Steaua Stelei București, Stanciu! Cel mai scump din istoria Belgiei și României!

de | august 28, 2016

Nicușor Stanciu a intrat direct pe locul 1 în topul celor mai scumpi jucători vânduţi în străinătate din România, însă și în topul  celor mai scumpi din istoria Belgiei.

Anderlecht a plătit o sumă record pentru fotbalul belgian. Stanciu a costat 7,8 milioane de euro si 2 milioane de euro bonusuri. Precedentul record era de 6 milioane de euro, bani platiti tot de Anderlecht pentru Defour, in 2014. Tot Anderlecht a mai platit 5 milioane de euro pentru Mitrovic.

În 2016, Anderlecht płătit la FC Steaua București (FCSB) suma de 13,3 milioane euro pentru două stele: Stanciu (9,8) și Chipciu (3,5). Reamintim că în 2007 tot Anderlecht a dat Stelei 2,9 milioane de euro pe transferul lui Cyril Théréau.

Astfel,  cu 16,2  milioane euro plătiți pe cele trei transferuri, Anderlecht devine clubul care a plătit cei mai mulți bani pentru jucătorii FC Steaua București, devansându-le pe  Tottenham și Southampton.

 • Steaua are 8 jucători în TOP 12 TRANSFERURI DIN LIGA 1 ÎN STRĂINĂTATE all times
 • Steaua a încasat din 2004-2016 suma de 43 milioane doar pe cei 7 jucători  din TOP 12 TRANSFERURI DIN LIGA 1 ÎN STRĂINĂTATE.  O medie de 6,14 milioane euro pe jucător
 • În 12 ani, FC Steaua a reuşit performanţa să vândă cei mai scumpi 5 jucători români în străinătate din toate timpurile, după Vlad Chiricheş, Florin Gardoş, Mirel Rădoi și  Bogdan Stancu.

TOP 12 TRANSFERURI DIN LIGA 1 ÎN STRĂINĂTATE – date din transfermarkt nu din presă

 1. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 9,8 milioane euro
 2. Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro
 3. Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro
 4. Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro
 5. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro
 6. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 5 milioane euro
 7. Ştefan Radu (de la Dinamo la Lazio, în 2008): 4,5 milioane euro
 8. Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese): 4,5 milioane de euro
 9. Gică Hagi (de la Steaua la Real Madrid, în 1990): 4,5 milioane euro*
 10.  Ionuţ Mazilu (de la Rapid la Dnepr, în 2008): 4 milioane euro
 11. Alex Chipciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016):  3 milioane de euro**
 12. Cyril Théréau (de la Steaua la Anderlecht, în 2007):  2,9 milioane de euro

* sumă înregistrată de transfermarkt, echivalentul a 4 milioane dolari din 1990
** sumă înregistrată de transfermarkt, la care se adaugă 0,5 milioane de euro din bonusuri

Acum 5 luni de zile am scris articolul  „Nicușor Stanciu. Steaua norocoasă a Stelei la punctul de „erupție” (click) ca o premoniție rațională. Este și un un articol biografic.

Spuneam atunci în martie 2016:

Cum putea un copil născut într-un cătun din Ardeal, să ajungă la doar 19 ani să execute cu sânge rece un penalty pe Giuseppe Meazza, împotriva celor de la Inter Milano, în Europa League, pe când evolua la FC Vaslui, dacă nu avea norocul să îl vadă cineva și să-i acorde o șansă încă de junior?

De asta istoria lui Stanciu este emoționantă și merită „jos pălăria!” pentru ce a realizat până acum (N.A.-până în martie 2016). A fost și motivul acestui articol. Decarul Stelei este abia la începutul altui drum, mult mai greu decât cel parcurs până acum. Drumul de stea a Stelei pe o orbită din care nu ai voie să ieși în decor că ești terminat de presă și unii suporteri (vezi cazul Chipciu, de exemplu).”

Parcă am avut gura aurită și la Chipciu. Destinul le-a mutat colegialitatea de la Steaua la Anderlecht. Anderlecht, nu China, arabi sau fundul ex-URSS-ului. Asta a fost posibil pentru că la FC Steaua s-a făcut performanță la timpul prezent, nu doar mătănii la trecut. S-au transferat la Anderlecht numai pentru valoarea și performanța obținută de echipa prezentului, FC Steaua București(FCSB), nu pentru nume, sigle sau mărci.

Acum, în august 2016,  vin și adaug: cum putea un tânăr talentat, cu un caracter deosebit, să erupă din 2014 și să devină cel mai scump din istoria Belgiei și României, dacă nu ajungea la singura echipă foarte bună din România, FC Steaua București (FCSB)? 

Cota pe transfermarkt

Pentru steaua Stelei, Nicușor Stanciu, FC Steaua a fost Steaua lui norocoasă!

La revedere Nicușor! Mult succes în carieră și în viață! Te așteptăm la națională și, cine știe, cândva să revi la Steaua plin de glorie și măiestrie sportivă!

X Ray

Notă: Culisele transferului și termenii

„Eu m-am gândit că Stanciu va juca 50% din meciuri fără niciun fel de probleme. Ei ne-au spus că n-au dat niciodată peste 4-5 milioane de euro pe un jucători.

Eu m-am interesat și Stanciu va fi vedeta lor. Va fi Steaua-Anderlecht! 

Ei la telefon mi-au spus 7 milioane plus două milioane. Când au venit aici le-am spus că-mi pot da 8 plus 2 milioane, nu? Mi-au zis că n-au mai negociat cu nimeni așa cum au făcut-o cu mine. Deci să vă spun exact 4 milioane iau pe loc, peste 10 luni încă 3,8 milioane, iar dacă joacă 50% din meciuri în primii doi ani mai iau două milioane.

Le-am zis că dacă-mi dau banii în 10 luni le mai scad 200.000 de euro. De aceea l-am dat cu 9,8 milioane până la urmă. Îi dau și lui Porumboiu o șampanie. Fiecare om ia în dreptul lui ce a negociat. La vremea când l-am luat am dat 1 milion de euro pe Stanciu (N.R.-700.000 de euro fără TVA). Zicea lumea că sunt nebun, uite că acum iau 10 milioane.

Mai aveam o oferta din Turcia, de 10 milioane de euro. 3,5 milioane acum, iar la anul 6,5. Echipa puternica, de la Besiktas, dar s-au mișcat greu. Anderlecht au venit la mine acasă să negocieze transferul.

Eu nu voiam să-i dau drumul, dar m-am gândit și la binele lui. Numărul lui Stanciu îl va lua Florin Tănase. El e înlocuitorul lui Stanciu. Boldrin sau Tănase merită numărul 10, dar cred că Tănase îl va lua” , a declarat Gigi Becali la Digisport.

54 de comentarii la „Steaua Stelei București, Stanciu! Cel mai scump din istoria Belgiei și României!

 1. adrian0808

  Toti baniii tre sa mearga la talpan si la stelistii liberi care impreuna cu janel pavel lucreaza din greu sa faca o echipa pentru ca baietii zice…. vrem echipaaaaa ….

  Boroi a adus un avion plin cu brazilieni de la rio …. si ps si pn ii invata cantecele .

  🙂

 2. white-r

  Dinamo săracii cu coregrafia și egalurile amărâte…Steaua cu banii și performanță…

  Jiji dragă să nu cumva să cumperi fotbaliști….vei ajunge în iad…cumpără tot libelule precum Tănase, și sigur vei vinde unu de 10 milioane anual…tot ce contează e să te rogi…dacă te rogi nu contează că săracului Tănase mai are nevoie de 10 ani de antrenament ca să aibă fizic de fotbalist, sigur îl vinzi în 2 ani pe 15 milioane …rugăciune, rugăciune, rugăciune….Doar de la city ai luat 5 nu pt. că erau ei buni, așa a vrut divinitatea….dacă te rugai mai mult îi băteai tu cu 5-0….eu zic să cumperi tot felul de inutili care doar aleargă și să îi faci tu valoroși doar pt. că le dai salarii mari….parcă e mai simplu decât găsit valori reale…

 3. xray Autor articol

  Cireașa de pe tort.
  DEMENȚIAL!
  Am râs de m-am tăvălit! Merită văzut. E tematic și subtitarea făcută de câini!! E belea!

  [Video Pamflet]: Sa mai si radem! O seara cu Rinamo! 🙂

 4. xray Autor articol


  Porumboiu a dezvăluit că pe Stanciu l-a cumpărat pentru 250.000 de euro de la Alba Iulia, în 2011.

  „Este o sumă superfrumoasă. E un succes pentru el, dar și pentru Steaua. Îi felicit. Eu am crezut în el, dovadă că l-am cumpărat la momentul acela pentru 250.000 de euro. La Steaua l-am dat cu 700.000 de euro.

  Eu sper ca Anderlecht să fie pentru el ceea ce a fost Steaua la acel moment. Dar e nevoie să aibă o constanță în evoluții. Sunt foarte mulți fotbaliști care ajung la o cotă de 10 milioane de euro, dar trebuie să ai și caracter de 10 milioane. E un pas uriaș pentru el. Era greu de crezut că el va ajunge să fie vândut pe o asemenea sumă”, a declarat Porumboiu la Dolce Sport.

  Andrei Marc a fost vândut de Dinamo cu 200.000 euro.

  Comentariu: :))

 5. mikegr

  A luat ciobanul 10 milioane pe Stanciu..si ce? Banii astia nu vor fi investiti in jucatori..cine crede ca o sa ia de 10 milioane un fundas dreapta ca nu avem in lot, un fundas central (ca avem doar 2 in lot dintre care unul e mai mult de rezerva) si un varf (ca Tudorie sau Golubovic n-ar trebui sa fie nici macar rezerve) e super naiv..din mamaliga 1 n-ai pe cine sa aduci pe posturile astea (hai sa zicem ca e Alibec dar nu „putem” sa il luam noi pe ala)…si echipa e mult slabita prin plecarea lui Stanciu…bine ca am intrat in EL unde o sa faca scor cu noi Villarreal iar cu Osmanlispor sunt mai mari sansele ca sa ne bata tur-retur decat sa facem 3 puncte cu ei…

  1. xray Autor articol

   @mikegr.
   Nu ai înțeles ideea. Tu vezi doar banii. 🙂
   10 milioane nu e o sumă să cazi pe spate când bugetul pe an e cam atât. Faptul că FC Steaua a vândut un jucător român pe suma asta este fantastic., într-un fotbal insolvent și în pragul colapsului.

   Apoi, sunt unii steliști (chiar Peluza Sud) care spun că e o „clonă”, nu Steaua, iar Talpan cere daune că între 2004-2014 a vândut și jucători cu sigla aia, că dacă nu era sigla nu lua atâția bani. Evident, pomanagiul Boroi și valetul lui Talpan le tremură buza după bani, nu după spiritul stelist.

   Ei bine, uite că „FCSB” a rupt gura târgului și „clona” l-a vândut în 2016 cu 10 mil, record istoric în România, și fără siglă lui Talpan din sertar.

   Știi de ce?

   Pentru că vestul dă bani pe valoarea jucătorului, nu pe izmenele de pe el. Uneori se ține cont unde e format ca junior, dar nu e cazul lui Stanciu, pentru că a ajuns la Steaua la 20 de ani.

   Da, dacă era la Dinamo, de exemplu, fomistul Negoiță îl dătea pe 500.000 la prima strigare în primul an, cum a făcut-o și Porumboiu după 2 ani pe 700.000. E chestie de fler și de a nu-ți da jucătorii în disperare.

   Însă „FCSB” nu este așa! I-a mirosit valoarea și l-a cumpărat cu 700 mii(!) pe când avea doar 20 de ani, i-a dat 20.000 de euro pe lună, i-a oferit condiții de performanță, vizibilitate în Champions și Europa League, i-a pus în CV 4 trofee în care 2 titluri de campion, și colegi cu care să poată juca la adevărata valoare. A avut răbdare cu el și uneori chiar i-a forțat titularizarea ca și lui Chipciu.

   El a venit în 2013, dar a erupt abia din 2015, după ce mentalitatea și moralul său au ajuns la cerințele clubului. Întâi s-a maturizat mental pentru performanță și apoi a crescut exponențial ca joc și realizări. Din rezervă, a ajuns titular de drept (și golgheter) la Steaua și apoi la națională, deși până în 2016 nu-l băgase nimeni în seamă la naționala mare. Nici în lotul super lărgit.

   La FC Steaua („FCSB”) reușeste să crească numai cel care dobândește și mentalitatea de invingător. Asta îi asigură confortul psihic de a avea încredere în el și în colegi că formează o echipa puternică pentru care nu există decât victoria atunci când întră pe teren. Această lipsă de inhibiție lasă calitățile fizice și talentul să acționeze la valoarea lor maximă cu care l-a dotat natura. Însă toate astea sunt posibile numai dacă ai și tărie de caracter, ești dispus la efort și perfecționare continuă.

   În contrast cu Stanciu au fost Iancu, Mihai Costea…două talente indolente care s-au supraevaluat și au dat în vedetism găunos, considerând că talentul și ei joacă singuri, nu in echipă cu mintea, trupul și colegii.

   Uite la Tamaș cât l-a schimbat în bine mentalitatea de la FC Steaua (“FCSB”), echipa și spiritul ei. L-a regenerat. Zici ca are 25 de ani, nu 30, cu meciuri din 3 în 3 zile și evoluții f bune. La ora asta este cel mai bun fundaș central român (Varela freacă banca la PAOK). Am spus de Tamaș pentru că și el are talent cu carul, altfel, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

   În concluzie:
   Becali a luat 10 mil numai pentru că a investit. Altfel Stanciu nu crestea într-o echipă de petarde doar cu sigla lui Talpan pe piept. Echipa îl trăgea în jos, nu în sus!
   De asta „FCSB” a vândut bine jucători.

   Am scris „FCSB” pentru că FC Steaua nu este „CSA” și să nu se confunde, vorba lui Talpan. :))

  2. vitto

   iar ati inceput cu vaicareala …. nici nu mai aveti timp sa va bucurati ….. toata ziua ne cantati prohodul si ne povestiti ce rau o sa ne fie …… daca mai iesim din grupe o sa ne spuneti printre lacrimi ca o sa ne facem de ras in optimi sau mai rau ….. in sferturi o sa fim calcati in picioare!

 6. adrian0808

  @mikegr …in 2 cuvinte iti sintetizez ce a scris xray : esti praf !

  Tu si ceilalti talpanisti ….. cum mama naibii a vandut ciobanul semianalfabet pe 10 bulioane un jucator cu sigla aia desenata in paint de el si argaseala ….. ia spuneti voi super specialistilor care plangeti dupa emblema nr.7 si dupa desenele din sertarele lui boroi sau talpan ….

  Baaaa lumea nu se termina cu voi si vaicarelile voastre …

 7. xray Autor articol

  Update la articol
  Notă: Culisele transferului și termenii

  „Eu m-am gândit că Stanciu va juca 50% din meciuri fără niciun fel de probleme. Ei ne-au spus că n-au dat niciodată peste 4-5 milioane de euro pe un jucători. Eu m-am interesat și Stanciu va fi vedeta lor. Va fi Steaua-Anderlecht!

  Ei la telefon mi-au spus 7 milioane plus două milioane. Când au venit aici le-am spus că-mi pot da 8 plus 2 milioane, nu? Mi-au zis că n-au mai negociat cu nimeni așa cum au făcut-o cu mine. Deci să vă spun exact 4 milioane iau pe loc, peste 10 luni încă 3,8 milioane, iar dacă joacă 50% din meciuri în primii doi ani mai iau două milioane.

  Le-am zis că dacă-mi dau banii în 10 luni le mai scad 200.000 de euro. De aceea l-am dat cu 9,8 milioane până la urmă. Îi dau și lui Porumboiu o șampanie. Fiecare om ia în dreptul lui ce a negociat. La vremea când l-am luat am dat 1 milion de euro pe Stanciu (N.R.-700.000 de euro fără TVA). Zicea lumea că sunt nebun, uite că acum iau 10 milioane.

  Mai aveam o oferta din Turcia, de 10 milioane de euro. 3,5 milioane acum, iar la anul 6,5. Echipa puternica, de la Besiktas, dar s-au mișcat greu. Anderlecht au venit la mine acasă să negocieze transferul.

  Eu nu voiam să-i dau drumul, dar m-am gândit și la binele lui. Numărul lui Stanciu îl va lua Florin Tănase. El e înlocuitorul lui Stanciu. Boldrin sau Tănase merită numărul 10, dar cred că Tănase îl va lua” , a declarat Gigi Becali la Digisport.

 8. naiyba

  Acei 9,8 sunt de fapt doar 7,8 pana cand Stanciu confirma ca poate juca in cel putin 50% din meciurile lui Anderlecht, insa chiar si asa, suma este foarte buna.

  Acum eu nu stiu daca suma este foarte buna pentru club, de ce? pt ca filmul acesta l-am mai vazut si in 2013 si in 2014 cand ciobanul si-a luat numai din transferuri peste 12 milioane pe an insa clubul dpdv al performantelor a regresat.

  Stanciu a venit in 2013 si nu a confirmat pana in 2015 pt ca avea concurenta mare pe post, Chipciu, Sanmartean, Rusescu si nu s-a putut impune in fata lor. Motivul pt care el a „explodat” in sezonul 2015-2016 este legat de plecarea lui Dodel in China, pt ca in momentul acela Chipciu trecand in stanga sau varf retras dupa experimentele esuate din atac, acesta i-a facut loc in echipa lui Stanciu, mai ales ca Iancu s-a dovedit a fi un esec iar altul mai bun in lot nu am avut la momentul acela, deci daca Dodel nu pleca in China probabil ca Stanciu era inca la stadiul de promisiune sau se plafona de tot. Ma bucura faptul ca lucrul acesta nu s-a intamplat si sper sa isi imbunatateasca jocul la „o echipa ca Anderlecht”.

  Ramane de vazut cum vor ajuta aceste transferuri si implicit acesti bani clubul sa progreseze, pt ca dpdv valoric e clar ca am pierdut prin transferul lui Stanciu.

  Ca o concluzie eu ma astept ca, aceasta strategie de a cumpara 100 de jucatori cu speranta ca macar cativa dintre ei sa confirme si sa plece pe bani frumosi, sa continue. Englezii o numesc „The law of average”.

  Clubul bani face, performante cand…???

  1. xray Autor articol

   @nayiba

   Acum asta e? :)) Păi 2 milioane pe bonusuri ai de luat, nu de dat! 🙂

   Bonusurile fac parte din contractul de transfer semnat și parafat, nu pe vorbe la o cafea! Acolo scrie 7,8 plus 2 milioane, total 9,8. Atât alocă Anderlecht prin buget acestui transfer, 9,8 nu 7,8.

   Atenție, nu sunt bonusuri de performanță, care ar ține de echipă, ca la Chipciu. Dacă vrei, bonusurile sunt un fel de garanție că nu o ia Stanciu razna. Altfel, numai un tâmpit ar da 7,8 milioane, cel mai mult din istoria clubului și a Belgiei, și apoi să-l țină pe bancă.
   Clauza de bonus este minim 50% jocuri în oricare două sezoane din cele 5. După un sezon cu minim 50%, automat iei bonusul de 1 milion. Acei bani sunt virați legal numai pentru că există stipulați în suma de transfer din contractul de vânzare-cumpărare, nu e bacșis opțional, facultativ. Dacă nu ți dă este exact cum nu ți-ar da cei 7,8 și sunt obligați de UEFA.

   Așa, și prima tranșă e doar de 4 milioane și dacă pică stadionul pe clubul Anderlecht nu mai are cine să-ți de restul peste 10 luni. 🙂

   1. naiyba

    Asa este ii are de luat nu de dat, insa eu spun ca exista 50% sanse sa nu ii ia daca Stanciu nu confirma sau se accidenteaza, asa cum exista 50% sanse sa ii ia daca Stanciu confirma, nu? Deci pana nu ai banii in cont nu esti sigur de nimic, asta am spus eu, gresesc?

    Transele sunt alta mancare de peste pt ca plata este obligatorie si nu depind de alti factori asa ca banii aceia ii poti lua in considerare cand iti faci bugetul, pt ca banii aceia iti vin sigur, restul au stelute atasate, eu asta am zis, gresesc?

    Insa asta nu schimba cu nimic datele problemei, nu asta este important, dupa cum am zis transferurile astea senzationale le-am mai vazut si in 2013 si 2014 si n-au adus nimic in plus in ceea ce priveste performantele Stelei, din contra, am regresat. Din nou spun, clubul produce bani, performante cand……?

 9. xray Autor articol

  GSP.RO are toate detaliile înțelegerii dintre Nicușor Stanciu și Anderlecht. Salariul mijlocașului a crescut considerabil.

  Acesta va lua 900.000 de euro plus bonusuri în primul an de contract. Salariul va crește în fiecare an. În ultimul an de contract va ajunge să aibă 1,5 milioane de euro pe an plus bonusuri substanțiale în funcție de performanțe.

  „Domnul Becali mi-a spus clar că vrea 10 milioane de euro. Am tăcut și am muncit! Eu cu Gigi avem o relație specială, face parte din familia mea. Mi-a spus că eu sunt singura care pot să reușesc într-o lume a bărbaților. Sunt fericită pentru Nicușor, cel care a avut mai multe oferte în această vară. Sunt fericită și sunt mândră că-l reprezint”, Anamaria Prodan, agentul lui Stanciu

 10. alexandru-h

  Evident ca xray iar greseste, ceea ce devine o constanta la el.

  Anderlecht nu va aloca aia 2 milioane de euro in bugetul anual decat dupa ce se vor indeplini conditiile contractuale. Nu inainte – nu ii va aloca la inceputul exercitiului financiar in ideea ca „poate va juca asta 50% din partide deci va trebui sa-i dam”, ci se vor inscrie pe bugetul anului urmator.

  E cat de poate de evident ca suma de transfer astazi e de 7,8 milioane. Ah, ca ar putea sa creasca, e altceva, dar vorbim de o proiectie in viitor, nu de o certitudine prezenta. Ca sa folosesc un exemplu exagerat, ar fi echivalentul a unei echipe de Liga a III ce aduce un jucator dar promite fostei sale echipe 1 miliard de euro daca va ajunge in urmatorii 5 ani Balonul de Aur al Europei. Banii aia nu exista, sunt doar un pariu acceptat de ambele parti – Anderlecht s-a asigurat in cazul in care Stanciu nu va da randament iar Becali a avut ocazia sa arate ca a sa credinta cu privire la valoarea lui Stanciu (remember, Stanciu e mai bun ca Aguero) poate fi cuantificata in risc.

  Ar fi bine ca suma de transfer sa devina pana la urma 9,8 milioane, ar insemna ca Stanciu a impresionat in tricoul belgienilor dar nu stiu daca as fi suficient de curajos pentru a paria bani pe faptul asta. Belgia traieste o perioada de apogeu in privinta jucatorilor tineri si piata e extrem de fluida – nu sta nimeni langa tine sa te astepte sa-ti revii daca ai intrat intr-o pasa proasta.

  1. xray Autor articol

   @alexandru h
   Măi deșteptule, orice buget din lume se face la începutul anului fiscal, sau sezonului. Dacă nu aloci cheltuiala în buget și sursa de finanțare, nu ai cum să o faci. Nu e butic.

   Și pentru transferurile de acum aveau o sumă alocată în buget și aprobată de acționari. Nu au plecat la piață cu o plasă de 1 leu și cu punga goală sau un sac de bani fără fund și vedeau ei pe urmă pe unde scoteau cămașa.
   În rest vorbim discuții.

 11. andrei-m

  Oricum, nu cred ca au facut aia de la Anderlecht cel mai scump transfer din istoria lor ca sa-l tina pe banca. Probabil doar din sezonul doi, in cazul in care chiar nu confirma deloc Stanciu. Deci cel 1 milion din alea doua bonus va veni 99%.

 12. mikegr

  @xray, adrian0808

  Praf poate sunt, adrian..dar NU sunt niciun talpanist..Pentru mine „FCSB” e tot Steaua..echipa nu a fuzionat, nu a cumparat loc in campionat, samd..altele sunt clonele..
  Da, ma enerveaza actuala sigla dar asta e..preferata mea e cea care a fost pana in 2003..

  Eu simplu imi spuneam opinia de nespecialist habarnist care se uita si el la fotbalul asta de aproape 30 de ani..am dat si cativa ani cu piciorul in minge..am si cativa ani de peluza..

  Ma deranjeaza faptul ca desi s-au incasat foarte multi bani pentru Romania..Steaua are un lot facut pe genunchi : NU AVEM FUNDAS DREAPTA IN LOT, AVEM 2 FUNDASI CENTRALI, VARF (NR 9) avem? Pentru cele 3 posturi din spatele varfului avem Popa, Hamroun, De Amorim si Tanase..Hai ca poate sa joace si Enache pe dreapta dar cine mai e fundas dreapta?Hai ca il pui pe Boldrin in locul lui Stanciu..dar cine joaca Mijlocas central?Daca te uiti la lot sunt solutii dar nu prea pot fi titulari

  Cu toti banii astia incasati e atat de greu sa faci lucrurile astea?
  Astra cati bani a incasat de si-au permis sa aiba o echipa comparabila cu a noastra?
  Se termina luna august si nu s-au rezolvat toate problemele nici macar pentru competitiile interne sa nu zic EL unde speram si eu ca poate ajungem in primavara europeana..

  1. xray Autor articol

   @mikegr.

   Scuză-mă, dar eu nu te-am făcut talpanist, jijist etc. Nu te-am făcut în niciun fel.
   Doar ți-am spus opinia mea în legătură cu transferul, fără să îți atribui ceva personal.

  1. xray Autor articol

   @mikegr
   Referitor la absența din lot a unui fundaș dreapta, central și un atacant am tot scris în cronici și comentarii.
   Vrea să ia dar nu prea găsește acum. S-a cantonat ca fraierul doar pe Alibec. Problema e că abia acum îi caută. Asta e marea prostie. Prostie, nu rea voință sau zgârcenie cum lasai tu să se înțeleagă. 🙂

 13. siegfried

  @Alexandru H.
  Ca sa folosesc un exemplu exagerat, ar fi echivalentul a unei echipe de Liga a III ce aduce un jucator dar promite fostei sale echipe 1 miliard de euro daca va ajunge in urmatorii 5 ani Balonul de Aur al Europei. Banii aia nu exista, sunt doar un pariu acceptat de ambele parti .
  O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti ce băune de inteligenţă ţi-ar replica la cazul tău ipotetic că miliardul de euro există pentru că dacă jucătorului în cauză i-ar fi reziliat contractul în mai puţin de 5 ani, clubul cesionar ar fi obligat să plătească clubului cedent miliardul.

  1. alexandru-h

   @siegfried

   Nu exista obligatia aia decat daca e trecuta in contract. Becali a specificat ca va primi banii aia (cei doi milioane) daca Stanciu va fi revandut pe o suma mai mare de 8 milioane (parca, nu-mi mai amintesc cifra exacta). E clar ca nu va primi banii aia daca lui Stanciu i se va rezilia contractul, va pleca liber de contract (fara sa fi indeplinit cei doi ani de 50%), va fi vandut in pierdere sau se va accidenta.

   Nu stiu sincer ce e asa de greu de inteles ca doar 7,8 milioane sunt bani „siguri” si doar aia pot fi deocamdata luati in considerare la valoarea transferului. Cand va fi cazul, suma de transfer va fi updatata si va retine noile modificari; pana atunci, vorbim degeaba.

 14. mikegr

  @xray

  E prostie dar e si multa zgarcenie.. Ai vandut jucatori de 4 milioane mai dai unul de 8 (posibil 10)..Alte multe milioane din alte surse..pai da ma nene pe un atacant si tu 3 milioane acolo si ia-l..sau adu unu bun liber de contract da-i 5-600 de k/an ..dar se baga vrajeala ca se strica vestiarul..In Romania nr. 9 era doar Alibec..fundas dreapta si central nu prea sunt in campionat pentru ce vrem noi acum…

  1. alexandru-h

   @mikegr

   Tu de unde ai mai aparut?

   Cum dracu sa dai 3 milioane de euro ca echipa de Liga I pe un fotbalist in conditiile in care Steaua e cam singura echipa din campionat ce mai plateste pentru jucatori? Dumneata realizezi ca un an fara grupe europene ne ingroapa, la cat e bugetul si la cati bani obtii din Liga I? Hai sa mai ingropam un pic clubul ca sa facem pe plac baietilor ce vor fotbalisti de 3 milioane… nu de alta, dar daca esueaza, mai luam altul, dupa un an, ca sunt bani, nu gluma.

   Mie mi se pare si suma platita pe Tanase ridicola, chiar daca acolo mai poti explica situatia prin varsta sa frageda si potentialul de a-l vinde mai departe pe o suma similara. Am dat pe Boldrin si pe De Amorim 1 milion, ceea ce e foarte ok – de unde sa luam acel jucator de 3 milioane, cu salariu pe masura, si cum sa-i justificam prezenta in lot? Si evident ca se strica vestiarul daca incepi sa platesti salarii de 500.000 de euro pe an. Ca doar nu-ti inchipui ca stau restul de jucatori cuminti, cu salarii de 5 ori mai mici.

 15. bodanel

  Pai care jucator din Liga I merita 3 mil ? Ia uita-te in urma 5 ani sa vezi care sunt jucatorii din Liga I pe care s-au platit 3 mil sau mai mult. In afara de 1 sau 2 exceptii toti au fost de la Steaua.

 16. alexandru-h

  In urma unei conversatii telefonice, mi-am dat seama ca xray nu stie ce e aia suma de transfer de tot insista cu cifra de 9,8 milioane, asa ca vreau sa-l ajut. Aici aveti link catre contractul de transfer intre Manchester United si PSV referitor la jucatorul Memphis Depay.

  https://openload.co/f/Ofsavxi_-68/PSV_Eindhoven_%26_Manchester_United_-_Memphis_Depay.pdf

  Textul este foarte clar. Suma de transfer e de 34 milioane de euro: 17 milioane se platesc in 24 de ore, 8,5 milioane inainte de 31 ianuarie 2016 iar 8,5 milioane inainte de 1 iulie 2016.

  Dar mai exista si niste sume auxiliare, care se introduc in text ca fiind „additional payments to PSV subject to and conditional upon the terms of this Agreement”. Ce intra aici? 1,35 milioane in cazul in care United castiga PL, 325 mii in cazul in care atinge semifinalele CL etc. Se specifica mai apoi conditiile in care se platesc aceste aditionale – daca jucatorul nu mai e la echipa sau a incheiat un nou contract cu United, nu se mai plateste nimic etc…

  Si ca sa ii fie perfect clar lui xray, mergem la Transfermarkt si ne uitam cum au interpretat oamenii de acolo conditiile de transfer ale lui Depay. Si vedem cifra magica – 34 milioane de euro. Adica aditionalele (cum sunt si cele 2 milioane in cazul lui Stanciu) nu intra in calculul sumei de transfer initiale.

  PS. In cazul lui Depay niciunul din cele 4 aditionale nu a fost activat in primul sau sezon.

 17. mikegr

  @ alexandru-h

  Tu vrei sa zici ca nu iti permiti sa cumperi un jucator cu 3 milioane dupa ce ai primit 20?
  S-a stricat vestiarul cu Chipciu platit de 3-4 ori mai bine decat restul coechipierilor?
  Ar fi Steaua singurul club din lume care isi plateste un fotbalist de 4-5 ori mai mult fata de un coechiper?

  1. siegfried

   @mikegr.
   Pentru a nu se mai bate apa în piuă. Steaua a avut anul trecut cheltuieli de 15,5 milioane de euro şi încasări 12,6 (adică a avut pierderi de aproape 3 milioane de euro). Aşa că povestea asta cu hai să aruncăm 3 milioane pe Alibec (de fapt 3,6 cu tot cu tva) e o nebunie. Nu există bani pentru asemenea aventuri. În pm 3 milioane a luat Steaua din drepturile tv pe un an.

 18. adrian0808

  @ mikegr …scuza-ma daca nu esti discipol al lui talpan …..
  Dar cu aia 12 mil de pe chipciu, varela si stanciu STEAUA tre sa supravietuiasca pana sezonul viitor cand, daca va castiga campionatul va avea sansa sa joace pentru UCL unde e porcoiul ala de 25 mil euro bonus ….
  Cu banii astia tre sa plateasca salariile inclusiv la STEAUA 2 si sa tina si grupele de copii de la Mircea Eliade ….. toate astea si multe altele care nu le vedem din interiorul clubului …..

  In plus eu personal as fi multumit daca ciobanul ar da 2-3 mil euro undeva pe un teren in Bucuresti unde sa incerce naibii sa faca o baza si poate un stadion propriu …

  E greu sa gasesti un Thereau, Piovaccari sau chiar Keseru ….. in ultimii 10-12 ani cam astia au fost singurii atacanti gasiti de Steaua …. daca nu ai un scouting bun … degeaba …..

 19. alexandru-h

  Saracul xray, mi-e si mila de efortul lui.

  Vezi ca transfermarkt (site-ul de pe care iti place sa citezi) spune 7,8 milioane. Contractul-tip pe care ti l-am indicat arata diferenta intre suma de transfer si aditionale.

  Daca tot contraargumentul tau sta in citarea de titluri senzationale din presa de scandal, e clar. Accepta-ti greseala si move on, nu e o rusine!

  1. xray Autor articol

   @alexandru h
   Măi, Einstein. Și la Chipciu transfermarkt scrie 3 și nu 3,5.
   Noi vorbim despre suma pe care o va înca Steaua și o va plăti Anderlecht pe acte, nu pe transfermarkt.
   În contabilitatea ambelor la acest transfer va figura „9,8 mil. euro plătiți” (Anderlecht) și „9,8 mil. euro încasați” (SC FCSB SA). Pricepuși?

   Uiți că unii au făcut/fac pușcarie că au înregistrat sume mai mici decât a plătit cumpărătorul din contabilitatea sa pentru acel transfer?

   Toate plățile trebuie să fie în baza unui contract și pe obiectul tranzacției, nu pe altceva. Bonusurile contractuale sunt obligații, nu prime facultative la bunăvoința cuiva. În cazul Stanciu nu sunt bonusuri de performanță ale echipei Anderlecht cu el, ci de prezență.

   1. alexandru-h

    @xray.
    Ar putea sa figureze suma aia in minim 2 ani. Sau 3. Sau 4. Sau niciodata. Nu figureaza in momentul asta, asa cum e normal. Cand a fost cumparat Gareth Bale de catre Real Madrid, suma de transfer era mai mica decat cea platita pentru Ronaldo. Dupa aceea au intervenit aditionalele si suma a devenit mai mare.

    Dumneata iei niste conditionale, ce depind pana la urma de niste factori subiectivi (valoarea jucatorului, forma sa, atitudinea antrenorului, dorinta clubului de a-l tine pe Stanciu pe banca pentru a nu plati cele 2 milioane), si le transformi in certitudini – si asta doar pentru a te lauda ca Stanciu e cel mai scump transfer din Liga I. Poate va deveni in 2 ani, ceea ce ii doresc, dar nu e acum.

    1. xray Autor articol

     @alexandru H

     Gică Contra, în momentul asta figurează „0”! Peste câteva zile va figura „4 mil”, peste 10 luni „7,8 mil”, peste 12 luni „8,8 mil”, peste 24 luni „9,8 mil”.
     Eu vorbesc numai în termeni contractuali legali, nu de shit happens și curvesării.

     NICIODATĂ nu pot figura acolo „9,8 mil” dacă transferul este doar de „7,8 mil”, cum spui tu!

     Dar tu nu ești tu până nu te mai piși un pic împotriva vântului. Însă mie mi-e perpendicular că tu îl consideri un transfer de „2 lei”. Nici nu mă îmbogățesc, nici nu sărăcesc.

     Cum să mă laud eu cu acest transfer, dusule cu pluta? Ești cu capul? Păi ce merit am eu în această afacere, ca să mă laud? Niciunul, zero barat! 🙂
     Așa că nu mai bate apa piuă că îți va suna în cap. :))

     1. alexandru-h

      Hai sa o luam altfel, ca tot te faci ca nu pricepi.

      Maine Anderlecht intra in insolventa. Ia spune-mi tu mie, cu cat se inscrie Steaua la masa credala?

     2. xray Autor articol

      @lexandru-h.
      1) Cu nimic. Steaua își ia jucătorul înapoi, pentru că nu a plătit nimic, nici măcar prima tranșă conform contractului. 🙂
      Dacă tu te duci să cumperi ceva în rate, dar nu plătești avansul, te mai lasă să pleci acasă cu obiectul? 🙂

      2) Dacă un club întră in insolvență nu înseamnă că inchide clubul. Echipa va juca. Deci și bonusurile vor curge. Însolvența nu anulează contractele, ci amână numai plata restanțelor acumulate până la insolvență, pe o perioada de grație. De exemplu, îți amână restanța la plata energiei electrice, dar nu te scutește de plată la ce consumi în continuare în baza contractului.

      PS
      Asemenea contracte pe sume mari eșalonate nu se încheie fără garanții bancare.

 20. naiyba

  Din ce, citesc pe site-urile de sport Popica nu vrea sa se transfere de la Steaua ci sa plece liber de contract. Mai poate fi titular in conditiile acestea? Eu cred ca nu.

  Sper ca Astra sa nu il vanda pe Alibec, ba chiar sa se intareasca pt ca o cursa in 1 nu este benefica nimanui, zic eu. Mai ales ca eterna „rivala” se apara in 10 si se bucura la egal cum se bucura odata la victorii, deci nicio competitie acolo, iar restul echipelor din liga 1 sunt de umplutura.

 21. xray Autor articol

  Dragul de el. Îmi pare tare rău că a plecat… Mai voiam să stea măcar un sezon.
  Ce echipă am fi avut:
  Nită – X, Tamaș, Y, Toșca/Momcilovic- Pintilii, Boldrin- Hamrou, Stanciu, Popa- Z

  sau

  Nită – X, Tamaș, Y, Toșca/Momcilovic- Pintilii, Boldrin- De Amorim, Stanciu, Hamrou – Z

  X,Y,Z- fundaș dreapta, central și vârf cel puțin în media echipei
  Deh, vise… :))

   1. naiyba

    Pe Bunoza nu l-am urmarit asa ca eu nu pot sa-mi fac o parere despre el.

    Din Romania ai avea pe cine, Gonoree, Alibec, Cristian Lopez de la CFR, numai ca se vor cere sume ridicole pt Romania, cum se-ntampla de exemplu in cazul lui Alibec. Trebuie din strainatate insa cine il gaseste? Grima a plecat in Portugalia bou si s-a intors vaca.
    Daca nu se gaseste vreunul propun reprofilarea lui Hamroun.

 22. xray Autor articol

  Adrian Porumboiu, fostul patron al celor de la FC Vaslui, nu regretă acum faptul că nu a stipulat o clauză în contractul de transfer al lui Stanciu de la Vaslui la Steaua, dar este mulțumit de faptul că a fost mai rapid decât dinamoviștii și că l-a legitimat în toamna lui 2011.

  ”La ce să mai pun clauză când l-am cedat pe Stanciu la Steaua? FC Vaslui era un club înjunghiat şi stătea pe o bombă atomică. Bravo celor de la Steaua, bravo lui Nicuşor, sper ca Anderlecht să fie doar o trambulină pentru el.

  Dacă rămânea la Dinamo, de la cine fura meserie? De la Boubacar, de la cine? A învăţat la Vaslui de la Sânmârtean, de la Adailton… 700.000 de euro este suma pe care am luat-o de la Steaua pentru Stanciu”, a spus Porumboiu la prosport.ro.

  Porumboiu l-a avertizat pe Stanciu: ”Dacă nu va fi constant şi nu va înţelege bine la ce nivel a ajuns, nu va reuşi în fotbalul european. Gigi a jucat cartea ca un jucător super-inteligent. Credeai că e cacealma, dar i-a reuşit, a jucat ca un maestru. A scos maximum din cartea asta”.

  sport.ro

 23. naiyba

  Brayan Perea, un jucator de gabarit, avand 1.89 metri, a fost cumparat de Lazio in 2013 de la Deportivo Cali. Acesta a jucat 19 meciuri in Serie A in primul sau sezon, marcand un singur gol.
  Pentru ca nu a dat randamentul sconatat, acesta a fost ulterior trimis la Perugia (16 meciuri, un gol) si Troyes (12 meciuri, 0 goluri). „Ne uitam si la un varf de la Lazio. Au dat 2 milioane de euro pe el anul trecut si vor sa-l dea imprumut”, a spus Becali la Digisport.

  Al doilea Tatu se pare ca este pe drum, nu vad cum nu l-am putea imprumuta, pt ca nu vad cine altcineva l-ar mai vrea dupa ce a marcat 2, ATENTIE, 2 goluri in peste 40 de meciuri de fotbal, 2, iar pozitia lui in teren este de, ATENTIE, atacant!!!

  Zici Stancioiu si tragi apa!

  1. andrei-m

   Cand am vazut ca e de la Lazio, m-am gandit ca e bun, ca n-ar cumpara aia orice petarda. Insa, statisticile lui sunt cam dezamagitoare.

   In fine, probabil ca tot e mai bun decat Golubovic si Tudorie

Lasă un răspuns