la solicitarea instantei, in original, in opinia mea fiind false. De exemplu Raportul 910 din 19 iunie 1998 atasat de intimata parata SC FC Steaua Bucuresti SA, are atasat un statut al Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti, care la Art. 2 face trimitere la Ordonanta 26/2000. Cum a fost posibil sa se inainteze un Raport in anul 1998 si sa se ataseze un Statut cu referire la anul 2000? in plus, pe acel Raport nu exista semnatura ministrului Apararii. Exista un „Da“ si data, 27 iunie, dar nu exista semnatura ministrului.

SC FC Steaua Bucuresti SA nu a primit niciodata palmaresul obtinut de CSA Steaua Bucuresti. in palmares intra victoriile, cupele, trofeele, medaliile, pozitiile in clasamente, fie nationale, fie internationale, obtinute de sportivii, fotbalisti in cazul de fata, care stim foarte bine ca au castigat Cupa Campionilor in 1986, Supercupa Europei in 1987 si alte competitii. Acestia au activat in cadrul CSA Steaua Bucuresti, palmaresul echipei de fotbal, al CSA Steaua, apartine in exclusivitate, conform legii, CSA Steaua Bucuresti, facand parte din patrimoniul acestui club.

FCSB SA si-a insusit pe nedrept acest palmares inca de la infiintarea societatii. Aceasta stare de fapt a dus la deprecierea aproape iremediabila a imaginii si blazonului Steaua Bucuresti atat pe plan intern, cat si international, prin actiunile rusinoase ale fostei conduceri a FCSB SA, dar si ale creditorului George Becali, actiuni care au culminat cu condamnari penale ale acestora.

Consider ca FRF si LPF nu ar fi trebuit sa permita ca noua echipa SC FCSB SA sa evolueze direct in prima divizie, ca o continuatoare a legendarei Steaua Bucuresti, ignorand hotararile irevocabile ale inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2014. Mai mult, nici pana in prezent nu au informat UEFA corect, acest for continuand sa afiseze SC FCSB SA cu palmaresul care apartine CSA Steaua Bucuresti. Sper ca ministrul apararii nationale sa dispuna de urgenta masuri pentru destuirea tuturor celor care se fac vinovati, care au incercat sa musamalizeze problemele foarte grave prezentate de mine. Nu ar fi existat aceste probleme daca fostul comandant George Boroi si conducerea clubului si unii sefi din cadrul directiei Ministerului Apararii Nationale ar fi respectat prevederile actelor normative in vigoare. Sper ca FRF si LPF sa dispuna de urgenta masuri“. „

 

X Ray

Documentele integrale furnizate de Talpan lui Udrea și publicate în prosport, din care v-am prezentat mai sus.

2 comentarii la „Talpan către popor. Un manifest și o dorință de stelist:” în seara asta țin cu Dinamo București!”

Lasă un răspuns